A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Szülészetek, kórházak » Szent Imre kórház azaz a Tétényi - Ikea szoba &eacut

Sziasztok,

Tegnap írtam egy jó hosszút, kimásoltam, nem mentettem. Mátéhoz fel kellett mennem, elaludtam és párom úgy kapcsolta ki a gépet, hogy nem tudta, el kell menteni .... Majd máskor.

Csak gyors helyeztjelentés:

Köszönöm a hiányolást, aki hiányolt :)

Itt most éppen látom Ancsi kérdését, sztem azért alakul ki oxigénhiányos állapot, mert a köldökzsinór elszorul(hat) - hiába van úgy "kialakítva", hogy ne lehessen elnyomni -, ha nagyon szűk a medence és a kis test odapréseli a csonthoz. Így nincs véráram, nincs oxigén, nem kap levegőt a baba, mert hogy a köldökzsinór átvágása után vesz önállóan előszőr levegőt a baba. De ez csak az én véleményem.

Lindi :) köszönöm én is, hogy felfedted, miért nem akartál beszélni a szülésedről. A privit még mindig szívesen várom :wink:

Nuk :) nekünk a pókcsípések pont így néznek ki mindig, igaz nem szokott ennyi lenni egyszerre, max három. Ha pókcsípés, akkor ne ijedj meg, ha néhány nappal - kb. két nap - az eset után kis fullánkszerű izét érzel a csípés közepén. Majd eltűnik a bőréből, ne kapard. Mindjárt írok privit Neked :)

Most ennyi volt hirtelen, ami eszembe jutott.
Rólunk pár szó: Máté három hét alatt áttörette mind a négy szemfogával az ínyét. Nagyon sajnálom érte, ugyanakkor egyre ijedtebb vagyok, hogy hova siet a fogzással. Már csak az utcsó négy rágót kell kinövesztenie :shock: Néhány napja önállóan feláll a nagy semmi közepén, és ma ment másfél métert, mint egy kis robot, mert még nem jött rá, hogy a lábacskáját hajlítani kell. Azt hiszem ez a legfontosabb, ami a közelmúltban történt vele... illetve még vmi. Nálunk is takonykórság van reggel óta. Fogalmam sincs hogyan, hol, miért. Nem volt túl vagy alul öltöztetve, passz. Orrszívózás nálunk is comb között és kéz comb alatt kombinációban játszik.

Na, megyek megnézem, hogy van.

Vica

Kép
Kép
vica94

Indi!
találtam egy cikket és megvilágosodtam, bocs :) , már csak az oxigénhiányos állaptról szeretnék többet tudni.

http://www.szules.hu/cikkek_kismama2002jan01_1.htm

Szrek!
nekünk kb. 6 hós korában írt fel a doki Calciumuskot és egy egész ampullát kellett beitatni vele. (nem tudom hány millis, az a kisebb üvegcse, nem a felnőtt adag) különben kiürül a fölösleg, hacsak nem hajlamos vki vesekőre. de recept nélkül még soha nem sikerült szereznem :(

Recca!
te is jöhetnél és írhatnál a témában, hátha valaki, aki eleddig otthon akart, most eltántorodott. tántorítsd vissza :)
ancsipancsi

Ríd,
Képzeld, a múltkor a Calcimusc-ra vagy mire kérdeztem rá a dokinknál (én kaptam vény nélkül) és szerinte az elég durva dolog. (Nna, durvábban fogalmazott ennél... ) A patikában simán kiadták még tavaly arra a kérésre, hogy adjanak vmit csípésekre :roll: és szerintük általános szer. Doki ettől is kiakadt...
(Persze fene tudja kinek van igaza.)

Móni
Kép
Kép
monisa

ÁHHH, és tudtam, hogy vmi fontosat kifelejtek:

Boldog Névnapot Curse-nek és minden Editnek.

És utólagosan minden születésnaposnak és névnaposnak is Nagyon Boldogot Kívánok!!!!!!

Vica
vica94

Vica!
de ez arra az időszakra nem áll, míg a hasban van a gyerök, ugye? nekem a doki , arra vonatkozó aggodalmamra, hogy alvás közben (felhúzott lábbal, félhason alszom) agyon nyomom esetleg, azt mondta, hogy kizárt, érezni fogom, ha nem úgy kell alvadnom.
ancsipancsi

Editeket utólag is Isten éltesse. látszik, hogy le vagyok maradva :)

Móni!
nekem korábban az orvosom (egy régi, akit már lecseréltem) azért nem akarta felírni, mondván túl nagy rajta a tb támogatás, semmi szükségem rá, igyak pezsgőtabit. node azt utálom, és mikor már harmadik éjszakája görcsöltek az izmaim, muszáj volt egy ampulla. miután volt torokbedagadós allergiám, muszáj, h tartsak itthon, így kb. 2 év alatt fogy el egy doboz. annyira azért nem károsítom a tb-t. :) de mint írtam alant, sose adták ki recept nélkül.
ancsipancsi

Ancsi,
öööööö....nem teljesen értem a hozzám írt hsz-t; mi az a Calciumuskot?

Kép

Kép

:D
szrekuc

Ancsi, BS vagy FP azt monda, hogy a csontos résznél akad el a baba, és ott könnyen odanyomódhat a köldökzsinór a csonthoz, és elszorul. (Na, ez most nem volt vmi szakszerű, nem vagyok én szülész, de talán érthető.)
rídonli#

Na, viccelek itt a monogramokkal, és közben nem is FP, hanem FT,hehe, ma nem vagyok egész normális.
rídonli#

Ja, látom már :mrgreen:
Mi csípésre (jó durván feldagadt a szeme nyáron) Calcium Sandoz pezsgőtabit ittunk; fél vagy negyed tabletta; nemtom, hatott-e :lol:

Kép

Kép

szrekuc

Vica,
helló!!! Gratula Máténak a robotosdiért...enyimek is mind igy mentek először. Olyan széééééép!!!
és köldökzsinórról nagyjából ezt mondta BS.

Móni,
miért durva? túl erős? vagy nem ér semmit?

Kép

ZsanciKép
...hogy az utolsó emlékünk egymásról egy szép mosoly legyen...
zsancikant

Ancsi :) sztem arra az állapotra nem vonatkozik. Ott azért - elvileg - sokkal több hely van, nincs ami olyan erővel szorítsa, mint a medencecsont és baba teste közti picurka hely. Vmi hasonlól volt nálam is, mert Máténak nagy volt a feje hozzám képest, ezért kellett nekem - meg mert béna voltam - a vákuumos segítség.

Vica
vica94

Ancsi,
Ja, nekem gyerekdoki mondta és bogaras csípésekkel kapcs-ban kisgyereknek. (Hogy vajh a házipatika része legyen-e a mi esetünkben. Erre mondta, hogy ne. Mert ha utazunk egy zsáknyi cuccot tesznek ki az életmentő cuccok- pl. pótpelenka, orrszívó, lázcsillapító, ragtapasz. Nos, doki szerint a Calci akármi nélkül is jó eséllyek túlélünk egy hétvégét a Mátrában :lol: . De nálunk sose volt allergia - mármint olyan, ami nálad volt.)

Móni
Kép
Kép
monisa

RId,
hehe...nekem le sem esett... :wink:

Kép

ZsanciKép
zsancikant

Szrek :) délelőtt 10-kor találkozunk, maga a séta akkor kezdődik, utána piknik és beszélgetés/vita/bemutató/kérdések a Városligetben, szeritnem 1-2 körül lesz vége.

Ancsi :) 2008-ban dönt a parlament, most készítik elő a törvényt. nézz bele abba a linkbe, amit az előbb feltettem, Livi ott módszeresen körüljárja.

Az említett szülés GÁ alapítványának születésháza, ez tulajdonképpen egy lakás azok számára, akik körülményeik vagy lakóhelyük távolsága miatt nem vállalhatják az otthonszülést.

Egyébként pedig egy fontos dolog: aki otthonszülést tervez, annak részt kell venni egy egy egyhetes, napi 8 órás! tanfolyamon, ahol mindenről beszélnek- a kudarcokról és tragédiákról is. Higgyétek el, sokkal többet tudnak ők a szülésről, várandósságról, mint mi.

Ja, a tanfolyam ugyan pénzbe kerül, ámde a szülésért nem kell fizetni - lám, lám....

még egy: GÁ praxisában - mind a kórházi, mind az otthonkísért szülések között volt már ilyen jellegű probléma, eddig sikeresen megoldotta.

Mindazonáltal tévedni, hibázni mindenkinek jogában áll. Meg is fizetnek érte többnyire. Ági is, ebben bizonyos vagyok. Mert azt feldolgozni, hgoy esetleg valaki az ő hibájából hal meg, képzelhetitek mekkora fájdalom.

Ja, és van olyan is, ami megmagyarázhatatlan.
indianyo

Csak picit olvastam, picit írok is (ded letéve, szupermami megfürödve, kaja holnapra megfőzve, elmosogatva, kimosva, kiteregetve, kutya megfuttatva, 3 osztály dolgozatai kijavítva, stb :lol: )

Otthonszül: fölösleges kockázat, de aki akarja, csinálja, egyéni szocprob. Én a H-ra szavazok, van ott minden földi jó, műtő, egyebek, ha kell. Otthon meg otthonosabb, én megértem, de ha apjukkal felmosattam volna a vizemet, hááát.... és ha belegondolok hogy a kutya is a fülemet akarja mindig nyalni, ha hanyatt fekszem... hagyjuk. :mrgreen:

Kiütés szerű izé: sztem szúnyog vagy pók. Eszter is ilyen sokat.
A többit igyekszem holnap.
Szia Vica,

kösz mindenkinek, aki hiányolt. aki örült a távollétemnek, annak hahaha :twisted: :lol:
Apa sörözni híj, mennem kell. Hülyeségeket beszél közben, h miket írjak. :mrgreen: .
neet
neet

Zsan :)
képek tök jók voltak és készülhettek volna Omisban is :wink: a fagyis meg pláne :)

Otthonszülés:
amikor olvastam az újságban, egyből az jutott eszembe, hogy na, itt van megint egy rongy, amit lehet cincálni. Miért kell? Mondjuk én nem tudtam, hogy felvilágosítják a szülőket, hogy vhol saját felelősség, mert meghalhat a baba.... Ettől függetlenül én szívesen szülnék itthon, legalábbis gondolatban, mert bár nagyon jól éreztem magam a szülőszobán - na jó, azokat a néhány perceket leszámítva, meg a végét :roll: - itthon lazább lettem volna, legalábbis a körülmények miatt. De lehet, hogy feszültebb lettem volna, mert tudtam volna, hogy csekélyebb lehetőségeink vannak komplikáció esetén. No meg, ha Máté itthon született volna, akkor lehet, hogy nem lenne most náthás :? Azt hiszem nem biztos, hogy életben maradt volna, ha nem h-ban vagyunk.
Szóval, irigylem és egyben tisztelem azokat, akik be merik vállalni, én ilyen beszari vagyok :oops:

Vica
vica94

Ja és csípésre Fenistil. Igyekszem, mert apa elissza az ászokomat. :lol:
neet
neet

igen Indi én is pont erre gondoltam.
hogy simán lehet, hogy most GÁ hibázott.
de ennek semmi köze az otthonszüléshez.
kórházban is hibáznak orvosok.
ami nem jó, sőt rettenetes, ha pont a tieiddel vagy veled hibázik.
de ettől még megtörténik.
sajnos.
mert ember. hibázhat.
pont.

(és ez most nem felmentés, ha valóban hibázott!!!)

Kép

ZsanciKép
zsancikant

Vica,
sziaa! :D
és nem voltál béna, ne tessék ezt mondani.... 8)

Kép

Kép

szrekuc

és gratula a fogakhoz meg egyébként a robotemberkének! :D :D :lol: :D

(Nuk, Fenistil fényérzékeny vagy mi, csak iccakára kell kenni; én általában mindenre körömvirágot kenek, amire kenhető :D)

Kép

Kép

szrekuc

Vica, csatlakozom Szrekhez, a bénaság, mint kategória a szülést illetően nem létezik! :)
Robotoláshoz gratula, édes lehet! :)
rídonli#

Ha Ga már megoldott ilyen vállelakadásos problémákat, és pozitív eredménnyel, akkor nem volt nagyobb a kockázat, mintha kh-ban lett volna. Tehát GA ezesetben fölér egy kh-i orvossal. A kérdés az, ami valahol FT egyik válaszában is felmerül, hogy MINDEN orvos tudja-e ezeket a műfogásokat a GYAKORLATBAN alkalmazni?

Bár, most jut eszembe, hogy FT sok apró műfogásról beszél, amelyek egymást követik addig, amíg az egyik nem "szabadítja ki" a babát. És ennek a folymatnak a vége (tehát a legutolsó lehetőség) az, amikor a babát "visszatolják", és a mamt megcsászározzák. Feltételezem, hogy ehhez min.2 orvos kell, ert ugye az idő életbevágó tényező, az egyik visszaol, a másik már vág is. Ft azt mondta, hogy ez már műtét, ami csak kh-i körülmények között végezhető el. Akkor a kh-n kívüli szülés-levezető hiába tudja ezt a módszert, segítség (másik orvos) és eszköz (műtő) hiányában nem tudja elvégezni.
rídonli#

De jóóóóóó, olllyan jó, hogy így tudtok örülni az ember lányának :D

Köszönöm :) köszönöm Máté nevében is :)

Vica
vica94

Most csak gyorsan 2 kép ("elfotosopoztam" az időt)

Kép

Kép
lindicita

Képzeljétek, diavetítőt keresek a lyányomnak, mert eszembe jutott, hogy mennyire szerettük gyerekkorunkban a tesóimmal. És még csak egyat találtam, 12ezerét (azt a régi vackot, ami ráadásul életveszélyes is). :(
rídonli#

Ríd,
karácsonykor Corában 4900 volt az olcsó, műanyag, egyszerű, szintén életveszélyes darab; lehet, hogy még van, ezen kívül volt egy drága, ufószerű szerkezet még :lol:

Kép

Kép

szrekuc

Lindi, nagyon szép kis tündérek! :)
rídonli#

Lindi,
tök helyesek vagytok!!! :D :D :D :D

Kép

Kép

szrekuc

Köszi Szrek, megnézem majd! Kicsit barátibb...
rídonli#

Mondtam most Petinek, hoyg nézzük meg a napfelkeltés videót, amiben a vállelakadásról beszélnek, és azt mondta, hogy inkább nem, neki elég volt egyszer élőben látnia, és ha lehetne, ne hozzam elő a témát többet ... :cry:
lindicita

Rídonli :) Hát GÁ szülész-nőgyógyász, csak ugye az otthonszülési munkája miatt elvették tőle a címet, így átképezte megát bábának - no meg mert eleve is ebben hitt. Így aztán a műtéteken kívül mindent el tud végezni egy otthonszülésnél, amit egy kórházban is...
Továbbra sem tudjuk, most mi történt. Lehetett az ő hibája is akár.

De az a tény, hogy a nála eddig szülő családok újra őt választanák ezután is (persze ez msot nem teljesen hiteles, én csak néhány - bár elég sok -, véleményt tudok, természetesen nem az összes családét), nos ez szerintem egy fontos érv. Valaki, aki most első gyermekét szülné nála 5 hét múlva azt mondta, vele akarja így is, ezután is. Hát ez szerintem sokatmondó. És ha jól emlékszem, akkor az az anya, akinek az ikerei közül az egyik gyermeke meghalt szüléskor, nos ő sem hibáztatta Ágit. Remélem, jól emlékszem.
indianyo

Lindi,
akkor nézd meg egyedül! főleg, ha érdekel!!!
Petinek meg úgy látszik még idő kell...

képek csuda szépek!!!

Kép

ZsanciKép
zsancikant

Lindi :) az azért engem megnyugtat, hogy már így, nyilvánosan tudsz beszélni a dolgoról. Nagyon aggódtam értetek. És köszönöm, hogy megtetted.
No persze, gyönyörű gyerekeidről meg ódáékat lehet zengeni..

Szia Vica, Szia Neet
indianyo

Lindi :) Nagyon szépek vagytok :) köszönöm mégegyszer :wink: majd írok :)

Diavetítő: akkor most melyik az, ami életveszélyes? Lehet, hogy nekünk is az, amit még mi használtunk?? Van vkinek egy kép erről a veszélyes jószágról?

Előbb felsírt Máté, orra nem volt eldugulva, biztos a foga. Apropó, létezik az, hogy ha a szemfog már kibújt, akkor még mindig nagyon fájhat? Én azt hittem, úgy tudom, akkor fáj, amikor feszíti az ínyt a csúcsa :roll:

Náthás babák anyukáinak egy tipp, eddig úgy fest nálunk bevált. Bekentem Mátét BabyLoof-fal (remélem jól írom), majd a kinyitott üveget odatettem a közelébe. Most már az egész szoba a kámfortól szagos, viszont lehet, hogy megkönnyíti a légzést, jobban is, mint a rákent adag. Próbára bocsátom :)

Vica

Vica
vica94

Ez szép volt, úgy látszik tudat alatt kezdem elfelejteni a nevem, ezért duplázok 8)

Szia Neet, Szia Indi :)

Vica
vica94

Vica :) Ez jó, de homeobogyót ilyenkor ne tarts a szobában :)

Nálunk BAbyLuuf illatos kenőcs néven fut és pelenkázáskor meg hisztike idején nagy barátunk, de kedveli rágcsálni és csavargatni. Most épp nem tudom, hol van, midnent elrámol ez a csemege :lol:
indianyo

Köszönöm a köszöntéseket még egyszer :D

Votiv,
Igen, voltunk ott is :) Nagyon szép és csöndes hely tényleg, nagyon szimpi lett nekünk is :) Szerintem vissza fogunk még egy párszor menni. Egy dolog volt egy picit macerásabb, felfele menni az emelkedőn, fogyókúrának nagyon jó :lol: Mire feltoltam a babakocsit, rendesen kifáradtam. Apa meg Adélt cipelte.

Deni,
Köszi :oops: de te két gyerek után százezerszer jobban nézel ki :wink: Apa jól bírta bébiszitterkedést, mikor hazaértem a csajom nem is volt rám kiváncsi :lol: És örülök, h sikerült megvenni overállt. Fogzáshoz+++++!!!

Tinu,
Bódog évfordulót! :) Nem vagy béna anya, csak bele kell jönni a mozdulatokba, hiszen ahogy egyre nőnek a kőcök, egyre ügyesebbek is, ezért nekünk meg egyre cselesebbnek kell lenni :wink:

Lindi,
Múlt heted :( És most már teljesen értem miért nem akartad leírni a szülést :( Nagyon nem lehetett könnyű :( Képek nagyon ott vannak a szeren :D

Zsanci,
Grat az oldalraforduláshoz :) 10. fiú? :D

Leni,
Durva takony mennyiség :shock: Bulást továbbra is!

Ríd,
Pannádnak is mennek +++++!!!

Ancsi,
Nem lehet, h a levegő nem okés bent nálatok? A fejfájás, meg a hányiger miatt gondolom :? Bár biztos sűrűn szellőztettek.

Nuk,
Szerintem is vmilyen rovarcsípés :? Nálunk is volt ugyanilyen, csak azokon a testrészeken, amik szabadon voltak, rövid időn belül elmúltak.

Ruz,
++++++++++++++++++++++++!!!!!!!

Kisün,
Örülök, h Dóci kezdi megkedvelni az ovit a csúnya apuka ellenére is :D

Vica,
Gratula a robotmenéshez :) és a fogak, nem semmi! :shock: És nem voltál béna!!!!!

Neet,
:D :D

Diavetítőról jut eszembe, vmelyik nap, amikor a camponában voltam, elmentem a varázskuckó nevű játéküzelet előtt és majdnem szívinfarktust kaptam, amikor megláttam, h a lányoknak való babakocsi 11900 Ft volt :shock: ennyiért már egy igazi is veszek :roll:

Otthonszülés:
Én paraember lévén szigorúan kórház, azért ott mégis több mindenre van lehetőség, mint otthon :? Ettől függetlenül le a kalappal azok előtt, akik otthonszülnek :)

Beteg gyerek menjen-e oviba:
Szerintem ez tök nehéz kérdés, én is úgy vagyok vele, h NE, mert akkor a többi gyerkőc is elkaphatja. Ugyanakkor meg sajnálom azokat az anyukákat, akiknek olyan a munkahelye, ahol nem tolerálják a hiányzást :roll: Persze, ha az ember otthon van, mert a másik bébi még pici, az más. De ha már az ember dolgozik és nincs semmilyen szülői segítség :roll: Nehéz.

Kép Kép
curse

Az Este mai adásában is volt szó az otthonszülésről, GÁ és sokan mások (drága BS itt is :mrgreen:) megszólaltatásával
http://www.mtv.hu/videotar/?id=9533

votiv 8)
votiv

Egyébként én is úgy érzem, hogy a szokásos szenzációéhes körök után a sajtó többsége eléggé elfogulatlanul próbálja kezelni az esetet, és több orvos is nagyon szimpatikusan érvel, akár pro vagy kontra. Működik a társadalmi párbeszéd, és ez pozitív. Gyalázkodós fórumokba én nem vagyok hajlandó beleolvasni sem, a differenciált gondolkodásra képtelen emberek megnyilvánulásait nem tartom mérvadónak (ebben sem).

puszillak Benneteket egytől egyig, mert nagyon szeretek veletek beszélgetni, eszmét cserélni, és mert egy nagyon toleráns, empatikus, érzékeny, gondolkodó kis sziget ez a topik ezen a földön :wink: hálás vagyok Nektek, és köszönöm, hogy vagytok :)

ez azokra is érvényes, akik most épp nem, vagy ritkán írnak.
Drága Macsek is nagyon hiányzik, úgy várom, hogy jöjjön, és rakja tele a topikot Füleske nevetős, huncut, copfos képeivel :D

votiv 8)
votiv

Ríd,
dehogynem, már két hete egyedül van bent, reggel fél9-re viszem, és ebéd után megyek érte :D A történeteket tőle vagy az óvónénitől hallottam :lol:

Ruz,
Dóci 2 éves 3 hós koráig szinte semmit nem beszélt, aggódtam is. Akkor meg egyszerre elkezdett csacsogni, mint a vízfolyás :lol:

Ancsi,
tény, hogy általában sem a kórházak, sem a védőnők, sem a hivatalok nem szeretik az otthonszülőket, fölösleges akadályokat gördítenek az adminisztráció (anyakönyvezés stb.) elé :? Ezért is kellene végre szabályozni!

Zsan,
gratula a forduláshoz :lol:

Vica,
nektek mega fogakhoz! 8) Mátérobot :mrgreen:

Lindi,
nagyon-nagyon szépek vagytok :D Sajnálom, hogy párod nem szeretne beszélni róla, remélem, az idő múlásával ő is tud majd :(

Indi,
nagyon egyetértek: simán hibázhatott GÁ, és ez tényleg SEMMIT nem mond az otthonszülésről!!! És azért az a statisztika, hogy 3000 otthonszülésnél volt 2 szerencsétlen haláleset, mellette viszont nincs sérült gyerek, vagy halott anya számomra mégiscsak azt mondja, hogy nagyon jó a helyzetfelmérő képessége!

v
kisün

Curse,
az első év az óviban állítólag arról szól, hogy a gyerek sokat beteg, edződik az immunrendszere a közösségben. A náthás gyereket szerintem simán lehet vinni :lol:
kisün

És JÓ REGGELT!!!! :lol:
kisün

Köszi, Votiv, a Napkeltés linket. Most hogy megnéztem, már értem, miért nem értettem. :D Nem láttam ugyanis a beszélgetés elejét, és ott hangzott el a lényegi infó.

Lindi: gyönyörűek a gyerekeid! Na meg a hármasotok is!

És nekem is hiányoznak Macs hsz-ei, meg képei. :cry:

Kép
Kép
tinu

Náthás gyerek az oviban: enyim is ott kapta el vszn a múlt héten, tehát nem mi vittüka náthát az oviba tegnap. Gynítom ez lesz az egész őszi-téli szezonban, mindig lesz egy kis nátha a csoportban, kinek erősebben (az otthon marad), kinek kevésbeűé (az meg megy oviba). Az óvónéni is vmi ilyesmit mondott a dologról, amikor kérdeztük a másik anyukával, hogy mi a határ. Meg azt, hogy mondjuk lázasan ne hozzuk el őket, de hát ez evidens. Egyébként jellemzően a kiscsopisok hiányoznak, ez jól látható a vegyes csoportban.

P ma azzal kelt, hogy nem mehet oviba, mert köhög, pedig nagyon várják az óvó nénik! :)

Votiv, nagyon igazad van, it lehet egészen kényes témákról is eszmét cserélni, annyira elfogadó és szeretetteljes a légkör! És ez manapság annyira ritka! Köszönet mindenkinek ezért! :)
rídonli#

Ancsi, kérdezted, scak valszeg egyszerre írtunk, így nem vettem észre a hsz.-edet:

Szívesen szültem volna itthon, de nálam két kockázati tényező is van (erős rövidlátás, szívbillentyű problem), így nem tudom, kaptam volna-e engedélyt...
Nekem a legnehezebbnek az otthonszülésben az utána való hercehurca a hivatalokkal (anaykönyveztetés, védőnő, gyerekorvos, akik mind utálkozva vizsonyonyulnak otthonszülés után a szülőkhöz) ill. azt nem tudom, hogy szülés után milyen az utógondozás, egyáltalán van-e. (Recca, te talán tudod)
Nekem mindkét kölök durván besárgult, és tuti halálra paráztam volna rajtuk magam, ha magamrahagynak ezzel a problémával.

De ennek a sok fenti rizsa lényege mégis az: igen, szívesen szültem volna itthon :wink:

Bár a második szülésem NAGYON olyan volt, mintha itthon lettünk volna, hála érte BS-nak és MG-nak!!! :P Panaszra így nulla ok.
(A gyermekágyat viszont szívesebben csinálnám itthon.... nekem szülés után nagyon tud hiányozni a férjem.... :roll: )

Vica, nekem is hiányoztál!!! Máténak gratula!!! :lol:

Lindi, olyan jó, hogy tudsz beszélni róla!!!!! Ez HATALMAS lépés!!!!
Szorítok, hogy férjednek is sikerüljön feldolgozni!!!!!!!!!
leni

Votiv, Ríd, csatlakozok a "topiktömjénezéshez" :wink:
Pont tegnap futottam bele egy másik ismeretségi körben, hogy bár magyarul beszéltünk a szülésről, mégis, mintha süketek párbeszéde lenne...
A hideg kirázott, annyira elszomorodtam :cry:

Vannak élrtelmes nők, akik bár már szültek, még mindig újdonságként fogadják a hírt, hogy ha NEM AVATKOZNAK BELE a szülésük menetébe, akkor lehet, hogy kisebb fájdalmakat élnek át.

Nekem ez agyeldobósan fájdalmasan döbbenetes :cry:
leni

Leni: nahát, szinte szó szerint ezt írtam a másik topikba, amit te. Hogy a szülésem a kórházban akár lehetett volna otthon is, mindegy volt, de az utána következő napokat szívesebben töltöttem volna itthon. :D

Egyébként ma reggel is volt téma az otthonszüléses tragédia. Azt mondta ez a doki, hogy a gátmetszés megoldás lehetett volna, meg hogy a kórházban is úgy vették ki a babát. :shock: Hát az eddigi infók alapján én ezt nem hiszem el. Akkor meg miért mond ilyeneket a tévében valaki???

Kép
Kép
tinu

hahó

a mai mokkában volt egy jogász, aki mindkét gyerekét otthin szülte - nézzétek vissza, érdemes
lc mérhetetlenül ostoba viselkedése ellenére is értékes beszélgetés volt

leni szívproblémák miatt nem szülhetnél otthon

vera igen megjött a cikk, köszi, csak ez a szgép haldoklik, mikor épp írnéjk, nem fogad szót
indianyo

Lindi!
azt hittem, hogy műtermi fotókat tettél fel, olyan szépek vagytok rajta! :) Gréti haját irigylem!!!

Curse!
lehet, hogy büdös is van :lol: , de szombaton és vasárnap is a nap nagy részét nem itthon töltöttük. én ugye szombaton 8-17-ig egyetemen, vasárnap meg az Ikejában voltunk. és este jött a fejfájás. de a hidegrázás is visszatérő számomra, minden nap.

Votiv!
örülök, hogy így látod; mert magam kissé kilógónak éreztem magam azon véleményemmel, hogy soha nem szülnék otthon, mígnem más is beírta. szinte az együtt alvásos téma, vagy valami más hasonló jut eszembe, ami olyan, mindenki majd szépen eldönti magának és akképpen cselekszik. ezét sem az egyiket, sem a másikat nem lehet utálni/leszólni.

Leni!
annak ellenére, hogy te nem szülhetnél otthon, nagyon becsülöm, hogy mégis kiállsz azon anyák mellett, akiknél nincsenek kockázati tényezők. tök jó fej vagy :). amúgy én is úgy vagyok vele, mint te, hogy a szülés után (ha nem is 1 nappal), de 2-3-mal jó lett volna hazahúzni, mert depim nagyrésze annak volt köszönhető, hogy nem volt mellettem a támogató kéz.

Az otthonszülésről jutott eszembe, miután meghallgattam, olvastam egy-két dolgot róla, hogy szerintem egy születendő gyereknek sík mindegy, hogy hol születik. Szóval akik azt találják ki, hogy a gyereknek sokkal jobb otthon születnie, mert érzi, hogy milyen kafa otthon, az már mese. Az a kisgyerek még hónapokig nem érez semmit se nagyon a környezetéből, elég neki, ha az anyja mellette van, érzi a szagát, a testmelegét, hallja a szívét. Legalábbis ezt nagyon így látom, de meggyőzhettek az ellenkezőjéről :).
ancsipancsi

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet: