A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2007 júliusi babák

Ckat: Én is nagyon örülök hogy láthattalak Benneteket. És közkívánatra jövő héten ismétlés. :D
Tőlem aztán hetente gyülhetünk. Naggyon jól éreztem magam!:D

Az egyen halakat mi is felraktuk. Tömzsinek baromira bejön! :D :D
Azt hiszem ezentúl a lámpa monnyonle! :lol: :lol: :lol: :lol:
Vendég

Sziasztok!

Nagyon jók a talis képel, lehet a köbűvetkezpűőre már mi is tudunk menni. :D
Sikerült autót venni, ma foglalóztuk, szerdán hozzuk el.
Ez lesz az első kocsink :D , szürke 3 éves Ignis.

KépKépKépKépKép
uxi

[quote]k írta:öbűvetkezpűőre

= következőre

na ezzel a szóval megdöntöm a hibás gépelés világrekordját...
egykezes vagyok.

KépKépKépKépKép
uxi

csajok, baromi jók a képek, látom jól sikerült a találkozót, szépek vagytok Mamik és Babik! Mi meg itten megfagyunk... :evil:

Szivvi: szerinted? Én xs vagyok tán vazeg?! Van hát, nézd meg, van egy-két jó (nagy) cuccos! Pl melltartóban XXL !!!! :lol:

Andrea
Kép
kindernay

Hali!

Zenélő csirke: besz.rás.... :lol: meghúzod a csirke nyakát akkor zenél :lol: nem merem megvenni a fiamnak, nehogy első dolga az legyen Anyósomnál vidékfalván, hogy megfojtja az összes jószágot :D

Apának telefonáltam, elmondtam milyen király volt, csak kengurúval még jobb lett volna. Erre a hírre Apa bemegy hazafele a brendonba és vesz nekünk, hogy máskor is tudjunk menni :D ...hát ilyen az én párocskám...
Mikor lesz a jövő heti tali? :D
ckat

Sziasztok!

Hazajöttünk sétából. 3 órát sétáltam vele, ő ugyanennyit aludt!!!!!!!! :lol:

Talisképek csúcsszuperek!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Az elsőt, kifényképezte? Hol szoptattatok?

kispiskóta

Húúúúúúúúú de tutkó lehetett a találka!!!!!!!!!
Annyira jók a képek!
Majd ha egyszer börsön lesz az IKEÁ-ban, akkor mi is megyünk!

Kép
Kép
emma1976

UXI
Gratulálok az első autóhoz!!!!

Kép
Kép
emma1976

Az egyencsüngőt én is rögtön feltettem, és osztatlan sikere volt!

Jövő heti tali nem is rossz, ötlet, én is valami ilyesmin törtem a fejem!

Szopi az IKEA-ban: Van Baba-mama szoba, pelenkázóval, és nádfotel(szék?) is van szopizáshoz, ami szerintem elég kényelmes volt. Plusz bent lehet kezet mosni is, ami fontos.

Kép

Kép
monccs

Nekem a nem itthoni szopival csak egy bajom van, hogy olyan sok tejci jön, ahogy megszívja, hogy csak úgy csurog ki az oldalán. Így ő is én is csupa tej vagyok néha.

kispiskóta

Kispiskóta:
Ha odateszel egy textilpelust, akkor is?

Kép

Kép
monccs

Ckat: Szerintem a Te párod igyekszik megtenni mindent, hogy mielőbb kistesója is legyen Borsnak! :lol:

Uxi: gratula az első autóhoz és a költözéshez is!

Kép

Kép
monccs

A textilpelust duplán hajtva és rakva oda lesz csurom tejes a rucija. :D Egyébként ezt kérdezni is szerettem volna van valakinek hasonló tapasztalata?

kispiskóta

Zsú! Jó helyen van a pelus? (bocs!!!
), nekünk is szivárog a rendszer néha, de ha hurkában a gyerekkel párhuzamosan odateszek egy pelust, az felfogja.
Vendég

sziasztok!

Végre valami amihez hozzá tudok szólni!
Zsú: Mi is úsztunk, de tegnap olvastam egy könyvben,és tök jól bejött, hogy a mutató és a mutogató ujjad közé fogd a cicid és a mutatóval húzd felfele szopi közben a bimbót. Amikor kiköpi és szembespricceled,arra meg az a jó,ha benyomod a bimbót. Eláll a vízesés!! Én úgy örülök ennek!!

Talihoz lassan elég nagyok leszünk mi is! :wink:

És olvasni igyekszem,de 1hónap lemaradással elég nehéz!

na pusz nektek és jó éjt!
Vendég

Bori ez nem világos. Gyerekkel párhuzamosan? Hogyan? Olyan jó lenne ha nem kéne minden harmadik etetésnél öltöztetni. :roll:

kispiskóta

Sziasztok!

Nagyon klassz volt a tali! a kövi kérem pénteken legyen, akkor le tudom adni Rolcsit! :D

Egyetlen bánatom, hogy ez a hülye gép elrpmlott, elszállt róla az összes kép amit csináltam... :( pedig Aneeról volt egy olyan szupi!

Ahogy hazaértünk Jázmin fellébredt, feltankolt, és szunyált tovább, de még előtte az egyenlógót jól megnézte magának és tetszett!!! Róla teszek képet, csak az itthoniakat tárolta el a gép... :roll:

Minden csajszit jó volt életben is megismerni! de Rolcst elgközelebb csak pórázzal viszem, akkor nyugisabb lesz nekem is a buli! :D Amúgy nem mindig ilyen..., csak majdnem! :D :D :D

Szóval dobáljátok a képeket, hogy menthessem!

Íme egy kép a csajsziról, ilyen csini volt nektek, csak mivel nem volt hajlandó felébredni, ezért nem tudtuk megmutatni! :)

Így tetszik az egyenlógó:
Kép

Teljes díszben, tessék megmutizni a srácoknak :wink:
Kép

Pusszantás!

KépKépKép
dikó1

Zsú: én is ázok, de nekem nincs spriccelés, csak ütemes folydogálás! Nekem is textilpelus, meg ha fekve szoptatok, akkor oldalra fektetem Botondot és úgy alá textilpelus, még így is sokszor tejcsis a lepedő! :wink:
Az a baj, hogy én sem szeretek sehol szopiztatni, mert Botond elég sokáig eszik, és egy idő után kicsit zavarodott leszek, hogy már mindenki kész van én meg még mindig szopiztatok, a cumisüvegből meg kb. 5 perc alatt kiszlotyizza, és az meg sosem elég, mert nem kell megdolgozni érte. Ki érti ezt? :shock:
Nem félsz, hogy ilyen sokat aludt és este már nem lesz szunya? 3 óra? Nem fáztál?

Én visszavittem a kengurut! Nekem a fekvős nem jött be... most kapok kölcsön ültetőset. Hátha...

Na jó éjt mindenkinek, Móni várom az üzit, nagyon szépek vagytok, Blanka a trapézlány! :wink:

Andrea
Kép
kindernay

Jelentem 8 hetesen kerek 5 kiló a gyermek! :shock:
5 hetesen: 3930g
6 hetesen: 4200g
7 hetesen: 4570 g
Szóval minden héten többet hízik a drága...
Tesztek fel ilyen adatokat? Kíváncsi vagyok!

Kép
Kép
emma1976

Sziasztok Csajok!

Annyira jók a képek!!! Szépek vagytok, babák-mamák!!!! Irigy-irigy...

Nekünk nagyon mozgalmas napunk volt, sok helyen voltunk es Egont jól kifárasztottuk :D

Bori! Sztem, lehet látni. Egon sokkal többet használja a jobb kezét. A trapéz alatt jobbró és balról is vannak plüsfigurák. Mindegyiket ütögeti, de a jobb oldalit sokkal többször. :wink:
Örülök, hogy jó volt a gyógytornásznál és meg is nyugtatott. Néhány tali és teljesen behozza az elmaradást Fööni!
molkata

Sajnos nekem most ilyen gondom nincs, hogy ömlik a tej :( ellenkezőleg :cry: Épp azon dolgozom egy ideje , hogy több legyen, de elég kevés sikerrel. Pedig anno Blankánál milyen sok tejem volt.... fagyasztottam egy csomót ( az már más kérdés, hogy szinte az összeset ki is öntöttem utána, mert nem igazán ízlett Blankának, de a lényeg az, hogy rengeteg tejem volt), most meg sokszor nem is elég Bálintnak, és pótolnom kell hozzá tápszert. Eleinte nagyon kivoltam emiatt, de most már nagyjából túltettem magam rajta, ami nem azt jelenti, hogy bele is tőrődtem....

Andi: bocsi, a privi írást átteszem holnapra, mert ma már nem jut rá időm. Holnap mindenképp írok. Légyszives tegyél fel képet Botondról, mert már nagyon régen láttam. Bár tudom, hogy csak vissza kellene néznem egy pár oldalt, és biztosan találnék róla képet.... majd meglátom holnap mennyi időm lesz jönni a géphez, és talán majd akkor...

emma: én súly infókkal nem tudok szolgálni, legalábbis ilyen részletesen nem. Bálintot 3360 grammal hoztuk haza a kórházból, 1 hónaposan pedig 4380 gr volt. Én nem igazán méregetem, tudom hogy eszik rendesen, kakil, pisil :wink:

Húúúú...a vonalzóm egy kicsit retro, azt is újítanom kellene...no de majd lassacskán minden meg lesz.

Most búcsúzom, megyek alukálni. A kis drágám már 9 óta szunyál, remélem jó sokáig, és én is tudok még aludni egy-két órát.

Jó éjt mindenkinek.

Móni

Kép
Kép
moni1973

Hali

Moni1973: ne add fel! van átmeneti apadás a 2. 3. hónap környékén. Facsard ki, amennyit csak bírsz, majd visszaáll a régi termelés!

Kindernay: érdekes ez a "nem otthon szoptatok" téma. Gyerek nélkül úgy gondoltam, hogy soha máshol nem szoptatok majd, csak otthon és szigorúan egyedül. Mára szinte bárhol, csak a férfi társaságot mellőzöm.Biztos az anyahormonjaim változtatták meg a véleményem. Nem érdekel meddig, hol, mikor szoptatom a gyerekem, csak az, hogy jóllakott legyen. Úgyhogy ha ezen múlik, hogy jössz e talira, hát gyere, megvárjuk míg szoptatsz, tartson bármeddig :D

Monccs:... és nem talán nem is mondtam, hogy a múlt pénteken mosogatógépet kaptam... :roll:
ckat

sziasztok,
gyors visszaolvas. talira nem tudtam menni, folyamatosan lázas voltam, ismét mellgyull, azaz pangó mell doktor bácsi szerint. folyamatosan fejnem kell, túl sok a tejci...
de ha lesz következő tali, szívesen megyünk, szoptatás után fejnem kell, de majd megoldjuk...
Uxi, mi is Dunakeszin lakunk. merrefelé költöztetek?
tök jók a képek, édik a babuk!!!
üdv,
Ildi

Kép
lidikoka

Hahóóóó!:D

Kidobott az ágy! Apjuk ment dógozóba.:(
Látom sokan kedvet kaptatok a talihoz! :D
Ismétlés: Jövő hét péntek 10 óra??? :lol: :lol: :lol:
Akkor nem viszek már babakocsit. Vagy csak a kicsit...
Esetleg kengurú...
Azzal már talán körül is tudok nézni az Ikejjában! :lol: :lol: :lol:
Vendég

Jó reggelt!

Anneekám téged aztán tényleg jól kidobott az ágyikóó.

A babák egytől-egyig nagyon szépek és persze a mamák is.

A jövő hét pénteki taliban sztem már mi is benne lennénk!! :lol:

Kinderke!
Márpedig gyere ha lesz tali, én is sokáig fogok szoptatni ill. komfortozniiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii, emiatt ne aggódj! :D

Moni!
Vissza lehet hozni a tejcit, sajnálom, hogy most kevesebb.
Igyál kecskeruta teát, gyógynövényboltban kapható!!

Nekem sincsen túl sok tejcim, annyi van amennyire Samunak szüksége van, nálam ez kb. 3 hete van. Van, hogy több van a nap folyamán (tejcsöpögés is van) de sajnos van, hogy kevesebb pedig iszom napi 3 liter folyadékot amiből 1.5 liter majdnem a tejszaporító és eszem is (nem sokat, normálisan most már)
Drukkolok a tejcihez!!

Ma Samu 3/4 6-ig aludt 1/2 10-től. :lol:
Szerintem nem attól függ, hogy mennyire van tele a bendője de biztos nem éhes különben felébredne.
Ja és hogy ennyit aludt nem voltak pukik csak nyöszörgések de azok is lájtosak. hm.. :roll:

Dunakeszi lakosok és még sokan mások!
Egyszer talizhatnánk a Pólusban de akár nálunk is (bár nem túl nagy a lakás) lakunk egy páran ezen a környéken.
Zsu, Szücsi, Uxi és még nemtom kik..
Ha jó nagy nappalink lenne én úgy szerveznék egy nagy talit! Télapó ünnepséget, szívesen beöltöznék :lol: és bolondoznék nektek. (imádok jáccccani) sálálááá
torolve_20131003125716

:(

kispiskóta

Zsú! Mi a :( ?

Rita! Vigyázzatok, mert a 173assal nagyon megközelíthetőek vagytok!!! Csak 2 lépcsőfok, és 1 óra buszozás választ el Tőletek! ;)
Vendég

Zsu!!!!

Miért vagy szomi? :(

Mi mindjárt indulunk csípőszűrésre.
torolve_20131003125716

Jó reggelt.

Zsú, mi a baj?

Köszi lányok a tejcis bíztatást. Persze, minden szopizás után fejem, akkor is, ha csak 10-20 ml jön ki. Bár sokszor lehangoló ez a mennyiség, de azért nem adom fel.

Ckat: éljen a mosogatógép!!!! majd meglátod milyen hálás masina :wink: Nekem nagyon bejött :D

lidikoka: remélem jobban vagy már, és nincs már lázad. Együtt tudok érezni veled, nekem is iszonyatosan begyulladt még a 2. héten a mellem, és nagyon magas lázam volt. Nekem a védőnő kifejte a mellem, utána jöttem rendbe.

Most megyek , mert még nem reggeliztem, és igencsak jelez már a pocakom.

Szép napot mindenkinek! Ha lehet hinni a Pataki Zitának, du. már sütni fog a napocska :D

Móni

Kép
Kép
moni1973

[quote="kispiskóta"]: írta:kispiskóta(

Sto eta kutykurutty????? Azaz: Mi a baj????? :shock:
Vendég

Nem aludtunk éjszaka! :(

Tegnap egész nap üvöltött, majd sétából hazajöttünk akkor is, fürcsi alatt nem, de fürcsi után igen letettük aludni, aludt fél órát felriadt és éjfélig fenn partyztunk. De megállás nélkül. Majd elkezdett esni és, mint akit leütöttek. De én addigra teljesen ki voltam. Ma reggel is kezdte, amikor a smilet beraktam, de most úgynéz ki alszik. Fáradt vok nagyon és fáj a fejem.

Rita, csípőszűréshez: Kép

Jövőheti taliban benne vagyok, meg az újpalotaiban is. :wink:

kispiskóta

Emma, itt a mi súlytáblázatunk (remélem, elég részletes):
1189505087.2646.xls

Jól néztetek ki így együtt a talin, biztos sokan megnéztek titeket. :lol:

A min. 8 hetes, igény szerint anyatejet szopó babás anyukák! Hány óránként és mennyit szopnak a babák?

kétfiús anyuka
babdorka

sz@r babanet :twisted:

Sziasztok!
Zsú
Kitartás! Lesz még többször is ilyen! Nekünk múlt héten zsinórban 3 éjjel volt nagyon szar..
Gurgi
Mi volt a szűrésen??

KépKép

KépKép
szivvi

Ja, még egy kérdés: átlagosan hány órát alszanak éjszaka a nem tápszeres bébek? Itt most nem arra vok kiváncsi, hogy hú, nekem már aludt egyszer 7-et pl., hanem általában.

És az eheti kép:
Kép

kétfiús anyuka
babdorka

bori! okker, gyertek :lol:

minden rendben van, :lol: volt uh is. nagyon kedves dokibá vizsgálta sameszt. picit sírt de nem volt vészes.

zsu!
fel fejjel! múló állapot. ha tucc pihizzél!
tudod amit mondtam, nálatok ez most van perpillanat, nálunk meg soxor van nyüszizés.

egyébként továbbra sincs sok tejcim és sztem samu néha nem lakik jól, ezért kéredzekedik vissza a cicire..

dorka!
szép mennyiségeket hízik balázs.

samu 80- 100-akat eszik, 120 a max. de van úgy, hogy kevesebbet 60-at pl. :(
most egy hét alatt 180-at hízott /átlagos
torolve_20131003125716

Dorka
Nem tudom, mi mérvadóak vagyunk-e?? Lili 2-2 és fél óránként eszik, de nem tom mennyit, nincs már mérleg itthon..Aludni általában így szoktunk: 20-21 óra között elalszik, 00-01 között eszik egyszer, de nem sokat, 3-4 közzöt megint kaja és 5-6-7 óra körül megy a szenvedés a pukikkal, tojással..Ha szerencsém van visszaalszunk 1/2 9-9-ig. Összegezve sztem 9-10 órát alszik a béb éjjel. A leghosszabb alvással töltött idő 5 óra volt, de ez még csak egyszer fordult elő..

KépKép

KépKép
szivvi

3-4 között :oops:

KépKép

KépKép
szivvi

dorka!!
nagyon édes balázs! nagyon cuki :lol:

nálunk samu múlt hét szerda óta 7 órákat alszik éjszaka, ma 8-at és nem kap tápszert.
nemtom mennyire lakhat jól. gondolom ha nagyon éhes lenne felébredne éjszaka.
Ugye???????????

2 szopi között változó, hogy mennyi idő telik el. van, hogy 2-3 óra de van, hogy több 4-5 is akár ha alszik.
torolve_20131003125716

Enyim gyerek ha 100 ml tápot szippant be, akkor is 3-4 óra múlva jelentkezik....

KépKép

KépKép
szivvi

Szivvi!!

Lilkó cumizik?? Mármint játszócumizik??

Tudom, hogy nem helyes különösebben de néha én örülnék a cuminak :oops:
torolve_20131003125716

Sziasztok!

Ez a tali tényleg szuper lehetett! Legalábbis a képek erről tanúskodnak. Nekem talán ma lesz ismét működőképes az autóm. Szóval jövő héten pénteken 10-kor ismét IKEA? Ott leszünk.

És a Pólus Mókus talira is benevezünk! Mikor lesz?

Zsú! Ismerős nekem is az ilyen éjszakázás. Nem akarlak elkeseríteni, de tuti, hogy nem ez az utolsó. Amint lehet, próbálj pihenni. Nekem is ezt kellett volna Ádi mellett tennem, de Petikém még nem volt 3 éves és ő is igényelte anyát. Tényleg olyan voltam mint egy mosott .... .

Móni! Az én Ádikám is 5.5 éves (már!) és ő is ugyanúgy kipróbál mindent, mint Blanka. Cicizni is akart- lefejt anyatejjel sikerült erről lebeszélnem-, és elsőként ő próbálta ki a babaágyat,mondván, hogy ő már olyan régen aludt benne. A babakádat már csak azért nem próbálja ki, mert nem fér el benne. Különben ő is ebben a kádban fürdene.

Enikő! Jobban vagytok? Írjál magatokrók, Zalánról!

Bori! Látod? Mondtam én, hogy Ádi nagyon ügyes lesz.

Andrea! Mi sem a gyors szopikról vagyunk híresek! Nem 15 perc a rekordunk! :lol:

Hasonfekvés:Eddig mindegyik gyerekem (Gabit is belelértve) utált kisbaba korában hasonfeküdni. Később pedig szinte csak hasonfekve aludtak(a nagyok legalábbis). Lehet, hogy ez nálunk genetikailag kódolt? :roll:

Pillangó7! Mindenkinek lehet rossz napja. És milyen fejlemények vannak nálatok?

Lynia-Emi! Sztem sem véletlen, hogy Maja forog. Ügyes kislány! :lol:
mtücsi

Gurgi
Áááá dehogy cumizik...Az öklét eszegeti, vagy néha sikerül az ujjával betalálni a szájába, akkor azt eszi.

KépKép

KépKép
szivvi

Dorka
Nekünk hetek óta megy a 9-ig legkésőbb bealvás és 3és 5 között jelentkezés. Szóval 6-8 órát nyomat egyben, pedig anyatejcsis

Bors képéről kaptam ihletet, hogy ezt feltegyem :D
Kép

Kép
Kép
emma1976

Emma!
Kicsi Zalán de aranyos, álmoskás. 6-8 óra naccerű
Neked mennyi tejcid van??

Szivvi!
Ja nálunk is ököl szájba tevés van. Tegnap Ati próbálta Samu hüvelyk ujját a betenni a szájába :lol: hát nemtom ez sem szerencsés és a cumi sem de soxor jobban jönne, mint a cici mert leszerelni nemtom.

Fura, hogy Samu ahhoz képest, hogy mennyit van cicin mégsincs bődületesen sok tejcim. :roll:
torolve_20131003125716

hahó!

szupik a képek? vagy már írtzam? vagy csak akartam? :roll:

Uxi gratu a járgányhoz!!!!

Dorka állati édi Balázsod! :wink:

aludni evések között van mikor semmit, van mikor végig, ez még nem állt be

Maja napközben 2,5-3,5 óránként eszik, este pedig alszik 6-7órát általában

Emma:
szül:3650g
2 hetesen 3810g
3 hét+2 nap 4420g
5 hét+ 2 nap 5160g :lol:
ma 7 hetes, gyanítom közel áll a 6000hez!!!

Maja napközben 2,5-3,5 óránként eszik, este pedig alszik 6-7órát általában

Lilypie Fourth Birthday tickers
Lilypie Maternity tickers
lynia-

haha kicsit össze vok zavarodva, mint a példa is mutatja!

ha már hason képeknél járunk:

zümizés közben a gravitáció hat a pofazacsijára akkora!!! :lol: :lol: :lol:
Kép

Lilypie Fourth Birthday tickers
Lilypie Maternity tickers
lynia-

sziasztok,

Ildi: nálam is ez a helyzet mellgyuszi terén, most beruházunk egy eletromos Medelára... jobbúlást neked!

Móni: OK várom! jók legyetek, pusszancs

Botond: születéskor: 3950 gramm,
kórházból haza: 3590 gramm
1 hónaposan: 4750 gramm
hétvégén kb. 6 hetesen: 5150 gramm

Ckat: nem a szopi miatt nem mentem, hanem a fűtésszerelő miatt, de már van fűtésünk halleluja! Szóval legközelebb mennék én is, bár nekem olyan hirtelen fordul a hangulatom... és a péntek nekem nem jó, családi nap van mindig (anyukámék jönnek).

Dorka: nálunk általában este 8-9-től alvás van 4-5-ig, tehát cca. 8 óra... napközben most elég sz@r a helyzet, max. 2-3 órát alszik, de általában 6-7-8 órát is alszik napközben.

Zsú: nálunk is nyüszögés volt, elaludt aztán 3-kor ébredt fel, de ma is nyűgös, és nálunk is alvás van.. érzékenyek ezek a fiúk a frontra, meg nagyon Anásak vagyunk mostanság...

Gurgikám, Tücsi: benevezünk a maratoni szopira akkor! :lol:

Pillangó: mi a helyzet? Jobban vagytok?

Andrea
Kép
kindernay

Emi!

Szépen hízik pici Maja :lol: pofazacsiiiiiiiiiiii :lol:

Tegnap este Samu, 8 hetesen 4880 gramm volt. /átlagos/ ő inkább hosszú, nyurga lesz.
torolve_20131003125716

Szivvi: beruháztam az Ottonál....
megyek mert ma is tudtunk alukálni cca. 20 percet...

Andrea
Kép
kindernay

Emi
Jajj egyem meg a kis pofiját!! Sztem Lili most lehet 6 kg körül :roll:
Emma
De szép kis fekete szemű hajas babád van!!
Andi
Lili meg alig várja, hogy du hazaérjen az aptya és játszon vele :lol: Ana csak 2 csöcs :lol: :lol:

KépKép

KépKép
szivvi

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet: