A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2009-ben szeretnék szülni

Sziasztok!

Jól felpörgettük az orgazmusos témát. :lol: Hát én meg azt nem hallottam, hogy segíti a teherbeesést. Mondjuk logikusnak tűnik...

ósió!

Akkor lesz döntés esküvői időpont terén, ha tényleg nekiállunk a babának október közepén, és meglátjuk mi lesz. Ha rögtön összejön, akkor tuti előrébb lesz hozva, mondjuk májusra, vagy még korábbra. Viszont, ha csak mondjuk januárban jön össze, vagy később, akkor marad az eredeti időpont, azaz valamikor július végén, illetve aug. elején. A pontos dátum részletkérdés.

Neked mi a pontos dátum? Csak hogy tudjunk mi is együtt izgulni veled! :wink: :wink: Ezt a fekete cicát én sem értem... :oops: :lol: Ez valami babona, hogy megy az esküvő időpontja felé? :?: És honnan töltötted le? Miért nincs hozzá szöveg?
Ja! És én hülye, amikor momi írta, hogy figyeld kitartóan, elkezdtem bámulni, és nem mozdult! :lol: Teljesen meghülyítetek lányok! :lol: Ez is csak egy vonalzó, csak az zavar meg minket, hogy fekete a háttér, és a macska is fekete. :wink: Csak nehogy fekete macskákkal álmodjak... :twisted:
tabati

Sziasztok!

Jól felpörgettük az orgazmusos témát. :lol: Hát én meg azt nem hallottam, hogy segíti a teherbeesést. Mondjuk logikusnak tűnik...

ósió!

Akkor lesz döntés esküvői időpont terén, ha tényleg nekiállunk a babának október közepén, és meglátjuk mi lesz. Ha rögtön összejön, akkor tuti előrébb lesz hozva, mondjuk májusra, vagy még korábbra. Viszont, ha csak mondjuk januárban jön össze, vagy később, akkor marad az eredeti időpont, azaz valamikor július végén, illetve aug. elején. A pontos dátum részletkérdés.

Neked mi a pontos dátum? Csak hogy tudjunk mi is együtt izgulni veled! :wink: :wink: Ezt a fekete cicát én sem értem... :oops: :lol: Ez valami babona, hogy megy az esküvő időpontja felé? :?: És honnan töltötted le? Miért nincs hozzá szöveg?
Ja! És én hülye, amikor momi írta, hogy figyeld kitartóan, elkezdtem bámulni, és nem mozdult! :lol: Teljesen meghülyítetek lányok! :lol: Ez is csak egy vonalzó, csak az zavar meg minket, hogy fekete a háttér, és a macska is fekete. :wink: Csak nehogy fekete macskákkal álmodjak... :twisted:
tabati

Momi,
Akkor figyelek tovább. :D
Nem, nem lesz jobb ha nő Ricsi. :twisted: Akkor még fáradtabb leszel, mert kevesebbet alszik és többet mozog.
Nekem sem jött meg eddig, Nati után 9 hónap maradt ki. A leghosszabb kimaradás eddig, amit hallottam, az több, mint 3 év. Addig szoptatott. Utána teherbe esett.

Tabati,
Az nem elég, hogy hallottam, de a Spektrumon egyszer mutatták, hogy működik. Azt nem akarom elképzelni, hogy mindezt hogyan vették fel kamerával. :lol: :oops:

Kép KépKép
lorca

Jó reggelt!

nem állandóan kell figyelni a cicókát, tehát nem kell elkezdeni nézni, és öt percen át folyamatosan figyelni, hanem bizonyos idő elteltével. Egy-két nap nem számít sokat, mert a 8 hóbaphoz képest az kis idő, és akkor nem látványos az előrehaladás. DE majd pl. 2-3 hét múlva nézzétek meg a cica fejét. Már nem a narancssárga színben lesz, hanem kicsit jobbra a citromsárga rész felé halad. Nagyon aranyosnak tartottam ezt a cicát, és ezért választottam ezt. Van alatta szöveg is, méghozzá angolul: azt jelenti: 8 hónap, 1 hét, 3 nap az esküvőnkig! Szóval ekkor lesz: május 31-én.
Hát, tudjátok, én meg hogy vagyok vele? Szóval szeretném azt az esküvői napot gyünyörűen megélni. Szeretnék szép csinos lenni, hogy a kedvesemet elkápráztassam, hogy ámulatba essen.:-) Szóval január-februárig mindenképpen szeretnék várni a babával, így könnyebb lenne a tervezés. Ha azonban előbb jön, az se baj, de mégis jobb lenne nyugodalmasabb időszakban, az esküvő előtti célegyenesben.

Tabati, nektek sok örömöt a babagyártáshoz! Kedvesednek pedig kitartást kívánok és jó jegyet! Miből megy most októberben szakvizsgázni?
Hát, halljátok, ha nekem valaki kitalálná, hogy most el kell mennem tanulni, én sírva fakadnék....annyira elegem volt már a jogból meg a rengeteg tanulásból a végén, hogy az nem igaz. Sokszor a hisztéria környékezett, úgy éreztem, egy perccel sem bírom tovább. De aztán bírtam és kellett is, de újra nem állnék neki. Mondjuk minek, ha megvan:-) Ezért is örülök most ennek az időszaknak. Sose gondotlam volna,hogy valami ennyire kiszívja az ember erejét szellemileg, idegileg. Most meg csak punnyadok, és ez olyan jóóó!
Vendég

Ósió,
Hol van a szöveg? Na, azt meg végképp nem találom. :lol: Fekete betűkkel? Mert csak az antitébit lárom.
Szerintem a jogban soha nem lehet leállni. :wink: Nekem ott van apukám példája, aki biztosítási jogászból lett vállalati vezető jogtanácsos, majd miután széthullott alatta a 10enezres létszámú vállalat, független ügyvéd, 50 felett. Vagy tesómé, aki szintén dolgozott jogtanácsosként, majd a bírói kinevezés után ment ki Angliába európai izéket tanulni, hogy aztán egy teljesen más szakmában helyezkedjen el.
Meg főként az jut eszembe, amikor barátosnémmal, egy edzés után punnyadtunk a fotelban. Ő a Phd-re, én az Elte angol szakára gyúrtunk emellett. Nagy filozófiai kérdésünkre, hogy sportolni vagy tanulni utálunk-e jobban nem találtuk meg a választ. :D

Kép KépKép
lorca

Sziasztok! Jól lemaradtam :shock:
Remélem azért még emlékeztek rám... :oops:

Ma elvitte Kyrust a keresztmamája! Ugyhogy van egy szabadnapom! 8)

Tegnap volt fél éves az én nagylányom, ha nem haragszotok teszek fel egy képet róla :)

Kép Kép

Kettőt... :oops:

A doki-kórház témához annyit, hogy szerintem is nagyon fontos! Ha az én dokim nem lett volna ott 100%osan, nem izgulta volna végig az egész napot velem, nem lett volna olyan amilyen, akkor most Kyra nem élne! Szóval véleményem szerint kell egy nagyon jó orvos, akire az ember rá meri bízni a maga és a babája életét! Nekem ez megvolt és egy nagyon jó kórház is! Most sajnos egyik sincs! De biztos hogy előszőr kórházat fogok választani, és majd utána dokit! Minden kórházba van jó doki csak meg kell találni! Viszont nagyon fontos, hogy jól felszerelt, bababarát kórház legyen! Na de ennyit erről, ez volt az én véleményem :)

A babaproject nálunk most ott tart, hogy én már be vagyok zsongva, de megbeszéltük párommal, hogy ezt az évet éljük túl (még mindíg felujjítunk) és jövőre januárba jöhet a próbálkozás! Viszont így ha minden úgy megy mint Kyránál, tehát elsőre összejön akkor 2008 őszi baba lesz :lol:

A macsekos vonalzót én is el kezdtem bámulni, hogy ez hol mozog? Na de utána leesett, hogy nem mozog az máshogy mint a bébis vonalzók :D

Esküvői láz látom még mindíg megvan! Tiszta jó! mIndíg van miért izgulni :D Esküvő, baba meg minden :) Jó kis topik ez :)

KépKép
KépKép
akíra

Sziasztok!

Hát csajok, jókat nevettem rajtatok :oops: :lol: :lol: :lol: a szöveget én is kerestem de nem látom, lehet tényleg feket betűs :lol: :lol: :lol: Bocsi Ósió 8)

Na hív a Ricsi, majd jövök még

jajj, gyorsan, Akíra! sok-sok boldogságot kívánuk lánykádnak!!

Dóri 2011.01.31.
Peti 2008.11.28.
Ricsi 2007.02.07.

Eladó babás dolgaink, ruhák:
https://picasaweb.google.com/109901046313515431113
momi

Feketemacskás vonalzóra visszatérve...én látom a szöveget! :roll:
vagy más is csak ez már poén? :oops:
Na most már tök jó ez az egész :lol:

KépKép
KépKép
akíra

Na, hellóka!

Lorca, a jog valóban oylan terület, amelyet abbahagyni nem lehet, mert folyamatosan változik, tanulni, ismételni kell. De: tévedés, hogy egy jogász mindenhez ért. Ott is vannak különféle területek, mindenki a saját területét tudja jól művelni. Aki mindent csinál, az semmihez nem ért. Az orvosoknál is tagozódik területek szerint a szakma. Ha fáj a fogam, fogorvoshoz megyek, s nem nőgyógyászhoz, pedig az is orvos.
Engem pl. az alkotmány és közigazgatási jog érdekel, illetve a helyi önkormányzatok joga. Ki nem állhatom viszont a polgári jogot, főként annak egyes részeit. Az öröklési jog az egyedüli területe, amit kifejezetten kedvelek.
A mai fiatal jogászoknak nagyon nehéz, de nem azért, mert nincs munka, hanem sokan féltik a saját állásukat, így ott tesznek kereszte az embernek, ahol tudnak, csak hogy sok helyről távol tartsák az illetőt. Ezekhez a körülményekhez kell sajnos alkalmazkodni. Persze, ez más területen, tanároknál, közgazdászoknál, bölcsészeknél, stb. is megfigyelhető.
Én pl. tanulni nem utálok, de most ez a sorozatos négy államvizsga semmihez sem volt hasonlítható, ezért esik most olyan jól a szellemi pihenés: nincs helytállás és folyamatos bizonyítás megállás nálkül. Hihetetlen!

8)

Akíra, Momi, akkor ezek szerint látjátok már a szöveget? Hiszen ott van a vonalzó alatt! :P Esetleg, ha explorer alatt írtok, nem minden látszik.
Nagyon várom már az esküvőt... és a telet-tavaszt szintén, nem is tudom, mi miatt! :oops:
Vendég

Akíra, persze, ezek a képek nagyon jók, ha egy ilyen édes kisgyereketek van, akkor nem csodálom, hogy be vagytok zsongva azújabb babától...:-) Nehéz kivárni az időpontokat, igaz? Viszont fejest se jó ugrani valamibe, amiről korábban máshogy döntött az ember, nem? számoljuk együtt vissza a napokat, jó?? 60, 59, 58.... :lol:
Vendég

Sziasztok, beugrottam egy percre!

ósió!

A szöveget én sem látom a cica alatt, furcsa... :?

Viszont ma babáztam. A barátnőmmel meg a 2 hónapos babájával csavarogtunk picit. Tanulság: kell venni kengurut. Ugyanis Pesten csak azzal lehet közlekedni. Kettőnknek nem sikerült a babakocsit leemelni a buszról, mert a sofőrnek nem volt türelme megvárni, és rácsukta az ajtót. Barátnőm ordított, káromkodott, meg mutogatott, én meg egyszerűen lefagytam. Minebből a baba semmit nem vett észre. Aludt... :lol: Szóval Pesten én csak kenguruban fogom hordozni a babut, az tuti. Ja! És a mozgólépcső totál gáz, főleg lefelé, amikoris háttal kell megközelíteni a problémát. Hát köszi, ebből nem kérek...

ósió!

Párom polgári jogból, gazdaság jogából, és polgári eljárás jogból vizsgázik. (mindezt diktálásra sikerült leírnom... :lol: )
tabati

Tabati, éppen azért se szeretnék Pestre visszaköltözni. A fősuli nagyon jó volt, szerettem ott élni, mind a mai napig szeretem azt a várost, de ha nem muszáj, nem mennék oda családot alapítani.

Kedvesednek kitartást és jó koncentrálást kívánok!
Vendég

Akíra,
Nem poén, én tényleg nem látom a szöveget. Pedig közel kúsztam a képernyőhöz, hogy minden pixel meglegyen, de semmi. :lol:

Ósió,
Hát apukám sem jókedvében váltott. :wink: De igazából attól az ügytől akadt ki teljesen, amit talán az első vagy max a második kötelező ügyeletén kapott. Csoportos szökési kísérlet a börönből és természetesen a kliens fiatalkorú volt. Hát nem írnám le a kommentárját. :lol:
Tanulni én is szeretek. Hacsak nem muszáj. :D
Tesómat egyébként pont így utálták ki egy ügyvédi munkaközösségből. Még az első napja előtt kezdték fúrni. :evil: Utálom az ilyen embereket. :x

Tabati,
Ilyen picinek a kendő még jobb. Persze ha előtte megtanultad megkötni. Addig iszony szerencsétlenkedés. Nati 2 hónaposan volt 6 kg, azt kengunkbanban meg már alig bírtam. De most egy nagyon profi van, felváltva használom a kendővel.

Zsókuci?
Cukika?

A korábban kezdés nálunk biztos nem lesz. Sőt, lehet, hogy a nyár végét is megvárom. Egy biztos, addig nem, amíg Szabi el nem kezd járni, de azt remélem már tavasszal elintézi. Nemrég találkoztam egy anyukával, akinek a gyerekei között szintén 21 hó különbség volt. A nagy 20(!!!) :shock: hósan tanult meg járni. Az aztán extra szívás volt.

Kép KépKép
lorca

Akíra,
Így utólag kívánok nektek boldog felediket!!!

Kép KépKép
lorca

Lorca, de hát mi történt abban az ügyvédi irodában, ahol a tesód dolgozott? Sajnos elég sok ilyet hallani, főleg mostanában, és a multiknál. Hogy az egyik tehetségesebb vagy van alami plusz tulajdonsága, ami a többieknek nincs, s akkor megy a kiutálás, s végül az ártatlan enged, mert nem bírja. Olyan borzasztó, főleg, ha oylan munkahelyről kell eljönni, amit egyébként szeretett és jól csinált. Hogy tetszik neki most külföldön?
Sejtem, hogy szegény apukád középkorúan nem viccből váltott, hanem rákényszerült. Egyik korosztály sincs könnyű helyzetben.

Zsókuci, Cukika valóban nem jön mostanság. :?:
Vendég

Sziasztok!

Én sem látom a szöveget, de akkor lehet az explorer miatt :lol:

Hű mennyi tanult ember :shock: Gratulálok nektek, le a kalappal :!: Sajnos nekem "csak" okj-s felsőfokút sikerült megszereznem, meg egyetem 1. szemeszterét ezzel együtt de mivel aztán nem folytattam az egyetemet, így elveszett az 1. szem. :evil: Már bánom :evil: :evil: Elmentem inkább dolizni, gondoltam majd ha szülök akkor úgyis ingyenes lesz a tanulás majd akkor. Na hát ugye már nem ingyenes meg hát erőm sem lenne :evil: :oops: Tényleg le a kalappal előttetek :!: De azért még tervezem hogy egyszer nekiindulok :roll:

Találtam valamit, bemásolom nektek, főleg Akíra figyelmébe ajánlom :wink:

Dóri 2011.01.31.
Peti 2008.11.28.
Ricsi 2007.02.07.

momi

Egy fél éves első levele a világnak

Sziasztok!

Gondoltam most, hogy eltelt életem első fél éve, én is leülök ez elé az izé elé. Anyánál ezzel komoly elvonási tüneteket okozok.
Magamról pár szóban:
Megvallom őszintén, nagyon aggaszt állapotom, mivel nagyon úgy érzem: öregszem
Egyre aggódva szemlélem a számhoz közelebb eső, kiálló izéket, amin óriási hurkák nőttek, és a kicsit messzebb kalimpáló nyúlványokat, amik napról napra hosszabbak. Ennek egy előnyét látom, tökéletesen beleillenek a számba. A hordozójárművemből kilógok, sőt, egyenesen kinőttem, ezért már csak ücsörögni lehet benne. Nem tudom, hogy meddig fokozható még ez az állapot, remélem nem leszek olyan melák mint Anya és Apa!
Ha már szóba kerültek: Ők képzik az én saját személyi udvartartásomat. Kicsit körülményesek, de személyzetnek megfelelnek.
Egyikőjük, a magas, mélyhangú ritkábban áll rendelkezésemre, de vele sokkal könnyebb dolgom van. Na, rajta nagyon sokat röhögök, megállás nélkül hülyeségeket beszél, idióta pofákat vág. Persze erre nekem még jobban nevetnem kell rajta, miközben azt gondolom magamban: szegény hülye. Ő persze mosolyom láttán még jobban
bevadul. Azt hiszem, Őt máris kenyérre kenhetem.
A másik, a töpszli, leharcolt már keményebb dió. Mivel mindig körülöttem sertepertél, néha az idegeimre megy. Mindig mást csinál, mint amit kellene, ezért igen sokat veszekszem vele. Ilyenkor néha megsértődik és elvonul. Különben javára váljon, hogy mindig kéznél van, sok nyálas cuppanosat nyom a fejemre és ha szorult helyzetbe kerülök, számíthatok rá, hogy hasra fordít, kihúzza a lábam, kezem, fejem stb. És belémnyom néhány kanál nyúlós, íztelen iszonyatot. Itt jegyzem meg, hogy amint tehetem feljelentem őket éheztetés vádjával. Két pofával nyelik a rántott húst, nekem meg tolják az arcomba a pépeket. Normálisak ezek?
Aztán van néhány ideiglenes, kisegítő alkalmazottam, ritkán tűnnek fel, na de akkor Apát is túlszárnyalják gyermekdedségben. Néha komolyan aggódom értük, ha én netán nem leszek ( fent említett aggodalmaim végett, méretváltozás, fura hangok a torkomból stb), ki figyel majd rájuk?

Búcsúzóul leírom egy napomat:

05 : 45 - Valami nem stimmel: leltárhiány Először is hiányzik egy ujj a számból, egy takaró a pocakomról és egy alkalmazott, aki ezeket a helyére igazítja. Egyes fokozatú nyöszörgésem hamar eredményes.

O6 : 30 - Egy ideje űr támadt a hasamban, a gatyám pedig aggasztóan nehéz és nedves. Egyes fokozat: karikásszemű kisebbik példány. Jó munkát végzett, de dolga végeztével le akar passzolni az ágyba.

O7 : 30 - Vége az éjszakának, ágyamnál sorakozó! Mélyhangú megpróbálkozik egy gyenge mesével, miszerint követ törni megy. Persze, nyakkendőben. Ez teljesen hülyének néz.
Gyors ruhaválogatás, Anyának sikerül kiválasztania a legrondábbat.

O9 : 00 - Hajtóvadászat a kiságyban néhány kacsa, egér és mackó után.

10 : 00 - Iszonyat banánpép, mindenkire jut belőle 10 : 30 - Röpke séta, borzalmas enyelgés az idióta szomszéd nénivel

12 : 30 - Anya bugyuta dolgokat pakol a kezembe, én ezeket eldobom, ő visszaadja, én eldobom stb.

13 : 00 - Tűrhető ebéd, kimosakodás és alvás ( ez a nő mennyire tud ennek örülni)

16 : 00 - kaja, majd hintázás a parkban. No, ez nagyon klassz, csak anya mindig idő előtt kap ki.

17 : 00 - uzsi Ezt edd meg te, anya!!!

18 : 00 - Apa teljes bevetése, ilyenkor alkalmazom az egyeduralkodás eszközeit. Ő nagyon jó táptalaj. Végül végérvényesen elvesztem a türelmemet.

19 : 00 - Na, a nap fénypontja: Fürdés. Apa kitesz magáért, én pedig mindent elkövetek azért, hogy tokától bokáig ő is részesülhessen a vízből.

19 : 45 - vacsora, nyöszi, ujj, maci, jó éjszakát

Na, abbafejezem, mert Anya nyűgös a gép miatt

Dóri 2011.01.31.
Peti 2008.11.28.
Ricsi 2007.02.07.

momi

Momi!

Háát...én sokszor éppen a jogvégzett (tanult) emberektől tudok kiakadni, főleg a neten, mivel ott mindenki "láthatatlan", ismeretlen, tehát mehet a nagyképűség, meg az énvagyokakivagyok. Az életben annyira nem, hiszen ott tudom, ki kicsoda, s akkor névetelnül nem nagyon mernek annyira okoskodni, mint a neten sokszor. Én egy fórumot egyszer azért hagytam ott, mert a sok okos joghallgató, jogász már nem értelmes társalgást folytatott, hanem ment a dedó, szó szerint.
Imádom az egyszerű embereket, én magam is elég egyszerűen élek, és a társaságukat is imádom. Nagyon szeretek velük beszélgetni. Eddig tőlük még rengeteget tanultam.
Vendég

Ósió,
Mielőtt még tesóm elkezdte volna a munkát, közölték a főnökkel, hogy nem akarnak vele együtt dolgozni. Igaz, a főnök és apukám együtt dolgoztak közös irodában, tehát "beprotezsált" volt, de attól még dolgozhat valaki jól, nem?! Még ha frissen végezte is az egyetemet. Végül elég rövid időn belül az lett hogy inább hagyjuk a kérdést, így nem lehet dolgozni és eljött.
Most már kb 10 évet élt Londonban, úgy az elmúlt 15 évben és nagyon szereti. Ő szerintem oda való, nem úgy, mint én. Nekem mindegy, én itthon is jól boldogulok, de neki mindig hiányzott valami. Meg egy japán férjjel és magát angolnak valló gyerekkel már valóba nem lenne olyan egyszerű itthon az élet. :lol:

Momi,
Az Elte-t jó sulinak tartják, de annyi hülyével :x találkoztam ott, aki később diplomát szerzett, hogy semmiről nem maradtál le. :D
Ugye ne bosszantsalak azzal, hogy a nappali szak végülis ingyen van? :lol:
Ofő voltam középsuliban, gondolod, mennyit nyomtam, hogy az embernek kell egy diploma, hogy boldoguljon. 8) Az egyik tanítvány most visszajött, mert kéne neki az angol is a német mellé. Mondta, hogy igazam volt. Kellett egy diploma, ahhoz, hogy felvegyék oda, ahol jelenleg dolgozik. De a tudását azt köszi, de nem kérik. Tanult mint a güzü évekig, most meg reméli, hogy egyszer majd használni is tudja. Jelen melónkhoz meg sok-sok szeretet és türelem kell. Jelen főnök nem értékeli a diplomámat. :lol:

Kép KépKép
lorca

Jó reggelt!

Nekem az az általános tapasztalatom, hogy vidéken, főleg kisebb közösségekben, kisvárosokban, illetve faluhelyeken borzalmasan nehéz boldogulni diplomával, pláne kettővel. De: nem azért, mert nincs munka, ahogyan ez ömlik megállás nélkül a sajtóból. Dehogyisnem, van munka, csak egyrészt annyira távol tartják tőle a jó fellépésű, nyelvismerettel rendelkező pályakezdőket, hogy esélyük sincsen belépni a dolgozók világába, és pénzszerzés mellett hasznossá tenni magukat. Budapesten sokkal felvilágosultabbak az emberek, és annyira nem féltik az állásukat, mint vidéken. Itt a lényeg, hogy valaki kis szürke egér legyen, ohne tudás (csak valami lájtos diploma), ohne fellépés, ohne mindennemű "veszély" a leendő főnök részére. Szóval, ilyen lebutított embereket várnak. Abszolút ez a tapasztalatom. Nem tudom, ha megkérdezném most azt a nemzedéket, akik azt sújkolták belénk, hogy "tanulj, tanulj, mert akkor lesz belőled valaki" (biztos ti is ismeritek), akkor vállalná-e a felelősséget ezekért az állapotokért? Gondolom, nem.

Lorca, megértem, hogy tesód már nem akar hazajönni. Én néhány hetes külföldi kintlétek alatt annyit tapasztaltam, ismertem meg külföldi országokból, hogy gyakorlatilag sokszor sírhatnékom támadt, mikor haza kellett jönni. Egy merőben új, rendszerint pozitív tapasztalás csodákra képes, s az embert kint marasztalja külföldön, bár azért általában az első nemzedéknek elég nehéz gyökeret verni. Olykor én se tudom, mi lenne a jobb. Maradni vagy menni... ezt a kérdést a családom néhány tagja eldönti. Nem tudom, hogy itt tudnám-e hagyni őket.

Mi ma szüretelni megyünk. Sose szerettem a szüretet, most meg főleg nem, mivel nagyon fáj a torkom. Egész szervezetm hadakozik a lebetegedés ellen, érzem, mert minden erőmet felemészti, a közérzetem is olyan rossz, kedvem sincs semmihez.
Mindenkinek szép napot!
Vendég

sziasztok!

Igen, én is örülök, hogy már nem Pesten élek. Viszont a szüleim meg a barátaim Pesten vannak, így sokat kell majd közlekednem ott.
A kendő nekem túl bonyinak tűnik... tényleg nincs olyan kenguru amiben rendesen lehet hordozni egy nagyobb babát is? Csak mert már olyanról is hallottam, hogy el lehet fektetni is, meg hátra rakni stb. Bár ha egyszer beavatsz majd a kendő fortélyaiba, akkor lehet, hogy veszek egyet. :twisted:

ósió!

Gyógyulást! Ajánlom a gőzölést, az nekem mindig beválik!
tabati

Tabati!

Köszi a jótanácsot, de most már mindegy, úgyis elkapott! Pedig azt hittem, azért csak nem fog.
Már négy után itthon voltunk a szüretből, kimostam, aztán letusoltam, és most semmit nem csinálok, oylan édes a pihenés. Remélem, mindenki ilyen jól tölti a szombat estét! :!:
Vendég

Ósió,
Remekül megy a szombat este. Itthon vagyok egyedül, Szabi alszik a másik szobában. Takarítom el a sittet, amit itt hagytak, hogy holnap újra bekoszolhassák a lakást, mert még jó nagy lyukak vannak. De akkor talán gyorsabban végzek, meg az már nem jár olyan porral. Meg mosok, és vasalni kéne néhány függönyt. Jó program. :D
Én itthon is nagyon jól érzem magam. :wink: Angliába visszavágyok, de Robinak azért vétójoga van, úgyhogy maradok.
Nem tudom igazán, milyen munkát keresni vidéken, vagy egyáltalán mostanában. Amikor végeztem a suliban, Szfváron, ahol laktam, úgy ajánlottak munkát, hogy nem is kerestem de itt is megkaptam az egyetlen állást, amire pályáztam és inkább Pestre jöttem, hogy egy kicsit önállósodjak. Rosszul fizetett állások szerintem mindig vannak és várják az olyanokat, mint én. :D Aztán persze ki lehet hozni belőle a legjobbat. :lol:

Tabati,
Ha kíváncsi vagy és egyszer Pesten jársz, megmutathatom a kendőt. :D Csak idén legyen, mert jövőre már nem fogom tudni Szabit beletenni. A 7.2 nem egy nagy súly, de azért húz az rendesen. :lol: A miénk kb 5 méter és egy perc alatt bele tudom varázsolni törpöt. Bár mostanában inkább kengu.
Kenguruból van fektethető, de szerintem nem éri meg. Függőlegesből van sok jó, de az meg részben attól is függ, hogy milyen évszakban születik.
Ha majd aktuális, inkább tapogasd le ismerősi kört, hogy ki tudna kölcsönadni. :wink:

Kép KépKép
lorca

Sziasztok!

Jajj pest, babakocsival rémálom, de pocakkal is :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil:
Meg sem próbálnám autó nélkül pestet bevenni, tömegközlekedni egyedül is nehéz nem még babóval. Sajnálom a pesti kismamákat :!:

Kengurunk nekünk is van, míg belefért a Ricsi, használtuk, nagyon jó. De szerintem felesleges hiperszuperdrágát venni, az a lényeg hogy előrefele is tudjon nézni benne a manó. Mi csak előrefele használtuk. Most hogy 10300 gramm már nem bírja el, de van hogy hiányzik :cry: bár a hátamnak a súly nem :lol:

Dóri 2011.01.31.
Peti 2008.11.28.
Ricsi 2007.02.07.

momi

lorca!

Köszi, majd megbeszéljük, bár engem főleg az érdekelne, hogy lehet megkötni. Hallottam, hogy sokféle kötögetése van.

Ismerősöm van, akinek van kenguruja, csak én nem szeretek kölcsönkérni, persze ha felajánlja, hogy odaadja, akkor elfogadom. :D Neki akkor már úgysem kell, bár ki tudja mikor jön a második babája... :D (ha jól belegondolok több ilyen ismerősöm is van...meglátjuk) Amúgy miért nem éri meg a fektethető kengu? Én csak azért gondoltam, mert azt mondták, hogy ha sokáig van benne, az nem tesz jót a csípőjének. Ezért gondoltam a fektethetősre, mert akkor néha le lehet venni a súlyt a csípőjéről.

ósió!

A gőzölés akkor is hatásos, ha már benne vagy a dologban. :wink:
tabati

Sziasztok! Csak azért jöttem, hogy közöljem: a cicóka feje már elmozdult a narancsárga rész közepéről, jobbra a kis bordó és citromsárga rész felé. Ugye, milyen látványos? :lol:
Vendég

Sziasztok!

Nagyon rövid leszek, sajna a Ricsi ismét beteg. Elkapott valami vírusos nyavaját, taknya-nyála egybefolyik, már ráhúzódott mindkét fülére a takony és lázas szegénykém :evil: Egyenlőre világvége hangulatom van :shock: :cry:

Dóri 2011.01.31.
Peti 2008.11.28.
Ricsi 2007.02.07.

momi

Szegény baba... :cry: Kitartást és gyógyulást!! :?
tabati

Helló lányok!
A halálomon vagyok én is. Nem tudom, mi ez, valami vírus vagy mi terjeng a levegőben. Sajnos bármit teszek is, évente kétszer mindig elkapom, bármennyire is erős a szervezetem, és más bajom nem szokott lenni. Úgy gondolta, itt az ideje megint ledönteni a lábamról.
Momi, kisfiadnak én is jobbulást kívánok!
Vendég

nnna végre!! Fél órája próbálok belépni... :evil:

Látom mindenki beteg, aki meg nem az vagy dolgozik vagy babázik. Hát én meg szétrobbanok, meg falok állandóan, ugyanis még mindig nem akaródzott a menstruációmnak megjönnie. Vasárnap kellett volna. De még mielőtt messzemenő következtetéseket vonnátok le ebből... :D ez a szeptemberi tanévkezdési idegbetegség miatt van. Szépen felborította a ciklusom.

Ma nézegettem babahordozókat, és így első blikkre a megkötős kenguru szupernek tűnik. Nem is bonyi megkötni, és ez talán az egyetlen hordozó, amiben még egy éves kora körül is cipelhetjük a babát. Persze nem lehet benne szoptatni, meg nem lehet elfektetni benne a babát, de legalább nem kell többféle hordozót venni, ahogy nő a baba. Már előre látom, hogy nekem ezt jobban meg kell gondolnom majd, mint a babakocsit. :?
tabati

Sziasztok!

Betegeknek jobbulást kívánok!

Mi talán kezdünk kilábalni belőle, ill. elindultunk afelé. Csak közben lebetegedtem én is :? De mindegy is, csak a Ricsi legyen jobban!

Tegnap képzeljéte el, felállt a Ricsi :D :D :D
Olyan ügyi 8)
Azért nem semmik ezek a gyerekek, 3 hét alatt növesztett két fogat, elkezdte mondani hogy baba, aja, apa, felült és most felállt :shock: :lol: Már csak a mászás hiányzik, remélem azért ez nem marad ki :?

Tabati!

Tuti ez a tanévkezdési kimaradás :shock: :?: Na nem is akarok semmit elkiabálni, téma ejtve :wink: :lol:

Tapasztalat alapján nem nagyon szabad/ érdemes előre bevásárolni. Gondolok itt a kengurura pl. meg a ruhákra.
Ruhákat mi iszonyat sebességel nőttük ki, most már 86/94-es rucikat hordunk és lassan már csak gyerekruhát tudunk venni a Ricsire mert a bébiruhák kicsik :shock: Babakocsival is vigyázni kell, nálunk ez egyáltalán nem jött be. Az elős kocsit utálta a Ricsi, ahogy beletettem üvőltött majd 3 hónap keserves kínlódás után kaptunk egy újjat és azt imádta. Idegbajt kaptam volna ha az első kocsiért 100ezreket adtunk volna ki. És ilyen a kenguru is, hallottam már nem egy gyerekről aki utálta, nem maradt meg benne egy percre sem, és ha egy manó úgy nő mint a Ricsi, akkor biza az egy éves súlyt már fél évesen eléri és akkor kenguru lecserélhető.

Bocsi az eszmefuttatásomért :oops: ilyen tapasztalatokat gyűjtöttem össze 8)

Mennem kell felébredt a Ricsi

Dóri 2011.01.31.
Peti 2008.11.28.
Ricsi 2007.02.07.

momi

Persze, nem is szándékoztam most azonnal megvenni (bár páromnak említettem, hogy akár most is megrendelhetnénk az internetről, el is kerekedett rendesen a szeme, persze csak vicceltem :lol: ) De mindenképp születés után kell megvenni? Kinek van arra akkor ideje??? Na és a babakocsit is születés után? Belerakom a babát és ha ordít, akkor választok másikat? Hááát...elég rosszul hangzik... Kengururól hallottam már, hogy vannak babák akik nem szeretik, nade babakocsiról... Ricsi baba igényes!! :lol: Sajnos lehet, hogy nem lesz választása a picinek, mert ha kapunk ezt azt, akkor örülünk, hogy másra költhetjük a rá szánt pénzt. momi! Nem lehet, hogy beleszokott volna, csak túlaggódtad? (majd megtudom ha lesz gyerekem mi? :lol: )
tabati

Jajj, nem azt akartam mondani hogy mindent szülés után kell megvenni :shock: :lol:

Persze hogy pl. babakocsit már megveszi az ember, csak érdekesség képpen írtam hogy a Ricsi nem szerette az első kocsiját. Hát tudod 3 hónap alatt meg kellett volna hogy szeresse, de ami azt igazolja hogy egyszerűen utálta az az volt, hogy mielőtt feltettük volna a régi kocsit a padlásra újra beletettem a Ricsit. Hát volt balhé :lol: Szerintem azza az a baja a mai napig hogy egy nagy és rideg kocsi. Most egy kicsi sport kocsink van ami teljesen körülöleli és imádja. De ha nem lenne az új akkor valószínű hogy nem lett volna választása :roll: bizti megszokta volna :roll: :lol:

vc grdgbfzhmhmghn uki u

ez a Ricsi volt :lol: itt ül a kezemben 8)

Dóri 2011.01.31.
Peti 2008.11.28.
Ricsi 2007.02.07.

momi

:D Aranyos lehet!!!

Akkor megnyugodtam, mert arról én is hallottam, hogy a picik úgy érzik biztonságban magukat, ha érzik a határokat. Én úgysem akarok nagy cécót a babakocsiból. Egyszerű picit szeretnék, csak az az egyedüli igényem (eddig még :lol: ), hogy a baba mindig lásson engem. A babakocsit nem tervezem Pesten használni, csak itthon, itt meg nem számít milyen, le vannak aszfaltozva az utak. (csak azért írom, mert sokan azért vesznek nagy kereküt, mert rosszak az utak, aztán meg sehol nem férnek el vele)

Többiek totál lebetegedtek? Ósió? Nyomja biztos az ágyat...
tabati

Ja! És azt elfelejtettem írni, hogy csak emlegetni kellett a kicsikét, rögtön kopogtatott...

Amúgy momi! Tényleg azért késett, mert rengeteget idegeskedtem szept. elején. Nekem amúgy tankönyvszerű a ciklusom, kivéve, ha lebetegszem, ha sokat idegeskedem, vagy elutazom nyaralni stb. Ha minden megy a normális kerékvágásban akkor nincs gond. :D

Amúgy szerintetek el kellene már kezdenem folsavat szednem? Pár hónappal próbálkozás előtt már lehet azt olvastam. És nekem ha minden igaz, már annyim sincs... Bár párom azt mondta, hogy kérdezzem meg előtte az orvost. Nade ezért menjek el a dokihoz? Szűrésen most voltam, akkor elmondtam neki, hogy hamarosan babát szeretnénk, mi a teendő. Azt mondta, hogy semmi. Vagy csak egyszerűen kérdezzem meg a gyógyszertárostól, hogy van e ellenjavallat? (csak bajt nem akarok okozni, se magamnak sem a leendő babunak)
tabati

Sziasztok!

Kezdem magamat embernek érezni, s nem tetszhalottnak! Szerencsére én is kezdek kiláballni belőle, mármint a megfázásból. iszonyatos volt. Még most se vagyok teljesen jól, de ez már kutya füle a hetfőhöz és keddhez képest. Már csak a hétvégét várom nagyon. :o

Én se tervezem, hogy sokkal előbb nekiállnék terhesség előtt várásrolgatni, de ha terhes leszek, pár hét után úgyis nekiállok varrogatni is, meg fogom tudni a szülés időpontját is, és tudni fogom, hogy arra az időre miket kell beszerezni, pl. tél vagy nyár.
Én nem tervezek semmilyen vitamint szerdni a terhesség előtt, max. ha terhes leszek, és az orvos valamit erősen fog javasolni, akkor fogom azt szedni.

Lányok, nem tudom, mi lesz, de lehetséges, hogy összejön egy munka (még nem bizti, én is csak egy jelentkező voltam a több közül). De: ha összejön, szakmailag ez olyan lehetőség, hogy nálunk akkor tolódni fog az egész babaproject. Na, nem éveket, ahogyan azt gondolná a munkáltató, de lehet, hogy egy évet, s akkor nem tavasszal, hanem jövő ősszel állnánk neki a babának. Még nem tudom, mi lesz, de hagyni szaladni ezt a munkát nem volna szabad, viszont éveket a babáról se fogok lemondani, mivel nagyon szeretnék. Ki bírná azt ki?
De valahogy nem szeretem ezeket a bizonytalan helyzeteket...most, hogy elszánta az ember magát a babóra, hátha összejön valami? Ok, még nem biztos egyáltalán, de ha mégis, akkor az eddigi tervek csúsznak. Én meg nem szeretem a bizonytalanságot. No, ez még a jövő zenéje. Ha ez mégse jön össze, akkor még mindig van egy októberi lehetősgem egy másik munkára, az mellett viszont lehetne szülni. Csak még ez is függőben van. Szóval, nem könnyű ez az elhelyezkedés, mivel az ember semmiben nem lehet olyan biztos...

Na, megyek a fürdőbe, ébresztem a kedvesem, öltőzködök. Hamarosan megint jövök!
Mindenkinek kellemes napot kívánok!
Vendég

Huhh ósió!

Minden elismerésem! Én már annyira be vagyok zsongva babaügyileg, hogy nem is tudom mit csinálnék, ha felajánlanák álmaim munkáját... Amit persze úgysem fognak, úgyhogy most alkalmas nekem babázni!! Neked meg drukkolok, de bocsánat, inkább az októberi munkalehetőségre! :wink: Ha mellette lehet babázni, akkor tényleg az az álommeló!!

Én sem terveztem vitaminokat szedni, csak egyedül a folsavra gondoltam, mert állítólag sok betegséget megelőz (pl. nyitott gerinc), és ezt csak a várandósság első hónapjaiban kell szedni, meg fogantatás előtt. De annyit vacilálok ezen is, hogy lehet ez is kimarad. Igaz, szüleink sem szedtek semmi ilyesmit, és mégis itt vagyunk!
tabati

Sziasztok!

De jó, kezd mindenki jobban lenni :lol:

Nehéz ügy ez a munka, általában tuti akkor kapod életed legjobb ajánlatát ha babát akarsz vagy már van is. :? Amióta szültem, sorra jelennek meg hírdetések a helyi lapokban hogy itt helyben keresnek munkaerőt a szakmámban, bezzeg mikor dolgoztam és közelebbit kerestem egy sem volt :evil: :evil: :evil:
Négy évvel ezelőtt direkt olyan helyet kerestem ahol határozatlan időre vesznek fel, gondolva a babázós időre. Úgy voltam vele, hogy két év alatt bedolgozom magam és utána elmegyek szülni. Eltelt két év, bevált a munka, imádtam a kollégákat, elkezdtük a legnagyobb titokban a babaprojektet. Eltelt egy év, semmi. Eltelt kettő, még mindig semmi. Kezdtem kétségbe esni, aztán összejött. Persze összejöhetett volna rögtön is, akkor két év után jöttem volna el szülni, így meg négy év után.
Egyáltalán nem bánom, hogy előbb megkerestem azt a munkahelyet ahonnan el lehet jönni szülni, mert így viszonylag nyugodt vagyok. Van gyed-em, és remélem a kövi is összejön és akkor nem kell gyesre mennem.
Bár mindezt 24 évesen megtehetttem de ha mondjuk 30 lettem volna, akkor biztos hogy inkább a babaprojekt és nem érdekel a munka. Dolgozni baba után is lehet, karriert családosan is lehet csinálni, kinek mi a fontos. Van akinek a család a karrier.
Ezt tényleg mindenkinek magának kell hogy eldöntse, mit miért akar, és hogyan. De nem csak a munka lesz ilyen nehéz kérdés, ha már összejön a baba, akkor is sorra akad majd fejtörős kérdés amiben bár meghalgat az ember tanácsokat mégis maga kell hogy meghozza a dötést.
Kinél szüljek, hol szüljek, szoptassak e igény szerint, cumival vagy sem, cumisüveg kell e, milyen oltásokat adassak be, bébikomp legyen e, mikor kezdjem a hozzátálálást, mit adjak neki enni bébiételt vagy házit,....
Egyszerűen hihetetlen hogy mennyi ilyen helyzet van :shock: és persze százával kapja az ember az anyukatársaktól a jó tanácsot de kiválasztani belőle a legjobbat :shock: hát nehézügy. De általában ugye utólag okosabb az ember, így ha ma hozok egy döntést akkor az legyen a ma legjobb döntése, és a holnap kérdéseit majd megoldom holnap.

Szerintem elsődlegesen mindig magában kell hogy letisztázza az ember, hogy mi a legfontosabb és utána hogy következnek a dolgok. Mert egy rangsor mindig van. Olyan nincs hogy egyformán szeretnék babát és karriert is. Valamelyik biztos hogy előrébb van, ha egy hajszálnyival is de előrébb. Persze óráról órára változnak az ember tervei a jövőét illetően, de egyszer akkor is dönteni kell, hogy na most eljött a baba ideje, persze viszonylag szerencsés az akinek csak úgy beakad a baba, tervezetlenül. Bár ez is viszonyítás kérdése.

Nekem folyamatosan az volt a parám, hogy ha túl későn állok neki babát "gyártani", lehet kifutok az időből. Gondolok itt arra, hogy mondjuk nem jön össze, évekig próbálkozunk, közben öregszünk. Jön a lombik, ami ugye nem egy nap, sorra próbálkozunk és tényleg megöregszek és gyerek nélkül maradok. Így lemondtam azon álmomról hogy egyszer nem csak egy beosztott leszek hanem vezető. Két év alatt sikerült elérnem azt a munkahelyemen, hogy felmerült a nevem ha előléptetésekről volt szó. Talán ha várok még a babával akkor mára már akár meg is történhetett volna. De elfogyott a gyógyszerem és meghoztam a döntést, nem iratok többet. Kicsit több mint két évet próbálkoztunk, ez az idő alatt számtalanszor éreztem úgy hogy inkább legyen a karrier, de mindez megmaradt álomként jobban vágytam már egy babára. És mára elmondhatom azt, hogy még mindig van hogy eszembe jut hogy milyen jó dolgozni és mennyire jó lenne előrébb lépni a ranglétrán de ezt a boldogságot amit egy manó ad azt semmi sem pótolja. Egyszerűen eddig nem ismert boldogság, szeretet vesz körül amióta megvan. Nincs annál szebb pillanat, mikor rádmosolyog, hozzád bújik, mondja hogy baba, aja, próbálkozik ülni, állni, elindulni. Ahogy ízlelget, nyílik a világ felé... Hát elérzékenyültem, imádom a kincsem! Nincs az a karrier ami miatt lemondanék az anyaságról, sőt remélem megadja az élet és még lesz legalább 3 manóm és végigkisérhetem életük nagy részét...azt hiszem az álommunka számomra az anyaság

Dóri 2011.01.31.
Peti 2008.11.28.
Ricsi 2007.02.07.

momi

Na megint elszaladt velem a ló :oops:
A lényeg amit akartam írni, csak aztán belevesztem, hogy ha Ósió, úgy döntesz hogy ikább most jöjjön a munka és ráér a baba, az a te döntésed lesz és az általad úgyis a legjobbnak ítélt döntés lesz. És hogy mi egyet értünk e ezzel az egyáltalán nem lényeges, sőt ne is befolyásoljon, halgass a szívedre! :wink:

Dóri 2011.01.31.
Peti 2008.11.28.
Ricsi 2007.02.07.

momi

Vitaminok:
Csak e-vitamint szedtem végig a terhesség alatt, meg c-t ha beteg voltam meg az elején mikor véreztem. Szerintem ha megfelelően étkezik valaki akkor nem kell vitamint szedni. A folsavon én is filóztam de a doki nem mondta és mire el akartam kezdeni szedni addigra már nem ajánlották, így az kimaradt.

Dóri 2011.01.31.
Peti 2008.11.28.
Ricsi 2007.02.07.

momi

Csak egy gyors bekukk. Most Londonban vagyunk es epp, hogy van egy kis idom. Csak meg akartam nezni a vonalzot, mert itt Firefox van. Igz nem is fekete alapon latom a fekete macskat :D

Kép KépKép
lorca

Sziasztok!

Lorca, te fekete alapon láttad a fekete cicókát? Hát nem csodálom, hogy akkor szinte semmit nem láttál! :-) Jó kirándulást Londonban!
Mindennel tisztában vagyok, amiket itt olvastam az utolsó hozzászólásom óta. De ilyen az élet...amint elindulnánk egy másik úton, jön a sors, hogy ő mégse gondolta komoylan, hogy munka nélkül maradjak, és az ölembe ejt egy szakmailag tökéletes pályautat (feltéve, hogy összejön. Nem tudom eldönteni, hogy minek örülnék jobban, hogy összejöjjön vagy se). De amikor mást se akartam, csak elhelyezkedni, semmi nem adódott. Most babát szeretnénk, erre tessék, lehet, hogy mégiscsak összejön valami. Csak ugyebár itt nem fél vagy egy évet kellene dolgozni, hanem éveket. Én pedig 5 évet a babával semmiféleképpen nem várnék. Na, jó, a köv. 2-3 hétben sok minden kiderül.
De én akkor is jövök ide olvasgatni és írogatni, ha történetesen 2010-ben fogok szülni, okés? :wink:

Igaz, 26 éves vagyok, nem vagyok lemaradva semmiről, mert ha mondjuk 28-29 évesen kezdenénk a projectet, akkor se lenne semmi probléma, de ennek a feltétele egyedül az lenne, ha egy kiváló munkalehetőség adódna még a projectünk előtt. Akkor esetleg halasztanám egy darabig. Más ok miatt: nem.
Na, szióka mindenkinek, szép estét!
Vendég

Sziasztok!

Lorca!

Érezzétek magatokat jól Londonban! :wink:

Ósió!

Képzeld én is fekete alapon látom a cicát de akkor ez böngészőtől függ tuti :? Amúgy milyen a háttér? :lol:

Szerintem akárki is szül előbb vagy később mint 2009, attól még jöhet ide irogatni. Mi nem vagyunk olyanok hogy ezért kitúrjuk a másikat, ugye csajok?! :lol: Legalábbis remélem :roll: :lol:

Ha nem bánjátok, felteszek egy képet az új tudományunkról
Kép

Dóri 2011.01.31.
Peti 2008.11.28.
Ricsi 2007.02.07.

momi

Sziasztok!

Persze, hogy nem túrunk ki senkit!! Amúgy momi! Én pont úgy vagyok, ahogy te voltál anno. Nyáron kaptam meg a határozatlan szerződést, és néha elgondolkozom amikor tanítok, hogy milyen jó gyerekek ezek, ügyesek, tehetségesek, és sajnálni fogom itthagyni őket. De csak odáig jutok el a gondolkozásban, hogy nem baj, legalább nem leszek elkeseredve, ha nem sikerül elsőre a baba!

Ricsi nagyon komoly ezen a képen! :lol: Biztos koncentrál az új feladatra! :lol:

Közben eldöntöttem, hogy én sem fogok folsavat sem szedni, mert nekem sem mondta az orvos. Fél éve még teljesen tökéletes volt a vérképem, úgyhogy remélem elég lesz csak a természetes vitamin, nem kell hozzá bogyókat szedjek.

lorca!

És Londonban is ilyen sz@r idő van, mint itthon? Egész nap bóbiskolok, annyira lehangoló és álmosító ez az idő!

ósió!

Most itt vagyok a tesómnál, én is megnézem másképp is azt a vonalzót, mert itt lehet. Mert amúgy én is feketének látom. Nem is értettem, miért kell egy esküvői vonalzónak feketének lennie... :shock: :lol:
tabati

iggen! ósió!

Mi úgy szoktuk látni, hogy a vonalzó körüli rész egy vastag sávban fekete. Így minden szöveget eltakar, még a honlap nevét is ahonnan letöltötted, a macska szeme pedig világít a sötétségből. De így látva már egészen vidám, színes vonalzó. :lol: :wink:
tabati

ja! és a számokat is most látom, hogy vannak, mert most nem fekete a széle a vonalzónak.
tabati

Halihó!

Explorer alatt azt hiszem, másként látszódik a vonalzó. Én Mozillán vagyok, így minden tiszta és világos. Most már értem, hogy miért nem értette senki, hogyan működik a vonalzó. Ez a kis fekete cicóka meg nagyon édes volt, így ezt raktam be.
Momi, annyira aranyos ez a kisgyerek! Szerintem irtó nagy a korához képest! És milyen ügyes, hogy tudja, hova kell nézni, arrafelé, aki fényképezi őt! 8)

Hát, igen, csodás dolog tervezgetni egy babát. Bennem is megvan a döntés: nem érdekel mi lesz, maradunk az eredeti projectnél, azaz tavaszzal vagy télen babócsinálás. A fene ottegye azt a rohadt nagy karriert...ha ezt követem, sose lesz alkalmas időpont a gyerekre, mert most szakvizsga jön, utána irodanyitás, stb. Nem is érdekel. Ráadásul a kedvesemmel sem akaom megcsinálni, hogy 35 éves korában legyen apa vagy később. Egyszerűen jövőre szeretnénk. Ráadásul bizonyos dolgokban így is meg tudom valósítani önmagamat, pl. publikációk formájában, amiket imádok.

Szerintem nekünk jó kis topicunk van. Senkit nem túrunk ki, és nem várjuk el, hogy erről vagy arról beszéljen csak. Mivel mi magunk is sok témát megbeszélünk, amelyek minden anyát és leendő anyát foglalkoztat, például most a karriertéma. Ez pedig egyértelműen a baba javára dől el. Feltettem a kérdést magamnak: mikor lennék boldogabb: ha egy kisbabát ölelgethetnék, ami a kettőnké, vagy ha egy irodában ücsörögheték bármilyen jó kis beosztásban. Nos, hát egyértelmű a döntés. :!:

Lányok, most húzok, mert mosok, és rakás vasalnivaló is vár rám, mosogatás, stb, stb. Szóval házitündért játszok. Este még visszanézek!
Vendég

Sziasztok!

Ósió!

Tényleg hatalmas baba! :lol: Akkora mint egy 3 éves :mrgreen:
Mindenki csak hüledezik mikor elárulom hogy "csak" 7,5 hós 8)
Mondjuk inkább ekkora mint alultáplált és betegségnél aggódni kelljen hogy elfogy szegénykém. Bár azért félek, lassan kinőjük a csecsemőruhákat :roll:

Megkérdezhetem hogy pontosan mit takar az hogy publikáció. Már annyiszor hallottam de pontosan nem tudom hogy mit és kik szoktak írni ilyet :oops:

Dóri 2011.01.31.
Peti 2008.11.28.
Ricsi 2007.02.07.

momi

Momi!

A publikáció azt jelenti, hogy valamilyen témakörben írsz egy tanulmányt (általában tudományos alapossággal, de ez függ attól is, milyen jellegű tanulmányt írsz, pl. összefoglaló, recenzió, értékelés), majd pedig azt megjelenteted az elektronikus vagy írott sajtóban, valamilyen folyóiratban. Aztán ezért vagy kapsz honoráriumot (általában persze nem) és tiszteletpéldányt a folyóirattól (ez inkább gyakoribb).

Olyan aranyos kisgyereked van, Momi! Írtad egyszer, hogy bánod, hogy nem tanultál. Énszerintem most ne menj el tanulni, hiszen pont olyan korban van a csöppséged, hogy kár lenne veszni hagyni a vele eltölthető időt csak azért, mert tanulnod kellene. Hidd el, ezek az idők már nem jönnek vissza, és ne a szüleidnek kelljen beszámolni róla, hogy kisfiad megtette az első lépést, mert ők voltak szemtanúi ennek...
Vendég

Ósió!

Aranyos vagy :wink:
Néha jut csak eszembe amolyan frontszerűen tör rám hogy tanulni, dolgozni....
De egyáltalán nem bánom, eddig minden apró mozzanatát végignéztem, ahogy fordult, ült, stb. És gondolom majd akkor lesz igazán élvezetes mikor beindul a locsifecsi :D

A publikációról valahogy én is így gondoltam. Hű de megfogalmaztam ezt :shock:

MÉg kérdezhetek ezzel kapcsolatban :oops:
És kötelező publikációt megjelentetni, vagy illendő. Elismertebb lesz tőle az adott ember? Most ki fogsz nevetni de a vészhelyzetben volt róla mindig szó, hogy írjanak a dokik mert kell és innen ragadt meg nagyon a fejemben 8)

Szurkolok ám ezerrel hogy minden az elképzelésed szerint menjen, az nagyon jó lenne :wink: Na meg persze minden kedves fórumozó társamnak is!!!!!! :wink:

Dóri 2011.01.31.
Peti 2008.11.28.
Ricsi 2007.02.07.

momi

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet: