A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Gyermekek / magzatok kor szerint » "Friss" kismamák topicja

Sziasztok, lányok!

Sokkal jobban érzem magam, köszi a biztatást. Valszeg a reggeli terhestorna segített, de persze Snoopy története sem volt semmiKép Az én apucim simán kidõlt volna...Kép

Képzeljétek, éjjel jóslóim voltak, de olyan erõsek, hogy fel is ébredtem rájuk... Még kora reggel is volt 1-2, de azóta semmi, amit nem is bánok, mert egészen erõs görcsök voltak. Anyukám épp tegnap este mondta, amikor nyavajogtam neki a depim miatt, hogy ez még semmi, majd jönnek a jóslók is... Hát megérkeztekKép Azért jó nekem, mert anyukám 3-at szült, és mindig simán tudja überelni bármilyen negatív észrevételemet...Kép 3-an vagyunk csajok, úgyhogy a kis tökös nagy szenzáció a családban, apám újabban amellett, hogy nagy haver a férjemmel, szerintem kicsit irigykedik is, és persze nagyon happy...Kép

Viszont újult erõvel vettem még 1-2 dolgot a MToysban, röpke 40e-ért, de hát muszáj volt... Akinek Graco kocsija+hordozója van (Évi?): van az a kocsiba rögzíthetõ talp, hogy csak bekattintani kelljen a hordozót; azzal (és anélkül) csakis menetiránynak háttal rögzíthetõ a baby? Mert akkior nem tudom, mit tegyek, elöl mindkét kocsink légzsákos, és csak hátra lehet tenni, és akkor nem is látom, ha én vezetek...? Amíg kicsi és sokat alszik gondolom nem annyira gáz, de pár hónaposan talán õ is nézelõdne... Vagy csak nem olvastam el elég figyelmesen a használatit?

Évi, nektek jó ünneplést, én is üdvözlöm a kispapitKép

Kaska, tényleg mikor van a tali? Bár nem voltam túl aktív 7végén, de lelkiismeretesen visszaolvastam, és nem találtam se idõpontot, sem címet... Bár én talán Évitõl is be tudom szerezni az infokat, ha vannak...ugye, Évi?Kép

17-én amúgy babaörze is van itt újpesten (akit érdekel) a nemtom milyen ifjúsági házban az önkormányzattal szemben (István út). Nyilván nem olyan fullos, mint a 11-i BNV-s volt, de a múltkor egy csomó tök jó rucit találtunk, és az ágynemüt is nagyon jutányosan vettül 1 készítõtõl...

Na, eldugulok.
Sziasztok
Elli
mingyá' 35
ellimami

Sziasztok!

Pálma, Nadine: hát sajnos még nem babázunk, bár úgy lenne! Most éppen türelemmel kell lennünk, ez a kiscsaj nem akkor jön amikor mi akarjuk. Nem gondoltam volna, hogy túl fogom majd hordani a babát. Hát ez van. Én még csak-csak tudok némi türelmet erõltetni magamra, de hát a család sokszor kibillent ebbõl az állapotomból pl.az a sok ellenõrzõ telefonhívás, fõleg a szüleim. Pedig mondtuk, hogy majd szólunk ha hír van, de õk mégis folyton telefonálgatnak. Szóval lányok tartsunk ki, a babák úgyis megjönnek, és mostmár inkább elõbb, mint utóbb. Nekem most minden másnap kell mennem ellenõrzésre (CTG, flowmetria, doki megnézi a méhszájat, otthon magzatmozgást kell számolnom stb), ezzekkel nézik hogy a babi biztonságban van-e még, vagy esetleg be kell avatkozniuk. Állítólag 7 napot várnak, aztán valszeg kórház. Remélem erre már nem kerül sor, de ha igen, akkor is az eredmény számít, egy szép, egészséges baba, ez lebegjen a szemünk elõtt (ezt most magamnak is írom, sújkolni kell a fejembe, különben pánikolok csak).

Nadine, kérdeztél az UH vizsgálatokról. Nekem volt a 36.héten is UH, ahol úgy mérték a babát, hogy nagyon csöpp (szerintem csak elmérték, mert úgy siettek, meg vizsgálat közben két telefont is elintézett az UH doki, na mindegy). Ezért az orvosom kérte, hogy ismételjék meg a 38.héten is. Itt már normális adatokat mértek. Most a 40.héten volt az elsõ flowmetria, de a gépet nem kapcsolták már át a normál UH üzemmódra. Csütörtökig ha nem történik velünk semmi, akkor újra kell mennem, de akkor ismét akarnak a flowmetria mellett UH-t is csinálni. Kicsit bonyolultan írtam le, remélem követhetõ volt azért.

Akkor hát drukkhegyek, és szorítok értetek, hogy minden rendben legyen, és persze a legjobbakat kívánom!

Jó pocakosodást és babavárást mindenkinek!

BéOrsi
40+2
béorsi

Ellimami,

általában az autók anyósüléséhez tartozó légzsák kikapcsolható, pont ilyen okok miatt.
Az autofix (ez a mûanyag talp) csak a kényelmet szolgálja, a menetirány ebben is szigorúan a szokásos, menetiránnyal háttal!
Pocóka
32
Pocóka (pocóka)

Sziasztok!

Zsuzsi!
Nem, nem térd-könyökben szültem. Kép
Nekünk még csak-csak ment volna, gondolom. De Zoli eddig csak háton fekvõ anyukáknak segédkezett.Gondoltam hogy ne most kelljen máshoz akklimatizálódnia. No meg a mecóniumos magzatvíz nem szövödménymentes esetet jelez...
Segítsünk azoknak annyit, amennyit csak tudunk, akik segíteni tudnak a gyereknek, ha kell.

Snoopy
snoopy

Chrissy!
Elõre is köszike. Kép

Ellimami!
Én úgy tudom, hogy kb. 9 kilóig csak menetiránynak háttal lehet a babákat bekötni az autóba, mert a gerincük csak így bírná a balesetet. Mire eléri a 9 kg-t addigra megerõsödik annyira, hogy már elõre nézelõdve se legyen gond.

Snoopy!
Csúcs a szüléstörténeted, milyen gyorsak voltatok. Kép

Finisesek!
Tessék már megkezdeni a sort, babákat szeretnénk látni, még többet, többet. Kép Na szóval HIPER-GIGADRUKKKKK!!!!!

Magdi
34+2
gallainémagdi

SnoopyKép
Minden szülés egyedi, de a tiéd mindennél különb!Kép És a leírás is nagyon élvezetesKép

EllimamiKép PocókaKép
Én is aszittem, hogy a légzsák hipp-hopp kikapcsolható, de a Skoda Octaviak esetében legalábbis, nem! Gyárból titkos kód lekérése szükségeltetik. Családi utazásnál én is hátul fogok ülni. A saját légzsák nélküli kocsimat viszont ezért nem cseréltem le egy újra, kibírja még egy évig velem, Julka ülhet elõl.

Urszila+ 5 hetes Julka
urszila

Sziasztok!

Jaj, de jó Nektek! Irigykedek a kerti parti miatt! Kép

Kaska!
Köszi az ellendrukkot! Szerintem mégsem nyákdugó volt. Nekem Lilivel kb. szülés elõtt egy héttel távozott, de több napon keresztül, és mindig véres volt. (Bocsi). Most már kétszer jött valami, de ahhoz képest sokkal kevesebb, semmi vér benne, csak az állaga volt olyan.
Szóval ne muzulmánozzak? Kép

Snoopy!
Hát ez nagyon jó szülés lehetett! Kép Bár akkor ott nem lettem volna a helyedben, mert én biztos bepánikoltam volna! Minden elismerésem, nagyon ügyik voltatok! Kép Kép Kép

Ildianyu
34 (most már minden napnak örülök!)
ildianyu

Snoopy Kép
szuper a sztori, hála az égnek, hogy ilyen jól csináltátok (Te+Levi+Zoli+Peti is). Jujj, borzongok, eszembe jutott, mikor én öltözködtem háromperces fájásokkal KépKépKép Nagyon ügyes voltál és bátor (tudom, nem nagyon volt más választásod Kép)!!!
Nagyon várunk ám a Friss babákban is, gyere gyakran.
Nagyon jó egészséget kivánunk és sok pussz!

Kangi + 11 és fél hetes Julcsi
kangi

Snoopy,
Ezekutan azt kell, hogy mondjam, minden apukanak tanitani kene a gatvedelmet Kép (elvegre valahol az o erdekuk is)!!! Nagyon ugyesek vagytok! Na es gondolom most osszehasonlithatatlanul jobban erzed magad, mintha gatmetszesed lett volna, nem?
A ferjed csak nem nogyogyasz, hogy ekkora gyakorlata van szules levezetesben- gatvedelemben?! (Bar ha az lenne, azt mondtad volna korabban...vagy lemaradtam valamirol?)

Zsuzsi
zsuzsi74

Sziasztok!

Köszönöm a kedves szavakat mindenkinek.KépKépKép

Zsuzsi!
Nem, nem nõgyógyász, mentõtiszt. Ez volt kb a harmadik szülés amit õ vezetett le. Összehasonlíthatatlanul jobb most, mint gátmetszéssel (nem is akartam olyat, ha már ugye második baba)Remélem, hogy ezt majd 10 év múlva is így gondolom. Mindenesetre erõsítem a vonatkozó izmaimat...Kép

Van ám kép a profilban...

Snoopy

KépKép
snoopy

Snoopy,
még egyszer óriási gratula nektek, nem semmi a sztorid!!! Nagyon-nagyon ügyes voltál, és Zolinak is minden elismerésem... KépKépKép

Pusz
Franyó + Kangi Julcsijánál 1 nappal fiatalabb Annácska Kép
franyo

Snoopy
Hat csak amulok es bamulok! A "nem szokvanyos szules" nem kifejezes!!! Kép Azert kivancsi leszek x ev mulva kicsi fiad arcara, mikor elmeselitek Neki,hogy mi,hogy tortent!
Nagyon sok boldogsagot Nektek!

Norka es Jazi
norkini

Snoopy,
Gratulálok a babához és a derekas helytálláshoz. Azért az igazat megvallva, kiráz a hideg ha arra gondolok, hogy a párod mint mentõs és a mentõs doki késõbb érkeznek és nincs Veled senki, csak a nagyobbik gyerek.
Egy dolgot azért nehez értek a rohammentõ a Szentendrei utról (pláné ha csillaghegyi egység volt) miért nem a legközelebbi kórházba mondjuk a Margitba vitt?????

Egy szó mint száz mégegyszer hatalmas gratula Nektek, hogy ilyen szerncsésen és egészségesen megusztátok a dolgot.

Otthonszülés: Én addig amig nem szültem lelkes híve voltam a dolognak és azon voltam, hogy ha lehetséges akkor igenis támogatni kell. Ma már másképp látom, sajnos az otthoni körülmények nem alkalmasak a menet közben komplikált esetek megoldására és amikor a baba-mama élete másodperceken múlik akkor igenis kell, hogy kórházi háttér legyen. Szerintem nagyon nagy felelõsség Geréb Ági és követõi részérõl a dolog és csak isteni szerencse, hogy még nem történt eddig tragédia. Szerintem a kórházi körülményeket kell minél inkább az otthoni körülményekhez közelíteni azaz még otthonosabbá és barétságosabbá tenni azt a helyet ahol a szülés és születés történik.
Krisz
Krisz

Snoopy!Kép
Óriási gratula ehhez a kalandos szüléshez! Fantasztikus volt olvasni a soraidat. Remélem elküldöd a kismamába, biztos ott is fantasztikus sikere lesz!Kép Azt hiszem a következõ babánál én is ilyen gyorsan szeretnék szülni.. Elvileg az elsõ is 4 óra alatt meg lett volna, ha nem kérek fájdalomcsillapítót.

Puszi
sasha és a 7 hónapos Gábor

gyönyörü a babód!!!!!!!

Kép
sasha

Sziasztok!

Snoopy,
Nagyon ügyesek voltatok. Párom is elolvasta a történetet, és csak annyit kérdezett ugye nem akarsz ilyen gyors lenni.

Nadine,
Nekem ha egyben leszek még, akkor a jövõ kedden lesz még egy UH.

Magdi, Chrissy
Kicsi fiam szokott állatokhoz hasonlítani, eleinte amikor sokat ittam én voltam Anyakacsa aztán Anyakacsa csiga lassú. A hétvégén meg közölte Anya olyan szép fáni lábakon állsz.

Pálma, Béorsi,
Drukk hegyek!

Kaska,
Hétvégén esetleg mi is elmennénk hozzátok talizni, Biztosra ígérni nem tudom, még ha egyben leszünk se, mert délutánra néha nagyon elfáradok.

Tegnap voltunk CTG-n meg orvosnál, Velünk minden rendben. Pocakom még fenn van, méhszájam C3100.

Ari
38+4
Ari

Sziasztok!
Snoopy, ez nem semmi. KépKép Gratulalok meg egyszer Leventehez, es sok boldogsagot Nektek! KépKépKép

Ferjed derekasan helytallt, az biztos. Szerintem a ferjem siman elajult volna. Kép
O a korhazban jo hangosan drukkolni kezdett (pl. hajra, gyerunk, nyomjad stb.) a kitolasnal, mire olyan szuros szemekkel neztem ra, hogy azonnal elhallgatott, es tobbet meg se mert szolalni egeszen addig, mig fel nem sirt a csoppseg. Kép Utana mondtam neki, hogy mit kepzelt, hol van, focimeccsen???? Kép Ha neki kellett volna iranyitani az esemenyeket, szrintem tutira elajul...Kép

Kaska, lehet meg jelentkezni a talira?

Sziasztok,
Gombóc+3.5 honapos Zsombi
gombóc

Krisz!

A szülés egy érdekes eset a mentõszállítást tekintve. Mivel majdnem mindenkinek választott orvosa, kórháza van, ezért azt nyilván figyelembe kell venni. Még akkor is, ha elõrehaladott stádiumban van a szülés. A legközelebbi csak akkor számít jó megoldásnak, ha életveszély van. Pl újraélesztett beteget a legközelebbi intenzív osztályra kell szállítani. De akár a babával akár a mamával van baj, akkor cél a klinikák valamelyike, pl kora babák esetében. Akár kinn van a baba, akár benn. (Jobb ha benn van.)Az esetünkben semmi sürgetõ nem volt. Ha ömlik belõlem a vér, akkor biztosan a Margitba megyünk. Mivel azonban a baba a Cernyvel biztonságban, teljes jólétben (azt a kis cukros infúziót leszámítva Kép)utazott, nekem a lepényi szak fájásain kívül semmi bajom nem volt, így semmi nem indokolta, hogy ne a választott helyemre menjünk. Egyébként a Margit nõgyógyászatáról penetránsan rossz emlékeim vannak, tudom, hogy a szülészet jó/jobb, de mégsem szívesen mentem volna oda.

Lányok, szerintem az apukák is kénytelenek lettek volna feltalálni magukat ilyen szituációban. Egyébként kiváncsi vagyok, hogy hányójukban jön elõ a filmekben látható megoldás, hogy meleg víz, lepedõ, köldökzsinórlekötés??? Ha nem az elsõ baba és papás szülés volt, akkor esélyesebb a talpraesett reakció....?!
A mentõsök is lehetnek teljesen inkompetensek: Rókusba érkezett már úgy kismama lepedõ nélküli hordágyon, hogy a kihûlt baba ott ordított megtöröletlenül, ellátatlanul az anyuka combjai között! Legszívesebben megfojtottam volna a mentõsöket!!!

Snoopy
snoopy

Sziasztok Kismamik,

Snoopy,
Hat tenyleg nem semmi ez a tortenet, es valoban minden jo ha jo a vege. Meg egyszer oriasi gratula nektekKép

Kaska,
Feher lo nuku, de tenyleg sokmindenbe besegit. Szerinte ez igy helyes, meg ugye en meg dolgozom, es ugy erzi, hogy egyutt tul sok nekem, ezertt extra sokat probal segiteniKép

Palma,
Ha jol latom hetfon jelentkeztel utoljara, csak nem babo van a dologban. Drukk hegyek, hogy igy legyenKépKépKép

BeOrsi,
Igen ez tenyleg idegorlo, hogy allandoan telefonalnak, nagyon jol emlekszem ra, en mondjuk a nap bizonyos reszeben kikapcsoltam a telefont es amikor reklamaltak miatta, bajosan kozoltem, sajna igy szules elott tobb pihire van szuksegem es ezt az allandoan csorgo telefon mellett nem lehet megtenniKép

Nadine,
Az oriasi drukk megy neked isKépKépKép

Aniko,
Sajna az auto miattKép, de latom azert legalabb sikerult a kolcsonauto.

Marti,
A tunetek szepek, csak nem tudom mire megyek majd velukKép
MI volt a dokinal, minden oke? Matyi mar tukon ul, minden nap kuldene a korhazba a babaert, nem erti miert nem mehetunk be, hogy elhozzukKép Armin mennyire fogta fel a dolgot, igy hogy nagyobb a pocid?

Ari,
Csucs jo fej lehet a gyerek. Imadom ezeket a bemondasokat en isKép En most egermama( ezt nem tudom miert), vagy nyuszimama( a Vacak mese utan szabadon) statuszban leledzem.

Ildianyu,
Azert meg 2 het jo lenne gondolom, de legalabb nem a nyakdugo voltKép

Magdi,
Igazad van a finisesek belehuzhatnak, bar en nem ragaszkodom a dobogos helyrol torteno szuleshezKép

Tegnap voltam dokinal, babo feje szerinte csuszik lefele, valahogy en ezt mar vizsgalat nelkul is ereztemKép, mehszaj rovidul, puhul, de meg nem nyilt ki. Szoval emlekezve az elso szulesemre, ez meg hosszan eltarthat, boven kivarhatom a terminust( ami raadasul csak UH alapjan szamitott, szoval kb. is bizti). Szepen elkezdetm mar vizesedni, nalam is jatszik a virsliujj es elefantlab, meg hasonlo finomsagok.

Na eldugulok,mert irto hosszu lettem

Angi
36+5
angela2

Ellimami!

Nekem még ugyan nincs hordozóm (meg úgy áltlában még semmiKép), de itt kötelezö az autókban az a fajta bébihordozó, ami neked is van. Pontosan a légzsákok miatt szintén csak hátra lehet beszerelni,és menetiránynak háttal, ez nem is választás kérdése, igy kell. Azon viszont lehet segiteni,hogy a vezetö mami is lássa a babát útközben, méghozzá a hátsó ablakra belülröl fel lehet csiptetni-ragasztani egy tükröt, amit úgy állitasz be, hogy a babát mutassa, és te a saját visszapillantódból látod.
Késöbb, amikor már átülhet a nagyobb autósülésbe, ami menetiránynak szembe van, akkor ezt a tükröt át lehet tenni a napellenzödre,és akkor megint van egy tükörke, ami csak a babát mutatja, nem a visszapillantóból kell kukucskálni rá.
Azt a talpat meg szerintem itt adják a hordozóval, erre nem merek megesküdni, de még nem láttam anélkül, mert különben hogyan szerelnéd be biztonságosra a hordozót???Majd szétnézek még, hogy tényleg adják-e mindegyikhez, de mi biztosan ilyet veszünk,mert az úgy "klappol" igazán.

Snoopy, további grtaulációm nektek, de asszem a kispapád is megérdemel egy halommal. Akár mentös-akár nem, ez akkor is nagy-falat volt, saját bébit, saját nappaliban világra segiteniKép Erre biztosan mindig emlékezni fog, de azt hiszem a kis Leventének is jó sokszor el lesz mesélveKépMellesleg a bébi gyönyörûûûûûûûû!!!KépKép

Pálma,csak nem???De ha igen, akkor megy a drukk!!!Kép

Na, megyek reggelizni, mert már korog a gyomrom.(nem meglepödni, 8 órával korábban vagyok)
Sziasztok
Barbi
28+1

Kép
Kép
barbi

Sziasztok,

Barbi,
köszi a tükrös ötleteket, körbenézek, hogy van-e erre a célra spéci tükör itthon,(kétlem...) vagy házilag barkácsolunk valamit...
A talpat sajna külön árulják. A hordozót amúgy is be lehet szerelni 3 pontos övvel, csak minden ki-beültetésnél fûzögetni kell az övet, a talpra meg elég rákattintani 1 mozdulattal. Sajna ezért (a talpért) itthon 13.900 ft-ot kérnek (sajnos nem vettem meg rögtön a talpat, és 10 ezerrõl felemelték a napokbanKép)

Én sajna attól tartok, soha nem leszek dobogós...Mert szinte bizti vagyok, hogy valahonnan az 5. helyrõl dobbantok majd... Jósolgatok, folyik az elõtejem, anyu szerint már ormótlan a fejem... És a babó eddig minden uh-n 2(-3) héttel idõsebbnek mutatta magát... Na, majd meglátjuk. Mindenesetre vasalok, és készítem a kórházi csomim. Renélem, a 30-i papás felkészítõre még el tudunk jutni majdKép

Na, jó éjt nektek
sziasztok
Elli
35
ellimami

Ellimami,
Ez azert meg nem annyira bizti, nalam hasonlo tunetek, kiveve, anyukam nincs itt igy a fejremre meg nem tett senki megjegyzestKép De tegnap a doki meg nem biztatott azonnali szulessel.

Ha tudsz egy ici-picit varrni a tukrot nagyon konnyen megcsinalhatod. Egy kb.15x10 vagy kicsit nagyobb tukrot veszel es valami szep anyagbol varrsz tokot, ugy, hogy elol egy 10x6 vagy nagyobb lyuk legyen. Beleteszed a tukrot es lehet felcsiptetni. Nekem nincs, de itt eleg sokan hasznaljak. Beteszek egy kepet rola, ez kerek, de szerintem negyszogletes is tokeletes.
Kép

Angi
angela2

Sziasztok!

Bocsi, kicsit lementem a terkeprol, engem ez az ido sokkal jobban kikeszit, mint korabban a hoseg :-( Tegnap este voltunk szinhazban, es kozben fordult meg az idojaras, hat az egesz terhesseg alatt most eloszor aggodtam be, mert az utolso felvonasnal kicsit "meg akar jonni" erzeseim voltak. :-( De szerencsere csillapodtak. :-))) Ma mar csak olyan kaba voltam meg kozepsz*r hangulatu, de annyi baj legyen :-)))
Pedig a darab igen prima volt, Harom nover a Radnotiban :-)

Ejjel meg folyamatos ekson volt, almomban pisztollyal kergettek, ha meg felebredtem, Viola nyomta izombol a bunyot :-] Reggel aztan kidogolve aludt a kiscsaj, nekem meg eszembe jutott a Zsuzsofi sztorija es beaggodtam. Mondom Vilcsinek, hogy tudom, hogy faradt, de anya ugy aggodik, nem rugna egy egesz picit a kedvemert? Es lass csodat, jott ket nagy rugas, aztan visszaaludt :-))) Olyan buszke voltam ra :-))) Kezdek megnyugodni, ezek szerint temperamentumos no, de megbizhato :-)))

Ja, es ma meghoztak a gyerekbutort :-))) es kivasaltam az elso adag babarucit :-)))
Viszont a kertben az uj pavilonunkat feldontotte a szel, es el is gorbultek a rudjai :-( apos vissza is vitte. Sajnalom, mert a talira jo lett volna, de igy is kapunk napernyot. Nagyon szurkolok, hogy legyen hozza jo ido is, persze kanikulat nem kovetelek :-)

Na letekerem a volumet es inkabb visszaolvasok!

Snoopy,
szemem-szam elallt Kép Kép Kép Kép Kép XXXXL-ES EXTRA GIGAMEGAGRATULA Neked es Kispapadnak Kép Kép Kép Kép Kép Iszonyu lelekjelenleted van, hogy egyedul sem estel panikba, es aztan meg szules kozben jol elinstrualtad a nepet Kép Kép Kép Kép Kép
Meg jo, hogy sugtal, meglestem a profilt Kép Kép Kép Levente nagyon szep Kép Kép Kép es a neve is Kép Kép Kép

Marti,
Persze, hogy lehet csaladostul jonni! :-)))
Borzen kar, hogy nem futottunk ossze, bar jo mazli kellett volna abban a nyuzsgesben!
Bizony, tok jo, hogy meg talalkozunk egyben, aztan lassan kezdhetjuk fixirozni a celszalagot :-)))

Csucsuka,
szuper :-))) szofosas nelkul nem elet az elet :-))) hu miket tud mar Zsofi, de jo, latni fogom eloben is :-)))

Magdi,
es a csaladnak van igaza :-))) Szep gombolyu pocid van, de nem vagy nagydarab! :-)))

Nadine,
jaaa, hogy nem hang jott, csak sohaj? :-))) Hiaba, nem en vagyok az anyuja :-)))
Nekem jovo heten (36.) lesz UH, de az elozo a 29. heten volt.

Eancsi,
minden jo, ha a vege jo :-)))

Chrissy,
javitottam a datumot :-)
Gratula a hosszu combu kisasszonyhoz :-)))

Evi,
most lustizzal, most meg hagynak :-)))
Isten eltesse kispapidat! :-)))
Meg nem tudom pontosan, mert ize lusta voltam osszeirni, de nem is baj, lenyeg, hogy leszunk szep szammal :-))) es ez meg valtozhat is, remelem felfele :-)))

Kirmon,
:-(, de nyugi, lesz ez meg :-) is!

Ellimami,
17-en lesz a tali, remelem a borze utan meg beleferunk a programotokba :-))) valszeg regebben irtam! :-)
En mostanaban olvastam errol a tukorrol valamelyik regi Kismamaban vagy Baba magazinban, szoval lehet, hogy talaltok itthon is! :-)))

BeOrsi,
nyugi, hiszen ez meg nem is egy nagy tulhordas! :-) Az csak jo, ha ilyen lelkiismeretesen odafigyelnek Ratok, de nem azt jelenti, hogy barmi baj van! :-) A babaknak sajat naptarjuk van :-)))

Ildianyu,
en a nyakdugo hallatan mondtam, hogy szerintem ne muzulmanozz, de ebben leginkabb a dokid az illetekes! :-) Csak eszembe jutott, hogy pl. Urszilanak le kellett mennie negykezlabba, mikor fordult a babaja, szoval ez is lehet egy vehemens mozgas.
Meg jonehany ilyen mindennapi oromet kivanok :-)))

Ari,
kisfiadnak szines kepzeletvilaga van ;-)))
Gyertek csak! :-))) Pihizhetsz nalunk is :-)))

Gomboc,
persze, hogy lehet jelentkezni :-))) szombat estig, ott helyben is lehet :-)))

Angi,
Matyi a legnagyobb drukker :-)))
Alakultok azert mar szepen! :-) Ha nem is gyorsitasz be annyira, mint Snoopy, a masodiknal biztos lehet faragni az idoeredmenyen :-)))

Hu, mintha valaki kerdezte volna, hogy hany orakor lesz a buli, de nem talaltam a levelet! Hat szerintem en ugy 14h korul megleszek az elokeszuletekkel, onnantol lehet jonni kedvetek szerint, es addig maradtok, amig jolesik :-))) Ismeritek az alvasi szokasaimat, ugyhogy tolem akar ejfelig :-)))

Palma, Beorsi, Nadine,
nem mondhatok mast, mint hogy GIGAMEGADRUKK!!! :-)))

Nahat, milyen koran van... :-)
Csak jokat mindenkinek! :-)))

Kaska
34+3
kaska

Ellimami,
Ez azert meg nem annyira bizti, nalam hasonlo tunetek, kiveve, anyukam nincs itt igy a fejremre meg nem tett senki megjegyzestKép De tegnap a doki meg nem biztatott azonnali szulessel.

Ha tudsz egy ici-picit varrni a tukrot nagyon konnyen megcsinalhatod. Egy kb.15x10 vagy kicsit nagyobb tukrot veszel es valami szep anyagbol varrsz tokot, ugy, hogy elol egy 10x6 vagy nagyobb lyuk legyen. Beleteszed a tukrot es lehet felcsiptetni. Nekem nincs, de itt eleg sokan hasznaljak. Beteszek egy kepet rola, ez kerek, de szerintem negyszogletes is tokeletes.
Kép

Angi
angela2

Ennyit a keprol, de megprobalom ujra.

Kép
Angi
angela2

Sziasztok Kép

afffenéket babázok, ma is egésznap keménykedett a hasam, oszt annyi. Kép Itt mán csak a telihold segít, ha segit még valami.

Nadine,
nem úgy volt, hogy a tegnapi ctg után jelentkezel, ha hazaengedtek? Kép Ezexerint bent fogtak? Drukk, ha még nem babázol, ha igen, akkoris, minden rendben legyen.

Béorsi, Ari, drukk nektek is!

Snoopy,
nagyon turbók voltatok!! Kép 37 perc, hihetetlen. Olvasni is szédítö volt a tempó!!! Nagy gratula a gyönyörü Levihez, a férjed és a sógorod is irtó ügyes volt. Nem volt ez véletlenül világrekord? Kispapim nagyon nyugisan mondogatja "nem elsö baba, ugye?", aztán kíváncsi vagyok mit mond majd a kistesó érkezése elött? Kép Igen, a filmekben vizet forralnak és lepedöket kapnak elö, de én se tudnám, pontosan mit is kell csinálni a forró vízzel. Langyosítani a lepedöt? Kép Világosítsatok már fel, hátha még itthon szülök.

Elli,
ha ez vigasztal, nekem már pár hete ormótlan a fejem (igaz, Anyum meg Párom tagadja Kép), az elötejre meg ne adj, az nem jelzi a szülés kezdetét!

Csucsuka, Manó,
a kiscsajok nagyon édik!! Kép Én is babázni akarok mihamarább. Kép

Jó éjt,
Pálma
41+0
pálma

Sziasztok!

Jelentem, atfutottam a leveleket, es ennek alapjan az alabbi becses kismamik es frissmamik mutattak erdeklodest a hetvegi buli irant:

Evi, Ellimami, Beu, Manocska, Toffifee, Csucsuka, Leszter, Ari, Gomboc :-)))
Ha barkit kihagytam, merhetetlen nagy bocs es szoljon ram izibe! Cory, Veled csak a talin beszeltunk rola? En ugy emlekeztem, hogy irtal is, de nem talaltam!

Vegso letszamot nem tudok, mert ebbol nem mindenki mondta biztosra, es nem mindenki jelezte, hogy parral, csaladdal avagy egyedul jonne. Ugyhogy orulnek, ha a bizonytalanok meg irnanak megerositest, mar csak a porciozas vegett - de azt komolyan mondtam, hogy nyugodtan essetek be akar az utso pillanatban is, ha ugy alakul - en orulni fogok! :-)))

Minden jokat! :-)))

Kaska
kaska

Sziasztok!!!

Pálma
Vagyok még, csak sûrû lett a tegnap délutánom, így nem jöttem. Ma meg ki se keltem az ágyból 11-ig olyan kába voltam. Kikészít ez az idõ. Már én is a hidegfrontba reménykedem, ami ma este ér ide a keleti régióba, na meg a pénteki teliholdban. Viszont ha kibírja hétfõig bent, akkor igazán maradhatna úgy csütörtökig (22-ig). Akkor adják elõször a Mátrix2-t. Ha addig nem jön, arra biztos kiugrik Kép Már nem is emlékszem, de valaki mozi után ment szülni, vajon ki is volt az?

Köszönöm mindenkinek a drukkot, jó lenne ha tényleg kijönne, de amíg jó neki bent.... Lehet hallgat az apjára, ugyanis arra próbálta rávenni, hogy ne a bika jegyében inkább az ikrekben szülessen meg. Na majd meglátjuk.

Az arcdagadásról annyit, hogy nekem kb egy hete krumpli orrom van és ma már a szám is elkezdett dagadni. Anyukám szerint a végsõ stádiumban vagyok Kép

Snoopy
Ez igen, hatalmas gratuláció neked, és az apukának is. Még jó hogy õ tudta mit kell tenni ilyen esetben, az én párom biztos ott ájult volna el Kép

Na megyek pihizek tovább mert holnap kimerítõ túrát teszek a terhesgondozóba és a TB-hez is beugrok egy-két formanyomtatványért

Nadine
39+2

Nadine
KépKépKép
nadine

Sziasztok!

Be kell, hogy valljam, hogy fogalmam sincs, hogy minek a forró víz. Egyik szakirodalom szerint (Mibõl lesz az orvosdoktor?)arra alkalmas, hogy amíg vizet forralnak a népek, addig sincsenek láb alatt. KépKépKép

Kaska!
A 17-e az vasárnap, vagy szombat?
Ha szombat, akkor esélyes vagyok elvileg, ha valaki elszállítmányozza az egész csapatot hozzátok (gyáva vagyok 2 gyerekkel vezetni ennyit. Mennyit is? Hol is a helyszín?), ha 17-e vasárnap, akkor esély sincs ránk.

Snoopy
snoopy

Kaska!
Eddig úgy néz ki, hogy mi is megyünk, természetesen az egész család. Kép

Nadine!
Én rák babát szeretnék, ezért nekünk mindenképpen ki kell húznunk a kiírásomig (júni 22), pont akkor van a váltás. Kép

Finisesek!
Drukk, hogy minél hamarabb babázhassatok.

Magdi
34+3
gallainémagdi

Sziasztok!

Olvasom itt ezt a tükör dolgot. Jó ötlet, csak meg kell ám nézni mibõl van. MErt ha gyrerek van a hátsó ülésen, a kalaptartóra semmit nem ajánlott tenni, ami hirtelen fékezéskor a nyakába eshet és életreszóló sérüléseket okozhat, akár csak a kis arcán. Ugyanez vonatkozik a tükörre is, ha neadjisten valami baleset ér, belédmennek. A szélvédõ ugye nem szilánkosan törik, de a házilag barkácsolt tükör azonban igen.

Móni
Névtelen

Sziasztok kicsimamik!KépKépKép

Autóba való bébitükre van a chicconak, ez egy pici panorámatükör, olyan, mint egy sima visszapillantó, csak kicsiben. Nagyon jó, nekem egy van elöl ami a nagyobbik kölökre van beállítva, egy hátul, ami a kiscsajra néz, és úgy van fordíta, hogy a visszapillantóból rálássak.

pusz, jó pocakeresztéstKép
Zulu

Kép

Kép

Kép
zulu

Sziasztok!

Tegnap volt a lányom 2 éves! Olyan gyorsan megy az idõ. Apósom nem semmi, este 9 óra után vadul nyomta a kaputelefont, a gyerek már aludt én is készültem lefeküdni. Azt mondta, hogy csak most ért ide szülinapot köszönteni. Nem tudom, hogy hétvégén nem ért volna rá???
Nem ébresztettük fel a Nórit. Fél éjfélig volt itt.

Milyen érzés amikor keményedik a pocak? Olyankor mindenhol lehet érezni? Én csak felül érzem, hogy néha keményebb de az is lehet, hogy csak a baba az. Mennyi ideig tart egy keményedés?

Tina
34
Tina

Tina nekem meg az öcsém volt tegnap 11 éves:-))))))

Olyankor azt érzed, hogy az egész hasad kõkemény, és húzódik. NEkem legalábbis ilyen érzés. Van amikor csak pár pillanatig, de van amikor fél óráig is ilyen.

Zsófi(33+2)

3 gyerek anyukája :)

Különcségeink: mosható pelus, hordozás, természetesség :)

Rendelj tõlem Lizann Mei tai-t!

www.mamami.hu
zsuzsófi

<H3>Azonosítási hiba</H3>Valamit meg kell adnia azonosítónak.
Vendég

Ajánlom figyelmetekbe a ma induló [url=http://home.datanet.hu/kismama/" TARGET="_top]KismamaNet[/url] programot, amivel 9 hónapos ingyenes internet hozzáférést lehet megpályázni.

Cloud
Névtelen

Zsuzsofi,
Nekem a fiam lesz 11 a nyaron- akit en is 18 evesen szultem! Kép

Palma,
Hol vagy? Mert az mar eszembe sem jut, hogy netalan mar babazol! Kép

Snoopy,
Forro viz Kép Kép Kép! Nalunk csak 4 pelust kellett egy otodikbe osszehajtva betenni a sutobe, hogy azzal lehessen kifogni a babust es ne legyen hideg!

Palma, Beorsi, Nadine - MEGADRUKK!!!

Zsuzsi
zsuzsi74

Zsófi,
és hányszor érzed egy nap?

Tina
34
Tina

Kb 4x5x.
ezért is kell Seduxent szednem.
Éjszaka a legrosszabb, mostanában nem tudok miatta aludni.

Zsuzsi, én is ZsuzsiKépKépKép
Gratula a nagyfiadhoz!
Hogy hívják?

Zsófi(33+2)

3 gyerek anyukája :)

Különcségeink: mosható pelus, hordozás, természetesség :)

Rendelj tõlem Lizann Mei tai-t!

www.mamami.hu
zsuzsófi

Sziasztok!

Megint beugrottam a munkahelyemre. Sajnos olvasni nincs idõm, de puszkó mindenkinek.

Kaska!

Brü-hü-hü Kép Kép azt hiszem engem a 8. helyrõl simán visszatólhatsz néhány helyezést, mert tegnap voltam orvos orvosovicsnál és kiderült, hogy rendesen elvagyok számolva (ezt eddig is tudtam), csak a legutóbbi UH olyan becsült súlyt mutatott, ami szerint mégsem. (de az a UH-s gép nagyon fölé becsült) a mostani jó gépen viszont a becsült súly két héttel fiatalabbnak felel meg. Így a várható idõpont csak június 20-ra tehetõ. Hát ennyi.
Két hét múlva kell visszamennem, hogy minden rendben van-e, már úgy értem, hogy fejlõdik-e rendesen a babó. Majd akkor jelentkezem.

Sziasztok!
Mindenkinek csupa jót kívánok!

Daleei
(Már fogalmam sincs hány hetes)
dale

Moni, amit irtál biztosan igaz, de ez a tükör NEM csak úgy oda van téve, hanem vagy csiptetös, vagy tapadókorongos. És DIREKT erre találták ki, szóval szerintem kár ilyen "pánikot" kelteni.
Itt minden babás boltban árulják, de most olvasom,hogy otthon is van. Én jó ötletnek tartom, jobbnak,mintha menet közben a vezetéstöl vonná el a figyelmet, az,hogy próbálsz hátra kukucskálni.
Találtam egy képecskét, nem tudom,mennyire látszik, de én ilyesmire gondoltam, amikor elöször irtam róla:
Kép

Remélem valamennyire látszik,hogy elöre is és hátra is beszerelhetö.

Ellimami, megtudakoltam azóta barátosnémtöl, itt minden üléshez adják azt a talpat. Persze anélkül is be lehet kötni, de igy sokkal stabilabb állitólag.

Lányok, én még mindig köhögök...2-3 hete???Már nem is tudom, de marhára elég. Ami bogyót kaptam beszedtem, többet nem is kérnék, de nem megy semerre ez a köhögés.

Na, Hold imádóknak sok drukk holnapra, aztán csak ügyesenKépKép!!!

Barbi
28+2

Kép
Kép
barbi

Sziasztok, Netmamik,

Barbi,
köszi a vizuális bemutatótKép valami ilyesmire gondoltam én is, remélem megtalálom a chicco márka említett darabját valamelyik boltban...

Tina,
ritkán ugyan, de nekem is van fájdalmatlan keményedésem. Én olyankor azt érzem, hogy a pocim alja szó szerint kemény,(ezt belülrõl +kívülrõl is érzem) és nagyon "nehéz". Meg kell fognom alulról és le kell ülnöm. De nem fáj, csak kellemetlen.
Nekem a baba is "nyomja magát" a kifelé a hasfal irányában néha, de az tök más mint a keményedés, csak egy tenyérnyi helyen feszül nagyon a poci, és néha lehet vele játszani, hogy "visszanyomom" vagy "visszasimogatom" õt, õ meg megint nyomul. Mivel ez mindig ott jelentkezik, ahol a lábacskája van (fölül a rekeszizmomnál) szerintem ilyenkor nyújtózkodik. De van amikor annyira nyomja fel a lábát, hogy a lélegzetem is elakad, egyszer, mikor kicsit összekuporodva ücsörögtem, alulrõl mellbe is rúgott...Kép

Ma ünnepélyesen betettem az elsõ eldobható melltartóbetétet a 95d-s kosarambaKép. Sajna már itthon is melltartóban kell lennem (eddig olyan jó volt a férjem pólóiban lazázni) mert annyira ciki, hogy a pólóm tiszta beszáradt pötty mindkét cicinél, egy nagy tenyérnyi felületen... Ma is itt volt a vízórás, én meg karbatett kézzel próbáltam mutogatni, hogy hol olvassa le...Kép
Amúgy vki ajánlotta a dm-es babylovet, azt vettem, meg aventes moshatót, mert állítólag az a legszupibb. Csak a kórházi idõkre akartam az eldobhatót, de ha ez így marad, 2 hét alatt elhasználom a 30 db-ot...Kép

Emlékeztek, régebben felvetõdött, hogy mindenki hallotta valahol, hogy a 7.hónapban "jobb" (kora)szülni mint a 8.-ban, csak senki nem tudta miért... Na, ma a pedikürösöm felvilágosított, hogy a szemidegek miatt van, mert azok csinálnak valamit (gondolom erõsen fejlõdnek) a 8.hónapban ami a szülés alatt megsérülhet, vagy mi és ebbõl lehet a baj... Na, mindegy, nem ijesztgetésbõl a 8. hónaposoknak, de tényleg pl. anyukám, apósom (tehát az 50-es korosztály szerintem minden tagja) is hallotta, de az okát senki nem tudta...

Kaska,
én még lebegtetném ezt a tali témát, de mindenképp értesítelek téged vagy Évit, hogy hogyan alakul a szombati programunk...

Ma nagyon fini petrezselymes krumplit csináltam, csak úgy magában benyomtam egy csomót, aztán meg a csirkecombot magában kellett ennem, hogy a férjemnek is jusson vacsiKép
+ fél kg eper, hátha lemegy a buci a lábamról...

Sziasztok,
Elli
35+1
ellimami

Sziasztok Kismamik,

Moni,
Barbihoz hasonloan en is azt tudom irni, hogy itt sokan hasznaljak, de tenyleg nem neztem meg pontosan a tukor tipusat, ha lesz idom megprobalok utanna jarni.

Barbi,
Elhiszem, hogy eleged lehetKép en ilyenkor mindig arra gondolok, szegeny pocaklako mit ugralhat odabenn.

Palma, BeOrsi, Nadine
Mindent bele, olyan jo lenne uj babokrol hallaniKépKépKép

Tina,
Boldog szulinapot a lanyzonakKép
Nekem is hasonlo elmenyem van a kemenyedessel kapcsolatban, mint amit Zsofi irt,azzal a kiegeszitessel, hogy par napja ehhez a hasam aljan pici szurasok is tarsulnak.

Zsuzsi,
Boldog szulinapot a fiadnakKép

Mi tegnap bucsuztattuk egy nagyon regrol( meg egyetemrol) ismert barati csaladot, ok vegleg hazakoltoznek 2 ev utan, ilyenkor(is) olllyan honvagyam vanKép Raadasul van egy a fiammal egykoru fiuk, igy szegenynek szinten nagyon fog hianyozni a kisbaratja, hiszen nyaranta, szinte minden nap talalkoztak. Viszont 3 het es itt lesz anyukam, szoval azert lesz aki lefoglaljaKép

Angi
36+6
angela2

Angela,
Meg odebb van a szulinap! Julius 5.! Elotte valo nap meg engem unnepel egesz Amerika!

Zsuzsofi,
Dani, o lesz 11, Gyuri (2 1/2), Miki (3 honapos)!

Zsuzsi
zsuzsi74

Zsuzsi,
Latszik mennyire vagyok eber reggelKép
Azert a gratulacoi marad(elore is), hatha akkor eppen nem tudok jonni a mini miattKép

Angi
angela2

Angi!

Köszi a csajszi nevében!

Lenne 1 kérdésem: régen még regisztráltattam magam de elfelejtettem a jelszót. Hol lehetne megnézni? Gondoltam megcsinálom a profilom.

Köszi a keményedéssel kapcsolatos válaszokat.

Tina
34
Tina

Lányok!
Az én Nikim holnap lesz 12 éves, úgy látszik sok szülinap van mostanában. Kép
Boldog szülinapot minden mostanában ünneplõnek.

Tina!
Próbáld meg a szerkesztõ Gabit megkérdezni, szerintem Õ tudná megmondani.

Finisesek!
Babát akarunk!!!!!!! Drukk, drukk, drukk!!!

Magdi
34+4
gallainémagdi

Sziasztok Kismamik!

Ma voltam UH-on + CTG-n.A dokim szerint továbbra is egy makk egészséges kiscsaj lakik bennem.Mindent rendben talált.Most éppen 2400 g és úgy kb 3.3-3.5 kg-ra saccolja a végeredményt. Kép
Remélem,hogy ezt õ is hallotta és tartani fogja magát ezekhez a méretekhez.
Megbeszéltünk mindent ,ami a szüléssel kapcsolatos,kívánságok,lehetõségek,elvárások mindenki részérõl... Kép
Legközelebb 3 hét múlva kell menni.Júj,már nagyon a végét járom,de még biztos hosszú lesz ez a célegyenes.
Most olyan június 20-23.-ra saccolta a szülés várható idejét a dokim,de én addig még megpróbálom megbeszélni Petrával,hogy június 18-a,szerda legyen az a bizonyos nap. Remélem hallgat majd az anyukájára. Kép

Ma egyébként egész nap tök nyomi voltam,ez az idõ valahogy nem tudta elõvarázsolni a legjobb formámat. Kép

Jó sok okos ötletet hallottam most tõletek az autós visszapillantó tükörrõl,köszi mindenkinek az infót,aki írt róla.Ennek még mi is utána fogunk nézni és szerzünk be egyet,mert azért attól egy kicsit én is megijedtem,hogy vezetés közben egyáltalán nem fogom látni a Picurkámat.

Finisesek!
remélem a telihold kellõ hatással lesz rátok.Az elsõ három helyezetnek óriási drukk!!! Kép

Jó éjt mindenkinek!
Én most nagyon boldog vagyok,hogy mindent rendben találta a dokim!!! KépKépKépKépKép
Évi24

bocsi,
elfelejtetetm aláírni. Kép

Évi + Petra baba_35+0 Kép
Évi24

Sziasztok!

Megcsináltam a profilomat. Igaz a lányomról csak egy régebbi képet raktam fel. (Nem is én hanem a férjem csinálta.)
Majd teszünk fel mostanit is.

Tina
34
tkriszta

Sziasztok!

Gyors leszek mint villam, holnap koran kelek.

Tali:

Snoopy,
17-e az szombat :-)))

Rajottem, hogy veges mennyisegu kerti szekunk van, ha valaki esetleg rendelkezik olyan osszehajthato uloalkalmatossagokkal, amit be tud vagni a kocsiba, igen halas lennek erte! :-)))
A kismamik kenyelme szempontjabol parnak se jonnek rosszul :-)))

Reggel beparaztam a hideg miatt, de megneztuk a meteorologiat es azt mutatja, hogy szombatig folyamatosan javul az ido :-))) max lesz valamekkora szel.
(En annyit javasolnek, hogy ha megse jonne be es kint tartozkodasra tokeletesen alkalmatlan ido lenne (eso, vad hideg), akkor napoljunk, kulonosen azert, mert egy csomo gyereket bezarni egy 70 nm-es lakasba, az nekik is gaz lenne.)

Bocsi, ma ennyi voltam, holnap jovok rendesen!

Csak jokat mindenkinek! :-)))

Kaska
34+... mar 5 :-)
kaska

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet: