A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2007 szeptemberi babák

Fleur! Ez jóóó!!!! Bár tudod, én is így vagyok már másfél hete, és semmi! Persze Nálad lehet, hogy másképp alakul! Nagyon szorítok! :D

Timi: és ilyenkor mit szólt a násznép?! Csak kamillázott, mi?! :lol: :lol: :lol: Hihi! Ja, és nyugis éjszakát Nektek! :wink:

Juba: ne félj, inkább bezséld meg a Babácskáddal, hogy NAPPAL jöjjön, ha jönni szeretne! :)

Jóéjt Mindenkinek! Kíváncsi vagyok, holnap reggelre lesz-e újabb Apróság!!! Nagyon szuper lenne! :D :D :D

Detti
KépKép
kiskolbi

Sziasztok Mammcik!
Amona! de jó, hogy jöttél, már hiányoltunk :lol:
Neked is faros a Csöppséged? Azt hittem csak az én Szentem nem fordult még be :oops:

Hajni! Tényleg egyforma nagynak tűnik, szép mindkettő :lol:

Fleur! Megy drukk!+++++++++++++++++++

KőszegiTimi! Hogy micsoda forgók vannak már :shock: távirányítóóóós? Nekünk nincs, asszem majd én fogok forogni a Babóka körül csak igazán :wink: :lol: :lol: :lol:

Emese! "Ogre királylány" :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Jóccakát Mammikák! Aki meg szülne már, hát vudut neki :lol: :lol: :lol: !

KépKép
KépKép
KépKép
Kép
anitja

Sziasztok!

Ma én is voltam nst-n (ctg-n), akadt egy-két kósza összehúzódás, "csipkelődés". Szülésznő szerint bármi lehet bármikor. Méhszájat már lassan 3 hete nem néztünk, doktorom most szabin van jövő vasárnapig, úgyhogy fogalmam sincs, hogy állok igazság szerint. Egész délután, este derék felöl induló húzódó jellegű fájdalmak vannak. Ja, és Donald kacsa járás! :) Ismerősök szerint változik az arcom (magyarul torzulnak a vonások, hihi), úgyhogy közeleg az idő, legalábbis környezetem jóstehetségei szerint.

Nyákdugó: Háááát, ha nem feltétlenül véres, barnás, akkor lehet, hogy már én is megszabadultam tőle, több részletben. Vicces, de én még 2 szülés után sem tudom, milyen az, mert korábban mindkét alkalommal úgy ment el, hogy nem vettem észre. Lehet, hogy most harmadszor is lemaradtam? :)

Görcsölés: Én is inkább délután és este görcsölök, délelőttönként még úgy-ahogy elketyegek. Alig várom már, hogy valami rendszerességet mutassanak ezek a fránya összehúzódások, nagyon szülhetnékem van, naaaaaaagyon! Én is bízom a hidegfrontban...

Jut eszembe, én kinek küldjek sms-t, ha Gergőbaba megérkezik?

Jó éjt csajok, ha valaki szülni megy, akkor haaaaaaaaaaaajrááá!

Zsu

Kép
Kép
Kép
zsuzsóci29

Hello Lányok,

jelentem, megint nem szültem :cry: ugyhogy megnyitottam a határidőn túliak táborát...
Tegnap viszonylag korán (11 körül) bealudtam, amivel együtt jár, hogy fél 5-kor kidobott az ágy. Gremese, bár lehetne előre aludni!!!! De szerintem ez is egy felkészülés az anyaságra: már most hozzászokik a szervezet, hogy milyen keveset aludni.
Vörösbor: én is hallottam olyat, hogy a doki napi 1 pohárral javasolta a kismamának. Nekünk van saját palackozott borunk (fehér, száraz), sosem szerettem, de képzeljétek nyáron melegben totál megkívántam időnként. A nagy pohár ásványvizembe esetenként beleöntöttem egy kortyot. Annyira jól esett. Mondjuk a jó bor tele van nyomelemekkel, biztos ezt kívánta a babó is. Úgyhogy Irina, szerintem bátran kortyolgass. Mi rossz lehet belőle? Megindul a szülésed??? :lol:
Éjjel megint annyira görcsölt a hasam. De sajnos 0 rendszerrel, csak folyamatos menstruációs görcsök voltak. Épp annyira fájt, hogy nehezen találjak rá a megfelelő pozícióra, de ne szüljek.
Izomláz a fenékben: nekem is szokott lenni, főleg 1-2 hónapja volt. Nagyon merev pozícióban feküdtem éjszakánként (hogy ne forduljak véletlenül se a hátamra) és reggel arra ébredtem, mintha fél óra fenéktornát csináltam volna :lol:
Hajni, elmosolyodtam az "ugorjon apára" felszólításodon. Nálam max a "kússzon-másszon-vánszorogjon apára" megfogalmazás helyénvaló...

silka
silka

Jó reggelt!

Flour!
Reggel van, hol vagy?

Egyre kevesebben vagyunk akik a "még nem akarok szülni táborát erősítik"! :lol:
Nekem szerencsére, úgy néz ki elmúlt az asztmám. Fogalmam sincs mi váltotta ki. A biztonság kedvéért azért beszereztük azt a gyógyszert amit ajánlottál Anikó.

Rettenetesen ocsmány idő van! :x

Andi
Kép
Kép
beke andrea

Kiskolbi
Nagyon jó volt a videó. :) Micsoda kis színész, pedig lehet vagy másfél éves :)

Kispocc
Nekem is zacsis van és én amennyi belefér egy teaszűrűbe (kb 2 kiskanál) annyival csinálok meg egy bögre teát. Ha jól tudom napi több bögrével is lehet inni.
Na tessék Irina már írta is :)
Én is pont ezt mondtam a férjemnek, szerintem így készül a szervezet a nagy feladatra :)

Ancsi
Vuduk mennek.

Anitja
Köszi az infokat a teáról :)
Mi is neked :) Gergők próálkozik még a fordulással?

Irina
Nekem is inkább este, délután vannak.

Hajni
Még meggondoljuk, de talán :)
Ja nem ugyanakkora?

Hörcsög
Engem a pingvinhez hasonlítanak és a férjem előszeretettel viccelődik azzal, hogy hogy megyek :)

KTimi
Nagyon jó a zenélős, forgós. Az alvás nekem sem erősségem este. Pótold, amikor csak tudod :)

Kiskolbi
Igen tudom, ezért is nem éltem bele magam, hogy a tegnap este a nagy nap.

Silka
:) apára vánszorgom :) ez tetszett.

Na egyenlőre semmi jele, hogy szülnénk. Csak a nyákdugó további darabjai távoznak: hajnalban és reggel is. Mindig áttetsző volt.
Ha az esti nem lett volna nagyobb akkor azt is hihetné az ember, hogy folyás. Szóval utánna olvastam és csak akkor véres, ha leváláskor valami picike hajszálér is megreped.

Ma jött a hidegfront nem??!!

KépKép
KépKép
fleur

Sziasztok!

Tegnap már nem tudtam írni, mert a párom kisfiának tartottuk a szülinapját. És hát nem lesz egyszerre a hugiéval… :shock:

A doki el is küldött NST-re és UH-ra délelőtt. Aztán kórházi állományba vettek. Persze csak papíron. Gondolom kapja utánam a lóvét a kórház. Nekem tök mindegy. Így is, úgy is táppénzt kapok… :roll:
Fel is kértem a dokit szülésre, ha már így megvártuk, míg visszajött szabiról. Összeget nem mondott, úgyhogy még nem agyaltam ki, hogy mennyit adjunk. Persze ez még függ attól is, hogy milyen lesz a szülés (mennyit kell velem melóznia), és hogy mennyire lesz segítőkész. De én úgy gondolom, hogy az lesz! :lol: (Bár már hallottam ellenpéldát is, hogy fizettek a dokinak, aztán így is sz.rt az anyukára, mert éppen vitorlázni szeretett volna menni… Na, de ez egy rossz példa!)

Ja! Egyébként még mindig totál zárt a méhszáj, és fent van a pocó… Az UH-n megállapították, hogy 3-as fokozatú a méhlepény. Csütörtökön megyek legközelebb, akkor megint vizsgálat + UH + NST.

Én egyre depisebb vagyok, hogy nem készül a babaszoba… Ez szörnyű!!!

Barátnőmtől kaptunk egy pólyát, úgyhogy abban hozzuk majd szerintem haza a picikét! Csak tartanánk már ott!!! :)

Anitja! Az anyatigris! :wink:

Anikó! Lázra gondolom a Rubophen jó, ugyanúgy, mint terhesség alatt.

Jaj! A málnalevéltea meg ázik… :oops:

Regina
KépKép
mazsola7

Jó reggelt!

Nemsoká indulunk Pécsre terheléses NST-re! Nagyon kíváncsi leszek!!! Majd üzenek, mi volt! (Vagy személyesen, vagy ha bentfognak, akkor Apával vagy a leendő Nagymamival!) :D
Addig is vigyázzatok Magatokra!!! :wink:

Detti
KépKép
kiskolbi

Hajni! Csini pocc! És milyen jó színesek a felsőid! De miért kérdezted, hogy melyik a nagyobb??? :shock:
Jaaa! Én semmi különbséget nem láttam. Azt hittem, hogy mindkettő most készült! :lol:

Fáradtság: Tegnap azon agyaltam, hogy minden délután aludni kéne, ha este vagy éjjel elindul valami, akkor legyen enerdzsi! :shock:

Folyás: Nekem végig volt… Már kezdem megszokni, hogy állandóan tisztálkodás, betétcsere… :(

K.Timi! Én is, én is ilyen körforgót akarok!!! :wink:
Hát én a hátamon egyáltalán nem bírok aludni. Olyan, mintha nem kapnék levegőt egy idő után. Meg mostanában feljebb kell tennem a fejem alvásnál, mert különben nyomja a gyomromat a bébike! Vagy kevesebbet kéne vacsiznom… :oops:

Emese! Te mindig megnevettetsz! Micsoda hasonlatok!!! :lol:

Regina
KépKép
mazsola7

Szisztok!! :D

Lanyok, mi van maaaar? Mindig bekukkantok egy 5 percre, hogy van-e ujabb baba.... :shock:
A ket nagylany ugy lefoglalja a gepet, hogy csak akkor tudok idesompolyogni, ha wc-re mennek... :)

Mi nagyon-nagyon jol vagyunk, nem tudom, minek koszonhetem a szerencsemet, de a nagylanyom utan Rania is egy tunder-baba. Egyszer sir egy nap, amikor a hajat mossuk... :D Egyre tobbet nezelodik napkozben, nagyon figyel, ha beszelunk hozza :D
Este 10 korul megszoptatom, aztan alszunk, fel1 es fel 4 korul kel fel szopizni egy fel orat, aztan alszunk megint 9-ig, 10-ig :D
En nem fejek egyaltalan, mert Rania olyan ugyesen szopizik, hogy kezdettol fogva beallt a mennyiseg (kereslet-kinalat). A nagylanyommal sokat szenvedtem a szopi miatt.

Ne haragudjatok, hogy csak altalanosakat irok, nincs sok idom, de mindig elolvaslak titeket!! Jaj, aki meg pocakos...minden nyug, fajdalom abban a pillanatban elmulik, amint a kis draga elobujik!! Ugyhogy kitartas!! :D Nekem tenyleg nagy csipo-fajdalmam volt, az utolso idokben szinte mozogni sem tudtam...aztan mintha elvagtak volna!!! :D Megszunt a pisiles minden 5 percben, a legszomj, a gyomoreges... :D
Most megyek keszulodni, megyunk nagymama-latogatoba :D

Nagyon drukkolok Nektek, meg ha nem is jovok sokat, mindig gondolok ratok!!!

Sok puszi

Niki
Vendég

Egy baba-mama foto.. :D

Kép
Vendég

Sziasztok!

Jöttem táblát javítani erre sehol egy babuccó. :cry:

Köszi Mindenkinek a poci hsz-t.
Mazsola:
azért kérdeztem, mert Marcinál szörnyűlködtek, h hatalmas a hasam. Most, h uh szerint kicsi lesz a baba, mert azért szörnyűlködnek, h kicsi a hasam és úgy nézek ki, mint egy 5 hónapos. :shock:
sztem is kb. egyformák. A felső kép Marcival készült a 38. héten, az alsó pedig most a 37. héten. :wink:
A felső pedig direkt ugyan az, csak a gép más, így a felső élesebb. :roll:

Kép
Kép
h@jni

Sziasztok!

Jó reggelt mindenkinek!

Hajni!
Ma még messze van az este még akármi lehet.

Niki!
Nagyon szépek vagytok.

Kismamik hajrá-hajrá.

Ildi
Kép
Kép
horcsog

Sziasztok Mammcik!
Irina! Merre vagy? Csak neeeem???

Zsu! Emese küldött annak idején egy listát telefonszámokkal, ott látod azt is ki van már otthon, ki ér rá...
Elküldöm priviben, ha nincs meg.

Fleur! Mostanság nem próbálkozik az Édesem :lol: Nem baj, csak neki jó legyen :lol:

Regi! Nyugika! Ne legyél depis, eleinte úgyis az ágyban, vagy egy fotelben (ahol szoptatod) lesztek a legtöbbet. Ráadásul még ezek szerint (amilyen adatokat írtál) nem nagyon fog elindulni Szelina.

Niki! Olyan jó olvasni Téged. Bíztatóak nagyon a szavaid, szóval nem minden Baba sír sokat :lol: - én ettől egy kicsit tartok megmondom őszintén, hogy nem fogom tudni mi a baj, és csak sír-sír-sír a Baba :oops:

Puszi Nektek!

KépKép
KépKép
KépKép
Kép
anitja

Anitja! Csak még a fotel sincs összeszerelve... :shock: De tudom, hogy legkésőbb, mire hazajövünk készen lesz! De én már előtte szeretném!!!!!!!!! (akaratos vagyok ám! :wink: )

Regina
KépKép
mazsola7

Anitja!

Tudom, hogy nagyon nehez higgadtnak maradni, foleg az elso babaval. A nagylanyom is jo baba volt, megis sokat stresszeltem, fokent az etetes miatt. Meregettem, soha nem voltam biztos benne, hogy eleget evett-e. Arra nem gondoltam a buta fejemmel, hogy ha fejlodik szepen, akkor valoszinuleg igen :D
A masodik egesz mas, meg ha ilyen sok ido telt is el. Mivel Rania nyugodt, nem sir, tudom, hogy minden ok, nem idegeskedek foloslegesen, mert az biztosan atragad a babara.
De ha a baba siros es az elso par het nehez is, utana biztosan sokkal konnyebb lesz!
Vendég

Sziasztok csajok a hideg front senkit nem indított el a szülés csodálatos útján? Különben holnap is lesz front akkor majd holnap startolunk. Bár én még ráérek. :D

Kép
hajagosné szabó éva

Csajok!

Én tegnap este azt éreztem, hogy mára megszülök. Olyan furcsa érzés volt, még meg is ijjedtem. :oops:
Jelentem, leszállt a hasam. Viszont a mai NST teljesen rendben van, Marci végig aludta az egészet. Keltegették, akkor mozgott egy picit, de ennyi! Se méhösszehúzódás, se görcsök!
Az előbb hánytam. Szerintem ez is a közelgő szülés jele!
Még ma jön egy menyasszony, aztán szülhetünk!

Légyszi vuduzzatok, hogy ne 9-én és 10-én szüljek. Apa 9-én (első házassági évfordulónkon) 24 órás lesz, 10-én meg Ferihegyen vizsgázik. Onnan nem jöhet el!!!!

Anikó és Marcika

Kép
aniko80

Sziasztok!

Anitja: Nem kaptam meg azt a bizonyos listát, megköszönöm, ha elküldöd nekem. :) Ha nem Gergő lesz a babád, akkor mi lesz a neve, ha nem titok? Jöhet priviben is.

Én is izgatott vagyok, szülhetne már valaki! Például én... :)

Hajrá és vudu csajok!

Zsu

Kép
Kép
Kép
zsuzsóci29

Sziasztok!

Látom ebben az álmosító időben senkinek sincs kedve írni.

Fleur Az jó :lol:
Viszont nem szeretnélek elkeseríteni, de én még péntek este megszabadultam tőle :roll: és azóta semmi :? Sajnos :? Pedig már nagyon szeretném. Remélem nálad több pozitívumot jelent :lol:

Anikó Hajrá :lol: :lol: szeptemberi babánk még nincs :lol:

Silka Szerintem 2 nap és csatlakozom hozzád a túlhordók táborába :cry: :cry: Kicsi lányom nagyon jól érzi magát odabent 8) A holnapi hidegfront még hatással lehet ránk :D

[b]Niki
Nagyon szépek vagytok :lol: Jó olvasni, hogy Rania ilyen jó kislány :lol:

Mazsola nemsokára készen lesztek hidd el :wink: :lol:

Irina :?: :?: :?:

KépKép
Kép Kép
l.móni

Sziasztok!

Most értünk haza Nst-ről hát az én kis manóm teljesen be volt ájulva,ketten rázták a hasamat de akkor sem ébredt fel.
Bár ilyen időbe én is inkább aludnék.Méhösszehúzódások alig voltak még a harmincat se érték el. A vérnyomim 140/80 ,azt mondta a doki ,hogy mérjem egy nap kétszer és csütörtökön mutassam meg neki.Remélem nem akar befektetni! :(

Irina!Merre vagy neked már rég be kellett volna jelentkezned?! Csak nem? :D :D Akkor tessék nekünk üzenni had örüljünk mi is!

L.Móni!Te is nagyon eltüntél!!!

Silka!Ne szomorkodj itt a hidegfront még bármi lehet :D

Kiskolbi!Várjuk a híreket!

Niki!Szerencsés vagy,hogy ilyen nyugodt Rania és milyen édes!

KépKép
juba

Juba A 140/80 még nem olyan vészes, szerintem az orvosod csak biztosra akar menni, hogy így a végére biztos ne legyen semmi baj veletek :lol:
Befeküdnöd pedig biztos be kell majd, hisz pár nap múlva szülsz :lol: :lol: :lol:

KépKép
Kép Kép
l.móni

sziasztok lányok!
jelentem az utolsó mester is elhagyta a házat 8) 8) 8)
anyukám lakása kész, így mi is mident el tudunk rendezni. a két hálószoba fullra készen van. a nappaliban a z összes könyv és a könyvespolc ragyog, csak a tv és a házimozi összerakása van hátra. valamint a konyha és a fürdő. a konyha még egy nagy falat lesz, mert az összes bútor oda lett behordva. de legkésőbb vasárnap estig a lakás az egész ház csillog-villog majd. alig várom. minden alkalommal, amikor szétnéztem, elkapott a sírógörcs. de már jó!!!! mondjuk szerintem ennyire mint most ez a lakás soha nem volt kitakarítva. :lol: le a kalappal apa előtt. 8)

mindeközben folyamatosan keményedik a hasam. időnként pedig görcsöl, de rendszertelenül, a hátam szét akar szakadni, annyira fáj. és folyamatosan hízok.

hát ezek vannak!

Niki!
örömmel hallom,hogy vannak szerencsés kisbabók és anyukák. :o
Irina, Lmoni, Silka!
Hajrá-hajrá!

kissé depire hajlamosító ez az idő!

Puszi
Ildikó

Ildikó
KépKépKép
sense4

Juba:
a 140/80 a határ,mérd, de az nem vészes. Nekem van, h sokkal több, mégsem kellett befeküdnöm. Ha szereted a vörösbort napi fél-1 deci. Az is leviszi kicsit.

Csajok:
szüljön mááá valaki. :)

Érdekes én még nem szeretnék, de lehet ezzel egyedül vagyok. :lol: :lol: :lol:
Én jövő hetet néztem ki magamnak, vagy a következőt. :wink:

Kép
Kép
h@jni

Jelentem elkezdtem összepakolni a cuccom, parázok is miatta, babonás vagyok és nehogy emiatt szüljek mostanság. Hétfőig kikell húznunk még. :oops:

Kép
Kép
h@jni

Ildi Ez nagyon jó :lol: :lol: Majd kérünk szépen fotókat a lakásról :lol: A hízás miatt ne aggódj, szopi alatt szépen le fog menni. :lol: Így, hogy készen vagytok akár már meg is születhet babóka :lol:

Hajni Megy a drukk, hogy hétfőig kihúzzátok :lol: De szerintem Lillácska tudja a dolgát és csak a jövő héten szeretne megszületni :lol:

KépKép
Kép Kép
l.móni

Sziasztok!

Sehol új baba?Csajok húzzatok bele! :D

Végre majdnem átaludtuk az éjszakát!!!Lehet használt a citromfű tea... :roll: Bármi volt is hálás vagyok. :D

Nem fáj valakinek a mellbimbója?Belehalok olyan rossz...Tippek rá??A mellem nincs begyulladva és használok bimbóvédőt is. :roll:

Voltunk ma sétálni,Zéti bealudt rendesen közben.Nekem is olyan jólesett végre a levegő. :D

Megy a drukk mindenkinek aki szülni szeretne!

Puszi!

Kép

Miléna és Zéti
milénamoni

Húúú! Anikó! Szerintem Te leszel a következő! Megy a vudu! :wink:

Mi lenne, ha mindenki megvárná az októbert a szüléssel? :shock: Vicces lenne! :lol: Persze ez úgysem lehetséges, mert a dokik nem hagyják bent addig a babákat... :roll:

Tényleg! Irina egész nap itt szokott lenni. És most nem szólt, hogy áramszünet lenne… :?: :?: :?:

Sense! Gratulálok, hogy készen vagytok! A takarítás már egy élvezet a koszolás után. Csak szépen lassan! Postáztam, amit kértél!!! De csak ma sikerült (bocsi :oops: !).

Én pénteken szeretnék szülni! :wink: A kolléganőm azt mondta, hogy akkor csütörtökön 3x jöjjek fel a harmadikra lépcsőn... :shock:

Regina
KépKép
mazsola7

Hello Lányok,

szerintem a babáknak egyszerűen nincs kedvük kijönni a jegesmedvék közé!!!! :shock: Most őszintén, Ti szeretnétek "36 fokos nyárból" 12 fokos koratélbe kerülni??? :lol:

Sense,
gratula a kéglihez, várjuk a fotókat!

Regina,
még viccnek is rossz lenne :lol: :lol: :lol: Az nálam 44 hét lenne! :shock: Szerintem bekerülnék a fókuszba, az biztos. Ja, meg rögtön vehetném az elsős könyvcsomagot a drágámnak, mert akkora lenne :lol:

Mintha úgy rémlene, hogy Irina ma NST-re ment volna. Lehet, hogy bekavart szegénynek az idő meg a metró miatti közlekedési káosz. Persze az is lehet, hogy ottmaradt szülni :lol: (De ahogy ismerem őt, biztos dobott volna valakinek sms-t) Hát, várjuk ki a végét :wink:

silka
silka

Sziasztok!!! :lol:

Na, itt vagyok én is, csak éppen mnegint átaludtam az egész napot. Egész éjjel csudajól aludtam, és ráhúztam napközben 2-2 órás alvásokkal :oops: . Hát, ez már nem is normális. Botond rugdal, én meg csak alszom, eszem. Ennyi a napom :lol: ...

Hajni!
Tök csini a pocid, és egyáltalán nem kicsi. Ne is foglalkozz a sok tudálékos hülye beszólással 8) :lol: !

Irina!!
Hol vagy???Csak nem... :shock: :lol:

Juba!
Szerintem sem nagy gáz ez a vérnyomásérték, persze azért figyeld csak, ahogy a doki mondta. Nekem mindig 110/70, aegyszer felment 130/85-re! Akkor figyelni kellett nekem is, de azóta se volt magas.

Niki!
Tündéri ez a Kismanó!!! :lol: Annyira irigyellek, hogy ilyen kiegyensúlyozottak vagytok! Majd én is igyekszem, de én alapból az a túlpörgős fajta vagyok... :?

Sense!
De jó!!Gratulálok a lakásfelújításhoz! Jaj, ha belegondolok, hogy mi még hol állunk....Karácsonyra költöznénk az új házunkba, babával biztos nem lesz könnyű...

Na, majd jelentkezem még, hajrá mindenkinek!! :lol:
kispocc

Sziasztok!

Megjöttünk Pécsről, és nem fogtak bent! :D Az NST-n minden rendben volt, méhszáj még eléggé zárt, úgyhogy valószínű ezen a héten se szülünk. Jövő kedden kell újra mennem.

Szóval a terheléses NST a következőképp néz ki: ugyanolyan, mint a normál, csak közben vénásan egy kanülön át benyomnak némi oxytocint. Aztán nézik, milyen fájásaid vannak tőle, illetve, hogy hogyan reagál a baba. Mindjárt leírom azt is, mire jó, de előre annyit, hogy ezek a "fájások" 60-as körüliek voltak, ehhez képest nem éreztem semmi "fájást", csak keményedést. :shock: Én itthon "magamtól" sokkal durvábbakat szoktam nyomni... :roll:
A lényeg tehát: ha jön a fájás, akkor ha nem működik már jól a lepény, a baba oxigén- és kajahiányba kerül a fájás idejére, és akkor lezuhan a pulzusa. Ha viszont jó a lepény meg a köldökzsinór-keringés, akkor a lepény magától tudja kompenzálni ezeket a kellemetlenségeket, és akkor babukának semmi baja sem lesz. Ha tehát rossz a terheléses NST-d, akkor könnyen a kórházban vagy szülőszobán találhatod magad. Röviden ennyi. Lehet, hogy Nektek ez nem új, mindenesetre én nem voltam tisztában vele... :oops:

Később még jövök, jó front-viselést, és igen, VÉGRE VALAKI SZŰJJÖN MÁÁÁ! :wink:

Niki: nagyon szerencsés Anyuka vagy! :wink:

Detti
KépKép
kiskolbi

trotyi potyi moty-moty-moty
kuzyi mutyi toty-toty-toty
zics zucsi poty poty poty
kaki

Detti
KépKép
kiskolbi

Ja, meg még azt is nézték, mennyi oxitocint kell adniuk egy valamirevaló fájáshoz. Volt mellettem egy kismama, szegénynek tolták ezerrel, mégse reagált. Jó magasra kellett állítaniuk a szintet, hogy legyen valami. Babácskája ráadásul közben végig szundizott... aztán kiderült, már jól ki volt tágulva, és azt mondta a dokija, hogy ha megvan 3 ujjnyi, akkor nem megy haza, hanem marad és szülnek... kíváncsi lennék, végül mi lett vele... :roll:

Detti
KépKép
kiskolbi

BASSZUS! :shock:
EZ A LÖKÖTT PÁROM ELKÜLDTE NEKTEK A HÜLYE MONDÓKÁJÁT!!! :shock: AZT HITTEM, CSAK HÜLYE ÉS ENGEM AKAR SZÍVATNI ! KOMOLYAN MONDOM, MEGYEK ÉS KITEKEREM A NYAKÁT!!! :twisted: :x :cry: :cry: :cry:

LÉGYSZI, NE HARAGUDJATOK!!!! :oops: :oops: :oops:

Detti
KépKép
kiskolbi

Nem semmi ez a mondóka az oldal elején! :wink: Dehogy haragszunk!!! :lol:

Regina
KépKép
mazsola7

Hát ez az! Az OLDAL TETEJÉN!!!! Elsüllyedek! Úgy tűnik, ha Máté megszületik, 2 gyereket kell nevelnem!!! :shock: :shock: :shock: Jaaaaj!!!!

Detti
KépKép
kiskolbi

Hahó!!!

Lányok!!!!!

Ti miben hozzátok haza a babát,ha pl. ilyen 15 fok körüli lesz a hőmérséklet???????
Minden részlet érdekel!!!!!!

ancsi26

Csajok nektek nincs valami kis folyásotok? Átlátszó színű? Ha valaki valamit tud róla informáljon már kezd egy kicsit idegesíteni. Nem sok van de azért aggaszt egy kicsit.[/b]

Kép
hajagosné szabó éva

Kiskolbi,
hát nem semmi ez a kis mondóka. Kétszer is nekifutottam a hozzászólásodnak, mert nem értettem, mire írtad. De most már minden világos :lol: :lol: :lol: Teljesen megértelek, időnként én is úgy érzem 2-t fogok nevelni hamarosan. :lol:
Ja, és köszi az nst info-t, sosem tudtam, mi értelme van. Mindig csak annyit mondanak, hogy a bébi nagyon jól érzi magát odabenn. Hát, ezt meg magamtól is gondoltam, mert akkor már kijött volna...

Ancsi,
szerintem felöltözteni sokkal könnyebb. Én speciel eddig azon aggódtam, hogy a plüss hazajövős szett (rugi, kiskabát, sapka) le fog szegényről olvadni, mire hazaérünk a 35 fokban. Takarónk meg van, úgyhogy jól be lehet majd bugyolálni. És még a kocsiban is fel lehet kapcsolni a fűtést, ha kell...

silka
silka

kiskolbi: tudjuk, hogy te voltal :)

KépKép
Kép Kép
l.móni

Kiskolbi!Örülök,hogy minden oké veletek,és köszi,hogy leírtad ezt a terheléses dolgot én nem tudtam milyen lehet :D :oops: Ja! Ez a mondóka nagyon szupi :lol: Köszönjük a párodnak,én nagyon jól szórakoztam rajta! :lol:

Ancsi!Én is pont ezen gondolkodtam,hogy ilyen időbe mibe kellene a babust hazahozni?? :shock: Igazából nem is nagyon van még neki vastag rucija,szerintem a héten el kell mennem egy beszerző körútra.

Hajagosné Éva!Nekem is van egy kis folyásom de az enyém nem teljesen átlátszó.Én GYNOFLOR nevü hüvelytablettát kaptam rá.(úgy,hogy a doki meg se vizsgált csak mondtam neki,hogy mi a helyzet :shock: )

Sense! De jó!Kérünk képet az "új" lakásról!

Köszi mindenkinek a vérnyomásos infót :D

KépKép
juba

Jaj, de jó, hogy nem nyeltetek le keresztbe! Kezdek megnyugodni! :oops:

Juba, Éva: nekem megvizsgálás után írt fel a múltkor Gynoflort, nem rossz az, nyugi. Mondjuk a folyásom még mindig megvan, de legalább helyreáll tőle a hüvely baciflórája.

Ancsi: jogos a kérdés, sokat filóztam rajta én is. Gondolom egy tapasztalt anyuka majd választ ad. Silkának egyébként igaza van, takaróval meg fűtéssel sok mindent meg lehet oldani. Különben meg várd ki a végét, amennyire jól érzik magukat a babák odabent, még lehet, hogy vénasszonyok nyara lesz, mire megszületnek, és akkor aktualitását veszti az egész, jön a fürdőruci-napszemcsi. 8) :lol: :lol:

Detti
KépKép
kiskolbi

Sziasztok!

Kiskolbi! Gergő jó fej!!!!!! Az én Gergőm is ilyeneket csinál, csak skype-n.... :cry: :lol:

Miléna! Fájó, berepedt bimbóra: Anyatej+babanyál+szellőztetés!!!!!

Kérdezte valaki korábban, milyen gyogyit szedtem a mellgyuszira. Amoxicillin antibiotikumot, ami penicillint tartalmaz. A penicillint terhesen és a szoptatás alatt is lehet alkalmazni.
Kismamák és szoptatós anyukák lázcsillapítója: a Rubophen. Ezt is lehet szedni gond nélkül.

Niki! Most irigyellek téged, hogy Rania ilyen jó baba. Az enyém - ma két hetes és ez a hasfájósság kezdete - pár napja vigasztalhatatlanul sír. Szerencsére csak nappal, éjjel 2,5-3 óránként kelünk szopizni. Nappal családi életet él, és fáj a pocikája. Órákon keresztül nem lehet megnyugtatni. Csak a cici, meg ölben alvás. Ráadásul nekem a hülye mirigyes bimbó miatt a cicimben alig van tej, 20 milit tudok lefejni, a másik meg gőzerővel működik, abból etetem. A lefejt 20 milit meg cumisüvegből odaadom. Valószínűleg elzáródott egy tejcsatorna, borogatom, masszírozom, fejem, de még nincs javulás. Babuka szopizni nem tudja, túl nagy a bimbó a csomó miatt.
Vannak gondok, próbálok pozitívan hozzáállni, de néha elkeseredem.

Irina! Csak nem szülsz? :shock: Bár biztos szóltál volna.

Na megint kiabál a drágám, mennem kell....

Kép
Kép
Kép
gremese

Juba, Kiskolbi Nekem ez inkább olyan vizszerű, nem olyan mint a hüvelyi folyás. De pénteken úgyis megyek a nőgyógyászomhoz és majd mindent megbeszélek vele. Köszi az infókat. Pusz.

Kép
hajagosné szabó éva

HÍREK IRINÁRÓL!!!!

ÁDÁM 15 ÓRA 17-KOR MEGSZÜLETETT!! ANYUKA ÉS BABA JÓL VANNAK. IRINA MINDENKIT PUSZIL ÁDI 4170 G ÉS 57 CM

IRINA ITT IS GRATULÁLOK NEKTEK
:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

KépKép
Kép Kép
l.móni

Hú IRINA megtörted a csendet!!!!
Nagy-nagy gratula!!!!

Andi
Kép
Kép
beke andrea

Sziasztok !

Irina : nagy gratula Ádámhoz. Sok pihit és tejcit nektek !

Lányok nem tudom ti, hogy vagytok vele de nekem szétrobban a fejem annyira fáj.

Na ma annyira pihentem, hogy bent voltam a munkahelyemen kicsit dolgozni.

Na megyek pihizni csak benéztem, hogy mi zu.

Pusz mindenkinek.
20200310173350

Sziasztok,

Ma 12.15-kor megérkezett Asztalos Bende. 2800 gramm, 47 cm. Mindenki jól van szerencsére.

Többieknek további szurkolás!!!!!

Manófalvi & Bende
KépKépKép
manofalvi

MANÓFALVI :lol: GRATULÁLOK ÉS SOK BOLDOGSÁGOT KÍVÁNOK NEKTEK :lol: :lol:

KépKép
Kép Kép
l.móni

Hajni Most már javítgathatod a táblát :lol:

KépKép
Kép Kép
l.móni