A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Szülészetek, kórházak » Kútvölgyis anyukák beszámolója

Tünde,
teccik a pozitív hozzáállásod!! :lol: :lol:

Dóri,
nagyon szépek a képek!!
Ki játszott a makró funkcióval? :lol:

Veronikusz,
szegénykék... remélem legalább napközben tudtok pihizni mindhárman!!

Mi fél négytől szinte alig aludtunk, fél hattól kacarászás, fél hétkor kiadtam a szobából az édesapjának, aki zavartalanul aludt mellette :lol: :lol:
úgyhogy ma se megyek sztárfotózásra! :lol: :lol:

Betegeknek jobbulást, mennek a gyógypuszik mindenfele! Lassan könnyebb fejben tartani, kik nem betegek...

KépKép
Kép
gyuzso

JAJ! TE SZEGÉNY! :oops: :oops: :oops: remélem azért a végéig csak nem tart!!!!

Kép

Kép

Kép
veronikusz

Veronikusz, jaj, ti szegények, nekünk is szörnyű volt az éjszaka, Dani kb 8x felsírt, fogzás+front gyanús a helyzet...

Dori, Tündéred nagyon bájos a képeken, tényleg jó sorozat róla!

Györgyivel való találkozás persze nagyon jó volt, leszámítva, h Danikám 15 percig tök jól elvolt Jázminnal, aztán szegény kislány kiadott egy kb. egércincogásnyi hangot, amitől Dani éktelen ordításba kezdett :D, nem tudom, h mi lelte őt, bár az is lehet, h fáradt volt, mert nem sokkal utána letettem az ágyába és szó nélkül álomba merült...íme a képek a csinibabáról, meg az ő hódolójáról! :D

Kép Kép Kép Kép Kép Kép Kép

KépKép
barimami

Tünde, doki mit mond? Nem lehet semmi mást kipróbálni a rosszullét ellen? jaj, ez borzasztó lehet, tényleg nagyon sajnállak!! :(

KépKép
barimami

Sziasztok!

Hú de jó, hogy ennyit írtatok.
azonnal nézem is.
bár kicsit lassú vagyok.
mert
Ma reggel fél 8-ra mentünk a hematológushoz.
tök jókat mondott, Farkas doki jó fej volt mint mindig. :lol: (a hematologiai is nagyon kihalt volt :cry: és úgy hiányzott a liftes bácsi :cry: )
Vettek 6 vagy 7 kémcső vért, és abból 2 ilyen nagy volt.
2 hét múlva lesz eredmény. (mert valahova el kell küldeni)
Azt mondta, így lelet nélkül (előzetesen) , hogy ez lehet, hogy valami immun betegség, és ugye az első terhességnél nagyon nagy volt a gond,, most Laránál már nem volt olyan nagy gond, és valószínű hogy a következőnél már még kevesebb lesz. :D

Mondta, hogy lehet nyugodtan tervezni tesót, vagy tesókat, de valószínű, hogy már a terhesség elejétől járnom kell hozzá, és ugye most az utolsó hónapban meg utána még egy hónapig kaptam szurit.
erre most mondja, hogy hát az majd valószínű hogy megint kell,
: jajj, mondom.
? olyan rossz volt? Kérdezi
erre mosolyogtam, hogy hát nem ez volt a kedvencem :lol: , de hát a babáért mindent.

Gondoltam megosztom veletek,

majd még jövök.

puszi

ancsaboszi

Ancsa, ezek tök jó hírek! Remélhetőleg a vérvételek is ezt bizonyítják....Akkor hajrá tesók! :lol:

Jaj szegénykéim, mennyien vagytok betegek. MINDENKINEK GYÓGYPUSZIK HADA!!!!!Mi is még taknyosak vagyunk, szerencsére más nem, kedvünk-étvágyunk jó, és alszunk is....olyan múlófélben van....

Dani és Jázmin annyira cuki! Imádom az ilyen páros babaképeket!

uh, Tünde: még mindig hánysz? Jajj! Ez amúgyis megviseli az embert hacsak egymaga van, Benét el tudod látni? Szarul is vagy, vagy kijön és megkönnyebülsz? Azt mondják a nagyokosok - persze mindig van kivétel - a lányokkal rosszabb. Női szervezet küzd a nőivel.

Zsuzsócival
mi lehet? Remélem már babázik......

Én is vevő lennék már végre egy babarandira.... jövő héten ha valaki ráér, szóljon......k-cs délelőtt nem jó.
No, mentem ebédet főzni.

Heni

Kép

Kép
cancan

Sziasztok!

Barbi,
Örülök, hogy jól buliztál! :wink:
Hallottad hogy van minden hónapban családi úszás? Mi most nem megyünk mert már van progi hétvégére, de majd legközelebb. Ti mentek?
TEgnap voltunk úszni. És legközelebb hétfőn megyünk!
Most nem volt ilyen hosszú és mély merülés, mert sokan voltunk, heten :twisted:, de a multkor már volt, és Larának nagyon tetszett. 8) Most viszont nagyon jó volt a kedve mert előtte aludt :lol:
Annyira édes ez a kép!!!!! Lara is úgy nézte, szerintem megismerte. :lol:

Gyuzso,
Hogy vagy???Örülök, hogy jobban van már Micu!
Vannak közös képek Emmussal???

Eni,
És hány négyzetméter?

Veronikusz,
Biztos fini lehet nagyon a süti! Kérjük a receptet, vagy ezt már küldted?
Jajj szegény Szofi :cry: puszi a lányoknak
Hogy vannak most? Remélem napközben Te is tudsz kicsit pihizni!!! Megy a drukk érte!!! TE jól vagy?

De ügyes Kata, de hát ezen meg sem lepődöm, hisz ilyen jó Anyuka mellet nem is várunk mást! :wink:

Ez annyira édes, hogy csak Kata bánthatja, olyan jó lehet, hogy ketten vannak! Na most már lehet hogy beleélhetem magam! :oops:

Heni,
Hogy vagytok?

ZsófiNagyon, nagyon boldog névnapot, így útolag is.
Léna csodaszép!!! Ez a ruha egyben van???

Emano,
De jó!!! De jó!!! Örülök neki nagyon! Látod, a kitartásod!!! Puszi neked!!!

Tünde,
És hol tart a névválasztás?
Bene is cityfoodot eszik? :wink:
Hú szegénykém!!! :cry:
Nekem az 5 hónap felé múlt el a hányinger,de hányni csak 2* hánytam. Borzasztó lehet.
De a sógornőm Ő nagyon sokáig volt rosszul, talán 6-ig hónap vége, de aztán megint, és hányt is. :cry:
De a pozitív hozzáállás az jó!!! :wink: Csak így tovább!!! Nem csalódtam benned?
Kávés kép?

Gabi,
TE kihez mész vizsgálatra?
Milyen volt az állatkertben?
Képek?

Dori,
Jó csomagolást!
Annyira édes Tündérkéd!!! Ez a ruci!!!!

Manóka
Nagyon édes Ricsi!
Jóbulást és gyógypuszit Nektek is!

Borsa,
De jó! Nagyon kis ügyes Emma!!!

Kriszta,
Hogy vagytok? Már rég voltál! Nem szereti Panka a szoknyát? Vagy a harisnyát?

Cukipofa,
De édes Orsi, és miket kért?
Jjajjjjjjjjjjj, imádnivalók, nagyon édesek a gyermekeid!!! Jöhetnek még a képek,
Jó ez a babanet, mert sokat segítünk egymásnak, de hogy mi látjuk is az apróságok fejlődését hát fantasztikus!!! :lol:

Memme,
Három gyermeket szeretnétek? Vagy négyet?

Györgyi,
De jó hogy jöttél!!!
Jázmin egyszerűen gyönyörű!!!! Boldog hófordulót, lassan lehet bulizni!!! :wink:
Ne dolgozz sokat!!! :twisted:

Barbi, Györgyi
Nagyon édesek a gyerkőcök! Négyes kép nincs? :lol:

Na megyek, a dolgomra.

Gabbó, Gabi?

Puszika

Szép napot!

ancsaboszi

Sziasztok!

Zsófi: Isten éltesen téged is így utólag a névnapod alkalmából!!!

Hiába tartottam magam távol a gyerektől, nem puszilgattam, kezet mostam mindig mielőtt hozzányúltam. Ma reggelre ő is taknyos lett :( Bár szerencsére a kedve jó és eszik is. Már volt a gyerekorvos is nálunk. Azt mondta, hogy szerencsére nem piros a torka, a tüdeje is rendben. Csak szívni kell a kis orrát.
Hogy takarítjátok az orrszívót?

Veronikusz: Nem irigyellek. Reméljük hamar túl lesznek a lányok a betegségen és te is tudsz pihenni.

Tünde: Nekem az egyik barátnőm végig hányta a terhességét, sőt a szülőszobán is hányt. Neki is lánya lett :lol:

Ancsa: Ezek nagyon jó hírek!!! Mikor indul a baba projekt?

Barbi, Györgyi, Kati, Dóri: Nagyon jók a képek!!

Gyuzsó: Téged sem irigyellek a kialvatlanság miatt, ha alszik Misu te is dölj le egy kicsit.

KépKép

KépKép
cukorfalat

Ancsa, mi is 4re akarunk menni legközelebb, mivel a fél5ösön rengetegen vannak mindig, előtte meg alig...ja, és mi szombaton sose tudunk menni családi úszásra, mivel férjem az esetek 99%-ában aznap dolgozik egész nap :( Hú, és mikorra tervezitek a kistestvérkét?? :D

Cukorfalat, mi forró, mosószeres vízbe áztatjuk bele, ha sima elmosással nem jön ki a cucc belőle :?

KépKép
barimami

Sziasztok!

Ancsa! Én most hétfőn annál a dokinál voltam aki a Klinikákon "kezelt". Mert ugye hozzá kellett mennem kontrollra, és ő mondta,hogy 6 hét múlva vérvételre küld, autoimmun-kivizsgálásra. Érdekes,hogy neked is ezt az immun-rendszert mondták....Lehet benne valami. Szóval nekem most akkor a vérvétel is a klinikán lesz, utána az eredménytől függően-lesz a kezelés?? Veled mit csináltak? milyen injekciót kaptál erre? A terhesség alatt kezeltek, vagy előtte??? Mert most én is kiváncsi vagyok, ha vmi nincs rendben immun-ügyileg akkor mi van?
Tegnap nagyon jó volt a ZOO-ban, Nagyon élveztük... Enci a végére úgy elfáradt :D meg mi is :D :D
Sajna nem minden állat látható az átépítések miatt. Pl.medvéket, gorillát,csimpánzt,zebrát stb.nem láttunk,
AMúgy kész rablás 1700 a belépő. GYereknek 2!éves korig ingyenes csak.
mindjárt teszek fel képeket is ,csak kicsinyitenem kell még...
Vendég

Előbb elfelejtettem..

Jázmin és Dani olyan aranyosak!! :D :D Anyucik!nagyon jók a képek!

Csak egy pár képet rakok,nehogy sok legyek
Kép ...Enci a krokodil szájában :D

Kép Kacsák etetése Apával

Kép A kedvencek

Kép A simogatóban

Kép Itt a fókáknál vagyunk, de olyan koszos volt a vízük,hogy mi is alig láttuk őket...
Vendég

Tünde!
mOST olvastam csak vissza mit kérdeztél. Tóth dokival még nem is beszéltem. Még csak annál a dokinál jártam akinél a Klinikán voltam. A rövid köldökzsinór az csak "úgy"lett.
Az immunrendszert meg azért vizsgálják majd meg, mert az is okozhat félidős vetélést,ha nem stimmel vele valami. :cry:
mondtam neki,hogy de már szültem 1er, és akkor minden oké volt immun-ügyileg, akkor most miért lett volna vele baj??
Hát nem tudom.. mindenesetre nagyon remélem,hogy minden rendben van velem, és tényleg csak "baleset"történt velünk.
Addig meg gyűjtöm a + energiákat 1000rel, mert már nagyon szeretnék újra áldott állapotba :D kerülni!!!!
Vendég

Gabi, még mindig tart az átépítés?????, :? :x Addig szerintem nem érdemes menni.
Játszóházban is voltatok??????

Lehet, a jövő héten én is kimegyek a gyerekekkel, de csak a játszóba....

Ez a hányás terhesség alatt..... lehet, ha én ilyen lennék, nem vállalnék be több gyerkőcöt. ÚÚÚÚÚÚtálok hányni ( na jó, ki szeret? ) de engem úgy megvisel, hogy utána min. 1 nap csak feküdni vagyok képes. Szerencsére már vagy 10 éve nem hánytam - azaz amikor Szandival tehes voltam, de akkor "csak" visszaköszönt a paradicsomleves egy pillanat alatt és utána semmi bajom nem volt. Úgy látszik akkor más.

Heni

Kép

Kép
cancan

Sziasztok!

Köszi lányok a sajnálatot, de ténlyeg nem amiatt írtam, csak érdekel más tapasztalata is. Ugyanis szerencsére nincs hányingerem, az tényleg csak az első 2 hónapban volt, azóta oyan vagyok, mint a lakodalmas kutya,ha vaalmi nem tetszik a kiscsajnak (sokmindenről már tudom hogy nem: gyümölcs, junkfood, hirtelen evés, sokat evés), akkor az fél órán belül visszaköszön, megkönnyebbülök, és ennyi. Szóval ez nem vészes tényleg. Ráadásul valami pszichés okból csak itthon történik meg, máshol szenvedek, aztán ha hazaértem... :D
Szemérmes és illedelmes is a kiscsaj, nem csak válogatós.
Viszont fura egy ízlése van, mert gyümölcs nem jöhet, de nutella igen! Kb az a kalória, amit beviszek, meg a kenyér.

Igen, Bene is cityfoodot eszik, leveseket, zöldséges kajákat is rendelek, és megeszi. Ő szerencsére nem válogatós, bár a gyömülcsöt ő is csak pépes formájában eszi meg...

Ancsa, Gabi, nagyon kiváncsi vagyok az eredményeitekre! Osszátok meg velünk mindig, ha tudtok valami újat!

mtunde

Sziasztok!

Szeretném megkérdezni, hogy mostanában járt-e vagy jár-e valaki Tóth dokihoz, friss tapasztalata kinek van a terhesgondozásról, szülésről vele kapcsolatban. Egy, a Kútvölgyiben kezelt betegségem miatt én csak oda mehetek, ezért lennének fontosak a friss tapasztalatok.
Előre is köszönöm Nektek!

Üdv
Ildus
ildus22

Veronikusz..., lassan lemegy ez a nap is. Bár az esték az igazán nehezek. És hát főleg, ha nincs otthon az embered. Menjen oda sok pozitív energia.

Én még tudok kisajtolni magamból, Melinda normálisan alszik. Csak tegnap sokat ettem és hiába aludt az én kicsim, ha én meg világomat nem tudtam. :roll:

Györgyi, Barbi, nagyon tetszik a páros. :) De daninak az a képe, ami ezelőtt a sorozat előtt vanm ,meg most Jázminnak a szólója -ezek azok, amiket kinagyít az ember és a vitrinbe kerülnek.

Tünde, azért ez akkor se gyenge. A barátnőnek is az ötödik (!) hónapig volt hányingere, neki meg csak akkor szünetelt az émelygés ha épp evett... :roll:

De elképesztő, hogy miket tesz az emberrel a várandósság. Én pl. világ életemben viszolyogtam a bolti kakaótól, úgy megutáltatták velem gyerekkoromban. Most meg állandóan azt innál. Tele van minden sz...ral, drága és édes. És az kívánom. Ekkora baromságot.

Gabi, szurkolunk. :) Enci olyan nagylányos már.

Ancsa, ÉN hármat szeretnék. Apja nem ilyen biztos benne. Merthogy nekünk még saját lakásunk sincs és valahogy fel is kell nevelni három gyereket. Nem 'tom. Én meg olyan biztos vagyok benne, hogy három lesz...

Ezt elküldöm, nehogy elszálljon.

Kép

Kép

Kép
memme

Sziasztok!

Ildus
Én máj 30-án szültem Tóth dokinál és maximálisan elégedett voltam. Körültekintő és alapos! A magán rendelőjébe jártam terhesgondozásra ami jó volt mert nem kellett sokat várni.

Barbi, Györgyi!
Nagyon szépek a gyerkók! A kis szerelmes pár :D

Zsőfi!
Léna már milyen nagy lány :D Gyönyörű!

Kati!
Orsi és Dani is nagyon édes!

Ancsa!
Örülök hogy jó híreket kaptál, az egészségnél nincs fontosabb

Tünde!
Én a 12. hétig egész nap hánytam és szörnyű volt aztán szerencsére elmúlt. Tudom milyen szörnyű...szegénykém...

Cukorfalat!
Jobbulást immár sajnos mindannyiótoknak!

Orsi
Lilypie - Personal pictureLilypie Fifth Birthday tickers

Lilypie Pregnancy tickers
borsa

Gabi!

Enci baba nagyon édes, olyan jó hogy ilyen sok helyre viszitek :D

Orsi

borsa

Kép

Kép

Kép

Kép

Orsi

borsa

Kép

Kép

Emmus és az uncsitesók :D:D:D

Orsi

borsa

Cancan! Ja,még mindig átépítik :evil: :evil:
Játszóházban nem voltunk... az hol van? ott a zoo-ban? azért is fizetni kell?mennyit? mert esetleg legközelebb mi is csak oda megyünk... :D :D

Borsa! De cukik!! :D :D Emma is milyen nagy már!!!
Mekkora most?

Memme! Igen tényleg nagylány már! Mindenki elképed,akinek mondom hogy "csak" 20 hónapos... :D :D
Örülök,hogy 3-at terveztek!!! :D :D hajrá,hajrá :D

Tünde! Jobbulást neked!-hányásügyileg...

Ildi! Én is Tóth dokis vagyok.kérdezz bátran
Vendég

Kriszta? Vica? Merci? Györgyi?Zsófi?...
Vendég

Sziasztok!

MINDENKINEK KÖSZÖNÖM A SZORÍTÁST! ÉS A KEDVES SZAVAKAT!

Heni
Én is remélem, hogy két hét múlva is ilyen boldog leszek mint ma!!!

Igen, igen, mikor lesz randi???

Cukorfalat
Sok sok gyógypuszi Petynek is!!!
Aranyos vagy köszi

Kistesó projekt!
Mi úgy gondoltuk, hogy két évig csak Larára koncentrálunk, ez a két év legyen az övé, és aztán, ha a sors is úgy akarja!! De hát ember tervez. :lol:

Barbi,
Hát igen, pénteken elég sokan vannak.
Hú szegénykém, az rossz lehet hogy szombaton mindig dolgozik, és akkor mikor van helyette veletek.
Ti mikorra tervezitek a kistesót? Lányt vagy fiút szeretnél?

Gabi,
Értem, majd írok még privit, csak még oda nem jutottam. :oops:
Ok?
Ha nem szimpi a klinikás doki, akkor szólj és adom a Kútvölgyist , mert Ő nagyon jó fej, és nagyon tudja a szakmáját!!!
Annyira édesek a képek!!! :lol:

Tünde,
Édes a Kiscsajod!!! Hol is tart a névválasztó projekt?
Aranyos vagy nagyon, ha van valami eredmény jelentkezem :wink: de hát minden rendben lesz, én tudom

Memme,
Értem, és a következőt mikorra tervezed? Majd ha Hugica fél éves lesz? És még jobban csodálunk!

Borsa,
De jó Téged is látni!!!
Nagyon szépek vagytok!!!
Annyira édesek a babók, nagyon figyelnek!!!

Veronikusz,
Jajj, nem voltál ma. :cry:
Hogy vagytok?????

Na megyek aludni

Jó éjt!

ancsaboszi

Jó reggelt! :D

Jelentem: ideértek a gyógypuszik!!!!! :D úgy néz ki talán kezdünk kilábalni. Senki nem bulizott éjjel, én meg úgy alidtam mint akit leütöttek. :lol: De jó volt. Szofi keltett csak 6-kor. :D

Ancsa!
igen, a sütit már leírtam itt. Ez az, amiben nincs egy szem liszt sem. Ha kell, bepötyögöm megint. :D
Örülök, hogy jó híreket kaptatok a dokinál. Hajrá Ketteske! :lol:

Borsa!
nagyon jók a képek! és hát az első kép!!!! az szuper :D :D :D

Terhességi rosszullét:
én mind a két lánynál a 14. hétig voltam rosszul, szinte rögtön a teszt megcsinálása utántól. Katánál lakodalmas kutya effektus volt és rókáztam, - fogytam is 3 kilót, - de csak DU voltam rosszul, Szofinál meg 24 órán át voltam rosszul, de nem bírtam hányni. :oops: Nekem ez olyan furi volt. Azt is hittem, hogy biztos Ketteske fiú és azért. De szerencsére ő is kislány lett. :D Remélem majd Hármaskánál nem lesz semmi bajom. :D

Barbi, Györgyi, Gabi!
Isteniek a képek!!!!! :D

Jut eszembe! csak nekem van olyan érzésem, hogy hamarosan egy-két anyukánál érik egy következő vonalzó???????? :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Kép

Kép

Kép
veronikusz

Hát tegnap mégis félbemaradtam.
Viszont visszalapoztam, és most látom Tündérről azokat a képeket. Még jó, Hófehérke, hogy nem bírtad megállni, hogy feltedd. :)

Még egy baba gyorsan Hugi után? :roll: Nem, nem. Valami tutibiztos fogamzásgátlást kell majd kiötölnünk (bár az az igazság, hogy életmben már annyi hancúr-bogyót beszedtem, hogy nem szívesen állok rá, de ha másképp nem megy, muszáj lesz.) Mert így sem lesz könnyű az életünk. A bébiszitter elviszi a gyesemet, de másképp egyszerűen nem boldogulok. persze most a várandósság miatt is vagyok nagyon fáradt, de ha mint lesz, akkor meg azért leszek kész minden estére.

Most is mennem kell.

Kép

Kép

Kép
memme

Jó reggelt,

Gabi: Nagyon jók az állatkertes fotók, látszik, hogy Enci mennyire élvezte. Anno a nővérkém kislányával voltunk és neki a fa tigris jött be nagyon, meg egy kőkígyó. Ennyit a horribilis jegyárakról :)

Dani és Jázmin "randiján" is jó fotók készültek, annyira szép gyermekek.

Meg persze Borsa fotói is csodaszépek, olyan jó, hogy ilyen jók együtt.

Köszönjük a dícséreteket :wink:

Tegnap mindennel átköltöztünk, már csak 3 napi cucc maradt itt, szóval baromi fáradtak voltunk és vagyunk, bár Tündérke - a nevéből adódóan - nagyon rendesen viselkedett. Szombaton már ott fogunk aludni az új lakásban, és egy ideig nem lesz netem. De majd jövök vissza, csak addig is sok puszi mindenkinek, meg sok-sok boldogságot, örömöt a Babóitokkal. A napokban még próbálok benézni, de járok az új lakásba takarítani, rendezgetni, tehát nem ígérem.
Üdv: Dori

KépKép

KépKép
snowwhite

Sziasztok!

Pár héttel ezelőtt már csatlakoztam hozzátok egy rövidke időre pár kérdéssel, melyekre a válaszaitokat még egyszer köszönöm!
Akkor még a Toxoplasma miatt aggódtam és a szülésről kérdeztem, de azóta már én is a boldog és büszke anyukák táborát gazdagítom, hiszen szeptember 6.-án megszületett Áron kisfiunk! Bár nem volt nagy pocakom és mindenki kicsi babát várt, babócánk kitett magáért és igen csak komoly súllyal 3500 gr-mal és 56 cm-rel született.
A szülés nem volt felhőtlenül egyszerű és sajnos hosszúra is sikerült kisssebb problémával a befejezésnél, amit egy picit személyes kudarcnak élek meg, de szerencsére minden jól alakult köszönhető Tóth dokinak is (ha jól emlékszem valaki kérdezett egy picit feljebb Róla!) és Kutassyné Ancsa szülésznőnek, akit választottam és, aki mindvégig Velem volt és segített nagy szakértelemmel! Tündér volt!!! Bátran ajánlom bárkinek!
Tóth doki is kedves volt és profi, még akkor is ha csak akkor volt jelen amikor feltétlenül kellett és nagyon hálás vagyok a poénjainak a legnehezebb percekben! A szülés után is bejött hozzám megnézni amikor csak tudott és a hazajövetelünkkor is nagyon segítőkész volt. (Ha valaki megteheti megéri a magánrendelésére járni, mert tényleg nem kell olyan sokat várni!)
Most, hogy én is beléptem az újdonsült anyukák táborába rögtön akad pár kérdésem, amit szeretnék Tőletek gyakorló anyukáktól megkérdezni.
Először is a szopizással kapcsolatosan. Szerecsére az első pillanattól jól megy bár egy kicsit hosszan tart, általában 1, de előfordulhat, hogy 1,5 óra is. Gyerekorvos szerint ez nagyon sok, amivel egyet is értettem egészen tegnapig, amikor is először fejtem le az egyik mellem, hogy kipróbáljuk a cumisüveget, mert hétvégén egy etetés apára marad majd.
Nos kb. 1 órába telt mire lefejtem nem egészen azt a mennyiséget, amit babóca szokott inni.
Szerintetek ez normális?
Szerencsére az alvással nincs gond, mert 3, de néha 4 órát is alszik igaz van olyan is, hogy csak 1,5-t (lásd, ma éjszaka kb. 4 órát tudtam aludni, talán front?)
Másik kérdésem: Védőnönk erősködik, hogy mennyünk legalább egy órát minden nap a levegőre, de az én kisfiam nem nagyon szeret odakint (csak 2 naponta megyünk ki!), szerintem még túl kicsi, csak két hetes! Az első 3 hétben annyi minden van, amit meg kell szoknia, a kinti világ ráér, addig pedig itt a kert a levegőzésre.
Szerintetek?
Előre is köszönöm a válaszokat!

Üdv:
Hanna

Áron pár naposan
Kép
hanna09

Hanna!
ne foglakozz szerintem az "okosokkal". Szerintem mindent tök jól csinálsz. Szerintem minden gyereknek meg kell tanulnia enni. Ez beletelik egy kis időbe. A lányaim is eleinte sokáig ettek, majd megtanulták hogy hogy kell és 15-20 perc lett. Adj neki egy kis időt!
A levegőzés meg ha megvan a kertben akkor minden rendben. Szerintem ők csak azért mondták ezt, hogy te is kimozdulj! Majd ha kedved lesz, mentek együtt sétálni. :D :D :D
Jó babázást! :D
Cuki a kiskrapek! :D

Kép

Kép

Kép
veronikusz

Szerintem, szerintem, szerintem - bocsi de még reggel van :lol:

Kép

Kép

Kép
veronikusz

Szia Hanna!

nagyon gratulálok! Édes kisbaba!

A szopizási idő nálunk is ilyen hosszú volt az elején, még cumisüvegből is. Szerintem fejni is azért tudsz ennyi idő alatt, mert a melled ehhez szokott. Ha majd a baba begyorsul, a tejleadás is begyorsul, és be fog gyorsulni, ne hagyd magad!

A levegőztetéshez nem tudok tanácsot adni, Bene élvezte a sétát, de ha a kertben is elvan, azis jó!

mtunde

Gabriella!

Voltam mer egy párszor a Tóth dokinál sima nőgyógyászati kontrollon, eddig nekem is szimpatikus volt, csak a szülész oldaláról nem ismerem.
Illetve fogalmam sincs, hogy most a változások után hogy is működik a Kútvölgyiben a terhesgondozás, szülés, mit lehet és mit nem, meg persze mennyiért? Ilyenekben is tudsz segíteni?

Előre is köszi

Ildus
ildus22

Jó reggelt mindenkinek!

Nekünk ez még reggel, mert 8kor kelünk és eddig tart mire rendbe szedem magunkat :lol:
Veronikusz, le a kalappal elötted...sokat gondolok Rád, hogy általában egyedűl oldod meg a dolgokat, mert férjed sokat dolgozik...
pl én nem is tudom, hogy hogy tudnám őket egyedül lefürdetni...ez most még nagyon kétemberes munka nálunk...

Hanna!
Gratula Áronhoz, nagyon szép baba...és igen még csak 2 hetes...ez a kulcsszó minden problémádhoz :)
Majd ha 2-3 hónaposan is ilyen lesz akkor gondolkozz megoldáson :D
Orsi 2 órán kersztűl szopizott :? 6 hetes koráig...aztán 20 perc lett.
Dani amióta megszületett 5 perc alatt elintézi...minden gyerek más...a fejés is rendben van...majd ha Áron is belejön akkor tejecske is belejön :D
Egyébként Orsinál engem is cseszegetett a védőnő...olyan szinten, hogy jönni akart megnézni, hogyan szopik a gyerek...de nem engedtem. Hagytam időt magunknak...
Dani is utált sétálni :D nagyon sokat szenvedtem, mert Orsit minden nap vinni kellett játszótérre (10-12ig ott voltunk) és ő ezt az időt végig üvőltötte!!!!!! De minden ilyen gond elmúlt 2 és fél hónapos korára (ő az autózást sem szerette).
Neki még bőven elég a kertecske...
Védőnénire meg ne tesség mindíg hallgatni :D

Szép napot mindenkinek...

Kép

Kép
cukipofa

Hanna!

Áron gyönyörű!!! :D Gratulálok Neked! Én kérdeztem Tóth dokiról pár sorral fejjebb...
Bennem is felötlött a szülésznőválasztás, csak nagyon tudatlan vagyok, hogy ez most hogy is működik??
Megkérdezhetem Nálad hogy s mint történt?

Ildus
ildus22

Ja, memme!!!!!

Én is sok fogibogyit szedtem, de most inkább a spirált választottam...anyagilag is jobb...nagyon drágák már a bogyik.
Aztán ha jöhet esetleg még egy babuka :wink: akkor leveszi doki bá...
Bár azt mondják utána nehezebb...de gondolom ez is mindenkinél más...anyósom amellett is terhes lett nem is egyszer...meg a bogyitól is...

na lelövöm magam...

Kép

Kép
cukipofa

Cukipofa!
hát tényleg ne volt egyszerű a fürdetés az elején, mivel Kata is még nagyon pici volt (16 hónapos). Nem mertem őt egyedül hagyni, míg én Szofit fürdettem. Végül azt csináltam, hogy okos kislány volt, megbeszéltem vele, hogy nem azért megy a járókába, mert rossz volt, hanem, mert Szofi fürdik, de ha megfürdött, rögtön kiveszem. Szóval ő addig ott játszott, nézte a TV-t én meg csipkedtem magam. Majd csere. Később mikor már tudtam, hogy nem tesz magában kárt, kiengendtem. Most meg már együtt fürdenek egy ideje. :D :D :D
valahogy mindegyik gyerek születése után úgy gondoltam, hogy pont egy gyerekkel van több, mint amivel meg tudnék bírkózni. (pedig öcsémen sokat gyakoroltam) Végük belejöttem és most már a kettővel is bírok. Most már jöhet majd lassan Hármaska. :lol: (most épp a szeplőtlen fogantatáson dolgozunk! :lol: vagy nincs itthon a férjem, vagy már elalszik a nappaliban mire én a mese után kimegyek, vagy valamelyik lány alszik mellettem mire bejön hajnalban :lol: :oops: )

Kép

Kép

Kép
veronikusz

Ancsa! Nagyon szupi, hogy minden rendben van, és tulajdonképpena hematológus bácsitól is zöldet kaptatok! :wink: Mikor készültök Laratesóra? Én meggyőztem magam, hogy nem érdemes kifogásokat keresni túl sokáig, pl arra, hogy Bene nem alszik és hasonlók. Kérdésedre válaszolva 52, hatalmas! :lol:

Babák nagyon édesek, Jázmin és Danca fenomenálisak! Örülök, hogy láttam Tündérkét, és Micu meg Emmus együtt! :D

Hanna és Ildus, üdv! Hanna, gratulálok, Áron szép baba. Nehogy szupermami akarj lenni, a gyerkőknek rengeteg idő kell. Ha jó a kert, ok? Miért kéne sétálni? Nem ugyanaz a levegő az utcán (még rosszabb is)... Tényleg, idő, idő... Ami nem feltétlenül old meg mindent (pl mi mai napig nemigen alszunk, de ez van, itaz, Gyuzso? :lol: )

Elnézést mindenkitől, aki hiányol. Tudom, épp a ti társaságotokban gyenge kifogás az, hogy van egy közel 8 hónapos csemetém, de tényleg őrület. Közben bekavart az apeh, nem volt eddig elég a földhivatal. Szóval van mit csinálnunk, eközben ha minden jól megy, végre közeledik a költözés is. Pl a napokban vettük a függönyt, visszük varratni, ilyesmi.

Jobbulást Katának és Szofinak, Benusnak! Na és Tünde, óóóh. :shock:
Megyek, Benő követel.

Puszi.
vbea

Enci drágát nem akartam kihagyni, olyan édes. :oops: :roll:
vbea

Memme, én is pont azt akartam írni, mint Cukipofa, hogy most, szülés után spirált fogok felteteni. Most úgy érzem, 3-aska majd csak 5-6 év múlva jöjjön, ha akkor is úgy gondoljuk, és akkor ez a legjobb megoldás. És ha meg hamarabb szeretnénk mégis, levetetem. Szerintem spirál után is ugyanolyan könnyű/nehéz teherbe esni, mint a hormonos tabletták után.
Cukipofa, neked a 6 hetes kontrolon fel is tették?

mtunde

Sziasztok!

Sajnos nálunk is beköszöntött a takony-kór... :(
Igaz Emma kedélyállapotán ez nem változtat de sajnos éjjszaka sokszor felkelt mert alig kapott levegőt...
Reggel óta pedig most alszik először... mindketten hullák vagyunk

Gabi!
Emma 6,70 dkg, 64,5 cm :D
Hát igen növöget. Anyós Após szerint túl sokat eszik és dagadt gyerek lesz el kéne kezdeni teáztatni...
presze igyanak ők teát ha éhesek :D

Áronhoz gratulálunk nagyon édes baba!
Hanna hidd el minden úgy jó ahogy jónak érzed, az a fontos hogy a baba és te jól érezzétek magatokat, hamar összehangolódtok, meglátod.

Ildi!
Tudom nem engem kérdeztél, de Tóth doki magánrendelése 5000 azt hiszem nyáron emelkedett 6000.

Bea!
Teljesen megért mindenki, hiszen baba mellett mindenki tudja hogy milyen nehéz netközelbe jutni.
Azért persze várjuk hogy gyere és beszámolj a kismanóról :D

Veronikusz!
Azért én megnézném magamnak azt a fürcsit! A két kis rosszcsont biztos nagyon szórakoztatóak :D

Kati!
Kár hogy nem látod hogy besárgultam :D

Orsi

borsa

Ancsa!
Te gyanus vagy nekem, hamar fog jönni az a kistesó :D:D:D

Orsi

borsa

[/b]Borsa!

Köszönöm, minden információt szívesen veszeki! :D
És hol van a magánrendelése?
ildus22

Köszönöm lányok!!!! :lol: :lol: :lol:
Már azt hittem csapnivaló anya vagyok, hogy nem tudok rendszert teremteni babóca életében!
Azt hitt hogy a babák 90%-a 3 órát alszik, majd eszik, stb...
Mégsem??? (Ne nevessetek!!!)
Tegnap már én is sírtam Áronnal, amikor 3 órán keresztül nem akart aludni és sírt minden 10 percben... (Hasfájósak vagyunk, van tanácsotok?! Infacol-t használunk és segít!)
Ha már a tanácsnál tartunk, eddig megfelelő mennyiségű tejem volt, de most nagyon kevés (fogytam sokat a 2 hétben talán ezért!).
Mit szedjek vagy egyek, hogy visszatérjen a régi "hozam"?

Hanna
UI:Köszönöm az Áront dicsérő szavakat is!!!

Ildus
Nagyon szívesen válaszolok minden kérdésedre, de szerintem inkább privében, hogy ne untassunk másokat!
hanna09

Sziasztok!

Hanna: Gratulálok Áronhoz nagyon szép baba!! Milyen komplikációk léptek fel?
Szerintem ne foglakozz a védőnővel. Szoptass addig ameddig a fiad kéri. Nekem a gyerekorvos azt mondta, hogy 10 perc egyik mell, 10 perc a másik. Ha betartottam volna, akkor nem lakott volna jól a fiam.

Veronikusz: Gratulálok az átaludt éjszakához!!!

Borsa: Mennek a gyógypuszik! Remélem hamar túl lesztek rajta ti is.

Nálunk úgy néz ki Petya rendbe is jött. :)

Memme: Én is spirált szeretnék majd. De én valószínű a szoptatás után megkapom, mert mi egyenlőre nem tervezünk másodikat :( Csak akkor nehéz a spirál után teherbe esni, ha esetleg gyulladást okozott. Egyébként nem. Nekem legalábbis ezt mondták.

KépKép

KépKép
cukorfalat

Csak gyorsan bekukkantok,hogy elujságoljam,hogy van tejem, van tejem!!!!!!! :lol: :lol: :lol:
Boldog vagyok,boldog vagyok!!!
Köszi lányok, hogy bíztattatok!!!
Most megyek majd még jövök

emano/Andi
KépKép
emano

Borsa!
küldjük a fertőtlenített gyógypuszikat nektek! :oops: :cry:
a teát meg felejtsd el!
Fürdés: tény hogy ilyenkor mindig ott a felmosórongy. :lol:

Emano!
ja de jó, ja de jó!!!!! Tök ügyi vagy! Mi tudtuk hogy így lesz! :D :D :D

Hanna!
sajnos pont a hazamenetellel esik egy időbe, hogy visszább esik a tejtermelás. Ez normális és mindenkinél így van. Gondolom most áll be a keresletre. Mennyi idős most Áron?
Az pedig hogy fogytál szintén normális. Azt mondják a szüléssel bekövetkező súlycsökkenés voltaképp a szülés után 2 kéttel állapodik csak meg. Szóval nem csak annyit fogy az ember, amennyit a szülőszobán "elveszít" hanem még azt is amit az utána köv. 2 hétben veszít. Pl. ha vizes volt a lábad, akkor a vese ekkora termeli ki a vizet stb. (előtte ugyanis össze volt szerencsétlen paszírozva ezért nem dolgozott :lol: )

Kép

Kép

Kép
veronikusz

Köszönöm cukorfalat!
A komplikáció a szülés végén volt, mert nem akartam tágulni 12 óra után sem, sem pedig az oxitocin hatására, amiből ezután órási adagot kaptam, de annyira elfáradtam, hogy a tolófájásoknál hiába éreztem úgy, hogy bele halok annyira akarom tolni mégsem sikerült és csak kb a 10.-dik fájásra sikerült megszületnie Áron babának, aki nem kapott sokáig levegőt a szülőcsatonában és nem sírt fel!
Úgy vitték el nagy sebbel -lobbal, hogy nem sírt, pedig előtte ott előttem is próbálkoztak pár percet.
De szerencsére később már hozta is vissza a csecsemős nővér, hogy "most már minden rendben"!!!
Nem kívánom senkinek sem azt a pár percet...
Azóta bezzeg mutatjuk a hangunkat rendesen...(szerencsére!) :lol:

Egyébként engem is leteremtett a gyerekorvos, hogy tönkremegy a mellem és csak 25 percig szabad szopiztatni, de arra a kérdésemre, hogy azt követően mit csináljak az ordító gyerekkel már nem mondott semmit!!!

Hát igen ezért nyugodtam meg a TI válaszaitoktól, MERT IDE TAPASZTALAT KELL ÉS NEM TANKÖNYV!!!

Hanna
hanna09

Hahó!!!!

Borsa!
miért is sárgultál be????? :oops:

Veronikusz!

sztem ha hazaér egyik este apa akkor kapd el, ráncigáld be a fürdőbe azt hadd szóljon :D :lol:
Egyébként mostmár jöhetne is bármikor??????
Én is Dani születése után éreztem azt, hogy Orsival milyen egyszerű volt minden...pedig amíg csak Orsi volt akkor meg úgy éreztem, hogy baromi nehéz dolgom van :?

emano!
Na látod, megy ez....

mtunde!
Igen, felrakta a dokim.
Ugye a szoptatás nem egy biztosítás arra, hogy nem leszünk terhesek...így vagy fogibogyi vagy spirál...és nem is éreztem semmit a felrakásból...
Aztán azt mondta, hogy "próbáljuk" ki :oops: mert van egy zsinor a végén és azt levágta, de ha szúrja a férjemet akkor menjek vissza és rövidebre vágja...jó mi????? :lol:

Szép napot...mi megyünk játszótérre...Orsi most válogatja, hogy melyikre menjünk a 3 közül amit az ablakából lát :D

Kép

Kép
cukipofa

Kati!
A 8 órai kelés miatt :D

Ildi!
Kőérberki lakópark
www.tovarosorvosok.hu

Orsi

borsa

Orsi

borsa

Csak beugrottam.
És mit látok?

Hanna, Ildus,, üdv nektek!

Hanna, gratulálok, örülünk, hogy megint többen lettünk egy pici gyönyörűséggel.

Ezekkel a hülye dumákkal, hogy meddig szopoztass, meg mikor menj ki levegőre ne törődj. Tényleg ki alakul minden. Mi is sokáig ciciztünk az elején, aztán lecsökkent az idő. Bízd magad az ösztöneidre. :)

Holnap megyünk kedvenc szülészetünkre. :) Terheléses vércukor. Csak kibírjam ájuldozás nélkül addig a zsemléig meg pohár tejig.

Lányok, akkora a hasam megint, mint másoknak, akik már szülni készülnek. Melindával is így volt. :roll:

További szép napot mindenkinek!

Kép

Kép

Kép
memme

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet: