A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2007 májusi babák

Neked is. Megyek szunyalni en is. Zzzzzzz......

Kép

Kép
lorcika

Hello!

Eleg rosszul ebredtem, parom azt almodta hogy karambolozott, 1x mar a valosagban is, es azt mondta hogy akkor is elotte kb. egy hettel almodta.
Szoval most akar babonas vagyok, akar nem, hajnali 5-kor sirtam es oleltem, nem birnam ki nelkule.

6 orakor Elina sirt, cicibol nem akart enni, adtam lefejtet, nem volt eleg, fejtem meg, eleg maceras igy.
Most fozok, picur hason munkalkodik a jarokaban, parom meg alszik, szoval nyugi van.

Jajj csak nekik ne essen soha semmi bajuk... :?

KépKép
horilda

ági, bocs :oops: láccik h én sem vagyok profi h ezt elfelejtettem :roll: de a fő h sikerült :)

ilda, én is utálom az ilyesmit :? mármint az ilyen babonás dolgokat, mert csak paráztatja az embert... :roll: gondolj arra h uabba a fába kétszer nem csap a villám! :!: miért nem kell elinának cici? mit csinál olyankor?
Vendég

Elina ők mindig ott lesznek melletted, nyugi. Minden rendben van.

Kép
niki30

Niki, Neked gondjaid vannak a nevekkel!!??? :lol: :lol: Jaj, nehogy megharagudj, csak viccelek. De tényleg. Nem Ildát akartál írni Elina helyett?? Vagy nekem vannak gondjaim?? :D

Kép
ági_bp

ági, enyém manó mindenbe kapaszkodik h ülhessen - ma reggel pl a hajamba :roll: :evil: de elkapja az alkarunkat, a játszószőnyeg fölött lógó játékokat (majdnem le is szakította, pedig kölibe van :roll: :oops: :shock: ). szal még nem ül önállóan, de ilyeneket csinál. ezt csinálhatja, nem? úgy értem, nem ültetgetjük, de felhúzza magát a kezünkön.

most olvastam h onnan lehet tudni h babó érett a szilárd táplálék bevezetésére h már önállóan ül :shock: ezt eddig soha nem hallottam.
Vendég

Doo, nagyon sir, befesziti a testet, ugy hogy nem is tudom a szajahoz rakni a cicit, mar jo ideje is csak ugy ment, hogy enekeltem, ringatoztunk, de most eselyt sem ad.
Mindegy fejek mar egy ideje, na nem egesz nap, potlast meg annyit csinalok, hogy ha nem enne cicibol se legyen gond.

Ezen nem idegeskedek, ha nem akar enni belole, hat nem eroszak. Csak nekem jobb lenne.
Amugy ven nap hogy nincs baja vele, de ez egyre ritkabb sajnos. :o

Koszi Lanyok a nyugtatast, nem akarok vele foglalkozni, csak ha ragondolok, rajovok, nem birnam nelkule, nagyon szeretem, ugy mint az elejen, az volt mar majdnem 8 eve.

Na dobok egy kepet, ha ranezek mindig jokedvu leszek. Kép

KépKép
horilda

horilda!hatalmas szemei vannak!!!

példát vettem bogyráról,bébipapit gyártottunk ,most végeztünk.basszus,jó pepecs,de lett 31 üveggel,bár igy kihűlve szeerintem 1 üveg 2 adag lesz,mert nagyon besűrűsödött.most lett kész a husileves,és ha már minden elöl van,nyomok le egy kis zöldséget leveslével... :lol:

majd jövök,jó pihit mindenkinek.

Kép[/URL]Kép
gabi.baba

Sziasztok!
Lemaradásaimat pótolom,Lorci Nagyon Boldog Szülinapot!!!!!!!!!!!!!!!!!
A képeken a babók tündériek,annyira sokat változnak,de a csúcs Gabi Brendonja,az enyémre se mondják,hogy 4 hónapos,de ez a csábos fiú eszméletlen cuki,és a haja észbontóan férfias,szerintem sec perc és nem baba tusfürdőt fog használni hanem Axe-t.
Niki Emmácska egyre jobban rád hasonlít,és ha olyan helyes lesz,mint a mamája cikkcakkban fognak pisilni a fiúk utána.
Mi jól vagyunk,tegnap voltunk 3an kirándulni Pusztavacson a erdőben,szép volt az idő,és nagyot sétáltunk a jó levegőn,babuci is élvezte,az állán kiütések lettek szombatra,szerintem beszívja a száját,és kicserepesedik ahogy az ínyével gyüszmötöli,egyre inkább tetszik neki a hangja és szinte egész nap síkitozik,és kacag saját magán.
Van egy kis hableányos rágókönyve,képzeljétek tartottam előtte,és rámnézett hogy lapozzak,oké aztán megint,és újra ,nem hittem el,nagyon okos.
Nekem sem alszik el magától,csak ha már nagyon álmos délután és nyöszörögve elaltatja magát,de este ringatás és cumi,mert az nálunk is van.
Az üzlet alakul,de már elég fáradt vagyok,.....és a fáradtságom néha babucin csapódik,le amitől furdal a lelkiismeret,és ettől kész vagyok....mert őt kéne legkevésbé büntetnem olyasmiért amiről nem ő tehet....
na mindegy azért próbálok uralkodni magamon.
Mostantól leszek,puszi mindenkinek

KépKép
riella77

Basztikuli lányok, nekem tényleg gondjaim vannak a nevekkel, ahogy Ági is írja. Tiszta hülye vagyok. Pedig tudom, h. Ilda. Tiszta gyagya. Ez már nem először fordul elő velem. Kérlek nézzétek el nekem.
:oops: :oops: :oops: :oops: :oops: :oops:

Kép
niki30

jövök bővebben, dobok egy mai képet :)

Lorci, Isten éltessen sokáig! :)

Kép
Vendég

Sziasztok,

Nagyon jok a kepek, mar nekem is kene csinalni valami klassz kozos kepet a babuval! :) :)
Hat lanyok Ricsike is ma nalunk beindult es egesz nap sikoltozik! :) Keveset aludt, gondolom azert, mert visitozni akart egesz nap! :lol: :lol: Remelem azert ejjel aludni fog es nem sajat magat szorakoztatni a sikitasaival! :)

Jaj Ilda amit irtal....hat en ezt annyira megertem. Nekem ez egy allando param, hogy valami tortenik a ferjemmel es sokszor teljesen biztosan ugy gondolok ra, mintha tortenne is nemsokara!! :( Borzaszto....ettol en annyira sokszor kivagyok. Szorongok ezerrel!!! :( :( Remelem nem megerzesem van, csak nagyon felek...nem tudom. Doo HELP!!!!!!!!!!!!!!!!! Komolyan Doo en nagyon fontolgatom, hoyg egyszer mint paciens felkereslek teged!! :(
De kivulallokent (mert magamnak nem sokszor megy) en is azt tudom mondani, hogy nyugi minden oke lesz, vigyaz o magara, nem lesz semmi gond. :)

Niki en is eszrevettem magamon, hogy a terhesseg utan vannak nemi szenilitas tuneteim. En pl. ugy elfelejtek neveket mostanaban, nagyon durva es ego!!!! :(

Na lanyok megyunk furdetni ezt a kis visito bogarat! :)

Kép

Kép
lorcika

szenilitás? hm, nekem memória zavarom van. hiába kaptam sms-t h nézzem a naplót - még így is lecsúsztam a dologról... :roll: :oops: a terhesség óta mintha a szokottnál is szétszórtabb lennék.
aztán meg az egyébként sem playmate pofikám egyre ragyásabb, ahogy öregszem. komolyan, olyan durva pattanásaim nőnek, mint kamaszkoromban se soha! :shock:
meg eccerűen nem értem h miért nem megy vissza a köldököm?! én ilyet még nem hallottam - de lehet h normális ez is, csak mások nem reklámozzák?! :shock:
lorci, szívesen ajánlok tutttti pesti kollégákat, ha gondolod.
Vendég

Nekem is romlott a memóriám, mióta várandós voltam. :roll: Még egy-két gyerek és totál hülye leszek :lol:

Doo, amit magától csinál, azt lehet hagyni. Szal ha felhúzza magát, szerintem hagyd kicsit, aztán fektesd vissza, mert azért mégsem önállóan jut ülő helyzetbe, hanem segítséggel.
Ez érdekes, amit írtál, a szilárd kajáról :shock:

Nekem a köldököm nincs kint, nem is jött ki teljesen, viszont nagyon nem úgy néz ki, mint anno. Valahogy oldalra és lejjebb van csúszva az egész, nem értem. Már azon is filóztam, hogy lehet sérvem van, de ez hülyeség, gondolom.
Ti hogy álltok a kilókkal? Nekem még mindig plusz 6. A teherbeesésemhez képest, nem az ideálishoz képest. :? :roll: Azt már ki sem számolom. :cry: Bár Zita még plusz kimondhatatlan kilót is megérne. :D

Kép
ági_bp

ági, nekem mínusz 5-6 a teherbeeséshez képest :roll: pont ma mértem.
Vendég

Most hallom a hírekben, h. tejhiány van.
Hát nálunk most nincs szerencsére.
Nálatok?:):):)

Kép
niki30

Jó reggelt!
Először is Istenke éltesse a hófordulós babcikat,Emmácskát és Ricsimicsit :lol: :lol: :lol: ,és persze még van vki,de nem jut eszembe :oops: -BUTITÁJJJJJJJJJJJJM :wink: :!: Ebben tuti én vezetek! :oops: :lol:

Doo!hát be kell valljam én azért a rózsaszínt részesítem előnyben,csak ez a kertész cucc nagyon csajos,ez még belefér! :wink: :lol: Imádom öltöztetni,mindent összeválogatok rajta,pont tegnap mondta Alexa,h milyen aranyos vagyok,mert még a bodynak is stimmelnie kell.Cicás rugihoz cicás body járja :wink: :lol: De B.is kérdezte,h mindig így fogom-e öltöztetni,mert nagyon tetszik neki,h ilyen kis szépike.Ja és igyexem én is hozzáöltözni :oops: A legjobb az volt,amikor nyáron nővéremmel vittük Uh-ra a bébit és mindannyian rózsaszínben nyomtuk,visszafelé megálltunk a boltjánál,mert Lili éhes volt már,jött egy vevő és észrevette :idea: :!: :!: :!: Madarat lehetett volna fogatni velem :lol: az élet apró örömei :wink: :lol:

Képzeljétek tegnap voltunk a ligetben sétálgatni,meg hambizni és egyszercsak B. azt mondja egy motorján száguldozó kislányt nézve,aki után apukája futott,h mintha magamat látnám két év múlva....Odanéztem én,elaléltem,anyuka,apuka három gyerek és csak néztem,olyan széééééééééép.....Aztán elkezdett derengeni vmi :roll: :wink: :lol: .............
Magatokra ismersz Dóri :idea: :?: :!: :?:
Csak azért nem szólítottalak meg,mert mire kapcsoltam már elég messzire voltatok! :wink: :lol:

LILI MEGKEZDTE A MÁSZÁST :!: :!: :!:
A folyamat így néz ki:feltérdelek-kitámaszt-belendülök-hintázok-ééééééééés ugrok-megpihenek-és most megpróbálom nem páros lábbal ugyanezt-és siker :!: :!: :!: :lol: na jó,nem mindig,sőőőőt... és akkor jól pofára esik :? .De ez sem szegi kedvét,újra és újra nekifog,olyan aranyos! :lol:
Ám három nem kívánatos mellékhatása is van :?
1:alig tudom lenyomni a sejhaját,amikor álmos,ez így macerás
2:amikor csak fejet fordítani ébredt meg álmában,most egyből térdre szökken,hóóóóóóóóót álmos két napja,mert alig alszik emiatt
3:babakocsiban sem akar megmaradni-na ez a leggázabb :(
Ági,Doo,tegnap kaptam ízelítőt belőle,amit Ti nap,mint nap átéltek és azóta csak fohászkodom ne maradjon így,ehhez én gyengusz vagyok :oops: Ti pedig megintcsak nőttetek a szemembe,én tuti bedobom a türcsit,ha ez rövidesen nem változik :oops: ....

Na megyek takarítgatok kicsit,szép napot mindenkinek 8) :!: pusz

Kép
bringababa

Ja még Neked akartam Bogy!
Mivel a bérbefőzési ajánlatomra nem reagáltál,akkor ezt nemnek veszem :wink: :lol: :lol: :lol:
Lili tápos csibe marad :cry: .................
:lol: :lol: :lol:

Kép
bringababa

Ricsikét isten éltesse 4. hónapja alkalmából!

Kép
niki30

A tegnapi napunk nagyon jól sikerült. Jöttek anyukámék, tesómék, nagy volt a zsivaly. Emma először meg is ijedt, aztán szépen hozzászokott.
Kapott egy teknősös játszószőnyeget, jópofa. Persze a 7 éves unokaöcsém jobban élvezte, bungit csinált belőle....:)

Du. megjött F. elég szarul volt. Állítólag nem volt másnapos. Lehet összeszedett valami vírust. Egész du. este feküdt lefehéredve, hidegrázva, izzadva, stb. Úgyhogy neki is ugri-bugri volt, megint egyedül fürdettem. Úgyhogy megint egyedül nyomtam le az esti fürcsit, stb...

Ügyes mászó Lilinek sok pusszancs! Tényleg nagyon ügyi.

Kép
niki30

Bocs, az egyedüli fürcsit dupláztam, ezek szerint nagyon hangsúlyos volt a téma:)

Kép
niki30

Jo reggelt!

Koszonom szepen Ricsimicsi neveben is a 4 honapos jo kivansagokat. :) Reggel ahogy felebredt es kisse bajaratta a hangjat, kezdte a sikoltozast! :D :D.

Nahat Bringa, hogy Lili milyen ugyes!! :) Sokkal fejlettebb a koranal! :) En azt mondom Ricsike is fejlett, meg eros kiskrapek, de meg csak most probalkozik a kuszassal! :)

Niki jobbulast ferjecskenek. :)

Lanyok most megyek dolgomra, de majd meg jovok.
Pusz.

Kép

Kép
lorcika

Hihihi Brigi! Ahogy olvastam gondoltam leírom, hogy tegnap du mi is a ligetben voltunk, erre továbbolvasom :lol: :lol:
én lightosan tologattam a babakocsit, és férj meg loholt (jól láttad :lol: ) Viki után, aki életveszélyes a mocival. :lol: és hát elég nagy tömeg volt a ligetben. Gergő meg egyfolytában azt mondogatta nekem, hogy hadd üljön bele a babakocsiba, mert olyan fáradt. Hát édes lett volna asszem.. :shock: :lol: Mi pont lecsúsztunk a Minimax napról, csak 4ig volt, ellenben volt ott (szolgálatban ugyan) egy mentőautó, amire fölültek a kölkök, már kezdtem félni, hogy leamortizálják a verdát. :roll: ez jobb volt a minimax programtól. :D

Úgy fáááj a fejem, ebből gyógyszer lesz, csak azt nem tudom milyen, mert a múltkor az Aspirin semmit nem ért, ezenkívül meg Cataflam van itthon, amit nem gondolnám, hogy be kéne szednem. :( Panadol is lószart nem ért. Próbáljak Quarelint vagy Algót?
Vendég

És hát Brigi, nem semmi ez a mászás! mindjárt eldobom az agyam! :shock: :shock: :lol: Csúcsügyes csajszid van!

Figyeljétek meg, az én Marcim lesz a LEGUTOLSÓ, aki bármit is csinálni fog itt a topikban. :lol: Mindig így volt ez, hogy az én gyerekeim kb 1 hónappal kezdték a tudományokat. Olyan kis megfontoltak. :lol: aztán meg nem lehet lelőni őket. :D

sikító Ricsikének boldog hófordulót! :)

jajjjj, míg ezt írtam Viki felvette a marci zokniját az én hálóingemmel és sikít, csinoooooos !! ááááááá, megyek, majd este jövök...
pussz
Vendég

Dóri! :lol: :lol: :lol:
Ha fejfájás,akkor nálam csak a Quarelin,csak szrtm azt szopinál nem szabad :roll: marad az Algopyrin,szegényke :cry: buksi simi-simi :lol:
Viki! :shock: :lol: :lol: :lol:

Igen,mondtam már mégis csak fiúnak kellett volna lennie :roll: nagyon kis ügyes,ami mozgást illeti,de h vha fog-e beszélni :shock: :roll: :wink: :lol:

Különben tegnap én leginkább Gergővel tartottam volna,feszt üres padra vadásztam :wink: :lol: Én olyan,de olyan nyamvadt vagyok,még majdnem izomlázam is lett a sok sétától :shock: A térdem viszont nem majdnem fájdult meg :shock:

Na megyünk úszni,puszka

Kép
bringababa

Sziasztok,

Doo, még egyszer köszi a meghívást, de én inkább akkor mennék, amikor igazi topic találkozó lesz, asszem kicsit feszengenék ott ismeretlenként a barátaid közt... ne harizz :roll:
Szervezzünk valamit tavaszra, csajok, megegyeztünk?

Bringa, Zsófica volt az elfelejtett hófordulós, de nem baj ám :wink: :) csak azért írom, mert írtad hogy nem emlékszel ki az :) én személy szerint nem vagyok jó az ilyenek követésében...így nem várom el mástól sem :wink:
azért arra emlékeztem hogy Zsófi tegnap volt 4 hónapos, és egy kiadós olasz vacsival ünnepeltük tegnap a barátainkkal, hogy már ilyen nagy a gyerek, 3 órát álltam a konyhába, és mindent elpusztítottak fél óra alatt :shock: asszem ez azt jelenti jól sikerült :)
Sok sok puszi a mászó Lilinek! Naaagyon ügyi!!!! Ez azt is jelenti, hogy számodra egy új korszak kezdődik, állandóan fiygelheted merre kepeszt :)

Dóri, szerintem Marcit majd meg kell versenyeztetned Zsófival a topik leglustább lakója címért :wink: :lol: Háton fekve kapálózik egész nap, ha hasra fordítom meg hozza vagy 1 perc alatt a fáradt fóka!beteg ebihal pózt :) Bezzeg a szája.... na az jár egész nap. most a hrgz és a dzsdzs hangokat nyomja torokból, olyan mintha portugálul tanulna... :shock: azoknak vannak ilyen nyálfröcskölős torokhangjai... van hogy az orrára fröcsög a nyála meg a szemébe...bruuuuttttáááál :lol:

Ilda, asszem az én rémálmaimról is könyvet lehetne írni... tudom milyen szar érzés.. :cry: remélem már elmúlt azóta a rossz érzés

Lorci, na ezt most pont elkaptam!! Boldog hófordulót Ricsimicsinek!

Jaj Niki, remélem nem kapjátok el apától a kehet...

Ági, engem Zsófi kievett a bőrömből...de két héttel ezelőtt erős hízókurára fogott az uram, mert szerinte azért (is ) kezdett el megcsappani a tejem mert nem ettem eleget... úgyhogy most beértem a szülés előtti súlyom... szerintem ez alkat kérdése, van aki hízik szopi alatt, van aki fogy...

Kék ruha..Zsófinak kevés örökölt kék ruhája van, de mikor először vittük sétálni, valahogy pont egy kék keveredett rá, és persze hiába a nagy rózsaszín cumi és a bájos pofi, mindenki megkérdezte fiú-e... hát nem mindegy????
Én azóta inkáb csak itthon adok rá kéket.

Bringa, én is odafigyelek hogy passzoljon a body meg a rugi, esetleg a zokni ha kell, pedig nem vagyok egy nayon öltözős típus, de olyan jó ha észreveszik :)

Nem tom akartam -e még valamit mondani... nekem nem a névmemoriámmal, hanem csak szimplán a memóriámmal van baj :?
mondjuk biztos az is hozzájárul hogy egész nap ezt a grz hdzsdzs grzh-t hallgatom... a ház zajszennyezettsége erőteljesen megnőtt az elmúlt hetekben :wink:
pici76

lorci!Ricsikének pusza!

Bringa!nagyon ügyes gyermeked van,Brendus még egy pillanatig sem óhajt hason lenni,annyira utálja,nem tudom,hogy fog megtanulni kúszni... :oops:

És mivel én sem tudom követni soha,mert ehhez már gyenge az agyam,mindig mindenkinek boldog hófordulót!!!

Kép[/URL]Kép
gabi.baba

Gabi,

nem csoda hogy Brendon nem akar hason feküdni, úgy nem látszik jól a sérója :wink: :lol:
Bocsi :oops: de engem spec megnyugtat, hogy nem csak Zsófi ilyen lusti, majd eljön az ő napjuk is :) mondjuk amennyire Zsófi utál hason lenni... lehet hogy rögtön felállással kezdik majd, és a kommandós kuszást kihagyják :)

Tegnap este itt voltak a barátaink és az egyik srác elnyúlt a kanapénkon és a hasára fektette Zsófit, persze hasra.. én figyelmeztettem, hogy a gyerek nem szereti ezt a pózt és majdnem mindig bukik ebben a pózban ...de nem hitte el.. .egészen addig, amíg Zsófi nyakon nem küldte egy jó adag félig emésztett túrós tejcsivel... volt szaga :wink: :lol:
pici76

Pici, hát ez szép mutatvány lehetett Zsófitól hallod!
Szegény srác...háhhhh:)

Tök izgatott vagyok, most hirtelen felindulásból úgy döntöttem, h. megpróbálom a sütőtököt ma.
Anyukám tegnap hozott, úgyhogy kis vízzel leturmixoltam. Meglátjuk mi lesz.
Elárulom én nagyon élvezem ezt az "ezt adhatok, azt adhatok" időszakot.
Anyatejes babák közül ki kapott már kiegészítést vagy mást?

Végülis Emma tegnap töltötte be a 4. hónapot.

Kép
niki30

Tenyleg Pici, Niki ti 1 nappal elobb szultetek, mint en!! Boldog boldog hofordulot, aztan utanam jott Brigi, Bogyra es meg sokan masok,Melcsi, Legi...szoval utolag is elore is boldog hofordulto,mert en aztan az ABSZOLUT rossz vagyok az ilyen datumokban. Egyszer anyukamnak juliusban is (akkor van az igazi szulinap), meg augusztusban is boldog szulinapot kivantam!!! Gaaaaz!!!! :shock: :roll:

Szerintem ne aggodjon senki ha a babaja kesobb kezd dolgokat. En csak azt tudom, amit mar mondtam is, hogy tesom kisfia 7-8 honaposan kezdett forogni, maszni....mas kisgyerek meg nem is maszott, hanem egybol jart, szoval no para!!!! :)

Jajajaj megyek, mert Ricsike nyifinyafi!!!!! :( Majd meg jovok.

Kép

Kép
lorcika

Azért ez még nem a sprintelős mászás,ahhoz ma az usziban volt szerencsém.Láttam egy babát úgy kepesztett,h csak! :wink: :lol:
meg Lili amúgy is ollan fajta (hej de szépen hangzik ez így :shock: ),h megtanul vmit,jól begyakorolja,azután új tanulni való után néz....Múltkor például legaláb két hétig nem forgott....
Mindenkinek köszönjük a gratulációkat :oops: :wink: :lol:
És mindenkinek jó éjt,én mára már nem "hasadok tovább" :wink:
Puszi

Kép
bringababa

Sziasztok!

Régen voltam később visszaolvasok addig is pár kép. Kép Kép Kép

KépKépKép
rena10

sziasztok!

Rena!Balázs is milyen nagylegény lett!!!Nekem sokan mondják,hogy rugit adjak rá,de délután,mikor nagyfiam edzésére megyünk melegitőt vagy farmert adok rá,szerintem tök vagányak! :wink:

Niki!A sütőtököt én is adom,meg a répa,krumpli barack cuccokat,meg a tejpépat,almát és banánt is,de Brendon mindent csak megfőve fogad el,talán a bébiételek miatt.Jobban örülnék,ha friss reszelt almát is enne.

Kép[/URL]Kép
gabi.baba

Gabi, Te miért adsz Brendonnak kajákat? Neked rengeteg tejed volt, nem? Vagy ettől függetlenül már szerettél volna Neki adni 6 hó előtt mást is anyatejen kívül?

Niki, mi kizárólag szopizunk, és én nem is tervezem 6 hónapos kora előtt a hozzátáplálást. Remélem nem is lesz rá szükség. Úgy egyébként szívesen fogok majd pempőzni Neki, de egyelőre annyira élvezem ezt az állapotot, hogy a testemből táplálom, és nem kap mást, és valahol már előre sajnálom, hogy vége lesz majd ennek a korszaknak is, s mást is kap majd, és másra is fog vágyni anya cicijén kívül. :oops: :oops: Én amúgy is kicsit szentimentális vagyok. Néha azt is sajnálom, hogy vége annak, hogy a pocakomban volt, és Ő már többet nem lesz ott. Meg hogy volt olyan picike, hogy az 56-os ruhák nagyok voltak rá...elszorult a szívem, mikor elpakoltam a kinőtt ruhákat. :( :D

Kép
ági_bp

Bringa, én is gratulálok Lilinek, nem semmi teljesítmény! 8) 8) 8)

Kép
ági_bp

Ja, Brigi kösz az együttérzést séta ügyben. :) Nem akarom elkiabálni, de utóbbi 2 sétánk, és egy vásárlásunk hordozóban teljesen jól zajlott. Na, hátha visszatérünk a régi kerékvágásba. Bár sosem imádtuk, de éltünk már meg szebb napokat.

Már szerettem volna kérdezni, hogy Nektek a védőnőtök mennyire aktív? Nekem elég passzív, s akkor finom voltam. Ma összefutottunk az utcán, és néha összefutunk ha megyünk a drnénihez. Vagy én hívom ha kérdésem van, s általában nem érem el, s mással beszélek. Kb ennyi.

Kép
ági_bp

helloka

múlt héten el voltam kicsit tűnedezve, mert apa szabin volt és szokása szerint beteg volt, úgyhogy őt is istápolni kellett meg a gyerek is ugyebár meg volt fázva... úgyhogy a pihenés helyett jól elfáradtam. de azért egy-két dolgot el tudtunk intézni, végre kicseréltem az irataimat, meg a gyerek babakötvényét is elintéztük.

sok mindenre reagáltam volna, elég érdekes témákról volt szó, de így utólag nem akarok bolygatni, megtartom magamnak. amúgy is én hajlamos vagyok ugyebár túl sarkosan látni a dolgokat, amit fel is hoztok néha. És én a múltkor nem azért írtam azt, hogy nem tetszik nekem az, hogy az anyukák versenyeznek a babákat illetően, meg könnyű ismeretlenül lódítani, mert feltételeztem rólatok. No mindegy, azért elég sokáig hozzátette mindenki az írásához, hogy nem hazudik. Én nem irigykedem, meg nem feltételezem, hogy hazudtok. Lezárom. Ezért nem is szólok inkább a többi témához.

Stelláról egy pár szó: hát tudományilag csatlakozik Pici Zsófijához és Gabi Brendonjához, annyi plusszal, hogy Stella hason elvan 20 percig. Néha már a kis fenekét is felhúzza, készülődik talán a kúszáshoz. De forogni nem forog, csak az oldalára fordul hátról és úgy szopja az öklét. Én már elkezdtem adni neki a gyümit, mivel ugye nemsokára megyek dolgozni. Ma már sűrűbbet adok neki, eddig inkább csak a gyümölcsök levét kapta. Sajna teljesen magamra vagyok utalva, mivel a védőnő nem ért velem egyet, ő tápozná a gyereket.

Ági! az én védőnőm sem aktív, eddig összesen háromszor volt. Ma jön, de ezt én kértem hogy jöjjön. Ráadásul nem is igazán értünk egyet. Ja meg a múltkor is beégetett. Mikor beteg volt a gyerek adni akartam neki teát, mivel nagyon szomjas volt attól, hogy a száján vette a levegőt. A védőnő azt tanácsolta, hogy kamilla teát adjak neki. A patikus meg közölte, hogy nem lehet ilyen pici gyereknek kamilla teát adni. Hogy mi az igazság nem tudom, de már nem is érdekel. Eldöntöttem csinálom úgy ahogy én akarom és mostmár inkább hallgatok édesanyámra, hiszen mégiscsak itt vagyok, felnőttem, meg az öcsém is.

No lépek mert egész hosszú lettem. Mindenkinek szép napot

Márti
stella2007

Sziasztok!

Rena, hogy Balázs hogy megnyúlt, de tényleg! Olyan kis hosszúnak látom őt:)

Stella!

[quote]m írta:eg könnyű ismeretlenül lódítani, mert feltételeztem rólatok

[quote]n írta:em feltételezem, hogy hazudtok

Most akkor hogy is van? :) :wink:
Szerintem senkinek nincs oka lódítani, hazudni. Minek is tenné?
Minden baba egyénileg fejlődik a maga kis tempójában.
Én egyáltalán nem érzek irigységet, ha egyik-másik baba gyorsabban fejlődik, mint az én kis Emmám. Én örülök neki, ha megírjátok, ki mit tud!

Na én is befejezem.:)

Kép
niki30

Az én védőnöm olyannyira passzív, h. már lehet, nincs is:)
Kétszer volt az első két hétben, azóta meg egyszer találkoztam vele az oltáskor. Most meg azt hallottam, h. elment. Hogy most ki van helyette vagy mi van, azt holnap megtudom, mert holnap megyünk oltásra.

Kép
niki30

Niki, bocsánat Stella védelmében ki kell javítsalak. A pontos idézet így szól:
És én a múltkor NEM azért írtam azt, hogy ..... könnyű ismeretlenül lódítani, mert feltételeztem rólatok. :wink: :wink:

Az összes hó- és évfordulós mulasztásomat ezúton szeretném pótolni, sok boldogságot mindenkinek!!!!!

Lorcika, érdekes ez a paradolog. Én Milut látom néha lelki szemeim előtt közlekedési vagy háztartási baleset áldozataként, hintából kiesve, elrabolva... stb. Borzasztó tényleg, hogy ezt a szeretet és a féltés hozza ki???? Akkor inkább boldognak és szépnek kellene látnom, nem?

Védőnőileg nekem szeencsém van, az első két hónapban hetente, azóta 2-3 hetente jön. Néha hülyeségeket mond ő is, de többnyire jó hogy van.

Csilla
Vendég

Sziasztok,

Szerintem sem akar itt senki tullicitalni senkit!!! Vannak babok akik gyorsabban fejlodnek, masok nem. De mivel ez a topic ugy indult, hogy terhesen megoszottuk a gondjainkat, oromeinket...akkor ezt babastul is lehet. Es mivel veluk toltjuk minden egyes napunkat, nem fogunk arrol beszelgetni, hogy mi votl tegnap a hiradoban, meg a Baratok kozt-ben, hanem melyik baba forog, kuszik, kopi ki a repalevet!!! :D :D (mit az enyem az elobb!! :lol: ) Stella en birom a hozzaszolasaidat, de ez most annyira nem volt egyertelmu amit irtal! :)

Kép

Kép
lorcika

helloka

cscsi! Nem szerencséd van, hanem a védőnőd kötelességtudó. Ugyanis, pontosan így kellene az összes védőnőnek családot látogatnia. Az első hónapban hetente, utánna pedig havonta vagy két-háromhetente. No az enyém nem rég ment el. Végre megértette, hogy én nem fogom tápozni a gyermekemet csak azért mert dolgozni megyek. Egész jól el tudtam vele most dumálni. Bár rohant, mondván mi olyan ügyesek vagyunk majd megoldjuk. De én már az ő látogatásának is úgy tudok örülni, mert felénk aztán a madár se jár...

NIki! Kicsit figyelmesebben olvass! De mostmár legalább értem miért értetek félre néha:-))))

Lorci! Lehet, hogy önzőség de nekem néha - sőt mostanában egyre gyakrabban - nagyon jólesik másról beszélni, vagy egy kicsit pletykálkodni. Talán pont azért mert egész nap együtt vagyunk, bárkivel találkozunk el kell sorolni, hogy mikor eszik, iszik, kakil, pisil ... stb. Barátnőm - kétgyerekes anyuka - ha felhív mindig úgy kezdi, hogy " hogy vagy?". Mert azért az nagyon fontos, hogy az anyuka hogy van!

Lányok! Aki már ad barackot vagy egyéb nagyon ruhafoltozó dolgot mivel mossa ki az előkéből, ruhából??? Nálam a Vanish leszerepelt! Nagyon ragaszkodó dolgok ezek a gyümölcsök....

No lépek, lassan lunch time...

Márti
stella2007

A vedono hozzam se jar ki, hivom ha van valami! Egy ismerosom azt mondta, hogy az o kisfiahoz (7 eve) minden heten ment a gyerekorvos 1 eves koraig!!! :shock: Aztan kiderult, hogy azert, mert minden alkalommal adott neki kis boritekot...hat igy jo hogy! :D

Stella en ertem hogy magunkrol is kell beszelni, csak azt akartam mondani, hogy mivel a babakkal vagyunk, ezert az elkerulhetetlen, hogy ne irjuk le miket csinalnak, mi van veluk. :)

Barack, alma nekem is csak ugy jott ki, hogy a vanish porral ilyen habos szeru kepzodmenyt csinaltam es a folton hagytam vagy egy jo fel orat, aztan a mosoporba raktam meg a porbol is es igy halvany lett, de en egy nagyon tuti kis napozot csesztem el barackkal es egy rugin maradt kis alma folt!!!! :oops: :roll: MOst mar rutinosan pelenkaval korbetekerem a gyerkocot ha probalkozom gyumivel! :)

Na siras rivas van, megyek en is ebedeltetek! :)

Kép

Kép
lorcika

Stella, elnézést, valóban elnéztem. Sorry. :oops:

Képzeljétek, a védőnő ma kijött. Lehet, h. olvasta a hozzászólásomat? :roll: :roll: :) Nem tudom, de felhívott, h. jön, aztán lennt találkoztunk, mert mi meg pont sétálni indultunk.
Kicsit kiakadtam...múltkori mérésnél azt mondta, milyen szépen hízik Emma, semmi gond nincs, most meg mikor meglátta, azt mondja, jajj de pici még mindig. Mondom neki, már 5 kg és ne felejtsük el, h. Emma kis súllyal született. Ő ekkora.
Na de nem ezen akadtam ki, hanem azt mondta (nem rosszindulatból), h. neki olyan fura Emma. Más mint a többi baba. Mondom, azért mert nincs nagy feje, mint a többi gyereknek? Értitek, ez olyan szarul tud esni, mikor azt mondják, h. olyan fura ez a gyerek.
Kérdezte, h. csinálja ezt vagy azt, hát nem pörög össze-vissza az biztos, de én nem aggódom. Fejlődik az ő kis ütemében és kész. Lehet h. bizonyos dolgokat lassabban csinál, mást viszont korábban. De ez gyereke válogatja.
Tudjátok, ezt már megbeszéltük.
Na mindegy, lenyugszom.

Stella, én is vanisch-t próbáltam meg cloroxot (na az jól kiszedi a színt), de barátnőm javasolta, h. hagyjam a fenébe, ezek a gyümik úgysem jönnek ki. És végülis úgy vagyok már vele, átöblitem, kimosom és kész. Az előke úgyis azért van, h. felfogja a trutyit. A lényeg, h. a ruha ne legyen olyan. Meg most kaptunk (kértünk
:oops: :oops: ) anyukáméktól olyan előkét, amit le lehet mosni. Biztos tudod. Na az praktikus még.

Kép
niki30

Én a DM-ben láttam pici flakonokban folttisztítókat. Gyümölcsre, tintára, festékre, stb.. Még meg is örültem, hogy ha aktuális lesz akkor ezzel el tudom tüntetni a gyümifoltokat. Nem próbálta valamelyiktek?
A Vanich megböbbentő módon nagy kalap sz.., nálunk nem vált be.
Vendég

Stella, mi meg csak almat eszunk, de az is csak akkor jon ki, ha azonnal kimosom, ha hagyom nem tudom kiszedni.

Amugy min. ket eloket rakok en ra, szabalyosan betemetem a kis teste elokekkel.
Ime, ahogy probalja letepni magarol: Kép Kép

KépKép
horilda

Jajj de édes Elina. Jól nyomjátok, két etetővel, hihi:) :D Jó neki is a sérója, olyan dús, mint Emmának. Egyem a kis szivüket:)

Kép
niki30

BABAÚSZÁS INFÓ!
A XIII. ÉS A XVI. KERÜLETEKBEN!

Ha valakit érdekel, írok priviben!

Kép
niki30

Szasztok!

Tegnap voltunk védőnéninél,3 cmt nőtt Martin 3 hét alatt ,szerinte sok,viszont nem hízott csak 70 grammot a megszokott 300 helyett,nem is csodálom ha a lábára rákötnének egy villanykörtét világítana olyan gyorsan jár a kis talpa :D :D :D
én nem megyek el rajta egyszer az a baj,hogy sokat eszik,most meg az hogy nem hízik eleget,és ne legyenek az embernek komplexusai hogy mikor tesz jót.
Képzeljétek tegnap bepuszilt egy babatányér salátafőzeléket krumplival(pedig a krumplit naturban nem eszi meg ,öklendezik tőle)olyan boldog voltam mert nálunk a babnán a befutó és már azt hittem csak azt fog enni,de nem. Ettünk már sóskás krumplit ,ma a céklás krumpli nem volt tuti,azt kihagytuk,pedig a mama Stahl konyhát csinál a pempőkészítésből,olyan művészien gyártja őket.
Ma ahogy elnéztem a golyókámat alvás közben az jutott eszembe,hogy vajh' ő mit gondol rólam,meg van elégedve azzal amit nyújtok neki,mit lát bennem a kaját,a játékot,a szeretetet ahogy felveszem,az imádatot ahogy megpuszilom,az elolvadást ahogy hozzá szólok,a boldogságot amit minden mosolyával okoz...
a büszkeséget ha valami csuda dolgot csinál,mit???????
Ő tudja mit jelent ,ha anya napjában ezerszer megismétli azt a sz...betűs szót , szeretlek?!
Képzeljétek tegnap este majdnem elsírtam magam,este szokásos fürdés evés ,büfi után anya ringat egy kicsit és megyünk a csucsuba,de apa még nem ért haza,lefeküdt elaludt,majd 3 perc múva felébredt és tágra volt nyílva a szeme,na vissza a nappaliba lefektettem az ágyra,nézte a tvt és csendben feküdt(nem szokott)
aztán megjött apa,fülig ért a szája,pár mondatban elgügyögte a napját,aztán dörzsölte a szemét,és rám nézett,értettem felvettem ringatás után 2 perc múlva aludt,apával nem találkozott és ő nem aludt el úgy hogy nem beszélt apával,végig gondoltam hogy 5 hónapos lesz....hihetetlen,és megható.
Ilyenkor döbbenek rá,hogy egy ilyen kis lélek mennyi érzésel van tele.....most mennem kell mert sír,puszi

KépKép
riella77

valamitől nagyon hányok, már vagy nyolcadszorra ma du. Egyik pill-ról a másikra. Ha fekszem jobb, de függőlegesben vmi katasztrófa.. :cry:
Vendég

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet: