A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Gyermekek / magzatok kor szerint » 2007 tavaszi babák

Ria, Május is biztos jön, most nemtom hol császkál, de számítsd bele :wink:

Kép
Kép
agiboldi

sziasztok!

megint nem győzöm az olvasást :oops: :cry:

sno
olyan huncut is mint ahogy kinéz :lol:

a székrekedésre most láttam h a salátafőzi állítólag hatásos...

nem próbáltad esetleg szélcsövezni? nekünk bevált...ha már feszeleg és a torna masszázs sem segít s ha nagyon zavarja akkor este szélcső és vagy utána rögtön vagy másnap reggelre ott a kakesz.
a hőmérővel csak azt az 1-1,5 cm es szakaszt ingerled a szélcsővel magasabbra tudsz jutni anélkül h fájna neki...

pankaa
ezek szerint Te sokáig akarod cipelni a kisasszonyt?
a miénkben elvileg 13kg-ig lehet cipelni de amint totyog én leteszem sőzt lehet h hamarabb igazából most az utazás miatt szoktatom persze én is élvezem egyenlőre :lol:

bozotka
én annyit vettem észre h 2 este nyűgösebb ill meg volt duzzadva az ínye dudort nem láttunk szombat este annyit éreztünk h kicist "akad" az ujjunk de még semmi nem látszott vasárnap estére pedig már kikandikált :lol: :wink:
különben meg minek a fogacskák ha anélkül is szétrágja az almát? :lol: :lol: :lol: :wink:

ria
Beni milyen hosszú :shock:
klassz ez a 7-es kombináció :lol:

lorca
én már nem is csodálkoztam a védőnő rendkívül okos tanácsán ő már az elején is csak annyit mondott h ha nincs elég tejcsi nyugodtan adjak tápszert :twisted:

ízületek
Lea is kattok még időnként de eszembe sem jutott h gond lenne én is a laza ízületekre tippeltem :shock: :oops: most akkor paráztatsz? :shock: :lol: :lol: :wink:

nanica
ez akkor jó hír mmint h nem vér :lol: lehet h félrenéztétek?
ami a gyerek melletti munkát illeti hát nem egyforák a gyerkőcök :lol: esetleg még próbáld meg járóka nélkül hátha nem érzi magát keretek között bár nem tudom ez hatásos lehet e ha ne makkor már csak a türelem marad :lol:
a kajcsikat nem tudod ritkítani? próbáltad már újra a múltkori óta?

csuklás
vagy szopi vagy újabb kacagtatás mulasztja el :lol: de lehet h a citromos tejet kellene kipróbálni :wink: :lol:

timo
szar éjszaka :cry: milyen légzésfigyutok is van?mi most rendeltünk egy Angelcaret mondván az az egész matracfelületet érzékeli... :shock: ugye nektek nem ez van mert infarktust kapok...ugyebár én ezért ne mlaudtam sokáig...bár mostanában nem tud már lemászni róla mert akkora :lol: :lol: :lol:

a tejcsi szerintem is vissza fog állni :lol: esetleg gyakoribb cicre tétel? vagy menjek a fenébe ezzel :lol: :lol: :wink:

pann
egy HŐSNŐ vagy! ugye milyen gáz h felkel az ember akkor is ha nem kellene? én még mindig ebben a kórságban szenvedek :shock: :lol:

lora
Brigi egy kis szívtipró lesz ez tuti...ha ilyen náthásan is a hapsikat lesi mi lesz később? :shock: :lol: :lol: :lol:
remélem már jobban vagytok!!!!

ágiboldi
ne parázz !! tuti rendben lesz! lehet h csak férfiúi büszkeség és apával versenyzik :shock: :lol: nehogy már alul maradjon a horkolásban is :lol: :wink:

ria
Beni répa :shock: :lol: :lol: :lol:
mehetünk a talira? :oops: már jó az autó :lol: de tényleg csak ha beférünk
nyugodtan mond meg ha nem!!!!!!!!!!!!!!!!

karalábé főzi :shock: :shock: :shock: meghalnék ha meg kellene ennem :lol: :lol: :lol: nyersen pedig imádom :lol:

mazsi+Lea

KépKép
mazsi*

Mazsi!
Angelcare légzésfigyunk van! :lol: :lol: :lol: :lol: És nem érzékeli az egész matracot... kábé oda kell húzni a szenzorpadot, ahol alszik! :shock: :shock: Ezt a cégnél mondták, mikor beszóltam, hogy riogat a készülék! :shock:

Timi
Kép Kép
timocska

Mazsi,
Nekünk is Angelcare légzésfigyunk van és nekünk eddig egyszer riasztott rendesen és egyszer csak pittyent egyet. Mi egy kicsit elcsúsztatva tettük be a lapokat a matrac alá és nem volt gond. Gyerek nélkül kipróbálva az egész matracot érzékelte.
De jó, hogy ti is jöttök a talira. Remélem beférünk Riához!

Timo,
Írtam az Ancsának ringató ügyben. :D
Vendég

sziasztok!

itt vagyok én is, de igen sűrű két napon vagyunk túl. tegnap ugye az úszás, és az azt követő nálunk már szokásos pólusozás, ma meg rokonlátogatás volt, álló nap.

végre tegnap nem bőgött kele az úszáson!! juhéjj! én eddig is lelkes voltam, de most belekóstoltam, h ez milyen érzés, hát rem, nem csak kivételes alkalom volt és előbb-utóbb megszereti.... legalább a vízalámerülésig el szeretnék vele jutni

aztán elmentünk ugye a pólusba, próbáltam kaja után (lehet, h ez volt a hiba :twisted: :oops: ??) ruhát venni a keresztelőre. hááát csajok, én majdnem bőgtem. ria, te most ne is olvass tovább :wink: de a helyzet tragikus!! akkkkkora hasam van, h magam is megrémültem, pedig nézem ugye egy ideje. naszvl találtam egy n n menő ruhát egy butikban, és a c und aban egy egészjót. de miután a n n menőben se voltam csinibb, ezért maradt az ötezerforintos c und as.

kelemackónak sztm bejön a fogára a chamomilla bogyó. tegnap és ma nem kapta, és én láttam rajta a különbséget. nyügibb volt. aztán lehet, h más is közrejátszik, de holnaptól újrakezdjük, végülis nem jár sok macerával és ártani meg tutira nem tud.

vlmint benéztem vlmiért a téliekhez, és ott meg azt láttam, h délután kell citromfűteát inni, ami átmegy az anyatejbe estére, és ezért jól alszik a baba. háát nem tudom, de mivel ez se nagy kunszt, hát csinálok egy bögrével (=két filter) és megiszom. és bár kizártnak tartom, h ekkora különbség legyen, de tegnap pl csak kétszer kelt éjjel...

ria
ah drága ágiboldi már jelezte, mi is n n szívesen mennénk a talira, de tény, h a létszám korlátozott, mert egy csomó baba már izeg-mozog, szvl sok hely kell. és bár km ebből a szempontból igen jó vendég, nem sok helyet foglal, mivel csak a hátán fekszik, ill. én ringatom állva a folyosón (ez a legjobb helykihasználás, csak 35ös a lábam :lol: ), szvl én megértem, ha nem férünk be és EGYESEKKEL ELLENTÉTBEN :lol: :lol: nem sértődöm meg, ha más megy helyettünk :lol:
de azért rem, lesz pár álmatlan éjszakád, mire eldöntöd ki megy hihihi

mazsi
komolyan még most vesztek új légzésfigyut? van még egyáltalán rajtam (és lorcán, rá emlékszem) kívül vlki, akinek nincs? :oops:

timo
lillusnak előbb-utóbb megjön az étvágya, nyugi! sok erőt a próbálkozásokhoz, mert itt csak az segít.

pann
gratula az éjszakákhoz! sokat fogok rád gondolni, ha kelét áttesszük a saját szobájába és négymilliószor kelhetek fel éjjel! de itt is látszik, h a kitartás meghozza a gyümölcsét, csak hát olyan nehéz nem feladni, ugye az a fránya könnyebb ellenállás :wink:

lorca
te meg igazi hős vagy! ekkora macerát bevállalni, nem semmi!!! én még a gyerekszoba-festést is halogatom, pedig az ehhez képest bakfitty, v mi :D

majus3

Sziasztok!

Végre alszik! :D Nektek hogy mennek a szopik? Én már alig győzöm visszahúzgálni a megfelelő helyre, mert állandóan "elmászkál" evés közben, és aztán meg reklamál, mert nem találja a cicit! :?

Fog: én mindig akkor veszem észre, mikor már felszakadt az íny.:oops: Pedig most nézegettem is, mert azon járt az eszem, hogy milyen bénán fog kinézni egy foggal a szájában. :lol: :oops: :oops:

Karalábéfőzi: bevallom, nálunk is csak Ádám eszi, én zöldséglevest vacsiztam.:oops: Recept (Horváth Ilona után szabadon): kis olajon sóval megpárolni a kockára vágott karalábét, majd meghinteni egy kis liszttel, vízzel felengedni és kész. Ízesítésként mehet bele: cukor, petrezselyem, tejföl. :wink:

Sági, Mazsi! Nagyon jók az új vonalzó képek! :D

Ágiboldi! Én nem merem kijelenteni, h az új rendszer hatása, h most ennyit aludt. Nálunk a fizika tanszéken mindig azt szajkózták, h egy kísérlet nem kísérlet, ahhoz h vmit bizonyítottnak tekinthessünk legalább 3x meg kell ismételni a kísérletet és uazt az eredményt kell kapnunk. :roll: Szóval most jön a második kísérlet....kezdek izgulni. :oops:
Vendég

ó! Azt meg sem írtam, hogy ma vacsinál annyira óbégatott, hogy betömtem a száját egy kocka főtt krumplival (a levesemből), és megette! :shock: Semmi köhögés, fuldoklás, egyebek. Úgy látszik, megedződött a kölesgolyón. :wink: Pedig már olyan jól belelendültem a fagyasztott pürékockák gyártásába... :lol:
Vendég

Azt hiszem, a kedvem végre a jó irányba lendül. A lakás még romos, de már kezdem megszokni. Már tucatnyi munkaórám van a takarításban, ami azért jó, mert pénteken visszajönnek, és akkor vissza a kályhához. De addig legalább egy konszolidált malacólban akarok csak lakni.

Ami jó hír, hogy sikerült végre venni Robinak egy jegyet egy londoni focimeccsre. Nekem nem nagy szám, de olyan jó volt látni, hogy teljesen izgatott lesz, amint nézegettük a neten a lehetőségeket. Tesóm egy Arsenal meccsre nézett és hasonlókat, amiért akár Ł200-at is elkérnek. Ráadásul vagy egy évre(!!!) előre kell gondolni, volt ismerős, aki még úgy sem kapott jegyet. Most pedig egy Fulham-re vettünk, ami neki legalább olyan jó, de a töredéke. Tesóm mondta, hogy ha akarom, elmehetek a meccsre. Szerintem halálra untam volna magam, de megnéztem volna, mit csinál 3 gyerekkel legalább 4 órán keresztül. :twisted: Aztán mégsem akarok ilyen kedves lenni, végülis ő az egyetlen tesóm, nem szeretném, ha kirohanna a világból. Meg mégiscsak ő fizet minden jegyet. :wink:

Anyukám is jön holnap. Megmondtam neki, hogy a lakásról nem tehet fel kérdéseket. 8) Remélem, megtámogat anyagilag egy kicsit. Ilyent sem mondtam még azt hiszem. Vicces családban élek. Ha anyukám hoz pénzt, vagy valami mást, mindig jobb kedve van. Egy csomó dolgot kapunk tőle (mosógép, hűtő...) úgy, hogy nem kérjük.

Jól megy a tanítás is. Ma volt egy tanítvány, akitnek a középsuliban ofője voltam és most a középfokura készítem. 3 éve nem beszélt szinte semmit, mégis elég jól ment, pedig csak a második, kis nyelv volt neki. Nagyon meg voltam magammal elégedve. Jól belevertem a fejébe :lol: Még ha kicsit akarata ellenére is. :wink:

Éjjel Szabi elfelejtett felébredni. :D Lehet, hogy azért ez is része a jókedvemnek. Tegnap megevett egy egész üveg husis sütőtököt. Ha ma nem alszik (tuti, két éjjel egymás után sok lenne), akkor ráfogom a husira és minden nap kap. :)

Úszás:
A víz most olyan meleg volt mint először, vagy hűvösebb, mint másodszor? Hogy tudjam, melyik a valódi élmény. :wink:

Május,
Ez a felújítással kicsit úgy vagyok bevállalós, mint a cigány lókupec a lovával: Nem vak az a ló, csak bátor.

Kép KépKép
lorca

lorca
hahhaha, a víz hidegebb volt mint valaha!!!!

pann
rajtatok a világ szeme!

majus3

Elszabadult a vadállat: letettem a nagyszoba szőnyegre, elfordultam, hogy teregetek, mire visszanéztem, már a folyosón a cipőm sarkát rágcsálta. Nemcsak gyors, de hangtalan is.

Ma 2-szer kakilt lezuhanyzósat, de még mindig erőlködik, és mivel nem vártam ki az egy hetet az új kaja bevezetésével így nem tudom, hogy a szilva vagy a meggy…Tényleg, ti mennyi időt hagytok egy újabb kajaféleség előtt?
Gondolkodtam már a szélcsövezésen, de annyira nem szeretném ezt a mechanikusan ingerlő vonalat folytatni, hogy sosem veszek, pedig a lázmérőnél biztos jobb.

Izomból ráálltunk a vízivásra, a szőnyeg pl. jó sokat ivott a „varázs”itatónak hála :evil: .
Valaki megvilágítaná nekem lécci, hogy miért tartozik magasabb evolúciós szinthez a csőrös pohár (AVENT), mint a cumisüveg. Ugyanúgy cumizza.

Ria,
Van a közeletekben játszótér (a nagyszámú érdeklődőre tekintettel)? Köszönjük a kedves invitálást, elkezdem fejben kidolgozni a tervet, de mi sem sértődünk meg, ha nem férünk (persze ezekkel a kijelentésekkel semmit sem könnyítünk a helyzeteden, esetleg lehetne több turnusban :D )
Sikerült megmenteni a lábast, vagy még ázik :twisted: ?

Timo,
Hogy lenne már gáz?! Vannak akik direkt büszkék rá, hogy így csinálják. A Picik és Kicsik azt írja (tegnap beleolvastam azért vagyok ilyen okos), hogy a hozzátápi kezdésének ideális időpontja, amikor kezded kínosnak érezni, ahogy a gyerek kinézi a falatot a szádból. Az erőltetéssel csak elrontani lehet a gyerek evéshez fűződő viszonyát.

Május,
Mi sem figyeljük a légzését, meddig áll fenn a veszélye, 1 éves korig?

Pann,
Rajtatok a világ szeme :shock: (ez most itt egy kukkoló fej akar lenni)!
Valamelyik topikban azt írták, hogy szilárd kaja bevezetésnél nem kell megijedni az öklendezéstől, ők maguk elrendezik a dolgokat, vagy megeszik, vagy kiköpik, de megfulladni nem szoktak. Ezzel csak azt akartam mondani, hogy bátran lehet kísérletezni.
Engem mindig otthagy szopi közben, az ujjszopi nagy rivális lett, mert azzal lehet nézelődni.

Orsi
Kép Kép
sno

Sno!

"Elszabadult a vadállat" :lol: :lol: :lol: :lol:

Csőrös pohár: én sem értem, de mindenki azt mondja, hogy más mint a cumi. :roll: Ha jól emlékszem Ságiék megvilágították nekem ezt a kérdést múltkor uszi után, de ha megkínoznak sem tudok belőle felidézni semmit! :oops:

Légzésfigyu: én úgy emlékszem (:lol:) egy éves korig ajánlott.

Vízhőm.: megerősítem amit Május írt: Gergőnek csak a lába ért bele, de már bőgött, olyan hideg volt. :( Szegénykém azt még elviselné, hogy alvásidőben vízbe teszik, de hogy hideg vízbe :shock: , na az már mindennek a sapkája!
Ha ez a tendencia folytatódik, dec-ben már lékelni kell majd, hogy legyen hol bemászni, aztán folyamatos víz alatt tartózkodás lesz a progi. :wink:
Egyébként rájöttem, hogy azért gyaksiztuk legutóbb a vízbe ugrást, mert a lépcső már annyira gáz, h ezentúl csak beugrálni lehet. :wink:

na jó, befejeztem, good bye, good night! (ez filmcím, nem?)
Vendég

légzésfigyu
1 éves koráig mindneképpen szeretném h tuti legyen azért most lesz új mert most van rá píííz és apa már nem tudja nézni h azért kelek mert mászkál...

sno
a szilva valószínűbb :lol: de lehet h a meggy :shock: :lol: :wink:
én úgy tudom 3-4 naponta célszerű új ízeket bevezetni

mazsi+Lea

KépKép
mazsi*

Timocska,
Kolléganőm egy éves koráig kizárólag szoptatott. Semmi baja nem lett a gyereknek. Ezt azért én nem csinálnám, de még jó darabig, hónapokig nem kell mennyiségeket ennie. Szerintem egyáltalán ne erőltesd. Ha ő csak az ujjadról akar lenyalogatni 15x egy kis zöldségpürét, azt adhatod 15 különböző napon. Belefér.
Szabi már többször kapott a no glutén elvem ellenére kenyércsücsköt. A nap fénypontja.

Csongria,
Én már megtanultam, hogy a répát mikróban szabad csak csinálnom. Nagyon büdös tud lenni. :lol: Mivel a répák még nem szenesek, a lábas elvben megmenthető. Tapasztalat. :D
Én is szívesen mennék a talira, de most biztos kihagyom. :wink: Közlekedésileg kicsit kiesne akkor.

Lora,
A tengeri sós orrsprét próbáltad? Sterimar talán, nem tudom, hogy jól emlékszem-e. De a patikus tudja. Lehet, hogy egyébként is későn mondom, de érdemes beszerezni, ha nincs. Belefújsz és hagyod kicsit sírni. Az anyatej is nagyon jó, amit Timo mond, az pedig antibakteriális. A gyógyiban vehetsz hozzá szemcseppentőt. Csak fordítva rakd rá a gumit, úgy (nekem) jobb.

Ágiboldi,
A körte tökéletes nyersen. Csak várd meg, amíg túlérik egy kicsit. Akkor a legjobb nekik, akkor nagyon édes, Szabi teljesen odavan érte.

Felújítás:
A falra vetítős órám és lehet, hogy a porszívó is mártírjai a cirkónak. :roll: De csak vége lesz egyszer a ramazurinak, és akkor szép lesz a lakás és meleg. (sok szürke csíkkal egy darabig.)

Orsi,
Igen, az ismerős ikereket vár. Jó, hogy a 3 fiúval még csak el sem fognak férni, elég kicsi a lakásuk.
Én direkt azért vettem egy vetítős órát, hogy a fejem fölött lássam, mennyi az idő. A 30 centis számokat még szeműveg nélkül is látom. Amolyan léleknyugtatónak jó. Volt.
Én sokáig aludtam Nati mellett. Azután ő maradt az ágyban, én mentem el. Az éjszakázást jobb félálomban csinálni, ha már egyszer muszáj. :oops: Egyszer ő is leszokott.
A harapásról szinte mindig leszoknak pár próbálkozás után. Nati is csúnyán megharapott párszor, amikor jöttek a fogai. A felső első metsző nem volt épp kellemes, de utána már egyáltalán nem volt gond.

Nanica,
Szerintem szép lassan kivárta, amíg tökéletesen megy a forgás és nem pazarolta az idejét próbálkozásokra. :D

Panka,
Hallottad a válla kattogását a pocakon keresztül? :shock:
A BPD-hez mekkor a fejkörfogat társult? Azt nem tudom, mekkora volt náluk. De Szabinak egyébként is pici feje volt. Igaz, ő úgy gondolta, hogy ha pici a fejed, toldjad meg egy kezecskével. :twisted:

:?: Bocs, hogy jövök a dinnye kérdéseimmel. Nálatok milyen gyakran pisili át a pelust? Szabi az elmúlt két hétben kb8x, pedig előtte sokáig nem csinált ilyeneket, csak nagyon kezdetekben. Több pelust és méretet is próbáltam, eredmény ugyan az. Az éjszakát nem bírja, volt, hogy a 8as fürdés után f4kor kellett ruhatárat cserélni.

Nem tudja valaki, hogy ez az ízületi kattogás mikor múlik el? Ha megy valaki dokihoz, rá tudna kérdezni? Nekem csak éjjel jut eszembe, hogy fel kéne hívnom a dokimat, de azt hiszem, jogosan küldene melegebb égtájakra, ha most ezért felhívnám. 8)

Bozotka,
Egész almát érdemes odaadni, azt csak szopizni tudja. Meglepően hatékonyan. Fog nélkül is megy az átharapás, de erre már rájöttél. :wink:

Kép KépKép
lorca

Hali!

Meg van a lista :lol: Gyorsan összeszámoltam! Sajna senki többet harmadszor de persze ha valakinek közbe jön valami jöhet más! :D Május, Sági, Timo, Ágiboldi, Pann, Lora, Sno, Mazsi, Hívtam Barbit is de még nem válaszolt. Akkor velünk együtt 10. Szerintem elférünk.

KépKép
csongria

Orsi,
A csőrös poharat nem szopizza. Csak a bevezetésre kell a puha csőr, ha korán adod. Utána megy a kemény, az már nem olyan, mint a cumi. A nyomi Aventes varázsitókák meg szörnyűek. Érdemes megkímélni magad az élvezetétől. Nézzél inkább szilikon csőröset. A cumisüveggel lehet úgy rohangálni, hogy a foguk közé szorítják, aminek nem részletezném az áldásos eredményeit. Ezt még nem láttam csőrössel.
Szabi nem csak ujjszopi közben szeretne nézelődni. :twisted:

Uszi,
Ok, akkor legközelebb viszem a jégcsákányt. :oops: Nem lehet, hogy simán a külső hőmérséklet csökkent? Mert akkor lehetne panaszkodni. A vizet azt biztos nem fogják jobban melegíteni a kedvünkért. De Szabi is felemelte már a hangját a múltkor is, és az elsőt látványosan jobban élvezte.

Kép KépKép
lorca

Mazsi, ti még most rendeltek légzésfigyelőt? :shock: Mikor engem már arról győzköd a külvilág, h ilyen idős korban már húzunk kifelé a kockázati csoportból! Jajaj, akkor még parázzak tovább? :shock: :oops: :wink:

Lorca, hidegebb volt mint másodszor! :twisted: az elsőt beetetésnek szánták, a második emyhe csalódás, most viszont már kékült a szám...

Orsi, én se vártam ki az időket két kaja között: eddig semmitől nem volt semmi alapon, naponta is kapott mást..
csatlakozom a csőröspohár értetlenséghez... ilyenünk még nincs (immár, az Aventes tápszeradagoló pohár után ez az egyetlen piaci rés)

Ez jó hír, h nem könnyen fulladnak meg, Boldi is kölesgolyón edz!

Ria, csatlakozunk a meg-nem-sértődőkhöz akik szeretnének menni de megértik ha nem férnek be. Amúgy ha Május nem fér be, akkor mi Boldival nem találunk egyedül oda, úgyhogy rögtön dupla hely ürül :lol:

Kép
Kép
agiboldi

Hurrá, most látom beférünk Riához :D

Kép
Kép
agiboldi

SNO: az éjjeli menetrend kísértetiesen ismerős.

Nálunk sem volt korábban a 11-es szopi, erre a keresztelő hetén szokott rá, mikor a nagyszülőknél együtt aludtunk, 1-2-től reggel 6 -7ig mi is többször szopizunk úgy, hogy hamarabb elalszok ( reggel pl. 20 centis sávon feküdtem az egyik oldalt, Linusapu az ágy másik végében, hogy rá ne feküdjön, a Linus meg a nagy ágyban kényelmesen középen...

Azt vettem észre, hogy az első elalvást követően kb. 10-15 perc után felébred, és ha nincs ott a cici, éktelen ordításba kezd, ha ott van, akkor két szívás és alszik tovább. Ez előtt az ébredés előtt annyira felületesen alszik, hogy esélyem sincs áttenni a kiságyba, utána meg gyakran én is visszaalszom.

Lora: kulcsos pelus, szólj, hol lehet kapni :oops: :roll: :lol:

Ágiboldi: csavaros fagyi, még mindig mosolygok rajta (vizuális típus vagyok… jó tudni, mi vár még rám! Mustár után ez jön)

Ria, juj, ezt is meg kell tanulnom nekem is, ha főzés van, nincs babanet. :lol:

Citromfűtea: hát nem tudom érdemes e lenyugtatózni a babát, csakhogy mi aludjunk. A ciromfű bizonyított nyugtató, „antidepresszáns”… :evil:

Pann: megyek a gyerek után szopi közben, csak nehogy rászokjon és a kanállal is kergetni kelljen majd a lakásban :lol: :lol:

A bölcsőhalál valószínűsége 3 hós és 1 éves kor között a legnagyobb.

Jóéjt, megyek álomszopiztatni... Remélem én is alhatok utánna :P

nanica

Jöhetnek az adatok priviben, nekem is nagyon szita az agyam mostanában...
Holnap felteszem az új táblát is!

nanica

Sziasztok!

Csőrösitató:Emili tud belőle inni, Aventes van, de a kezdő csőr, nem a jobban folyós.Én szívtam, és jön belőle.Viszont van most a Nuby márkájú, annak szilikon acsőre, másképp is néz ki, abból is jön a víz.
Viszont csak az aventes nem csöpög->Emili nyomkodja a cumikat,mintha fejné :lol: , és spricceli a vizet a szájába, nyakába, ruhájára.Közben gyönyörködik a szökőárban. :twisted: Jó buli 8)

Pelus:nekünk Huggies van, és nekem is most kezdett el vele problémám lenni, nekünk a kaki folyik ki belőle, ha ülve kakil(nem pedig fekve).Éjszakára a 4es méretet adom rá, azzal jobban bírja,de már nem sok van a 3asból, utánna nappalra is a nagyobbat kapja.

Fejkörfogatot nem tudom,csak BPD-t mérnek.Igen hallottam, hogy kattog.Erre a hangra lettem figyelmes, hogy pont olyan,mintha kattogna vkinek az ízülete.Kipróbáltam, hogy teljesen mozdulatlan voltam, és éreztem hogy mocorog, és akkor hallottam. :shock: De nem mondtam seninek, biztos kiröhögtek volna.Csak mikor itt volt a védőnő, és hallotta ő is Emilin, születése után, akkor említettem meg neki.

A szilva lazítja a kakit, a meggy semleges, de ez gyerekfüggő.

Kölesgolyó nálunk is csúszik, de a reszelt alma már darabos a kisasszonynak, attól fuldoklik, meg öklendezik :? :D

Kaja:kinézi Emili is a szánkból a kaját,ha az asztlahoz húzzuk a székét vacsinál.Követi a akaja útját a tányértól a szánkig, közben csorog a nyála, azt próbálja lenyelni, cuppog, és nyammog.Majd amikor a kanál a szánkhoz ér, kinyitja a száját :lol: Majd csodálkozó tekintet, hogy nem az övében landolt a kaja.Tegnap is ez volt, férje ette a húslevest, tett bele kis chilit is, de Emilit nem zavarta, az üres tányért elkezdte nyalogatni, majd eltűnt benne a feje :lol:
Utánna kivett a tálból egy nagy fehérrépát, és azt harapdálta, és evett is belőle kicsi darabokat.Attól nem fuldokolt, bezzeg areszelt alma.... :lol:
na eltettem magam holnapra.
Jó éjt, pihentető álmokat! :wink:

Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers
Kép
pankaa

Én valahol úgy olvastam, h 2 hónapos kortól 1 éves korig, de a legkockázatosabb időszak a 2.-6. hónapig tartó, utána már egészen elenyésző.. Ezt most saját megnyugtatásomra írtam ám le, tudom, h már léptetek :wink:

Panka, na pont a fehérrépát ette meg, később tuti nem fogja :D

Kép
Kép
agiboldi

Panka,
Fejkörfogatot biztos mértek, az rajta van a zárójelentésen is. Meg talán a kiskönyvében is. Elvben minden hónapban meg kéne mérnie a védőnőnek az első 6 hónapban(?).

Szabi is roppant csalódott tud lenni, ha valami az én szájamban landol. Mostanában iszony ragaszkodó lett. Egyre nehezebb stikában enni. :wink:

Kép KépKép
lorca

Sziasztok!

Voltunk dokinéninél 5 hónapos megtekintésen, jó húsban van a kicsike 8150 g és 68 cm. Legalább az esti szopiknak van valami látszata is az anya szemkörüli karikáin kívül. Nálunk nagyon szopipártiak a védőnő és az orvos is. Hétvégén lesz a szokásos szopis nap. Ilyenkor felvonul egy csomó forgalmazó, lehet olcsóbban venni cuccokat és vannak repi anyagok is. Azt hiszem ezt a védőnői szolgálat szervezi. Bozótka, ha van kedved, gyertek szombaton.

Ágiboldi,
Fül-orr-gégészetre azért vittem Bálintot, mert a múlt ősz-tél-tavaszon sokat volt úgy beteg, hogy bedagadt az orrmandulája és aztán jött baci vagy vírus és kezdődött az orrcsorgás, köhögés. Nyáron is sokszor volt, hogy alig kapott levegőt az orrán és orrhorkolt, de mivel nem voltak bacik és vírusok így nem lett belőle nátha. Előre félek a borongós időtől ezért kérdeztem meg a dokinéninket és Ő neki van egy ismerőse a Szent János kórházba akit jó szakembernek tart ezért mentünk hozzá. Körzetileg biztos nem oda tartoznánk. Végül is azt vettem ki a szavaiból (miután fél szemem Bálinton volt, aki jött ment a rendelőben), hogy ez normális ebben az életkorban. Nem tudják kifújni az orrukat, valamint az orrvalami és az orrmandula között kicsi a hely ezért lehet a horkolás, meg orrdugulás. Normális az is (amin mindig meglepődök még most is), hogy 2 hétig eltart a nátha náluk, ha tovább tart mint két hét akkor aggódni kell és visszamenni hozzá. Láz nem mindig kísérő jelenség. Ja és ha orrhorkol akkor estére adhatok neki orrcseppet. Még mondott dolgokat, de nem bírtam megjegyezni. Kíváncsi vagyok nektek mint mondanak.

Banános információ teljesen új volt nekem, jó tudni.

Mazsi,
Túraszakosztály még egyetemi korszakból jött, aztán utána átalakultunk egyesületté. Gyerekek előtt egész komoly túrák voltak 30 km, meg 3000 m-es hegyek stb. Most mivel a túratársak többsége gyerekes lett, no meg kicsit már öregszünk több a kultúr-túra (bortúra, madárfigyelés, néprajzi dolgok) és a kisebb túrák. Pl. múlt hétvégén elindult mindenki egyszerre aztán 2 km után pár család közte én is meg a gyerekek a ház fele indultunk, a nagyobb gyerekesek még tovább mentek 4-5 km-t, a szinglik és néhány apuka vagy anyuka meg még tovább kb. 20 km.-t mentek. Botond rajtam lógott a kenguruban Bálintot vagy vitte kézben apa, vagy gyalogolt.

Örülök, hogy nem vagyok egyedül a 6 hónapig kitartóak sorában (szopizás terén), remélem nem kiabálom el. Bálitnál nem volt igaz, hogy aki sokáig szopik az nehezebben fogadja el az új ízeket. 6 hónapig csak szopott és utána is nagyon lassan ment a hozzátápi, de mindent megevett. Mindent nyers ízében adtam neki, se cukor, se só, nem kevertem semmit olyannal, amit már szeret. Én biztos nem ettem volna meg amit adtam neki.

Timó,
Van hátihordozónk, ezt is használtan vettem, mert profit akartam, amivel valóban jó túrázásra. Ilyen a német deuter és az angol vaude. Ezek drágák, de babaszobán sikerült kifognom ez utóbbit nagyon jó áron. Nagyon sokat használtuk eddig, szinte mindig apa vitte, én kengurus voltam/vagyok.

Lora,
Nem akartalak elijeszteni a pingvines párásítótól. Én tavaly egy időben egy csomó párásítóról szóló fórumot végigolvastam és az jött le nekem, hogy ezek nem túl megbízhatóak, mivel sokan panaszkodtak. Attól még lehet, hogy jól működik, nem saját tapasztalat. Az is lehet, hogy ezeket mert jópofák és elérhető árúak többen vásárolják, így lehet, hogy arányában ezért több az elégedetlenkedő.

Ria,
Két év alatt két lábost veszítettem és számtalan odaégett kaját. Legrosszabb egy gyerekkel + terhesen volt, már-már kezdtem kételkedni magamban.
Tömegközlekedéssel könnyen megközelíthetőek vagytok? Ha úgy adódik, lehet mi is elnéznénk, persze szigorúan csak Botonddal. Én se sértődős, ha ne férünk be. Most látom lemaradtam. Akkor tartaléknak jelentkezem. Majd írd meg a címet.

Sno,
Kullancs témához. Már ezerszer átgondoltam, hogy oltassuk-e magunkat. Régebben is sokszor volt rajtam kullancs, de akkor még nem volt ez a nagy oltási kampány. Érdekes mostanság pont kevesebbszer volt rajtam. Én mindig megérzem ha rámjön és lépek még időben. A gyerekeket meg mindig nézem. (Bálintnak egyszer volt a fejében Pisa-i ferde toronynál Olaszo.-ban, volt para rendesen). Az első 3 órában még nem tudja átadni a betegséget. Nekem az a bajom az oltással, hogy pont az ellen a betegség ellen véd, amit amúgy is ki lehet kezelni antibiotikummal. Ami ellen nincs védelem attól az oltás sem véd. Ha nem így lenne már rég beoltattam volna magunkat.

Az új fogakat ki kell próbálni. Nekem szerencsém volt Bálintnak 9 hónaposan jött az első kettő egyszerre és 1 évesen még kettő, azaz 4 foga volt. Így csak két cici próbát éltem át, de az elég volt. Aztán már onnan tudtuk, hogy jön / jött a következő fog, hogy pár napig harapott minket ahol ért és elég váratlanul.

Lora,
Ezt anno a netről szakembertől szedtem le:
“Sűrű orrváladék esetén azonban valódi kis menetrendet kell betartanunk a gyógyítás érdekében.
1. A váladékot először le kell szívni, amennyire tudjuk.
2. Ezután orrcseppet adunk mindkét orrlyukba. A cseppek hatására az addig duzzadt nyálkahártya összehúzódik, és utat enged a pangó váladéknak is.
3. Az orrcseppentés után nagyjából húsz perccel tehát újra orrszívás következik.”
Még 0. lépésként a tengeri orrcseppet szoktam cseppenteni. Az anyatej is nagyon jó ha be tudod varázsolni. Én azért szerettem a szopizást, mert olyan mechanizmus ami tisztítja az orrot. Először kicsit nehezen megy a szopi és levegővétel egyszerre, aztán azonban szépen megy és egy ideig nincs gond az orral. Legalábbis ez az én tapasztalatom Bálintal. Naponta 3-szor csináltam meg a fenti procedúrát (reggel, déli alvás előtt, este) és mindig szopival zártam. Túl sűrűn sem érdemes szívni, mert állítólag jobban újratermelődik. A túl sok nem tudom mennyi én max. 5-re bírtam rávenni magam és Bálintot, de többnyire csak 3-szor csináltuk naponta.

Jaj megyek felsírt a kicsi.
Jó éjt
M.

mmónika

Jóreggelt! :)

Csak gyorsan, míg Lillus alszik! :) Tök jó éjszakánk volt, 3-kor kelt és 6-kor. Ja, fél 2-kor felsírt vmiért, de aludt is tovább.
Viszont, egyértelmű, hogy az a baj, hogy elmászik a kiságyban. Bali mondta, hogy megint csippant éjszaka egyet a légzésfigyu és Lillus kereszte, fejjel lefelé volt! :shock:
Utánaolvastam persze a bölcsőhalálnak még alaposabban és hát valóba a 2-6 hónapban, leggyakrabban a 3-4 hónapban fordul elő. A mo-i statisztikák nagyon jók, sokkal jobbak, mint a többi országban. Meg ugye vannak a kockázati tényezők, amik nálunk egyáltalán nincsenek (drog, dohányzás stb.). Ezért azt gondoltam, hogy ne idegeljem agyonra magam a megcsapant tejcsi mellé, hogy próbaképp nem kapcsoljuk be már éjszakára se...

Druszám!
Már azt hittem, megsértődtél vmi miatt! :lol: :lol: :lol: Örülök, hogy KM nem sírt az usziban, látod, csak oldódni kell szegénykének! :)

Pann!
Lillus is elmászik szopi közben, aztán néha nem sikerül a bimbót bekapni félálmosan és kiszívja a cicim! :oops: :oops: :oops: Nappal meg ugye a kettőt szív körülnéz szopi megy.. :roll:

Orsi!
Sebi a kis vadállat! :)
Tegnap Lillus segített leszedni a kiteregetett rucit a szárítóról, pedig még mászni se tud! :) :)
Cipőcsócsa! :lol: :lol:

Lorca!
Örülök, hogy jobb a kedved a "háborús helyzet" ellenére is. És ne haragudj, hogy nem szóltam, hogy nem megyünk a ringatóra, de totál azt hittem, hogy amikor az Ancsának írtam, neked is elküldtem a mailt! :oops: :oops: Tudom, nincs mentség, szita agy! :oops: :oops:

Csőrös izé:
mi vettünk az aventnek ezt a csőrös szilikonos itatófejet (olyat, mint Petinek van) és totál jól iszik belőle Lillus. Azt a napi 5 ml-ert nagyon ügyesen issza. Persze, játszani jobb vele! :)

Pelus:
nekünk már hónapok óta nincs átpisiléses vagy átkakilásos gondunk. Igaz, hgoy reggel kábé fél kilós a pelus, amit leveszek róla! :lol: :lol:

Timi
Kép Kép
timocska

Jó reggelt!

Apa dolgozott az éjszaka és kivételesen nagyon jó volt az éjszakánk. F9-kor letettem, f10-kor kicsit mocorgot, akkor megsimiztem és egészen reggel 7 óráig aludt. Ilyen még nem volt, nem sírt fel, nem kellett a cumi, csak én kelt fel kétszer, hogy mi van.

Szilva: Nálunk ez hozta meg a kakit.

Párásító: Mi szeretjük, csak nagyon kell vele vigyázni, hogy mekkorára álítjuk. Volt olyan nálunk, hogy este be volt kapcsolva valamikor éjszaka kapcsoltam ki, de olyan erős volt, hogy reggel arra keltünk hogy mind a kettőnknek iszonyatosan fáj a mellkas.

Légzésfigyelő: Nálunk kb. vagy három hónapja nincs, amikor kétszer is majd szívrohamot kaptam és semmi baja nem volt a gyereknek, akkor mi kivettük.

ELSŐ UH: aug.31.

KépKép
Kép
Kép
b.lin

jó reggelt!

de jó! mehetünk! :lol: :lol: :lol:

na úgy látom ezzel a légzésfigyuval sikerült felborzolnom a kedélyeket (és paramamikat) :lol: :wink:
annyira azért még paramami vagyok h ha nem kapcsolom be nem alszom :oops: :cry: ráadásul nálunk Lea elvileg és gyakorlatilag is külön szobában alszik ...
én is az 1 éves kort tartom szem előtt, azonkívül remélem lesz egy ketteske ( idővel) :lol: szóval talán nem faragunk rá.

de hogy ez is téves riaszt :shock: :shock: :shock: hát eldobom az agyam :lol: remélem azért Lea 8xxx g-t vhogy csak érzékeli majd :lol: ez azért már mégsem pehelysúly :lol:

sno
én már nem cserélek oldalt ill. egy oldalról megkapja mindkét cicit :lol:

pann
Lea is rugdos össze-vissza szopi...ja és most kezdi a tappancsait felfedezni úh égnek áll a lába és kapaszkodik a gatya szárába :shock: :lol:

a szívunk kettőt körbenézünk effekt nálunk is jelen van :lol: :lol: :lol: megspékelve most az újonnan előjött brümmögéssel de úgy h közben a cici a szájában van

most ovastam vhol h ez a brümmögés, bubi fújás a beszéd elsajátításhozill a hangképzéshez kell a későbbiekben

na megyek töltött paprika lesz ma a menü

azt nem is írtam még h Lea egész jól halad a hasfájást illetően...már ehetek hagymákat, lecsót, gyümit stb. na a tejet, tejszínt és joghurtot még nem de már ez is vmi :lol:

mazsi+Lea

KépKép
mazsi*

Ma sem volt éjjeli szopi, csak késő esti és kora reggeli. Nem tudom mikor, de többre nem emlékszem. Haladunk. :D

Mazsi,
Légzésfigyunk ugyan nincs, de azért én is szoktam ellenőrizni Szabit. Nagyon halkan, moccanás nélkül tud aludni. (Egy pici horkolásnak még örülni is tudnék.) Így semmi támpontom nincs a félhomályban. Szegénykém ráadásul mindig megijed, amikor éjjel a hátára teszem a kezem, mert a legkisebb érintést is észreveszi. Mindezt úgy, hogy kb 10 centire alszik az arcomtól.

Timocska,
Nincs gond, sejtettem, hogy a vírusaid meggyőztek egy kis otthoni tespedésről. Most kettő kimarad nekünk, amit sajnálok, de hát elég jól fogjuk érezni magunkat és programban sem lesz hiány. Így élvezzétek majd helyettünk is! :D

Kép KépKép
lorca

Hali!

Szupi éjtszakánk volt! :D Este 9-től reggel negyed 8-ig aludt! Meg se nyikkant egész éjjel! Azért ilyen se sűrün volt még! :roll:

Légzésfigyú: A klinikai docensünk aki szívspecialista elég híres az országban azt mondta nekem hogyha 3 hónapig nem riaszt a légzésfigyelő akkor az esély 0 hogy lesz valami gond később. Csak a paramamik megnyugtatására. :lol:

KépKép
csongria

nanica
lenyugtatózni a babát??? azért sztm ez nem az a kategória. nem ő szív el egy füves cigit, hanem én iszom 2 filter citromfűteát :D nyilván nem kell mindenkinek így tennie, de nem hinném, h ezzel ártok neki. jelzem a humana bébitea is tartalmaz citromfüvet http://www.humanaportal.hu/?p=products&id=7&pid=20

ria
hurrá tali!! már n várom, rem, ágiboldi süt rá muffint :wink:

mazsi
tökjó, h ti is jöttök végre!
én nem háborodtam fel a légzésfigyun, csak simán meglepődtem, mert azt hittem, h már megtaláltátok a végleges megoldást.

b.lin
ez aztán az éjszaka!
nem is gondoltam volna, h a párásítót ennyire túlzásba is lehet vinni. sztm egyébként mi is veszünk. én már egyszer beleástam magam a témába, és úgy láttam, legink arra kell figyelni, h a kapacitása megfelelő legyen a szoba légteréhez, na meg, h ne legyen hangos!

mmóni
tökjó az orrszívózási leírás! napi 3x-5x? szegény gyerek/anyuka :lol: nálunk a napi 1 volt a max, de h abból is milyen ordítás kerekedett :( brr, még rágondolni is utálok
túrázó barátokért enyhe irigységet érzek. én lánykoromban n ráéreztem, többször is megcsináltam a gerecse50-t, boldog békeidők... :D

kenguru
lehet, h nekünk is be kell szereznünk egyet. ugyan én n szeretem a kendőt és apa is simán hordja, de az a gáz, h nem lehet simán átkötni, mert akkor lelóg a földre és koszos lesz, szvl kéne vlmi olyan, ami gyerekestől simán átcsatolható (ruhapróba, hosszabb távú séta, stb)

lorca
ismerős terhessége. na ha rémálmaim vannak, akkor vlmi ilyesmiben gondolkozom én is.. mekkora a 3 fiú?

majus3

Ria!
Köszi, hogy ezt leírtad! :) Nekünk mostanáig nyugink volt, kábé az első héten riasztott, meg most!
De jó, hogy ilyen sokat aludtatok! :)

Mazsi!
Lillus nálunk is külön alszik.
Lecsóóó, úgy megkívántam! Köszi az ebédtippet! :lol: :lol: :lol:

Lin!
Apa jobban van?

Vajon nem uncsi a kajaösszeállítás a gyerkőcöknek? Mármint gondolok ránk: őszi, körte, alma, meggy, banán. És ezek kombinációi. :roll:

Timi
Kép Kép
timocska

Sziasztok!

Tegnap kaptam a hírt, hogy a pár, akiknek az esküvőjén voltunk aug. elején babát vár! :D :D :D Megjegyzem, ennek a babának sem kellett kétszer mondani, hogy foganjon meg. :lol:

Éjszaka: kétszer ébredtünk. :( Egyszer biztos, hogy fognövős-sírás volt, a másikat nem tudom. A fogzás bezavar a kísérlet-sorozatomba. :x :lol:

Légzésfigyu: nekünk még mindig nem riasztott, pedig MINDIG (éjjel-nappal) megy, ha Gergő a kiságyban alszik. Ja és persze az utóbbi időben Gergő is keresztben alszik (még jó, hogy végül is 70cm széles ágyat vettünk :wink: ), és még ez sem zavar be. :D

Kaja: sztem nekik biztos nem uncsi, hiszen csak most kezdték. Eddig csak anyatejet/tápit kaptak - na az uncsi lehetett, mégsem reklamáltak. Ahhoz képest nekik ez egy gasztronómiai kalandtúra. :wink:
Van egy kérdésem: a szilvának a héját le kell szedni? És ha igen (gondolom igen), akkor van erre is vmi tuti módszer vagy csak a trancsírozós?
Vendég

Ja, a májról akartam írni, hogy én azt bizti nem adok neki, majd csak a legutolsók között! Úgy tudom, hogy felnőtteknek sem javasolt a gyakori fogyasztása, mivel méregtelenítő szerv és a nem kiválasztható méreganyagok ott tárolódnak. Ettől inkább megkímélném Gergőt (is), akármennyi A,D, meg B12 vitamint is tartalmaz. :roll:

Ria, Sági! Engem is vigyetek tornázni léci, léci!!!! Mondjuk egy kicsit tartok a gyermekmegőrzős résztől, de már látom, hogy az soha nem fog megoldódni, hogy itthon hagyhassam Gergőt, míg én elmegyek úszni/futni/bármi. :?
Vendég

Oké Pann gyere te is tornázni!!! :D

Kaja! Elvileg a babók szeretik az állandóságot és nem kell nekik a úgy a változatosság mint nekünk. Amikor főzök neki(répát :lol: :oops: )Akkor mindig több adagot és pár napig azt eszi. Szivesen elfogadja.

Ma jön a védőnő! Érdekes hogy senkinél nem jár ki ennyit mint nállam! Múlt héten voltunk tanácsadáson most meg jön :roll: Lehet hogy klinikai esetnek számítok? :lol: Jó tényleg az elején naponta hívtam telefonon. Aztán vissza fogtam magam hogy ezen a héten nem hívom. :lol:

Jó lett a vérvétel eredménye a koszos köröm ellenére :evil:

Pénteken meg megyünk kardiológiára. Hát kiváncsi vagyok!

Május! jöhet a muffin én meg kókuszkockát sütök.

KépKép
csongria

Most próbálok a babaszobán etetőszéket venni. Kaptunk egyet kölcsön eddig erre vártam, de botrány hogy milyen. :( Alul kicsúszik a Beni. Csak mérges vagyok mert ha tudom, akkor tudtam volna egy prima pappát 15-ért venni. Szinte vadi új volt. :evil: Hónapokig igérgették hogy küldik ezt a roncsot :evil:

KépKép
csongria

Ria, egy ilyen nem érdekelne? Ez most a Plus-ban :o 14990.- Chicco, Happy Snack:

Kép
Vendég

Sziasztok!

Lorca!
Születéskor 35 cm volt a fejkörfogat,Igen mérik a tanácsadáson, de akiskönyvbe vhohy mindig elfelejtik beleírni :evil: De legközelebb elkérem az eddigi adatokat.

Pann!
Szerintem sem uncsi nekik a kaja, bár Emili a tápokat nagyon váltogatta, már a 7. félét esszük.Vagy 8.?? :lol: :roll:
De a gyümiket szereti.Meg a zöldségeket is.
Szilvát én nem nyammogom, vettem Kecskemétiset.Igaz van benne cukor, de magában is olyan savanykás lenne, amit az én fínyás lányom nem enne meg, rázná tőle ahideg.
ástól hallottam, hogy meghámozza.A Kecskemétisben a héja is benne van, ami nekem szimpi, mert a hjban vannak általában a gyümik értékes részei. :roll:
Máj:én szeretem, de igaz amit írtál, én is scak 1x adtam eddig neki.
Bár anyósnak van a fagyóban saját nevelésű csirkemája(mármint csirkáje, és annak a mája :lol: , abból merek majd adni neki, azok a csirkék kukoricán éltek.

Csongria!
etetőszék:mi miost vettünk Chicco Hepi Snack(talán jól írtam).És szerintem elég kényelmes, és van alul ennek is mint Prima p.-nak kicsúszásgátlója.Viszont a háttámlája szélesebb.Dönthető 3 fokozatban, tálca 4 pozícióban állítható, levehető.Nem duplatálcás, de ez nekem nem is számít.

Kép
pankaa

Pann!
Na pont ilyenünk van, csak más a mintája ahuzatnak.Plus üzletben??A fene vigye őket, a múltkor még nem volt, mi 21000-ért vettük :evil: :evil: :evil:

Kép
pankaa

Jó reggelt,

persze már ébren vagyok, csak eddig itt votl a gázos, átnézettük az ócska kályhába illesztett gázkütyüt a fűtésszezon előtt.
5 perc munka, 1 óra dumálás, ráadásul Boldiapunak már menni kellett volna dolgozni.

Mi is aludtunk éjjel!!
Pann, látom a 2. kísérlet nem jött be, de a fogzás az nem számít, az különleges faktor, majd próbáld újra.
Boldi 9-kor elaludt, éjfélkor (pont mikor bemelegedek a takaróm alatt) furán, szinte hang nélkül de hangosan sírni kezdett, tudjátok milyen? Mintha annyira be lenne rekedve (de amúgy nincs), h hang se jön ki a torkán, de mégis sír.
Na és az apukája két körben ringatva, cumival, vízzel visszaaltatta, és 5:18-ig aludt! El se akartam hinni mikor ránéztem az órára, h REGGEL van és nem 3... :o (régen ugye ez volt nálunk a standard, csakhát elromlott)

Ria, az a baj, h risztott ám az első 3 hónapban, sokszor, csak kb mindenkinél valószínűleg kicsi volt a gyerek, oldalt feküdt, lemászott, kókuszmatrac vastag stb... De mi van ha mégse azért? De azért megnyugtató amit írsz, mert olyan valóban nem volt, h szirénázott volna, vagy a gyereket nem lehetett volna könnyen ébreszteni stb..

Mááájus, most ovasom, h sütök muffint? :) Meglássuk...

Kép
Kép
agiboldi

Pann!
Aranyos Gergő az új fotón! :)

Sági, Ria!
Engem is!!!
Bár én nem a gyerekmegőrzéstől tartok, hanem attól, hogy annyira puhány vagyok, hogy képtelen lennék a huzamosabb idejű tornára! :oops: :oops: :oops:

Na, újabb kakigond lépett fel: ugyan már naponta van kaki, de nagyon erőlködik!!! Most is elkezdte Lillus a sírást és tök kemény a széklete! (bocs) :oops: Megoldás?

Timi
Kép Kép
timocska

Timi! Gyere :D én is puhány vagyok. Aggyá neki szilvát attól lazább lesz és próbálj vele folyadékot itatni. A barátnőméknél is ez volt és rá beszéltem a teára persze kicsi teaporral és rendeződött. :)

Na késik a védőnő 20 perce :evil:

Pann! Mindegyik plusban kapható? Hol láttad?

Panka! 5 pontos a biztonsági öve?

Na szaladok mert odaég a cékla :lol:

KépKép
csongria

Éjszaka arra ébredtem a matracon, hogy lemászott és négykézlábra állva az arcomat piszkálja, majd elmászott a játékai felé. :shock: :shock:
Egy másik kelésnél meg kiszaladtam pisilni, és visszafelé majdnem ráléptem a sötétben az ajtónál, mert jött utánam. :o

Mindenkinek gratula, akinek jó éjszakája volt, hajrá, csak így tovább!

Ria,
Ez igen, ezt a huszáros szervezést nevezem :D ! Hurrá mehetünk!
Pont a Pann által mutatott etetőszékünk van, és jó („csak” cigi szagú, bár most gépben is kimostam, majd meglátjuk). Panka, 10500-ért vettem használtan :twisted: :D .
De jó, hogy negatív a véreredmény!

Nanica,
Akkor miért nem „kiságyhalálnak” nevezik :roll: ?!

Lorca,
Reggelre nálunk durranásig tele a pelus, de még sosem folyt ki, amin nagyon meg vagyok lepődve.

Ágiboldi,
Nem csak a saját megnyugtatásodra!

Panka,
Az éhenkórász Emili nagyon tündér lehet.

Móni,
De irigy vagyok a túrázásra társasággal!
Sebi egy horrorként éli meg az orrszívást, eddig kétszer próbálkoztam, de az is felesleges volt, nem jött szinte semmi.

Mazsi,
Egyoldalról szopi: Ilyet utoljára az egyik talis képen láttam Kaminál, de nekem a fizikai adottságaim nem teszik lehetővé, vagy van valami trükk?
Gatyaszárrángatás: ez nálunk a csikóslegény póz, mintha egy megvadult paripát próbálna féken tartani a kantárszárral.
Nálunk most a szívás helyett fújás van porondon, na akkor kell menekülni, mert aztán jön egy kis hari.

Május,
Egyszer én is voltam Gerecse 50-en (elvégre mégis a városból/ba megy), de úgy érkeztem be, mint egy múmia a sok fáslitól, az izületeim nem bírták, meg a társak se a kattogást, úgyhogy a végén egyedül bandukoltam.

Pann,
Amit fagyasztottam szilvát, azt a héjjával turmixoltam, amit most adtam, annak lehúztam, és mivel tök érett volt simán lejött. Csak sajnos elfogyott.
A Plusz-ban meglepő dolgok vannak, nekünk a Hauck utazóágy van onnan, meg vastag frotírzoknik télre.

Timo,
Szilva és folyadék, most én is ezt tesztelem. Tegnap 3 kaki volt, abból kettő már teljesen laza...de lehet, hogy a meggy :roll: .

Orsi
Kép Kép
sno

Május,
A legnagyobb mostanság lesz 3 éves, a két picit pedig decemberre várják. Nekem a csúcs még mindig a véletlenül összejött hármasiker egyetem alatt. :wink: Hasonlóan állok rémálmok terén. :)

Timocska,
Én pár hétig biztos elélnék sajtos tésztán. Ha mondjuk bonyolítom egy kis bolonyaival, akkor már hónapok. Szerintem a babák kevésbé igénylik a változatosságot, mint mi. :D
Tipp lehet szilva, ha nem hajtja túlságosan, mert attól fájhat a pocija. Aszalt szilva vagy sárgabarack is segít néha, vagy simán az aszalt szilva beáztatott leve, teaként. Reszelt alma is jó lehet, magas a rosttartalma. Az előtej kicsit hashashajtó. Sok mozgás :D , hasalás, torna. Itatás, ha hagyja, mondjuk fél óránként megkínálhatod vízzel vagy valami mással, ami neked belefér. Nem tudom, melyiket próbáltad már, de valami azért remélem bejön. (Igyál egy jóóóó erős lefőzött kávét. A koffein átmegy a tejbe és az hashajtó :D Nem beszélve az egyéb élvezeti értékről.)

Pann,
Szilvától félek egy kicsit, Szabi még nem kapott. A hámozást nem tudom. Hasznos infóim vannak. :oops:
Gergő otthon hagyása hol bukik el?

Panka,
Legyek rossz májú? :twisted: A kukoricát gyomirtóval szokták kezelni. Az pedig belemegy abba a magba, amit csibénk megeszik, és szépen kiválasztja a mája. :D Nem kell engem komolyan venni azért, saját részről nagyon szeretek minden májas dolgot. 8)
Nati kiskönyvében szinte semmi adatot nem jegyeztek le. Szabinál most én irogatom fel, havonta. Először csodálkozott dokinénink, de aztán megszokta. :wink:

Ágiboldi,
Mi az, hogy a fogzás nem számít a kísérletet illetően? :lol: Lesz belőle még 18, egyenként akár több hét melóval. :twisted:

Csongria,
20 perc? A mi védőnőnk kb fél éve késik. :twisted:

Kép KépKép
lorca

sno
én is kami talis képéről koppintottam :lol: :lol: :lol: bár nekem nincsenek akkorák :oops: a trükk annyi h kicsit hasra fordulok amikor a "felső" cicit adom h elérje :lol:
működik :lol:

mmónika
9hónaposan az első fogacska? a barátnőmmel most beszéltem 10 hónapos Lili és egyszerre jön 4 foga :shock: :shock: :shock: mondjuk azt nem kérdeztem h ezek e az elsők?
mi vár még ránk :shock: :shock: :lol:

ria
hozzánk sem jön a védőnő :lol: ha beviszem akkor esetleg összefutunk de ennyi nem sok vizet zavar

etetőszék...nekünk még nincs de nem is ül Lea úh még van egy kis időnk h kitaláljuk milyen legyen addig teszteljetek csak :lol: :lol: :lol:

mazsi+Lea

KépKép
mazsi*

Grrrrrrrrrrr!!!!!!! ÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁ!!!!!!!!!!
Tiszta ideg vagyok ma!
Képzeljétek a páromat az autószervíz már júliusban! felhívta, hogy be kell jelentkezni a műszakira, mert kb. két hónap. Drága páromnak mikor jut eszébe? Hát ma reggel, pedig már én is többször rászóltam. Most nem lesz kocsink kb. másfél hónapig! :shock: :x :x :x

Ja és épp most vesztem össze a közösképviselőnkkel, mert volt régen egy célbefizetés a gázra, amit mi befizettünk, és ők ahelyett, hogy a gázra fordították volna felélték arra hivatkozva, hogy sokan nem fizették be. Ez még mind nem lenne baj, de a kimutatásunkban ez nem szerepel. Mi pedig úgy gondoltuk, hogy feléljük közösktg-ként. Erre kaptunk egy szép tartozásos, fenyegetős levelet. Erre szépen elküldtem őket a p....ba! És mi van azokkal akik egyáltalán nem fizettek???? :shock: :x :x

Bocsi, hogy egy kicsit off voltam. De legalább kiírhattam magamból!

Szóval tegnap voltunk dokinál. Kaptunk orrcseppet, ami ma reggel még megvolt. Mostanra meg a föld nyelte el! Most szegénykémnek nem tudok csöppenteni.
Egyébként köszi a hsz-eket. Használunk Sterimárt, az anyatejet meg az Infacol adagolójával cseppentem az orrába. Szegénykémnek nem igazán javul. :(

Mazsi
Érdekes, hogy a Kamit említed! Képzeljétek ma a babanettel álmodtam :oops: , és a Kami visszajött közénk. Ráadásul csak most, hogy visszaolvastam jöttem rá, hogy csak álmodtam. :oops: :lol:
Ja és a kedvenc kajám a töltöttpaprika!

Május
Nekünk sincs és nem is volt légzésfigyelőnk. Ez a para valahogy nálam kimaradt!

Lorca
Te írtad, hogy ismerősnek nem adsz órát? Ez vonatkozik ránk is?
Hú, te voltál osztályfőnök is? Az nem semmi... Pedig szerettem az ofőimet. (egyet kivéve! :twisted: )
De csúnya a bolognai a te írásmódodban! :shock: Nem kötöszködés, csak én meg olaszos voltam/vagyok. :oops: :lol:
Ja és a pelusból nálunk sem jött ki már egy ideje semmi. Pedig súlyra nálunk is elég szépek!

Pann
A kétszer ébredés az rossz???? Eddig meg sem tudtad számolni! :lol: :lol: Nem vagy egy kicsit telhetetlen? Tájékoztatásul mi ma legalább 5ször keltünk. De még az is lehet, hogy többször. :)
Brigi nem mocorog szopi közben, ha éhes. Csak akkor ha játszik. Akkor viszont lerakom és majd eszik ha éhes lesz.

Mmóni
Köszi neked is az orrszívást. Nekem is mondta a fülorrgégész, hogy ne vigyem túlzásba. Brigi szerencsére bírja, sőt még dumálni is szokott a porszívóval. Csak most már fáj neki szerintem. Olyan piros az orra, mintha zsepivel fújnánk ki. :shock:
Mi is túráztunk régen, bár nem így csoporttal. Meg majd szeretnénk is. Anyósék kutyáját is magunkkal visszük sokszor. (westi)

Etetőszék
Mi tök jól megvagyunk egyelőre nélküle. Majd ha kell, akkor is szerintem az ikeás lesz a nyerő. Beleültettem Brigit és jól bírta. Nem látom az extra tulajdonságok előnyét... :roll:

Jaj mondjátok meg hová tehettem az orrcseppet! Nem akarok a dokihoz visszamenni!!!!!! ÁÁÁÁÁÁ ez egy pocsék nap!
lora7

Timi: Alakul, issza a neocitránt.

Orsi: Gratulálok Sebinek a mászáshoz!

ELSŐ UH: aug.31.

KépKép
Kép
Kép
b.lin

Ikrek téma
Én ikreket szerettem volna, mert a bátyámnak ikrei vannak. Persze mikor Brigi megszületett akkor úgy gondoltam, hogy bőven elég egy. Most megint nem bánnám, ha ketten lennének. Sőt jelenleg még azt is megkockáztatom, hogy másodiknak még bevállalnék ikreket. Persze ezt most lehet nem gondolom komolyan! :oops: :roll: :wink: :lol: :lol: Esély mondjuk nem sok rá, mert bátyámnál is csak a beültetés miatt lettek ikrek. Na de három kicsi fiúcska után! :shock: Nemhogy ikreket, de még egyet sem valószínüleg!
lora7

Lora,
Mi most vizsgáztattuk le a kocsit. Műszaki, zöldkártya, ilyen-olyan szerelés. Egy héttel előtte szólt Robi, szerdán bevitte, csütörtökön elhozta. Másfél hónap?!
A közös képviselőnkkel én folyamatos harcban vagyok. Ha lenne kedvem meg energiám, és persze ha tudnék könyvelni, akkor simán megcsinálhatnám a melójukat, sokkal jobban. :evil:
:oops: Említettem már, hogy nyelvtanár létemre diszgráfiás vagyok? Meg amellett, hogy anyukám magyartanár? Át fogok térni a milánóira. Azt le tudom írni. :D Angolul azért jól írok, vagy szólok, hogy nem tudom leírni és megnézem.
Az ismerős kategória nálam családot jelent. Robinak egy alapfok kéne a diplomához, de hiába hoztam neki két tanárt is, nem hajlandó megtanulni. Meg a törpöket sem tanítom. Inkább kiviszem őket Angliába, és oldják meg maguk! :lol:

Etetőszék:
Én hétfőn mentem be az Ikeába megnézni az etetőszéket. 3000ért. Csak nem volt hozzá a tálca, amire emlékeztem. Igazából nem is akartam venni. Azután átmentem a Kenguru Goldba, az Árkádban. Ott meg a 21e volt a nyerő, mind annyiért volt. Lora, egyetértünk. :wink: Már csak azért is, mert a konyhánk az nagyon kicsi, így is alig férünk el.

Mazsi,
Nekem három olyan ismerősöm van, akinél a gyerkőcnek az első szülinapján még nem volt foga.

Kép KépKép
lorca

Lora!
Ikeás etetőszékkel nekem az a bajom,hogy nincs olyan öve, amia vállon is átmegy.Barátnőméknek is olyan volt amihez nem volt csak deréköv, utánna vett hozzá külön egy olyat, ami vállon is van, mert felálltak a gyerekek a székben, és majdnem kizanyáltak.Én csak ehez az övhöz ragaszkodtam, meg a háttámla dönthetőségéhez,mig kicsi, könnyebb így etetni, mint teljesen függőlegesbe.
Közösköltséges téma ismerős.
Autós: :evil: :(
Briginek jobbulást!

Timocska!
Emilinek is szokott kecskebogyós lenni a kaki, de nem tudom mitől, mert a répa , banán nem fogja, a szilva bari nem hajtja meg.Szóval ez lehet hogy gyerekfüggő, én állítólag kicsi koromban nagyon nehezen kakiltam,mindegy mit etettek velem.Lehet örökletes. :roll:
De a szilva, meg a bari lazítják.Van a Hippnek egy alma-szőlő rizzsel nevű kajája, próbáld ki, hátha aszőlő... bár védőnő szerint ezek a kaják nem puffasztanak, mert úgy vannak feldolgozva...
:roll:

Sno!
Képek mennek majd..... :D
Én az előbb ébredte hasonlóra(az orromat szereti a ded piszkálni :twisted: ).Csak fél órát aludtunk, de utánna evett, és visszaaltattam, de én már nem tudok aludni. :(

Csongria!
Úgy tudom ezt 5 pontosnak hívják, de pontokat nem látok rajta :lol:
A lényeg, hogy a vállán is van öv, nem csak a derekán, + alul egy műanyag bigyó, amitől nem tud kicsúszni, ha nincs is bekötve.A Chicco honlapján van róla több kép is.

Kép
pankaa

Jaj Lorca, de jó hogy ezt írod! Nekem anyuék és a szervíz mondta ezt a hosszú időt, hogy megváltoztatták a szabályokat. :? Remélem igazad lesz, ma este kiderül. Ha nem akkor félek, hogy lesz egy vitánk a párommal, ami ráadásul értelmetlen mert a dolgokon már úgysem változtat. :oops: Csak ilyen vagyok sajna. Jaj és most nézem zöldkártya is kell októberben!
Én még lekönyvelni is tudnám, mert tanultam és foglalkoztam is könyveléssel. Sőt párom édesapja közösképviselő és volt róla szó, hogy összeállunk. Azt kell hogy mondjam, megéri. Főleg ha nem panellel foglalkozik az ember, mert az agyrém.
Viszont az orrcseppet megtaláltam! :D
lora7

Lora, nekem is bosszankodós napom van, apróságokon szerencsére, pl. lemondta a fodrász a ma estét.

Voltunk sétálni a DM-ig, és jól bevásároltunk babakaját, húsosat is :D
És vettem 2 üveg kecskeméti szilvát, h kipróbáljuk, mert emlegettétek, és az egyiket konkrétan magamnak vettem :oops: :D mert Sági azt mondtad, h finom, és tényleg :D már meg is ettem, irtó jó, és saját szempontomból az is nyerő, h van benne cukor :lol: :lol:

Tegnap este Boldi repetát kért a kölesből. Megcsináltam a 60 ml-s tápis gyümis adagját, és mikor elfogyott olyan bömbölésbe kezdett, h még egy ugyaolyat csináltam neki.. :shock: áfonyás almával (HIPP)
A köles áfonyás-almával a kedvence.
Timi, ezt még kipróbálhatod kölesügyben..

Ma viszont megbuktam a céklával. Érdekes, mert nem szorítja teljesen össze a száját, de forgatja a fejét, és a kezével dörzsöli a száját, majd céklás kézzel a szemét, orrát, fülét... Kb az egész feje céklás volt, még a szemhéja is..
Nem azért mert lusta vagyok főzni, de valahogy nem szereti amit én csinálok, sokkal jobbak az üveges kaják, pedig egy cukkini vagy cékla, krumpli főzést nem nagyon lehet elrontani, mégcsak sót se rakok bele..

Kép
Kép
agiboldi

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet: