Fülinek és Pocaknak boldog névnapot!
Nuk!
a lényeget (pöttyök) kihagytad!!! mi van velük?
mivel L.is táposcsirke volt részben, elmondom, hogy én hogyan csináltam. a hozzátápi mellé mindig kínáltam neki tápszert is, és ha kért, ivott, ha nem, hát nem. vizet - pedig kínálgattam - nem igazán ivott 8-10 hós koráig. ha keményet kakilt, az üres v. 1 kockacukros kamilla tea mindig bevált. mikor nem volt hajlandó meginni a teát, akkor kamillás tápot csináltam neki.

(a forróvízben kioldottam a teát, majd a tápot a szokásos módon elkészítettem benne)
szóval, mikor már sok bébikaját evett, akkor előbb mindig fél deci tápit kínáltam, hogy igyon is, és utána a tököt, ilyesmit. a sütőtökről még azt kell tudnod, hogy nagyon alacsony a kalóriaértéke, szóval helyes, hogy teszel bele még pelyhet is. persze a tök nagyon jó minden szempontból és a kakit is lazítja, ha nem turmixolod teljesen péppé a rostokat.
egyéb piákra nem szoktattam rá, ennek köszönhetően mai napig nem üdítő, v. cukroslötty függő, néha napján adok neki bodza szörpöt, de pl. a citromos-mézes teát is most kapta először (2évesen), mikor beteg volt,kicsit féltem is, hogy hogyan reagál a szervezete a mézre. a gyömölcsteákat mindig mindenféle ízesítés nélkül adtam neki, én is így iszom és tökéletesen fincsi.
fekete v. zöld teát sosem adok neki, csak herba v. gyümölcsteát.
életében párszor persze már ivott ivólét, amolyan "ünnep" jelleggel, mikor mondjuk buliban voltunk vele, vagy ilyesmi. de nem lögybölt, csak akkor ivott, mikor kívánta.
kajatipp: főzzél neki céklás krumplit. fele-fele mennyiségben főzd meg a krumplit és a céklát (ízesítés nélkül, vagy max csipet sóval) és turmixold össze. Lencse, miután ezt megkóstolta, mindig ilyet akart. (tápértéke is magasabb, mert keményítő [Ch] van benne)
és hogy milyen víz? 7-8 hós koráig forraltam, majd sima csapvizet kapott, és ritkán ásványvizet. én még hiszek a csapvízben.
ha sok kaját készítesz neki, fagyaszd le bébiételes üvegekben (háromnegyedig rakva), és jó lesz télire!
apával már jobb a szitu? (segít már jobban?)
Macs!
elképesztő, hogy az állam ezt tette a mamákkal. hogy tudják ilyesmire kényszeríteni őket, nem is értem. se bölcsi, se semmi, de melózni menjen az ember, aztán fizessen maszekon vkinek. (mondjuk januárig még lehet, hogy szobatisztává tudnád tenni a módszerünkkel Fülit, de ez nem változtatna a bölcsiszitun)
Vica!
mindig lesz hasonszőrű, soha nincs olyan, hogy csak egyetlen ember terhes a topicban.
Ríd!
dehogy méreg a calciumusk, csak nem kell minden indokolatlan esetben beadni. még megfázásra is jó, nem csak ellergiára és izomgörcsökre, de csak 1-2 ampulla és kész.
sajnos én elvertem volna L. seggikéjét, ha így elrohan vhova, hogy soha többé ne tehesse meg.
Neet!
és otthonlét két gyerekkel?
különben én olyan cégeknél melóztam eddig, akik egyáltalán nem engedték volna, hogy otthon legyek a gyerekkel, ha beteg. az első m.helyemen még én se lehettem otthon, pedig totál lázas is voltam olykor.
Barbi!
nagyon sok ++++++++++++-t küldök nektek!!!
Tinu!
simán elmehettünk egymás mellett, kb. 4 és 5 között távoztunk, totálisan telerakott kocsival. Lencsének nagybabakocsit vittünk, és kölesgolyóval elértük, hogy ne akarjon kijönni, ugyanis akkor az minden lett volna, csak vásálás nem.
Vera!
én is így érzem alvásilag, csak kell a megerősítés. azért is szeretném, h aludjon, mert az oviban én se akartam mindig (nem úgy voltam otthon szoktatva) és durván bánt velem az ovónéni ilyenkor. (nagy körmeivel lenyomta a szemeimet)
Johi!
hajrá!!!!!!!!!!!!
LENCSE ÉS A GYÓGYÍTÁS:
vasárnap, mikor fájt a fejünk, egymás között beszélgettünk a férjemmel. erre oda jön Lencse és kérdezi: "fáj a fejed, anya?" ,mondom: igen. azt mondja: "meggyógyítom". és a nyitott tenyerét rátette a homlokomra pár másodpercre, majd megkérdezte, hogy jó-e már. mivel még nem volt jó

, többször megismételte rajtam és az apján is.
hogy ez miért érdekes történet? mert SOHA nem látott ilyesmit, hogy mi így "gyógyítottuk" volna egymást, egyedül anyukám gyógyította így őt 4 hónapos korában, mikor egyszer úgy voltunk otthon, hogy beteg! másodsorban, mikor ott volt a keze, nem fájt a fejem!!! csak féltem, hogy nehogy átadjam neki, anyukám magyarázta, hogy ilyesmit nem lehet, de mégis... úgyhogy egy idő után mondtam, hogy már nem fáj
teljesen meghatódtunk a férjemmel (ráadásul ő nem is hisz ilyesmiben).