A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Lakóhely szerint » Szegedi anyukák, babák és kismamák

Sziasztok!

Anett! Gratulálok és sok örömet nektek Málnához!!!

Mi jól vagyunk. Képet az októberiekhez raktam, aztán felébredt Tamás, ide már nem jutottam. Bocsi. Nem tudom, a párom mikor fog megint ráérni, hogy segítsen felrakni. :(

A szüléstörténet röviden:

Szombaton este 7 körül , éreztem egy halk pukkanást, de még egy darabig nem történt semmi. Gondolkodtam is, hogy ez most a magzatburok lehet-e, vagy sem. De aztán pár perc múlva el kezdtt folyni a magzatvíz. Hú, először kicsit megijedtem, még a lábam is elkezdett remegni...Aztán elfogott egyfajta nyugalom. Csak azon aggódtam, vajon mikor és milyen erős fájások törnek majd ezután rám. De nem siettek a fájások jönni, éppen csak éreztem, hogy valami elindult.
Letusoltam, hajat mostam(nagyon nem siettem, mert tudtam, hogy a baba feje már lent van), aztán a páromnak még elmondtam, mit hozzon majd be a babának stb...
Aztán írtam nektek is, és elindultunk be Szegedre. Még ott sem siettem, bementünk a csomagomért, ami még a régi lakásban volt. Majd leültünk a gyerekklinika előtt a padokra, vártam, hogy jöjjenek már erősebb fájások is, mert nem akartam túl hamar bemenni.
Aztán csak bementünk, kb 10 óra volt már, attól tartottam, ha még sokat várok, esetleg lecsesznek, hogy miért ilyen későn megyek be...
Kiderült, hogy épp a Papp Éva dokinő van ügyeletben, akinek átadott az Emőke.
Megvizsgált, hát, nem volt kellemes, kiderült, hogy még mindig csak 2 centire vagyok tágulva, már kedd este is így volt, mikor Emőke vizsgált.
Mondta, hogy éjfélig várnak, hogy erősödjenek a fájások, aztán oxitocint kötnek be a korai burokrepedés miatt...
Hát kicsit lesúlytott ez a hír. Eléggé megrémültem, hallottam már, hogy az oxtocin túl erős fájásokat okozhat, így aztán megkérdeztem az EDÁt is, én , aki mindig ellene volt.
Végül is éjfél körül, bekötötték tényleg az oxitocint, én ugyan éreztem, hogy erőpsödnek a fájások, de ez nem volt elég...
Szerencsére csak nagyon lassan folyt. Ekkor már 2-3 percenként jöttek, ha sétáltam, márpedig sétáltam, ha csak lehetett, ezt megfogadtam előre. Aztán feltették megint a CTG-t, hogy nézzék , milyenek a fájások, persze ha lefeküdtem, csak 6 percesek lettek...Újra növelték az adagot, előtte megvizsgáltak, "már" 3-4 cm volt a méhszáj. Ez eléggé elkeserített, én eddig ált. 6 cm-es cervixel jöttem be a gyerekekkel, és nem fájtak így...Gondoltam, jól nézünk ki, ha ez így folytatódik, hogy fogom bírni...
Minden egyes fájásnál vagy sétáltam, vagy ha épp leültem, felkeltem, úgy elviselhetőbbek voltak. Közben a férjem minden fájásnál masszírozta a derekamat, hát ez életmentő volt... :)
Egyre erősödtek a fájások és arra gondoltam , megkérdezem már azt az EDÁt , hogy akkor kérném, nem akarok így szenvedni sokáig, úgy éreztem , nem bírom már ezt tovább...
A szülésznő nem nagyon akarta az EDÁt, éreztem, felajánlotta a kéjgázt, odamentünk az ágyamhoz, és mutatta, hogy hogy kell szívni...Én meg csalódott voltam, arra gondoltam, miért nem adják már az EDÁt most rögtön, mit húzzák az időt. A gázt nem sikerült eléggé megszívnom, ezzel ökörködtem egy ideig, én már igazán nem akartam, a szülésznő erőltette picit, próbált segíteni...Én úgy éreztem, hogy a férjem hátmasszázsa jobb nekem. Arra akartam figyelni. Közben vettem össze -vissza a levegőt, ahogy jól esett, persze azt sem így kellett volna...Kérdezte a szülésznő, hogy érzek-e tolófájást, és én még nem éreztem egyértelműen, csak annyit, hogy mintha lejjebb jött volna mégjobban a babuci. A következő fájásnál már egyértelműen éreztem és már szinte nyomtam is, eszem ágában sem volt visszatartani. Pedig azt sem tudtuk, hol tart a tágulás, nem sokkal korábban még 4 cm volt. ...így a szülésznőm mondta, hogy még tartsam vissza...hát nem ment.És mindez oldalt fekve az ágyon, merthogy én csak gázt szívni feküdtem még fel. Nagy nehezen rávettek, hogy forduljak a hátamra, nem volt könnyű, mert akkor le kellett mondanom a férjem megvátó masszázsáról...Basszus tisztára kétségbe voltam esve. Elképesztő hisztisnek éreztem magam akkor... :) Aztán rávettem magam, hogy akkor majd szorongatom a kezeit...Közben jöttek a fájások, megvizsgált a szülésznő, mondta , hogy jön már a fej, nyomtam párat, jött egy ilyen égő érzés, aztán kibújt a fej, majd újabb erőgyűjtés( és párom segítségével, aki szinte velem együtt nyomott :) )megszületett a válla is aztán az egész gyerek....Olyan jó volt érezni, hogy túl vagyok a szülésen, megszületett végre...és hallani a sírását...Mennyei volt...

Hát ennyi, utána persze még varrtak stb, kicsit aggódtam, vajon milyen lesz a súlya, mérete, de teljesen megnyugtató volt.

Gyerekek nagyon változóan fogadták. A nagy mindig jön, nézi, felveszi, a középső sokat még nem foglalkozik vele(Dani), Benedek meg sírt, mikor látta, hogy szopizik Tamás...El akarta húzni a fejét...de mára már megváltozott, símogatja, meg ma adott neki egy puszit is...

Hát ennyi, most megyek feküdni. Sajna nem ígérhetem, hogy túl sűrűn jövök, nem unatkozom... :)

Jó éjt!

Erika

Lilypie First Birthday tickers
gerika

Zsozi: Télleg ügyi vagy, hogy nem híztál :)
A méhszájad miatt nem izgulj, legalább gyorsabban fogsz tágulni :wink: Meg már azért időben vagy, nagy baj nem lehet! Bocs ha már írtad, tudjátok már a baba nemét? Mi lesz a neve?
Gyomorsavra király a Rennie, gyakorlatilag az az egyetlen (szerintem) ami segít rajta.... Kitartás, már nincs sok hátra a nagy találkozásig :wink:
Merre fele laktok????

Zituska: Csaszi lett Anettnek végül, de majd ő elmeséli, hogy miért.... Botid nagyon édes, takargatja Tesót :) A Noémi nálam is nagyon bejövős :wink:

Bea: Mi holnap tervezünk kimenni a Vadasparkba, ha minden igaz. Bár erősen kétlem, hogy Viola végig bírja gyalogolni, a babakocsiba viszont Zalán fog feküdni, egyszerre meg nem tudok 2 bébjárgányt tolni, ez már meghaladja a képességeimet :lol: :lol: Apa meg dógozik (szokás szerint :? ) No majd alszok rá még egyet!
Viola ma este mondta, hogy : takaró (taka) meg hogy láb (báb) -közbe mutatott rájuk, szal tuttti az akart lenni :lol:

Ú bakker kinek akartam még írni? :oops:

Enikő és Marci 13 , Bogi 9, Viola 6, Zalán 3,5
ceniko
Szeged

GErika: Húúúú az ember azt hinné, hogy a 4. már csak úgy kipottyan :lol: aztán mégse :? És végülis hány órakor született meg Tamás??? Az utófájások milyenek voltak???
Még egyszer szívből gratulálok a kisfickóhoz :D
Na hátha az 5. kislány lesz :wink:

ceniko
Szeged

Gerika remélem nem haragszol meg érte, ha bemásolom a legújabb picifiad képeit :) :oops:

Szal Gerika Tamása:
Kép

Kép

ceniko
Szeged

Hali.

Gerika, nagyon édes a legkisebbiked! :)

Enikő, fú, azért gáz, hogy Anett párja még csak le sem fotózhatta Málnát...mondjuk szvsz egy az ügyeletes szülésznőtől, gyerekorvostól, stb. függ, de mivel gyanítom ők is apás szülésre készültek, a párjának volt steril rucija, így nem egészen értem a dolgot.
Nálunk Feri simán mehetett Peti után az újszülött részlegre, miután kihozták a műtőből. :o Pedig ráadásul ugye ő nem is volt teljesen OK, mikor megszületett.

Ági és
KépKép
exdeus

Na, ezért jobb a kórház! :) Ott símán beengedik az újszülöttrészlegre az apukát. Az én párom is fotózott orrba-szájba, onnantól kezdve, hogy kihozták a műtőből a fiamat. A mosdatást, a méricskélést... mindent. Neki is nagy élmény volt, és nekem is, hogy a fényképeknek köszönhetően nem maradtam le erről. :)

Kép
tita80

Sziasztok!

Enikő, köszi, hogy bemásoltad!!! :) Tőlem nem lett volna meg egy darabig, biztos!
2 óra 53 perckor született meg.

Ági, köszi. :)

Erika

Lilypie First Birthday tickers
gerika

Sziasztok!

Gratula az új babásoknak!!!!!

Íme néhány kép,ami 1 hete a sándorfalvi búcsúban készült Regináról és Emeséről.Regina a Kajla kislánya.

Kép

Kép

Kép

Kép

Kép

Xénia,Emese,Kriszta
mandasz kriszta

Málna nem is pici vagy igen? sztem csak szimplán nem hurcolászták.
Rícit nekem reggel fél6kor hozták, igaz este 8.45kor született, és ugye éjszaka nem hurcolásszák őket.nameg nem is lett volna értelme, annyira nem voltam magamnál :roll:

Erika!
nem is tudtam h. az Emőke a dokid neked is.
tényleg és Tamás mikor fordult meg, faros volt h. jól emlékszem, ugye? vagy nem? :oops:
gyönyörű szép :D
és szép lehetett a szülés is.

tényleg, én még nem írtam születés/szülés sztorit.
megírjam? (ez csak költői kérdés, úgyis lesz 1szer :lol: )
Vendég

Gerika, Anett :D
Gratula a bébihez!
Nagyon jó egészséget és sok örömet kívánok nektek!

Anett: Majd rakj fel képeket Málnusról

Betty
Kép
rbetty

Hellóka!

Enikő: nem én vagyok az ügyes, hogy nem híztam, a gyomorsav megoldotta ezt a problémát... Enni nem nagyon bírok... A rennien már túl vagyok, eddig nilacid és homeopátia jött be, de most úgy néz ki az sem... Mindegy már nem sokára túl leszek rajta :lol:
Amúgy fiú lesz, Szabolcs András lesz a neve, és a csütörtöki uh. szerint 2550g-os! :lol:
Ja! És Dorozsmán lakunk!

Zituska: Nem olyan sok az a 6 kg, majd lemegy... Amúgy a Noémi nálunk is játszott...

Gerika: Azt hittem, hogy könnyebb szülésed volt... De Tamás nagyon szép baba, olyan édes! :lol:

Kriszta: Emese és Regina is nagyon aranyosak! :lol:

További kellemes hétvégét mindenkinek! Sziasztok!
Vendég

Az előzőben elfelejtettem:
Nem tudjátok véletlen, hogy hol lehet szivacsot kapni méretre vágva? És az meg van azonnal vagy várni kell rá?

Légzésfigyelőről mi a véleményetek? Mennyire szükséges? Nem tudom eldönteni... :?

Előre is köszi! Sziasztok!
Vendég

...
Zsozi:szivacsot méretre vágva megírom estére,hogy hol kapsz olcsón!!!Azonnal elhozhatod,mert ott szabják ki.Milyen vastagságút szeretnél?Mihez kell?

Nekünk anno játszóshoz lett véve egy jó nagy méret ,ami a szoba 1/3-át elfoglalja.Most is ezen szokott Mesi játszani.
és az egész került valami 2-3 ezerbe.

Kép

Xénia,Emese,Kriszta
mandasz kriszta

Anett!
Gratulálok Málnához!!!!!!!!! Nagyon sok boldogságot és mielőbbi felépülést :D

Daisypath Happy Birthday tickers
szszkinga

Kriszta: előre is köszönöm szépen! Kapok egy bölcsőt és abba kellene, úgyhogy olyan 6-10cm vastagra gondoltam! Ami sikerül! Köszi még egyszer!
Vendég

Sziasztok!

Nagyon szépek a gyerekek mind :)

Most küldött smst Anett, hogy Málnus nem nagyon szopik, mert amikor débe kihozták meg volt tömve :( Most meg aludt, nem tudta felébreszteni! :(
A sebe nagyon fáj, az edát kivették, és kapja az oxitocyn szurikat...

Zsozi: Hja télleg basszus, Doromzsma.Még priviztünk is ezzel kapcsolatban! :oops: Nagyon gatya az emlékező tehetségem :oops: Szita az agyam, de télleg semmit se jegyzek meg. Épp tegnap mondta a párom, hogy csoda hogy még a gyerekeimet nem hagytam ott sehol... :roll: :shock: :x Naon gáz, télleg bocs! :oops: :lol:
Nekem 3 gyerekem van és 0 légzésfigyelőnk. Szerintem nem létszükség :wink: Nekem rohadtul nem hiányzik 8)
Szép lesz babóca neve :wink:

ceniko
Szeged

Anett,nagyon örülök hogy megvan a Málnus!!!
Szegénykém, sajnlom hogy fáj a sebe!

Zsosi,osztozok Enikő véleményéve,l nekünk sem volt légzésfigyelőnk,igaz mi egy szobában vagyunk a Barnival! :wink:
Jövőre festés lesz nálunk,akkor teszük külön szobába! :wink:

Erika,nagyon szép volt a szüléstörténeted!!!
Én azt hittem a 4 baba,pik-pak kíbújik!!!
Emőke nem szült még???
nagyon aranyos Tamás!!

Zozo,írhatod a szüléstörténeted!!
írjam az enyémet is??????????

Exi,peti jobban már???
Nálunk a barni igen,naponta 3 kap Lándzsás utifűvet,és úgytűnik használ!
De az igaz, hogy alíg bírom neki beadni,mert mindig elszalad előlem..............................

Kép
bibi226

Zsanett! Nagyon helyes srácaid vannak!

Enikö! Zalán is csodaszép!

Erika! De édes ahogy alszik, nagyon szép baba!

Anett! Gratulálunk Málnához!

Zituska! Amikor Orsit vártuk nem tudtunk dönteni lánynevet szülés elött közvetlen választottunk igy akkor dölt el mégsem Noémi lesz:) Nagyon szép nevet találtatok:) Terméket kifizettem, köszi még egyszer a segitséget!

Zsosi! Nekem nem volt mert nem is akartam légzésfigyelöt, én igy is nyugodtan alszok. Ja és külön szobában vannak/voltak a gyerekek. (kivéve Orsit amig épitkeztünk de akkor már nagy volt nem is kellett volna)

Kép

Kép

Karmen
karmen

Hali.

Bibi, hát mondjuk rá, már nem hányt tegnap és ma sem. Kedden viszem vissza, majd mond rá valamit a dokinéni. Ő Hedelix cseppet kapott ma, igaz, pont elfogyott. :roll: De majd veszek...

Zsozi, nekünk sem volt légzésfigyelőnk, de Peti velünk egy szobában volt.

Oxytocin szuri??? Én nem kaptam...pedig csaszis voltam. Hogy is van ez??? HELP!

Kriszta, jók a képek. Mindig megcsodálom Emese hajkoronáját...

Ági és
KépKép
exdeus

Zsosi!
Íme egy másik vélemény: nekünk van légzésfigyelőnk, és nagyon szeretem. A párom a baba szüléetés előtt folyamatosan ezzel cikizett, meg hogy defibrillátort nem akarok-e hozzá, de mostmár ő az, aki minden estge megkérdezi, hogy bekapcsoltam-e. :) Bár egy szobában alszok a fiammal, egyszerűen megnyugtat, hogy folyamatos ellenőrzés alatt van. És csak egyszer volt téves riasztás. Ma már elég jók ezek a szerkentyűk, de persze semmit nem ér, ha nem tudod, mit kell tenni a gyerekkel, ha tényleg baj van. A gyerekklinikán egyébként biztos szívesen elmagyarázzák, de asszem a mentősök is csinálnak ilyen "tanfolyamot" (kb. 5 perc alatt el lehet sajátítani elméletben ezt a tudást) Nekem egyébként Angelcare van, úgyhogy erról tudom, hogy jó. És már ezeket is lehet kölcsönözni, nem kell több tízezerért megvenni.

Kép
tita80

Exi: Tudtommal a klinikán minden császáros kap oxi szurit szülés után néhány napig... :roll:
Hja most a 3. után én is kaptam, hogy előbb visszamenjen a méhem. Pedig alapból kurvára fájt amikor ment vissza a méhem, de azé még rásegítettek a szurival, nehogymá jó legyen nekem :lol: :lol: Amúgy hasznos ám az csak hát fáj...
Örülök, h Peti végre jobban van!! :wink:

Én is nyugodtan alszok légzésfigyelő nélkül is. Lehet, hogy ha lenne, és pl bedöglene, hiányozna... :roll: De így, hogy nincs, nem is volt, nem is lesz, és nagyon nyugodt vagyok :lol:

Bibi: Még meg se köszöntem a múltkori telefonos segítséged :wink: Mondjuk a Sasba se volt ez a tápszer, sehol sem találtam :(

Ma extra brutál hisztisek voltak a csajaim :shock: Kééész voltam már tőlük :( Zalán meg a fél napot átaludta, aztán délután rájött az üvöltés és este 9ig nyomta 8)

Nyugodalmas jócakát 8) [/b]

ceniko
Szeged

Sziasztok!

Gratulálok MÁLNUSHOZ!!!

Exi!

A Klinikán mindenki kap oxytocint a csaszi után.Sőt én még ha jól emlékszem Mátéval is kaptam pedig ő simán született.Az ikrek után tutira de akkor egész üveggel kaptam azaz infúzióba mert nem húzódott a méhem ,brutál véreztem EMőke akkor azt mondta ne haragudjak de muszáj szóval kicsit necces volt . :roll:

Niki újjab szava:Dabda =labda

Ja én sem írtam még szüléstörténetet :lol: :lol:

Kép
Kép
zitacicu2

Lányok: én is csaszis voltam és Réka sem született valami nagy súllyal(2680gr), de nekem hamar kihozták! Hajnal 4.40-kor lett meg és reggel 6-kor már a cicimen volt!!!Mondjuk ez a kórházban volt!!

Kép
gyanixi

Nektek mi a véleményetek az otthonszülésről?

Én alapvetően támogatom, bár nem szülnék otthon, de addig húznám (húztam is) otthon az időt, hogy már éppen tényleg csak szülni érjek be, és a 2 órás megfigyelés után szépen hazamennék, ha nem csinálnának cirkuszt. (De lehet a cirkusz sem fog érdekelni legközelebb, mert amiket itt is olvasok (Málnust beetetik, cukrosvizezik az 1 napos újszülöttet, antibiotikumozzák a "biztonság kedvéért", oxytocin injekció :shock: , durva csecsemősnővérek :shock: ))

Szóval érdekelne a Ti véleményetek, minthogy már valamelyest ismerlek is titeket.
Köszi!
Vendég

Zsozi:a kárpitosnál vettük a szivacsot itt a Szent István térnél,az utca nevét nem tudom de utána nézek,amint lesz este időm

Kép

Xénia,Emese,Kriszta
mandasz kriszta

Hali.

Kriszta, nem a Lengyel u. Dugonics u. sarkán? Mi is ott vettük anno Peti kiságyába, szerintem nincs Szegeden annál olcsóbb bolt.

Gira, én alapvetően, ha érezném, hogy na beindult valami, szintén csak szülni érnék be, addig tennék-vennék itthon. Mondjuk a szülésfelkészítőn is elmondta anno Inci, hogy ne rohanjunk! :)
A megfigyelést passzolom, de ahogy Kármen írta, engem jobban megnyugtat, ha a kórházban (klinikán) sárgul be, mintha otthon...

Enikő, hát én tényleg nem emlékszem oxytocin szurira. Szerintem az infúzióban sem volt, mert akkor biztosan éreztem volna (vagy nem?). Meg egyébként is az volt ráírva, hogy NaCl. :D

Lányok, ne haljon meg senkitek a hónap elején vagy végén...komolyan. Meg úgy egyébként se. Basszus, május 24-én kelt apukám nevére a támogatás megszűntető határozat (visszamenőleg ugye febr. 12.-re - persze az más tészta, hogy papír nélkül semmit nem lehet intézni, és az meg csak febr. végén volt) és a Dégáz a múlt hét végén küldte ki az elszámolást, hogy fizessünk vissza egy ezrest...ez még hagyján, de a Szetávhoz már cirka két hónapja járkálunk ugye, ők még semmit se intéztek, és kiszámoltam, hogy oda 30 rugót kell majd visszaperkálni kb. azért, mert a MÁK rendszere nem jól működött akkoriban...köszi. :twisted: Ja, és a poén az, hogy a MÁK-os nő azt monda, hogy én intézkedjek a Szetáv fele...hát hülye vagyok én, hogy a magam pénzének legyek az ellensége??? Mondtam anyukámnak, hogyha addig nem jut eszükbe, akkor a jövő év elejéig összerakjuk a pénzt, aztán szólunk, hogy akkor mi van...hát nehogy már!

Na lelövöm magam, mert a vérnyomim az egekben van.

Ági és
KépKép
exdeus

Én a Contexban rendeltem fix méretre szivacsot.

Exi! Én is ugy hallottam a klinikán a csaszisok kapják a szurit. A korházban én nem kaptam, na nem is szerettem volna:) Örülök hogy Petike már jobban van!

Gira! Nekem Orsit sokára hozták ki, de ö neki csak 8/9 Agparja volt, Norbit viszont nagyon hamar mellre tehettem.

Kép

Kép

Karmen
karmen

Sziasztok!
Erika, Anett! :lol:
Gratula a babákhoz! Jó egészséget Nektek! :lol:

Bea!
Irtam privit! :wink:

Gira!
Én nem szeretnék itthon szülni! Engem megnyugtat, hogy ha bármi gond van, tudnak egyből segiteni!
Itthon biztos kényelmesebb, meg megszokottabb, de mikor marhára elkezd fájni, szerintem tök mindegy, hogy hol van az ember, azt várja, hogy vége legyen!

Zita

Kép
Kép
apátiné tóth zita

Bibi!
Még nem írtad meg :?:
akkor légyszi írd gyorsan :!: :!: :!: :!: :lol:

Gira!
én támogatom az otthonszülést, igaz én besz@ri vagyok, nem szülnék otthon, de nagyon megértem azt aki ezt választja.
annyira jó lehet , megszokott nyugodt környezetben, nem macerál senki, odadják a picit, stb. még belegondolni is gyönyörű, hátmég átélni.

én amit nagyon nem bírtam a klinikán az a gyerekágy, mindenestül, pedig most mindenkinek fergeteges hangulata volt, meg normálisak is voltak, kivéve a "kedvenc" csecsemős banyámat, aki csak azért menekült meg egy bokánrúgástól, mert nem utolsó nap adta elő a műsorát, hanem ut.előtti nap, de nagyon vissza kellett magam fogni, ökölbeszorított kézzel álltam mellette, és csak azért nem ütöttem, mert volt gyerekszobám...

én is kaptam oxytocin szurit.
Vendég

Sziasztok!!

Szerencsésen hazaértünk a "nagy víztől".. Jól vagyunk, amint tudok visszaolvasok.

Erika, Anett!!

NAGYON SOK ÖRÖMET, EGÉSZSÉGET KÍVÁNOK!!

Zsuzsu,Ábel,Konstantin
KépKép
zsuzsu72

Sziasztok!

Anett, Málnushoz egészséget, boldogságot kívánok!

Erika, klassz volt a szüléstörténeted, de n is meglepődtem, hogy ilyen sokára akart kibújni a fiatalúr :D Tamás nagyon édes :D

otthonszülés: én se merném bevállani, szerintem lehet hasonló körülményeket teremteni a kórházban is, mint otthon. Mi is Tomdival így terveztük, hogy milyen hangulatos és otthonos lesz, de nem volt időnk nagyon hangulatozni, seperc alatt megszületett. :D Nekem megnyugtató volt a doki jelenléte, meg ha bármi gond van, tudnak rajta azonnal segíteni. És Exinek igazat adok, én sem szeretném ha itthon sárgulna be, amúgy is sárga volt 9!!!hétig, meg csapolni is kellett a véréből, szóval voltak azért gondok. A csecsemősökről én se nyilatkozom, még hazafele menet is ki voltam bukva tőlük (sírógörcs a kocsiba), a hormonok is őrjöngtek bennem és még ki is b...velem. Az a durva, hogy ők is nők, tuti szültek már egy csomóan közülük, tudják, hogy kissé extrán érzékenyek a frissen szülő nők és azt hiszik át lehet őket cseszerinteni....

Nyúlanyó+Tamás Botond (2006.03.14.)+Viktória (2003.04.21.)

[img:5b8b07f275]https://babafalva.hu/tickers/3ud.png[/img:5b8b07f275]
[img:5b8b07f275]https://babafalva.hu/tickers/4qv.png[/img:5b8b07f275]
nyúlanyó

Sziasztok!

Enikő! Nincsen semmi gond, az lett volna a csoda, ha emlékszel rám, amilyen gyakori "látogató" vagyok! :lol:
Ja! Ha beszélsz Anettal: jobbulást kívánok neki, és drukkolok, hogy most már sikerüljön a szopizás! Köszike!

Kriszta: Köszönöm szépen az infót, azt tudom, hol van, úgyhogy nem fontos az utca! :lol: Valamelyik nap meg is nézem!

Mindenkinek köszi a légzésfigyelős hozzászólásokat is! Én is hasonlóan gondolom, csak kíváncsi voltam a ti véleményetekre is!
Amúgy egy ideig mi is egy szobában leszünk, aztán meg majd kialakul! :lol:

További szép napot mindenkinek!
Vendég

Sziasztok!

Egy pocsék éjszakán vagyunk túl. Nem értem miért nem akar múlni már Zalán takonykórja? :shock: :cry: Szopik (tehát ellenagyagokat elvileg kap), adom neki az antibigyós szemcseppet a nózijába, meg kapja a Fenistilt is :? és mégse javul. Ma éjjel is fullákolt a takony miatt szegény. Annyira sajnálom :cry:

Zoszi: Jól van akkor, asszem mostmár megjegyezlek :wink: de azért írhatnál gyakrabban is irgummegaburgum 8)

Gira: Otthonszülés: Én is támogatom, hogy aki szeretne az ott szüljön ahol és úgy ahogy akar!
Én személy szerint nem szülnék itthon, mert engem megnyugtat a tudat, hogy ha bármi van gyorsan tudnak lépni! Amúgy szerintem a klinikán pl az apás szülőszobák, egyáltalán nem úgy néznek ki, mint egy tipikus kórházi kórterem... Nekem nem volt idegen egyáltalán, bár az is biztos, hogy vannak olyan országrészek, intézmények, ahol még a régi szocreál kinézetű szülőszobák vannak.... :roll: A "felesleges"-nek vélt dolgok, mint oxi szuri, gátmetszés...stb ha kellenek hát kellenek. Inkább legyen gátmetszés, mint baja a babának.. az oxi szuri meg a saját érdekem, hogy minél hamarabb visszemenjen a méhem... Tehát valamit valamiért... Én ezeken nem tudok kiakadni valahogy... :roll:
A cukros víz itatásán igen, de a klinikán nem adnak nekik cukros vizet. Tápit kap (ha pl nem szopik mérhetőt) vagy sima vizet.. Pl ha fény alatt van sokkal több a folyadékigénye, azt pótolni kell.... Akkor Zalán is besárgult és neki is meg kellett csapolni a vérét. Túl sűrű volt vagy miszösz... Tehát ezt itthon nem tudtuk volna megcsinálni. Nemtom hna, nekem biztonság, ugyanakkor egyáltalán nem itélem el azokat akik otthon akarnak szülni, sőt. Sztem az lenne a normális ha lehetne választani és mindenki saját felelősségének tudatában döntse el, hogy mit szeretne...

Amúgy az ominózus esettel kapcsolatban én nem hibáztatom a Geréb Ágit. Szerintem ez nem rajta múlott. Biztos vagyok benne, hogy mindent, de MINDENT megtett a baba megmentéséért. Ha kórházban szült volna a hölgy, lehet hogy élne a baba, de ez az ő döntésük volt, hogy nem kórházba mennek!!! És a veszélyekkel minden épeszű ember tisztába van...

ceniko
Szeged

Enikő egyezik a véleményünk G.Ával kapcsoltaban (is), még azt hozzátenném h. én személy szerint nem értem miért jelentették fel G.Á-t, ők választották h. nem kórházban szülnek, egyszerűen nem fogom h. mit hittek ha akármi baj lenne, G.Á előkap egy műtőt a szomszédból?
Vendég

itthon soha nem lesz egy szülőszoba sem családias, otthonos, azért mert ez nem igazán/csak a berendezésen múlik sztem.elég lenne betenni a sarokba egy nagy matracot stb. de melyik doki/szülésznő kucorodna le a földre????? na sztem nem bírnánk annyit fizetni h. ezt megtegyék... (sajnos)

Én pl. szívesen szültem volna Vivit állva :D én is az utolsó pillanatban toppantam be szülni, és muszáj volt felugranom az ágyra, (nagyon nem volt hozzá kedvem, tuti úgy éreztem h. meghalok ha feküdni kell, na végülis nem haltam bele :lol: de nem volt jó) , de képzeljétek el mit szóltak volna ha előadom h. nemár inkább állva szeretném... :lol:
azóta is sokkban lenne az egész banda
:mrgreen:
Vendég

Én mindig is bevallottam hogy nagyon ellenzem az otthonszülést. Pont azért mert szerintem nagyobb biztonságban van az anya és gyermeke egy egészségügyi intézményben. Dehát nem kell egyformán gondoljuk.

Enikö! REmélem Zalán már gyorsan meggyógyul most már. Viola szeme? Norbival még mindig kinlodunk, vagyis semmit nem változott :(

Itt van két kép, Norbi már fél éves lett.
Kép Kép

Kép

Kép

Karmen
karmen

Szisztok anyukák, kismamák,

üdvözlök mindenkit!
új vagyok a terepen:)
első babócánkat várom és bevallom egy picit be vagyok tojva,
annyi borzalmat hallottam és összeolvastam már :D
de a klinikán fogok szülni az tuti:)

Morgócska
morgo

Az az igazság, hogy én se tudtam elképzelni, hogy lehet otthonos szülés, és boldog gyerekágyas időszak egy kórházban, de nekem volt benne részem Pécsen. Egyszerűen az ég világon semmi kivetnivalóm nem volt semmiben. Éppen ezért tartok attól, hogy újra a szegedi klinikán szüljek... mert az itteni rendszer a közelébe sincs az ottaninak.... és hát ha az ember hozzászokik a jóhoz, nehezen mond le róla :wink:
Pécsen otthonos szülőszobában, sőt én inkább a zuhany alatt egy nagy labdán vajúdtam... igazán kellemes volt. Aztán visszasétáltam az ágyamhoz, és gátmetszés, oxytocin, láblekötés és minden nyavalya nélkül szültem meg a 3830grammos lányomat. (mondjuk kaptam volna beöntést, ha nem 7cm-es méhszájjal megyek be a kórházba:lol:) Szülés után 20 perccel odahozták Hajnát 1 órára a megfigyelés idejére. Aztán lementem a gyerekágyra, 1 órán belül velem volt a kisasszony, és soha többé nem vitték el!!!! Én fürdethettem, én vittem oltásra, vizsgáltara. (Ha úgy akartam volna, akkor beadhattam volna a csecsemősöknek, akik - saját szememmel láttam, hogy akár egész nap és egész éjjel a kezükben hordozták a sírós babákat!!!)
Szóval ezek után nagy megalkuvás egy itteni klinika - ahol mellesleg Réka is született és engem is nagyon negatív hatások értek.
Vendég

Hát, nekem továbbra is csak jó vélményem van a klinikáról(kivéve 2 csecsemős nővért).
Ahogy elfolyt a magzatvíz,máris rohantunk be a klinikára.
Minket(férjemet is) nagyon megnyugtatott az a tudat,hogyha bármi gond van,mindjárt segítenek rajtunk!! :wink:
Én személy szerint ellene vagyok az otthonszülésnek,és úgy gondolom hogy azt a 3-5 napot ki lehet bírní...............
Meg ha nagyon fáj,szerintem teljessen mindegy hol vagyok,az mindenütt nagyon fáj..........
Szóval én megvoltam elégedve a szülésnél mindennel,igaz nagyon rendi volt az orvosom,a szülésznőm pedig tündéri!!!
Addig nem vágtál el a köldökzsínórt, míg az pulzált,és a varrás után,mikor a szobába mentem 1 óra mulva már hozták is a Barnit!

A másodiknál is inkább legyen hatalmas gátmetszásem mint a Barninál,
(2 hétig nem bírtam ülni,4hét után szívódótt fől az utolsó varratt),de legyen egészséges a gyermekem.............
:)

Enikő,nincs mit! :D
máskor is szívessen!
De akkor sehol sem kaptál???Basszus!!!
Zalánkám ugye nem éhezett???

Morgo,üdv. itt!

Gira,itt is felvettek a babákat amikor sírtak,de aztán olyan baba dőnping volt ,hogy ellátni is alíg győzték a csecsemősők!

Szerdán 1 kor gondoljatok rám,megyek vizsgázni elsősegélyből!!!!!!!!!!!

Kép
bibi226

Nekem hasonkóan pozitív tapasztalataim vannak - a szegedi kórházzal. Én sem tudok semmi rosszat felhozni velük kapcsolatban: mindenki nagyon kedves és segítőkész. A csecsemősnővér például amikor arra volt szükség, bemászott mellém az ágyba, mert úgy esett csak neki kézre, hogy segítsem a szoptatásban. Mindezt hajnali 2-kor... :) Ahogy olvasom a szüléstörténeteiteket, arra is rájövök, hogy a császárt is valahogy nagyon "könnyen" megúsztam: egyáltalán nem fájt a sebem, és ezt a klassz szurit is megúsztam. És a szülőszobák is nagyon barátságosak és szépek - igaz, ott sajnos nem sok időt töltöttem. Szóval egyáltalán nem hiányoltam az "otthon melegét", ráadásul az én esetemben csak káros lett volna, ha otthon kezdek el vajúdgatni, mert - mint utóbb kiderült - már az első méhösszehúzódásokkor sem jutott elég oxigén a kisfiamnak. Márpedig ez itthon nem derült volna ki...

Kép
tita80

Sziasztok!!

Morgó:
Üdv itt :) Mikorra vagy kiírva? Fiú vagy lány lesz? Mesélj kicsit magadról...

Bibi: Sehol sem kaptam azt a tápit képzeld :( Azt monták, hogy hiánycikk :shock: Úgyhogy teljes áron vettem, olyat ami kb olyan összetételű, mint amit felírt a doki! Neeeem nem éhezik :)
Ma egy szál fütyibe 5250 gramm volt :wink:

Tita: Télleg rendes volt a csecsemősnővér akkor :) nekem nincsenek kórházas tapasztalataim, de az biztos, hogy a család és nagytesók miatt sokkal jobb az a rendszer hogy akár üvegfalon át is, de láthatják a nagyok a kisbabát. A klinikán ugyanis erre semmilyen lehetőség nincs, és nem vagyok benne biztos, hogy ez egyáltalán jogszerű (személyiségi jogok..stb)

Gira: A gátvédelmet olyan nőknél próbálják meg, akiknek megfelőek a szöveteik. Van olyan jó szövetekkel megáldott nő aki egy 5 kilós babát is simán kinyom, van aki egy 3 kilóstól is össze vissza reped :shock: Szóval ezek alkati dolgok, valószínű, hogy ha Szegeden szülted volna Hajnát, ugyanúgy nem lett volna gátsebed :wink: Amúgy nekem azt mondta a szülésznőm, hogy Zalánnál nagyobb babát már nem tudtam volna gátvédelemmel megszülni. Ekkora fér ki (simán) és kész!
Egyébként hülyék (személyzet) sztem mindenhol vannak, de most az utcsó béjbbel nekem semmi negatív tapasztalatom nem volt, se a szülőszobán se a gyermekágyon.... :wink: Sztem ott is megy a harc a betegekért, és egyik eü intézmény se engedheti meg magának, hogy rossz tapasztalatokkal távozzanak a betegek/ellátottak...

Zitacicu: Ne haragudj, hogy Viola lerombolta a lakást 8) :oops: Ott voltunk nálatok 1 órát, de utánunk 2 órát takarítottál.... :oops: Gyönyörűek a gyerekeid :) Mind :D

Karmen: Nagyon szépek 8) Norbi mekkorát nőtt, hatalmas :) Orsi nagyon kis nőcis :) Violának úgy tünik rendbe jön a szeme. Sztem Norbinak túl korán lett átmosva, nem? Hány hós is volt??? Hja Zaláné is szűk volt, masszírozom neki és javulgat!!

Zozo: Hát nekem olyan erős fájásaim voltak a burokrepesztés után, hogy nemhogy állni nem bírtam volna, de levegőt se kaptam :shock: Amúgy az állás télleg nagyon jó, -gravitáció álldásos hatása 8) -, de én személy szerint csak a vajúdás idejére tudnám és tudom elképzelni. A kitoláshoz nem... :roll: Azt ilyen féligülő helyzetbe szültem :wink: És nem volt lekötve a lábam csak kengyelbe helyezve, ahonnan kivehettem volna ha akarom, de eszembe nem jutott :lol: Máshova koncentráltam :lol:

No olvasok még egy picit aztán lépek szunyálni...
Jócaka

ceniko
Szeged

Sziasztok!

Anett! Hatalmas gratula Málna babához! Sok boldogságot az egész családnak! :):):)

Gerika! Szép volt a szüléstörténeted, és nagyon szép a kisfiad! :):)

Karmen! Norbika nagyon hasonlít Orsira, és legalább olyan gyönyörű! :)

Kriszta! Édesek a csajok! :):)

Zsozi! Nekünk van légzésfigyelőnk, én nagyon szeretem, nekünk volt ismerősünk, akiknél bizony életet mentett! Dénest én is egyszer úgy ráztam fel (nem téves riasztás volt, és nem egy rövid légzéskimaradás, az gyakran előfordul, arra csak egyet csipog, és a baba rendszeresen vesz is utána levegőt). 1 éves kora óta babaőrnek használjuk, mert a szobáink egy L alakú folyosó 2 végén vannak, és enélkül simán nem hallom a sírást, ha alszom és Dénes ajtaja zárva van. Szóval mi nagyon kihasználjuk!!!

Melinda! Jókat nevettünk az urammal Lindi kolbászos poénján! :):):)

Bibi! Nem semmi szövegelője van a fiadnak! :):)

Enikő! Gyógypuszik Zalánnak, remélem hamar meggyógyul a fiatalúr! :):)

Én szívesen szülnék itthon, ha jól ki lenne építve a rendszer, de nincs, ergo szó se lehet róla.
Még terhesen olvastam a Kismama magazinban erről, ha jól emlékszem az északi országokban ennek nagy hagyománya van már, olyannyira, hogy szinte mindenki otthon szül, kivéve a problémás eseteket. Persze ha valaki mégis kórházban akar, azt is lehet, de fizetni kell érte.

Zsuzsi

Kép

Kép

Kép
klzsuzsi

Hali.

Enikő, megjegyzem a cukros víz sokkal jobb, ha azt kap a baba, mert az azért adják, hogyha nem is szopik mérhetőt egy alkalommal, akkor ne essen le a vércukra, de attól még éhes marad, így ha kiviszik szopizni, akkor értelemszerűen nagyobb a siker esélye, mintha betápszerezik. :o
Melyik ez a tápi, ami mindenütt hiánycikk?

Zozo, Pesten van egy kórház, a tévében mutatták a szülőszobát (és van ismerősöm, aki ott is szült), van egy nagy franciaágy a szülőszobában, akár azon is lehet vajúdni, persze gyanítom, szülni fel kell mászni a szülőágyra, de szerintem nem veszik le anyuka fejét, ha nem ér fel időben.

Kármen, nagyon kis huncimunci a fiad tekintete. :) A lányod meg kész hölgy, de ezt nem is kellene leírnom, úgyis tudod.

Morgo, üdv közöttünk!

Bibi, szerdára drukkok mennek.

Klzsuzsi, igen, külföldön más a rendszer, de én az nlc-n olvastam egy-két anyukától, hogy az ottani rendszer sem tökéltetes, valaki úgy fogalmazott, hogy azért van otthonszülés, mert az az államnak nem kerül semmibe.

Ági és
KépKép
exdeus

Persze, értem a negatív véleményeket, hiszen mindenkinek más fontos, más elvárásai vannak. Ezért kérdeztelek meg titeket, mert érdekelt, hogy más mit tart fontosnak.
"Ha fáj, mindegy, hol fáj" Előtte én is így gondoltam, de akkor ha le kellett volna szállnom a labdáról, vagy ki kellett volna jönnöm a zuhany alól, nagyon morci lettem volna, mert nekem ott nem fájt annyira. Emlékszem Szegeden 5 percet engedélyeztek a zuhany alatt... mi az a 16,5 órához képest? :shock: Szóval nem a hellyel, hanem a kötöttséggel van bajom.
Én nem a biztonság miatt szeretnék kórházban szülni (bízok egy felsőbb hatalomban), hanem a feeling miatt :lol: Az, amikor bevonulok a kórházba, hogy én most szülök... onnan számítom a szülést. Olyan mindennapos, átmenet nélkülinek érezném, ha otthon ki se kelve az éjjeli alvás után az ágyból megszülnék :D Na meg az uram is beájulna :lol:
Vendég

Gira: ... meg csucsogna otthon az ágyad vértől,magzatvíztől :lol:
Én ezekbe is belegondolok :lol: Lehet hülye vagyok.... Hogy ki fog utána feltakarítani :lol: ??? Meg hogy addig hova teszem a gyerekeket? Mert még oké, hogy Bogi ott van, de Viola.. :shock: Meg zavarnának a gyerekek, mert tudom hogy Bogi nagyon sajnálna, amiért fájok és ez nem olyan fájdalom amit eltitkolhatok előle... :shock: Szal nemtom.... Amúgy szvsz szülésznő és dokifüggő.... 8)
De ettől függetlenül, én támogatom, hogy aki szeretne az szülhessen otthon, és ne legyen az hogy úgy néznek rá mint a véres rongyra, hogy ha esetleg vajúdás közbe mégis kórházba kerül.. Meg nonszensz az is, hogy az otthon született gyerekeknek milyen macerás elintézni a papírjait utána... :shock: :(
Sztem törvénybe kellene foglalni ennek az egésznek a menetét és kész! És utána mindenki döntön úgy ahogy akar!

Amúgy a Horvát Ágnes eü minyiszter régebben tett egy kijelentést, hogy valószínűsíti, hogy ő is az otthonszülők táborát fogja majdan gyarapítani.... na mivel ő így gondolkozik, sztem nemsokára megszületnek ennek a törvényes keretei... :roll:

Exi: Milupa Aptamil 1-es tápi volt amit az istenért se kaptunk sehol :shock:

Anett küldött smst, hogy ma engedték volna őket haza, de besárgult a kiscsaj, ezért most szolizik, de a tejcsi és a szopi beindult :wink:

ceniko
Szeged

Gira: Hja és itthon nincs kéjgáz :lol: :lol: Ha az nélkül kellett volna megszülnöm Zalánt, asszem meghaltam volna, amilyen überbrutál fájásaim voltak :shock: :lol:

Amúgy sziasztok :lol:

ceniko
Szeged

Sziasztok!
Zsuzsu! :lol:
Kérünk élménybeszámolot és képeket!
Ha jól látom kezdődik a kistesó projekt? :wink:

Zita

Kép
Kép
apátiné tóth zita

Enikő!
A takarításon nem is gondolkodtam :lol: De való igaz, én nem takarítanék még pár napig, azt meg utálom, ha valaki sertepertél a portámon :lol:
Vendég

Morgo :D
Üdv itt! Mikorra várható a babuci?

Én nem hiszem, hogy szerettem volna itthon szülni. Engem is megnyugtatott, hogy vannak körülöttem olyanok, akik tudnak segíteni, ha bármi gond lenne. Biztos sokan azért választják ezt, mert otthon azért megszokott környezetben, a saját ágyában lehet az ember, vagy mert szüksége van a párja támogatására. Persze ez a kórházban is megvalósítható és a szülőszobát is igyekeztek otthonosabbá tenni.

Enikő!
Hasonló cipőben járunk, Flóra is náthás lett. Voltunk dokinál kaptunk orrcseppet. Tegnap nagyon rosszul volt, alig evett, mert nem kapott levegőt, aztán az egészet kihányta. :( Éjszaka szerencsére kezdett hatni az orrcsepp, így elkezdett jönni a trutyi.
Remélem Zalán már jobban van. Ti hány napja szenvedtek?

Itthoni kép Flóráról:
Kép

Betty
Kép
rbetty

Morgo!
Üdv itt :wink:

Nekem is az a véleményem az otthonszülésről hogy aki akarja,csinálja de én tutira vonulnék be a klinikára. Főleg így hogy császár lett a vége. Nem akarnám veszélyeztetni sem a baba sem a saját egészségemet.

Zsuzsu!
Hajrá tesóproject!!! :wink:

Timika!
Ti mikorra toltátok ki a projectet?

Voltunk ma lemázsáltatni Kittit. Már 4 hónapja nem mértük.
82,5 cm hosszú és 11180 gr Nincs lesovánkodva az tuti :lol:
Most jön az egyik szemfoga jobb oldalon meg alul egy fog. Ha így haladunk,nemsokára 14 fogú lesz a kiscsaj.

Daisypath Happy Birthday tickers
szszkinga

Vissza: Lakóhely szerint

Jegyzetfüzet: