A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2007 szeptemberi babák

Juba: szurkolok, hogy előbb kibújjon a babád!!!

Mazsola: remélem bentfogtak, mert éppen szülsz!!! :D

Vadvirágot megnéztem az iwiwen. Oda be szokott jelentkezni, úgyhogy gondolom, hogy jól vannak!

Jó éjszakát minden kismaminak akár egyben, akár külön!

Kép
Kép
timi26

Még nem szülök. Csak volt egy sürgős eset, és meg kellett várnom a dokit, míg megvizsgálta a csajt.
NST, UH rendben. A méhszáj már nyitva, de nem nagyon rövidült. Doki mondta, hogy picit lejjebb van a hasam, úgyhogy elindultunk a szülés irányába. :shock: Hétfőn reggel vinnem kell a cuccomat a kórházba, és akkor meg is kapom az oxitocint. Ha nem reagálok rá, akkor szerdán újra.
Húúú! Tágította a méhszájamat, kicsit fájt... De talán rásegített a dolgokra! Mondta is, hogy valszeg vérezni fogok egy kicsit. :?

Regina
KépKép
mazsola7

Hello Lányok,

huhhh, most sikerült végigolvasnom Titeket, fél 9-kor fektettem le Lizit, azóta csak olvasok :lol: :lol:

Úgyhogy legelőször is végre név szerint:

Kaqk, L.móni, Ancsi, Anikó, Motiot, Kispocc, Fleur, Banita, Judis, Anitja hatalmas gratula a babákhoz!!!! (Bízom benne, h senkit nem felejtettem ki :oops: )

folyt köv.
silka
silka

Akkor most már új vonalzóm is van :lol:
silka

És akkor hozzászólnék a dolgokhoz :lol:

Babyblues: sajnos nálunk is bejátszik, a tegnapi nap volt eddig az egyetlen kivétel, amikor nem sírtam. Borzasztó, hogy mindenki igyekszik segíteni körülöttem én meg csak zokogok mindenen. Sajnos mi is hasfájósak vagyunk, 2 napja 7 órán keresztül zokogott keservesen a kis drága. Már mindent kipróbáltam, még a "puma a fán" című fogást is (egy könyvben láttam), de sajnos semmi nem segített. Szóval a végén Lizával együtt bömböltem.
Sajnos baromira frusztrál, hogy továbbra is tejproblémákkal küzdök. Már eljutottam arra a pontra, hogy marcangolom magam, hogy nem elég, hogy nem tudtam természetes úton megszülni, de még szoptatni sem tudom, hát milyen anya vagyok én??? Szóval életveszélyes ez a hormonváltozás. Meddig tart ez?

Levegőztetés: tegnap toltam ki először a teraszra, istenien sütött a nap és pokoli jót szundikált, ma meg elmentünk egy szomszéd utcában lévő kisboltig. Annyira élvezte a sétát, hogy 5 órát aludt egyhuzamban a kocsiban. Persze megvolt ennek a böjtje, mert utána meg órákig nem volt hajlandó szundítani. Szóval nem mondhatnám, hogy sikerült kialakítani a napi rendszert. Többiek, Nálatok mennyi idő alatt alakult ki a napirend?

Tápszer: sajnos mi is ezen élünk. Szar ezt így leírni, meg tök hülyén hangzik, de jó, hogy van még más is, aki ezzel küzd. Legalább látjuk, hogy nem vagyunk egyedül és tudunk tapasztalatot cserélni. Apropó! Mennyit kell ennie egy 1-2 hetes babának? A kórházban napi 300-at mondtak, a gyerekorvos meg 550-et. Hát, azért elég nagy különbség van a két érték között.
Sajnos a mi étvágyunk nagyon gyér. Hogy ciciből mennyit sikerül szopizni, azt nehezen tudnám megmondani, mert eléggé ugrál a mérleg és nem is olyan hatalmas a mennyiség, de olyan 20-30 körül. De ezzel el is van. Próbálok még beleküzdeni 30 tápszert ilyenkor, de nem kell neki. Ja, és a következő szopi idejére nem gyűlik össze a tejci újra, így minden második kaja csak tápszer. Ilyenkor próbálok 60-at belegyűrni, de nem bírja leküzdeni. Normális ez, hogy mi ilyen kis kajások vagyunk? Anyukám szerint én sem ettem többet 30-40-nél. (Bezzeg az idő múlásával bepótoltam :evil: ) Úgyhogy Timi, nekem meg az a mániám, hogy nem fog eleget hízni.

Hasfájás: mi is espumisan-t nyomunk, vélhetően segít, de én nem mertem minden kajánál adni, csak napi 2x. Dokinéni javaslatára egy kis szőlőcukros vízbe csöpögtetve.

És csajok, annyira édesek a babák, úgyhogy plííííz fótókat még még még!!!

silka
silka

Valaki írta a bőr szárazságot. Lizánál a hintőpor miatt száradt ki nagyon a bőr a köldök alatt. Van egy gyógyszertári popsikrémünk, ilyen tégelyes fajta, az még felnőtt arckrémnek is jó, úgyhogy mi azzal próbálkozunk.

Körömvágás: én sem szerettem volna az első 2 hétben, de mivel szegénykének beszakadt és lifegett egy jókora darab a hüvelykujján, kénytelen voltam ollót ragadni. Mondjuk remegett kezem-lábam előtte. :wink:

Jaj, lányok, akik még a szülés előtt álltok! Leírhatatlan nagy öröm, hogy már kezünkben tarthatjuk a babót, de nekem annyira hiányzik a hasamban való mocorgása. Nem is gondoltam volna, hogy ennyire fog! Élvezzétek ki a terhesség minden uccsó pillanatát! (Mondom én, aki már szétkínlódta magát a végén :wink: De osztani az észt könnyű!!!! :lol: :lol: :lol: )

Na jó, azt hiszem ideje eldugulnom. Nem voltam egy jó hétig, most meg nem lehet lelőni. Jó ez nektek??? :lol:

silka
silka

Sziasztok!

Hatalmas gratula az új babákhoz! Anitja, te kis huncut, jól beelőztél! :) Pedig épp azt terveztem, hogy majd neked üzenek, ha érkezik Gergő, mert Te még gépközelben vagy. Erre puff neki, csöndben megszülsz az orrom előtt. Nem éééééér! :) :) :) Nagyon sok örömet kívánok a Gergőből lett Noelhez!

Mi még egyben, holnap van a terminusunk (a vonalzót még a legelején csináltam, akkor 13-át jelölte meg a dokibácsi, mint várható időpontot). A korábban hitt dolgokkal ellentétben csak tegnap este ment el a nyákdugesz, úgyhogy az "indító manőver" még időben volt :) Kár, hogy Gergő nem hatódott meg tőle. Néha beindul, jön egy-két fájásféle, már ragadnám az órát, hogy mérjem az időközöket, de abbamaradnak. :( Szórakozik velem ez a tökimanó, én mondom nektek. Most már megvártuk a dokibácsit, juhééj, biztos kezekben leszünk! Ha holnapig nem történik semmi, cuccal bevonulok, teljes vizitre (uh, ctg, belső vizsgálat, ki tudja mi még) aztán signor dottore majd eldönti, mi legyen.

Tejproblémák: Kedves Silka! Nagyon átérzem a helyzeted, ugyanis Ákossal nekem nem indult meg a tejelválasztás. Mindenhonnan az folyt, hogy csak az az anya, aki szoptat, stb. Én is állandóan bőgtem, nem voltam képes elfogadni a tápszert, mint alternatívát. Küzdöttem minden egyes csepp tejcsiért. Ráadásul szegény fiamnak nehezen ment a kakilás, hőmérőzni kellett, meg glicerinkúpozni, hogy sikerrel járjon. Persze, a védőnő szerint ezért is a táp (és én) voltunk felelősek. Sokáig tartott, míg elfogadtam, hogy így alakult.
Fel a fejjel, így is ugyanolyan jó édesanyja vagy Lizának!

Csajszik, én kérnék egy is vudut, hogy most már elinduljon Gergőci!

Mindenkinek puszi
Zsu + Gergő még 2 in 1

Kép
Kép
Kép
zsuzsóci29

Sziasztok!

Judis Anitja gratulálunk Nektek :)

Silka!
Ne legyél lüke :) Azért mert alig van tejed,más babák is felnőttek ezen semmi bajuk nem lett. S azért mert ideges vagy Liza is megérzi.Nyugi :) :) (tudom könnyű mondani,Mírával nekem is volt pár ilyen napom.)
Gyönyörű a kislányod amúgy :) Írjál még,azért a végén már több a vigyorgó szmájli :)

Emese!
Ugye nem adod fel? nem úgy "ismertelek" meg h. elmenekülsz a problémák elől :) S a defektes cicid is fog müxeni :) Kép :lol:

Hajni!
Szépek az esküvős fotók :) a fej nélküli képen nevettem :) nem maradhatott le :)

Era!
Nagyon ügyes kislány Beatrice :) Szépen fejlődik,pikk-pakk behozza a többieket :)

Granda!
Szép a montázs :) Mi lesz abból amit élfóliáztál?
Merre vagy tán szülni mentél?

Mazsola!
Hajráááááááá :) Szelina jól érzi magát nagyon odabent :)

Timi26!
Fú de kiakadtam a gyerekorvosodon :evil: hogy lehet vki ekkora f.sz (már bocs).Inkább hallgass a védőnőre és csinálj mindent úgy ahogy jónak gondolod :) mert biztos az lesz a legjobb Viktorkának :)

Én meg csütörtökön voltam Uh-on,doki azt mondta h. nem lesz vékony baba :) s méretei alapján 40 hetesnek felel meg :) aztán megkérdezte mekkora volt Míra és utána nevetve mondta akkor már van tapasztalatom h.kell nagy babát szülni :) Utána megvizsgált és már 2000-es volt a méhszájam :) annyira örültem neki :) Lassan már én is szülök :)

vera

KépKép
viranka

JUDIS GRATULÁLOK DÁVID BABÁHOZ!

Kép
hajagosné szabó éva

ANITJA GRATULÁLOK NOEL BABÁHOZ!

Kép
hajagosné szabó éva

Jó reggelt!

Silka: ne törődj semivel, a babád pont annyit eszik, amennyire szüksége van. Ha éhes úgyis jelzi. A heti mérések pedig megmutatják, hogy hízik-e. Nálunk Viktorka az első itthon töltött héten nagyon sokat sírt, mint később kiderült, az éhségtől. Mióta tápszeres csak akkor sír ha éhes. Az Espumisant nyugodtan beleteheted a tápszerbe, amíg fáj a hasa minden etetésnél adj neki, mikor már érzed a hatást, csökkentsd az adagot. Nálunk ez vált be.

Ma reggel bevágott 160 milli tápszert! :shock: Kezdem azt hinni, hogy hordó van a pocija helyett. Este mérjük, kíváncsi vagyok mennyit hízott!

Viranka, Zsuzsóci: megy a drukk ezerrel!!! ++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++

Kép
Kép
timi26

Silka! Ezt a gondolatot most töröld ki! Igenis jó anya vagy, és meglátod, hogy minden beáll. Csak meg kell egymást ismernetek Lizivel. Senki nem úgy születik, hogy tökéletesen ismeri a babáját, hogy mikor mi a baja… Szóval fel a fejjel! :lol:

Tegnap este végre voltak fájásaim, erre fél 1-kor abbamaradtak… Pedig azt hittük, hogy megyünk szülni. :evil:
Kaptam a vizesedésre bogyeszt (Diaphyllin-t). Nagyon gáz lett a lábam így az utolsó héten. Tegnap alig bírtam felvenni az edzőcipőmet… :shock:

Ja! Nem is meséltem, milyen aranyos volt tegnap a doki. Anyu elkísért, és be is jött velem az UH-ra, a doki meg ott mutogatta neki az unokáját. :wink: Nagyon lelkes volt. Máskor mindig siet, de most, hogy este mentem be (mert ügyeletes volt), és nem várt rá senki más, így volt erre is ideje! :lol:

Regina
KépKép
mazsola7

Ja! A nyákdugesz nekem is távozgat. A tegnap tágítástól kicsit véreztem, csak csak 1-2 pötty.

Regina
KépKép
mazsola7

Zsu! 2 in 1! Ez tetszik!!! :lol:

Viranka! Nem beelőzni! :wink:

Regina
KépKép
mazsola7

Sziasztok!

Zsu, Mazsola, Viranka:
hajráá csajok. :wink:

Én is kérnék majd vudut. Apuka csütörtökön elutazik Németországba. Így vagy előtte vagy utána szeretnék szülni. :wink: Igaz azt mondta nincs messze "csak " 430 km, így simán hazaér, de akkor inkább ne érjen haza. :lol: :lol:
Mondjuk a kedd ( házassági évf. ) vagy a péntek ( 2x azt a dátumot álmodtam) jó lenne. :lol:
De akár a mai nap is megfelelne. :lol: :lol:

Nekem messi jel, méhszáj 3000, nyákdugesz is megvan, esténként 1-2 görcs oszt ennyi. :?

Kép
Kép
h@jni

messi=semmi :oops:

Kép
Kép
h@jni

Kép

Kép

Kép
Kép
h@jni

Csajok! Kijött egy jó nagy adag nyákdugó, és piros volt. Az nem baj, ugye, hogy piros??? A doki tegnap jól megvizsgált... :shock: Mondta, hogy kicsit vérezhetek.

Regina
KépKép
mazsola7

Mazsola! Nekem, mikor elment a magzatvíz, az tiszta volt, de utána a betétem rózsaszín lett - gondolom a nyákdugó festette meg. Ne aggódj, engem, mikor a doki megvizsgált - igaz, már a vajúdóban -, rendesen véreztem utána, mintha megjött volna.
De a tapasztaltabbak biztos tudják, hogy probléma-e, szerintem nem. :wink:

Kép
Kép
Kép
gremese

Mazsola:
anno nekem is így indult, h fájogattam és véreztem kicsit, ezt hívják tágulásos vérzésnek. De nekem nem piros volt, hanem ilyen rózsaszínes folyás.
Sztem ha nagyon vérzel inkább menj be a H-ba. :oops:

Kép
Kép
h@jni

Silka! Én már túlvagyok ezen a baby blues-on. Elég sz.r állapot, elképesztő, hogy miket csinálnak a hormonok. Korábban már leírtam, hogy mindenen bőgtem, sőt, nemrég Irinának is leírtam, milyen volt ez az állapot. Ha jó volt valami azért, ha rossz azért, ha nem működött azért, ha sírt azért, ha nem volt jó a cici azért, ha segíteni akart valaki azért, álmos voltam, azért, menni kellett valahova azért, Apa énekelt, segített, hozzámszólt azért bőgtem.....
A végén már majd' kiejtettem a babát a kezemből, olyan fáradt voltam, és ő csak sírt, no meg én is. Ő még jobban, mert érezte rajtam, hogy kiborultam. Szegény Apa tartotta bennem a lelket, ő egy iagzi HŐS! :)
A végén már azt mondtam zokogva, kezemben a bömbölő babával, hogy én egy rossz anya vagyok. No itt akart Apa kivágni az ablakon, hogy miket beszélek.
Ez az állapot 3-4 napig tartott, utána elmúlt. Most már nem sírok, ha valami probléma van, hanem szaladok Apához, aki mindig segít, vagy higgadtabban fogom fel a dolgokat, hiszen nem történik semmi tragédia.
Szemét dolog ez a hormoningadozás, sokszor azért bőgtem, mert nem ismertem magamra, zokogva mondtam Apának, hogy de én nem vagyok ilyeeeeeeennnnnn... brühühűűűűűű....
Ő meg mondta, hogy persze, hogy nem! :)
Kitartás, elmúlik! :wink:

Amúgy meg írjál sokat, azt nagyon szeretjük! Legalábbis én! :wink:

Napirend: Nagyjából már megvan a menetrend, ami kb. így néz ki:
Reggel 7-től szenvedünk kb. 11-ig (de volt már, hogy 13h-kor, meg 18 (!) órakor tudtuk letenni), a hasfájósság miatt. Ugye éjszaka nem kakil, csak pisil, és reggel atomgyorsasággal rak tele egymás után kakival 4-5 pelenkát. Hasfájóskodunk, nyűgösködünk, és minimum óránként cicizünk. A reggel kemény.
MAjd ezután jön a 3 óránkénti etetés - nézelődés - alvás, amit ő nagyjából be is tart. Van, amikor du. többet alszik.
Este 8 körül megint jön egy hasfájós-ordibálás, oda már Apa is kell. Cicizés után bealszik, és utána két variáció van.
Éjszaka este kb. 10-től vagy alszik 6 órát, és utána 3 óránként kel, vagy 3 óránként kelünk egész éjszaka.
És reggel 7 óra, kezdődik minden elölről....
Sokszor elég kemény...... De megéri a kis Csücsöriborsóért!!!!! :wink: :D

Viranka! Nem adom fel a defektes cici megjavítását, bár a kétgyerekes hugomnak is feltűnt ez az érdekes csomó. Ami nem múlik!!!! Hétfő du. elmegyek a nőgyógyimhoz, irányítson valami szakemberhez. Ennek a végére kell járni.

Kép
Kép
Kép
gremese

Hajni! Nem vérzek, csak piros volt az a kocsonyás váladék. De most olvastam a neten, hogy a nyákdugó lehet véres is. Úgyhogy most megnyugodtam.
Ha jön még tisztán vér is, akkor bemegyek, de szerintem ennyi volt!

Regina
KépKép
mazsola7

Mazsola:
igen, a nyákdugó lehet véres. :)
Hajráááááááá. itt szülés lesz. :wink:

Kép
Kép
h@jni

Mazsola! Hajrá!!!!!!!!!! Nemsokára jön Szelina! :wink:

Csajok! Mindenkinek megy a vudu!!

Kép
Kép
Kép
gremese

Silka: nyugi, nem én is sírós voltam az első pár napon, aztán elmúlt.
Nálunk is apa a puki kimaszírozó, neki mindig sikerül :shock: nekem nem igazán. Bár szerencsére nem hasfájós a kis manónk, csak néha nem sikerül neki magától kinyomni.
Ált. nálunk kajálás közben rotyoktat óriásiakat :shock: ilyenkor meg is áll a szopizással, és felhúzott szemöldökkel mintha rám nézne, hogy hűha :D aztán folytatja tovább a szopit, mintha misem történne. :lol: nagyon édes ilyenkor
Úgyhogy mi áttértünk az evés utáni peluscserére, mert addig telerotyogtatja

evés: már azt hittem csak mi kicsink ilyen kis evő, és mindenki másnak a topikban egy kis cicibúvár bébije van :D
Nálunk első héten 30-40-et evett Timi. Egyszerűen nem lehetett többet belediktálni, kiköpte a cicit, és összeszorította a száját :roll: aztán aludt. Úgy látszik neki is elég volt ennyi, mert így is hízott egy hét után 12 dgk-ot. Második héten már 60-80 ml között evett, aztán ugyan az a reakció...alvás.
Most épp 80-90eket eszik és szépen hízik.
Úgy látszik Lizának is elég a kevesebb, a lényeg, hogy hízzon.

napirend: már épp kérdezni akaratam, kinek sikerült már, és hogyan. Nálunk szintén reggel7-8 körül kelés, szopi, aztán vagy alszik még utána, vagy nézeget délig. Közben 3 óránként evés( 10körül, aztán 12-13h körül)
3-3,5 óránként eszik, és úgy néz ki ezt tartja is.
Úgyhogy délután is ez van, 3-4 körül szopi, majd este 6h körül, aztán fürdés, ami ahogy ébred, és ahogy sikerül megszopiztatni. Mert utána még nézeget, így fél8-fél9 között szoktunk fürdetni. Utána evés, és próbáljuk letenni aludni. De ált. nézeget és nehéz neki elaludni. 10 körül alszik el, aztán a szokásos 3-3,5 óránkénti kelés szopival együtt.

Kép
bfagi

ja, és nekem a védőnő azt mondta hogy hivatalosan 150 ml/ testsúly kg/ nap ennyit kell ennie egy kis babaának. Ez 3 kg-os gyerek esetén 450 ml egy nap alatt.
De gondolom ez csak általános nagykönyvi adat, ennél többet is esznek, és néha kevesebbet.
Ha keveset is eszik Liza, de gondolom sokszor egy nap, így nagyjából kijön ez az átlag.

Kép
bfagi

Kép Kép fürdetés

nálunk így megy a fürdetés, szereti, nem sír, csak akkor, mikor kivesszük a vízből

Kép
bfagi

Sziasztok, Lányok!

Silka: ne szomorkodj, sokan járunk hasonló cipőben. Javulni fog a helyzet!!! A tejed is szaporodhat még, csak ne hagyd abba a szoptatást! Sok olyan sztorit olvastam, ahol a tápszerezésről visszaálltak szopizásra -- de ha nem, az sem jelent semmit. Nem a tej és a hüvelyi szülés teszi Az Anyát, ezen a topikon aztán meg biztos nem!!!

Menetrend: nem hiszem el, milyen hasonló... A 3-4 órás szopizás nálunk is megvan, de ez aztán mozog a fürdési idővel együtt. Nézelődés sok van, ami jó :wink: ; hasfájás is napközben, ami egyáltalán nem jó (de legalább már nem tart fél napokig...). Nálunk is apa a nagy babamasszőr. :wink: Bevallom, ezeket az éjszakai 3 órákat még nem szoktam meg, főleg mert 1-1,5 óra, mire a szopi, büfi, elalvás megvan, így lényegében marad 1,5-2 óra az alvásokra... De állítólag nyúlni fog ez, álmaim csúcsán az éjjeli egy szopi szerepel. :D

Kép
Kép
irina

Bfagi, de gyönyörű ez a Timi baba! Ejha!!!!

Kép
Kép
irina

Kép

Kép

Sense
Igen, kicsit eltűntem, nyomom ezerrel az ipart az új lakásban -úgyhogy rövid is leszek... Viranka: az élfóliázás polcokhoz szükséges nálunk

Kiskolbi
Nem gondoltam volna, hogy egy férfi ilyesmihez is ért... :) Gratula

Silka, Beke Andi, Judis, Ancsi
Csodásak a babák!!!

Era
Nagyon-nagyon örülök a híreidnek! Beatrice a "mi" kis első babánk! :)

Montázs
Tudom, hogy néhány babának csak telefonról betöltött képe van rajta és van, akinél a pozíció nem a legelőnyösebb, de az esélyegyenlőségre kínosan akartam ügyelni és mindenkinek a gyermeke első közölt babanetes fotóját ollóztam össze :) Aki többet töltött fel (mert már mondjuk otthon voltak), annál szigorúan szubjektív :) alapon választottam ki a nekem leginkább édesebb képet.
Természetesen benne vagyok egy olyan montázsban is, ami a babák pár hónaposan készült képeiből áll össze, sőt nagyon várom :P És pár nap múlva szeretném a saját kislányomat is a Tieitek között látni :)

Kép
granda

No még egyszer nekilátok, mert minden amit írtam elszállt :evil:

Drága Anitja és Judis nagy-nagy grtaula ! Sok tejcit kívánok Nektek, illetve a babóknak!

Mazsola megy a drukk ezerrel!!!!

Granda: Merre jársz?

Éppen most néztem meg a táblát és hát meg kellett állapítanom, hogy a "várakozók" táblája már jóval rövidebb. Furcsa érzés számomra, hogy most aztán tényleg bármikor szülhetünk. Nálam egyébként eddig semmi fájás illetve görcsölés. Néha már hiányolom. Előbb-utóbb negem is utolér! :D

Drága Anyukák nektek meg nagy kitartást. Amint olvasgatom mindenhol van valami, de legalább jó hogy itt is meg tudjuk majd egymással osztani, aztán várjuk a többiek jótanácsait.

Andi
Kép
amona

OK Granda látom minden rendben és még nagyon tevékeny vagy! :lol:

Andi
Kép
amona

Bfagi! Timikéd tündérien gyönyörű!!! :lol:

Regina
KépKép
mazsola7

Silka!
Küldtem privit!

Ildikó
KépKépKép
sense4

Csajok, ha tejszívó készüléket használtok (akár kézit, akár elektromosat), utána mindig kifőzéssel sterilizáljátok? Nem elég forró vízben elmosni?

Kép
Kép
irina

Irina: én 2-3 naponta szoktam sterilizálni, a cunisüvegeket, cumit a mikrósban, a mellszívót kifőzve.

Kép
Kép
timi26

Irina! Én sterilizáló tablettákat vettem. Szerintem kevésbé macerás. Meg, ha jól emlékszem, írtad, hogy Neked elszíneződött valamelyik része a kifőzéstől, nem? Azzal mi lett végülis?

Regina
KépKép
mazsola7

Sziasztok!

Nem tudtam még visszaolvasni semmit, de nagyon kíváncsi vagyok, hogy ki szült meg és milyenek a babák.
Szombaton jöttünk haza, nagyon jó itthon lenni.

Itt egy kép Marci babáról, majd még jövök!

Kép Kép

Anikó és Marcika

Kép
aniko80

Anikó! Nagyon szépek vagytok! :lol:

Regina
KépKép
mazsola7

Mazsola, Timi, köszönöm! Épp a kifőzéstől való ódzkodásom miatt kérdeztem, ki mit csinál, mert én hiába teszek citromlét a vízbe, akkor is tiszta vízkő lesz minden a kifőzés után, attól olyan ronda és elszíneződött minden. Felénk nagyon kemény a víz, nem tudom, Timi, Nálatok ez probléma-e.

Anikó: tüneményesek vagytok! ;-)

Kép
Kép
irina

Irina!
tegnap én is kifőztem mindent, mondván, hogy legalább első használat előtt legyen kifőzve. De többet nem teszem. Baromi ronda lett minden a vízkőtől. (Nálunk is nagyon kemény a víz.) Én mikrós avent sterilizálót vettem. Sztem az fogom csak használni. Elvileg minden cumisüvegem aventes és a mellszívóm is. Bele kell hogy férjen. De lehet, hogy abban is vízkőfoltos lesz minden??? Hiszen ugyanaz a víz kerül bele!?

Anikó!
Tündéri Marci baba!

Ildikó
KépKépKép
sense4

Húú csajok!
Irtózatos program van ma itthon. Hozattunk egy konténert, mert ki akarunk minden szemetet dobálni. Apumnak volt egy műhelye, amiben elképzelhetetlen dolgokat lehet találni... Félelmetes az egész. Mint egy igazi lomtár. Persze anyum a felét meg akarja tartani, mondtván : "majd jó lesz ez még valamire" :twisted: :twisted:
Közben apa füvet nyír az utcán az árokban.
Szóval megy a meló ezerrel.
Remélem akár a szülést is megindítja... Bár apa szerint csak jövő hét pénteken fogunk szülni, mert addigra rakja rendbe az egész udvart is... :shock: :shock: Férfiak!!!

Ildikó
KépKépKép
sense4

Irina!
Én ilyet vettem. Kipróbáltam, és szerintem jó. Langyos vízbe kell tenni, és fél órát áztatni. Nem lett semmi baja se a mellszívónak, se a cumisüvegnek.

http://www.brendon.hu/ProductSearch/vie ... =1&whid=25

Regina
KépKép
mazsola7

Sziasztok!

Csak egy gyors bekukk! :)
Látom, egyre több baba látott már napvilágot! :D

Mindenkinek gratulálunk!

Mi is jól vagyunk, egyelőre nem érem magam utol, és a szabad perceimben alszom Bendével egy nagyot! :wink: Bár jó baba, mert nem nagyon sírós, azért a délutáni hasfájás eléggé kimerít.

Aki még a pocakban hordja, annak kitartást, és pihenjetek amíg tudtok! :):):):)

Néhány kép:

Kép Bende első nap otthon

Kép Bende alszik

Manófalvi + Bende

Ui: írom a szüléstörténetet is... :)

Manófalvi & Bende
KépKépKép
manofalvi

Lányok, köszi az 5leteket a sterilizáláshoz! Még egy kérdés: a mikrós verzió is elég steril?

Kép
Kép
irina

Manófalvi, nagyon édes Bende!!! :wink:

Kép
Kép
irina

Irina: nekem is mikros sterilizálóm van (AVENT-es). Hasonlóan mindenem avent-es (mint sense-nek) s belefér a cucc :)
Szerintem steril lesz a mikrósban is, 4 percig van benn, és utána még 1-2 percig állni hagyni benn. Mikor kinyitom nagy gőz csap fel belőle, vigyáznom is kell :shock: szóval elég jól úgymond kifőzi szinte a mikró ebben a lezárt cuccban

Viszont bevallom, ahoz képest, hogy az egész procedúra 4-6 perc, nem szoktam minden fejés előtt vagy után sterilizálni, hanem csak forró vízben elöblítem. Minden 2-3. fejés után sterilizálok.
Egyébként igazad van a vízkővel, már észrevettem, hogy a mikrós sterilizálóban lévő szűrőszerű műanyagra is kezdett rárakódni, de gyorsan letörölgettem, amíg le lehet.

Kérdés: ti szedtem vmilyen vitamint? mert elvileg a terhesség alatti vitaminra az van írva terhesség, szoptatás alatt ajánlott. De eddig én nem szedtem, de arra gondoltam nem ártana. Szerintetek?

Kép
bfagi

Bfagi! Biztosan nem áratanak ezek a vitaminok! Nyugodtan kezdheted most is. Az van benne, amire a babának szüksége van! A szoptatás idején is!!! Ez elvileg úgy van kitalálva, hogy a terhesség előtti pár hónappal, és a szoptatás időszakára.

Regina
KépKép
mazsola7

...mármint a terhesség előtt pár hónappal már el lehet kezdeni...

Regina
KépKép
mazsola7

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet: