Irina! Én ezen már túlestem. Sírtam, ha babuka sírt, sírtam, mert fáradt voltam, sírtam, mert olyan angyali a kis drága..... Falra másztam, ha Apa úgy segített, hogy nem azonnal adta a pelenkát vagy a valamit, amit kértem - pedig semmit nem csinált rosszul -, idegesített, hogy "lassú" (pedig nem volt az), idegesített, ha énekelt, ha hülyéskedett, ha hangosan megszólalt... Minden idegesített. Sírtam, mert nem jó az egyik cicim..... Jaj, szóval mindennért sírtam, és minden idegesített.... Nálam ez 3-4 nap alatt lezajlott, és nagyon segtett Apa, aki időnként észhez térített nagy türelemmel.
Kitartás, elmúlik.......
Gabcii! A védőnő is látta, hogy "taknyos" a drágám, de azt mondta, ez anyatej, szopinál kitisztul, illetve kiprüszköli. Nem mondott semmilyen orcseppet. íén azért segítek neki, ha látom, hogy az orrában van. Az elmúlt éjszakánk elég rossz volt emiatt, de most napközben szépen alszik, nem szörcsög.
Anitja! Ezek egyre jobb hírek!!!
Csecsemősnővér: A defektes cicim olyan, amilyennel ő 30 év alatt még nem találkozott.

Olyan kemény, és agresszív a csomó.
Elkezdte fejni, kb. 20 mili ki is jött belőle. A mellszívó nem jó, legjobb a babaszopi és a kézi fejés. De NEM körkörösen, mert a tejcsatornák fentről lefelé futnak a mellbimbó felé, és a csatornák mentén kell masszírozni.
Azt javasolta, igyak meg naponta 1,5 l Laktoherb teát, szaporítsam a tejet, hátha az - a megnövekedett tejmennyiség - kiviszi a dugulást, plusz a baba kiszívja. Nagyon szenvedünk a bimbóvédővel, ha így próbálkozunk, Apa is segít, Baba meg hamar elveszti a türelmét, hogy ezerrel meg kell dolgozni a nehezen jövő tejcsiért.
SZóval fejjem, pihenjek sokat, és szaporítsam a tejcsit.
Mikor csinálta, kicsit változott a csomó, de mostanra már - szerintem - visszaállt újra kemény gübővé.
Ha egy 30 év tapasztalattal rendelkező csecsemős ezt mondja, akkor nem érdemes továbbmennem, járom ezt az utat, de nekem így nagyon nehéz, hogy nem látok javulást.
Úgy érzem, felesleges minden, úgysem javul....
Tejet termel a cici, szerencsére nem áll le, de többet egyelőre nem akar termelni.
Ráadásul a jó cicire azt mondta, hogy alul nagyon kemény, fejjem azt is, nehogy begyulladjon. Na tessék. Én meg azt hittem, az tök jó....
Hasfájás: Azt mondta, nem igazán lehet mit tenni, szokott segíteni a hason altatás. Egyébként ez van, majd elmúlik... (Egyébként én is ezt olvastam a Spock könyvben).
Vízválasztó a 6 hét és a 3 hónap.
Ha fáj a hasuk, ha keservesen sírnak, nincs mit tenni, megpróbáljuk őket megvígasztalni, de mikor jön a vízválasztó, ezek elmúlnak.
Most aludtam egy órát, babát megszopiztattam, ő visszaaludt szerencsére. Én meg fejtem, de keserves az eredmény.
Nem vagyok teljesen elkenődve, vagy kiborulva, mert egyelőre egy ciciből és esetenként a tápszer-kiegészítéssel megoldjuk a dolgokat, de azt hittem, könnyebben meggyógyulok. Csak látnék javulást.....