A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2007 májusi babák

Dobok meg kepeket, ha nembaj, de oooaaaan cukiiiiiiiiiiik!!! :)

Kép csak vagányan és lazán

Kép cuncegér

Kép angyalka, esti szopi utáni beájulás

Kép

Kép
lorcika

Helló!

Ma csaviztunk egyet, kimentünk Diósdra egyik barátnőmékhez. Nagyon jó volt. Legalább kimozdultunk.

Ági, jót nevettem a nénin, még páromnak is felolvastam. Aranyosak az ilyen nénis beszólások....hogy miket tudnak, nem?! :lol: :lol: :lol:

Lorci, jó az új séró, bár nekem a régi frizud is tetszett. Mindkettő jól áll. Ricsike mennyit nőtt. Olyan nagyfiús már.

Tesóka? Én is 4-5 év múlva szeretnék, akkor még belefér. Ebbe a lakásba már nem férnénk el többen, úgyhogy majd 3 év múlva, ha elköltözünk, akkor. Meg egyébként én szeretnék még pár évet CSAK a macskával kalandozni.

Levente fürcsis képe borzasztó jó, nagyon aranyos rajta! Kis ijedt arca.

Zsófika milyen édes. Cuki. Izgalmas neki a palack.

Magunkról most nem írok, elég volt olvasni titeket és reagálni.
Bocsika. Holnap jövök. Most lefekszem.

Jó éjt!

Kép
niki30

Lorci, Ricsike tényleg mennyire cukiii és vagány és laza.

Kép
niki30

Sziasztok!

Bringa, látod B. mégiscsak igyekszik. Volt egy jó éjszakád. Nálunk a párom az, aki úgy ébred reggelenként: na, a gyerek megint átaludta az éjszakát :lol: :lol: Úgy szuszog mellettünk miközben szopizunk,hogy fel sem ébred.
Mit főzél holnapra?

Pici, amit te ebihalasnak hívsz, az nálunk a fáradt fóka néven fut. Van még a pihenő párduc, és a nézelődő majomka.

Bogyra, összeborzongtam ezektől az extrém halálesetektől, tényleg borzasztóan hangzik. Nem is gondoltam volna, hogy napjainkban is előfordul olyan, hogy az anyukák belehalnak a szülésbe.
Honnan szerzed be a biokajákat? Van valami spéci üzlet a közelben,vagy egyenesen a termelőtöl veszed?
Egyszer nekem is volt ilyen irányú felbuzdulásom, vettem csomó biogyümit. Otthon elégedetten beleharaptam egy gyönyörű piros bioalmába, és egy szomorú biokukac csóválta a fejét biolakása elvesztése fölötti bánatában. Mondanom sem kell, az össze bio a szemetesben végezte... :wink:
Szegény Levi, azóta is engeded az apjával fürdeni?????

Dóri, érdekes amit a korkülönbségről írsz. Én úgy érzem 1. nem bírnám amikor az egyik pici a másik kicsi, 2. szeretném teljesen kiélvezni és odafigyelni amíg ilyen pici a gyerek. Szóval én a nagyobb korkülönbség felé hajlok, azt terveztem, hogy 4-5 éves korban jöhetne a kistesó. De talán valóban gyorsan kéne legyártani a kásodikat és hamar túlesni a kezdeti nehézségeken. Hmmmm...

Doo, szerinted az én gyerekemnek is vannak ilyen mindenféle érzékelései??? És ennek örüljek? :D :D
Vaterán vadiúj cuccok is vannak, alig használtak is, meg jobban használtak is. Próbálj meg körülnézni, nem olyan nehéz ezen az oldalon eligazodni.

Voltak ma vendégeink, az egyik nőci olyan "vajákos" fajta, sokszor csak ránéz az emberre és ráérez rengeteg mindenre. 10 hetes terhes voltam, amikor a szemembe nézett és megmondta, hogy egy kis élet lakik bennem....
Most azt mondta hogy jó anya vagyok. Kb. 10 perc itt tartózkodás után. Azt mondta látszik a babán. És a kettőnk viszonyán. És azt is látja rajtam, hogy kisimult és kipihent vagyok, sugárzik rólam a boldogság. Hmmm, érdekes dolog ez, mindenesetre nagyon jól esett. Én nem tudok ilyeneket meglátni másokon, talán nem vagyok elég figyelmes. :(

Javítóban van az asztali számítógépünk, azon vannak Milán fotói, már alig várom hogy kész legyen és én is tehessek fel képet az én kis törpémről!

Csilla
Vendég

Jó reggelt!

Kérdeztétek, hogy baj-e ha megemeljük a babakocsit 45 fokban. Szerintem nem egyértelműen rossz, de egyénileg kell mérlegelni. Nagyjából úgy, ahogy Bogyra is írta. Megnézitek, hogy mennyire tartja magát a babó, mert ha nagyon elnyeklik-nyaklik, akkor szerintem nem szabad még terhelni ezzel a gerincét. Én még nem emeltem meg, mert az én babám eleve nem annyira erős, kicsit puhább izomzatú, s neki még nem lenne jó-bár Ő biztos élvezné :) Mi a hordozóból kivettük az újszülöttszűkítőt, mert már szépen kezdte kitölteni, de anélkül meg eldőlt oldalra. Eleve nem jó a hordozó sem hosszú távon, mert mégiscsak terhelődik a gerinc valamennyire, hát még így, hogy oldalra dől, szóval vissza fogjuk tenni.
De aki úgy látja, hogy elég jól tartja magát a baba, akkor szerintem lehet így sétálni a babakocsival, de persze ne órákat, csak amennyit muszáj így lenni. Bár gondolom akit egyszer felemeltek, az nem volt belemenni abba, hogy visszafektessék, de azért próbáljatok trükközni, vagy legalább ha elalszik visszafektetni.
Megjegyzem ha 1 éve kérdezi ezt valaki, lehet azt mondtam volna, hogy nem szabad megemelni és kész, feküdjön csak, az a legjobb...de mióta anya lettem néhány dologban megváltozott a véleményem, azaz jobban látom, hogy egyik másik jótanács mennyire kivitelezhető...azt hiszem nagy alázattal megyek majd vissza dolgozni :oops: :lol:
ági_bp

Pici, azt írtad nem bírnád, hogy egyik bölcsis másik újszülött...nálunk be sem veszik bölcsibe azt a gyerkőcöt, akinek az anyja otthon van a következővel. Most halottam egy anyukától, hogy ő vitt igazolást arról, hogy dolgozik, azaz csak 6 hetet lesz otthon a kisbabával, s utána megy dolgozni, s így bevették a másfél évesét, merthogy úgy érezte nem bírná a két gyereket. Persze otthon lesz, csak füllentett az igazoláson, de úgy tehette meg, hogy magánvállalkozó, s magának igazolt.

Dóri, Neked Viki meddig szopott? Mikor várandós lettél Marcival, szopott még?
ági_bp

Ja, és Lorci! Nem hiszem, hogy az hogy nyunyáljátok bármi bajt okozna!!! Egyedül azok okozhatnak bajt, ha olyan testhelyzetet "gyakoroltat" az ember, amit a gyerkek magától még nem képes létrehozni, lásd ültetés, állítgatás, később járatás. A többi mehet nyugodtan! Sőt :lol:
ági_bp

5 hónapos a kislegényem :D , és ennek örömére rátalált megint önmagára, fél 11kor evett utoljára (felkeltettem) és fél 6kor ébredt. Na azért büdös kölök! :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Lorci, tényleg megnőtt nagyfiúsra Ricsike is. :)

Zsófi nyulas képe :lol: nekem sosem ment az ilyen jellegű fotózás.

Ági,
Marcika augusztusban gyártódott :) és Viki októberben lett 1 éves, és akkor még szopott nyáron. Mikor kiderült a terhességem szeptemberben, akkor abbahagytam a szopit. Tehát a válaszom igen. Van aki végigszoptat egy terhességet minden gond nélkül, sőt tandem szoptat :shock: :lol: , tőlem ez idegen. (Ráadásul összehúzódásokat is okozhat a terhes méhnek a szoptatás. De mindenki maga tudja. :roll: )
Vendég

csilla, kukac ide v oda sztem ez nem akkora ár a vegyszermentes kajáért. kukac részben a biosággal járó védjegy :wink: a mi kerti almáink közepe is gyakran férges, de no problem - kivágom és kész. viszont olyan édes h a kompóthoz nem kellett cukrot tennem, csak az almát főztem meg fűszerekkel.

dóri, a kis korkülönbség nekem is megtetszett :wink: (mondjuk, egyelőre csak elméletben, mert csaszisként aszondták, várjak 1 évet a következő szüléssel, ráadásul Viktória már 5.5 hónapos de én még nekem még nincs peteérésem :oops: 8) ) na szal az a kérdésem h a várandósságod vége nem volt nehéz Viki mellett? mert őt azért kell cipelni, meg ilyenek - de én egy másfélliteres palack megemelése után is úgy éreeztem akkoriban h leszakad a pocakom. :roll: :shock:
Vendég

Sziasztok!

Boldog hófordulót a leendő kis vejemnek,Isten éltesse soká és hipp-hipp-hurrá! :wink:

Nahát már két nyuszi jányunk van :!: :wink: Egyet a nyuszi tojt :wink: ,jó-jó,tudom Doo te is ott voltál,Zsófi meg tündéri...
Jók ezek a multifunkcionális játékok :wink: :!:

Ági!Kösz a kimerítő infókat!

Doo!mi lenne,ha te feladnád csomiban,én meg feladom a pínztet rózsaszín csekken?priviben a többit,jó?

Csillu!Lili bealudt,de ahogy ébred eszünk és indulunk,ha ott vagyok csörgök! :wink:

Szép napot mindenkinek :!: 8)

Kép
bringababa

Csilla, igen fáradt fóka, látod ez tán még találóbb, mint az én ebihalas verzióm :lol: a nézelődő majomkát is rögtön sikerült lelki szemeim előtt emgjeleníteni, de milyen lehet a pihenő párduc? :roll: :lol:

Doo, sütőpapír valóban izgalmasnak hangzik, majd kipróbálom, mert a túró rudis papírommal már nagyon szemezett, de nem akartam hogy lenyalja a csokit róla :lol:

Ági, persze tudom milyen zord ez a világ... inkább úgy gondoltam hogy bölcsis korú a gyermek...tudom hogy nem veszik be a nagyobbat ha a kicsivel otthon van a mami, én többek között (az anyagiak mellett) ezért is tervezek min 3 évet.

Dóri, boldog hófordulót Marcinak!!!

Csajok, nemsokára lesznek félévesek a topikunkban, nem semmi hogy repül az idő... Doo, már elég régen tettél fel képet Vikiről...
és Csilla, várjuk a Milános képeket, én személy szerint pihenő párducosat szeretnék látni róla, ha lehet kérni :)
és Bringa, nem tennéd közkinccsé a te kis Napsugarad képét?
pici76

Hello!

En akkor dontottem meg a kocsit fel-ulo helyzetbe, mikor alltunk, akkor is csak 10 percre, menet kozben nem, mert ugy nezem eldolne, foleg ha patkanal emelem le-fol a kocsit.

Ma is jottek latogatok es meg jonnek is, nem gyozom kapkodni a fejem, azert jo erzes, hogy a baratnok tartjak a kapcsolatot, es nem lettem elfelejtve.

Munkatarsaim pedig hivtak bulizni, evfordulos a mi reszlegunk a cegnel, szoval lesz nagy hacacare, kioltozessel meg minden.
Viszont en meg nem akarok ilyen nagy kiruccanasra menni, persze lehet azt is hogy csak benezek, parom buzdit, hogy ha este letettuk a picit uzsgyi neki menjek, de en vacilalok...

Csatolok legujabb kepet furcsirol meg egyet vegre Anyaval (mert persze altalaban en fotozok, es rolunk alig van kep).

Kép Kép

KépKép
horilda

pici, majd igyexem képet nyomni :oops: bár mi nem fotózunk annyira sokat asszem. :roll: a mennyiséggel szemben a minőségre törekszünk :wink: de azért van néhány szép pillanat :D

nektek mondott olyat védőnőtök h ne használjatok öblítőt?! :shock: enyém tuti h nem, de amikor rákérdeztem ilyen mosószeres dolgokra, akkor sem említette. most meg azt hallom h vkinek a védőnője azt képviseli h egy éves korig egyáltalán ne!!! :shock: erre most ecettel öblítettem. végülis olcsóbb :lol: hátha... ha már ételallergiánk van, legalább ekcémánk ne legyen :roll: :cry:

gabi, már régóta meg akarom kérdezni h megy még a bérszopi?

ilda, nekünk is ilyenfajta kádunk van, csak fehérben! :)

marcit istenke éltesse!

ági, én is így vagyok a munkával - asszem egy csomó mindent már máshogy fogok mondani, képviselni, meg egyáltalán átérezni, mint korábban.

csilla, nem nehéz eligazodni, csak én tök nehezen döntök sokszor, meg mit tudom én. és annyi cucc van h még!
Vendég

Marcinak nagyfiúnak boldog 5. hófordulót!

Ilda, nosza rajta, menj, ruccanj ki! Jól teszed. Én mennék.... :oops: (bár már volt rá példa, h. mikor mentem/mehettem, akkor meg maradtam volna)
Édesek vagytok!

Most megyek....hív a főnök.

Kép
niki30

Doo, nekem semmit nem mondott a védőnő ezzel kapcsolatban...és még jó pár dologgal kapcsolatban sem!! Nekem egy kolléganőm adott tanácsokat, hogy külön mosni, 12 hetes korig nem váltani mosószert, vasalni fertőtlenítés céljából, stb. Én Gabi babaöblítőt használok, szerintem azért ezek már annyira szenzitívek, hogy nem okozhatnak bajt. Ecetes öblítésről még nem hallottam. Mit is csinál az pontosan a ruhákkal?? :lol: Egy jó ecetes tojásleves, na az jöhetne!! :lol:

Lányok, képzeljétek már, annyira szégyelem magam, de én ma kiborultam a gyermekemre az utcán. Már tele lett a hócipőm, hogy mostanában minden sétálás sírásba fullad, akkor jön a kendő (ez új szokás) abban kb 5 percig van csend, aztán történik valami borzalom, pl belesüt a nap a szemünkbe, vagy hasonlók és folytatódik az ordítás. Már letettem a jó kis sétákról, amit ééén élveznék, úgy tűnik Vele ellentétben. Ma csak kaját venni mentünk le, de ez is sok volt, akkor elkezdtem szerencsétlenkedni a kendővel, magamrakötni, már a földön húztam, ő meg ordított, én meg elkezdtem mondani a magamét, hogy nemigaz már hogy nem lehet 10 percet kibírni, stb...szóval nem a megértő vígasztaló anya szerepét töltöttem be :oops: :oops: És persze miért is ne, néni az erkélyen, másik néni a háza előtt BÁMUL már azt hittem odaordítok, hogy mit les?? :twisted: :twisted: :twisted: :twisted:
Szóval annyira gáz voltam, szegény kicsikém, utálok rá haragudni, de néha sikerül elérnie, s utána mindig lelkifurdalásom van.... :cry: :cry: :oops:
ági_bp

Én is azt hallottam egy anyukától, hogy nekik Czeizel azt mondta, hogy csaszi után jó, ha 15 hónap eltelik a következő teherbeesésig. Gondolom addigra regenerálódik minden.
ági_bp

Ági, nekem meg képezld azt mondta a dokim, h. szülés után sokkal könnyebben teherbe lehet esni...
De gondolom ez nagyon sok egyéb tényezőtől is függ.

Előfordul, h. az embernek néha tele van a hócipője és nehezen tűri a hisztit. De azért türelem, türelem. A néninek igazán beszólhattál volna. Az ilyet én is úgy utálom. Nem elég, h. az ember szerencsétlenkedik....még bámulják is. Brrrrrr

Kép
niki30

Ági!Abszolute átérzem,amit írtál,nekem az eljén volt ilyen és majd belehaltam a lelkifuriba :cry: :oops: :cry: Hogy lehet egy ekkora bébire haragudni :shock: De azt hiszem csak nagyon kevesek,akik ezt nem tapasztalják meg, hidd el nem vagy egyedül!Szerintem már az segít,ha leírod,ha szembe mersz nézni ezzel....És aztán elmúlik,fel a fejjel,csak ne gyötörd magad emiatt! :wink:

Én mostantól nem mosok már külön Lilinek,de ezt az öblítösdit én is hallotam és nekem is mondta a védőnő.De nekem azért elég furi,h mosószer jöhet,öblítő meg nem.Én éppen fordítva gondolnám logikusnak :roll:

Képzeljétek tegnap kipróbáltuk a baracokot!Hát mit mondjak, nem tombolt,h "agggggyáááá'"még :roll: :? :lol:
Ahhoz képest,h azt írtam nem adok neki........Fő a határozottság :shock:

Doo!írtam privit...

Kép
bringababa

Jaj,Pici ne is mondd :cry: Írtam már,h elszállt minden képünk a nyárról :cry: :cry: :cry: Most készülnek az újak,csak nincs itthon az adatkábel,de dolgozom serényen :wink: :lol:
Úgy meghatódtam,mikor olvastam,h Napsugaradat :oops:
Nekem tényleg AZ!mindjár ríok..........hüppppppihüppi
Édes vagy!

Kép
bringababa

Marcika köszöni szépen mindenki jókívánságát! :):):)

mosás: én Gergőnél és Vikinél 6 hetes korukig mindent különmostam, babaöblítővel és babamosószerrel (folyékony). Marcinál összeraktam mindent a mosógépbe a mi cuccainkkal és hadd szóljon. :oops: :D No, azért férj munkásruháit persze nem tettem bele. :lol: :lol:

más: én adtam cumit eleinte Marcusnak, nappal a hasfájáskor elfogadta és megnyugodott tőle. Azóta rágókának használja, mikor v,elyik nap bepróbáltam neki, hjogy mit szól hozzá. :shock: :lol: Ha akartam volna sem szokik rá szerintem. Newm is értem hogy vannak egész nagy gyerekek, akik cumival a szájában jönnek-mennek. :) Ebből (is) látszik mennyire külömbözőek a gyerekek. Érdekes, hogy mennyire másként csinálok bizonyos dolgokat a harmadik babánál, pl. eszembe nem jutott volna cumit adni Gerginek vagy Vikinek, ez meg valahogy jött.

Van, akinél még használ a cumi? Mármint rendeltetésszerűen használja vki gyereke?
Vendég

Ági, én ma lettem először mérges Zsóira úgy igazából... már tudom milyen amikor harapni készül cicizés közben és rászóltam hogy azt ne!!! de persze nem vette az adást... és harapott... szegényre jól rákiabáltam :oops: mondjuk nem nagyon hatotta meg ez sem :wink: szerintem ne legyen lelkiismeretfurid, te sem vagy robot...

én dreft folyékony mosószert és Gabi öblítőt használok, külön mosom a ruháit de nem vasalom a babaruhákat, Zsófi bírja :) ezt a no öblítőt még nem hallottam, és hát mi az hogy mosószer mehet öblítő meg nem??? :? ezt nem értem...

én is azt hallottam hogy 1 évet érdemes várni a csaszi után min... meg azt is, hogy a szervezet kb 3 évig emlékszik a terhességre/szülésre, és addig könnyebb teherbe esni. Mondjuk ennek nem tudom mi a fizikai / fiziológiai magyarázata, de valahogy elhittem... :oops: :)

Bringa drága, ne ríjj, inkább szaladj a fényképezőért :wink: :lol:
kivárjuk míg meglesz az a fránya kábel... na nekünk ilyen gondunk sosincs, van vagy 200 méter kábel itthon, mindenhez minimum 3...
pici76

most csak dobok két képet,puszi mindenkinekKép Kép

KépKép
riella77

Sziasztok!

Szerintem császár után érdemes várni 2 évet is, de ha hüvelyi úton akartok szülni akkor négyet is. Hát nem tudom, ez a könnyebb teherbe esés valóban igaz-é...

Énnem panaszkodom, alulműködő pajzsmiriggyel, bizonytalan ciklussal, spirál után is teherbe estem pikk pakk...lényegében augusztusban kezdtünk próbálkozni.... és szept 1 már ott is volt a pocimban! :)

Most meg édesen szunyál szopi után, éppen tejszaporítok, úgyhogy most minden evést szopival kezdünk... és aztán pótolok. Hálisten szeret szopizni, szerintem ez is sokat számít, egy rosszul szopó gyerkeet sokkal nehezebb tovább szoptatni, mint eg yilyet aki az üres csecsemet is addig szívja amíg jól nem lakik! :)

Ma nagyon produktív voltam, elkészítettem Levinek egy havi kajáját, most ott figyelnek szép sorba a mélyfagyiban. A következők vannak:

- sütőtök-krumpli
- sütőtök-alma
- sütőtök- öszi- banán
- öszi - banán
- alma-őszi banán
- cékla - krumpli-alma
- répa-krumpli
- brokkoli krumpli
- sima répa

És harminchárom üveg lett. Ma kapott saját készítésű sütötököt, először finnyázott rá a betyár, majd benyomott belőle 220 milit.
megkóstoltam és szerintem a bébiételeket (üvegeseket) mintha rosttalanítanák, talán át szűrik... ez meg ugye turmixolva van, teli rosttal...biztos az nem tetszett neki. De belejött a végére.

KépKépKép
bogyra

Haragról:

Bnőm egyszer ült a játszótéren, ránézett a gyerekére, akinek éppen százötödjére szólt rá valamiért, és az röhögve csinálta tovább, és csak ennyit mondott:

Most úgy odamennék egy baltával, vagy egy lapáttal vagy csak úgy szabadkézzel....

Persze akinek nincs gyerek... az tuti elmebetegnek gondolja. De én is éreztem már így, persze ez csak pillanatnyi elmezavar... de Gergőt nézve én is néha vérfürdőt látok....aztán persze megpuszilgatom és bűntudatozok, de hát ez van. Emberek vagyunk és gyarlók....

KépKépKép
bogyra

Szerintem is normalis valahol az az erzes, amikor total kiborulunk!Sokan nem valljak be ezeket az erzeseket, de azert ott vannak. Nekem is volt ilyen az elejen, amikor 2 oran keresztul ment az etetes, altatas ejjel.....pedig o nem is sirt, csak nyoszorgott!!! Es persze az volt a legrosszabb, hogy nem ugy mukodott, hogy oke most mar aludj es alvas van. Ehhez is hozza kellett szoknom, hogy nem ugy mennek a dolgok, mint eddig. Nem egy dvd lejatszo amit lekapcsolok!!!! :) Meg is ijedtem aztan magamtol,hogy ilyen gondolataim voltak es tisztara buntudatom volt!!! :( :oops: En neha felek magamtol mi lesz ha majd tenyleg nagyon fel fog idegesiteni Ricsike!! Bringa te mint allitasod szerint hasonlo psziho....megertesz?? :oops: :oops:

Olyan jok a kepek, rakjon mindenki fel meg meg. Bringa mar annyira regen lattam kepet Lilirol, gyorsan kattogtass, aztan nyomasd ide fel!! :) :)

Ma itt voltak baratnomek, akinek a babaja 4 nappal korabban szuletett Ricsikenel. O sokkal kisebb Ricsikenel, oke kislany, de olyan kis torekeny meg. Nagyon meg volt szeppenve idegen helyen, Ricsike meg nyomta neki a sodert, sikongatott, de Reka becsmerloen szoba sem allt vele!!! :lol: :lol: Mondtuk is Ricsikenek, hogy nem jon be a szovege a kiscsajszinal!!! :wink: :D :D

Azta Bogyra te aztan jo koran eteted Leviket mindenfele foldi joval. :) Tok jo, hogy igy birja ezeket a kajakat. En meg az almalet alig tudom a szajaban tartani!!! :shock: Na de ami kesik nem mulik!!!
Oblito: No comment. A vedonoktol en kesz vagyok. :roll: Errol meg nem hallottam.

Boldog hofordulot Marci!! :)

Na megyek zuhizni, aztan alvas van. Jo ejt mindnekinek.

Kép

Kép
lorcika

harag: jaj jaj.. ma csúcsrajáratás volt Vikinél. :x :twisted: :roll:
Én bíz rácsaptam a seggére (jaj de nagyon fájhatott neki a suhogtatásom a pelenkás popsijának :lol: ), de nem is az a lényeg. De rácsapott a Marcira, aki ma extra nyünyü volt (felső 2 foga :( ), és direkt ott eszetlenkedett körülötte a nagyágyon. Érdekes nem is sírt Viki, pedig pl. ha hozzáér vmi szúrós akármi a kezéhez/lábához már jajveszékel is, szal kényeske, de vette az adást és nem nyervogott. Tudta, hogy jogos. :( Meg én is ingerlékenyebb voltam ma valszeg :oops: , dehát emberek vagyunk.

megyek el is teszem magamat holnapra, jóéjt mindenkinek :D
Vendég

harag: jaj jaj.. ma csúcsrajáratás volt Vikinél. :x :twisted: :roll:
Én bíz rácsaptam a seggére (jaj de nagyon fájhatott neki a suhogtatásom a pelenkás popsijának :lol: ), de nem is az a lényeg. De rácsapott a Marcira, aki ma extra nyünyü volt (felső 2 foga :( ), és direkt ott eszetlenkedett körülötte a nagyágyon. Érdekes nem is sírt Viki, pedig pl. ha hozzáér vmi szúrós akármi a kezéhez/lábához már jajveszékel is, szal kényeske, de vette az adást és nem nyervogott. Tudta, hogy jogos. :( Meg én is ingerlékenyebb voltam ma valszeg :oops: , dehát emberek vagyunk.

megyek el is teszem magamat holnapra, jóéjt mindenkinek :D
Vendég

Dóri,

Zsófi 90%ban cumival alszik el. Jelez ha álmos, ráteszi a tenyerét az arcára, akkor benyomom a cumit a szájába, arra ráfog a tenyerével, és néha 2 cummogás után már alszik is. Néha mondjuk tovább tart mire elaltatja magát, de nem panaszkodom... :wink: :)
Szal nálunk a cumi nagyon bejön :)
pici76

Mindannyiotoknak magatol alszik el a baba?? :shock: Oke lehet, hogy nem mindenkinel, csak ma hallom ezt sokat, de pl. baratnom is mondja, hoyg delutanonkent elcummog magaban a babuka es elalszik. Nalunk ringatas megy...sajnos. Marmint nem sajnos, imadom ha a karomban van Ricsike, de a derekem ennek nem mindig orul. Meg jo, hogy van hintaszek, igy egyszeru! De magatol ritkan alszik el....vagy ha hagyom akkor alomba nyoszorgi, sirja magat!! neha a cumi sem segit ezen. :( MOndjuk hala az egnek eddig az van, hogyha leteszem, de felebred es elkezd sirni, ahogy kivesszuk a kisagybol elalszik es a masodik letevesre mar nem ebred fel. De azert majd jo lenne ha egyedul is el tudna aludni...majd probalkozom.
Meg o rajtunk logna orokke. El van egy darabig magaban, haton, hason....de aztan fel kell venni es cipelni, szorakoztatni!!
Jaaa es nem is mondom!! Delutan a hasara tettuk le aludni, mint minidg.....es a hatan ebredt!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! :) :) Gondolom addig huzogatta fel a labat, a kis popsijat, mig oldalra billent es kesz, mar a hatan is fekudt!! :) :)

Na most mar alszom tenyleg. Pusz,

Kép

Kép
lorcika

lorci, ne aggódj, enyém nem alszik el egyedül :roll: eddig az 5 és fél hója alatt pontosan 3x fordult elő - asszem vmi front lehetett akkor :lol: mellen este, napközben ringatással többnyire. újabban esetleg autóban!

dóri, hogyhogy nem volt első kettővel cumi? egyáltalán? (csak azért kérdem, mert nekünk sincs, de ezen mindenki meg van rökönyödve.)

hát ági, én nagyon megértelek. baromi szar, amikor kiköpöd a lelked h egy kicsit nyugiban legyen, de az sem tart tovább 2 percnél :roll: :evil: ismerős a helyzet. én egyszerűen el sem indultam vele ilyen helyekre h bolt... csakis a parkig, ami tőlünk 5 percre van - ott meg kivettem a kocsiból. olyan szinten üvöltött h hajjjjajjj. mindiiiiig beszólt vki h szegényke :evil: na én meg aszondom h persze, szegényke, mert nyilván azért bőg, mert szarul érzi magát, de bakker szegény anya is!! jelen esetben te, ági, mert nyilván az ember lánya nem gyereknyúzónak szereti érezni magát és annyira blama, meg idegesítő, meg minden h üvölt a gyerek és tökre nem tehetsz róla - meg néha ellene sem :roll: nekem különben jobban bevált, ha kendővel kezdtem a dolgot és ha bealudt, kioperáltam belőle és toligáltam a kocsiban - és úgy csináltam, mintha normális anya-lánya lennénk :roll: :wink: de már nagyon nagy lett, úgyh kivenni is nehezebb, meg végülis nekem is jobb, ha nem tolom a kocsit, úgyh babakocsit egyelőre szabira küldtem... :wink: várom h mikor ültethetem benne bébit, hátha az megoldja a problemot.

az ecetes öblítést nem védőnőtől hallottam, azt máshonnan tudom. asszem azért mehet mosószer és öblítő meg nem, mert az öblítőt az utolsó vízhez rakja hozzá a gép, tehát benne marad a cuccosban, a mosószer meg nem.

ettől a csaszis családtervezéstől meg kivagyok!!

bogyra, egyáltalán mennyi az esélye egy csaszisnak a következő hüvelyi szülésre? igazából bepróbálnám, de ha arra gondolok h esetleg megint vmi oxigénhiány lép fel és kapok megint egy ilyen többemberest, akkor elmegy tőle a kedvem...

gabi, téged miért vágtak hosszában?!
Vendég

Sziasztok!

Ma vagyunk 4 hónaposak hurrráááá!!!
Én hallottam hogy nem jó az öblítő de nem érdekel én használok és vasalok, ez mániám mindent vasalok.
Én is sokszor felhúzom magam ha Balázs hisztizik, nyűgös főleg mikor reggel nyíg, aztán rámmosolyog és úgy bánt a lelkiismeret. Ez van aki ezen nem megy át vagyis tagadja az hazudik.
Altatás: este magától alszik el persze cumival, de nappal botrány. Na akkor van ringatás meg minden. A babakocsiba ültetem de rövid ideig hamar elfárad és el is alszik. A kengurut még nem próbáltuk. Rájöttem ha keveset vagyunk kint szabad levegőn sokkal nyűgösebb itthon. Este 18-19:00 között hisztizik hogy fürögjünk már. Fürdés után le vagyok ejtve, eljátszik az ágyba és elalszik. Mi is majdnem átfordúltunk hátról hasra egész nap ezen dolgozik. A hordozóba meg felül, hanyatt fekve nem de ha meg van picit emelve akkor felül-eszem megáll.
Néztem olyan etetőszéket amit háromféleképpen lehet állítani a legkisebb fokozat olyan mint a hordozó és kell nekem . Na eldugolok mára.
KépKépKép
rena10

Sok puszi a 4 hónapos Balázskának!

Kép
niki30

Csodálatos szép jó reggelt mindenkinek!

Várom hogy a nyuszi vusszaaludjon, de most inkább a zsiráffal gagyevál... mire lesz ebből visszaalvás??? :roll:

Nagyon boldog hófórdulót Balázsnak!!! Ha tudsz tegyél fel képet vagy linket az ertetőszékről, mi is benne vagyunk a témában, bár idő nem sürget...

Tényleg Gabi én is akartam már kérdezni, miért vágtak hosszában?

Doo, én nagyon természetes úton akartam szülni, sőt eleinte szülőszéken, de most már úgy vagyok vele, ha már egyszer szétvágtak, nehogy most már még lent is szétmenjek... szal én most már azt mondom, inkább legyen a második is császár..nekem..

Tegnap este Zsófi felhúzta magát ülő helyzetbe :shock: fogtam a két kezét, hogy emeljem egy kicsit, erre előrecsapta a fejét és hasizomból felült :shock: mondjuk biztos a busa fejének a lendülete is segítette, de már észrevettem, hogy nem szeret félig feküdni, ha kicsit is meg van emelve a feje, már ülne fel... azért inkább fektetjük még, mert persze 4-5 mp-nél tovább nem tud megülni. Én a babakocsiban sem ültetem még....Aranyom :) mászni szerintem soha nem fog megtanulni, amennyire utál hason lenni, hát majd elücsörög :lol:

és csak mondja csak mondja... mennyi megbeszélni való van a zsiráffal... asszem jobb ha leteszek véglég a visszalvásról mára :cry:
pici76

Sziasztok!
Balázsnak boldog hófordulót így utólag is egy nappal! :wink: :lol:

Dóri!Cumi nálunk is játszik,több funkciós :lol: használjuk altatásra,vígasztalásra,hallgattattásra(ezt leginkább fürcsi után,amikor ordítás van :shock: )és csillapíthatatlan ínyviszketésre rágóka funcióval :wink: :lol: Nekem Alexa is cumizott,és írtam már ez ciki kissé,de nekem bejönnek a bébik cuclis pofázmánnyal :oops: :lol: Jó-jó nem 8évesen :shock: :lol:
Bár azt mondják a tápis bébik amúgy is szívesebben cumiznak,mert nekik nincs kielégítve a szopi igényük,szerintem lehet benne vmi,mert én úgy tapasztalom,h a szopis babáknak tényleg csak alváshoz kell.

Lorcika!Olyan mintha a tegnapi Milán-Lili randit írtad volna le :lol:
Milu a lelkét kitette,h Lilit megörvendeztesse,de csak hatalmas sírás lett belőle,mert Lili még Milánt is megijesztette a bömbizésével. :cry: Aztán volt még egy menetük,Milu ugyanolyan lelkesen csak mondta,mondta a magáét és ezer wattal vigyorgott,de Lila most csak annyira volt kegyes hozzá,h nem rögtön bömbizett,előtte jól megnézte magának :wink: :lol:
Viszont remekül alszanak együtt,ugye Csilla?! :wink: :lol:

Lili is elalszik 1dül,csak néha kell a popsiját rángatni,meg most reggel muszáj volt egy néhányszor visszanyomni térdeplésből vízszintbe :lol:
Amit írtál,hát totál értelek!Én uezt gondoltam és uettől ijedtem meg magamtól :evil: :twisted: :evil: Útálom,h néha annyira szorongok....Én ad-hoc bizottságot hívtam össze és csak sírtam,sírtam és mondtam,h félek!Sokat segített anyukám és a barátnőm,ezt annyira szégyelltem,h még B.-nek sem mertem elmondani :oops: :cry: Kapkodtam a homeós bogyókat és inkább nem maradtam 1dül vele és a gondolataimmal,aztán ahogy jött,úgy múlt el,olyan,mintha nem is velem történt volna....Pár nap volt csak,de én azt úgy hívom:POKOL! :cry: :cry: :cry: Most már tudom,h a szülés körülményei,Lili elakadása olyan sebeket szakított fel,plussz a hormonok,h tényleg nem is voltam önmagam :( De jó,h erről már csak múlt időban kell írnom :!: :!: :!: :wink:
Mondjuk ez biztos típus kérdése is,vszínű mi ilyen szorongós pszichok vagyunk :shock:
Tényleg munkába kéne már állnod Doo! :wink: :lol: Tudod,Lorci meg én egy komplett csoport vagyunk :wink: :lol:

Doo!Neked akartam még,h nekem csaszi után volt sima szülésem,most már 1általán nem 100,h a következő is az lesz.Csak akkor biztos,ha vmi anyai körülmény miatt volt a csaszi.Pl.szűk medence,krónikus betegség,stb....Ha a baba miatt volt,akkor a következő terhesség befejeződhet normál szüléssel,persze csak,ha minden okés a babuval,illetve a méhsebbell.
Remélem Bogi nem haragszol,h belekotnyeleskedtem a szakmádba :oops: :wink: :lol:
Hogy te milyen ügyi vagy,hallod :!: :?: Bérbefőzést nem vállalsz?
Szegény Lili miből fog kimaradni :roll: :!:

Szép napot! 8)

Kép
bringababa

Tegnap mondtam B-nak,h ennek a kölöknek mégiscsak fiúnak kellett volna lennie.Mert ez a gyerek gügyés meg gagyogás helyett feszt tornázik.Akkor lehetett volna remek focista vagy bombajó boxoló,mert nem egy szószátyár típus,de azt egy sportolótól nem is várják el :roll: :wink: :lol: Legfeljebb annyit meccs után,h "igen jó formában voltam" :lol: Talán ennyi még menni fog neki.....
Mától Lili neve:milliódollárosbébi! :lol:
Remélem azért írni meg olasni megtanul.......... :shock: :wink: :lol:

Kép
bringababa

azért kérdeztem a cumis tapasztalatokat, mert nekem olyan nincs, csak amit Marcival most tapasztaltam.

Éljenek a ma 4 hónaposok! :D

Doo,
egyáltalán nem volt cumija az első kettőnek. Azt sem tudtam milyen fajták vannak. Aztán egy hirtelen ötlettől vezérelve szereztem be egyet Marcinak. Most meg rám néztek megrökönyödve az egész családom, hogy minek a cumi. :lol: Igazából mindig felesleges kelléknek tartottam, és sosem tetszett, ha lógott a baba szájában. :oops: aztán a hasfájóskodásnál bejött Marcinak, aztán sosem többet. Ha próbálkoztam vele mostanában akkor köpte ki azonnal meg megrágta egy kicsit. Szóval nem kellett.

Babakocsizást megimádja. Kezdetektől. És most már én is bíz megemelem az ülését, ha látom, hogy nem álmos és nézelődhetnékje van. Akkor roppant jól is mutatnak Vikivel a duplakocsiban. :D lassan behozza súlyban a nővérét. Úristen, mindjárt 2 éves lesz Viki is, még csak nemrég született, annyira rohan az idő. :roll:
Vendég

Lorci!gratula Ricsike mutatványához :wink: :lol: amikor megpillantottad nem gondolkoztál be egy másodpercre,h nem-e így tetted le? :roll: nálam ez történt,ráadásul reggel volt még,kajakkóóóóóóóóóóóma :shock:
:lol:

Kép
bringababa

Pici!velem van a baj :roll: ?ezt a kábelest már 3szorra olvasom,de nem értem :shock: :roll:
help!

Kép
bringababa

Bringa, biztos nem veled van a baj! Inkább velem... :? néha csak a gondolataim felét írom le, aztán csodálkozok, hogy miért nem értik... az a baj túl gyorsan jár az agyam, és a kezem nem bírja a tempót :oops:
milyen kábelest is? :oops: :lol: hogy nekünk van vagy 200 méternyi itthon? úgy emlékszem azt írtad , hogy nem tudsz képet feltölteni, mert nincs meg a géphez a kábel, na erre írtam hogy nekünk minden telefonhoz, fényképezőhöz lószarhoz egyebek van 3 itthon kb, szal szumma vagy 200 méternyi :) ha nem erre gondoltál, bocs :lol:
pici76

Zsófi sztrájkol :( fél órán keresztül próbáltam ciciztetni, de derékszögbe hátracsavarta magát... alig evett pár cseppet, most meg alszik...lehet hogy megint bekrepálok bakker :x és nem elég édes a tejcsi :shock: a múlt hónapban is hasonló volt a szitu...
remélem éhsége előbb -utóbb legyűri a furi ízű tejcsi feletti undorát :roll:
pici76

Pici!De erre írtam,nem értettem.......... :oops:
Lili is sztrájkol,szimpátiás sztrájban nyomják :wink:
csak ő nem a kajcsival,hanem úgy általában.ha irodalomtudor lennék,akkor azt mondanám felvette a szemlélődő magatartásformát :shock: csak néz,csak néz,bele a szemembe és nagyokat sóhajtozik :roll: komolyan,ha rosszabb paszban lennék,akkor már rég befordultam volna tőle :? csupa szemrehányás a tekintete,vagy mi :shock: kérdeztem tőle mi a baja,de nem válaszolt a büdös kölke :wink: :lol: bár abból amit a tekintetéből kiolvasni vélek,talán jobb is,h nem beszél még :shock:
olyan furi...tegnap estétől kezdte és mára sem aludta ki....
ez van.

Kép
bringababa

Bringa,

Zsófi is szokott így nézni, de én mást látok bele :) gyönyörködik az anyjába :wink: :lol: állítólag most kezdenek rájönni, hogy ők meg mi külön lény vagyunk. Szal szerintem nem rosszallóan néz, hanem áhítattal :) Én imádom látni magam a nagy sötétbarna szemeiben :)
pici76

Sziasztok!

Pici, igen valóban, én is úgy hallottam, h. most tudatosodik bennük, h. különállóak tőlünk. Ez tök izgi, nem?
Gyönyörködik az anyjában? Hát igen, az tutteróni.

Jajj, Lili is de édes lehet, elképzelem ahogy sóhajtozva rádnéz:)

Emmát betettem cicizés után a kiságyba az előbb, mondván elaludt. Most felkelt és elvan. Nagy lihegéseket hallok, gondoltam megnézem, meg belógatok neki valamit az ágy fölé. Erre hogy találom az ágyában? Hát a tesztilpelust magára húzta. Mármint a fejére. De nem küzdött, h. leszedje, csak lihegett. Mégcsak meg sem ijedt. Tieitek is szoktak ilyen csinálni?

Ma már sétáltunk, most meg várok egy csajt, aki valami angol nyelvtanfolyamot ajánl majd nekem. Hát meglássuk....jó lenne angolul tanulni (én németes vagyok). Jövőre talán lesz rá keret. :roll:

Aztán kéne főzni estére meg holnapra. :roll:
Meg kreatívkodni is kéne.

Jajj Csajok, akartam már Nektek írni, ha valakit érdekel olcsó fotó, akkor itt a link.
100 kép felett 19 Ft darabja a képeknek meg van valami + 300 Ft rendelésenként. Szóval occcssssóóó.
Mi most fogunk egy nagyobbat rendelni. Eddig egyszer rendeltünk tőlük 20 képet.

http://fotomarket.hu/

A digitális fotokidolgozás menünél van pontos leírás.
Nekünk már vannak fenn képek a fotóalbumban. Fotóalbum menü és a belépés: Név: Fly, Jelszó: szeged01 Ha érdekel valakit.

Puszi

Kép
niki30

Csajok!

En Cerazette-t szedek, hogy a teso meg nem jojjon, merthogy ugye ezt lehet egyedul szedni szoptatas alatt.
Ez tuti szerintetek? Ugy ertem megbizhato annyira mint a tobbi fogamzasgatlo?
Nekem nem jon meg mar 3 honapja, teszteket csinalok idonkent, ez igy eleg aggaszto. Ezek szerint nekem nincs is most peteeresem?

Ja ujabb kepek...muszaj raknom, bocsi...imadom... Kép Kép

KépKép
horilda

Pici!ez a megközelítés sokkal szimpatikusabb :wink: tuti vmi változott,mert idáig bárkire,bármikor mosolygott,de most már előbb gondosan szemrevételez előtte,jól be és megfigyel és utána "dönt" :lol: ha pozitív a benyomás akkor mosoly,ha nem akkor elfordul és kezdődik minden elölről.csak néz,néz,nagyon NÉZ! :shock: :shock: :shock: én meg imádom!szerelemmel szeretem! :lol: :lol: :lol: olyan okos és széééééééééééép,anya kici jánykája,na! :lol:

Niki!Lili már egész kicsi kora óta (HAHAHAHAHAHAHAHA :lol: nincs 4hónapos),szóval már újszölöttnek is rongyocskázott.És hiába a drága nyunya rongy,az nem köll neki,csak a hagyományos textilpelus!azt húzkodja a fejére,dagasztja a kezével,macska! :lol:
Én ettől soha nem paráztam,Alexa is rongyocskázott,szrtm ügyesbbek annál,mintsem vmi kárt tegyenek magukban.És olllan,de olllan cuki vele! :wink: :lol:

Kép
bringababa

Sziasztok!

Végre van gépem!!!! Utáltam apa laptopját, túl közel vannak a billentyűk, és az az ujjazós egér :evil:

Én még nem nyilvánítottam véleményt az otthonszülés ügyében, nem is fogok...de amit este hallottam a hírekben az kicsit felháborított. A szülők beperelik a bábát :shock:
Mintha Geréb Ágnes kereste volna meg őket, hogy naaa, szüljünk már otthon! Megértem hogy ilyenkor egy anya egyenesen megháborodik, de a saját felelőssége fel sem merül???? Senki nem mondta el neki, hogy otthon szülni veszélyes?

Bringa, Lilinek az a baja, hogy szerelmes lett az én Milumba. Azért sóhajtozik és bámul a nagyvilágba ábrándos szemekkel! :lol: :lol: :lol:
De tényleg milyen őrült helyesek voltak!!! Lili hűvös távolságtartással nézelődött (mindenhova nézett, de Milkára a világért sem :D ), az én fiam meg próbálta valahogy felhívni magára a Nő figyelmét.
Úgy látszik Lilike később rájött, hogy ez mégiscsak jó parti lett volna... most viszont csak sóhajtozhat utána. Esetleg a következő találkánál már engedékenyebb lesz :)

Bogyra, ezek a kaják igazán jól hangzanak! Tényleg egyszerűbb lehet nagy tételben megcsinálni, mint alkalmanként egy fél répával bohóckodni. Van hozzá recepted, vagy csak érzésre kevered az ízeket?

Ma reggel beindítottam a mosogatógépet... azaz csak beindítottam volna, ha beindult volna. De nem indult. Na azt a pánikrohamot, ami akkor elkapott!!!! Hogy nekem most mosogatnom kell????? Azonnal remegő kézzel tárcsáztam a villanyszerelőt, háztartási-gép szerelőt, házmestert, apát, hogy valaki azonnal jöjjön és mentsen meg!
Villanyszerelő ért ide a leggyorsabban...bekapcsolta, tényleg offl. Rutinosan rápillantott a biztosítéktáblára, és vigyorogva felnyomta a lecsapott biztosítékot. Csodák csodája: mosoganógép ON.
Én viszont :oops: :oops: :oops: :oops:

Csilla
Vendég

No és a képek:

Először megskubizták egymást: Kép

Aztán Milu megnézte Lili anyukáját is: Kép

Végül Lili hajlandó volt egy kicsit kettesben maradni vele: Kép
Vendég

És itten Milán teljes szépségében:
Kép
Vendég

Pici, pihenő párducosat nem találtam, de majd csinálok eggyet!
Vendég

Csilla!
Úgy tanították anno, hogy 60% burgonya és 40% színes főzelék...

Én inkább 50-50% adtam hozzá az alapanyagokat, kivéve a brokkolinál, meg a céklánál, mert azok nagyon jellegzetes ízűek, ugyhogy abban kevesebb van a színes zöldésgből.
Pici vízben felrakod főni, és a saját levével leturmixolod. Én ugy szoktam, hogy leszűröm a zoldséget, és lassan adom hozzá a levét, hogy ne legyen esetleg nagyon folyékony. Jah és még valamire érdemes figyelni, hogy amit gyüminek, vagy desszertnekl akarsz adni, az maradjon édes, viszont a főzelékbe lehet tenni egy ici-pici sót. Hogy szokja... ez most főétkezés ez meg csak nyamika...

Féléves kortol lehet bele tenni 100 ml-ként egy kis kanál olajat komplettálás célból. ezekbe a zöldség pürékbe érdemes anyatejet, vagy tápszert tenni, hogy minden benne legyen, de igazából nem fontos...

aztán ha az olajat bírja, akkor mehet a sajt, tojássárgája, pici rántás... ilyesmik. Paradicsommal a legujjabb hírek szerint érdemes egy évig várni.

Még mopst majd rakok el neki, húslevessel pépelt répát, fehérrépát, zellert.

KépKépKép
bogyra

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet: