A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Gyermekek / magzatok kor szerint » 2007 tavaszi babák

Timi!

Tudnál küldeni Lillus fülbevalójáról egy közelit? Nagyon megköszönném... :)
Mikor lukasztottátok ki a fülecskéjét? Hogy viselte?
Köszi! :)

dinyuska
KépKép
dinyuska
Vác

Dinyuska!
Üdv újra itt! :)
Lillusnál a fülbevalót lőtték. Kicsit megijedt és volt picsogás, de gyorsan megnyugodott. Aztán ezt a belőtt gyógyfülbevalót 4 hét múlva lehetett lecserélni a rendes fülbevalóra. Az ékszerboltban meg babafülcsit kérjetek, nagyon sokféle van! :)

Pann!
Aranyos lehetett Gergő a hintában! Egyszer mi is próbáltuk (igaz, nem bébihinta volt), de annyira nem aratott sikert. :roll:

Beni!
Te nagyfiú! Isten éltessen sokáig! :) :)

Lora!
Lilla sem iszik. Ha napi 5 ml vizet bele tudok imádkozni, akkor jó! :shock: Gondolom majd idővel többet fog, ha kevesebbet szopizik.

Még nem vagyok jobban, de iszom a mézes-citromos teát, eszem óránként a c-vitit (rem. nem baj). Pihenni Lillus mellett nem lehet... ráadásul Balinak szülinapja lesz és ajándékot kell vennem délután! :x

Timi
Kép Kép
timocska

Az elsőn a gyógyfülcsi van, a másikon a rendes:
Kép Kép

Timi
Kép Kép
timocska

A kis pufók lánykám a pofijából semmit nem veszített! :lol: :lol: (4 hónap különbséggel készült a két kép) :oops:

Timi
Kép Kép
timocska

Timi!
Köszönöm szépen a képeket! :)
Akkor ha jól látom, olyan "lógós" fülcsit vettetek Ti is, mint régen azok a lencsések voltak.... Én is ilyesmire gondolok, de eddig csak karikákat mutogattak. Kicsit aggódok, h nehogy kitépje a füléből, vagy nehogy beakadjon valahova. Dehát, csak nemelsz semmi gond! mire belőjük + kiveszzük a gyógyfülit még úgyis nől egy kicsit. :)
Ja, és jobbulást neked!

Laurit kezdem rászoktatni az ivásra, több-kevesebb sikerrel. Kb. 70-130ml-t iszik meg egy nap. Sokszor kicselezem és amikor éhes, megkínálom gyerekteával, és akkor iszik. :oops:

dinyuska
KépKép
dinyuska
Vác

Mazsi,
Nem tudod apucit belezsarolni egy kendőbe? Az biztos körbeéri, azért jó, ha van B verzió is a cipelésre. Tegnap a jó 1,5 óra Szabicipelést már igencsak megéreztem, igaz, nekem a babakocsit is tolni kellett, ami nem olyan kényelmes kenguval.

Lora,
Nekem a fürdőköpeny hasznos volt, megspóroltam egy törölközést. Meg legalább le tudtam venni a vizes melltartót.
A babakocsi sztem jobb, annyi cuccot kell vinni. :shock: . Van alacsonypadlós is. Ha metróval jössz, akkor viszont van jópár lépcső. :? Vagy autó, irigylem is Pannt és Ságit :) , miközben én cuccolok nagyokat. A hordozó meg kiváltja azt a szörnyű járókát.
A női vezetők sokkal kevesebb súlyos balesetet okoznak. :D

Sági,
Szabi ma reggel köhögött egy kicsit, de már csak párat, meg csak olyan sima szárazat. Az usziban még mindig erősen gondolkodok, mert ha megfázik, akár egy picit is, nagyon fog fájni a füle a gépen. Dilemma.

Az utazás egyenlőre a cirkóproject ködébe vész. Azt szeretném túlélni. Még egy kalapácsütés sem történt. :evil: Pedig az első verzió szerint f7re jöttek volna. Hétfőre lehet, hogy nem lesz kész. :?

Kismamabérlet:
Igaz, hogy BKV, de ha lehet, a vidékiek is nézzék meg. Nagyon jó lenne, nem tudom, mennyire hatásos a petíció, de ha lenne, az igazán áldásos lenne. Már támogatok. :) Valahol a két és félezredikként.

Pann,
Nekem a telefonom van tele ilyen élményfényképekkel. Még nem jöttem rá, hogy kell róla leszedni. :oops:
Az nem megoldható, hogy ne te kelj Gergőhöz? A tejszagoddal elhúzod a mézesmadzagot előtte. :wink: Apuci nem olyan érdekes. Meg legalább ő is kipróbálja, milyen az éjszakázás, majd utána az egész napos meló :twisted:
A kölesgolyóban a legjobb, hogy remekül lehet morzsolgatni. Amikor Nati erre rájött, akkor még a szájából is kiszedte.

BENI:
Boldog hetediket! :D

Timocska,
Dr House, meg néhány más uncsi doki is mondta, hogy fél éves koráig védve van a legtöbb fertőzéstől a baba. Azt a pár napot lecsaljuk, akkor még biztonságban van Lilla. Neked meg jobbulást. Nekem az egyetlen módszerem, hogy nagyon sajnálom magamat. Ez annyira nem szokott segíteni. :wink:

Orsi,
Nekem fixa ideám volt, hogy Nati nem ülhet babakocsiba télen. Robi csak az elején lázadozott, mert azért húzta a vállát. Hogy bírod el?!

Csongria,
Látszik, hogy soha nem voltál dundi :) Jelen alakodat szeritnem a nem gyerekesek döntő többsége is szívesen birtokolná. Úgyhogy ne keltsél itt lelkifurdalásokat! :lol:

Linda,
Milyen ügyesen ül! Látom, labdában egy az ízlésünk. :D

Éjszakai alvás:
Ma jó éjszakánk volt, legalábbis Robinak. Nati átaludta az éjszakát. :lol:

Mazsi,
Már a 8-as klubban? Hú de messze vagyunk mi még attól! :D

Ágiboldi,
Horkolás? Az orrmandulák fokozatosan nőnek. Nati is szokott néha horkolni, pedig csecsemőnek csendes volt. Mostanában kevesebbet szokott. Képesek szinte teljesen elzárni a légutakat, de ennyi idősen biztos nem (na jó, nem hiszem)

Kép KépKép
lorca

Dinyus!
Lilla még egyszer sem tépte ki, sőt, nem is nyulkál a füléhez. Olyan, mintha nem is lenne. Beakadni sem szokott. Úgyhogy hajrá! :)

Timi
Kép Kép
timocska

Ivás:
Próbálkozok. Nálunk még mindig a méla undor dominál.

És már egy órája kopog a fűtésszerelő. Szerencsére Szabi anyukámmal sétál én meg hallgatom az ordító zenét, hátha elnyomja a kalapálást. Pedig ha belegondolok, akár vasalhatnék is, tehát tök jól érzem magam. Úgyhogy inkább netezek és hallgatom tovább a zenét. :D

Kép KépKép
lorca

Boldog 7-et Beni!

Bébihinta,
a babanet főoldalon szerintem pont egy ilyen kép van (Ágiboldi).
Mi is kipróbáltuk Sebivel, egy darabig nézelődött, majd rácuppant a peremére, úgyhogy kénytelen voltam megszakítani a mókát, lehet hogy ha arra járunk megpróbálom újra.

Sebi sem iszik, de már egy ideje nem is próbálom, talán a csőrös itatót újra elő kéne venni, hátha már menne. Valaki tudja használni már?

timo,
Ennek a hörcsi pofinak részben a szopi miatt megerősödött izmok is az okozói:-)

Pann,
az oldalhordozást biztos, hogy én csinálom rosszul, nekem elszorítja a nyakam és a vállam között, és elkezd fájni a fejem. Hátihordozásnál a kisebbik félelmem, hogy mire észreveszem már fél órája a szemére csúszott a sapka, elhagytuk a zoknit, stb. és sosem tudom, hogy az emberek azért mosolyognak ránk, mert olyan édi, vagy mert teljesen zilált a helyzet a hátam mögött.

Lorca,
ti aztán tudtok élni, lakásszétverés, repülősutazás, és még mondja valaki, hogy a kismamák élete egysíkú.

Tényleg, van már valaki, aki unatkozik, begyepesedni készül, stb?
Mi mióta megszületett Sebi többet jövünk-megyünk, mint előtte. Alig bírom rendezni a sorainkat hétközben.

Orsi
Kép Kép
sno

Orsi!
Ahhoz nem kell nálunk háton hordozás, hogy a sapi becsússzon a szemére... elég ha b.kocsival megyünk. Néha benézek hozzá, hogy minden okés-e! Aztán van, hogy látom, hogy Lillus nem lát a satyótól! :oops: :oops: Nem reklamál, néma gyereknek... :lol: :lol: :lol:

Lorca!
Mikor indultok?
Én inkább kihagynám az uszit, nem kockáztatnék. Azt az egyet majd Lorával bepótoljátok! :D

Mazsi!
Pocakos mackóaput még átéri a kenguru... most épp diétázik! :D

Timi
Kép Kép
timocska

Lorca,
küszöbtávolságok: az egyik legnagyobb szívás babakocsival (félkézzel támasztod az ajtót, mivel alig éred el, iszonyatos erőt igényel, és a másik kezeddel tolnád a babakocsit, de nem tudod, mert még meg is kéne emelni, nos mindez egy kenguruval nehezítve... :evil: )
Tök jól bírom az előlhordozást, lehet hogy a pozítív érzelmi hatásnak köszönhetően, az állandó pihés fej szagolgatás nagyon motivál :D .

Pann,
respekt és tisztelet :lol: a reform éjszakák hősnőjének!

Timo,
Ismét egy félinfó :oops: , de mintha olvastam volna valahol, hogy a C vitamin megterheli a baba szervezetét. Inkább kukkancs rá a neten, ha ilyen dózisban szeded, és jobbulást!

Dinyus,
Mi a helyzet Laura hallásával? Nálunk most volt a féléves hallásvizsgálat kontroll (ez volt az utsó).

Orsi
Kép Kép
sno

Orsi!
Beleültetted a bogarat a fülembe. Ezt találtam:
A C-vitamin az anyatejbe kiválasztódik, az anya nagy dózisú C-vitamin fogyasztása a csecsemőt károsíthatja a szoptatás alatt.
De mi számít nagy dózisnak? :roll: :roll: :roll: :roll:

Timi
Kép Kép
timocska

Timo,
igen erre gondoltam. Fogalmam sincs :evil: .

Orsi
Kép Kép
sno

Ivás: Mi se akkarunk nagyon inni. Pedig a tápszer, illeteve a főzelékek mellé nem ártan. Én is úgy szoktam néha, amikor kezd éhes lenni, akkor adok neki, lecsúszik pár 10 ml.

Nálunk most apa beteg ismét. Lázas, prüszköl, köhög. Én már megszoktam, mert ő egész évben ilyen, nem igazán jó az imunrendszere és egészségügyi dolgozi, így orvoshoz minek meni. Mondja ő. Pedig egy kivizsgálás már nem ártana.
Remélem Gréta nem kapja el, most gyógyoltunk meg.

Dinyus: Fülbevalóról ugyan az mint Timi írt.

ELSŐ UH: aug.31.

KépKép
Kép
Kép
b.lin

Sziasztok!

Mindenkinek nagyon köszöni Beni a köszöntéseket. :D

Dinnyuska üdv újra itt! :D Szerintem próbálgasd a babakocsit mert Beninek is idő kellet mire ezt az újat megszokta! :)

Timi jobbulást és próbálj pihenni! :? Tényleg akartam kérdezni hogy Lillus szereti-e az új babakocsit és hogy te könnyen tudsz vele közlekedni?

C-vit! Elvileg a felesleget kipisiljük de hogy az károsítaná a babát :roll: nem tudom!

Ivás! Hévizen jól elcsesztük apu és keresztanyám unszolására evés közben teával itattuk Benit és annak az lett a vége hogy már nem akarta megenni a kaját csak inni akart! :oops: most hogy erre rájöttünk és tea tilalom van eszik rendesen és kevés 80 ml vizet iszik kb.

Pann! Kitartást szerintem sikerülni fog csak nehéz átvészelni ezt a pár napot esetleg hetet.

Lorca! De voltam dundi és sok-sok kitartással lefogytam és 7 éven keresztül sikerült tartanom a súlyomat. Most annál jóval több vagyok ezért nem jók rám a ruhák :? De bocsánat ha ezzel bárkit megbántottam :oops: :oops: :oops:

Lányok hallotatok már a borostyány nyakláncról amit a fogzás könnyítésére ajánlanak? Mi a véleményetek róla??? Már nem tudok mit kipróbálni!

KépKép
csongria

lora
a 20 évvel ezelőtti vakbélműtét terülteén összenöveéseim voltak és már nagyon fájtezt kellett szétválasztani...

lorca
tulképpen beéri apát a kenguru csakhogy a gyerek a nyakában lenne :shock: :lol:
egyébként pedig nem is jár velünk sétálni :twisted: úh egyedül kell megoldani :lol:

dinyus
mi 2 hónaposan lövettük ki a fülét...nagyon sírt de szerintem csak a hangtól ijedt meg nem fájt neki
még mindig a belőtt fülbevaló van mert nem találtunk még nem lógós bébifülbevalót és Lea úgy szopizik h közben a füleit birizgálja s félek h belecsimpaszkodik :shock:
a csaj szerint fél éves korukig érdemes belövetni mert utána már nagyon nehéz...

lin
apának javaslom a Béres csepp kúrát!!!!!!én is ilyen voltam és nekem az segített
ne várja meg míg összeszed egy jó kis vírukollekciót ami ritmuszavart okoz neki!

timo,sno
Cvitamin túladagolás? dehát a felelsleg kiürül vagy ez csak a felnőttknél igaz?

sno
nálatok is gond volt a hallással? :shock:

megint előjött a brümmögés :shock: :shock: :shock: csakhogy most a nyelve is kint van közben és fröcsög a nyál ezerfelé:lol: :lol: :lol:

mazsi+Lea

KépKép
mazsi*

Mazsi: Sajnos nagyon makacs. És mint valamelyik nap kiderült, mert elszolta magát kb egy hete kétszer is anginázott (nem tudom így kell-e írni). Egyáltalán nem örülök a makacsságának, de egyszerűen nem lehet elrángatni sehova, majd ő kúrája magát, nincs neki komolyab baja stb. Amikor gyerek volt aszmás is volt és ez is valószínű most visszatért. Jön az ősz, a ködös idő és egyfolytában köhécsel, de amit kapot a dokitól ( akihez nagy nehezen elment) gyógyszert azt se veszi be csak ha a kezébe nyomom.

KépKép
Kép
Kép
b.lin

Lin! Ez nem jó hír!!! Elég fiatal ahoz hogy még csak úgy anginázzon... Nem akarlak megijeszteni de az én anyukám se ment orvoshoz... Próbáld meg rábeszélni a kivizsgálásra. Próbálj rá hatni Grétával. :(

KépKép
csongria

A lakásunk húzósabb, mint ahogy számítottam. Volt már villanyvezeték-csere 2000ben, de vagy elfelejtettem, mivel jár, vagy ez tényleg rosszabb. Eddig csak a felrajzolás, pakolás van meg és nagyjából Nati szobája. Eddig 3x vágott villanyvezetéket. Az első kettő fel sem tűnt, de a harmadiknál a konnektorba menőt nyeste, úgyhogy az már lecsapta a bizosítékot. A kosz, por pedig iszony.

Mazsi,
Utazáskor mindenképp jól jönne, ha ő is tudná cipelni. Bevásárolni sem szoktatok hármasban? Nati nagyon szokta élvezni :D Csak lógott apán és kalimpált. Én meg rohangáltam fel-alá a polcok között és amortizáltam a bankszámlánkat. :oops:
A 20 év a vakbélnél úgy látom választóvonal. Én akkor a cérnát szedtem ki. :wink:

Csongria,
Nem kell félni, csak irigykedek :lol: De mivel kitartásom az nulla, lusti is vagyok, ingyen meg semmi nincs, így inkább csak elméletben jut eszembe, hogy milyen lenne, ha a régi 38-as (nem is emlékszem olyan időre, amikor kisebb kellett) ruháimba beleférnék. Egyébként irigykedni legalább elég pozitívan szoktam. :wink: Azért nem tudlak dundin elképzelni. Max a 9. hónapban. Nekem kb egy Föld-Hold távolságot kéne lefutnom, hogy egy sportos hátsót összehozzak, úgyhogy inkább meg vagyok elégedve a sajátommal. :oops: :lol:
A nyakláncról hallottam, de nem látom be, milyen módon hatna. Meg én nem tennék semmit a bébi nyakába, ahhoz túlságosan paramama vagyok. A fogzást, ha olyan a baba, megszenvedi ő is és te is. Max enyhíteni tudod olyan szerekkel, amik fájdalomcsillapítók, de szerintem a hókusz-pókusz nem használ.

Timo, Orsi,
A C-vitamin kérdést passzolom, de az biztos, hogy a vírusok is profitálnak belőle. Akkor talán jobb a lábadozás alatt szedni, akkor nincs baj a szopival. :roll:

Timocska,
Kettőt kell majd pótolni már eleve, mert 24én megyünk és 2án jövünk vissza. Így valószínű, hogy októberre nem is veszek majd bérletet. Ezen még nem is gondolkodtam... Azt azért sajnálom, hogy kimaradok a szoktatásból. Szabinak gondolom menni fog, de nekem kicsit hosszabb idő kellene a víz alatti Szabilét megszokásához. 8)
Az uszink meg úgy látszik, alapból ugrik, mert nem lesz kész a lakás hétvégén.

Orsi,
Nem elég a lakásfelújítás és a röpködés, beálltam a stikában fusizó kismamák sorába. A heti 5x1 tanítási órarendem már betelt, és még van sorbanállás is. Persze mivel magánórák, ez nem jelenti azt, hogy tanítani is fogok minden nap. De valamiből fedezni kell a hobbijaimat. (cirkó)
A begyepesedés az nálam azért megy. Én totál nem vagyok egy hullámhosszon a "normál" emberekkel. Amikor bent voltam a sulimban, néztem, hogy rohangál mindenki a munkája után. Olyan vicces volt kívülről. Pedig én is ilyen mérgezett egér voltam, de nem tudom, hogy képes leszek-e rá, vagy egyáltalán akarom-e. Ez is benne van a harmadik gyerek indoklásában. Az unatkozás azért messze elkerül.

Kép KépKép
lorca

Jó reggelt!

Na ilyen is ritkán van hogy én legyek az első!

Timo! Remélem jobban vagy!

Lorca! Kitartst a lakáshoz! :( ÚÚÚÚÚtálom ha szerelnek valamit!

Beni reggel 4 helyen megtisztelte az új szőnyeget. Na nem lepisilte hanem lebukta. Most megint sokat bukik nagyon :(

KépKép
csongria

Hahó!!!

Gondolom hogy csak az én férjem dolgozik egész hétvégén!!! :evil:

Mindenkinek jó pihenést!

KépKép
csongria

Sziasztok!

Haladunk az éjszakai kelésekkel: már elég hozzá a két kezem, hogy megszámoljam, hányszor keltünk! :D :D Remélem holnapra már az egyik kezem is elég lesz! :roll: Úgy tűnik, 5:40-ig bírja, akkor elszakad a cérna és cumival a szájában sír, úh akkor már kiveszem, 6-ra leszívja mindkét cicit (van mit), és el is alszik. :D :D Ezt így meg is tudnám szokni, csak 4 körül ne kéne 10 percenként kelni... :(

C vitamin túladagolás? Túladagolás? :o Ilyet még nem hallottam. Max azt tudom elképzelni, hogy a piciknek jobban terheli a veséjét a kiválasztása, mint a felnőtteknek. :roll:

Vakbél: nekem 2000-ben vették ki....akkor készülhetek 2020-ra?:shock:

Úszás: én úgy emlékszem, hogy elmaradt órát csak abban a hónapban lehet pótolni, amikor elmaradt. :roll:

Felújítás: sztem nincs ember, aki ezt szeretné. Nagyon örülök, hogy nálunk most éppen semmi sincs!

Felteszek képeket a hintáról és Gergő fél fogáról:lol::

Kép Kép Kép Kép
Vendég

Most nézem, hogy a képeken azért elég nagynak tűnik ez a hinta, pedig nagyon kis picúr a többihez képest. Lehet, hogy olyan képet is kellett volna csinálnom, amin azok is látszanak. :roll:
Vendég

Sziasztok! :)

Este fél 8-tól reggel 8-ig aludtunk! :D :D :D Persze, 2 keléssel! Aztán Lilla 10-től 11:40-ig újra durmolt! Gondolom, ennek az lesz a böjtje, hogy délután már csak egyszer alszik!
Mindegy, sok dolgunk van. Ma csak csajok buli van itthon, Bali osztálytalálkozón van, kettesben vagyunk Lillussal. Holnap van Bali szülinapja, tortasütés, vásárlás stb. :D Ja, és persze apósék is jönnek holnap, ebédre! :x

Pann!
Boldog hófordulót a nagyfiúnak! :)
Aranyosak a hintás képek, a fél fog meg szintén! :) :)
Örülök, hgoy jól haladtok az éjszakákkal. Egyik ismerősömék uezt csinálják végig, csak ők egy 1,5 éves gyerkőccel. Első nap 2 órát ordított a gyerek, hogy cicit akar. Most már csak egyszer kel. Kábé 2 hétig tartott a leszoktatás! Kitartás!!!

Timi
Kép Kép
timocska

Ria, nálunk én dolgozok egész hétvégén, fordítok, már amikor bírok. Most elmentek bevásárolni, és tényleg fordítok, csak bekukkantottam :wink:

Pann, ahhha, ez a hinta, majd keresünk mi is ilyet :) Én is elkezdtem az éjszakai kegyetlenkedést. 2-kor evett, és mikor 3-kor ismét kezdte a bőgést, akkor csak kivettem, nyugtatás, cumi, és láss csodát sikerült (nem szokott). de aztán fél 5-kor már muszáj volt enni adni :( viszont aztán valahogy eljátszott magának, én elaludtam, félóránként felébredtem, h matat meg dumál, és húzza le a zoknimat :shock:

Gergő, sok hófordulós puszi!

Timi, jobban vagy? Szerintem a nagy dózis az biztos nem annyi amennyit 3-4 napig szednél egy náthára, még ha 1000 mg-osával is.

Igen, Lorca, Lora, ezt kérdezzétek meg, nekem is úgy rémlik, h csak az adott hónapban lehet pótolni, bármikor, de nem a kövi hónapban.

Kép
Kép
agiboldi

Ágiboldi! Kitartást a fordításhoz... :( Azért pihenj is egy kicsit :)

Pann! Nagyon édes a fogacska!!! Kivi vagyok mikor jön ki a másik. :)

Timo! A vásárlás az jó!!! A sütést és anyósékat kihagynám :wink:

De én is sütök ma!!! Ezer éve igérem Beniapunak a kókuszkockát.

KépKép
csongria

Ja Gergőnek boldog hófordulót!!! :D

Timi! Gratula a sok alváshoz!!! Hátha megtartja jó szokását!!! :wink:

KépKép
csongria

KIBÚJT AZ ELSŐ FOGA!
Tegnap még semmi, ma reggel pedig ott a pereme. Ismét egy mérföldkő…Teljesen váratlanul ért, se hasmenés, se ínyduzzanat (legalábbis én nem fedeztem fel), se éjszakai csillapíthatatlan sírás. Lehet, hogy az éjszakai nyugtalanságnak ez volt az oka, és kivételesen nem növekedési ugrás volt?!

Ria,
Borostyán nyakláncot az unokabátyám kislánya hord, gondolom meg vannak vele elégedve, mert már több éve hordja. Bár nem tudom, hogy ilyen esetben megállapítható-e a hatás. Én sem mernék a nyakába tenni semmit.

Mazsi,
Szerencsére semmi probléma a hallásával, nálunk kötelező szűrő volt a születéskor, utána 1 hónaposan és most fél évesen.

Én úgy tudom, hogy a túlzott C-vitamin bevitel a veséket terheli felnőttnél (ez nem mond ellent a kiürülésnek, sőt).

Gergő,
Boldog 7-et! Nagyon szép a vadi új fogad (irigyek vagyunk a képre).

Timo,
Gratula a jól megérdemelt alváshoz!
Holnapra pedig Boldog Szülinapot Balinak!

Orsi
Kép Kép
sno

Egy pöttyet frusztrál a lakás. Kb 2. világháború, bombatalálat után. És holnapra nem lesz kész, aki csinálja, természetesen munkahellyel bíró személy. Majd meglátjuk. Eddig belekezdtek 5 helyiségbe, egyhez nem nyúltak (itt tengődünk Szabival) és készen van nulla. De legalább melegvíz van, a kazán működik.

C-vita:
Akkor megvan, miért nem jó a babáknak. Csak a gáz, hogy még mindig nem tudjuk, mennyi a "túl sok". De ezek általában tényleg csillagokat bombázó adagok szoktak lenni, nem olyan hétköznapiak, és főleg hosszú távon.

Uszi:
Úgy emlékszem, 2 hónapig lehet pótolni. Csak valahogy nem abban a csoportban, vagy mi.

Pann,
Boldog hófordulót Gergőnek! Nagyon ügyin lekaptátok a fogas mosolyt :D

Szabi délután 6kor elaludt és lassan két órája húzza. Meglesz ennek még a böjtje. :oops: Majd jókat viháncolunk reggel 4-től. :twisted:

Kép KépKép
lorca

Kukk!
Apa még mindig sehol! :( :( :( Nem jó este egyedül... :(

Huh, jól elfáradtam. Sütöttem két sütit, csináltam salit holnapra (a többi kaját csak reggel csinálom), bevásároltam reggel a piacon, megjártuk Lillussal a teszkót, sétáltunk, hintáztunk! :D :D Ja, meg persze kitakarítottuk! :)
Jó lenne korán lefeküdni, csak mivel egy kulcsunk van a lakáshoz (Bali elhagyta az övét), így meg kell várnom, hogy beeresszem a drága lelket! :evil:

Lorca!
Remélem hamar kész lesz a lakás! Engem is fusztrálna a dolog. A gyerkőcöket nem zavarja?

Orsi!
Hurrá, nektek is fog! :) :)
Nemhiába, Sebi is nagyfiú már! :D :D

Timi
Kép Kép
timocska

Ria!
Kész a kókuszkocka? :wink:

Ágiboldi!
Hogy haladtál a fordítással? Boldi hagyott dolgozni? :D A c-vitiből 400 mg-ot mertem eddig bevenni naponta. A torkom már nem fáj, csak köhögök és folyik az orrom. Remélem gyorsan túljutok rajta, utálok betegnek lenni. :(

Timi
Kép Kép
timocska

Sziasztok!

Pann,
Sok sok puszi Gergőnek 7. hónap alkalmából. Kész nagylegény!!! :D Nagyon édi az a fogacska! Úgy imádom ilyenkor őket, olyanok mint egy kisegér. :D

Orsi,
Éljen az újabb fogcskás kislegény!!! :D
Én is úgy tudom, hogy a sok c- vitamin a vesét terheli meg, a felesleg egy része a vesén keresztül távozik, de vesekövet okozhat. Na ehhez valami megamega dózis kell szerintem is.

Lorca,
Jaa, ti szegények! Mi lesz akkor ha nem fejezi be és hétfőn meg megy dolgozni a szaki? Hogy vághat át 3 vezetréket is? Nem gázt vezet? Azt nem lehet falban vezetni csak keresztül. :? Asszem. Na most okos voltam már megint. :oops:

Timo,
Túrótorta? Milyen ajándékot kap Bali? Szabolcsnak nagyon tetszett az ajándék, már ki is próbálta. :D
Milyen kis ügyes vagy, mennyit készülődsz. Akkor hétfőn a maradékban segítünk! :wink: :lol:

Egész jó napunk volt, Peti éjjel megint 12 órát szunyált, és csak egyszer kelt reggel fél 7-kor aztán alvás tovább fél 9-ig. A nappali alvással viszont vannak gondok. Összeesik az álmosságtól, de nem lehet elaltatni, egyszerűen nem engedi. Aztán 20 perces bömbi után kis segítséggel megadja magát. Csak kialakul majd ez is.
Vendég

A kókuszkocka kész! Isteni lett! A kövi talira sütök nektek is!!! :D

Sági! Nagyon szép az alvásotok csak így tovább! :wink: Szerintem a nappali is kialakul. A barátném kisfia 9 hós és 2-re csökkent a nappali alvása! :? Nem tudom hogy minden babánál törvényszerü-e az alvásigény csökkenése! Bár ha jobban belegondolok Beni is lecsökkentette mert a régi fél kilencig alvás helyett az átlag most már 6:50 :shock: Nem baj azért nappal megalussza a 3-at! Bár valaki említette hogy most jön a tl és reggel sokáig sötét lesz akkor lehet hogy tovább alszik! Gondolom álmodik a nyomor :?

Úristen egy oriási rovar száll a lakásba!!! Meg kell küzdenem vele!!! :twisted:

KépKép
csongria

Sziasztok!

Rossz pénz nem vész el! :wink:

Vagyok, csak mint írtam egy hétig otthon voltunk Böszibe. Írtó jó volt kipihentem magam. Kaja házhoz szállítva, háztartás max. egy kis mosogatás, rokonok kényeztetése, a gyerekek egy órával a szokásos előtt bedőltek az ágyba a vidéki levegőtől. Én is velük feküdtem már 9-kor mert pont azon a héten javították a kábeltévét és még TV-ni se lehetett. Utána voltunk a túraszakosztállyal az aggteleki hegységben. Barlangászás, kirándulások, pihi. Botond megtanulta magát ringázni az autósülésben, egész nap benne ülne és nézelődne. Sőt amíg altattam Bálintot Ő is magát álomba ringázta. Sajnos az autósülés kölcsönbe volt visszaadtuk, de így legalább kényszerítve van a hasonfekvésre. Még 1 éves korában is pihizne ha hagynánk. Egyelőre a hason körbeforgás megy, előre nem halad vele. Ha sikerül a lábát beakasztania, akkor tud hátról hasra fordulni, de nem nagyon igyekszik. Botond már kezdené a hozzátápit, de ellenállok. Valamelyik nap körberaktam rágókával hason fektetve, míg elmentem teregetni. Mire visszatértem a rágókáknak háttal fordulva egy ott felejtett csokis papírt majszolt. Bálint meg majdnem megetette dióval. A héten meg kaptunk egy kis ízelítőt a két gyerek egyszerre náthás verzióból. Bálint kicsit megfázott és hiába mondtam neki, hogy ne menjen oda Botondhoz ugyanúgy puszilgatta. Anyatej csak mérsékelte a megfázást, nem volt lázas, nem folyt az orra, nem köhögött csak szörcsögött. Bár csak egy kicsit szörcsögtek, de pont elég volt, hogy totálkáros legyek. Botond 2 napon keresztül1-2 óránként kelt. Végre sikerült kicsit takarítanom, mosnom és elpakolnom, de holnap újra megyünk a Mátrába hétfő estig.

Visszaolvastam a majd két heti adagot, csak néhányra dologra tudok reagálni.

Húst én is fagyasztottam jégkockatartóban anno. Húst megfőztem aztán krumplilével, vagy ásványvízzel, vagy forralt vízzel (de semmiképpen nem a főzőlével) turmixoltam és be a tartókba. A zöldségeket, gyümölcsöt mindig frissen adtam hozzá, de a húskockák így is nagy segítség volt.

Hidegpárásító a jó, én is szeretnék venni. Régebben beleástam magam a témába, pingvines, macikás párásító nem túl megbízható. Én tefálra pályázom.

Nagyon szerettem/tük a fruttapurát adni a babócának. Ez 100%-os gyümölcs és amikor már unalmas volt a banán-alma kombináció télen, jó volt egy kis változatosság. Írtó fini, így amikor még kicsit evett a bébi, akkor a maradékot szívbaj nélkül becsócsáltam. Ráadásul műanyag dobozban van, így utazáshoz kiváló volt.

Véres kaki. Van egy ismerősöm akinek ugyanez volt a problémája. A baba 4 hónapos korában el kellett apasztani a tejét, mert nem volt elég hogy az anyuka nem evett tejszármazékot a baba még anyatejet sem kaphatott, se tápszert. Sinlac-ot kapott helyette a baba. Két évi kemény diéta után most már ehet mindent. Legalábbis gondolom, mert az utolsó túrán tejberizset evett. El kell menni szakemberhez, szerintem egy gyerekorvostól nem várható, hogy toppon legyen a témába, de az igen, hogy elküldje a babát a megfelelő szakemberhez. Arra is emlékszem, hogy nem egyértelműen tejallergia volt, igazából sokszor még a szakemberek is tapogatóznak. Nehéz idők voltak nekik, de kinőhető, szóval érdemes minél előbb lépni, ahogy Rókica is írta.

Megfázásra fokhagyma és méz elegye egy kávéskanálnyi. Persze igazán vodkával (oroszok szerint), vagy pálinkával együtt hatásos, de gondolom ezek most nem játszanak.

Bálinttal most voltunk fül-orr-gégésznél a Szent János kórházba. Nem volt vizitdíj és beutaló sem. Nagyon szimpatikus volt a dokinő, szerencsére nincs aggodalomra ok, jól meg tudott nyugtatni.

Lányruha mindig több van a boltokba / börzén mint fiú.

1 évesen Bálint napi 3-szor szopizott reggel (5 óra), délben, este lefekvéskor. Főzit déli alvás után kapott. És max. 1 üvegnyi kaját evett meg főziként 1 évesen. Sok későig szopó babánál megfigyelhető, hogy a déli kaja kitolódik alvás utánra és délben csak szopnak. Sajnos a bébiételt utálta, így mindig főzicskéztem. Én csak hüledezek, hogy mennyi mennyiséget betermelnek a ti babóitok.

Autó, Mi először valami klasszikusban gondolkodtunk, aztán pár próba után rájöttünk, hogy a fő szempont, hogy a párom beférjen kényelmesen az ülésbe a maga 2 méterével. Így lett Daewoo nubiránk, ma már Chevrolet lacetti néven fut. 3 éves eddig nem volt vele gond kényelmes kocsi. Kis kocsikba a fiat puntóba meglepően egész kényelmesen elfértünk 4 felnőtt, Rodoszon azt béreltünk.

Én már 2004 augusztusa óta Eleviten élek megszakítás nélkül, eddig még nem voltam beteg, max. 1 napot kerülgetett.

Nekem rémképek csak azután jöttek, amikor láttam, hogy egy-egy helyzetben akár életveszélyesen is megsérülhetett volna Bálint. Kész csoda, hogy egyáltalán felnőnek.

A nehagy egyedül sírás nálunk is beindult, de szerencsére anyán kívül beéri apával, tesóval is. Hiába már második baba.

Eddig jutottam, most el, ki tudja milyen éjszaka vár.

Üdv:
Mónika

mmónika

Gratula a fogakhoz! :D Gergőnek vicces a szó szerint fél foga. Sebi meg adja a reményt, h így sutyiban, gond nélkül is lehet fogat növeszteni. Mondjuk se Gergő, se Sebi nem alszanak túl jól éjszaka :shock:

Húú, nagyon elfáradtam, tényleg sokat fordítottam, és holnap még többet kell. Azért nem túl szívderítő egész héten ugyebár megy a babaszórakoztatás alvás nélkül, és hétvégén meg nyomhatom, de legalább pénz.. és nem is aludtam éjszaka. Na de ma hátha megsajnál Boldiapu... :wink:

Mindent elfelejtettem amit még írni akartam nap közben. Kókuszkockát kérünk igen!

Móni, ha holnap mentek tovább már biztos nem olvasod, de a fül-orr-gége érdekel, miért is mentetek? Elfelejtettem :oops: Engem a horkolás miatt érdekel, beutaló se kellett? Mert egyre rosszabb, és mostmár Boldiapu kezdett aggódni, ami rossz, mert ritka. Szerintem aludni se tud rendesen tőle szegényke. (Boldiapu is horkol, de ő nem szegényke! :twisted: )

Peti fél 7-kor kelt?? És éjszaka nem?? És ezt csak így mondod? :D

Lorca, ez borzalmas. Én emiatt nem engedem, h az ablakokat kicsréljék ill. a parkettát újra rendesen lerakják. Inkább átugrálom a buckákat, csak fel ne túrják a lakást. Örülök ha hetente egyszer kiporszívózok... Még az ablakmosás is éveket fog várni, pedig van tisztaságmániám, de elég felületes vagyok, látszatrend kell.

Kép
Kép
agiboldi

Sziasztok!

Timocska!
Köszi a hiányolást! :D
Azért nem írtam mostanában, mert amikor elkezdtem ide írogatni, akkor írtam sokat, sokmindenkinek, de nem reagált rá senki :? .Így azt gondoltam, talán nem vagyok itt kívánatos személy. :roll:
A másik, hogy annyira sok időm nincs, és ti szerencsére jó sokat írtok, sokszor csak az olvasásig jutok el, írni már nem enged akiscsilányom.
Pedig tudnék én is mesélni.
Tudom, hogy kell idő, amig vkit befogad egy topkközösség, de nem mindig tudom tartani a lépést veletek.

Hintázós kép egyébként nekünk is készült a minap, a blogomban ott van, ha vkit érdekel. :wink:

Fogzásra úgy tudom jó a homeós bogyó:kamilla, de hogy milyen hígításban,most nem tudom, de utánna tudok nézni(de a patikusok is tudják általában, mert sokan veszik :wink: )

Sno!
Gratula afogacskához!
Nálunk még nincs fog, de szerintem nemsokára várható, mert megint elkezdett nyáladzani, és nagyon rágja az ujjait, meg a cumikat is.
:roll:

Most ennyire futotta, mennem kell, mert már nagyon unja magát :lol:

Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers
Kép
pankaa

halihó!

Sebinek gratula a fogacskához!

Gergőnek és Emilinek az igen kemény FÉL ÉV -HEZ :lol: :lol: :lol:

mmóni
több a lányruha mint a fiú :?: :lol: érdekes h ha én megyek vásárolni mindig fordíva látom :lol: :lol: :lol: :wink:

tök jó h ennyit kirándultok! túraszakosztály? :shock: MAMMA MIA! :lol:

ágiboldi
gratula az elvégzett munkához!!!

anyuéknál most cserélték ki a nyílászárókat...hááát azt mondta ha tudta volna előre akkor bele sem fogtak volna viszont most végre ne mszökik a sok meleg... :lol:
parketta :twisted: :twisted: nálunk is hasonló a szitu de ez szolg.lakás úh mi már nem nyúlunk hozzá

a porszívózásról jut eszembe, a habtapit h takarítjátok? mert nekem szinte mindennap kell porzsívózzak a parkettán a sok szösz,por eltüntetése gyanánt, na de a habtapit csak nem szeditek fel olyan gyakran :shock:
gondolkozom mi lesz ha Lea kommandózni kezd Beni után szabadon :lol: a parketta azért talán hideg... :shock:

fogzás
vszínű nálunk is turbóba kapcsoltak a kis csírák mert már két este volt elalvás környékén kb 2 órás vígasztalhattalan bömbi és tuti nem a hasa...
apa tegnap este észrevette h az alsó ínye érdes :shock: nem látszik még semmi :shock: ez lehet már a kibújás jele?az ínye egyébként pár napja meg van duzzadva...

alvás
úgy tűnik az elalvás körüli mizéria ellenére lassan visszatérünk a régi kerékvágásba és újra 3 óránként eszik naponközben éjjel pedig alszik :lol: legalábbis az éjjel nem kelt 1x sem és 5ig aludt :lol:

kókuszkocka
hmmmm!!!imádom :lol: :lol: :lol:

timo
nagyon ügyi voltál Te is tegnap! komolyan mondom a hapsiknak kellene egy ilyen napot gyerekestől végigcsinálni :lol: :lol: :lol:

épp tegnap mondtam Atinak mert mi is körbenyaltuk a lakást Leával, porszívózás parketta feltörlés,konyha subickolás ebéd, mosás, vasalás, teregetés, séta, viháncolás...

lorca
lakás :twisted: :twisted: :twisted: kitartás :lol: úgyis elutaztok :lol:

mazsi+Lea

KépKép
mazsi*

Kukucs! :)

Ebéd kész, itt álltunk vigyázállásban, várva apósékat, akik délre jelentkeztek be. Erre most szólnak, hogy csak 1 körül érnek ide! :evil: Mindegy, lehet újra melegíteni a kaját! :(

Mazsi!
Pénteken elszöktem egy barátnőmmel pár órára itthonról. Mire hazajöttem, apa kábé 2 kilót fogyott és úgy várt, mint a messiást! :lol: :lol: Pedig Lillus alapvetően jó kislány! :lol: :lol:
Na, lehet, hogy nektek is lesz fogacska! :) :) Így ünnepli a félévet Lea! :)

Panka!
Úgy látoam, a hinta mindenkinek bejön! :) Este elcsaljuk apát is velünk sétálni, hogy ő is lássa a kis tündérkéjét hintázás közben! :)

Ágiboldi!
Inkább menjetek dokihoz és nyugodjatok meg, hogy semmi baja a gyerkőcnek! Beindult parapapi? :lol: :lol:

Ria!
Kókuszkockát, igen, kérünk! :D :D :D

Móni!
Nekünk is lapul 4 db fruttaizé a spajzban,, de még egyenlőre nem került felhasználásra! Bár, Bali már feni rá a fogát! :D :D
Hasonlóan Mazsihoz, szinte csak fiúruhát látok, mikor Lillának kellene.
A túrázáshoz miben viszitek az apróságokat? Mondjuk Botondot? Vagy ő csak távoli szemlélő?

Ja, tegnap a nagy rohangászásban, elhagytuk Lillus kedvenc satyóját! :( :( Persze, hazafelé tökre fújt a szél, egy pelust kötöttem a fejére! :oops: :oops: :oops:

Timi
Kép Kép
timocska

sziasztok!

Lorca: babkocsi helyett hordozás télen? Én paráznék, hogy elcsúszok! Szabival is így gondolod?

Tényleg érdemes valamit betenni a babakocsiba, amin fekszik/ül a gyerek? Pl. birkabőr, pléd?

SNO: Gratu a fogacskához, lehet, hogy tényleg ezért volt nyűgös?

Timo, Mazsi, hogy tudtok ennyi mindent megcsinálni? Amikor alszik a gyerkőc, akkor megmoccanni sem merek, ha meg nem alszik igen igényli a szórakoztatást, vagy éppen szopizik, ami még mindig fél, 3/4 óra.

Timo: sajnálom a sapit. Mi ma hagytunk el egy félcipőt, de visszasétáltunk és meglett a kis Hamupipőke cipőcske...

Pankaa: írj, ne tűnj el... Én spec sosem tudok mindekinek/mindenkire reagálni, de nyomonkövetem az eseményeket...

Habtapi: én hétközben morzsaporszívóval szoktam nekimenni, és időnként letörlöm kis domesztoszos vizes szivaccsal, majd tiszta vízzel. A heti nagy porszívózáskor meg egyben feltámasztom a kanapéra és az alját is leporszívózom...

Mazsi: magadra kötöd ilyenkor, vagy ilyen jól elvan Lea egyedül? Irigyellek!

Fogacska: Nekünk kb aug eleje óta van egy golyóstollhegynyi pötty, ami kemény, és pár napja érdes csíkká vált, de látni csak a pöttyöt látni. Kiváncsi vagyok az érdességből mikor lesz fog :P

Rólunk:Tegnap majdnem sikerült hasról visszafordulnia, már csak át kellett volna lendülnie, de meggondolta magát és visszafordult a hasára. Mostmár hason is nyúl felfelé a tárgyakért, veszélyben vannak az újságok!

Este vettem észre, hogy elhagytuk a belövős egyik fülbevaló hátulját, ezért a Linus is megkapta a bébifülbevalót, amit a keresztanyukájától kapott. Pedig pont de. dicsekedtem a szomszédnak, hogy mi még nem hagytuk el :roll:

nanica

Ezt az előbb a télieknél olvastam, annyira édes:

A számla

Egy este, amikor anya a vacsorát főzte, 11 éves fia megjelent a
konyhaajtóban kezében egy cédulával. Furcsa, hivatalos arckifejezéssel
nyújtotta át a cédulát az anyjának, aki megtörölte kezét a kötényében
és elkezdte olvasni azt:

a virágágyás kigyomlálásáért: 500 Ft
- a szobám rendberakásáért: 1000 Ft
- mert elmentem tejért: 100 ft
- mert 3 délutánon át vigyáztam a kishúgomra: 1500 Ft
- mert kétszer ötöst kaptam az iskolában: 1000 Ft
- mert mindennap kiviszem a szemetet: 700 Ft
Összesen: 4800 Ft .

Anyja kedvesen ráemelte fiára tekintetét. Rengeteg emlék tolult fel
benne.

Fogott egy tollat és egy másik cédulára ezeket írta:

- mert 9 hónapig hordtalak a szívem alatt: 0 Ft
- az összes átvirrasztott éjszakáért, amit a betegágyad mellett
töltöttem:0Ft
- a sok-sok ringatásért, vigasztalásért: 0Ft
- könnycseppjeid felszárításáért: 0 Ft
- mindenért, amit nap mint nap tanítottam neked: 0Ft
- minden reggeliért, ebédért, uzsonnáért, zsemléért, amit készítettem
neked: 0 Ft
- az életemért,amit minden nap neked adok: 0 Ft.

Összesen: 0 Ft

Amikor befejezte, anya mosolyogva nyújtotta át a cetlit a fiúnak.. A gyerek elolvasta és két nagy könnycsepp gördült ki a szeméből.

Szívére szorította a papírost és a saját számlájára ezt írta: FIZETVE

KépKép
Kép
Kép
b.lin

sziasztok!

Ma volt a keresztelő! Majd teszek képeket is fel, de sajnos mi nem fotóztunk csak a család, ők meg majd küldik a fotókat.

Viszont úszni sajnos csak októbertől tudunk csatlakozni. :( Brigi tiszta takony, két éjszaka nem aludt már. Péntek éjjel jött rajta ki, pont mikor egyedül voltam vele otthon. Párom céges partin volt és hajnal 4kor jött haza. Brigi meg f12-f4-ig semmit nem aludt. Nem kapott levegőt, meg szerintem a torka is fájhatott. Lázas nem volt szerencsére. Most már jobban van, csak nagyon folyik az orra. Kísértetiesen hasonlít Timi betegségére. Meg van egy ismerős 4 hós baba aki szintén zenész. Szóval így nem viszem. :(

Emilinek boldog felediket! És Gergőnek boldog hetediket! Ó és Linusnak meg boldog ötödiket! Most nézem milyen szép sorban születtek! :)

Gergőnek és Sebinek gratula a fogacskához!

Mi is hintáztunk, Brigi nagyon élvezte! Viszont én kevésbé, mert a kapaszkodó részét Brigi folyton kóstolgatni szerette volna. Ami ugye nem túl tiszta! :)

MMóni
Miért nem jó a macis meg a pingvines párásító? Én pont azt hallottam a tévében, hogy ebből nem érdemes drágát venni, mert mind uazt tudja. Max van amit programozni lehet, meg óra van benne stb. Ja meg anyóséknak van pingvinjük annak semmi baja, pedig használják sokat. Tényleg érdekel a véleményed, mert hamarosan veszünk valamilyet, és eddig a pingvines volt a nyerő.

Panka
Szerintem mindenkivel előfordul, hogy nem reagálnak a hsz-ére. De ne vedd magadra! És igenis gyere! :)

Lin
Nagyon aranyos sztori. Én meg vagyok olyan hülye szentimentális, hogy képes vagyok ilyeneket megkönnyezni. :oops: :lol:

Pann
Egyszer majd nemsoká talán ki is tudod majd magad aludni! :)

Sági
12 óra???? De jó neked! És akkor te is alszol vele? Régen volt hogy Brigi is aludt ennyit, de milyen régen volt már az!

Timi
Milyen kis házi tündér vagy. :)

Ria
Kókuszkocka az egyik kedvenc sütim! Ugye én is mehetek a kókuszkockás talira?

Ja és nagy hírünk van nekünk is! Brigi tegnap feltérdelt! :)
Kép Kép
Most már tényleg lejjebb kell tenni a járókát, meg a kiságyát is! A frász jött rám, mikor megláttam, hogy kihajol a járókából! :shock: Szegényen látszik, hogy csak a száján kap levegőt. Szopizni is alig tudott tegnap. :(

Most megyek, mert éhes a kicsibabám! Jó éjt mindenkinek! :)
lora7

Lora!
Jobbulást a kiscsajnak! :)
És hihetetlen milyen ügyi, csak ámulok és bámulok!!!
Mi már tegnap lejjebb tettük a kiságyat, pedig Lillus ennek a közelében sincs! :)
Ja, Briginek ki a védőszentje?

Voltunk hintázni. Na, mindenki vonja le a következtetést, mennyire élvezte Lilla:

Kép Kép

Timi
Kép Kép
timocska

Boldog hófordulót utólag az érintetteknek! :)

Mazsi!
Lea milyen dögös az új "csíkfotón" :lol: :lol: :lol:

Ja, képzeljétek, megjött!!!! Vagyis még nem teljesen, de ilyen barnás izém van (bocs) :oops: :oops: :oops: . Minden előjel nélkül, teljesen váratlanul! :roll:

Timi
Kép Kép
timocska

húúú már késő van de ezt le meg kell írnom:lol: :lol: :lol:

megvan az elmúlt két este "kórokozója" :lol: :wink:
kikandikál egy bal alsó metszőfogacska :lol: :lol: :lol: lehet h megijedt mert délután elmentünk Dentinox gélért az ügyeletre felkészülve a húzós estére de a fürcsi előtt bekukucskáltam és visszakacsintott :wink:

na jó most megyek is egyébként már alszik :shock: :lol:

és még valami... 8100g :shock: :shock: :shock: a héten belehúzott és 170g-t gyarapodott :D

Jó éjt!!

mazsi+Lea

KépKép
mazsi*

ez a 19.53=20.53 :shock:

mazsi+Lea

KépKép
mazsi*

Timi, ez érthető (márminthogy megjött), hiszen holnap megyünk usziba... :wink:

Mazsi, tényleg klassz az új csíkfotó :D

Brigi irtó ügyes, h fel tud térdelni.

Most tuti, h nem reagáltam mindenkire, de tényleg dolgoznom kell :( és nem szabad visszalapoznom! :wink:

Kép
Kép
agiboldi

Jóreggelt! :)

Lillus csak fél 3-kor kelt, meg 6-kor! :D

Ma nem megyünk úszni, mert még mindig köhögök és folyik az orrom. Nem kockáztatom, hogy megfertőzök valakit! Úgyhogy majd mi is pótolunk!

Huh, tényleg nagyon beindultak a fogacskák! :D

Timi
Kép Kép
timocska

Ja, boldog felediket a térdelő Briginek! :D :D :D

És Zsófinak meg sok ajándékot névnapja alkalmából! :D

Timi
Kép Kép
timocska

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet: