A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2007 szeptemberi babák

Üdv Mindenkinek!

Kicsit visszaolvasva titeket, látom,hogy már nagyon sok mindenkinek meg van a Babó. Gratula Minden Kismaminak!

Én csak szept. végére voltam kiírva, de 15-én 9 órakor megszületett az én Boglárka Csengém, 2790 grammal és 51 cm-el.
Én is fájdalomcsillapító nélkül szültem, bár nekem a fájások nagyon rosszak voltak, és nagyon nehezen viseltem, de az orvosom nem adott fájdalomcsillapítót. A gátsebem is elég vészes volt, estére már nagyon fájt. Én körömvirág kenőccsel kenegettem.

A cickóm nekem is nagyon be szokott keményedni, a kórházban a csecsemős nővér azt tanácsolta, fejjem le, és jobb lesz. Végülis nálam ez bevált. Én itthon a Medele tejszívót használom, a Mini Manó bababoltban béreltem hozzá elektromos gépet, és ez nálam nagyon jól működik. Nálunk a kórházban is az volt, és ott nekem nagyon bejött.

Az elején nekem is nagyon érzékeny volt a mellbimbóm, és azt Purelan kenőccsel kentem, amit szopi előtt nem kell lemosni.

Nálatok éjszaka milyen időközönként ébred fel szopizni a babó? Nálunk első éjszaka minden órában fent volt, és a védőnő azt tanácsolta, hogy ne adjak neki annyit enni, hagyjam sírni. De én ezt hülyeségnek tartom. Van valakinek valami tapasztalata ez ügyben? Igaz, most már nem eszik óránként, de a szopi idő változó, van, hogy 1,5 óra múlva kér enni a Babó, de olyan is van, hogy csak 3,5 óra múlva kér enni. Remélem, ezzel nem vagyunk egyedül.

Nálunk mikor kijött a csecsemős orvos, azt mondta, hogy egy órát ne hagyjam a cicin, mert eláztatja, és fájni fog. Olvastam, hogy más is szoptatja egy órát. Nálad nincs ilyen gond? Azt mondta a dr-nő, hogy max. fél óra. Nektek mit javasolt a védőnő vagy az orvos?
riti6

HAJNI GRATULÁLOK

Mi még mindig egyben. :cry:
Érdekes hogy Grandával ugyanabba a kórházba járunk és engem mégse fektettek be a túlhordás miatt.
Csak naponta kell ctg-re menni. Nagyon jó buli. :shock:

Ha Törpi nem indul be keddig akkor szerdán megindítják.

Szóval GRANDA: minden esélyünk megvan hogy együtt legyünk a kórházban. :D Vagy azért mert megszültünk, vagy mert téged befektetnek nekem meg megindítják.

Csodásak a szüléstörténeteitek. :D

Timi
Kép
Kép
nyerkit

heni81 Én a fürdetőkrémjével szoktam bekenni, minden este. Már nagyon szépen kezd helyrejönni a kis bőre.

KépKép
Kép Kép
l.móni

Riti!
Elég maradi lehet a környéketeken a védőnői felfogás! Szerintem csak az ösztöneidre hallgass! :D
Éjszaka nekünk is 2,5 óránként kel, ami elég fárasztó, főleg mert a nagyobbik miatt meg nappal nem alszunk. Én nem vagyok a sírva hagyás híve, inkább én legyek álmos mint, hogy ő legyen egy frusztrált kisbaba.

Hajni!
GRATULA!!!!!!

S.O.S. Miért nem jelennek meg a vonalzók???? :twisted:

Andi
Kép
Kép
beke andrea

Sziasztok!

Alakul a helyzetünk, bár a tejem elapadt, a kilók elindultak lefelé, de apukát sikerült visszaszereznünk. Bár nem mernék rá megesküdni, mert kb félévente megismétlődik a dolog, de adtunk még egy legeslegutolsó esélyt magunknak, ha nem sikerül válunk!
Drukkoljatok, hogy benőjön a "harmadik gyerekem" feje lágya különben tönkremegyek idegileg teljesen!!!

Hajni: GRATULÁLUNK!!!

Irina: nálunk az Espumisan nagyon bejött! Néha van egy kis hascsikarás, de kb 5 percig tart, utána egy nagy puki, és alszik tovább a drága!

Igyekszem újra bekapcsolódni a történésekre, de most a legfontosabb, hogy össze kell tartanom a családomat!

Puszi mindenkinek!

Kép
Kép
timi26

Heni! A Konakion ampullát én úgy töröm le, hogy az üvegen lévő fehér pötty a hüvelykujjam "párnája" alatt van, úgy fogom meg, majd egy mozdulattal letöröm. Ne félj, nem fog eltörni, de természetesen csinálhatod úgy is, ahogy Anitja leírta.
A száraz bőrre nekem védőnéni a fürdetőkrémet ajánlotta, azzal kenjem. Nekem furcsán hangzott, nem kentem. Jelenésünk volt a gyerekorvosnál, mondtam, nagyon száraz babuka bőre, erre felírt egy olyan krémet, amit gyogyótárban kevernek ki. És ez ne más, mint a fürdetőkréme glicerinnel, meg nem tudom mivel dúsítva. Mi ezt használjuk, és tök jó!

Timi26! Ez kőkemény! Szegénykém! Sok sok erőt kívánok Neked!!!!

Riti! Csak a szivedre hallgass! Én az elejétől fogva azt csinálom, hogy meghallgatok mindenkit (csecsemőst, védőnénit, dokit), majd megbeszélem Apával, és úgy csináljuk a dolgokat, ahogyan mi jónak látjuk.
Plusz a nagyszülők is persze adnak tanácsokat, de azokat is mérlegeljük, nem követünk vakon senkit.

Sírás: Ezek a babák pár hetesek. Idáig állandóan velünk voltak, védelmeztük őket, megnyugtattuk a szívdobogásunkkal, azzal, hogy ringottak az anyaméhben.
Most kikerültek, beleb.sszuk őket a kiságyba, és jön az okos védőnő, aki azt mondja, hagy sírjon, legalább megtanulja, hogy feleslegesen sír. Meg edződik a tüdeje, meg mittudomén.....
Az a pár hetes baba meg ott fekszik a kiságyban egyedül, lehet, hogy fél, lehet, hogy fázik, lehet, hogy csak Anya kell neki. És sír keservesen, egyre erőteljesebben, már nagyon rosszul érzi magát, és nincs vele senki, aki megnyugtassa.....
Egy pár hetes babát szerintem nem lehet "elrontani". Neki a mi közelségünk kell. Ma is sírt a picikém, kicsit hagynom "kellett", mert ki kellett mennem pisilni....
Siettem vissza, és kaptam fel az én könnyes szemű kis Csücsöriborsómat. Agyonpuszilgattam, bebújtam vele az ágyunkba, a hasamra fektettem, betakargattam mindkettőnket, megnyugtattam, majd így aludtunk édes kettesben két órát... Úgy, hogy közben hallgatta a szívdobogásomat, érezte a testem melegét, és a kezem a kis hátán volt....
Lányok! Ne hagyjátok sírni őket!

Kép
Kép
Kép
gremese

becka, üdv itt! Vannak a korábbi oldalakon születéstörténetek, bár még várjuk sokunk beszámolóját... Wink Milyen volt a terhességed? Írj egy kicsit magatokról!"

Sziasztok!

Jó sokat írtok, úgyhogy nem tudok mindenkinek válaszolni, sajnos. :( Szóval a terhességem végig rendben volt, nem panaszkodhatok, eddig a 9 hónap nagyon jó emlék! Ha ezen múlna, bármennyit szülnék még. Most a szülésre vagyok nagyon kiváncsi, mert eddig a kisfiúnk nem sieti el a kijövetelt, pontosabban tegnapra voltunk kiírva.

Nem tudom, hogy még mire vagytok kiváncsiak, írjatok. Igyekszem gyakrabban bekukkantani ide.

Fleur, hol találom az Istvános szüléstörténeted?

KépKép
becka

Hajni Gratulálok, sok tejcsit és boldogságot nektek!

Lányok! Nálatok milyen a babók széklete?
Mert nálunk tobbször nem aranysárga, pépes szerű,mint ahogy a védőnő mondta, hogy az a jó, hanem többször zöldes színű. Néha világosabb, neha spenót szerű :shock: Meg többször előfordult, hogy nem pépes, hanem elég híg. Olyannyira, hogy folyik rendesen. Ez mondjuk sárga, de nagyon híg.
Mondtam a védőnőnek is, de nem tudta eldönteni, hasmanése lehet-e. Mert nem az összes széklet ilyen, hanem csak egy-egy nap, de akkor naponta többször is előfordul.
Vagy lehet hogy a Laktherb teától lehet ez :roll: ?
Van aki issza ezt a teát? És mi a helyzet ott a kakival?
El vagyok teljesen bizonytalanodva, hogy akkor most van baj, vagy nincs :cry:

Kép
bfagi

Riti! Én írtam, hogy néha egy órát is szptatok. Egyenlőre bírja a bimbóm :lol: , bár kenem rendszeresen Garmastan kenőccsel is, meg az anyatejet is szétkenem rajta. Egyébként én is olyan mellszívót használok, mi is béreljük :lol: Nagyon meg vagyok vele elégedve, egyszerű a hsználata és a tisztántartása.

Bfagi! Én nem iszom laktoherb teát, mert hasmenésem volt tőle, lehet, hogy a Babókádnak is azért hígabb a széklete.

Emese! Engem úgy nagyon nyom Noel (hasamra-mellemre fektetve), nem tudok aludni, mi a technikád?

Puszika!

KépKép
KépKép
KépKép
Kép
anitja

Sziasztok!

Ma hazajöttünk végre a kórházból. Jól vagyunk. Dobok egy képet, aztán majd még jövök, ha már kialakult az új életünk! :)

Kép

Kép

Kép
regcsiken14

Sziasztok!

Irina!
Szerintem nem szükséges fejni. Én az elsőnél fejtem, a másodiknál már csak akkor, ha már kőkemény volt a mellem, és a baba aludt, mint a bunda. Most Lauránál még egy cseppet sem fejtem, szeretném ha mielőbb beállna a kereslet-kínálat. Ma 6-kor fürdettünk, fél 7 óta alszik a kicsi lány, a melleim már bedurrantak. Várom, hogy a "mellszívóm" felébredjen :lol: .

Regina!
Szelina nagyon szép hajasbaba :D !

Granda!
Nem tudsz pár napot alkudozni a dokiddal? Muszáj kedden befeküdnöd?

Timi26!
Mi történt a férjeddel? Amikor Viktorka született sugárzott az írásaiból a boldogság.

Dobok fel képet az 1 hetes Lauráról:
Kép

Itt repül a kismadááár!
Kép

Ebből nem jön semmi!
Kép

Sziasztok: Anita

Kép

Kép

Kép
banita

Sziasztok!

Nem tűntem el, csak az elmúlt néhány napunk elég nyűgösre sikeredett. Talán most már sikerül tartanunk valamilyen rendszert, úgyhogy ha megy, próbálok gyakrabban jönni. :D

Különben nagyon jó volt végigolvasni Titeket, elég sokat paráztam egy csomkó minden miatt, de most, hogy látom, mindenhol ugyanazok a problémák, kezdek megnyugodni, hogy nem én vagyok a nagyon béna kezdő anyuka, és Máté is szerencsés, kiegyensúlyozott alkat. Köszi Nektek a lélekemelést! :lol:

Miután a gépem nem enged felrakni ide képeket :evil: , a következő linken találtok rólunk régebbi és frissebb fotókat. Természetesen mindig bővül majd a készlet :wink: :
http://picasaweb.google.hu/bernadett.fa ... Szeptember

NAGY GRATULA AZ ÚJDONSÜLT ANYUKÁKNAK ÉS APUKÁKNAK, MINDEN BABA- ÉS MAMAFOTÓ GYÖNYÖRŰ!

E gyors beköszönés után tépek is, talán még tudok egyet szundizni az első éjjeli szopi előtt!!! :oops:

Puszi Mindenkinek!

Detti
KépKép
kiskolbi

Ja, a webalbum még elég kezdetleges, nincsenek is sorbatéve a képek, de majd alkalomadtán rendezem őket. :oops:
És készül Máté Születéstörténete is! :wink:

Detti
KépKép
kiskolbi

Sziasztok!

Na, ezt a fejést elkiabáltam. Már annyira be voltak durranva a melleim, hogy kénytelen voltam fejni, de csak 10 ml-ig jutottam (le sem fagyasztom, reggel megkóstolják a fiúk, úgyis azt kérdezgetik, hogy milyen ízű az anyatej), mikor elkezdett nyöszörögni Laura. Rögtön a szájába dugtam az egyiket, gyorsan kiszívta, és bealudt. De nekem ott volt még a másik kőkemény cicim :? ! Kb. 5 perc próbálkozás, és könyörgés után végre rácuppant a másikra is, és evett annyit, hogy már nem feszít a mellem :wink: .

Anita

Kép

Kép

Kép
banita

Sziasztok,

szerencsére engen a fiam enged netezni, nagyon jó kisfiú, sokat alszik és sokat hamizik. Nagyon szeret enni és nem igen szereti ha macerálják, igy kaja után mindig visszakerül az ágyikójába és egyedül elalszik. Igaz cumizik, az is biztos segit nekiz elaludni. Fürödni nagyon nem szeret, azt mindig végigorditja, már jöbb módszerrel próbálkoztam de nem vállt be egyik sem.

Az időbeosztást kicsit próbálom tartani a kórházéhoz, eddig úgy néz ki beválik, este 10 kor kaja, éjszaka 2.30 ébred, majd 6ig húzza. Igy ki lehet birni az éjszakai kelést, bár annyi energiám van, nem tudom honnan veszem.A férjem teljesen le van fáradva, bár ő alszik mi szopizunk, csak arra a pár percre ébred fel még felsir.

Puszi nektek.

Heni

Heni
KépKép
heni81

Sziasztok!

Újra itt vagyok. Nem nagyon tudom visszaolvasni, olyan furi most minden. Ilyen "hol is vagyok, ki is vagyok" érzésem van. :shock: :D Ti nem voltatok így?

Szelina este nagyon nyügi volt. Sajnos a tejem nem indult be (MÉG!), a kórházban az egyik csecsemős keresztet is vetett rám, de én nem adom fel! :wink: Tápszert sem kaptunk ott, úgyhogy tiszta éhezés volt. Szegénykém annyira ordított sokszor, és nem tudtam neki segíteni. :cry: Szóval elég köcsögök voltak a kórházban. :evil: Most felírtak tápszert, úgyhogy ciciztetem minden evés előtt, utána azt kapja.
Van még így valaki??? HELP!!! :roll:

Ráadásul tiszta seb a cicim. Vagy azért, mert az első 1-2 napban rosszul kapta be, vagy azért, mert üresen szívja... ??? Nem tudom. Most már nagyon ügyes, csak a tejcinek kéne beindulnia... :evil:

Egyébként jól vagyunk. Majdnem egész éjjel aludtunk. :lol:
Még furi nekem ez az egész. Bele kell jönnöm a pelusozásba, az öltöztetésbe, a fürdetésbe, de szerintem 1 hét, és profi leszek! :wink:

Kép Kép

Kép

Kép
regcsiken14

Sziasztok!

Timi26, nagyon szorítok, hogy MINDEN rendben legyen Nálatok!!!

Bfagi: én is iszom a Laktoherbet, de nincs tőle változás a baba székletében.

Regi, gyönyörűek vagytok!!! Elképesztő, mennyi haja van Szelinának! Mellbimbó: dettó ez volt nálam is, rosszul cuppant rá Ádi, így nagyon kisebesedett.
A csecsemősöd tán jós, hogy így tudja, kinek lesz teje és kinek nem? :evil: De bírom az ilyet!

Nálunk sajnos napok óta megy a hasfájás-blues, vannak jó negyed-félórák, és néha egy pár óra nyugis alvás, de egyébként (a szopizást leszámítva) állandó a sírás... Mégis megpróbálom a papaverines löttyöt, de nagyon le vagyok lombozva... Minden mást kizártunk már (végigpróbáltuk: tisztába tétel, szopizás, altatás, éneklés, ringatás és sétálás -- hiába, ha el is alszik, sokszor felébred a görcsökre). A széklete, minden rendben, ideális mennyiséget eszik (a méretéhez képest), szóval nem tudom, mi más lehet, mint a görcsök... És most már hajnalban is megy a dolog, eddig legalább az éjszakák viszonylag nyugisak voltak... :-(

Kép
Kép
irina

Banita, persze, igazad van (és a többieknek is), ha feszül a cici, muszáj valamit csinálni. Nekem egyelőre a max. 4,5 órát kibírja, de Ádám inkább 3 óránként szopizik. De mondjuk egy 6-7 órás alvást nem biztos, hogy fejés nélkül abszolválnék...

Kép
Kép
irina

Regi!!! Szia! Jaj ez a Kislány nagyon hasonlít Rád! Tündéri!

Banita! Nagyon szépek vagytok! Én is szeretném majd elhagyni a fejőgépet (amúgy is 1 hónapra béreltük egynlőre) de nekem sokat segített: ugyanis tegnap megfigyeltem honnan jön jobban a tej (átlátszó a tölcsér része - látom mikor spriccel jobban), és megállapítottam, hogy a mellem külső részéről (hónaalj felől) ömlik a tej - na elő a szopipárnát (nem is értem eddig miért nem használtam :roll: ) és abba gyönyörűen tudtam tartani Noelt úgy, hogy közben a mellem nyüstőltem két kézzel - hát képzeljétek csurgott szegény Babám szájából a tej, úgy folyt :lol:
Regi! esetleg Te is próbáld meg fejni, ismerd ki a melled. Sebre pedig Garmastan kenőcs :lol:

puszi

KépKép
KépKép
KépKép
Kép
anitja

Detti, megnéztem a képeiteket, tündériek vagytok!!! ;-)

Kép
Kép
irina

Gremese
:) haha aha. Amúgy már azt használjuk, ami télleg Brendonos. Kicsit para volt a csap, hogy beveri a kis buksiját, annyit bólogat :).
Na, de a Brendonos jó kis macera, mert kicsi a fürdőnk és használatkor derült ki, hogy a szélességi méretbe a lábak szélességét nem számolták bele.
Így legalább 5 kör mire minden a fürdőbe kerül :)

Örülök, hogy cici jobban.
Várjuk a képet az új szerzeményről. Nektek amúgy, hogy jelentkezett a poci fájás? Zsófka mit csinál olyankor?

Banita
Köszi :)
Nekem is pont ugyanez van, mert vittük már Lilit sétállni és minden szomszédunk totál kivan :)
Nagyon szép a születés történeted, hár jó gyors volt :) Még egy 4. ilyet kívánjak??!! :)
Tündérmackó :)

Éva
Köszi

Móni
Aztaa az igen. Mi azért 2,5-3 óránként kelünk :)

Kaqk
Szerintem próbáld még az Aventest. (kicsit próbáld bevizezni a szilikonos részét és nyomd rá a cicire) Nekem sem rögtön csinál vákumot. És ne gyorsan nyomogasd
hanem lassan húzd. Miközben a tej elindult már akkor is, addig amíg még folyik a bimbóból.
Csak akkor fejd le a tejet, ha feszül vagy kemény a melled. Amúgy szerintem nem kell. Ja és ha az Aventes cucc nem működik kézzel is meg tudod
oldani. Zuhany alá, jó meleg víz a cicire és tudod, mint a bocikat :)

Granda
Szorítok!!

Irina
Neked is csak azt tudom írni, amit Kaqk-nak. Szerintem, ha nem feszül nem kell fejni. Én sem tenném, ha nem így lenne.

Anitja
:) végül is 9 hónapig magunkban hordoztuk. Szorítok a cicinek :)
Azért te is írd le, hogy hogy volt. Szerintem egy előre tudott császár is tud legalább olyan szép lenni.

Heni
Babaolajjal. Nekünk is olyan. Mi kaptunk gyógyszertári babaolajat.

Riti
Nekünk is előforult már a 1,5 óra is, de jellemzőbb a 2,5-3. Ami az 1 órán keresztüli szoptatást illeti, annyit tuti nem szopik egyhuzamban a bébi.
Ha a büfit, meg minden egyebet beleveszel, akkor az lehet annyi. De az aktív szopi idő, amikor tényleg szív, max 40 perc.

Nyekrit
Neked is megy a drukk, hogy mihamarabb megszülessen babácskád.

Timi
Jéézus, nagyon sajnálom a magánéleti válságot. Nagyon nagyon szorítok, hogy minden rendeződjön. Bepánikolt a felelőségtől, vagy mi történt??

Csajok szerintem sem szabad sírni hagyni egy babót, ezt totál hülyeségnek tartom, és egyet értek Emesével. Mindenki tanácsait véleményét meg lehet
hallgatni, aztán mindenki annyit tegyen magáévá belőle amennyit jónak lát. Minden baba más, és lehet, hogy, ami az egyiknek bejön a másiknak meg nem.

Becka
fúú valahol kicsit előrébb, de akkor inkább becsatolom neked még 1x ide :)

Bfagi
Nekünk is zöld volt az elején. A sárgára meg azt mondta a védőnő, hogy azért olyan, mert nem emészti meg 100%-an az anyatejet. Szóval nem feltétlenül
baj ám, hogy zöld. :)

Bimbó: Én Aventes krémet használok, nekem totál bejött. Már nem is fáj szoptatáskor a bimbóm. Inkább csak, ha fázom :)

Regi
Jajj, de aranybogár :) és neki is mekkora a haja. :)
Hajasbaba tábor lesz már itt.

Kiskolbi
Nagyon jók a képek.

Nekem is van kérdésem:
Ti egy szoptatáson belül csak az egyik ciciből szoptattok vagy váltott mell szoptatáson belül?
Én már olvastam ezt is azt is...

Meg nem tudom eldönteni 2 napja mi van esténként, de nagy a sírás-rívás. Cici kiköpés meg ilyenek és visítás torkunk szakadtából. Ez lenne a poci
fájás vagy esetleg más a baj??
Ilyenkor aztán tehetetlen az ember. Nem igazán tudunk mit csinálni vele, de azért kitartóan próbálkozunk.
Meg anya is együtt bőg a kiscsajjal :)

KépKép
KépKép
fleur

Köszi a jótanácsokat, holnap megkérema védőnőt irasson fel babaolajat, ha nem drogériában kapható közül melyiket ajánlanátok?

Köszi

Heni

Heni
KépKép
heni81

még egy kérdés:

van valakinek bébimonitor? Nekünk ami van nagyon gáz, folyamatosan búg, idegesitő. Mormot márkájú, úgy kaptuk. Nem tudom, hogy ez normális e, a tiétek hogyan működik?

Heni

Heni
KépKép
heni81

Sziasztok csajok Itthon vagyok még mindig 1 újjnyi a méhszáj picit puhult picit előrébb jött de gyakorlatilag semmi változás jővő hét kedden újra lehet menni Bp-re. 2in1 kismamáknak sok-sok kitartást kívánok! :D :D

Kép
hajagosné szabó éva

Sziasztok!

Apa tett fel néhány képet:
http://gikan.extra.hu/

Jó nézelődést :)

Pusza nektek!

KépKép
KépKép
fleur

Sziasztok !

Ma jöttünk haza.
Nagyon köszönöm a drukkokat.

A szüléstörténet majd készül. Képet is rakok majd fel csak amik eddig készültek marha nagyok így nem tudom normálisan lekicsinyíteni.

Kicsit pánik hangulat van rajtam mert törpi nem igazán akar szopizni ciciből. A cumisüveget és a cumit azt meg nyomja ezerrel.
Most este megpróbálkozom a bimbóvédővel ha az sem jön össze akkor nem tudom mi lesz.

Na most lépek mert marha fáradt vagyok.
Sajna visszaolvasni még nagyon nem volt időm de az is megtörténik majd.

Mindenkinek hatalmas gartula aki szintén szült és aki még várakozik azoknak meg megy a drukk, hogy mielöbb érezzétek ezt a fenomenális érzést ami egy ilyen kicsivel jár.

Puszi mindenkinek !!
20200310173350

Sziasztok!

Először is: Hajni, hatalmas gratula Lillához! Tényleg nem volt semmi az indítás módszere, de a lényeg valóban a végeredmény! :) Sok örömet, jó egészséget kívánok nektek!

Mi még mindig egyben, valószínűleg kicsit el lett számolva Gergő ideje. :( Múlt hét hétfő óta,- amikor a vaklárma után hazajöttünk - 2 naponta jelenés a kórházban ctg-re és turkára. :) Ma is voltam, bár ez csak ctg volt. Tegnap egész délután naggggyon fájt mindenem, de aztán abbamaradt. :( Néha tényleg az az érzésem, hogy egyben maradunk, bár tudom, hogy olyan még nem volt. :) Igyekszem optimista lenni, és türelmes, jóllehet elég nehéz úgy, hogy nem tudok kimenni a lakásból úgy, hogy százan meg ne kérdeznék: "MIkor szülsz már? Még mindig egyben? Te szegény!" stb.stb.stb.
Dokim szerint most következő hét második felében meglesz a nagy nap. Remélem, igaza lesz! Drága párom azon poénkodik, hogy azért várt eddig Gergőci, mert nem akar(t) Szűz lenni. :) Nem mnitha bármi baj lenne a Szűz jeggyel...

Tejválsággal küszködőknek kitartást! Türelem, sok folyadék és még több nyugi. Jusson eszetekbe, hogy eleinte úgy volt, én sem fogok tudni szopiztatni Alexánál, aztán 2 év 2 hónaposan úgy kellett abbahagyatnom vele! Végig csak egy mellből szoptattam és 5 hónapig még fagyasztottam is Alexa giga 200 ml-es adagjai mellett! Úgyhogy fel a fejjel! Én is a makacsságomnak, kitartásomnak, már-már fanatizmusomnak köszönhettem ezt a hosszú szopit

Timi26! Remélem, hamarosan helyrejön a magánéletetek, és nem lesz válás a dolog vége. Szorítok a kis családodért.

Kőkemény erős vudut kérnék, hogy már én is kezemben tarthassam a késlekedés világbajnokát. Már-már úgy érzem, a topik legifjabb babája címére pályázik a kisfickó!

Még egyben levőknek hajrrrrááááááá!

Zsu

Kép
Kép
Kép
zsuzsóci29

Sziasztok!

Nagyon-nagyon drukkolok a még egyben levő mamiknak,hogy minnél hamarabb meg legyenek a babucik.

Bőr szárazságra én a neogranormon babaolajat tudomajánlani
nekünk nagyon bevált 2× kentem be vele és már használt.

Timi!
Biztos oké lesz minden.

Ildi
Kép
Kép
horcsog

heni81 Nekünk is száraz volt a baba ( Emma ) bőre. Erre azt mondta a doki, hogy sima napraforgó olajjal kenjem be. a gyógyszertárban ois azt adják csak jó drágán.

Fleur
Köszi a segítséget megpróbálom. Bár nem feszül a cicim,

KépKép
kaqk
Debrecen

Sziasztok!

Csak gyorsan bekukkantottam, Zsofka alszik, bújok is be mellé, mert hulla vagyok. Voltunk Apa szüleinél, és Apósomnak volt egy olyan beszólása, hogy a hideg végigszaladt a hátamon. Most nem írom le, mert hosszú lenne, és felrobbannék, talán holnap.

Fleur! Ha Zsófinak fáj a pocija, akkor fájdalmasan nyög, és sír, a sírása olyan, mintha köhögne közben. Huzogatja a lábát, és kalimpál a kezével szegénykém. Ilyenkor simogatom a pociját, és tornáztatjuk a lábát. Van, amikor bejön, de legtöbbször annyit feszeng, hogy kidolgozza magából a pukit, meg a kaksit.

Az összes baba gyönyörű csajok! :D

Nekem az egy működő cicim kb. 3,5 órát bír ki, utána kő kemény, és ereszt is. Éjjel fel szoktam ébredni, hogy a bal oldalam úszik a tejben, mert túlcsordultam. Ha Zsofka nem kel fel, akkor fejek belőle, hogy ne legyen kő kemény.
Kivételesen - mikor úgy állt a dolog, hogy kórházba kell mennem a cicimmel -, szopi után is fejtem, hogy gyűjtsem az anyatejet. (Sajnos még mindig benne van a pakliban a kórház, így gyűjtöm továbbra is). Ha nem kell mennem, max megkapja több részletben a tápszer-kiegészítés helyett.

Na megyek aludni, és tejcsit termelni!

Kőszegi Timi! Kitartás!!!! Ciciztess ezerrel, Regi Te is!!!!

Kép
Kép
Kép
gremese

Sziasztok !

Teljesen padlón vagyok.
A drágám mindent elfogad cumi cumisüveg minden szopik rendesen jól elkapja csak a cici nem kell neki.

Ha sikerül kifejnem az is elfogadja csak a cici nem kell neki.

Szóval ezzel a gonddal küszködünk.
De nem adom fel remélem sikerül rászoknia a drágámnak a cickóra.

Most lépek jó estét mindenkinek.
20200310173350

Szép estét!

Van még pár percem, mielőtt Máté végleg felébred. Általában beletelik neki egy időbe, mire ráveszi magát, hogy abbahagyja a szundit egy kis tejci kedvéért. Szóval míg nekidurálja magát, írok! :D

Cici: szoktam így is, úgy is, mármint hogy egy szopi alatt csak egy ciciből ill. felváltva. Általában attól függ, mennyire éhes a Fiatalúr, néha nem elég az egy cici. Egyébként a mindkettőből szopizásnál azt figyeltem meg, nem feszít annyira a cickó, hiszen, ugyanaz a cici nem 6-7, hanem 3-4 óránként sorra kerül, és nincs ideje annyira bebetonozódni. Mellesleg így a bimbi se lapul le annyira (nekem eleve elég gáz, szegény), így Máté be tudja kapni rendesen. (Kivéve mikor túl mohó, és majd' letépi... :? :shock: )

Heni81: amiből csak lehet, használj gyógyszertárit. Az biztonságosabb, mint a bolti, általában hipoallergén, és nem mellékesen nem kerül egy vagyonba.

Zsuzsóci, Éva : részemről magy a vudu! :wink:

Pocifájás: ilyen hirtelenjövő, sikításszeű sírást képzelj el, Fleur, ami nem múlik, bármit csinálsz. Egyszercsak abbamarad, aztán pár perc, és jön az újabb görcs és újabb sírás. Szívszaggató! A legrossszabb, hogy még nem találkoztam olyannal, aki tudna rá megoldást. Most hallottam egy olyat, hogy a kamillatea segít. Mivel Máté csak anyatejet kap, majd én fogom meginni, aztán hátha átmegy a tejcibe és segít neki. Vesztenivalónk asszem nincs...

Regi: egyetértek az előttem szólókkal, Szelina tiszta Anyucija! Gyönyörű sok haja van! A tejci miatt ne aggódj, majd hirtelen beindul, csak ne ijedj meg, mennyire tud olyankor fájni. Azért szopiztass és fejjél, bármennyire fáj is, pár nap alatt túl leszel a nehezén szerintem!

Na, megyek. Mégse akar felébredni. :shock: Pedig a kis kedvéért még a fürcsit is későbbre toltuk ma. Azt viszont nem lehet ám elbliccelni!!! Aztán egy fincsi tejci-vacsi, és mehet tovább a szunya! 8)

Jóéjt!

Detti
KépKép
kiskolbi

K.Timi!
Milyen tusfürdőt vagy szappant vagy testápolót használsz? Lehet, hogy nem tetszik neki! Próbáld meg a'la nature, hátha bejön...

Detti
KépKép
kiskolbi

Kicsit visszaolvasgattam.

Emese! Nagyon durva, amin átmentél... :cry: Szorítok, hogy minél hamarabb helyreálljon a cicid!

Nekem ma jött egy kis sűrűbb tejci, de csak a bal oldaliból, és csak 1-2 csepp... Talán beindul lassan. Aztán meg panaszkodhatok, hogy fáj, mert bedurrant... :wink: De inkább vállalom. Nem nagyon örülök, hogy tápszert kell adnom a picinek... :(

Születéstörténet még készül.

Kép

Kép
regcsiken14

Sziasztok Mammcik!
MINDEN KISMAMINAK KITARTÁST KÍVÁNOK ÉS SOK++++++++++++++++++!!! PRÓBÁLJATOK MEG LAZÍTANI, PIHENNI!!! MÁR NAGYON KÖZEL MINDENKINEK A CÉL :lol:

Fleur! Mi váltogatjuk a cicit szopi alatt kb. 10-15 percenként(úgy vettem észre fejésnél kell egy kis pihenő, és utána megint szépen jön)
Nagyon szépek vagytok :lol: És milyen nyugodt a kis Lilla öltöztetésnél :shock: Noel, nem szereti, se a pelenkázást, se a fürdetést (mondjuk láttam, hogy a kórházban hogy csinálták, az egy trauma lehetett szegénynek) - Lányok! Nálatok mi a helyzet? Megszokta már ezeket a "műveleteket" a Babócátok?

Regi! KőszegiTimi! Ne aggódjatok, nehéz az eleje mindenkinek, majd belejöttök Ti is és a Babák is. Nekem teljesen elsimul a bimbóm, elvileg csak bimbókiemelővel tudnék szoptatni, de megtanultunk anélkül, nem volt könnyű, de összejött, csodásan szopizik Noel :lol: Fejni is csak a Kvitamin miatt fejtem ma.

Ja! és egy mosoly: Kép

Jó éjt!

KépKép
KépKép
KépKép
Kép
anitja

Szép jó reggelt Mindenkinek!

Hogy Ti már miket tudtok?!!!! Tényleg nagyon jó lesz majd megosztani a problémákat ilyen tapasztalt kismamikkal!

Ma ctg-re megyek és megbeszéljük a dokival, hogy holnap hány órára kell bevonulnom és aztán szerdán.....

Szóval egy kicsit félek meg izgulok, de hát ez van. Hiába volt a tegnapi hosszú séta a budaörsi dombokon semmi hatása nem lett. Reménykedtem, hogy beindul, de :( .

A babás és mamás képek gyönyörűek!! Rakjatok fel még, még....

Andi
Kép
amona

Kiskolbi , Anitja! Nagyon köszönjük a biztatást, tényleg így a vége már csak várakozással tellik és egy kis ideggel is. De fel a fejjel előbb utóbb úgy is meglesznek a mi cukorborsóink is. Tényleg most ki lenne a soros? Ja túlhordással engem csak jővő héten hétfőn fektetnének be amúgy 2 naponta nst.

Kép
hajagosné szabó éva

Anitja! Noelt megzabááááááálom!!!!!!!! :D

Kép
Kép
Kép
gremese

Amona, Éva, Zsu, és a Többiek! Kitartás továbbra is, nagyon sokat gondolunk Rátok! Ma szép idő van a szülésre, remélhetőleg nekiindulnak a babák! :wink:

Regi! Szelina teljesen anyja lánya! gyönyörű baba, és az a rengeteg haj..... Csudaszép! :D
Teljesen jól csinálod, az 1-2 csepp tejci már nagyon jó!!!!!!! Folytasd, de aztán ne lepődj meg, mikor beton lesz mindkét cicid. Fejd majd le, és szopiztass, hamar helyre fog állni! :wink:

Kőszegi Timi! Kitartás és egy kicsit erőltesd a dolgot. Szerintem ha éhes, ne tedd rögtön cicire, várj 5-10 percet, míg kicsit begurul, hátha nagyobb hévvel cuppan a bimbóra, és sikerül a szopi. Kiskolbi ötlete is nagyon jó, lehet, hogy a tusfürdő, vagy a testápoló a hibás.
Ne add fel, nincs semmi baj, ez egy ilyen műfaj ( :? ), kitartónak kell lenni!

Kép
Kép
Kép
gremese

Sziasztok! :D

Minden a legnagyobb rendben van, köszi a biztató szavakat.
Röviden annyi, hogy a férjem zenész, sajnos nagy a kísértés, és amikor úgy érzi, hogy itthon nincs valami rendben, máshol keresi a boldogságot. Sajnos előtte nem szól, hogy baj lenne.
De megbeszéltünk mindentm, remélhetőleg nem lesz többet ilyen.

Sajnos a tejci tényleg elment, de ha már így alakult inkább tápszeren nőjön fel a csöpi, mint apa nélkül!

Puszi mindenkinek, majd még jövök és reagálok mindenre.

Kép
Kép
timi26

Sziasztok !

Köszi mindenkinek a biztató szavakat.
Igazából csak azért voltam elkeserdve mert féltem nehogy valami baja legyen a drágámnak. Amúgy is sűrű vérű ezért sok folyadék kell neki de ő meg csak alszik és alszik.

A tusfürdő amit használok a Palmolive.
Ma megprobálok nem azzal fürdeni.
Sőt lehet, hogy a cicit ki is hagyom.

Kaja ügyileg most úgy állunk, hogy kb 20ml kitudok fejni azt oda admon neki üvegből és kb 40-50 ml tápszert kap mellé.

Éjszaka az elég jól telt. Este 23-kor evett utána fél 3-kor és fél 6-kor.
Majd most ébresztgetem mert a fél hatos kaja utén csak 7 körül aludt el.

Szóval a kaja az így ahogy megy.

Ma elvileg jön a gyerek doki és a védőnő is.

Tegnap este amikor elkeskenyedtem felhívtam a védőnőt és kérdeztem, hogy mit csináljak. Ő ajánlotta, hogy amennyit sikerül kifejni azt adjam oda neki és egészítsem ki az étkezést tápszerrel.

Az az igazság, hogy tegnap is meg ma is úgy érzem, hogy leszarom ha nem anyatejen nő fel a babám csak egészséges legyen és egyen.
A tápszert az jól be is puszilja.

Na elég a panaszkodásból túl leszünk ezen is. Igaz még az én drágám annyira kis törpe és kicsike de majd rájönn a dolgokra és megtanulja a dolgokat.

Puszi mindenkinek. Ha van idő akkor jövök még.
20200310173350

Timi,
én Awentes mellbimbó védővel, vagy kiemelővel, nem todom mi a pontos neve, pillangó formájú - szopiztatok, mivel nem valami jó a bimbim, nem birta jól bekapni és csak szétrágta. Innentől kezdve, minden bejön ami szilikon a gyereknek, sőt a cicit is elfogadja mivel érzi az illatát a pillangó forma miatt.
Próbáld ki, ha teheted, mert azért mégiscsak a szopiztatál nem hasonlitható össze a cumisuvegeztetéssel.

Egy kérdés:
Ti mindig egy időben fürdettek? hánykor?
Nálunk kicsit ez problémás, nem szeret fürödni Péter,végig sir én meg idegbajt kapok, nem tudom mi lehet a gond.

Köszi

Heni

Heni
KépKép
heni81

Sziasztok!

Hajni Gratulálok Lillához :)

Babákról képek nagyon édesek,olyan jó lenne már ha mi is ott tartanánk :) de gyermek jól érzi magát :) holnap doki ctg uh,aztán szerdán Uzsokiba ismét dokibácsihoz h amnioscopia vizsgálatot csináljon,aztán majd meglátjuk mi lesz.

Timi26!
Drukkolok h. most már minden rendben legyen köztetek :)

v.

KépKép
viranka

Sziasztok!

Jelentem, sikerült visszaolvasnom a lemaradásomat! Több mint 10 oldal volt!
Egyszerűen nem bírtam ki, hogy ne tudjak mindenkiről mindent!

Gyönyörűek a babák!
Tegyetek fel minél több képet.

Kiskolbi!

Máté babának utólag is nagyon boldog névnapot kívánok!!!

Silka!

Nekem nagy gondok voltak a cicizéssel az elején, Marci is és én is bénák voltunk, így állandóan csak csökkent a súlya. A kórházba becsempésztem a mellszívót és azóta is lefejem a tejet és pohárból adok neki (annyit amennyi van). Utána megnyugszik és aztán teszem cicire. Most ott tartunk, hogy pohárból eszik 50 ml-t, aztán cicizik kb. 20 percet. Utána büfi, trotyi, és bealszik 3-4 órát.
Mindenképp próbáld meg fejni a tejcsit és pohárból kínáld. Olyan ügyesek! Ha cumisüvegből adod, akkor később nem fogadja el a cicit!
Az elején örültem, ha 2 ciciből kijött 40 ml, most ott tartok, hogy egyből kijön 150 ml. Hajrá!!! Ne add fel!!!

Timi26!

Légyszi írd meg az e-mail címedet, szeretnék írni neked egy e-mailt!

Gremese!

Remélem a cicihelyzet kezd helyre jönni nálad! Szegénykém, jó sokat szenvedsz vele! Kitartást!

Képek a kisfiúnkról, a két véglet:
Kép Cicizés után

Kép Ne tegyetek tisztába!!!

Anikó és Marcika

Kép
aniko80

Kép
Kép
timi26

Babák!
Nem is tudom felsorolni, hogy melyikben mi tetszik a legjobban. Annnyira édi mindegyik!!!

Mi még mindig egyben vagyunk Pöttyel. Őszintén szólva elég türemetlen vagyok már. Ma apa dolgozik, úgyhogy hatalmas tornába fogok kezdeni, hátha beindul valami. Tegnap-tegnapelőtt sétáltunk nagyokat, de semmi. Azért bízom a mi kis babánkban, biztosan tudja, mi a jó neki. Csak nem szeretném már annyira a karomban tartani!!
Éjszaka semmit nem aludtam. Vártam, hátha jönnek a fájások, vagy a magzatvíz. Nem jött.
Holnap nst, utána csütörtökön és szombaton. Aztán hétfőn fektet be a doki, ha addig semmi.
Meglátjuk.

Anyukák!
Jegyezzétek a tapasztalatokat, hogy tudjatok majd adni belőle, amikor nekünk - utolsóknak - szüksége lesz rá.
Puszi Midenkinek.

Ildikó
KépKépKép
sense4

Csak nem szeretném már annyira a karomban tartani!! = Csak NE szeretném annyira a karomba tartani!! :oops:

Ildikó
KépKépKép
sense4

Jaj, látom ez a szopi-téma mindenkinél kényes kérdés! Én is néha elég magam alatt vagyok miatta :( , de legalább van annyi tejci, hogy elég Máténak. Az elején én a bimbik miatt szenvedtem nagyon, ugyanis befelé fordulnak, és hiába erőlködött a kis Drágám, nem tudott velük mit kezdeni. A bimbóvédő meg nem kellett neki, csak kamillázott, hogy "Jaj, Anya, mi ez a sz@r?! :shock: " Végül úgy oldottuk meg a dolgot, hogy meleg borogatás alatt minden szopi előtt megmasszíroztam a bimbit, ha meg nagyon gáz volt, akkor fejtem is egy icipicit, amíg elő nem ugrott annyira, hogy be tudja kapni. Szerencsére nem sok tejci vész kárba ilyenkor. Most már a bimbikék is kezdik megtanulni a rendet, egyre kevesebbet kell nyüstölni őket, hogy rendesen viselkedjenek.
Nálunk inkább az a gond, hogy Máté iszonyú mohó. Még akkor is majd letépi a mellemet, ha előtte telezabálta magát, és nem hagytam sokat aludni (azért szoktam hagyni). Persze nyeli a levegőt rendesen, utána meg mindannyian tudjuk, mi jön...
:? És pár napja van egy új mániája: úgy tudatja, hogy elég volt a tejci, hogy jól meghúzza a bimbit maga felé, elfordítja a fejét, és aztán egy hirtelen, hangos, elégedett cuppanással lecuppan a ciciről. :lol: :lol: :lol: Elég vicces, fel kéne venni videóra. Csak Anya ilyenkor majd' bepisil a fájdalomtól... :oops:

Heni, kérdezted a fürdetést. Nálunk mindig az esti kajcsi előtt van, attól függ, ez mikorra esik. De az a lényeg, hogy mindennap ugyanahhoz az eseményhez tudja kötni a Picur. Általában véve Máté egész addig élvezi a dolgot, míg ki nem kell jönni a vízből. (Biztos újraéli a születés traumáját... :roll: ) Utána ordítás addig, míg cici nem kerül a szájba. Már szoktuk locsolgatni a hasát meg a hátát kispohárból, sőt a feje búbját is vigyázva a fülére meg a szemére, és nagyon tetszik Neki! :D

Anitja, Anikó! Naggyon cuki legénykék!!!! :D :D

Timi26: szorítok Nektek! :wink:

Sense, Éva, Amona, és többi 2in1 Mamcik: továbbra is megy a vudu, Emesének igaza van, ez szépséges nap a születésre!

Pusszancs, majd még jövök!

Detti
KépKép
kiskolbi

Ja, még valami! Ha nagyon utálja a Gyerkőc a pancsolást, próbáljátok mag a víz hőmérsékletét változtatni! Lehet, hogy csak azért ordít, mert túl langyi vagy túl meleg neki a víz!

Detti
KépKép
kiskolbi

Gremese Kiskolbi köszi a biztatást. :D

Kép
hajagosné szabó éva

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet: