SOS, segítsetek!
Hét hónapos kisfiam néhány napja nem hajlandó mást enni, csak gyümölcs- és tejpépet, de azt is cak ímmel-ámmal.
Négyhónapos koráig tudtam szoptatni, de már azelőtt is kapott pótlásként tápszert. Ezután sorra vezettem be nála a gyümölcsöket, főzelékeket, majd a húsos ételeket. Jóízűen megevett mindent. Az üveges bébiételeket, és azt is, amit én főztem neki. Igaz, hogy kanállal csak a gyümölcsöt ette meg, a főzelékes dolgokat csak cumisüvegből fogadta el, de örültem, hogy eszik. Az utóbbi időben egyre válogatósabb lett, most már csak az édes dolgokat eszi meg. Hozzáteszem, én nem cukrozok semmit.
Nem szeretném, hogy ez a dolog mégjobban elfajuljon. Mit tegyek? Ne adjak neki gyümölcsöt és tejpépet, míg nem eszi meg a főzeléket? Már próbáltam azt is, hogy ha nem fogadja el, nem kap mást, csak vizet vagy teát, és ugyanazzal kínálom legközelebb, de akkor se ette meg.Vagy kiköpi, vagy öklendezni kezd tőle. Nem akarom éheztetni, de nem tudom, mivel teszek jót. Hagyjam rá, és adjak neki azt, amit szeret, vagy tartsak ki, és elmúlik ez nála? De félek, így nem kapja meg a szükséges tápanyagokat stb...
Aki tud, segítsen. Köszi.