A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Gyermekek / magzatok kor szerint » "Friss" kismamák topicja

Sziasztok!

Nahat, pang a frisskismamik, hiszen ez ellentmond a termeszeti torvenyeknek :-)

Nadine,
nem birsz meg lecsengeni a porges utan, igaz-e? :-)))
Gratula a baratnodnek :-)))
A vihar jo babacsalogato, anyam szerint engem is egy tavaszi vihar hozott, es jo sokan szultek akkor egyszerre :-)
Mondjuk kivetelesen nem bantam, hogy nem jott be a meteorologianak a szombatra mondott esozes, mert jobb volt kint bulizni a vendegeinkkel a kertben. De most mar csipnek egy kiados zaport!

Chrissy,
nekem is szokott nyilallni ott, csak tippelni tudok: szerintem tagul az "alagut" csontos resze. Miota a doki mondta, hogy szuk nalam az a resz, orulok minden nyilallasnak, meg akkor is, ha egy ideig csak totyogok, mint a tojos tyuk :-)
Szupi jol neztek ki a kepen :-))) Hol eskudtetek Ti, hogy ilyen fantasztikus hatteret sikerult talalni a fenykepezkedeshez? :-)

Ildianyu,
jol van, csak peregnek a naptar lapjai :-))) Nemsokara idoben leszel! :-)))
Mondjuk ez a begyogyszerezes kicsit durva szerintem, de hat nem vagyok orvos, nem tudom megitelni, hogy mi a legjobb megoldas...
En csak napjaban egyszer, 3-4 percig csinaltam a muzulmanozast. Tovabb nem jo, mert a fejedbe megy a ver es elszedulhetsz! Fogalmam sincs, hogy ez jott be, vagy a meggyozes, vagy termeszetes folyamat volt...

Evi,
az szuper, ha kedves a gyerekdokineni, es jo hire van :-))) en is nagyon drukkolok, hogy olyan legyen, aki irant bizalmat erzek!

Tina,
szinten voltam a borzen, csak ruhakat neztem, de nekem bejott! Egy nagy szatyornyit vasaroltam, napozokat, bodykat, nyari halozsakokat, kardiganokat foleg :-)))
Kesobb mentem ki, 10 korul, hogy kisebb legyen a tomeg, persze igy sok mindent elvittek mar, de annyi cucc volt, hogy maradtak is jok, es legalabb jol lehetett alkudni :-))) Mondjuk atom elfaradtam, idonkent le kellett csucsulni derekfajas miatt, de olyan jo volt kielni a piacolos szenvedelyem :-)))

Bera,
a kepen babat forditok, a dokim javaslatara kellett csinalnom ezt a gyakorlatot naponta egyszer :-))) Vicces volt, gondoltam, nem art megorokiteni :-) Szerencsere most mar fejen all Viola :-)
Babas meg kismamas cuccokat vasarolni szupi erzes :-))) szerintem nezzetek szet meg tobbfele, pl. MiniMano, Baross utcai boltok, Kika... mert a Megatoys eleg draga! ja, es velunk az ujpest Megatoysban kedvesebbek, keszsegesebbek voltak az elado sracok :-)

Buborek,
az elejen en is csak bizonytalan kis szurkapiszkakat ereztem, es nem is minden nap. Aztan eltelt par het, es minden este stabilan megtapizott a picur :-))) Mostanara meg ugy hullamzik a pocim, mint egy foldrenges sujtotta taj :-)))
Szerintem csak amikor mar minden nap erzed a mozgast, akkor kell ra figyelni, hogy ne maradjon ki 24 oranal tovabb.

Eancsi,
jajj de rossz! :-((( a fene a kepuket, hogy finom es noies maradjak...
Drukk, hogy minden elintezodjon minel simabban! :-)

Vegre beosztottuk a fennmarado idot :-) Most hetvegen ugye Veletek bulizunk :-))) Utana a szuleim jonnek, es anyam megtanit fankot sutni :-))) meg elhozzak a bolcsot es meg egy rahedli cuccot :-))) Utana nyugis hetvege, hogy kispapa tudjon tanulni, mert valszeg juni elso heteben szigorlatozik. Utana meg egy utolso, avagy potszulinapi buli a baratokkal :-))) es utana szulni szeretnek, minel hamarabb, hogy nagyobb esellyel kiferjen Viola :-)))
Tegnap kiszamoltam, hogy meg pont egy holdhonapot varjon, aztan mindent bele :-))) el is kezdtem vele megdumcsizni :-)))

Most pedig kilovok egy csomo GIGAMEGADRUKK raketat :-))) Vigyazz... kesz... tuz... RAJT! :-))) Jo nagyot pukkantak :-)))

Kaska
34+1
kaska

Halihó!

Sikerült képet feltöltenem!!!!!! Kép Kép Kép Kép
Petra baba is ott van a pocimban kb.23 hetesen. Kép
Montázsolni viszont már végképp nem tudom,hogy kell,úgyhogy a 4D-s képek váratnak még magukra.

Chrissy,
nagyon csinik vagytok az esküvõi képeteken. Szabadtéri esküvõ volt?
Nekem is vasalnom kéne,már tegnap este óta várnak a száraz ruhácskák.Azt hiszem megyek is és cselekszem. Kép

Kaska,
remélem jó sokan leszünk a szombatin bulin. KépÉs azt is remélem,hogy nekünk se jön addig semmi közbe,úgyhogym i is ott leszünk!!!

Ancsi,
Sajnálom ami az autóddal történt,még jó,hogy te még könnyen tudsz szaladgálni,de azért vigyázz magatokra,ne hajsd túl magad az intézkedésben!!!! Kép
A képeket nem kaptam meg. Vagy várj csak,most kaptam egy kis borítékot,lehet,hogy az lesz az?!?!?!? ÉS az!!!!!!!!!!!! Kép Kép Kép
Remélem minél elõbb vége a kényszerpihenõnek és újra netközelben leszel!

Buborék,
türelem rózsát terem és biztos lehetsz benne,hogy hatalmas rugkapálásokat is. Kép Már nem kell sokat várni és folymatos focimeccset vívtok majd! Kép

Én a nyári záprból még semmit sem látok. Kép
Felétek miújság.gyûlnek már a felhõk?

Üdv mindenkinek

Évi + Petra baba_34+4
Évi24

Hát tényleg elég nagy a pangás most! Kép Máskor ilyenkor már jóval több üzi szokott lenni. Kezdtem már azt hinni, hogy nem frissít a gépem rendesen. Kép
Úgy néz ki, kezd egy kicsit beborulgatni nálunk. Ami annyira nem baj, mert nem valami élvezet 40 fokban vasalni. Kép

Kaska,
a polgári esküvõ helyszínén készült a fotó ("szabadtéri esketés volt") - Orfûn, egy lovastanyán. Ott tartottuk meg a vacsit és a bulit is. A templomi Pécsett volt. A párom pécsi és ezért választottuk ezeket a helyszíneket. Jaj, de szép is volt! Kép Kép Kép

Ch
37+6

Chrissy

Kép
chrissy

Ancsi,

Képzeld még csak ma kaptam meg a leveled.Ha jól számolom 3 nap kellett neki,hogy átérjen a kábelen.Ez szép... Kép
Nagyon szépen köszi a segítséget!!! Kép Kép Nem akarok elszállni a picurkánktól,de nagyon tündéri! Kép
Ti is mentek majd valamikor 4D-s ultrahangra?
Mégegyzser köszi!

pusza
Évi + Petra baba+34+4
Évi24

Hûha Évi, nagyon szép képet tettél fel! Gödöllõn készült? A kastélyra gondolok, de lehet, hogy jól mellétrafáltam. Kép
Pont úgy álltok, hogy én észre sem vettem volna - ha nem írod - hogy Petra baba már a pocidban van.

Jó vasalást neked is! Kép
Már megint kisütött a Nap. Kép

Ch.

Chrissy

Kép
chrissy

Hello Chrissy,

talált,sûllyedt.Elsõ randevúnk helyszíne volt a gödöllõi kastélyt,ezért tartottuk ott az esküvõt is.
Az igazság az,hogy akkor még akárhogy állhattam a pocim tényleg nem látszott a ruhában.A rokonság is várta,hogy már majd egy nagypocakos kismamival találkoznak és teljesen elszontyolodtak,mikor látták,hogy még nem is olyan látványos.

Látom te is szorgalmasan vasalsz.Nem fog odaégni a ruhácska,ha mindig újraletöltesz?!???!?!?!?! Kép Kép Kép

üdv
Éviék
Évi24

Na jól van akkor, ügyesen eltaláltam; büszke is vagyok magamra. Kép

Mostmár tényleg vasalok teljes "gõzzel". Kép Kép Kép

Ch.

Chrissy

Kép
chrissy

Kedves Kismamák!

Sajnos az összes barátnõm elfelejtette az elsõ terhességi tüneteit... Kis segítségre volna szükségem.
26. napomon vagyok még csak (29-re szokott megjönni, elõtte 3-4 napos pecsételéssel sajna). Most nincs pecsételés, tegnap óta fáj néha a hasam (néha, de akkor elég erõsen) és az egyik v. mindkét oldali petefészkem nagyon - fõleg mozgáskor. Semmi más, csak idegesebb vagyok, de szerintem ez mensi elõtt általában szokott lenni máskor is...
Volt aki babás volt és a petefészke fájt??? Vagy ez mitõl lehet? Lehet, hogy csak ciszta? Az fáj?

Köszi ha írtok.
Névtelen

Kedves Névtelen!

Nekem az elsõnél még kb.38 napos ciklus volt, de már annyira fájt a hasam, hogy kb.1 hétig mondogattam, hogy ma fog megjönni. Eredmény: egy 1,5 éves kisfiú Kép

Tavaly õsszel beállt szinte percre pontosan, a 29. napon már tudtam, de a tünetek uazok voltak, a petefészkem érezhetõen nagy és rendesen érzékeny volt, és olyan mensi elõttihez hasonlító görcsök, hogy csak na.
Nálam még az is jelentett vmit, hogy óránként pisi, egésznap - ha lehetett volna - alvás.

Még viszonylag friss az élmény - 18. hét és a dok szerint kislány Kép -, remélem segítettem vmit.

Kriszta
Kriszta 77

Kriszta,
Köszi a választ, ez bíztatóan hangzik. Majd beszámolok, ha sikerült...
Üdv
Névtelen

Kedves Névtelen!

Nagyon drukkolunkKép

Felébredt a nagyfiú Kép

Kriszta
Kriszta 77

Sziasztok!

Egy meglehetõsen nehéz és szenvedésektõl sem mentes hét után ma végre sikerült munkából meglógva "beszereznem" a hõn áhított, A várandós anya gondozási könyve címet viselõ, igen hosszadalmasan, idõigényesen és precízen kitöltött 16 oldalas füzetecskét! :-))))))))))

Kaska, Elli,
majd utánanézek annak a memóriadolognak pontosabban. Már jó régen volt, mikor a fõsulin pszichoból ilyesmit tanultuk, talán megbocsátható esetleges tévedésem, de lehet, hogy a babának jó ha a mama tanul. :-)))) Szerintem így is meg úgy is csak nyerhet vele az ember jánya! :-)))

Kaska, kösz a meghívást, de sajna, nem tudunk elmenni párocskámmal a 17-i kismamitalira Hozzátok. Nekünk 7végén mindig Balaton a program.

Remek, érzés, hogy már nem én vagyok a sereghajtó a táblázatban! :-))) Ugyanakkor furi érzés, hogy hol feljebb, hol meg lejjebb látom magam a sorban. :-))) No nem baj, majd leszek én még benne a TOP 10-ben is a télen! :-))))))))

Boróka 9+5
femõke

Sziasztok Kismamik,

Tenyleg nagy most a pangas, persze ne panaszkodjam es is hozzajarultam a dologhozKép

Palma,BeOrsi, Nadine,
Mi van veletek? Oriasi drukk megy nektekKépKépKép

Kaska,
Jol hangzik a programodKép Bizti gyonyoru dolgokat vasaroltal manokanakKép Az uccso fenykep csucs, en is csinaltam parszor ezen gyakorlatot, bar a ferjem mindig szornyulkodott rajtamKép

Evi24, Chrissy,
Nagyon szepek vagytok a fenykepenKép

Boroka,
Latod ez bizti, hirtelen majd kapkodod a fejed, hogy mar a top 10-ben vagy.

Az en lanyzom ugy dontott segit nem elfelejtenem, hogy lassan szulni kellene. Mindenki szerint leszallt a hasaam a hetvegen es 3 napja szepen josolgatok is, de ugye ez meg sokat nem jelentKép Remelem a hetvegeig kihuzzuk, mert meg lenne mit csinalnom, aztan mar johet manokaKép Holnap megyek dokihoz es megnezi a mehszajat, szoval valamivel tobbet fogok tudniKép
Kepzeljetek a Kispapi annyira aranyos volt, hogy hetvegen kivasalta a maradek baboruhakatKép

Na megyek, mert imadott fonokom ohajt.
Angi
36+3
angela2

Sziasztok,

Angi, Toffi, meg mindenki,
köszi a drukkokat! Kép Nálam napok óta csak a sok kontrakció, semmi fájás. Kép Kép Párom beteg, olyan rossz Öt így látni. Kép

Angi Kép
nekem is épp akkoriban szállt le a hasam és a jóslófájások is akkor kezdödtek, és látod, még mindig egyben vagyok. De a Te 2. babád csak nem lesz ilyen "lusta". Fönököd lazíthatna. Kép vagy Kép

Névtelen,
drukk, hogy baba legyen a dologban!! Kép

Nadine, Béorsi, merre jártok? Mi a helyzet Nálatok?

Chrissy, Évi,
gyönyörü menyasszonyok voltatok! Kép

Kaska,
nagyon csini kismama vagy! Kép

Tina,
mi volt a dokinál?

Nadine, az én barátnöm is tegnap szült meg, de ö május 29-re volt kiírva, és mégis beelözött. De neki 2. baba és szép súllyal is született. A legutóbbi teliholdkor azt gondoltam, ez már az utolsó pocakosan, és vészesen közeledik a következö.

Pálma
40+ sok
pálma

Sziasztok!

Mi is voltunk a bababörzén, nagyon jó volt.
Megnéztük a Madrinát is, sokkal elérhetõbbek az árai, mint itt Szegeden.

Viszont ma voltam Uh-n, a méhszájam kinyílt, a külsõ kétujjnyira, a belsõ egyujjnyira.
Be is akart fektetni a dokim, mert görcsölök is rendesen.:-((((

A baba feje 8,6x10,75 cm. Nektek mekkora volt ilyentájt?

Ja és megint kisfiú:-)))))))))

Finishelõknek Megadrukk!!!
Fõként PálmánakKépKépKép

Zsófi(32+6)

3 gyerek anyukája :)

Különcségeink: mosható pelus, hordozás, természetesség :)

Rendelj tõlem Lizann Mei tai-t!

www.mamami.hu
zsuzsófi

Zsófi,
gratula a kisfiúhoz. Kép Nekem a kiírás napján volt a fejátmérö 98 mm. Hmm, lehet, hogy neked másképp mérték?! Méhszáj KépKép Pihenj, feküdj sokat.

Pálma

40+5
pálma

Sziasztok!

Jelentem megvagyok. :o Igaz a csaj kirakta jobb oldalra a sarkát, így most elég furcsa a hasam formája.

Mi lehet Béorsival, nagyon hallgat, talán csak nem babázik?

Pálma
Rosszul értelmeztem a barátnõm SMS-ét. Nem tegnap született, hanem pénteken, de csak tegnap tudott róla értesítni. Most jöttünk haza tõlük, elszaladtunk megnézni a nagyfiút. Megpróbálok róla képet feltölteni. Nem tom sikerül-e.

Kép

Nadine
39

Nadine
KépKépKép
nadine

Palma,
Igen azt mondjak a masodik gyorsabb, de enekem a fiam 42. heten sem akart kibujni es bar 2-3 perces kontraktcioim voltak egy napig + a fini oxitocin ez sem hozott hatast. Nem nyilt semmit a mehszajam, valszeg, mert nem is tudott rendesen beilleszkedni a buksija, olyan szep nagy voltKép Persze igy a pocakleszallas is uj, mert vele meg ezt sem eltem meg.
Azert nekes mar nem lehet sok hatra, oriasi drukk hozzaKépKépKép

Nadine,
Csucs a kep, remelem te is felrakhatod a tiedrol nemsokara.

Zsofi,
Gratula a kissrachozKép Amehszaj kicsit gazos, probalj meg pihizni!!!!!

Fonok elment,remelem ma mar nem akar ujra latniKép Aranyos, csak kicsit faraszto neha. Manoka mocizik, de valahogy mar nem olyan aktivitassal, mint egy hete. Viszont ezek az alkatreszkidugasok, olyan aranyosak, en legalabbis jokat nevetek, bezzeg a ferfi kollegaim meg szornyulkodnekKép

Angi
36+3
angela2

Sziasztok, netmamik,

Elnézést, átmentem passzívba... Nyügös vagyok, vizes-dagadt a bokám, már de. 11 órára dagad, és úgy általában nagyon sz*r a közérzetem 3-4 napja...Csak benyomom a légkondit és ki se dugom az orrom itthonról, pedig eddig jöttem-mentem, és hát vásárolnivaló is lenne még...Kép

Bocs Évi, neked se írtam, pedig vasárnap megnéztük a Magdi (többieknek: az a kismami, aki ott volt a plázában velem...) kb 36 órás babáját, (szombat hajnali 3h-kor született) és én megláttam, és azon nyomban elbõgtem magam, annyira gyönyörû és édi volt... a férjem is elég megilletõdötten nézegette...Kép

Szóval bocsi lányok, remélem, a szerdai lehûlés segít összekaparni magam, de most hót depi vagyok, csak egy bazi lufinak érzem magam, jegelem a bokám, de nem jó se ülni se feküdni...és még van pár hetem...ajjaj!

Ja, az esküvõi képeket azért megnéztem, Chrissy is gyönyörü, Évi, neked meg már mondtam tornán, hogy hihetetlen jól nézel ki a képeken...Kép

Megyek bebújok a férjem mellé, az illatától mindig jó kedvem lesz...

Jó éjt, sziasztok,
Depimami
aki most lusta kiszámlolni hány hét+napos
ellimami

Palma,
Most neztem a profilodat, nagyon szep kis kuckoja lesz annak a babanak! Csak most mar lassan ki kene bujnia!!!
Hajraaaaaa!!!!

Zsuzsi
zsuzsi74

Pálma!

Az a fejátmérõ amit neked mértek emlékeim szerint teljesen jó, nekem is itten körül volt.Kép És egy 35 cm es fejû babóca született, ami teljesen átlagos. Azt szokták mondnai, hogy a tágulás 10 cm-ig történik kb, tehát az a jó ha a fejátmérõ is ekkora kb. Persze én nem vagyok szakértõ, csak azt tudom amit nekem mondtak mikor aktuális volt.Kép
Lehet hogy Zsófinak valamit tényleg máshogy mértek, nem tudom.

manó és Emma (7 hónapos)

Ui. bocsánat hoyg idõnként beleszólok, nem tudok szabadulni a topic olvasásától, pedig valószínûleg már senki sem ismer, akkora a lányom. pedig mintha ma lett volna hogy ide irogattam. Mindenkinek drukkolok így ismeretlenül is.

KépKép
KépKép alt="Lilypie Fourth Birthday tickers" />
manó

Manó, szerintem senkit nem zavar, hogy tapasztalt anyukák is olvasgatnak-irogatnak, sööööt...
Megnéztem a profilodat, nagyon szép kis "virágszál"-ad vanKépKép És látom,hogy neked Shi-tzu kutyusod van...Kiváncsi lennék rá,mert a miénk félig az, de idáig nem sok vonást fedeztem fel benne arról a vonalról. (amúgy Bichon Frise a másik ág, szerintem ez a domináns)

Na lányok, én meg majdnem póruljártam a hétvégén, igy van,ha az ember már vágyik a jó idöre...Kimentem kertészkedni egy kicsit, kb 20 percig guggoltam és térdeltem felváltva, ekkor elég lett. Aztán estére megfájdult kicsit a pocim, és még egy kicsit késöbb csunya barnás-véres valamim volt (kb 3 cm-is foltocska)Kép Na, erre teljes pihenés, szerencsére rugdosás volt továbbra is, ez megnyugtatott.
Aztán a legközelebbi wc vizitkor már semmi, csak némi nyom a betéten. Hát, kicsit megijedtem, meg jól rám is szólt a férjem, de mintha én tudtam volna ezt elöre...Elöl van a lepényem, lehet nem tetszett a hajolás neki, és ettöl lett valami.
Mára meg már abszolut semmi, szóval nyugi van, de nekem végig pihiznem kell ezek szerint.
Ja, és jelentem az eper tényleg kiváló vizhajtó, ettünk délután egy halommal, éjjel meg mehettem pisitúrára, pedig sosem szoktam...Kép

Bocs, teljesen off téma, de megy még otthon a JAG sorozat?
(most szült a fõszereplõ csajszi a valódi életben, és beleirták a sorozatba is, de csak mint ál-terhesség egy ügy felgöngyölitésnél)

Pálma, én már nem is mondom, hogy hajrá, de mindig gondolok rátok,meg beszámolok kispapimnak, hogy ma sem "osztódtál" ketté. KépA Te kispapidnak meg jobbulást, az enyém éppen tegnap jelentette ki,hogy meggyógyultKép

Sziasztok, és mindenkinek szurkolok, aki igényli!
Barbi
27+6

Kép
Kép
barbi

Háj,
Én is jól eltûntem,
de mostmán riltájmban vagyok, ugyanis hétvégén hazaköltöztünk, és és és egyben szerencsésen a 10 órás repülõutat is túléltük.. Kép( Egyébként ez az egész repülés körüli hercehurca picit túlzás, senki, semmiféle pápppírt nem kért(és kapott), szóval abszolút lazán felszállhattam és végigutaztam)

Bennem valahogy most realizálódik, hogy jééé, lassan szülök,kint annyira más volt az életünk, itt meg most kaptam meg a babakocsit, vesszük a kiságyat és festjük-mázoljuk-felújítjuk a lakást. Szóval télleg gyerekünk lesz.

Apropos nemek: pont ma hallottam egy sztorit, a csajnak végig kisfiút mondtak oszt kibújt a kisleány. Úgy meglepõdött, hogy csak a saját neve jutott eszébe Kép. Hát nekem ha véletlenül kisfiú lenne, nem sokat segítene rajtam ugye a saját nevem Kép
Szóval ennyit az UH-ról, bár én is bizakodom, ha már ilyen vagány kis cuccokat vásároltam néki.

Félszemmel olvastam csak vissza, finiselõknek drukk, midenkinek jó pocizást,

babajaga
35+5
Névtelen

Sziasztok!

Bera!
Szerintem nem tévesztette el a dokid. Vagy mondta, hogy nyitva a méhszáj? És melyik? Ha a belsõ is nyitva lenne, tuti, nem hagyta volna ennyiben.

Buborék!
Ne izgulj, ha nem érzed még minden nap. Nekem volt, hogy éreztem az elején szinte minden nap, aztán 2 hétig semmi. Meg is ijedtem, de ez teljesen normális. Kép

Anikó!
Részvétem a kocsi miatt. Kép

Kaska!
Nekem is ez a bajom, hogy elszédülök. De már fél perc után. Kép És még mindig nem fordult meg. Kép
Én is halogattam a gyógyszert, amíg lehetett, de most fontosabb, hogy bent maradjon még 3 hétig, és ne legyen koraszülött. Lilinél már hamarabb elkezdtem, és akkor kihúztam a 38. hétig.

Lányok!
Akinek volt már tapasztalata nyákdugó távozással, mindenkinek véres volt? Nekem Lilivel több részletben ment el, de mindig rózsaszínes volt. Le sem merem írni, miért kérdezem.

Ildianyu
33+6
ildianyu

Sziasztok!

Most szallt el egy rohadt hosszu levelem :-((( hat akkor meg egyszer, erzessel, vegul is hosszu az ejszaka...

Evi,
nagyon szep vagy a kepen :-))) Nahat, nem gondoltam volna, hogy egy ekkora Petra baba csucsul odabent :-))) most olvasom, hogy masok sem :-)))

Chrissy,
nekunk a naszutunk volt Pecsett, imadtam ott lenni :-))) ha egyszer elegunk lesz Bpbol, legszivesebben oda mennek lakni :-)))

Nevtelen,
drukk a babahoz :-)))
ugy tudom, a ciszta nem faj!
nekem a cicifeszules es rossz szajiz voltak a tuneteim, de ebben is nagyok az egyeni kulonbsegek, mint az egesz babavarasban :-)

Boroka,
ha vedonohoz, dokihoz, laborba mesz, amig babat varsz, nem kell ellognod a munkahelyrol, meg kerni se kell, csak bejelenteni, es kotelesek elengedni! Ne hagyd magad olyannal szorongatni, amivel nem tehetik! :-)

Angi,
hu tenyleg, Te mar ott tartasz, hogy szabad ilyen tuneteket produkalnod :-))) Azert ezzel meg ellehetsz egy darabig :-) Kivanom, hogy dokibacsi olyat mondjon, amilyet hallani szeretnel :-)))
Kispapad mesebeli rendes :-))) feher lova nincs veletlenul/ ;-)))
Domborzati viszonyok valtozasat en is nagyon birom :-) A pasik meg szerintem titkon irigykednek :-)

Palma,
jobbulast kispapadnak! :-)
baratnodnek pedig gratula :-)))
Nyugi, veszesen kozeledik az az ido is, amikor babaval a karodban nezed a holdat :-)))

Zsuzsofi,
akkor Hozzad meg elharito raketat lovok! :-)))
Pihizz nagyon sokat, es nyomasd a magneziumot! :-))) Mar nincs sok hatra! :-)))

Nadine,
nagyon falat a kis kesergo :-))) Drukk, hogy ne csak Te csigazodj fel, hanem babocad is kivancsibb legyen a kulvilagra a "kollega" hallatan :-)))

Ellimami,
hess-hess depi! :-))) Persze tudom en, ezekben az utolso hetekben azert az edes teher sulyat is erzi az ember lanya... amig kispapid megvigasztal, nagy baj nincsen! :-)))
A Te baratnodnek is gratula :-))) ugy latszik, most elobb a baratnok vannak soron, de aztan Ti josztok :-)))

Barbi,
juj, de jo, hogy elmult az ijedseg :-)))
Nekem is elol van a lepenyem, en eleg jol birtam a gyurodest, de azt betartottam, hogy nem emelek, nem nyujtozom, nem gornyedek sokaig. Pihizes sosem arthat :-)))

Babajaga,
jo, hogy megvagy! :-))) Most szombaton (17e) lesz ugyanis a kertiparti, cim es telcsiszam a profilomban! :-))) Gyertek kispapastul, ugyis Ratok fer egy szusszanas a hajraban :-)))
Beeejzony babad lesz ;-)))

Ildianyu,
jujj, oda nem lottem drukkraketat, Neked is elharito ELLENDRUKK lovedek megy, pukk! :-) Remelem, meg kitartotok egy ideig :-)))
Talan emlexel, valaki irta a mar babazok kozul anno, hogy nyakdugo utan meg egy csomo ideig huzta :-)
Csak sajat tipp, de szerintem most ne muzulmanozz! Hatha babad azert nem bukfencezik, mert hallgat Rad es meg nem akar kibujni, ekkora mozgastol viszont kipottyanna! Es hatha szules elott meg uccu startba fordul :-)))

Lanyok,
bulival kapcsolatban mit szolnatok ahhoz, ha en megveszem es elokeszitem a hust, csinalok egy nagy tal salit, meg lesz kenyer es asvanyviz. Ti meg hozzatok valami innivalot mindenkepp (udito, gyumile), es esetleg valamit a ragcsi, suti, sali felek kozul, ami a legkezenfekvobb. Okes? :-)))

Bekes pisituramentes ejszakat kivanok mindenkinek! :-)))

Tablakat kuldom mindjart, de szivesen kuldenek hamarosan ujakat :-)))

Kaska
34+2
kaska

Akkor a kismamak: Kép

<pre>
[size=-2]Ssz.[/size] [size=-2]N i c k n é v[/size] [size=-2]Utolsó mens.[/size] [size=-2]Hét+nap[/size] [size=-2]Életkor/gyermek[/size] [size=-2]L a k h e l y[/size] [size=-2]Szülés v.i.[/size] [size=-2]40+0[/size] [size=-2]Szülés tervezett helye[/size]
[size=-2]1.[/size] Pálma [size=-2]2002.07.26.[/size] 41+4 30 év/1.b. Finnország 2003.05.07. [size=-2]2003.05.02.[/size] [size=-2]Espoo[/size]
[size=-2]2.[/size] Béorsi [size=-2]2002.08.04.[/size] 40+2 28 év/1.b. Budapest 2003.05.13. [size=-2]2003.05.11.[/size] [size=-2]Szent István Kórház / Dr. Lázár Erika[/size]
[size=-2]3.[/size] Nadine [size=-2]2002.08.12.[/size] 39+1 23 év/1.b. Debrecen 2003.05.19. [size=-2]2003.05.19.[/size] [size=-2]DEOEC[/size]
[size=-2]4.[/size] Ari [size=-2]2002.08.17.[/size] 38+3 32 év/ 2.b. Gödöllõ 2003.05.24. [size=-2]2003.05.24.[/size] [size=-2]MÁV Kórház / Dr. Kulcsár[/size]
[size=-2]5.[/size] Chrissy [size=-2]2002.08.20.[/size] 38+0 25 év/1.b. Budapest 2003.05.27. [size=-2]2003.05.27.[/size] [size=-2]Honvéd Kórház / Dr. Kiss Attila[/size]
[size=-2]6.[/size] Szilvi_ [size=-2]2002.08.29.[/size] 36+5 33 év/1.b. Budapest [size=-2]XI.[/size] 2003.06.07. [size=-2]2003.06.05.[/size] [size=-2]MÁV Kórház / Dr. Tidrenczel[/size]
[size=-2]7.[/size] Angela2 [size=-2]2002.08.30.[/size] 36+4 31 év/2.b. USA 2003.06.06. [size=-2]2003.06.06.[/size] [size=-2]Takoma Park[/size]
[size=-2]8.[/size] Dale [size=-2]2002.08.30.[/size] 36+4 30 év/1.b. Budapest 2003.06.06. [size=-2]2003.06.06.[/size] [size=-2]MÁV Kórház / Dr. Tidrenczel[/size]
[size=-2]9.[/size] Márti [size=-2]2002.09.02.[/size] 36+1 35 év/2.b. Budapest 2003.06.02. [size=-2]2003.06.09.[/size] [size=-2]MÁV Kórház / Dr. Tidrenczel[/size]
[size=-2]10.[/size] Babajaga [size=-2]2002.09.04.[/size] 35+6 28 év/1.b. USA / Budapest 2003.06.11. [size=-2]2003.06.11.[/size] [size=-2]Szt. Imre Kórház[/size]
[size=-2]11.[/size] Laura [size=-2]2002.09.11.[/size] 34+6 31 év/2.b. Budapest [size=-2]XVI.[/size] 2003.06.14. [size=-2]2003.06.18.[/size] [size=-2]Péterfy Kórház / Dr. Orbán[/size]
[size=-2]12.[/size] Ellimami [size=-2]2002.09.11.[/size] 34+6 29 év/1.b. Budapest [size=-2]IV.[/size] 2003.06.17. [size=-2]2003.06.18.[/size] [size=-2]Újpesti Szülõotthon / Dr. Filep Aladár[/size]
[size=-2]13.[/size] Évi_24 [size=-2]2002.09.12.[/size] 34+5 24 év/1.b. Budapest 2003.06.27. [size=-2]2003.06.19.[/size] [size=-2]MÁV Kórház[/size]
[size=-2]14.[/size] Mikoo [size=-2]2002.09.15.[/size] 34+2 32 év/ 2.b. Budapest 2003.06.22. [size=-2]2003.06.22.[/size] [size=-2]Margit Kórház [/size]
[size=-2]15.[/size] Gallainémagdi [size=-2]2002.09.15.[/size] 34+2 31 év/3.b. Budapest 2003.06.22. [size=-2]2003.06.22.[/size] [size=-2]István Kórház / Dr. Lázár Gábor[/size]
[size=-2]16.[/size] Kaska [size=-2]2002.09.15.[/size] 34+2 30 év/1.b. Budapest [size=-2]XIX.[/size] 2003.06.22. [size=-2]2003.06.22.[/size] [size=-2]Péterfy Kórház / Dr. Czikmántory Péter[/size]
[size=-2]17.[/size] Ildianyu [size=-2]2002.09.17.[/size] 34+0 26 év/2.b. Szeged 2003.06.24. [size=-2]2003.06.24.[/size] [size=-2]SZOTE Nõi Klinika / Dr. Vajda[/size]
[size=-2]18.[/size] Tina [size=-2]2002.09.18.[/size] 33+6 28 év/2.b Budapest [size=-2]X.[/size] 2003.06.25. [size=-2]2003.06.25.[/size] [size=-2]Kistarcsa / Dr. Erdelyi Zsolt[/size]
[size=-2]19.[/size] Zsuzsófi [size=-2]2002.09.24.[/size] 33+0 18 év/1.b. Szeged 2003.07.01. [size=-2]2003.07.01.[/size] [size=-2]SZOTE Nõi Klinika / Dr. Sikovanyecz[/size]
[size=-2]20.[/size] Manócska [size=-2]2002.09.25.[/size] 32+6 27 év/1.b. Pomáz 2003.07.02. [size=-2]2003.07.02.[/size] [size=-2]Schöpf-Mérei K. / Dr. Oláh K.[/size]
[size=-2]21.[/size] [size=-2]2002.09.26.[/size] 32+5 27 év/1.b. Diósd 2003.07.03. [size=-2]2003.07.03.[/size] [size=-2]Szt. Imre K. / Dr. Holba Sándor[/size]
[size=-2]22.[/size] Pocóka [size=-2]2002.09.27.[/size] 32+4 24 év/1.b. Budapest 2003.07.04. [size=-2]2003.07.04.[/size] [size=-2]MÁV Kórház / Dr. Herczeg szabolcs[/size]
[size=-2]23.[/size] Csibe21 [size=-2]2002.10.03.[/size] 31+5 33 év/1.b. Budapest 2003.07.10. [size=-2]2003.07.10.[/size] [size=-2]Szent Imre Kórház / Dr. Balogh Tibor[/size]
[size=-2]24.[/size] Andy [size=-2]2002.10.05.[/size] 31+3 32 év/ 1.b. Szeged 2003.07.12. [size=-2]2003.07.12.[/size] [size=-2]SZOTE Nõi Klinika / Dr. Mészáros Gy.[/size]
[size=-2]25.[/size] Tundimami [size=-2]2002.10.08.[/size] 31+0 24 év/1.b. Pozsony 2003.07.14. [size=-2]2003.07.15.[/size] [size=-2]Porodnícka klinika - Kramáre / Dr. Cunderlík[/size]
[size=-2]26.[/size] Saci [size=-2]2002.10.13.[/size] 30+2 26 év/2.b. Budapest 2003.07.22. [size=-2]2003.07.20.[/size] [size=-2]MÁV Kórház / Dr. Tidrenczel [/size]
[size=-2]27.[/size] Barbi [size=-2]2002.10.29.[/size] 28+0 28 év/1.b. Calgary (Kanada) 2003.08.05. [size=-2]2003.08.05.[/size] [size=-2] Rokyview Hospital / Dr. John Faul[/size]
[size=-2]28.[/size] Hermi [size=-2]2002.11.11.[/size] 26+1 25 év/1.b. Pécs 2003.08.18. [size=-2]2003.08.18.[/size] [size=-2]POTE / Dr. Panka[/size]
[size=-2]29.[/size] Minke [size=-2]2002.11.19.[/size] 25+0 27 év/1.b. Székesfehérvár 2003.08.26. [size=-2]2003.08.26.[/size] [size=-2]Fehérvári Megyei Kórház[/size]
[size=-2]30.[/size] Szisz [size=-2]2002.11.28.[/size] 23+5 28 év/1.b. Budapest 2003.09.04. [size=-2]2003.09.04.[/size] [size=-2]Uzsoki Kórház[/size]
[size=-2]31.[/size] Batkamano [size=-2]2002.11.29.[/size] 23+4 29 év/1.b. 2003.09.05. [size=-2]2003.09.05.[/size]
[size=-2]32.[/size] Zsizsa [size=-2]2002.12.07.[/size] 22+3 28 év/1.b. Budapest 2003.09.13. [size=-2]2003.09.13.[/size] [size=-2]Schöpf-Mérei K.[/size]
[size=-2]33.[/size] Susie [size=-2]2002.12.19.[/size] 20+5 26 év/1.b. 2003.09.25. [size=-2]2003.09.25.[/size] [size=-2]MÁV Kórház / Dr. Józsa Ferenc[/size]
[size=-2]34.[/size] Bera3 [size=-2]2002.12.20.[/size] 20+4 29 év/1.b. Budapest 2003.09.27. [size=-2]2003.09.26.[/size] [size=-2]MÁV Kórház / Dr. Herczegh Szabolcs[/size]
[size=-2]35.[/size] Nyuszimanó [size=-2]2002.12.21.[/size] 20+3 27 év/2.b. Espoo (Finnország) 2003.09.26. [size=-2]2003.09.27.[/size]
[size=-2]36.[/size] Eancsi [size=-2]2003.01.02.[/size] 18+5 28 év/1.b. Székesfehérvár 2003.10.09. [size=-2]2003.10.09.[/size] [size=-2]Fejér Megyei Szent György K./Dr. Orosz András[/size]
[size=-2]37.[/size] Hajnii [size=-2]2003.01.04.[/size] 18+3 29 év/3.b. Gödöllõ 2003.10.11. [size=-2]2003.10.11.[/size] [size=-2]MÁV Kórház / Dr. Szabó György[/size]
[size=-2]38.[/size] Cory [size=-2]2003.01.06.[/size] 18+1 25 év/2.b. Budapest [size=-2]XXII.[/size] 2003.10.13. [size=-2]2003.10.13.[/size] [size=-2]Szt. Imre Kórház / Dr. Bálint Mihály[/size]
[size=-2]39.[/size] Flora [size=-2]2003.01.17.[/size] 16+4 24 év/2.b. Budapest 2003.10.24. [size=-2]2003.10.24.[/size] [size=-2]Otthon szül!!![/size]
[size=-2]40.[/size] Buborek [size=-2]2003.01.27.[/size] 15+1 26 év/1.b. Budapest 2003.11.03. [size=-2]2003.11.03.[/size] [size=-2]MÁV Kórház / Dr. Kelemen Csaba.[/size]
[size=-2]41.[/size] Bogár [size=-2]2003.02.06.[/size] 13+5 28 év/1.b. Budapest környéke 2003.11.13. [size=-2]2003.11.13.[/size] [size=-2]Schöpf-Mérei K. / Dr. Arnold[/size]
[size=-2]42.[/size] Boróka [size=-2]2003.03.05.[/size] 9+6 31 év/1.b. Budapest 2003.12.10. [size=-2]2003.12.10.[/size] [size=-2]Kútvölgyi Kórház[/size]
[size=-2]43.[/size] Nelli [size=-2]2003.03.13.[/size] 8+5 29 év/2.b. Budapest 2003.12.20. [size=-2]2003.12.18.[/size] [size=-2]Szent István Kórház / Dr. Hetényi Gábor[/size]
</pre>
kaska

Es a babocak: Kép

<pre>
Anyuka Baba neve Születési par. Születés napja Eltérés a kiírástól APGAR (/10)
Nyúlandi Maja Adrienn 2900g, 52cm 2003.01.31. (- 3 ) nap
Norkini Jázmin Sarolta 2600g, 48cm 2003.02.09. ( - 12 ) nap 9
Zsuzsi74 Miklós 3460g, 54cm 2003.02.11. ( + 7 ) nap 10
Miszike Rebeka 3590g, 54cm 2003.02.15. ( + 7 ) nap
Myssnia Szilárd Márk 4050g, 59cm 2003.02.20. ( + 6 ) nap
Kangi Julianna Angéla 2700g, 48cm 2003.02.23. ( + 2 ) nap
Franyo Anna Virág 3000g, 54cm 2003.02.24. ?( - 8 ) nap
Manó2 Dorottya Rebeka 3100g, 53cm 2003.02.25. ( - 4 ) nap 10
Judó Hunor 3900g, 56cm 2003.02.26. (+ 3 ) nap
Momo Adrienn 3200g, 53cm 2003.03.03. ( - 4 ) nap
Panka Benjámin László 3260g, 53cm 2003.03.09. ( - 7 ) nap
Docika Balázs
Edelweiss Gergõ 3120g, 50cm 2003.03.14. ( - 5 ) nap
Zsurló Hajnal Anna 4320g, 54cm 2003.03.15. napra pontos babaKép 9
Csík Artúr 3100g, 51cm 2003.03.18. ( - 9 ) nap
Beu Lõrinc 4450g, 62cm 2003.03.19. ( + 11 ) nap
Maci_2 Veronika 2670g, 50cm 2003.03.23. ( - 23 ) nap 10
Csucsuka Anna Zsófia 3900g, 53cm 2003.03.31. (+ 3 ) nap 10
Urszila Júlia 3200g, 50cm 2003.04.09. ( - 12 ) nap
Leszter Petra Jázmin 3600g, 56cm 2003.04.09. ( - 2 ) nap
Ányez Benedek 3300g, 53cm 2003.04.14. ( - 7 ) nap 9
Borsi Máté 3700g, 57cm 2003.04.20. ( - 10 ) nap
Toffifee Zsombor 4050g, 54cm 2003.04.22. ( + 2 ) nap 9/10
Csilla1 Ármin Arnold 3460g, 51cm 2003.04.22. napra pontos babaKép 10
Anna Dániel 3360g, 55cm 2003.04.22. napra pontos babaKép
Anyakati Véda 3650g, 55cm 2003.04.24. ( + 2 ) nap
Dinihe Szonja 3700g, 57cm 2003.04.25. ( + 3 ) nap
Snoopy Levente 3100g, 53cm 2003.04.27. ( - 17 ) nap
Andi Dániel 3200g, 55cm 2003.04.28. ( + 3 ) nap 10
Mariann KépMárton 3000g 2003.04.28. ( - 29 ) nap 10/8
Beus74 KépGábor 3750g, 56cm 2003.04.29. ( - 13 ) nap
</pre>
kaska

SZiasztok!

Csak röviden, mert már ágyban lenne a helyem KépKépKép

Ildianyu! Nagy-nagy drukkok, hogy ne jöjjön addig a baba, míg nem a legjobb neki! KépKépKép A nyákdugó után még 2 hetet simán kibírhat, lehet, hogy többet is! DE ha most születne is, már elég nagy lenne, nem? Ne aggódj!

Kaska! Nagyon készülök a kusmamabulira! Kép Ugye, a kispapák és a nagyobb babák is jöhetnek? (pld az én Árminom?) Azt nem találtam sehol, hogy hánykor kezdõdik! Kismamaagy Kép, vagy errõl még valóban nem volt szó?

Babajaga! Ezek szerint hazaértetek tökélrte épségen! Kép Hurrá! KépKépKép De a lakásfelújításért nem irígyellek - utána már nagyon klassz, de csinálni szörnyen fárasztó, pláne ilyen melegban, nem?

Angi! Húha, ezek már nagyon izgi tünetek tényleg! Kép Anyukád kint van már? Matyi? Várja a testvérét?

Én voltam a börzén, vettem jó sok mindent (fõleg Árminnak nyári ruhákat, hogy nyugodtan játszóterezhessen akkor is, ha nem tudok mindennap mosni), meg hordozókendõt a babának - na, azzal jól egymásba gabalyodtunk már ott, a helyszínen KépKépKép Aztán átmentünk a Mirindába is (vagy mi a bneve) - hát, zsámomra nagy csalódás volt KépKépKép De lkegalább nem kellett költekeznem Kép

A babácskánk nagyon élénk, holnap megyek dokihoz az utolsó nagy UH-ra, majd megírom, mekkora! KépKépKép Meg hogy mit mond a doki, hogy végül is mikorra várható... kicsit ijesztõen közelinek tûnik ez a 3 hét, ami kiírásig hátra van! Igaz, a hetek szerint számolva még 4 hét, a baba szeint meg ki tudja, mennyi? Kép

Finiseseknek DRUKK-HEGYEK KépKépKép, depiseknek jókedv, és úgy egyáltalán: mindenkinek azt küldök, amit kér! KépKépKép

Márti
36+0
márti

Tina!
Nálunk én mondom, hogy olyan vagyok mint egy ház, vagy bálna és a család mondogatja, hogy ne hülyéskedjek, nem vagyok kövér, csak utolsó hónapos pocis. Kép

Chrissy!
Ez a nagyker engem is érdekelne, fõként, hogy itt lakom a XVII.-ben. Kép
Légyszi, nekem is küldj prosit.

Pálma, Nadine, BéOrsi!
Giga-megadrukk megy ezerrel. Kép

Ildianyu!
Drukk a bennmaradásért. Kép

Magdi
34+2
gallainémagdi

Sziasztok
Megkerdezem megegyszer, hatha tud valaki valamit. Mennyi a 12. heten mert nyaki redo vastagsag min. es max. hataereteke? Mikortol szamit rossznak? Es ez mit jelent pontosan?
Koszi elore is, ha valaki okos e temaban.
Dorki 14+0
Dorki

Sziasztok!

Anikó: autó: KépKépKépKépKép

Dorki: én úgy tudom, hogy csak max érték van a nyakiredõnél. A kisfiamnál 3mm volt, és jónak számított.

Hulla vagyok, Balu úgy döntött 15 perce, hogy reggel van, szerintem meg még nincs Kép

cory 18+1

cory + Liza 2006.03.11. + Zsoma 2003.08.31. + Balu 2001.09.12.
cory
Budapest

Barbi!

A fotóalbumban ?anó Emmája címen van olyan kép ahol látszik a kutyám is! Egyébként õ picit dagi, állítólag a Shi-tzu-k soványabbak szoktak lenni. És is láttam a te kutyád, nagyon cuki. Imádom ezeket a szörgomybolyagokat.Kép

manó

KépKép
manó

Sziasztok!

Bejelentkezem, hogy mi még mindig egyben vagyunk. Sajnos a kisasszony még mindig ne kíváncsi a szüleire. Igaz engem ismer, de csak belülrõl. Kép

Kaska
A pici nem kesereg, csak éppen ébredezik, és megmutatta, hogy mekkorát is tud ásítnai. A sírás csak utána jött. Ami még inkáb kis nyafi volt. Az igazi bömbit majd egy hónap múlva bemutatja.

Finisesek!
Már ha rajtam kívül van még valaki. Kép NEtek volt UH a 32. hét után, mert nekem nem. Igaz nem olyan nagy a hasam, hogy téraránytalanság állna fent, meg elég széles a csípõm (ennek köszönhetem, hogy a 24. hétig szinte semmi se látszott rajtam). Csak mindenki azt mondja, hogy szokott még lenni egy, de mikor? Na mindegy, megyek lezuhanyzok és elrobogok egy NST v. CTG, vagy tudja a szösz mi a neve annak a vizsgálatnak. Na arra. Ha utána kiengednek még jelentkezem. (Bár én a holnapi napot beszéltem meg a csajjal, mert apának akkor van a legtöbb dolga a munkahelyen, és bent kellene lennie, és én potn 23,5 éves lennék. Ja és szerda lenne, mert a párom is és én is szerdán születtünk.)

Szerintem Béorsi már babázik, nagyon rég jelentkezett.

Pálma
Veled mi újság, még mindig egyben??? HA igen megy a drukk!!!!

JA én is kérek egy kicsit, mert most már én is babázni akarok!!!

Nadine
39+1

Nadine
KépKépKép
nadine

Sziasztok Lányok!

Jó volt ez a kis esõ éjszaka, ugye? De most megint süt a nap, és biztos meleg lesz.
Milyen jó lenne, ha a táblában már nem az utolsó lennék, de még nagyon az elején vagyok.
Jövõ héten nekem is jó lenne lejutnom a védõnõhöz, csak innen bentrõl nehéz elszabadulnom.

Ma volt itt benn vérvétel. Elõször szólni akartam, hogy olyat csináljanak, ami ilyenkor kell, de aztán meggondoltam magam. Így nemsokára megint megszúrnak.

A magas vérnyomás témához senki nem tud hozzá szólni? Kialakulhat a második terhességnél is?

Nelli
nelli2

Sziasztok!

Végre megvagyok. Szerencsésen alakultak a dolgok. Autó szervizben, én meg kaptam csereautót. Így újra tudlak olvasni benneteketKép
Azért nem tudom mit tennék az illetõvel, ha megtudnám, hogy ki volt? Okozott pár kellemetlen napot nekem!

Cory, kitartás, Balu csak lassan felkészít a baba jöveteléreKépUgye milyen elõrelátó?

Minke, te kinél fogsz szülni? Nekem az Orosz volt a legszimpibb. Van infód mikor készül el az új szülészet?

Évi, nagyon szépek vagytok. 4D, terveztük, de megvárjuk a kb. 2x. hetet, hogy már a pofikáját is lássuk.

Ellimama, remélem már jobb a kedved. Valaki írta korábban, hogy a vizesedésre van vmi (talán a petrezselyem)??? nem próbáltad? KitartásKéphamarosan babázhatszKép
Nekem a kezem, meg a bokám dagad egy kicsit??????

Anikó
19+4
eancsi

Sziasztok!

Voltam tegnap az orvosnál. Azt mondta, hogy kicsit kinyílt a külsõ méhszáj. Azt írta a kiskönyvbe, hogy C:2100. Ez nagyon rossz szerintetek? Becsült súly 2400 gr. Azt is mondta, hogy nem lenne baja a babának ha megszületne most de azért még bírja ki 3 hetet. Ezt egy 2 éves felturbózott kislány mellett nem tudom, hogy lehetne megvalósítani.

Manó
én még olvastalak itt anno.

Tina
33
Tina

Jó reggelit Kismamik Kép

még mindig foglalom az elsö helyet, de nem szivesen, elhihetitek. A táblázatban tiszta ijesztö a 41 feletti adat, ami persze nem pontos, csak a mensihez képest.

Elli,
jobb kedvet! Kép Gyere gyakran a topicba, hátha felvidulsz.

Ildianyu,
mindenhol véreset írnak, bár személyes tapasztalatom nincsen. Hátha nem is az volt? Kérdezd meg a dokidat vagy a friss babásokat.

Barbi,
húha, vigyázz jobban. A kertészkedést felejtsd el elölfekvö ml-nyel. A jó idönek lehet fagyizva is örülni. ;-)

Nadine,
mi ez a nagy sietség? Még van egy heted. Kép

Manó,
Emma albumát megyek is, megnézem. A profilod alapján profi fotósok vagytok. Kép És Emma egy cukifalat.

Hú, ahhoz képest, hogy fél 11 van és 9-kor keltem, olyan álmos vagyok, hogy vagy visszafexem, vagy kávét fözök. Kép

Pálma
40+6
pálma

Dorki,

[url=https://www.babanet.hu/ujgep/discus4/messages/275/9713.html?1047591391" TARGET="_top]https://www.babanet.hu/ujgep/discus4/messages/275/9713.html?1047591391[/url]

[url=https://www.babanet.hu/ujgep/discus4/messages/275/3564.html?" TARGET="_top]https://www.babanet.hu/ujgep/discus4/messages/275/3564.html?[/url]

Itt [url=https://www.babanet.hu/ujgep/discus4/messages/275/12011.html?2003Mrcius21pntek12h41" TARGET="_top]https://www.babanet.hu/ujgep/discus4/messages/275/12011.html?2003Mrcius21pntek12h41[/url] 2,7 mm írnak határértéknek.
An

Sziasztok!

Megszületett Levi után a sztorija is, utóbbi jóval hosszabb idõ alatt. Íme:
A történet valószínûleg elõzõ nap kezdõdött, azaz szombaton. Amikor a Zsombitól ajándékba kapott hányós, hasmenõs, hasfájós vírus akcióba kezdett szervezetemben. Egész nap döglött, ámde szapora hányással megáldott légyre emlékeztettem. Kortyonként fogyasztottam a citromos hideg vizet. Este mertem bele egy kis cukrot tenni, mert már szédültem az éhségtõl. Gondoltam Prücsök sem lehet jobb állapotban, bár csodáltam, hogy milyen jól bírta, nem volt több kontrakcióm, mint egyébként.
Késõbb megbeszéltem a pocaklakó gyermekcsével, hogyha majd kifelé jönne, akkor ne ijedjen meg, segíteni sokat tudunk egymásnak, legyen ügyes és ne olyan komplikált lélek, mint a bátyja.
Aztán elaludtam, majd 2:30-kor arra ébredtem, hogy fel kell keresnem a mellékhelyiséget és ezt szervezetem keményedéssel hozza a tudomásomra. Mivel ebben semmi különös nem volt, így a pisitúra után visszafeküdtem. De nem tudtam visszaaludni. Aztán villanyt gyújtottam, hogy lássam az órát, hátha ez valóban vajúdás, ekkor 3:31-et mutatott. 5 perces fájások, csakhogy olyan erõsen fájtak, mint anno burokrepesztés után. Úgy éreztem, hogy Prücsök még az égben van. Kiváncsi voltam, hogy mekkora a méhszáj, amennyire elértem 1 ujjnyira saccoltam.
Felhívtam Kedvesemet a Tétényi sürgõsségin, hogy megpróbálok ugyan visszafeküdni, hátha nyugalomban nem fog ilyen gyakran fájni, de hamarosan jelentkezem. A következõ fájásnál ismét telefonáltam, hogy kicsit sem érdekel, hogy ritkulnak-e, de jöjjön haza!!! Nem, Misit (nõgyógyász) majd csak a kórházból hívjuk fel, amikor azt mondják, hogy ez tényleg szülés.
Innentõl elég gyakoriak lettek a telefonhívások innen oda, onnan a világ minden égtája felé.
A villanásnyira megmaradt képek szerint fájásszünetben elvánszorogtam megkeresni a kiskönyvemet (nem találtam meg), felmerült a zuhanyzás gondolata, mint fájdalomcsökkentõ eljárás, de rájöttem, hogy ha még be is mászok a kádba, kimászni valószínûleg nem sikerül. A mentõsök meg borzasztóan fognak örülni, ha csupaszon és vizesen kell kivonszolniuk a fürdõbõl.
Aztán egyetlen pattanás nélkül távozott pár csepp magzatvíznek tûnõ folyadék. Tiszta, csak pár csepp, akkor még mozoghatok, nem sodorhatja elõre a köldökzsinórt. Újabb túra a szekrényig törülközõért, hogy szigeteljen, telefon Zolinak, hogy már nem áll a burok. Mentõ? Á, ne zavarjuk õket (Zsombinál innen még 5 óra volt). Következõ fájásnál (fogak összeszorítása, hogy ne ébresszem fel Mazsolát) jóval több magzatvíz, a lepedõn szemlélve már nem tiszta, hanem zöldesen festenyzett (mecónium). Újabb telefon Zolinak, hogy mégiscsak kellene mentõ, mecóniumos vízzel ne Skodával menjünk. (Zoli késõbb mondta, hogy elég trapézgyakorlat volt 160-as tempó mellett telefonálni a rakparton, miközben buliból hazafelé tartó ifjak sasszéztak keresztbe. (Kérdeztem tõle (jóval késõbb), hogy ha elcsap valakit, akkor cserbenhagyta volna???)
Egyszerre szerettem volna pólót és zoknit venni, szívhangot hallgatni és még valami 5 féle dolgot, miközben fájásszünetben alig mertem mozdulni, hogy nehogy újabb fájást stimuláljak, fájás közben pedig félhangosan nyüszítettem (térd-könyök helyzetben, hogy se a baba, se a köldökzsinórja ne csússzon lejjebb, a szülés lassuljon, a fájdalom csökkenjen), hogy kórházat, EDA-t akaroooook! De legalább valakit aki itt van velem!!!
Zokni került rám, póló nem. De a pólósszekrényig eljutottam, onnan viszont egy tapodtat sem, mert addigra olyan sûrûek és erõsek lettek a fájások, hogy felülni sem tudtam, hogy kinyissam a szekrényajtót, nemhogy felöltözzem. Négykézlábaztam, próbáltam a légzésre figyelni, hogy ne kelljen jajjgatnom, és reménykedtem a jószerencsében, hogy valaki rám nyitja az ajtót. Ha kevésbé fáj, akkor talán még fogadásokat is kötök magamban, hogy ki fut be legelõbb.
Zoli tesója ért át a szomszédból elõször (mivel este nálunk volt, hogy segítsen gyötrött személyemnek megfürdetni Zsombit, ezért jó választásnak tûnt, hogy õ vigyázzon addig Mazsira, amíg mi a kórházba megyünk), aki kissé megilletõdött, amikor rendezetlen körülményeinket meglátta. De gyorsan feltalálta magát és rámterített egy pulcsit, hogy ne legyek olyan feltûnõen kiszolgáltatott helyzetben, majd megkérdezte, hogy miben segíthet. Mondtam, hogy hozzon egy hajgumit, mert még látni sem látok a hajamtól. Amikor ismét szóhoz jutottam elirányítottam a hajgumik felé, majd kaptam tõle egy pólót (hihetetlen módon még azt is megfigyeltem, hogy a nadrágomhoz színben nem illõt adott), amibe kb 2 fájás alatt sikerült belevarázsolnom magamat.
Peti nagy megkönnyebbülésére befutott Zoli, aki azért szintén kissé rémültnek látszott, amikor meglátott (pedig akkor már mindenféle ruházat volt rajtam és egészen konszolidáltan jajongtam a nappali bejáratában). Zsombi minden bizonnyal még aludt, mert Peti hagyta, hogy a kezeit tördeljem.
Aztán viszont megszólaltam: &#8222;Valaki nézze már meg, hogy nyitva van-e a méhszájam, mert ez már a kitolás. Szerintem. Székelési inger mindenesetre már van!!!&#8221; Innen kifejezetten lassúnak éreztem a reakciókat. Befutott közben a mentõszolgálat Csillaghegyi rohamegysége, ahol a doktort évek óta ismerem, így mégiscsak otthonosabban éreztem magam. A méhszájvizsgálathoz szükség volt egy lepedõre, arra, hogy ne legyen rajtam nadrág és valakin legyen steril kesztyû. Ezekben legfeljebb szóban tudtam segíteni, azaz, hogy hol talál valaki lepedõt (mégsem lenne olyan otthonos Prücsöknek a padlószõnyeg). 2-3 fájás is elmúlt, amíg minden elõkészítés megtörtént, pedig ekkor már Zoli kicsapta a táskánkat a szoba közepére és összerakott egy infúziót, elõszedte a baba-ellátó-zacsit, és segített a hátamra fordulni és levedleni a nadrágomat, miközben steril kesztyût húzott.
A mentõsök leginkább meglepõdött bálám szamarára emlékeztettek, a doki bekötötte az infúziót (leszorítás nem kellett, úgy szorítottam ökölbe a kezem, hogy remegõ kézzel is könnyû lett volna eltalálni a vénáimat).
Körülbelül ekkor ébredt Zsombi, akihez Peti rögvest bestartolt, megkönnyebbült sóhajjal elhagyva a terepet.
Kedvesem volt a leggyorsabb, így õ nyerte a &#8222;megtiszteltetést&#8221;, hogy a lábaim közé térdelhetett. Elhangzott a mondat: &#8222;Méhszájat nem érzek, itt csak babafej van!&#8221; Azaz végre nem kell lihegnem, hogy ne nyomjak. Azért szó nem volt arról, hogy most aztán szabadon használtam volna a hasizmaimat, meg nagy levegõ, szemet, szájat becsukni és nyomhatom&#8230;
Sehol gátmetszés, vagy eddigi gáttágítás, így ösztönösen inkább csak nem próbáltam megakadályozni a méhem munkáját, de tudatos izomtevékenységet nem kockáztattam. Így is éppen elég gyorsan csúszott elõre Prücsök. Mondtam Zolinak, hogy csináljon gátvédelmet, mert szétrepednek a szövetek (itt tenném hozzá, hogy sok helyen nem érzéstelenítenek a gátmetszéshez, merthogy akkor úgysem fáj, hát én pontosan éreztem, hogy hol feszül legjobban, a metszést ugyanolyan jól éreztem volna). Megpróbálta, de sikoltva kértem, hogy valamilyen olajjal síkosítsa, mert a száraz gumikesztyûujj nem csúszik túl jól. Utólag kiderült, hogy valódi napraforgóolaj volt, ami segített. Aztán gyanúsan olyan érzés volt, mintha kibukkant volna egy bababuksi. Zoli nem mondta, így nekem kellett megkérdeznem. Aztán megkönnyebbülten használni kezdtem a hasizmaimat, hiszen ami repedni akart, az már repedt, annak mindegy, a további Prücsökalkatrészek pedig jöjjenek minél elõbb. Szerelmem kifejtette a kicsit elakadt vállakat és máris felsírt az újdonat-szülött. Vigyor öntötte el a fejemet, megkönnyebbülten mosolygott mindenki. Kértem a mentõorvost, hogy adjon már ugyan egy oxitocint a szervezetembe. Megbeszéltük, hogy nem az infúzióba, hanem direktbe kérem. Tegyük gyorsan-gyorsan Prücsköt a mellkasomra (különösen, hogy nincs itthon fûthetõ nyitott inkubátorunk, hogy ott lássák el a babát)! Összebújtunk, majd érkezett Zoli harmadiknak. Megkérdezte, hogy hogyan fogják hívni a Prücsköt? Elvitatkozgattunk a Levente és Kartal elnevezéseken és mivel ilyenkor az ember beszámíthatatlan ezért engedtem, így lett Levente. Peti egy pillanatra felbukkant az ajtóban és megkérdezte, hogy ugye jól tippel, ha azt gondolja, hogy senki nem nézett az órára? Mert akkor elárulja, hogy 4:08-kor sírt fel Prücsök.
Korrekt köldökellátás (természetesen csak akkor, amikor a lüktetés elmúlt), még hosszú köldökcsonkkal, hiszen ott könnyen használható vénákat lehet lelni. Felkínáltam a cicimet némi kóstolgatás céljából, de érdeklõdést nem váltottam ki (a mi fiaink nyomát nem mutatják az elsõ órában egyébként jellemzõ erõs szopási késztetésnek). Van egy kép az emlékeimben, hogy Zoli áll az ajtóban és telefonál a Cernynek, de hogy ezt mikorra lehet beilleszteni a történetbe, arról tippem nincs. Mindenesetre egyszer csak megjelentek a srácok-lányok az ajtóban és csak néztek, hogy mit keresek a padlón, keblemen egy deddel.
Elvitték egészen a kanapéig, ahol amúgy Cernysen ellátták, majd bebugyolálva ölbe vette Andris és a nappali bejáratában összefutottak az apa ölében közeledõ Zsombival. Bemutatkoztak egymásnak. Zsombi mutogatott, hogy közelebbrõl szeretné látni Prücsit. Amikor rám terelõdött a figyelem, akkor mosolyogtam és integettem Mazsolának, hogy élek még, sõt jól vagyok.
Levit levitték a kocsiba, elvégre az inkubátor azért egyenletesebb meleg, mint a mellkasom. Forszíroztam, hogy haladjunk mi is minél elõbb. A méhlepény ragaszkodott hozzám, így együtt csomagoltak be bennünket és kipróbálhattam, hogy milyen hordágyon lemenni a harmadikról. Sajnáltam ám a fiúkat (lift nincs), de örülhettek, mert végül is nem 130kg-os kövér férfiember vagyok infarktussal, vagy combnyaktöréssel.
Konvoj: elöl a rohammentõ velem, aztán Zoli Skodával, aztán Cerny Prücsökkel. Mentõben a Szentendrei út kisebb bukkanói is földrengéssel érnek fel, ha a hordágyon fexik az ember, bár állítólag úgy vezetett a gépész, mintha hímes tojást vitt volna&#8230;
Útközben telefon anyámnak, hogy lemaradt (álomból ébresztve különben is csak annyit tudott kérdezni, hogy azért ugye bemegyünk a kórházba), meg a Rókusba, hogy utómunkálatok végett érkezünk a szülõszobára.
Befutottunk Viki karjaiba (aki Zsombi születésekor is segédkezett) és rötyögött a feje, hogy úgy jövünk, mint egy gondozatlan terhesség végi meglepetés-anyuka (a kórlapomon szerepelt is csupa nagy betûvel, hogy COMES, aminek a pontos jelentéstartalmára nem sikerült fényt derítenem, de az otthonszülés tényét jelentheti, némi pejoratív mellékzöngével, amit esetemben kénytelenek voltak visszafogni.) Erõsen tartottam tõle, hogy milyen lesz az átvizsgálás és a foltozás EDA nélkül, ha már a lepényi szak fájásai sem jellemezhetõk kellemesnek.
Kellõen rossznak bizonyult. Sokat rontott a helyzeten, hogy tudtam, hogy mikor mit csinál a doktor. Pl magam elõtt láttam, ahogy megfogja azzal a brutális fogóval a sokat szenvedett méhszájamat és kitörli az érdes felületû gézbucival a méhemet. Brrrrr&#8230;.Majd egy megkönnyebbülést hozó mondat: &#8222;Még egy nyálkahártyasérülés sincs!&#8221; Ez hihetetlen. Tudom én, hogy Zoli profi gátvédelemben, de a méhszájam pl hogyan úszhatta meg a 37 perc alatt 1 ujjnyiból eltûnõ tágulást??? Hála az égnek!
Kórházi villanások: a VIPes szoba pöpec a többihez képest. Kispapa itt aludhat, baba nem. Nõvérek kedvesek, (még az Oxitocin injekciókat is sikerült csak beírttá és nem beadottá tennem, de ez titok). A szopi miatt olyan oxitocinfröccsöket kapott a méhem, hogy csillagokat láttam. Csecsemõsök uolyan hullámzó hozzáértésrõl tettek tanuságot, mint anno. Nyomatékos kérésem ellenére volt aki csak akkor mondott le a teáztatásról (életveszélyes fenyegetésekig azért nem jutottunk még), amikor az egy-két napos Levente 30-at, a háromnapos 70-et evett egy étkezésre (MONDOM, HOGY TUD SZOPIZNI!!!!!), és amikor második naptól minden szopi után 100ml tejet vittem a kora-babáknak sterilizálás céljából (MONDOM, HOGY VAN TEJEM!!!) Persze volt pozitív tapasztalatom is. Pl az alacsony vércukorszintje miatt(nem hiába hánytam és nem ettem) infúziós inkubátorrabságra itélt Levit addig szoptattam, amíg csak akartam. A fõorvosnõ mondta, hogy hozzak be poharat a teáztatáshoz nyugodtan, ha nem akarok cumisüveget (emelkedett hematokrit), de amikor meglátta, hogy mennyiket szopik, akkor azt mondta, hogy nemhogy infúzióra nem gondol Levinél, de a teáztatás is feleslegesnek látszik. Ezen elõtte irodalommutogatós vitatkozást rendeztem egy fiatal doktornõvel, aki közölte, hogy egy kis cumisüvegezéstõl semmi cumizavara nem lesz a babának( ezen már nem kezdtem el vitatkozni, addigra eléggé lefárasztottam különben is). Volt olyan csecsemõsnõvér, aki nem szívesen adott ki nekem teát, hogy a többi anyuka meg ne lássa, megsúgtam neki, hogy akkor el sem viszem, mert biztosan nem fog a gyerek szájában járni&#8230;
Visszagondolva erre az egészre, amikor benne voltam és még senki nem volt otthon, akkor bárkivel szívesen cseréltem volna, bár sokáig nem volt nyilvánvaló, hogy csak külön-külön megyünk ki az ajtón Prücsökkel, de innen a minden jó, ha jó a vége oldalról senkivel sem cserélnék. Ilyen könnyen, gyorsan túlélni egy ilyen sok bajjal is járható eseményt&#8230; az isteni gondviselésnek is benne lehetett a keze. Azt sem gondoltam volna, hogy épségben ilyen gyorsan táguljon egy kijárat, azt meg, hogy én tudom ezt produkálni, arra végképp nem számítottam. Nagyon rossz volt, hogy a Kedvesem az elején nem volt ott velem, a végén sem a kezemet fogta és nem a szemembe nézett, de ahol tevékenykedett, ott teljesen megbíztam benne és tudtam, hogy a lehetõ legjobban fogja megoldani a helyzetet. A mentõsök úgy lemaradtak az eseményekrõl, mint repülõ vadlúdtól a hulló tolla, még a köldökcsatok is a mi táskánkból származtak, pedig az õ baba-táskájuk is fent volt&#8230;Amikor már nem volt sürgetõ tevékenység, akkor beérték az eseményeket és tényleg mindent megtettek a kényelmes, biztonságos szállításért, de a baba valószínûleg meglepetésszerûen érkezett volna körükbe, ha Zoli nincs ott.

Snoopy+16 napos Levente

KépKép
snoopy

Snoopy,

Nagyon tetszett a beszamolod!!! Kép Kép Kép
Milyen szep otthonszulesed volt, latod? Kép Kép Kép Ha nem lett volna elozo nap a rosszulleted, talan korhazba sem lett volna erdemes bemenni (elkerulhetted volna a verremeno vitakat az ottaniakkal!)! Mondom en ezt egy orvosnak?! Ajjaj, mit kapok en meg ezert?

Egyebkent mint rutintalan otthonszulo en is csak arra gondoltam a kitolas alatt, hogy en bizony szet fogok repedni, de nagyon, es hogy sokkal nagyobb a feje, mint a batyoknak!

Igazan feltehetned a sztoridat az otthonszulos topikba! Kép Kép Kép

Millio jokivansag Nektek!
Zsuzsi
zsuzsi74

Snoopy!

Mégegyszer gratulálok. Nagyon tetszett.
Sok tejcsit!

Tina
33
Tina

Snoopy!

Szuper a történet.Kép Viszont számomra elég ijesztõ belegondolni, hogy mi van ha nem veletek, hanem egy nem orvos családdal történik ez az egész.

gratulálok a babához! A Levente szép név!Kép

manó

KépKép
manó

Hali kismamekok!

Snoopy, nagyon jól lefestettedKépKép, legalábbis én nagyon bele tudtam élni magamat. Le a kalappal, én nembiztos, hogy tudtam volna, hol a lepedõ (összvissz 2 van, mi sztreccset használunkKép). Arról pedig bölcsen hallgatok, hogy a párom egyszerûen csak elájult volna, hiába vannak elõnyei, ha a ded apja ért a dolgokhozKépKép.

Kaska, akkor minket felirhatsz a listádra, én megyek, meg a lány, igy lesz esélyem szófosásra isKépKép

Márti, Magdi, tegnap csak lestem, mikor tudatsult bennem, hogy lassacskán ti is osztódtokKépKép

További jó pocakosodást, az arra váróknak könnyû szülést!
Pussz
Zsófi
Csucsuka

Snoopy: óriási gratula mégegyszer KépKépKépKép

cory 18+1

cory + Liza 2006.03.11. + Zsoma 2003.08.31. + Balu 2001.09.12.
cory
Budapest

Dicsekedni meg nem elfelejtettemKép! Lessétek meg az én nagy hathetes lányomat:

[url=https://www.babanet.hu/album/main.php?album=46&page=4" TARGET="_top]https://www.babanet.hu/album/main.php?album=46&page=4[/url]
Csucsuka

Sziasztok!

Snoopy,
nagyon jó kis beszámolót írtál! Megérte rá várni. Kép Sok boldogságot és egészséget mindannyiótoknak! Kép

Kaska,
még nem is mondtam! Nagyon jó az a "jógás" fotó a profilodban. Kép Péccsel kapcsolatban meg ugyanazon a véleményen vagyunk. Kép Kép Kép
Figyu, legközelebb majd javítod a táblázatban az utolsó mensi idõpontját? Már annyiszor akartam írni, csak mindig elfelejtettem, hogy helyesen 08.21. Köszi szépen! Kép

Nadine,
én holnaptól vagyok pont 38 hetes és engem a doki beküldött még UH-ra. Ma voltam. De ha nem küld akkor is elmentem volna, kíváncsiságból is, hogy minden okés-e a méhlepénnyel, elegendõ-e magzatvíz stb. Mondjuk nálunk a kórházban az asszisztensétõl kell kérni beutalót ( tehát könnyen hozzá lehet jutni ), nem tudom, nálatok hogy van.

Az eredmény: szerencsére minden rendben van, a BDP 98 mmm, a lábszárcsont hossza meg 76 mm. Azt mondta a dokinõm, hogy szép, hosszúlábú kislány lesz. Kép Kép Kép
Az AD milyen érték?
Egyébként 3,5 hete voltunk az utolsó 4D-n és ott 2996 gr-ot állapított meg a gép. Szép kis méretek, nem? Kép Kép Kép

Elli,
remélem, már kifelé jössz a depiségbõl. Ne légy szomi, az nem jó! Az én lábam és bokám is úgy néz ki, mint egy jól megtermett vizilóé, dehát ez van, rajtam még az eperevés sem segített. Nem tudom, hova raktározom el ezt a hatalmas vízmennyiséget. Kép

Magdi,
holnap elvitetem a párommal a prosit, hogy szkennelje be és akkor átküldöm majd neked mailben. Kép

Évi,
még mindig vasalsz? Kép

Szép napot mindenkinek!
Ch.

Chrissy

Kép
chrissy

Mano,
Nem orvos csaladban is megszuletett volna a baba, ez tuti! Kép Na jo, lehet, hogy 1-2 repedessel tobb lett volna, de meg ez sem biztos!
Snoopy ugyesen csinalta, hogy nem nyomott bele, hanem hagyta kicsusszanni, es igy volt ideje a gatnak "hozzaszokni" a meretekhez, es hogy terd-konyok helyzetben szult (?)!
Tenyleg, Snoopy, a koldokcsat minden orvosi taskaban megtalalhato? Kép

Zsuzsi
zsuzsi74

Sziasztok!

Köszi csajok mindenkinek,aki látta a profilomat és megdícsérte a képet.Szerintem az emberek lányai az esküvõjükön a legszebbek és ezzel mindenki kivétel nélkül így van. Kép Én még csúnya menyasszonyt nem láttam! Kép

Snoopy,
gratula mégegyszer Leventéhez,meg a storyhoz is. Szerintem nekem végigolvasni nem sikerült annyi idõ alatt a story-t,mint amennyi idõ alatt te megszültél. Kép
Fantasztikusak voltatok! Sok boldogságot és jó egészséget az egész családnak!!!

Chrissy,
szégyenlem bevallani lustaságom,de sajnos tegnap erõm sem volt belekezdeni vasalni,nehogy befejeztem volna. NAgyon restellem magam miatta,mert már egy hete halogatom.Milyen anyuci lesz így belõlem?!?!?! Ideje összeszednem magam egy kicsit azt hiszem.Most ezután a levél után ígérem nekiállok! Kép
Ha jól saccolom,akkor a 33-34.héten lehetettek az 4D-s ultrahangon.Hallod-e ,ha akkor volt 3kg körül a leányzó,akkor az tényleg szép. Nekünk most a 34.-en volt nemegészen 2,3 kg.Vagy mi vagyunk túl picik?!?!?!?

Pálma,
neked akkora drukkot küldök,hogy azt el sem tudom mondani.Muszáj lenne már megnyitni a sort,mert kezdek türelmetlen lenni!!! Kép Kép Kép

Tina,
pihenj sokat.babucinak minden bizonnyal jobb helye van még odabent!

Anikó,
örülök,hogy ilyen gyorsan el tudtad intézni az autós problémádat és itt lehetsz közöttünk. Mi lesz,ha már nem fogsz dolgozni,hogy fogunk hallani rólad?!?! Van otthon is internetetek? Ha nincs,szerezettek sürgõsen!!! Kép Kép

Tényleg,tud valaki valamit Borsiról?

Nadine,
neked is hatalmas drukk!!! Kéretik megsürgetni pici babót! Kép

Elli,
örülök,hogy jobb kedved van már! Hidd el vissza fogjuk mi még sírni a pocakos idõszakot is,ha már kint lesz a babuci!
MAjd írok mailt is.Írj az esküvõrõl,hogy sikerült,ahol voltatok?

Ma van a kispapim 28.szülinapja,úgyhogy alig várom,hogy hazaérjen és ünnepelhessünk végre. Én már nagyon rá vagyok izgulva a tortájára,amit kapni fog tõlem,úgyhogy remélem hamarosan itthon lesz már. Kép

Kaska,
teljesen korrekt ,amit írtál.Ez csak természetes,hogy üdítõt és rágcsálnivalót mi viszünk magunkkal. Tudod már,hogy sacc/kb mennyi emberre lehet számítani és kikre pontosan?

Babajaga,
hallottam hazaértetek.Üdv újra itthon.Még egy gyors elõkészület és már érkezhet is a babó. Kép

Na nekilátok vasalni,míg kispapa haza nem ér.

üdv mindenkinek

Évi + Petra baba_34+5
Évi24

Sziasztok,

Kaska, koszonom a drukkot, de ugy nez ki, elteszem a jovo honapra Kép ugyanis bekoszontottek a pirosbetus napok.
Remelem, hamarosan elvezhetem a tarsasagotokat, mindenkinek jo pocakosodast, a finiseloknek DRUKKHEGYEK!!!!

Kirmon
kirmon

Snoopy! Nagy gratula a szülésedhez és a babához! Igazán élvezetes leírás volt.

Nelli
nelli2

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet: