A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2009-ben szeretnék szülni

Momi!

A pubikáció bizonyos körökben nem kötelező, de pl. oktatók részéről elengedhetetlen, mert nekik a kutatás munkaköri kötelességük is. Személy szerint én jobban becsülöm és tisztelem azokat és azoknak a munkáit, akik saját szabadidejük terhére végeznek publikációkat, akiknek nem áll rendelkezésére olyan szakkönyvtár, mint pl. egy egyetemen, mégis képesek olyan színvonalú munkát készíteni, amelyet az adott folyóirat főszerkesztője megjelentetésre érdemesnek tartott.
Hogy fontosabb, híresebb lesz-e tőle az ember, nem tudom. Tény, hogy a neve az adott szakmán belül megjelenik (pl. orvostudomány, jogtudomány, stb), de attól függően, miként fogadják a munkáját (tetszik vagy inkább kritizálandó), íródik be a neve egy területre.
Publikációt bárki készíthet, nincsen végzettségi előírások, de tény, hogy bizonyos képzettségek sokat segíthetnek, hiszen nem mindegy, mihhez mennyire ért az embert. Én pl. az értékpapírjogból sose fogok írni, mert egyrészt nem érdeklődési területem, másrészt (ebből kifolyólag) nem is értek annyira hozzá.
Véleményem szerint egy publikációnál az a fontos, hogy legyenek benne új gondolatok az addigi, ugyanolyan vagy hasonló témában született tanulmányokhoz képest, tartalmazzon javaslattevő és értékelő gondolatokat, illetve a stílusa legyen gördülékeny, közérthető. Ez a három feltétel nálam szempont, de pl. nem tartom szem előtt, hogy folyton másokra hivatkozzak és lábjegyzeteljek, vagy hogy egyáltalán másokat reklámozzak a saját munkámban. Továbbá ki nem állhatom, ha valaki oylan munkát ír, hogy több benne a lábjegyzet, mint az érdemi rész.
Kicsit hosszú lettem, igaz? :?
Vendég

Köszönöm a szurkolást értem! Őszinte legyek? Jobban örülnék annak a munkának, amelyre még augusztusban jelentkeztem, és amien csak októberben lesz döntés. Lehet, hogy az eheti szakmailag egyesek szerint maga a csúcs lenne, de a szívemhez mégis a másik állna közelebb, mert a porcikáimban érzem, hogy képes lennék magas színvonalon csinálni, és szeretném, ami nem mellékes.
És: ez mellett lehetnék anya is, nem kellene titkolóznom az anyaságról, mint pl. ezen a másik helyen. Őszintén szólva az lenne a legjobb, ha nem ez, hanem a másik munka jönne össze. Ebben egészen biztos vagyok, hogy így szeretném. Persze, a két szék közül nem szeretnék a földre huppanni.
Vendég

Látod ósió! Tudtam én, hogy melyik munkának kell drukkolni! Ha lehet mellette babázni, akkor az már csak főnyeremény lehet! ;)
tabati

Tabati, ne tudd meg, hogy szeretném ezt! Ilyenkor mindig irigykedve gondolok azokra, akiknek legalább a munka része megvan az életükben. Mert házatazt lehet bármikor venni, babókábal is lehet költözni, de munka az fontos lenne, hogy időben előbb legyen, mint a baba. Egyébként a várt munkát egyéni időbeosztás alapján lehetne csinálni. Ezért is lenne nagyon jó, plusz efelül még érdekelne. Szóval minden passzolna, ja és még pénzt is keresnék. :-)

Tabati, ti már nemsoká kezditek! Mindent bele!!!
Vendég

IGGGGENN!!! Már alig várom!!! :D Bár inkább arra számítok, hogy nem fog rögtön összejönni, hogy ne csalódjak akkorát! Azzal bíztatom magam, hogy ha várni kell, hát várunk rá, addig meg dolgozom, táncolok, esküvőre készülök, aztán tavasszal kezdődik az építkezés! Úgyhogy mindig lesz valami történés!
tabati

Pedig állítólag azt mondják, hogy még ha el is tervezi előre az ember, hogy nem engedi, hogy csalódás érje, az első sikertelen hónap mindig tök nagy csalódást eredményez. Nem tudom, állítólag ez akkor is így van, ha az ember számít rá, hogy nem lesz terhes...Talán mindenki úgy van vele, hogy titkon azért mégis reménykedik vagy bizakodik.
Aztán meg mekkorát néz, ha nem jön meg neki! :lol:

Na, hát ne is mondd, épp ma mondtam a páromnak, hogy ha belegondolok, úgy izgulok, hogy minden jól menjen majd az esküvőn. Úgy az egész jól sikerüljön. Ez pedig azért az időm egy részét leköti. Kérdezgetik a családban, milyen ruhát szeretnék, milyen lesz a menyecskeruhám, stb. Különben annyi mindent meg kell szervezni, és annyi mindenre kell gondolni. Kedden megyünk a paphoz érdeklődni erről-arról. :o
Vendég

Sziasztok!

Gondoltam bekukkantok!

Sajnos nem sokat tudok mostanság jönni mert Kyra jó beteg lett! Most már kezd kilábalni belőle, de rossz volt nagyon látni, hogy szenved! És sokkal jobban igénylet mint általában, ugyhogy ezért nem igen jöttem! Remélem nem haragszotok! De azért itt vagyok, és olvasgatlak ám titeket, csak írni nem hagy a kis betegem!

Ósió, én megnéztem ám a te fekete macskádat exploreres böngészőn, és ott tényleg fekete az egész háttér, csúcs, alig látszik belőle valami :lol:
És drukkolok nagyon a munkához :wink:

Most megyek...nehezen alszik el! De próbálok majd többet jönni! Bár jövőhét szombaton lesz egy kutyusunk is, szóval végképp semmi időm nem marad :lol:

KépKép
KépKép
akíra

Zsókuci? Cukika? Mi van veletek? Cukika, talán már babázol? És Zsókuci? Rég voltak! :cry:

KépKép
KépKép
akíra

Osio,
Neha ugy erzem, sok ez a ket gyerek is, ugyhogy nekunk sem tuti a 2009 :wink: De messze van az meg! Almodozni meg olyan jo! En 2 hettel szultem a 30. szulinapom elott, ugzhogz nem vagy lemaradva :)

Ido:
Ma sutott a nap es remek volt. :D Azert jo itt is egy kis kenyeztetes. :)

Momi,
Ha a beszed beindul, rajossz, mitol faj igazan az ember feje. :lol:

Nemsokara megyunk haza. Pedig mar kezdem jol erezni magam.

Kép KépKép
lorca

Sziasztok!

ósió!

Persze, mindenképpen csalódás, ha nem jön össze elsőre, bármennyire is tudja az ember, hogy ez megeshet, és attól még nincs gáz. De erről a többiek tudnának mesélni szerintem! Majd akkor lefoglalom magam még egy hónapig és jön az újabb reménykedés! :wink:

akíra!

Sajnálom, hogy beteg Kyra! Gyógyulást neki!!!
A többiek meg tényleg nagyon elmaradoztak, de majd jönnek, ha lesz idejük. Amúgy meg sok sikert a kutyushoz, nekünk van kettő is, és nagyon agyafúrtak tudnak ám lenni. Kis okoskák, úgyhogy vigyázz velük! :lol: De nagggyon lehet őket szeretni!!!! Ha valami bajom van, mindjárt megyek hozzájuk, simogatom őket, és rögtön lenyugszom. Ez a terápia nálam nagyon bevált!
Van még két teknősünk is, néha sajnálom, hogy őket nem lehet dögönyözni, mert ők is annyira aranyosak tudnak lenni!!!!

Esküvő most csak a fejemben szerveződik, meg ruhát nézek még a héten, de várok, hogy meg tudjuk már az időpontot. :wink:
tabati

Sziasztok!

"Sajnos" a csakódásról és az újabb reménykedésről én nem tudok mesélni, mert nekünk Kyra azon nyomban jött ahogy mi akartuk őt, rögtön első hónapba :wink: És remélem a másodiknál is így lesz ez, és nem is fogom megtudni, hogy milyen az amikor reménykedik az ember és megjön! :?
Rémes lehet, ugyhogy én mindenkinek gyors teherbeesést kívánok :lol: :wink:

Tabati, ha megvan a végleges ruha meg dátum, mindenképpen oszd meg velünk :)

KépKép
KépKép
akíra

A dátummal azért várunk, mert ha nekünk is sikerülne elsőre a próbálkozás, akkor előrébb kell hoznunk az esküvőt, mint ahogy terveztük. Ha csak később jön össze a baba, akkor viszont mindenképp jó lenne júl. vége aug. eleje, mert az egy nyugisabb időszak. A ruha is tulajdonképpen attól függ, hogy mekkora lesz a pocim, vagy lesz e egyáltalán. Persze azért nézelődni fogok. Talán ha kiderül majd, hogy jön a baba, akkor már lehet ténylegesen is választani, mert akkor mell alatt szabott jó lenne.

Amúgy olyan furit álmodtam (tulajdonképpen rosszat, de mégsem ébredtem rossz érzéssel, biztos sejtettem, hogy ez nem lehet a valóság.) Szóval babát vártam, és már eljött a szülés ideje, de a pocim még mindig elég pici volt. Erre egy másik várandós nő, mondta a dokimnak, hogy rosszak az eredményeim, és el kell venni a babát. És meg is műtöttek. sőt! Még azt is mondta az orvos, hogy már megvette a szükséges műszereket, amiknek a 60 %-át nekünk kell állnunk, de már az édesapám azt ki is fizette.

Ennyi badarságot összeálmodni!!! :lol: Amúgy tegnap olvasgattam a hálapénzről, meg valamilyen terhességi vizsgálatról (valami A betűs, vérvétel) amiről sokan azt írják, hogy felesleges, mert legtöbbször nem ad valós eredményt. No meg kicsit fájt is a fejem, valami influenza előzmény lehetett, talán mindezek hatására álmodtam ilyeneket.
tabati

A dátummal azért várunk, mert ha nekünk is sikerülne elsőre a próbálkozás, akkor előrébb kell hoznunk az esküvőt, mint ahogy terveztük. Ha csak később jön össze a baba, akkor viszont mindenképp jó lenne júl. vége aug. eleje, mert az egy nyugisabb időszak. A ruha is tulajdonképpen attól függ, hogy mekkora lesz a pocim, vagy lesz e egyáltalán. Persze azért nézelődni fogok. Talán ha kiderül majd, hogy jön a baba, akkor már lehet ténylegesen is választani, mert akkor mell alatt szabott jó lenne.

Amúgy olyan furit álmodtam (tulajdonképpen rosszat, de mégsem ébredtem rossz érzéssel, biztos sejtettem, hogy ez nem lehet a valóság.) Szóval babát vártam, és már eljött a szülés ideje, de a pocim még mindig elég pici volt. Erre egy másik várandós nő, mondta a dokimnak, hogy rosszak az eredményeim, és el kell venni a babát. És meg is műtöttek. sőt! Még azt is mondta az orvos, hogy már megvette a szükséges műszereket, amiknek a 60 %-át nekünk kell állnunk, de már az édesapám azt ki is fizette.

Ennyi badarságot összeálmodni!!! :lol: Amúgy tegnap olvasgattam a hálapénzről, meg valamilyen terhességi vizsgálatról (valami A betűs, vérvétel) amiről sokan azt írják, hogy felesleges, mert legtöbbször nem ad valós eredményt. No meg kicsit fájt is a fejem, valami influenza előzmény lehetett, talán mindezek hatására álmodtam ilyeneket.
tabati

tabati

tabati

Bocsi, de kicsit fura volt a babanet, azt mutatta, hogy nem küldte el, ezért nyimkodtam össze-vissza, nem akartam, hogy újra kelljen írnom az egészet.
tabati

Lányok, utánanéztem én Cukikának, hát megvan Pankababa!
Ez volt a topikjába:

"16 óra vajúdás után megszületett Panka baba!!!!
3560gr és 51 cm!!! Gyönyörű"

Ha jól emlékszem Szeptember 25.ei bejegyzés :)

Szóval ezért nem jött :) Hát most már ő is anyuka! Lehet 16 órás vajudás után most egyenlőre nem is gondol arra, hogy ezt mégegyszer végigcsinálja :lol:

Őszintén is is csak nemrég döntöttem úgy hogy ok, jöhet a következő, eleinte mindíg mondtam, hogy lehet kettő, de azt a párom hordja ki :lol:

Na de megyek is csak ezt akartam!

Gratula Cukikának és Panka babának!

KépKép
KépKép
akíra

Sziasztok!

Cukikának gratulálok! Hát mégse októberi lett a baba, de a 25ei dátum, ha jól emlékszem, már nem jelent idő előtti koraszülést. Nemsoká amúgy is szült volna.
Sok-sok örömöt neki a pici babájához!

Tabati, érdekes, amióta nálunk is felmerült a babatéma, és jobban elmélyedtem benne, nekem is voltak már a tiedéhez hasonló rémálmaim, pl. hogy egész éjszaka álmomban teszteket készítettem, de egyik se mutatott eredményt, s egymás után csináltam több száz tesztet, meg ilyenek... nem igaz, komolyan mondom, hogy ilyen hülyeségek elő tudnak jönni az ember fejéből.
Vendég

Most explorer alatt is rendesen látszik a vonalzód!! Én már ezt nem értem...
tabati

Tabati, érdekes, mert egyszer én is explorer alatt léptem be, és akkor meg még nem is láttam a saját vonalzóimat se.

Hát, lehet, hogy nekem összejön most ez a munka, amiről írtam. Nem az októberi, hanem a mostani. Még nem tudom, mi lesz, ma megyek be, és akkor majd fogok tudni írni róla. Biztos érdekel benneteket, hogy mit érzek. Hát, megmondom őszintén, nem tudom, mit érzek. Talán ez oylan lehetőség, hogy repesnem kellene az örömtől, de valahogy mégsincs bennem ez meg. Lehet, hogy hálátlan dög vagyok most a sors szemében, hogy ad egy ilyen lehetőséget (bár még nem biztos, de visszahívtak,és akkor miért, ha nem ezért), én meg nem tudom, hogy örüljek-e vagy sem. Örülök persze, hogy lenne munkám, csak sajnos egyrészt ez a terület annyira nem érdekel (tudom azt is, hogy manapság nem lehet ilyet figyelembe venni), sőt, gyakorlatilag teljesen hidegen hagy (mondjuk mintha egy fogorvosból lenne nődoki), másrészt itt azért a titkolózás nem árt, szóval ohne babatéma, talán még az esküvőnek se szabad kicsúsznia a számon három hónapig, amíg van a próbaidő. Ráadásul, attól függően, ha felvesznek, hogy milyen titulusként nevezik meg a beosztásomat, nem biztos, hogy a másik munkát, amiről már írtam, el tudnám vállalni kizáró ok miatt. Szóval, nem tudom, mi van most bennem érzésileg. Jaj, bocsánat, hogy itt nyafogok nektek, hiszen ez egy olyan dolog, hogy a aját érzéseimre nekem kell megoldást találnom... be is vagyok szarva. Bár mindenki azt mondja a környezetemben, aki dolgozik, hogy ebbe hipp-hopp bele lehetne tanulni, én mégis félek. Bocsánat, hogy nem nevezem meg a helyet és a munkát, de biztonsági okokból nem, tudjátok, hátha valahogy kiderül valami....

Egyébként sajnos ez lett az eredménye annak, hogy más oly régóta próbálkozok elhelyezkedni, és főleg más területen, mert az jobban érdekel, és nem jött össze eddig semmi hivatkozva a leépítésekre, és tessék, most, mikor lehet, hogy összejön valami, nem is tudom, mit érezzek. Nem tudok olyan felhőtlenül boldog lenni, hiszen teljesen más tervek közepette kerültem ebbe a helyzetbe. Mikor le is mondtam ezekről a szakmai dolgokról, és akkor tessék. Na, mindegy, igaz, fél éves munkaviszony is jobb, mint a semmi.

Ma megyek orvoshoz. Nem igaz, hogy a megfázásom elmúlt, de annyira köhögök és nehezedik a mellkasom, hogy muszáj iratnom mégis gyógyszert. Nem tudom, jövök-e még ma, de amint lesz lehetőségem, leírom, hogy mi lesz ma, oks?
(Jaj, igulok som minden miatt, meg jár az agyam....)

Sziasztok!
Vendég

Tudom, hogy ez nehéz most neked! Én is voltam ilyen helyzetekben, és mivel már túlvagyok rajta, elmondhatom, hogy lesz olyan amikor megbánod a döntésed, de hosszútávon úgyis az lesz a jó, szerintem a sors úgyis úgy alakítja az életed, hogy az jó legyen.

Egy példa:

Amikor még Pesten éltem, egy közeli vidéki városban kaptam munkát. Közeli, de nekem mégis sokat kellett utaznom, plusz mellette még tanultam is, de a pénz meg kellett, úgyhogy nem adhattam fel. Aztán gondoltam egyet, és rengeteg helyre beadtam az önéletrajzomat. Nem tudtam, hogy van e álláslehetőség, de beadtam, mert annyira szerettem volna közelebb (Pesten) dolgozni. Eleinte el voltam keseredve, mert senki nem hívott, nem írt, elvétve kaptam olyan kedves levelet, hogy sajnos nincs üresedés. Azért mondom, hogy kedves levelet, mert 20-ból 1 ha válaszolt. Aztán végül mégis felhívtak egy helyről, ami jónak tűnt, és én elfogadtam az állást. Akkor minden szép és jó volt, de közben derültek ki a dolgok. Hogy nem bíznak meg az alkalmazottakban, ellenőrzések állandó jelleggel, jözben meg ott csaptak be minket, ahol tudtak, meg az is kiderült, hogy hajszálon függ, hogy be ne zárjanak, mert nincs pénz. (alapítványi iskola) A növendékek tandíját is a duplájára emelték félévkor, így sokan elmentek, de ez nekünk is kevesebb pénzt eredményezett.
Ne tudd meg, mennyit sírtam, hogy én hülye, ott hagytam a jó kis állásom, ahol még a hangulat is jó volt, csupán az volt a bajom vele, hogy messze van. Gondoltam is, hogy na ezt kaptam a sorstól, mert ilyen kényelmes vagyok. Újrakezdtem a herce-hurcát. Önéletrajzok, levelek. Csak most úgy voltam vele, hogy ezt az álllást mindenképp otthagyom, bármi lesz is. (közben már együtt voltam a párommal) Persze még nehezebb volt minden, mert most szinte egy válaszlevelet sem kaptam. Amikor már kezdtem elkeseredni, hogy nem lesz állásom, egy ismerősöm hívott fel, hogy lenne náluk helyem. Rögtön elfogadtam. Azóta is itt vagyok, mint korábban írtam határozatlan szerződést kaptam, jó a hangulat, és teljesen véletlen (a sors), nagyon közel van. Azóta kiköltöztem a páromhoz, és a munkahelyem itt van a szomszédban. Látod, minden jól alakult.
Pedig ide is beküldtem az önéletrajzom, volt is üresedés, de látod el sem olvasták. Inkább megkérdezték a kollégáktól, hogy tudnak e valakit. Gondolom egy ismerős ismerősében jobban megbíznak, mint egy idegenben.

A korábban siratott állás meg most még messzebb lenne, mint akkor volt. Úgyhogy a sors igazolta a döntésem. :wink: Ohh, milyen nagy szavak, majd írok egy könyvet :lol: )
tabati

Tabati!

Nagyon szépen köszönöm a vígasztaló szavakat! Olyan jól esett olvasni, hogy más miként élni meg és dolgozza fel a vele megesett hasonló dolgokat. Ebből sokat lehet tanulni.
Igazából, megmondom őszintén az a helyzet, hogy rohadtul be vagyok szarva, mert ez egy olyan munkalehetőség lenne, amiért más a fél karját adná, én meg pályakezdő vagyok, semmi gyakorlatom nincs, és persze benne van az emberben a megfelelni vágyás. Legalábbis nálam a csillagos ég a mérce, bármibe is vágok bele.
Szóval, képes vagyok megijedni, hogy most mi lesz, mert el se merem képzelni, hogy engem akarjanak választani, engem pályakezdőt. Mondjuk arról hallgatok, mint a sír, hogy ez a terület érdeklődési körömtől kicsit távol esik, hogy úgy mondjam, de ez mellékes. Nerm is tudom, félek az egésztől, meg hogy beválik-e, még ha manapság nem is célszerű ilyen nagyfokú kényelmet biztosítani magamnak, hogy azon gondolkodjak, tetszik-e egy munka. Egyébként azt hiszem, ma minden elválik. Majd este vagy holnap írok róla.

Tabati, a te helyzeted sem volt könnyű, de már sinen vagy. Nálam ez a fizetség a két diplomáért, hogy túlságosan elhúzódott az egész tanulás, és most kell nekiállnom annak, aminek más mondjuk 21-22 évesen áll neki. Csak mivel ismerem a gyengéimet (és az erősségeimet is persze), ezért tartok minden ilyen újdonságtól, mivel már az elmélet és más a gyakorlat.
Különben most, hogy hazaértem az orvostól, kaptam egy e-mailt, hogy hamarosan meg fog jelenni egy munkám, és ez most nagyon feldobott, pedig reggel még világvége hangulatom volt. Remélem, a nap egyre jobb híreket fog szolgáltatni, mert a gyomoridegem alábbhagyhatna kicsit. Szóval, most itt állok. örülök, mint majom a farkának, a másik dologtól meg úgy félek, mintha kisgyerek lennék.

Akkor további szép napot nektek!
Vendég

Hát én 26 évesen kaptam meg a második diplomámat, úgyhogy értem miről beszélsz. Fel a fejjel, majd írd meg mi lett!!
tabati

Szia Tabat!

Én is 26 éves vagyok most, és júniusban szereztem meg a jogi diplomát, illetve pontosabban akkor volt az avatás.
Na, hát úhy néz ki, enyém az állás, hacsak nem történik még közben gyorsan valami a másik fél részéről. Ma bemegyek pár órára megnézni, hogyan zajlik a munka, és akkor utána adok választ, így beszéltük meg. Mindenki azt mondja a környezetemben, hogy ne féljek ettől a munkától, hiszen valahol el kell kezdeni, és ráadásul mindig kívülről tűnik csak bonyolultnak, nehéznek egy munka. MIkor az ember már benne van, nem is olyan félelmetes. JÓ, ebben lehet valami, de én félek attól is, hogy emberileg és szakmailag hogyan fogok megfelelni, tudok-e gyorsan és precízen tanulni, pontosan dolgozni, ami elvárás ebben az irodában. Egy óra múlva indulok. Még mindig fáj a gyomrom, ha belegondolok. Oks, a kezdeti nehézségeken mindenkinek át kell esnie, hiszen ez kikerülhetetlen, csak mégis, olyan félelmetes az egész. Nemcsak az, hogy első munkahely, hanem az is, hogy elég nehéz ilyen területre bekerülni, én meg meg vagyok rémülve, hogy kiválasztottak (és akkor a sok eddigi visszautasítás után már az jut eszembe, hogy valaminek történnie kellett, hogy pont én).

Tabati, te hány éves vagy? Általános iskolásokat oktatsz?
Vendég

ósió!

Ne aggódj a munka miatt, majd belejössz!!

Akkor babaprojekt beszüntetve egy időre? És mit csinálsz? Szeded tovább a tablettát? Vagy lesz ami lesz?

Én 28 éves vagyok, és igen általában általános iskolásokat tanítok, de vannak gimiseim is.
tabati

Helló!

Nem, nem folytatom a gyógyszert, és a project sincs felfüggesztve. Tavasszal csináljuk, de mindenképpen jövőre, az biztos. Ugyanis akármilyen lehetőséget is kapok, gyereket akkor is szeretnénk, és nem évek múlva. Ha csak pár hónapot is dolgozok itt, legalább elmondhatom, hogy már dolgoztam.
Hogy elejövök-e, nem tudom, a munkába. Mások szerint igen, hiszen ezt is emberek csinálják, én mégis borzasztóan félek. Juj, a tudat. Különben jövő héten kell választ adnom! Nem tudom elhinni, hogy rajtam áll az egész. :? Olyan fura érzések kavarognak bennem, örömmel vegyes bánat, meg fordítva, félelem, ugyanakkor kihívás... szóval, fel van adva a lecke a döntésre, az biztos.

Te szereted a munkádat? Bizti ott is vannak hol nyugodtabb, hol őrültebb időszakok, igaz? Jaj, miért nem a szocializmusban vagyunk, mikor mindenkinek volt munkája, és még szarni se kellett semmitől, nem? Legalábbis az elmondásokból ez derül ki számomra. :-) Na, nem riogatni akarok senkit!
Ha itt vagy a gép előtt, dobj egy hozzászólást!
Vendég

Sziasztok!

Ósió!

Hát én csak lesek, elsiklottam valami felett, nem tudtam hogy ez az első munkád lesz :roll:

Azért gratulálok, megnyerő ember lehetsz ha így sikerült! Rajtad áll, hát nehéz döntés. :? Lesz próbaidőd? Csak mert ha lesz akkor hajrá, nincs mitől félni bármikor felálhatsz ha nem tetszik :wink:

És hidd el, mindenbe bele lehet jönni! Első nap én is csak lestem mint borjú az újkapura. Majdnem feladtam annyira keservesnek tűnt. Aztán teltek a napok és belejöttem. Ne félj :wink: Hajrá tessék előrenézni és dönteni :wink: Ügyes csaj vagy!!!!!!!! És okos is, kell ennél több, már lehengerelted őket, nekik kellesz, tudják hogy pályakezdő vagy de így is akarnak! Bízzál magadban :wink: Látnak benned fantáziát és az jóóóó :D

Dóri 2011.01.31.
Peti 2008.11.28.
Ricsi 2007.02.07.

Eladó babás dolgaink, ruhák:
https://picasaweb.google.com/109901046313515431113
momi

Ez annyira tipikus!! :) Valamit nagyon akarsz, aztán amikor csak rajtad áll a dolog, akkor elbizonytalanodsz, és visszatáncolnál. :) Persze azért jól meg kell gondolni az biztos!!

Én szeretem a munkám, de mégsem így teljes az egész. Még valamit szerettem volna elérni, voltak ezen kívül is álmaim, de lehetőségem az nem volt. Sok pályatársam példáján látom, hogy jól tettem, hogy amivel még szerettem volna foglalkozni, azt feladtam. Sokan nem bírták feladni, és még mindig próbálkoznak, és őrlődnek, mert nem sikerül, és belesavanyodnak az életükbe. Én beláttam, hogy ennyi volt (persze nem zárkózom el semmitől, ha jön a lehetőség akkor belevágnék) és lezártam azt a korszakot. Néha , ha nosztalgiázom, még mindig rosszul esik, de nekem már ez az életem, és jelenleg nem is a karrierem, hanem a család a legfontosabb. Én teljesen boldog vagyok így és szívesen támogatom a párom karrierjét, és örülök, hogy neki minden jól megy. Lehet, hogy sokan gáznak érzik, (és sokan ezt nevezik besavanyodásnak), de én szeretnék háztartást vezetni, gyereket nevelni, és lesni a párom kívánságát.
tabati

Ósió,
Én sem gondoltam volna, hogy neked ez még csak az első munkahelyed. Szerintem fontos, hogy legyen munkatapasztalatod, mielőtt megszületik a baba. Nekem az első 16 évesen volt, amolyan jó kis nyári meló, azóta meg egy csomó területen jó sok, de még így is mindig aggódok, ha új helyen kezdek. Ez szerintem nem múlik el, ha a jól akarsz teljesíteni. Milyen volt az első nap?

Tabati,
Nálunk én vagyok az ambíciózusabb, ráadásul háztartást sem szeretek vezetni. De így is lehet nagyon élvezni az itthon töltött éveket! :D

Kép KépKép
lorca

Jó reggelt!

Tabati, hasonlóan hozzád, én is imádok háztartást vezetni, seretek házisasszony lenni, a kedvesemnek kedveskedni, és így tovább. Az, hogy ha most elvállalom ezt a munkát, nem jelenti azt, hogy ennek a korszaknak vége. A terveimet nem adtam fel, jövőre szeretnék babát, mivel ez emberi igény a részemről. Lehet úgy is dolgozni egy helyen, hogy mindent feladok és a munkával kötök házasságot,de emberi lépékben is lehet csinálni, tehát mellette szülni, házasodni, szóval amiről az élet is szól. Ha ez majd nem tetszik, lehet közölni velem, hogy kívül tágasabb, de akkor is elindulunk azon az úton, amit elterveztünk.
Álmaimban nem gondoltam volna, hogy még én kapok gondolkodási időt egy ilyen helyen (majd egyszer írok róla, megigérem:-)), és mikor rajtam áll, egyszerűen nem tudom, mit tegyek. Természetesen mindenki azt mondja, fogadjam el, hiszen ha tényleg nem boldogulok, bármikor visszaléphetek, de legalább elmondhatom, hogy elkezdtem egy munkát, erre már lehet hivatkozni.

Lorca!
Az egyetem után ez az első munkám. Persze, nyári munkákon én is voltam, meg szakmai gyakorlaton középiskolában, sőt, a főiskola alatt még korrepetálást is vállaltam egy tárgyból, mivel imádtam és jól ment, de nyilván elhelyezkedni az egyetemi diplomával eddig nem volt módomban. És most itt ez a lehetőség.
HOgy hogy tetszett a tegnapi nap...nos, hát beszartam rendesen, megmondom őszintén. MOst csak úgy próbaképpen voltam bent pár órát, és figyeltem, kérdezgettem. Szó szerint egy perc megállás sem volt, de biztos vagyok benne, hogy csak a legdurvább oldalukat próbálták bemutatni. :?
Hát, így babaproject előtt nem erre számítottam, hanem valami sokkal nyugisabb dologra, de ha egyszerűen a sors ezt akarja nekem szánni, hát akkor állok elébe! Pár hónap munka is többet ér, mint a semmi.
Vendég

Momi!

Köszönöm ezeket a szép és bíztató szavakat!
Mintha csak a mamámat, anyukámat vagy a páromat hallanám! Éppen azért vagyok bekakilva, mert pályakezdő létemre én kellek nekik, és úgy érzem, akármit mondok is, ők engem akarnak, de ha nemet mondok, inkább adnak még gondolkodási időt, csak menjek. Én meg annnnnyira félek.
Tudom, ezt si emberek csinálják és találták ki, és én is ember vagyok, mégis...igaz, eddig az életemben mindig azok a dolgok jöttek be, amiktől rettegtem, utólag viszont egyáltalán nem bántam, hogy úgy történtek a dolgok, ahogy. Annyira szeretném, ha ennek is meglenne az oka, hogy a sors most így "kibabrált" velem, hogy mikor leálltam erről a témáról, már fel is adtam, az érzéseim is megváltoztak, akkor jön ez a lehetőség, és vissza kell állítani az érzéseimet a szakma felé, stb.
Hát, kérlek, ne haragudjatok, hogy napok óta erről nyafogok, és szinte másról se beszélek, de annyira minden gondolatom e kröül forog, és a gyomoridegem se hagy alább a izgulás, félés és kihívás miatt. Azért megpróbálom másként felfogni, és tényleg adni magamnak egy lehetőséget, ami most sok tanulással és kitartással fog járni, és majd meglátom, mi lesz belőle.

Még egyszer köszönöm a bíztató szavakat!
Szép napot mindenkinek, én ma már nem nagyon leszek, mert Pestre megyünk, és csak nagyon későn jövünk haza, maximum holnap tudok jönni!
Mindenkinek puszi és szép napot!
Vendég

Nnna, lányok!! Vettem mégis folsav tablettát, már be is szedtem egyet. Fő a következetesség!! :lol: Rajtam ne múljon!! Viszont aranyos volt a gyógyszerész, pluszba még kezembenyomott 2 babamagazint, ami ingyenes a gyógyszertárban. Azt mondta, hogy már most kezdjem el gyűjteni! :D

A fogorvosnál nem jártam ilyen sikerrel. Most nincs szabad időpontja, ki tudja meddig kell még várnom, míg kezelni tudnak. Pedig 2 töméscsere, plusz még legalább két tömés a menü. Viszont kaptam újabb beutalót a szájseb.re, úgyhogy jövőhéten veszek egy nagy levegőt és kihúzatom a másik problémás bölcsességfogamat is. Azért már ez is haladás!
tabati

Sziasztok!

Ne haragudjatok, gyors leszek, majd kifolyik a szemem :?

Cukika!

Gyönyörű babád van, Panka igazi tünemény!
Nagyon boldog babázást és sok tejcsit kívánunk neked! :wink:

Dóri 2011.01.31.
Peti 2008.11.28.
Ricsi 2007.02.07.

momi

Sziasztok,

Itt az eltűnt topik-indító :wink: :lol:

Először is:

Cukika,
Nagyon-nagyon gratulálok! :D:D:D:D Csodaszép Pankababa! További jó egészséget, és sok-sok tejcit kívánok! :D:D:D

Bocsi tényleg, hogy nem vagyok aktív, de nagyon nem történik velünk semmi, persze a sok-sok munkán kívül :roll: , előbb-utóbb ígérem az leszek :oops:

Mindenkinek minden jót!

Puszi!

Kép

Kép
zsókuci

Cukika!

Hát ezért nem voltál!
Fogadd sok-sok gratulációmat! Nagy aranyos és picike a kislányod! Olyan édes, milyen pici kis emberke!
Végül úgy indították meg a szülést?
Vendég

Cukika,
Nagyon sok boldogságot kívánok Pankababának és neked is!!! Milyen volt a szülés?
Mennyi volt a sebi? Mennyivel engedték végül haza? Kell menni kontrollra? Infúzió? Kék fény?

Zsókuci,
Jó újra látni. :)

Tabati,
Nincs szabad időpontja a fogorvosnak? Meddig??

Ósió,
Az én említett első munkahelyemről amúgy pár nap alatt kitessékeltek. :wink: Nem az volt az utolsó, ahonnan rövid úton távoztam. De amit szerettem volna megtartani, az maradt (6,5 év aktív, meg 2,5 babázós). Ennyit azért neked nem kell várni, de szerintem jó ha van egy kis idő mögötted. Már csak azért is, mert kisgyerekkel elhelyezkedni még nehezebb. Korodból meg amúgy is kitalálják, hogy pár éven belül babázni szeretnél.
Harcra fel :lol: Nem lehet olyan nagyon vészes, nem megijedni. :D Persze könnyen beszélek innen a kényelmes kis székemből. :wink:

Kép KépKép
lorca

Amit még akartam írni...

Volt osztálytalálkozónk. A 15. :roll: . Furcsa volt látni a volt osztálytársakat, a legtöbben egyáltalán nem változtak. Sajnos elég kevesen voltunk, a fele jött el kb. Az egyik osztálytárs és az ofő meghaltak, ez egy kicsit mindig nyom a hangulaton, de csak rövid ideig. A két mini nem sok időt engedélyezett számomra, de még így is jó volt a kikapcsolódás. Igaz, Szabi kb végigordította a Fehérvár-Bp utat. :oops:

Kép KépKép
lorca

Ósió,
A fekete macska fekete alapját te világosítottad ki, vagy az én böngészőm gondolta meg magát?

Kép KépKép
lorca

Lorca!

A böngésződ meggondolhatta magát, mert én semmit nem csináltam a vonalzómmal. :-)
Juj, Lorca, úgy félek. Ma hívom a nőt az állással kapcsolatban. Múlt héten bementem kicsit, mondta, jól gondoljam meg, szeretném-e csinálni, és hét elején adjak neki választ. Nem tudom, hogy most akkor rajtam áll-e vagy sem, mindenesetre nagyon félek. Tőlem kifejezetten kérdezték, akarok-e gyereket, mert ő olyan embert akar, akire 3-4 évig biztosan számíthat. HOgyan vallottam volna be neki, hogy jövőre szeretnék terhes lenni? Lehet, hogy a végén ő válik majd meg tőlem, ha látja, nem vagyok elég gyors. Szerintem nem emberi léptékű az, ami ott van, mert ahhoz fizikai adottság is kell, hogy ki mennyire gyorsan tudja pakolni az aktákat, kezelni a gépet, stb. Sajna az a baj, hogy egyáltalán nem adódik már lehetőség, pedig akkor talán nem is lenne kérdésesm hogy hova mennék. :? Jaj, nem akarok itt nyávogni, de úgy félek az egésztől. Még sose találkoztam ilyen hellyel. A nő közölte, hogy maximalista, és szerintem a lehető legszörnyűbben próbálta lefesteni a helyet. Lehet, arra kiváncsi, mennyire ijedek be? Olyan jó lenne, ha idejönne egy kis tündér, és megoldaná helyettem a helyzetet.

Osztálytalálkozó, az jó szokott lenni. Nálunk mondjuk kicsit veresengésszaga volt az egésznek. Legalábbis, hogy ki mit ért el eddig?? Gyakorlatilag, aki oylan sok mindent nem mondott, azt valahogy úgy érdekesen kezelték.
Nekünk legközelebb 2 év múlva lesz aktuális az érettségitalálkozó, és három év múlva az általános.
Mi tartottunk 1 éves főiskolait is, el is jöttek páran, akik tudtak.
Vendég

cukika!

Gratula a kislányodhoz!! Milyen pici, és már most milyen nőiesen öltözködik!! :lol:

lorca!!

Sajnos nekem csak a pénteki nap lenne jó a fogorvosnál, mert messze van tőlünk, és akkor nem érnék vissza dolgozni. És péntekre nincs szabad időpontja belátható időn belül. De majd felhív... Mindegy, addig kihúzatom a bölcsességfogamat, az a legfontosabb, ahhoz tuti kell érzéstelenítés. Bár most azt olvastam valahol, hogy várandósan nem szabad kicserélni az amalgám tömést. Nem tudom miért (gondolom valami bekerülhet a szervezetembe, és így árthat a babának) Márpedig én kettőt is szeretnék kicseréltetni. Hát ha addig nem kapok időpontot és összejön a baba, akkor marad a régi tömés. :(

ósió!

Szerintem vágj bele, ahogy leírtad, csak ijesztgetni akarnak, hogy mekkora a hajtás (ami biztos valóban nagy is), de lehet, hogy csak első blikkre. Ha belejössz, talán már fel sem tűnik. Úgy néz ki, semmit sem veszíthetsz. Ha nem bírod, akkor úgyis eljössz, vagy elküldenek, amit nem hiszem, hogy kudarcnak kellene felfogni, csak akkor kiderült, hogy nem ez a te munkád. Viszont azt semmiképpen nem szabad elmondani (de gondolom nem is tervezed megosztani velük), hogy már most szeretnétek babát!! Semmiképpen!!!!! Nem szabad arra gondolni, hogy hátha megértik, meg hogy az őszinteség a legjobb megoldás!! Ilyenkor mindenki a maga érdekeit nézi. Ők is , meg te is. Ez van! Jogodban áll hallgatni, tudod! :lol:

De ha jól sejtem, már ma kell választ adni? Vagy kellett? Mi volt? Mesélj!
tabati

Sziasztok!

Ósió!

Na, hogy döntöttél???

Lorca!

15. osztálytalálkozó :shock: Ez most általános és évente volt legalább egy :roll: elég sok az a 15-ik :roll: vagy valamit nem értek :roll: :lol:

Amúgy már én is látom a cicust teljes pombában nem csak a világító szemeit :D

Tabati!

Öszinte részvétem a fogászat miatt, nem kellemes :? :?
Jó fej a patikus :lol:

Átköltöztettük a Ricsit a kiságyból a járókába éjszakára. Szegény nem tudott a rácsosban aludni, akkorákat koppant a feje :? De most ez bevált, egész tegnapelőttig, megint nem alszunk ugyanis, a fogacska valószínű ismét bekavar az éccakákba :?

Ma reggel lekaptam ahogy betámadta a járókát :D

Kép

Dóri 2011.01.31.
Peti 2008.11.28.
Ricsi 2007.02.07.

momi

Sziasztok!

Háát, némileg módosult a helyzet. Jövő hét elején lesz állítólag döntés, mivel még érkezett be önéletrajz, és azt is behívják, aki azt küldte. Pedig már nagyon úgy tűnt, hogy már nincs több forduló.
Pedig milyen jó lenne, ha az a másik (kötetlen) állás összejönne! Azt hiszem, holnap küldök is a hölgynek egy e-mailt, hogy ott mikor kell számítanuk kb. a második fordulóra. Nem ártana, ha felgyorsulnának az események, mert akkor legalább azt tudnám, ott mire számíthatok. De ez a húzás-halasztás néha már az agyamra megy. Lényegében ennyi. Szóval, mégse úgy ment, ahogyan azt a múlt héten végig éreztették, hogy már csak én maradtam. Olyan szemét vagyok, de meg is könnyebbültem kicsit. :evil: Elvégre egy mpost végzett orvost se küldenek be másnap agyat műteni. Mindenesetre megpróbálni azért talán meg lehetne...

Momi, aranyos kisfiú ez a Ricsi! Ma, ahogyan volt egy kis időm végre nem a melóval foglalkozni, hogy akkor most mi lesz, besétálltam a Rossmanba, direkte megnéztem, milyen teszteket árulna. Képzeljétek, egy terhességi teszt se volt, szinte sosincs, úgy viszik azokat.
:lol: Ez az utolsó hét, hogy szedem még a gyógyszert, vasárnap este szedem be az utolsó szemet. Olyan izgatott vagyok!

Tabati, pont beszélgettünk ma arról, hogy egy gyerek mennyire kiszívja az emberből a vitaminokat. Nem tervezem különösképpen sok vitamin szedését, de lehet, hogy előtte beszélek az orvosommal, hogy őszerinte automatikusan neki kell-e állni szedni valamilyen vitamint teherbe esés előtt, vagy elég csak később. Mert amúgy elég erős szervezetem van, sok természetes zöldséget és gyümölcsöt fogyasztok.

Én most elmegyek letusolni, aztán megnézzük a Barátok Közt-öt, utána meg beteszek egy jó filmet, és azt fogom nézni. Nektek hasonlóan kellemes estét!
És tényleg köszönöm a bíztatást a melóval kapcsolatban, meg elnézést a sok nyifinyafiért.
Vendég

Nnna, én meg most értem haza a melóból. Párom sehol, szegény még mindig dolgozik. :(

ósió!

Akkor ezek szerint együtt izgulunk majd? Mert mi is jövő héten hagyjuk abba a védekezést.vagy most akkor hogy is tervezed? Azért még valahogy védekezni fogtok, míg a gyógyszer kitisztul belőled?

Látod, hiába minden idegeskedés, úgyis alakul ahogy alakul az az állás. Most például kiderült, hogy mégsem rajtad múlik. De ettől függetlenül persze választhatnak majd téged! :D De lehet, hogy ez egy jel, hogy majd az a másik (a jobbik) fog összejönni.

Én is megnézem a Barátok közt-öt! :wink: :lol:
tabati

Ósió,
Én biztos elvállalnám az állást. A nő meg lehet, hogy tényleg olyan dög, mint amilyennek lefesti magát. Lehet, hogy azért is keres kezdőt. De attól nem kell megijedni, ha nagyon gáz, akkor még mindig felmondhatsz, meg elmehetsz akár pár hét terhesen is betegállományra, semmit nem tud veled kezdeni. De ha nem mondasz igent, lehet, hogy egy tök jó állástól fosztod meg magad. Már ha az újabb forduló úgy alakul...
Az 10. osztálytali nálunk is arról szólt, hogy kinek van nagyobb kocsija és melyik multinál multibb cégnél dolgozik. Most a fele volt csak ott, de sokkal barátibb volt. Igaz, pont az a fele nem volt ott, aki kivagyiskodott. Sajnáltam, hogy hamar el kellett jönnöm.
Az általánost sajnos az egyik osztálytárs tönkretette. Beszedte a pénzt, aztán lelépett vele. Az már szerintem nem lesz.

Vitaminok:
(A következő sztori minden célozgatás nélkül!!!) Egy napilapot olvasgattam a múlt héten. Egy anyuka beperelte a háziorvosát, mert az nem mondta neki, hogy teherbeesés gyanúja vagy terve esetén folsavat kéne szednie. Igaz, amikor már biztos volt a terhesség, mondta. A terhesség abortusszal végződött, mert a gyereknek nem alakult ki az agya. Nem lehet biztosra tudni, hogy tényleg a folsavhiánytól volt-e, de a bíróság 30.000 fontot ítélt a négygyerekes anyukának.

Momi,
15 éve érettségiztem. :wink: Látszik, hogy régen. :lol:
Nagyon ügyi, hogy már ácsorog. Nálunk ilyen még csak a nagyon hosszú távú tervek között szerepel. :lol:

Pár napja volt egy babanet átalakítás. Lehet, hogy azért látjuk a macsekot. :P

Tabati,
A tömés kiszedésekor minimális mennyiségben a tömés káros anyaga kerülhet a szervezetbe, majd át a babába. Igazi vizsgálatokat nem végeztek, nem tudják, mennyire káros, de azért nem javasolják. Érzéstelenítőt lehet adni terhesen is. Ha csak a péntek jó, akkor értem már, miért nem volt belátható időn belül időpontja. 8)

Kép KépKép
lorca

Sziasztok :)

Ha nem bánjátok, csatlakoznék hozzátok :roll: Sokszor írni úgysem tudok majd :mrgreen:
Pár hete még úgy gondoltam, hogy tesók között az ideális korkülönbség kábé 20 év :lol: Mostanra már kikristályosodott, hogy csak nem kéne ennyit várni...szal két év múlva jöhetne a másik Bogyó :D Leginkább őszre...vagy télre... 8)

Cukika, itt is gratulálok! :D

Jó éjt

Judit
Kép

Kép
balwin

Helló!

Hát, én se bánnám már, hogy vége legyen ennek a függő helyzetnek a melót illetően. Ma írtam annak a hölgynek e-mailt, akivel tartottam a kapcsolatot eddig a távmunka ügyében, remélem, hamar válaszol, s akkor képben leszek. Mármint hogy mikor lehetszámítani a második fordulóra.
Ezzel a mostanival meg továbbra is úgy vagyok, hogy félek tőle. Ha kezdőt is akar, magának is rosszat tesz, mert nekem többet kell tanulnom, mármint ha szemétkedni akar. DE kétlem. Szóval, várokozok.
Tabati, úgy szeretném, ha igazad lenne, és valóban az a munka jönne össze, amely mellett akár szülhetek is. És ez nagyon érdekelne. Csak ebből még nem tudok részleteket, tehát pl. fizu, meg ilyenek, de még nem is tartok ott. Hm....Lorca, abban is valami, amit mondasz. A lehetőséggel kapcsolatban.

Az osztálytalálkozók azért jók szoktak lenni, de elég is belőlük pár óra. Én mindig azt tapasztaltam eddig, hogy pár óra után már nincs mondanivaló, kibeszélgettük magunkat. Ez a főiskolán kivétel volt, mert ott szakmai dolgokról is lehet beszélgetni. Illetve ott nem az volt a téma, hogy lám-lám ki mennyit ért el. Sokkal tárgyilagosabb volt az egész.

Balwin, üdvözlet közöttünk! Akkor ti is jövőre álltok neki próbálkozni?

Jaj, Tabati, mi még váron kicsit, tehát nem mennek élesben még a dolgok. Egyrészt még nem tudom, hogy hogyan, mikor jön meg először a rendes menstruációm a gyógyszer után, másrészt még kicsit várni szeretnénk, az esküvő miatt is. Majd jövő évtől állunk neki, pontosan még nem tudjuk, mikortól. Talán március-április körül. A gyógyszerem viszont most varásnap este elfogy. Nem is bánom, legalább most már mentesítem efféle terhektől a szervezetemet.
Nektek jó próbálkozást kívánok! :lol: Biztosan nem esik majd nehezetekre!
Párodnak pedig sikeres vizsgázást.
Hol dolgozik? Ügyvéd, közigazgatás? Más szerv?
Vendég

Sziasssztok!! :D

Nem tudom miért van ilyen jó kedvem! :D Tegnap este olyan gyomorgörcs jött rám csak úgy a semmiből, órákat ültem a wc-n. :( Mondjuk napközben fájt picit a fejem, úgyhogy lehet, hogy egy enyhe vírus vonult át rajtam, mert mostanra már semmi bajom.

Üdv közöttünk balwin!! Remélem addig sem fogsz unatkozni, míg elkezditek a próbálkozást. Itt már rengeteg jó kis téma beindult. No meg én kicsit ki fogok lógni a sorból, mert egy hét és mindent bele!!! :lol: Úgyhogy együtt örülhettek majd velem, vagy esetleg vigasztalhattok!!

lorca!

Ez a vitaminos sztori elég meredek! Nekem olyan Blikk szagúnak tűnik! Hisz van olyan orvos, aki direkt nem ajánl semmi vitamint. Amúgy meg a folsavra az van ráírva, hogy terhesség előzményeként, vagy az első trimeszterben szedhető, akkor ha előző terhességnél már előfordult velőcső rendellenesség. Tehát én is csak azért szedem, mert biztos ami biztos, ártani nem árthat, hátha pont nálam lenne az első babánál ilyen rendellenesség. De nem tudom... Sok itt a jogász! Ti mit szóltok ehhez a bírói döntéshez?

A fogászatról meg annyit, hogy nem véletlen van nekem is pénteken szabadnapom... :lol: De most komolyan!! Rendel pénteken, csak most be van havazva. Az enyém meg ugyebár nem sürgösségi eset.

ósió!

Neked meg jó tisztulást!! :lol: Párom ügyvédi irodában dolgozik. De semmi olyasmi nincs amit korábban leírtatok.(rivalizálás, szivatás stb.) Hisz ebben az irodában egyedül a főnöke van (mint ügyvéd), és a párom (mint ügyvédjelölt) És ha lerakja a szakvizsgát, akkor már két ügyvéd lesz. :D Maximum ügyvédjelöltet terveznek még foglalkoztatni.
tabati

Sziasztok!

Balwin!

Szia, üdv köztünk, már nem én vagyok a legújabb :D :D :wink:

Csajok!

Hát lehet hogy kitekeri a doki a nyakam de abbahagytam a fogamzásgátlót :roll: Állandóan elfelejtettem bevenni, volt hogy 3-4 napig tökre kimenta fejemből aztán egy hétig rendesen szedtem aztán megint nem. Szóval így értelmetlen szerintem...

A dokim azt mondta hogy mivel az első császár volt, jó lenne kb. két évnek eltelnie a két szülés között. Háááát majd meglátjuk :roll: De van egy "gondom", még nem jött meg. Persze szoptatok, tehát ezért nem, de vajon tényleg igaz hogy szopi alatt is teherbe lehet esni? Elkezdtem utánaolvasni és hááááát :shock:

Viszont elkezdtem érezni a régi dolgokat, hó elején feszült vagyok fáj a hasam, stb. de nem vérzek :roll: szóval passz, és persze egy újabb aggódási pont, mi lesz ha szopi végéig nem lesz peteérésem akkor aztán leshetek 2009-ben nem lesz kistesó :? Mert tejem mint a tengerben a víz, és a Ricsi cicimester :D szóval ez egy elhúzódó elválasztás lesz, bár már dolgozom rajta, de eddig annyit értem el hogy mivel igény szerinti volt a szopi volt hogy napi 10-12 is volt, na ez mára lecsökkent napi 7-8-ra alap állapotban, de ha beteg akkor ugye megint nyakra-főre szopi.

Ja és a másik parám, honnan tudom hogy terhes vagyok ha még nem jött meg és igaz hogy szopi alatt is teherbe lehet esni mensi nélkül :roll:

Hát, Lányok most egy kicsit összekuszálódtak a gondolataim :oops:

Lorca!

Nálad hogy volt ez a kistesó dolog? Mikor jött meg először?

Naaaa, mennem kell felkelt a Ricsi és hív, majd jövök!

Dóri 2011.01.31.
Peti 2008.11.28.
Ricsi 2007.02.07.

momi

Halihó!

Tabati, olyan képmutató szaga van a bíróségi döntésnek. Hiszen ha az anya kapott 30 ezer forint kártérítést, akkor ezzel el van ismerve az igaza. Akkor viszont hogy érhet ennyit egy ilyen eset?

Momi, a családunkban egy kismama szoptatás mellett lett terhes, és csak 8 hetes korában tudta meg, mikor már gyanús jelekre lett figyelmes. :-) Szóval, ha nincs menstruációd, mert még szoptatsz, akkor is teherbe eshetsz, és maximum van mindig otthon a biztonság kedvéért egy teszted, és ha valami gyanús, gyorsan megcsinálod.
Hát, jövő héttől én se szedem már a gyógyit, kíváncsi is vagyok rá, hogy mi lesz.
Annak tényleg nem volt értelme, hogy ha napokat hagytál ki a gyógyszerrel, mert úgy ugyanúgy terhes maradhatsz, mintha nem szednéd a gyógyszert. Ha meg akartok kistesót, akkor fölösleges is. Úgy látom, itt már mindenkivel minden megeshet! :shock: :lol: :lol: :lol:
Vendég

momi!

Én mindenkitől csak azt hallom, hogy igen, tuti biztos, hogy előfordul nagyon sok esetben, hogy szoptatás alatt teherbe esnek. Gondolom a regenerálódás miatt kell várnotok 2 évet, én biztos nem kockáztatnám meg. Mondom nem értek hozzá, de mégis felvágtak, és ha még nem erős ott megint minden, akkor abból tuti sok baj lehet. Csak logikusan belegondolva (de lehet, hogy csak nekem logikus így :)) egy frissen varrt méh újra elkezd nőni... :? Én nem akarok beleszólni, meg nem is tehetem, de a helyetekben valahogy másképp védekeznék, ha a tablettát elfelejted bevenni. :roll:

Barátnőmnek meg pár hónap szoptatás után jött meg. Úgyhogy lehet, hogy neked sem kell a leválasztásig várnod. Talán a következő hónapban már meg fog jönni... De ez is csak találgatás...
tabati

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet: