Szervusztok!
Nekem az öt fiam közül a középsõvel van most gondom.
Teó 5 éves, korának megfelelõ fejlettségû gyerek. Kicsi korában kimondottan jólelkû, jószívû baba volt, testvéreitõl még a kedvenc falatját sem tagadta meg (persze jól vissza is éltek vele a kis disznók). Késõbb is nagyon könnyen kezelhetõ, kedves gyerek volt.
A gondok néhány hete kezdõdtek, és nem értem, mitõl. Nagyon dacos lett, mindig visszautasítja a kérést és megtagadja a parancsot. Csak akkor kezes, ha azonnal megkapja, amit szeretne. Már odáig jutottunk, hogy engem megüt, belém rúg, lehülyéz. Nagyon határozottan és következetesen tiltom ezeket a dolgokat neki, de semmibe veszi, legközelebb ugyanúgy nekem esik. Ami különösen veszélyes: napirenden vannak a sértõdései, amikor elbújik valahova, de ugyanezt az utcán is elõadja. Ilyenkor nem találjuk, mindenki õt keresi, majd közli, hogy õ nem jón velünk haza, és már olyan is volt, hogy nem találtuk, végül otthon, a ház elõtt várt: ötévesen egyedül hazament, forgalmas utakon átkelve! Pedig próbálok minden konfliktust elõször humorral, szeretettel, öleléssel elsimítani, de hatástalan vagyok rá.
Szerintetek mi történhetett, és mit tehetek?

)!
Igaz, nem volt szerencséje az osztályfõnökeivel sem, abszolút flegmán kezelik, pedig nagyon sok benne az érzelem, és könnyen meg lehetne fordítani a dolgot, csak valódi pedagógus kellene hozzá.