A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2007 júliusi babák

Manó! Jó utat, szép időt! :lol: És épségben, egészségben érjetek haza!

Kép[/url]
mtücsi

Sziasztok anyukák!Először is köszi mindenkinek aki a Családomat dicsérte nagyon jól esik.:-)Tegnap meg jártuk az ikeát ki is néztük az ágyikót.Mindennel együtt kb 200€ lesz.Látom a bébi étel volt a téma én föziket majd én szeretném csinálni.Sajnos mikor nekünk lesz hozzá tápi pont tél közepe lesz úgyhogy lég nehéz lesz megbízható alapanyagokat be szerezni.Gyümi:Banán meg alma mindig van,A többi hát majd meg látjuk.....Bébiételt ha veszek csak hippet.Nem tudom hallottátok te nem rég mutatta a tv,hogy a Bebivitának a tápszerébe amit az újszülötteknek is lehet adni valami mérgezö anyagot tálaltak,így a Bebivita vissza is hívta a terméket.Mi is elkezdtük eleinte ki egészítés képen adni Beninek a Bebivita tápszert de mindig kihányta.Most már tudjuk miért nem is adtam neki oda az egészet majdnem az egész dobozzal ki dobtam.Egyébként nekünk a Milupa sem vált be eddig a Hipp izlík neki.Èn eddig nagyon meg vagyok elégedve a Hipp termékkel a fürdetője is nagyon jó,a popsi törlője is.Tényleg ti már tesztek a vízbe fürdetőt én igen de csak minimálisan.Na megyek a fiúk kocsikáznak nekem meg szalad a lakás.......Móni hol vagy????????

Lilypie Fifth Birthday tickers

Lilypie Fourth Birthday tickers
Lilypie First Birthday tickers
hemej

Bori:Minden elismerésem a tied,hogy ilyen gyorsan észre vetted.Manó jó utat ha Memmingen felé is jártok hozzánk is be ugorhatsz.:-)

hemej

Meg mutizom agyikónkat.:-) Kép

hemej

Cicin sírás nálunk is beköszöntött :(
Ilyenkor az van, amit Manó írt, megnyugtatom, visszateszem.

Hencsi, nekem is eszembejutott, hogy lesz ez a sokréteges szoptatás... én is marha fázós vok. :(

Télen ti hány fokra fűtitek a lakást?

hemej, mi születése óta a csecsemőorvos által kiírt receptre kapható fürdetőkrémmel fürdetjük (kivéve, amikor nem felejtjük el előre feloldani).

Ja, jelentem, megtaláltuk a mosolygós fürcsi receptjét, immáron szeretünk fürcsizni!!! :lol:

kétfiús anyuka
babdorka

Sziasztok!
Én is magam készítettem a gyerekeim hozzátápiját. Lényegesen olcsóbb mint az üveges bébiétel, garantáltan vegyszer és tartósítószermentes és nincs műíze.... 8)
Nagyritkán kaptak csak üveges bébiételt, főleg anyós vett, és ha mentünk valahova...
Mind a kettő nagyon jó evő, nem válogatósok. Nagyon boldog vagy ez miatt, mert látom más anyucik mennyit szenvednek azért mert a gyerekük nem akar főzeléket, gyümit, zöldséget enni.. :roll: :shock:

Ugyi én hordom a korai fejlesztőbe a Violát. Na amikor ott szétnézek és látom a sok sérült, -mozgásilag és/vagy szellemileg-, a sok szindrómás...stb gyerkőcöt, akkor összerakom a 2 kezem, hogy Violának "csak" egy kis figyelemzavara van egy kis DYS akármilye lesz a suliban.... Lehetne rosszabb is sajna, de hála az Égnek nem az!!!!!! Szóval nézzük a jobbik oldalát :wink: Csak optimistán :D

Enikő és Marci 13 , Bogi 9, Viola 6, Zalán 3,5
ceniko
Szeged

Dorka! Nem tudok pontos diagnózist adni. Mindenhol mást hall az ember, mit kell csinálnia egy ekkora gyereknek. Magánvéleményemet tudom megosztani Veled. Sztem nincs lemaradva Balázs, de mivel nehéz szülés volt, esetleg lehetett némi oxigénhiány nálatok is. (Lehet, nem feltételezem, hogy lenne, csak azt mondom, a rizikófaktorok egyike megvolt. Nálunk vagy 5 rizikóból lett egy tünet!)
Ha meg akarsz nyugodni, vidd el egy olyan neurológushoz, akiben megbízol (a Budai Kórházban Medveczky Erikát ajánlom, hívd fel őket, h kérhetsz-e hozzájuk beutalót (engem beajánlottak, de a beutalót is kérte, ezért gondolom, lehet menni), ő a Pethő Intézet pácienseit is vizsgálja, nagyon sok gyereket látott már).
Sajnos sok rossz tapasztalatot halottam rövidke pszichológusi életemben, és a nagynénémtől (fejl.ped.). Sok gyerekre mondták azt, h ááá, majd kinövi, aztán 3-6-13 évesen eljutottak egy szakemberhez, aki elmondta, h xy korai jelekből ezt a viselkedési problémát már rég sejteni lehetett volna.
A korai események nagy szerepét csak mostanában kezdik felismerni. Mint többször írtam, a pedagógusoknak egyáltalán nem tanítják. De nagynéném szomorú tapasztalata az, h sokszor a körzeti orvos sem tudja, mit kéne intő jelnek tekintenie.
Sokszor rávágják, kinövi majd. Persze, 18 évesen tökéletesen fog jobbra-balra nézni, de nem ez a lényeg!!!!! Az a lényeg, hogy nagyon kevés dolgot várunk el egy csecsemőtől, így ha vmiben elmarad, annak meg kell keresni az okát.
Az idegrendszer az első évben nagyon plasztikus, tehát a hibák még könnyedén orvosolhatóak. De ha egy hibás rendszer kezd el működni, és megkötni a testben több millió elágazási pontját, abból nehezebb lesz kimászni. Mint ha lelépsz az útról. Két lépést simán visszalépsz, de ha egy órán keresztül távolodsz, újabb egy óra lesz visszatérni, és ki tudja, nem maradtál-e le vmi fontos látnivalóról!
És fontos, hogy itt nem „tragédiákról” van szó. Ha Ádámot nem kezelnénk, továbbra is boldog, kiegyensúlyozott lenne. Csak 6-7 éves korában kiderülne, hogy nincsenek meg azok az adottságai, amik lehetővé teszik, hogy tökéletesen beilleszkedjen a társadalomba (iskola!!!!). Annyira speciális készségek kellenek a kultúránkban (jelrendszerek elsajátítása, és gyors használata, koncentrált figyelem, kommunikáció, frusztráció tolerancia, stb.), amelyek részleges sérülése is sok fejtörést okoz az embernek. Hiába vagy egészséges testileg, ha pl azért nem sikerül megvalósítanod az álmaidat, mert a társadalom vmelyik szabályát nem tudod követni egy biológia hátrány miatt (pl. olvasási zavar), akkor ugyanolyan boldogtalan leszel, mint aki elveszti a fél karját.
És az nem mentség, h X gyereke is így csinált, és látod semmi baja. Mert a "semmi baja gyerek" még simán végigbukdácsolja az iskolát!
Vendég

Dorka! Mi segített a fürdésben? Vmi trükk?
Hemej, ikeás ágy? Mi is néztünk ilyesmi (antik pác), de végül sosem veszünk ágyat…
Fürdetőt mi is gyógyszertárit használunk születése óta.

Tücsi! Tényleg annak örülök, hogy ennyivel megúsztuk azt a sok rizikót.

Lakásfűtés. Én eddig 26 fokot szerettem. Most annyi lesz, amennyit a főtáv gondol :(
Vendég

Bori, nagyon érdekes, amit írsz, és milyen igaz! Ezekben nem is gondolkodtam volna.
Oxigénhiány biztos nem volt, erre figyelt az orvos is, és Balázs színe sem utalt ilyesmire. Apgarja 9/10 volt.
Szerinted az ortopédiára van értelme elmenni? Te mit tennél helyemben?
A Budai Kórházba csak beutalóval lehet menni?

kétfiús anyuka
babdorka

mindenhová beutaló kell! de ingyenes.
enyémorvos is figyelt a zoxigénre!!! persze a 9/10 apgar nem ad okot aggodalomra!
elfelejtettem írni, ezt az osztályt a budaiban ortopédiai rehabnak hívják! szal igen, ortopéd orvos vmi hasonlót csinálhat. de lényeges, h kifejezetten gyerekekre spec doki legyen, és higgyen (így kell írni?) a korai fejlesztésben!
Vendég

Fürdetés: eddig a szobájában volt a szertartás, nem teljes fénynél, hogy érezze, hogy már este van. De mivel a szobájában nincs semmi érdekes a plafonon, utált hanyattfeküdve lenni, és sztem a fél-fény miatt is félt.
Most a kiskádat beraktuk a nagykádba (hogy ne kelljen annyi vizet elhasználnni), és bokájáig érő vízbe ültetjük. Így elnézegeti a csapot, a zubogó vizet, a delfint a csempén, a cirkó csöveit, a kiteregetett ruhákat, stb. Észre sem veszi, hogy egyszercsak a derekáig ér a víz, annyira lefoglalják a látnivalók. :lol:

kétfiús anyuka
babdorka

Sziasztok!

Csak beköszönök, aztán megyek dobozolni, hétvégén költözünk. :D

KépKépKépKépKép
uxi

Látnivaló, aha, ez eszembe se jutott, pedig nálunk is nézelődés van! Ügyik vagytok!
Vendég

ahoj - nem lennék én, ha szopi közben nem űlök ide.

Tücsi - csak én olvastam most túl gyorsan ( s ezáltal esetleg felületesen), vagy nem említetted konkrétan mi volt (ha jól emléxem) Ádám fiaddal?

Kata - igen, egyhuzamban megyünk, apa ilyen maratonista. Én csak Grétu meg a szopi miatt aggógom.

na, büfi van, azt lehet mozogva is intézni.

Kép
kissmanó

Lányok, csak lesek, milyen meleg van Nálatok. Nálunk 20 fok fölött sosincs a hőmérséklet, mert régi ház, az ablakok nincsenek szigetelve, kifűteni képtelenség, de igazából nem is igényeljük, sem a férjem, sem én, midnketten kb. 18 fokban nőttünk fel. Persze a fürdetésre befűtünk a babának 25 fok körülre, de én úgy tudom, amúgy a 20 fok nekik tökéletes, rosszul tudom? SOS!!!

Kép
nenoke

nemtom mi az ideális, de én megfagyok 20 fokban!
egyébként a 26 fokot egy 120 éves házban csináltam ;) ablakokat leszigeteltem gumi izével, cirkó, azt uzsgyi.
Vendég

én is 18 fokban nőttem fel, első egyetememet a kommunizmus jóvoltából télen soxor 11-15 fok között töltöttem, de most kivesz a hideg ha kevesebb van mint 21-22

Kép
kissmanó

Én is úgy tudom, hogy kb. 20-21 C fok az ideális és fürdetésnél 23-24 C.

Manó! Ádi csak "kifliben" feküdt. Vele minden rendben, az ekcémáját leszámítva. Petikémmel, a nagy fiammal jártam az orvosokat. Röviden : 4 éves korában kiderült, hogy penészgomba allergiája van. Erre én lettem figyelmes, én kértem beutalót. Ekkor már túl voltunk az orrmandula műtéten is. Gyszert nem kaptunk, mondván, hogy a lakásban kell körülnézni (vizes falak, korhadt dolgok). Házunkat teljesen felújítottuk, növényeinket elajándékoztuk. Változás semmi. Ekkor kaptunk orrsprayt (Taleum) és szirupot (Claritin) Na, ettől kicsit jobb volt a helyzet, de még mindig volt orrfolyás, tüsszögés. Vissza lettünk küldve a fül,-orr,-gégészetre, ahonnan ismét az allergológiára irányítottak minket vissza. Szteroidos orrsprayt kaptunk. Ettől szintén valamicskét javult a helyzet. Kb. 1 hónappal később Petikémnek nekézlégzése lett. Szerencsénkre éppen akkor egy pulmonológus doktor ügyelt. Másnap visszamentünk az allergológiára. Vizsgálatok, gyógyszerek, stb. Nehézlégzés elmúlt, de másfél hónap múlva megint hallom. Persze elötte orrfolyás, láz. Vissza a doktorhoz, onnan fülészet.....Még leírni is sokk!!! Lényeg, hogy egyre sűrűsödtek a nehézlégzések és rövidültek a tünetmentes időszakok. (Iszonyú érzés volt hallani az addig örökmozgó 6 éves fiamtól, hogy nem tud a többiekkel fogócskázni, mert nincs elég levegője. Inkább ült a padon!)A doktor már dupla adag Claritint írt a jóindulattal 28 kg-os gyerekemnek, holott a dupla adag 30 kg-on felüli testsúlynál volt feltűntetve a tájékoztatóban. Voltunk közben természetgyógyásznál, homeopata dr.-nál, próbálkoztunk másik allergológusnál (ő szinte mindig szabadságon vagy konferencián volt, sosem tudtam elérni). Ennél a duplaadagnál már nagyon ki voltam akadva. A doki engem hibáztatott, hogy én nem jól csinálok valamit. Már kezdtem belebolondulni. Egy páciensemmel egyszer erről kezdtem beszélni és végül is ő ajánlotta a dr.bácsit a Szab.hegyen, akinek végül is rengeteget köszönhetünk. Kiderült, hogy részben nem a megfelelő gyógyszert kaptuk és jó, hogy nem adtam dupla adagot (!), ill., hogy az inhalációs sprayt ( ez is szterioid!) sem jól adagolta az előző dr. És szerencsémre(?) az ambuláns lapon volt minden utasítás rögzítve, tehát nem én voltam a balfék. Ezt az időszakot szívesen kihagytam volna az életemből. Mára már rendeződött a dolog. Úszik, cselgáncsozik, kerékpározik, fogócskázik és nincs nyoma a nehézlégzésnek. Hála az égnek!

Hát, ennyit röviden.
mtücsi

Sziasztok!

tegnap megvolt az átfecskendezés.szörnyű volt hallgatni de már minden rendben csak ugy spriccelt a víz az orrán.doki érezte a membránt mikor átbökte.
viszont a szemcsepptől "mállik " a szemöldöke erre kaptunk krémet.

nekem képzeljétek tegnap megjött.háát nem hiányzott ebben a 11 hónapban amíg nélkülözni kellett.

Bridzsi

Kép
esztora

nehézlégzés=az asztma "előszobája"
mtücsi

Sziasztok!

Élünk, csak folyamatosan csinálok valamit, alig hagyok időt valami extrára.

Egy pár kép:

Kép

Kép

Kép

Kép
zsuzsi**

Balázs dél óta alszik! :shock: Lehet, hogy ez még mindig a tegnapi oltás folyománya? :roll:

kétfiús anyuka
babdorka

Zsuzsi, arik a képek!

Hőmérséklet: én úgy gondolom, hogy amiben én fázom, abban mitől ne fázna a gyerek is. Szóval én 1× fokban, vagy akár 20-21 fokban megfagynék! Nekem az ideális a 23-24 fürcsihez 25-26.

kétfiús anyuka
babdorka

jaj, Esztora! Nagyon együttérzek... :( :( :(

Kérlek írj le minden részletet, amit csak tudsz! Iszom szavaid.

kétfiús anyuka
babdorka

Sziasztok!
Hat,en nem sokat tudok jonni. Egonnal jatszunk, vagy setalunk...alig jut idom masra.

Zsuzsi! Olyan edesek egyutt!!! :P

Esztora! Nekem is visszajott :cry: Mar egy honapja...
Nem tudja valaki mit jelenthet, ha faj az alhasam (mintha fel lennek fazva) es egyfolytaban verzek picit. Olyan barnas....
Szal, itt nem tudok dokihoz menni, vagyis csak akkor, ha nagy a gond.

Nalunk 24-25 van es fazok... :evil: Masszázskor bekapcsolom Pindurkamnak a melegitot.

Mano! Meg egyszer jo utat!!! Remelem, Gretu sokat alszik majd.
Nem semmi, egyben!!!! Te is probalj aludni!
molkata

Gyerekek én megbolondultam! :shock:
Ha kimegyek a konyhába úgy, hogy Balázs alszik a szobában, és becsukom a konyhaajtót, mert pl. mosogatok, vagy mikrózom, tehát nem hallom, hogy mikor ébred, akkor halucinálok. Mindig gyereksírást hallok, elzárom a vizet, bemegyek a szobába, semmi... síri csend, Balázs alszik. Totál meghülyültem. :shock:

kétfiús anyuka
babdorka

Ja, és Balázs dél óta még mindig alszik... :shock:
Már kész vagyok az összes házimunkával. Ha ezt tudom, én is alszom. De persze, mikor én is aludni szeretnék, akkor persze vagy felületesen alszik, vagy hamar felébred... :evil:

Kata, fogalmam sincs, passz. Nekem is volt barnázás, de nem fájt hozzá a hasam, és az tuti a vérzés vége volt. Nem fáztál fel? Bár akkor nem véreznél. Passz.

kétfiús anyuka
babdorka

Manó, jó utat nektek!

Bori, ne irigyelj, csak már nagyon szeretnék költözni, ezért mindent amit tudok megcsinálok én, páromnak tényleg csak a nehéz fizikai munka marad, bár tegnap még falat is véstem a tv zsinórnak, ne lógjon már csak úgy a falon, lehet az tett be a hátamnak...

Uxi, irigy-irigy, bár lehet mi is pakolászunk már a hétvégén! 1-2 szekrényt bizti elvitetek már! :) nektek jó költözést, kevés idegeskedéssel!

Dorka, ilyen nekem is szokott lenni, már benne van a fülünkben!

Zsuzsi, ezek a szemek!!! :)

KépKépKép
dikó1

Kimaradt 2 nap, hát alig győzöm pótolni a lemaradást :)

csak néhány reagálás:

Kinder
Mellgyuszi jobb?

Dorka
Stíria? nekem az oldalamon lévők ugyanolyanok, mint szülés után, semmi halványodás :(
Súly: panaszkodtok a 3 kg-ra, nekem 5-6-ot kellene sürgősen leadni!!!
Ugyanannyit eszem, mint Gurgi (1 zsömle- 1 tál kaja- 1 zsömle) de rólam 5 hete egy deka sem ment le!!!! Amikor kevesebbet próbáltam + torna az látszott a tejcsin, így feladtam

Bori
Megértem az érzéseidet! Persze, hogy nem könnyű. Biztosan rendben lesz minden, nagyon jó a korai felismerés

Tücsi
hű, ezt a kálváriát...
Légzés: Zalán isfújtat rendesen... Ajánlottak neki tengerisós orrcseppet. Az még nem a nehézlégzés, ugye?

Kisfiam 3 napig tök sokat szunyt, ma viszont fél óra volt a maximum (2x), kicsit kivagyok........... Ja, és újra 8 szopi van 2 napja, éjszaka kettő!!!! Nem vagyok tőle boldog............

Kép
Kép
emma1976

Dikó :)
Nem akarsz te tükrösajtós gardróbszekrényt! Évekig jártam házakat takarítani, nagggyon gáz! Ha nem zavar, hogy minden porszem és ujjnyom meglátszik rajta, akkor hajrá! Egyébként meggondolnám... :?
Fülbevaló :shock:

Dorka :)
Bence néz mindkét irányba, de balra jobban szeret. Ő hason alszik, de egyébként nem nagyon van hason, nem tartja még magát olyan sokáig, hogy élvezze. :)
Fürcsi :D
Hallucinálás nálam is van-volt és amíg fel nem nőnek a gyerekeim lesz is. :lol: A tudatalatti. 8)

Manó :)
Jó készülődést, jó utat és várunk vissza! :D

Hemej :)
Berci is Hipp-es kajákat kapott és Kecskemétit. Én teszek fürdetőt a vízbe, Johnsont, egyenlőre jó. :)
Jól néz ki az ágyikó. :D

Zsuzsi :)
Aranyos Panna Királylány. :D

Kata :)
Lehet, hogy tényleg felfáztál...mióta vérzel? :?

Mi jól vagyunk, holnap megyünk oltásra. Mázsálás is lesz, szerintem a 6 kilót kerülgetjük. Tegnapról egy kép. Masszázs után, fürcsi előtt:
Kép

Egcsi

Egcsi

Kép

Kép

Kép
egcsi

Hali!

Nenoke: jó hallani rólatok!
Nálunk sincs melegebb 21-22 foknál, pedig új az ablak meg csitti-fitti a fűtés, de nincs kényeztetés.

Molkata: nagyon köszi mégegyszer a masszázst, Bors nagyon élvezte!
más:Nekem az 5.héttől jött meg, de ugyanolyan volt, mint régen. Csak fel kéne hívnoda dokid, nem?

Szarvasbori: olvastam....hajrá!

Tali lesz?
ckat

indultunk. pussz

Kép
kissmanó

Köszi csajok! Azon gondolkodom,h valoban felvaztam... a verezgetes kb 5-6 napja van, de csak par csepp.

Egcsi! Bence jol elfardhatott a masszirba :D es milyen kis husos :D

Dorka! Orulok, hogy megy a furdes! Lassan a kedvenc foglalkozasa lesz :wink: Ja! Es ilyet en is hallok...
molkata

Hali!

Egcsi: örülök, hogy a Te babád is a 6kg-ot döngeti, azt hittem csak az enyém ilyen hurka-gyurka :D (Bors 6,30kg...) megnyugodtam :D
ckat

Emma! Nem nehézlégzés. Ez kilégzésnél hallható szörtyögés. Nagy mellkaskitérés és orrszárnyi légzés kíséri. Ilyen pici korban még nem szokott jelentkezni.

Kép[/url]
mtücsi

[quote="babdorka"]B írta:babdorkaalázs dél óta alszik! :shock: Lehet, hogy ez még mindig a tegnapi oltás folyománya? :roll:

Szintén zenész! fél 12-től du fél 5-ig szunya volt. :D
Vendég

Máris szocializálódunk :D
Kép
Monccs Danija és Bors
ckat

Fogják egymás kezét...betojás! :lol:

Egcsi

Kép

Kép

Kép
egcsi

Monccs és Ckat! Nagyon édesek a fiúk! :lol:

Ckat! Bors sem olvas szoptatásról szóló szakirodalmat ezek szerint. :D Ő sem tudja, hogy hetente mennyit kell átlagosan hízni egy ennyi idős babának. :lol: De az is lehet, hogy ő is az Amit ma megehetsz ne halaszd holnapra!-mozgalom szorgos résztvevője. :lol: És persze ugyanez vonatkozik Egcsi Bencéjére is.

Hemej! Szép kis család vagytok együtt! A két fiúnál én is a HIPP-es desszertkészítményeket vásároltam. Már akkor is ennek volt a legjobb íze.

Enikő! :D Túl vagy már a tegnapi sokkon? Milyen napotok volt?

Annee! Nagy iskolás Petyusodnak hogyan tetszik az iskola?

Brigi! Óvodai fejlemények vannak?Hogyan halad a beszoktatás?

Küldtem Móninak privit. Megírtam, hogy hiányoljuk és nagyon várjuk a bejelentkezését.
mtücsi

Hájháj!
Tücsikém hááát túlzás,hogy túl vagyok a sokkon, főleg amikor megmondta a pasi kb mennyi lesz a vége az alkatrészeknek meg a javításnak :shock: Bacca meg a maci :( No mindegy, hát autó kell, nem tudok kocsi nékül létezni. Hozni vinni a a gyerekeket, bevásárolni...stb :roll:
Én Bogival jártam hasonlóképpen, mint Te Petivel :( Csak B kruppos volt :( Az is valami borzasztó :(
Minden gyerekkel van valami, de télleg! Szülök még kettőt, és ledoktorálok, mert szinte minden gyerekbetegségben "otthon" leszek...-sajna :? :shock: -

Zsuzsi: nagyon édes a Picilányod :)

Ckat: Ez a kép ez kész :D

Egcsi: nagyon kis komoly képet vág Bence :) Bertold mit szólt hozzá? Mármint tesóhoz...

Emma: A terhességi csíkoknak kell egy kis idő hogy elhalványuljanak, néhány hónapba is beletellhet. Sajna ez van!

Zalán nem akart szopni, lefejem...

Enikő és Marci 13 , Bogi 9, Viola 6, Zalán 3,5
ceniko
Szeged

Enikő! Gyerekbetegségekről ne is mondj semmit! Már előre félek, hogy ez a kis Gáborkám a nagyobbaktól milyen betegséget fog elkapni. Pont ma gondoltam bele, hogy az első 3 hónapban még csak az orukon vesznek levegőt. Még a fele időnél járunk. Bízom benne, hogy nem kapunk el semmilyen betegséget egyhamar. De hát, egyik nap még minden rendben, aztán az éjszaka kellős közepén .... Na, mindegy! Ritkán vagy inkább sose legyen részünk benne!

És mikorra készül el az autótok?
mtücsi

orukon=orrukon
mtücsi

Enikő :)
Hát, szeretgeti, puszilgatja, de azért érezhetően féltékeny is. Mindig ott ugra-bugrál mikor szoptatok, aggresszívabb velünk szemben. Nem olyan vészes, igyekszünk többet foglalkozni vele, apja viszi ahova lehet nélkülünk is. :)
Sajna a kocsiszerelés sokba kerül. Nekünk csak az önrészt kellett fizetni, de annak a pénznek is tudtam volna jobb helyet. :?

Tücsi :)
Mi már túl vagyunk az első megfázáson vagy a nagytól kapta el a takonykórt. :? Az étvágyán nem változtatott a szörcsi orra, hál Istennek. :)

Egcsi

Egcsi

Kép

Kép

Kép
egcsi

Sziasztok!:)

Retek Babanet! :evil: :evil: :evil: :evil: Egész délelőtt nem engedett be! Grrr.... :twisted: :twisted: :twisted:

Zsuzsi: Ennivaló ez a kiscsaj! :D :D :D

Ckat és Moncccs: Tündéri a két pasi! Ott virít a huncutság a szemükben! :lol: :lol: :lol:

Egyenlőre esőmentes a nap. Remélem hétvégén nem esik, meg hétfőn sem! :roll:

Megszavazzuk a hétfőt tali napnak??? De hogy fogunk lecsüccseni a hidegben??? :shock: :shock: :roll:
Vendég

Sziasztok!

Nálunk ma reggel 20 fok volt! Elkezdtünk fűteni..

Uxi, Dikó!
Együttérzek veletek. Mi is most pakolunk, hétvégén elkezdünk költözni. Vajon a babák mennyire lesznek nyűgösek az új lakásban? Gondolom, mivel minden új, kell egy kis idő, amíg megszokják.
Kellemes, gondmentes költözést Nektek!

Zsuzsi
Csuda édes kisbaba! Kire hasonlít?

Egcsi!
Bence igazi kis vasgyúró, és hogy tartja már a buksiját! Nagyon tuti!

Kata!
Ha már pisilés közben is érzel fájdalmat, akkor ne tétovázz! Én egyszer addíg húztam, amíg véreset piseltem 2 percenként. 3 hétig kellett brutál gyógyszereket szedni. Reméljük nálad azért mégsem megfázás..

Annee, Dorka!
Dani már 4 napja szinte folyamatosan alszik. Ha ébren akarom tartani, akkor sírás van. Biztos az idő..

Kép

Kép
monccs

Jut eszembe! Kakiproblémánk úgy néz ki, hogy megoldódott. 3 napja szedjük a Normaflore-t és azóta Dani minden nap termel! Szóval merem ajánlani!

Kép

Kép
monccs

Sziasztok!

Megjöttünk a csípőszűrésröl, szerencsére semmi baj, csak torna.
De itt nem uh-val nézték, csak simán megvizsgálta egy idős dokibácsi, Bogi nem is sírt!

Zsuzsi!
Annyira édi Pannád, és ezek a hatalmas szemek, még a Bogié sincsenek ekkorák, pedig neki is vannak rendesen, de Panna...tünemény!

Ckat Monccs!
Kis huncut legények, nagyon aranyosak, és már barátkoznak, na a csajoknak egy pár év mulva annyi... :lol:

Egcsi!
Bence is nagyon kis cukipofa, micsoda komoly tekintet, kis husika.
Nem semmi, hogy 6kiló, Bogival majdnem egyidősek csak egy pár nappal idősebb Bogi és ő csak lassan 5kiló.
Nem semmi, és Bogi még tápit is kap naponta egy keveset.
Hiába apja lánya, hosszú, vékony, nagylábú, és pont olyan lüke mint az apja... :lol:
De imádom mindkettőt.
Vendég

Monccs!
És ez a szer mi,tehát ilyen cseppféle, és gyógyszer, vagy gyógynövényes, recept nélkül is lehet kapni?
Vendég

Jol megfogalmaztam ám, na mindegy, írnál róla bővebben?

Lépek csajom éhezik, szép napsütéses napot Nektek!
Vendég

Balázs a pelenkázón úgy kezdett kalimpálni, mint aki fel akar szállni. Ezek után hátúszásban elindult a pelenkázón a feje irányába. :shock: ÚGYHOGY NE HAGYJÁTOK EGYEDÜL A PELENKÁZÓN MÁR MOST SEM A BABÁKAT!!!

Ja, amúgy addig ingereltem, amíg most már fordítja egy kicsit többet balra a fejét. Igyekszem szaporítani ezeket az ingereléseket. Kicsit megnyugodtam.
Viszon azt figyeltem meg, hogy félkifliben tarta magát sokszor, tehát a fejét a jobb vállához közelítve. Szerintetek ez normális?

kétfiús anyuka
babdorka

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet: