A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2007 júliusi babák

Faszomkarate. Az izém is kivan a mai nappal. Kezdődik azzal, hogy a drága párom ismételten elővette a jó stílusát, hogy rám sem szar, ha kimehetett a városból. Fel sem képes hívni, hogy jó reggelt, jól vagyunk-e. Beígértem neki, hogy ezentúl amennyit költekezik az offroados meg ilyen-olyan hétvégi szórakozásaira, ugyanannyi pénzt én is ki fogok magamnak követelni, s magamra vagy a gyerekekre költöm. Há mi a pöcs.
Aztán folytatódik azzal, hogy felment a cukrom az internet szolgáltatóra, olyan pocsék a kapcsolat, hogy épp csak piheg. Aztán valamit mókszereltek rajta mikor felhívtam őket, de utána még pocsékabb lett.
Aztán most meg nem ment a babanet.
Grrrrr.

Kép
kissmanó

Apgar:
bőrszín, izomtónus, szívfrekvencia, reflexek, légzés
. Mindegyikre 2 pontot lehet kapni. Ha pl. kicsit lila, akkor arra csak 1 pontot kap, ha nem lila, akkor 2t stb. Így az 5*2=10 a legtökéletesebb, és a 0-1 a legrosszabb.
Én 2 mérésről tudtam (0. és 5. percben), de gondolom, ez is kórház függő.
A későbbi szakértőknek fontos, hogy mennyi volt, hiszen oxigénhiányra, sérülésre utalhat, ha nem 9-10 pont, illetve az is fontos, hogy a 2 "mérés" között van-e, és milyen irányú különbség.
Vendég

Manó! Nyugit küldök neked es sok pihit! :D
Jövööhéten már jösztök! :D

Bori! Kösz az infót! 0-1 nagyon rosszul hangzik...
molkata

Jó reggelt meg napot! :)

Egon bébinek nagyon sok BOLDOG NÉVNAPOT Kívánunk! :D
Vendég

Annee! Köszike Egon nevében is! :D
molkata

Sziasztok!

Gyönyörűek a bébek! Olyan jó nézegetni őket, és nagyon sokat változnak.

EGONNAK BOLDOG NÉVNAPOT!

Kata! Nálunk is egyre kevésbé szereti a babakocsit, egyre kevesebb neki a hely. Már a gyerekülést sem kedveli mert már alig fér bele, lassan ki kell venni a szűkítőt.

Lynia! Pihizz ha tudsz, és gyógyulgass!

Dobok én i egy friss képet most készült a játszószőnyegen.
Kép

Kép Kép
emi_25

Ná, most esett le. A Ti kórházatokban más jelölést használnak, és 3x mértek.
10/1 = 10 pont az első percben, 10/5, 10 pont az 5. percben, 10/10, az 10 pont a 10. percben. Legalábbis csak ez logikus.
Az istvánkórházban 7/9 jelölés volt arra, hogy az első percben 7 pontot, az 5.-ben 9 pontot kapott enyémÁdám. Nálatok ez nem lehetett, hiszen a 10/1 az istvánkórházas jelölés értelmében egy egészséges baba az 5. percben inkubátorban lenne. Az meg nem volt, ugyebár. Meghát nem 10ről szoktak 1re esni.
Szóval, sztem a makk egészséges baba számai ezek!
Vendég

Sziasztok!

Off
Tud valaki ajánlani nekem jó (magán) szájsebészt Bp-n, aki viszonylag
sürgősen tudna fogadni?

BEdurrant a bölcsességfogam, már az arcom is tiszta vörös, nagyon fáj. Ki kellene műteni, de ha a hivatalos utat járom , előbb fél napot kéne a fogászaton dekkolni beutalóért... :evil:

ON

Képzeljétek, BEninek elő kellett venni a 68-as bodykat. Bakker, Emi 3 hónaposan hordta őket (ja, és a legtöbb rózsaszín...de gondolom őt még nem zavarja :oops: )

Apgar: Eminek háromszor a nyakára volt tekeredve a köldökzsinór, az volt a szerencséje, hogy jó hosszú volt. Apgarja 10/10-es lett.

BEninek 8/10-es, nem sírt fel először, csak nyöszörgött.
(Emi szerintem már ordítva született.. be sem áll a szája a mai napig)

KépKépKépKépKép
uxi

Bori: vhogy én is így gondolkoztam, mert nem mondták, h gáz lett volna ( rá szoktam kérdezni). Ha 1 lett volna az érték, biztos vitték volna az intenzívre (Jajjj :oops: ). Ti mikor ünneplitek az Ádám-napot? Mi szept. 9-én. Karácsony legyen karácsony :wink:

Hason fekvés: lányok, írjátok meg légyszi, ki fekteti hason a bébit!

Kicsi Egon! Sok boldogságot kívánok!

Na UXI, én pont most akartam büszkén újságolni, hogy kisfiam kinőtte az 56os méretet :D De akkor ti eggyel előbb tartotok
Szóval ezen a héten már alig mentek rá, és bár kaptunk kölcsön jópár rugit meg bodyt, természetesen anyukának el kellett mennie vásárolni. A biatorbágyi Outlet-ben van egy egész jó bébicuccos bolt. Na most bemeóztuk :D Olyan csinibini lesz a kicsike :D
Megmondom őszintén nagy pénzköltésnél mindig azzal vígasztalom magam, hogy majd a tesónak is jó lesz.

Most a 2 pasi alszik, ha felkelnek, megyünk a nővéremhez, ahol 3 unokatesó (3,2 és 0 éves lányzó) -val most lesz az első nagy találkozás.

Kép
Kép
emma1976

Sziasztok!

Uxi, én sajna nem ismerek szájsebészt csak fogorvost.

MArci 9/10el született. Én is arra gondolok, amit Bori írt, hogy az első, ötödik és tizedik percben néztek Apgart nálatok.

Voltunk Bababörzén. Vettünk hosszúújjú bodykat, kocsicipőt, sapkákat, no meg popsitörlőt. Az nagyon megérte. Viszont pelenkát jó, hogy nem vettünk, mert a Tescoban olcsóbb még így is.

Hasonfekvés: Marci nem szeret hason feküdni, így mi "tornáztatás" címén szoktuk hasrafektetni, hogy erősödjön. Hasrafektetjük a kezeit pedig a teste mellé párhuzamosan, és neki kell a kezét a feje mellé vinni. Ha nem megy a homlokánál meg kell emelni. Ma elkezdte a fejét tartani hasonfekvésben.

Gripe water: ti akkor adjátok, ha fáj a hasa? Vagy ezt is úgy kell adni, mint az Infacolt evés előtt?

Játszószőnyeg: Kinek milyen van, és meg van vele elégedve? Szeretnénk már Lurkónak venni és mi ezt néztük ki, de kiváncsi vagyok nektek, milyen van.

Kép

kispiskóta

Egon, Nagyon Boldog névnapot kívánunk!!!

kispiskóta

Ági, mi is szept 9re gondoltunk, ne toljunk már ki szegénnyel. karácsonykor elsikkadna, hogy őt is ünnepeljük.

Hasonfekvés. Nálunk kevéssé volt, mert Ádám nem szerette. Csak kötelezően napi 1-2 * 20-30 perc, meg kb. heti 1-2 hason alvás napközben. Azonban most, hogy észrevette, milyen jó, felemelni a fejét, már élvezi, így szinte óránként 15-20 perc, amíg el nem fárad.
Vendég

Sziasztok!Egonnak boldog névnapot!Remélem jól vagytok kismamik,bébik.Ma Beni kicsit hisztis volt nem volt neki semmi sem jó.Nagy nehezen elaludt.Végre ki is tudtam normálisan takarítani.Ma kaptam egy levelet,hogy kedden indul a bebi masszás 60€ tíz alkalommal kell menni.Már nagyon várjuk.Októberben kezd a bébi úszás arra is megyünk.Tényleg ti fogtok járni bébi úszásra?Nálunk Beni nagyon élvezi,hogyha a nagykádban apával "úszkálhat"ùgy hogy mi tuti nem hagyuk ki. Kép Nekünk ehez hasonló van.

Lilypie Fifth Birthday tickers

Lilypie Fourth Birthday tickers
Lilypie First Birthday tickers
hemej

Zsú!
Játszószőnyeg. Nekünk csak szőnyeg van, nincs rajta ilyen ív, helyette van a trapéz (mind2t kaptuk). Nekem ez így kényelmes, mert ha a kanapén efxik, akkor is fölé tudom rakni a játékokat. A szőnyeget bárhová tudom tenni, és így, hogy nincsenek rajta a játékok, könnyen megközelíthetőek lesznek a szőnyegre varrt foglalkoztatók (tükör, zörgős papír, érdes felület, felnyitható rész, zseb) később is, ha már kúszik. Bár, gondolom ezekről is le lehet szedni a boltívet.
Én elégedett vagyok velük, főleg, hogy múltkor a 8 hónapos, és 2 éves vendégeinket is lefoglalták ezek az eszközök! (jó, a 2 évest csak rövid ideig)
A trapézon van pörgethető, és nyomkodásra sípoló rész is. Az nekem hiányzik ezekről a textil boltívekről.
Vendég

efxik=fexik=fekszik 8)
Vendég

Bori, nem raknál képet a szőnyegről és a trapézról?

Nekem csak az volt a fontos, hogy a szőnyeg jó nagy legyen, ne tudjon olyan könnyen lefordulni róla (na nem mintha forogna :oops: ). De most én is elgondolkodtam a szőnyeg, trapéz felálláson. Valahogy így: Kép

Kép

Hemej, de én szeretnék Marcival járni, és külön szerencse, hogy itt van nálunk a Pólus hotel és ott van bébiúszás, és oda jár alacsony padlós busz, és gyalog is csak 20 perc. :lol: Szerintem egészséges dolog.

kispiskóta

Bori - érdekelne a játszószőnyeg, lécci lécci fotós bemutatót. :!:

Kata - Egon csimotának boldog névnapot!

Miután apának jól megírtam a magamét, megjött a sógornőm a kis tüneményes csajszijával, így már jobb lett. Most elmentek egy haverjához látogatóba, nemsoká kell jöjjenek, uhhó én ma mán nem leszek. Pusszantás.

Kinderke - hun vagy? Mellgyuszival mi lett?

Emi gyógyulgass, nem ér beteget jelenteni Majusnál

Kép
kissmanó

Boldog névnapot Egonnak! :wink:

Lilypie Maternity tickers
lynia-

Kinderke balatonon. elkéredzkedett! csak holnap jönnek vissza!
Vendég

oké, nem emlékeztem :oops:

Kép
kissmanó

a szőnyeg:
Kép
a szalmakazal felhajtható, és síp van benne, a bokor felhejtható és zörög, a felhő zörög, a bárány érdes, a nap tükörfóliás, a tavon fólia

trapéz:
Kép
olyan, mint Uxiéknak, az oldalán alul középen egy-egy pörgethető gömb, egy sípoló, és egy recsegve forgatható álltka.
mondjuk ezek meg kicsit kemény tárgyak, amikor még hadonászik!
de a pörgethető gömb lenyűgözte a 2 évest is!
Vendég

Sziasztok!

nincs net csak Anyunál és nem mindig tudok átjönni.talán jővőhéten megcsinálják Ricsi gépét így gyakrabban leszek.

voltunk csípő szűrésen és soha többet nem megyünk sztk-s orvoshoz inkább kifizetem a magánt.szóval bemegyünk kiveszi Nyunyit a kocsiból és kérdezi hogy balra is tud-e nézni,mondom persze azért az ablak felé forditja hogy felfigyel-e rá.
aztán levetközteti és elkezdi
-ajaj van csípőficamos a családban?
-nincs!
megnézi uh-val
- ja annyira nem nagy a baj!
tornáztatni kell meg terpesz pelenkázni.
hívtam a védőnőt ő is mondta hogy az 2/A nem olyan vészes.

MIÉRT KELL STRESSZELNI AZ EMBERT?

nekünk vicces az apgar az én záromón 10/10 Nyunyién 9/10 van

játszószőnyeg a héten vettem elő és ugy látom bejön.

Bridzsi

Kép
esztora

Helloka!
Köszönjük az Egon köszöntéseket! :D

Emi! A pici Lilla már nem is olyan pici. :D Es még mindig milyen nagy a haja. :D

Nekünk is játszószönnyeg és két trapéz van. Mi is kaptuk. :wink:

Egonra mostmár csak a 68-as body-k jók, de rugdalózóból még az 56-osak is. :P

Hemej! Èn még gondolkodóban vagyok, de aszem inkább csak pancsolni fogunk járni, mert féltem alámeríteni. :shock:

Emi! Hogy vagy? Láz? Sok pihi!

Esztora! Az a doki se volt semmi, amelyik Egont uh-azta, még Veszprémben. Elööször is, nem akarta elkezdeni, mert azon vacilált, hogy azon a napon nem csecsemööket szoktak küldeni. Hót flegma volt. Aztán mondta, hogy tegyem az ágyra, persze oda, ahova a felnööttek a s..güket teszik :twisted: Èn terítettem le az ágyat, majd megcsinálta, de végig egy szót sem szólt. Csak a záróból tudtuk meg, hogy minden ok.

Akkor küldök pihiszékes képet. Ùgy látom bejön Egonnak, de ez a Grétusé :wink:

Kép Kép
molkata

Kati köszi, most csak fáradt vagyok, a fejem nem zsong szerencsére! azért a lázamat megmérem még majd, de nem érzem hogy lenne vmi, habár tegnap is meglepődtem amikor láttam, hogy van!

Nagyon jók a képek!

lynia-

Emi! Örülök, hogy jobban vagy! Pihizz!
molkata

Sziasztok!

Már megint kész vok.
Bogi 17óra óta folyamatosan zabált, most alszik.
Többsoron leszívta a cicim egy csomó tápit bezabált, fürcsiztünk, két kakis pelus, egy rakás ordítás, repülőzés, de végre alszik...
Akkora pocakja van, hogy csak na, de persze nem panaszkodom mert eddig csak keveseket evett, de hová fért belé ennyi?!
Kis vacakom, most olyan elégedetten alszik, a cicim meg már megint tele van, azt hiszem fejhetek.

Én nem szoktam Bogit hason fektetni, gyülöli, kb 5percig birja, aztán üvölt.
Viszont úgy szoktam hason fektetni mostanában, mikor büfoznénk és nem jön a büfi vagy a puki, akkor hason fektetem a combomon, de úgy hogy a feje ne érje a combimat, azt egy darabig viseli, sőt, néha még tetszik is neki, mert szoktam mozgatni a combom a pocakja alatt, és az lehet hogy jó a pocakjának.
Viszont Bogi nagyon tudja tartani a fejét, mikot büfiztetem akkor simán kifeszíti magát és úgy tartja a fejét mint a fene, mikor meg elfárad, akkor nekidönti az én fejemnek, szal tök erős baba, ja és mi is már a 68-as body-kat meg rugikat hordjuk.
Persze van olyan 62-es rugi ami még épp jó, de van olyan ami egyáltalán nem jó már.
Két ma délelőtti kép, 62-es rugiban, ezt már nem adhatom rá többet, mert ha kinyújtja a lábát nagyon feszül.

Kép

Kép
Vendég

Kata!
Egonkának nagyon sok boldog névnapot kívánunk!
Vendég

Sziasztok!

Tegnap nem tudtam jonni

Egonnak boldog nevnapot!!!

Nagyon edik a babyk :D

Enikon, nagyon hasonlitanak Rad tenyleg a manoid!

Apgar es egyebek, itt semmi ilyesmi adatot nem osztanak meg velunk. Nem is tudtam eddig, hogy van ilyen :oops: Mondjuk ha baj lett volna biztos mondjak...
Mostmar nagyon kivancsi vagyok a keddi vizsgalatra...

Jok ezek a jatszoszonyegek meg trapezok... Majd vmit kene csinalnom nekem is, hogy elfoglaljam, fejlesszem a babam. Node majd ha hazamentunk.

Hasonfekves: Bufi kozben ha elalszik a vallamon es en lefekszem lassan ugy megy, de ha hasra forditom az agyon vagy szonyegen akkor emelgeti a fejet, nyomogatja magat, majd ha elfaradt leteszi a fejet vagy eldol oldalra. Ha oldalra dolt akkor meg van oldva a problemaja, ha csak lerakta a buksijat s elege van akkor nyoszorog s akkor hatara forditom. Hason altatni viszont nem szeretnem egyaltalan. Szoval csak akkor van hason, ha vele vagyok s figyelem.

Tegnap nagyon nyugos nap volt, nehezen jott kaki, igy felebredt, nem aludt el s estere mar olyan faradt volt szegeny, hogy amiatt sirt. Am az ejszakank nagyon jol telt.

Kellemes hetveget tovabbra is!
Vendég

Sziasztok!!

Visszaköltöztünk!!

Most már remélem többet tudok jönni :wink: Megpróbálok majd visszaolvasni,de iszonyat lemaradásom van így lehet,hogy most megfigyelő állásba húzódok,míg újra tudok mindenkiről mindent. Na jó ez esélytelen :wink: A lényeg,hogy igyekezni fogok és éljen soká az internet!!

pusziiii
Vendég

Sziasztok!

Nekem kezd olyan érzésem lenni, mintha Marci visszafele fejlődne. Még kéthetes korától kezdve úgy két hétig volt, hogy minden, de minden este 6-tól üvöltött az esti szopiig. (9ig) Na tegnapelőtt újra kezdte. Tegnap már azt hittem megbolondulok. Ilyenkor semmi nem jó neki, az se ha kézben van. De nem az a keserves sírás, hanem üvöltés. Kétszer nyugodott meg fürcsikor, és az esti szopikor. Na akkor hál égnek elaludt.

Ma megyünk nagyimhoz, ott lesz anya szülinapja megtartva a kertben még élvezzük az utolsó meleg napokat.

További Jó Hétvégét.

Ja végül külön játszószőnyeg és külön trapéz mellett döntöttünk.

kispiskóta

KATA!!! Nagyon szepen koszi a masszazs leirast, kedves Toled!!!

Udv Orsi! :D
Vendég

Hali!

Boldog névnapot Egon!

Hasonfekvés: ha azt szeretnénk, hogy Bors aludjon, hason kell fektessük, háton minden napszakban aktív. Sokan cseszegetnek érte, hogy úgy nem szabad, mert a bölcsőhalál 80% így történik, dehát most mit csináljak? Valaki írta ezt a mondást ide: "elveim voltak, mostmár gyerekem van...." vagy valami ilyesmi. Azóta ezen mondás csilingel a fejemben, mennyire igaz! Ezért van légzésfigyelőnk, napközben meg amikor a játszószőnyegen van mindig itt lihegek Bors körül. Már emelgeti Ő is a fejét. Olyan cuki, két-három fekvőtámasz majd arcal bele a szőnyegbe :D és már alszik is.

Apgar: Uxi szerintem nem azért lett 8-as Beni, mert csak nyüszizett. Bors sem sírt fel, csak nyekkent egyet (meg egyből beletojt a világba :D ). 10/10es lett. Az előkészítőn azt mondták, hogy nem kell sírnia.

üdv.: ckat

u.i.: volt nálam egy 8 hónapos kismama, olyan furi volt, hogy ugyanolyan izgalommal mesélt a babavárásról meg a szülés izgalmáról, mint mi tettük három hónappal ezelőtt... de rég volt...
ckat

Molkata köszönöm a masszázst!!!!!!!!!!!! :D
ckat

Sziasztok! Jó reggelt!:)

Szia Orsi! Örülök hogy újra itt! :D Tali???

Lista:
Annee + Tömzsi OKÉ
Gurgi + Samu OKÉ
Lynia + Maja NEM OKÉ
Mtücsi + Gáborka OKÉ
Hemej + Benjamin NEM OKÉ
Kispiskóta + Marci OKÉ
Szivvi + Lilkó TALÁN
Ckat + Bors OKÉ
Esztora + Álmos Zétény (Nyunyi) TALÁN
Kindernay + Samu (Dömpike) OKÉ
Szarvasbori + Főni OKÉ
Brigi + Samu + Máté OKÉ
Kissmanó + Grétu TALÁN
Lidikóka + Boti OKÉ
Dikó1 + Jázmin + Rolcsi OKÉ
Zsuzsi + Panna Királylány TALÁN
Mütyürke + Ilka OKÉ
Vendég

Sziasztok!

Egonnak nagyon boldog névnapot!

Hasonalvás: Samu csak és kizárólag hason alszik, a hátán egyszerüen képtelen elalidni. Ha meg megfordítom flébred :roll: Így kb 2hetes kora óta hasonfekvés-alvás van! Háton most kezd ellenni, hogy kezdi érdekelni a forgója. Annak jó nagyokat vigyorog meg mesél! De ha megyünk vele valahova és elalszik a hordozóban az max 10perc :cry: Egyszerüen nem kényelmes neki úgy :roll:

Játszószőnyegünk nekünk is hasonló van mint Hemej tett fel képet. Csak még azt nem tudom, hova fogom letenni :roll:

Holnap kezdődik az ovi, és én tökre be vagyok sz@rva. Fogalmam sincs róla, hogy lesz, ha 3 gyerekkel kerll mennem :roll: Nem tudom ,mit csináljak, dobjam a mélyvízbe és 1. nap rögtön hagyjam ott, max megkérem az óvónénit, ha valami gond van telcsizzen és megyek érte, vagy maradjunk ott :roll: De akkor meg mit csinálok a másik kettővel? Na jó Samu nem sokat zavar, ellesz a kendőben remélem, node Máté? :roll: Szerintetek?

Orsi: üdv megint itt :lol:

Megint nagyon édi képeket raktatok fel!

Képzeljétek, Samun 74-es naci van, és szerintem nem nagy rá :roll:

Ébredezik, mennem kell...

Dani 1993.11.04., Marci 2003.08.02., Máté 2005.01.13., és Samu 2007.07.16. anyukája
brigi73

Brigi! óvónénik mind mondanak? sztem, ha Máté is játszhatna, ellenne!
csak nehogy megtetszen neki... :wink: valahogy kéne tudatni vele, hogy ő csak vendégségben van ott, mert a többiek Marci barátai, akik túl nagyok még Mátéhoz.
Maté nem megy bölcsibe?
Samuval sztem sem lesz gond. De az biztos, hogy nem 3 hetes beszoktatás kell most. Marcinak mélyvíz. Szegény!
Vendég

Még nem beszéltem erről az óvónénikkel. Én csak attól félek, ha Máté is ott lesz, egymással fognak játszani, és akkor az ugye nem igazán beszoktatás. Máté nem megy bölcsibe, az már tényleg túl macerás lett volna...

Dani 1993.11.04., Marci 2003.08.02., Máté 2005.01.13., és Samu 2007.07.16. anyukája
brigi73

Tenap beindult a mosoly-gépezet :D :D :D
Hurráááááááááá!
Olvadozok rendesen! :D

Kép
Kép
emma1976

Sziasztok!
Köszönjük az Egon köszöntéseket! Aranyosak vagytok!

Hencsi! Bogi egy kis tünemény! Olyan édesen alszik...és milyen kis nyurga :wink: :P

Brigi! Sztem, próbáld meg, hogy Mátéval együtt ottmaradtok. Nemsokára öö is mehet majd óviba....De beszéld meg elöötte az óvonöökkel. Legalábbis én ezt tenném.

Zsú! Nálunk olyankor van hasonló, amikor aznap túl sok inger érte. Pl szereti, ha vásárolni megyünk, mert nézelöödhet, szereti, ha jönnek hozzánk megcsodálgatni, még nevet is, de aztán este egy ilyen nap után nehezebb neki. Még a kis idegrendszerük nem elég érett, hogy ennyi ingert fogadjanak, szerintem...
De az is lehet, hogy egyszerüüen kajabumm van :wink:

Mary! Addig sztem, csinálhatnál neki szinespapírokból valamit. :wink: Biztos élvezi majd.

Hasonfekvés: Egon most kezdi megszeretni, eddig utálta. Most hasfájásra nagyon bejön és ha közben simizem a hátát el is alszik. :D
molkata

Emma! Gratu! :D

Még nem írtátok: A Gripe Water csak szelet csinál vagy kakit is?
molkata

Sziasztok!

Kata! Egonról megint szépséges fotókat kaptunk. Jó húsban van ő is! Ellátásról ő sem panaszkodhat. G.W.-t mi nem használunk, infóm is csak annyi róla, amit itt olvasok.

Zsú! Marcika tényleg huncutul néz a fotókon. Ő is szépséges kis legényke. :D

Enikő! Nagyon édes tesós fotókat raktál föl. Vilcsi foglalkozik éppen Zalánnal?

Mary! Én Újpesten jártam iskolába. Nyár u.-i ált.isk, Könyves K.Gimn.

Brigi! Ne aggódj! Bizonyára nem Te leszel sem az első, sem az utolsó anyuka, aki kisebb testvérrel megy beszoktatni a nagytesót az oviba. A lényeg, hogy az első napokban megszokják a helyet, az óvónéniket, a dadusnénit, a többi kisgyereket és hogy anya mindig hazaviszi őt. Amikos már néhány órára "ott hagyod", onnantól izgalmasabb a dolog. Innentől már az óvónénin múlik minden. Én mindig azt modtam az éppen bölcsödés vagy óvodás korú fiaimnak, hogy odahaza csak a kicsik és a butuskák maradnak. :) A nagyok óvodába/bölcsödébe járnak. (Példálózni pedig a még pelenkás kicsikkel kellett, akik még beszélni is alig tudtak. :lol: )

Vigyorgás (fogatlan bába vigyor :lol: ) legnagyobb örömömre már nálunk is van. És persze ezeket ÉN kapom!!!!! :lol: :lol: :lol:

Később még jövök.

Tücsi
mtücsi

Üdv!

Éjszaka felkelt a gyermekem fél 3 körül, azt sem tom, mikor volt ilyen utoljára. Mondjuk egész este nyűgös volt, sokat kakilt is. A cicijeimet szétszívta, eléggé fájnak a bimbók. Tegnap többször is volt, h szájában a cici és elkezd sírni, nyüszíteni, nem tom, miért. Ha úgy gondoltam, h éhes, visszaadtam a cicit, így 50 perc simán volt a szoptatás. És a végén maradt benne tej. Egyszerűen nem tom, h mit csinál ennyi ideig, mert komfortozást ritkán tapasztalok (legalábbis azt hiszem).

Azt hiszem, vhogy vissza kell szoktatnom az oldalt-háton fekvésre. Délután megint fejjell lefele volt a matracon, megfordítottam, elkezdett sírni, az orra is kicsit piros volt, tehát talán hosszabb ideje úgy volt. Viszont éjszaka meg tudtam fordítani nyekkenés nélkül. Nem tom, elaludni könnyebben tud hason, csak vhogy meg kell fordítani. Napközben is jobban elvan hason, mint háton.

Mary:
még nem is gratuláltam nektek a kis jövevényhez. Gratula :P

Jah, akinél hason fekszik a bébi, mindenhol van légzésfigyelő :?: :?:

Ági: Samu is csak hason hajlandó aludni, légzésfigyelőm meg nincs! Én ezért is választottam a kókuszmatracot, azon simán átlélegzik, ha arcal lefele is van. Mondjuk Samu ilyet nem csinál, szépen átfordítja a fejét!

brigi73

Sziasztok!

Képzeljétek láényocskánk közel 8 ótát aludt tegnap! már csak jobban kéne időzíteni, mert 3ig tartott, jobb lenne ha később kezdené a szunyát, de sebaj, ez is nagyon jó volt! jaaa és a saját ágyában!

régebben (gyermektelenül) mindig furcsán olvastam azt amikor arról volt szó, hogy milyen nehéz az elválasztás!
na most megtapasztalom és tényleg az! olyan rossz volt, hogy nem mellettem szundít! :cry: tudom, hogy így van rendjén, de mostanában néha még a könnyem is kijön amikor arra gondolok, hogy nő és már most sem olyan pici, és mindez csak emlék lesz, és önállósodik és stb....az elmúlás, nem akarooom!

lynia-

Ági, Maja is alszik sokat hason, inkább nappal, és nekünk sincs légzésfigyunk!!!

a fejét meg csak egy pillanatig tartja orral lefelé, aztán tovább lendíti és átfordítja! :lol:

ma ismét :shock: a házból egy nő: kislány? persze megint nem fiús cuccban volt :?

lynia-

Emi
Amit leírtál, ugyanazt éreztem ma! Nem az alvással kapcsolatban, csak, hogy látványosan nő egyrészt jó, másrészt meg megijeszt, hogy még alig született meg, aztán mindjárt felnő :shock: persze hülyén hangzik 7 hetesen, de én is mondtam páromnak, hogy élvezzünk ki minden napot, mert rohan az idő!

Kép
Kép
emma1976

Lányok!

A véleményetekre vagyok kíváncsi. Ti mit tennétek a helyemben? Sógornőm -aki már szintén nem tini korú- a napokban nagyon megdöbbentett. Két kisgyereke van. Egy óvodás korú és egy két éves. A kicsinek nemrégiben 2 fogáról letört egy kis darabka, ami vszínűleg a cumisüvegből szipókázott sok cukros tea miatt történt. Bár említette, de fogorvoshoz nem ment vele, a sima vízre való szoktatást is egy nap alatt feladta. Mindezt eléggé furcsálottam, de akkor döbbentem meg nagyon, amikor a fogápolásukkal kapcsolatban a használt fogkrém márkája felől érdeklődtem. Kiderült, nemhogy a kis 2 évesnek nem mossa a fogát, hanem a nagyobbik gyerek is csak onnantól mos fogat, hogy az óvodában is kötelező! :| És neki ( a nagyobbik gyereknek ) nincsen semmi baja a fogával. (Mondja ő, a nagy szakember.) Szerintetek most mit tegyek? Nem szeretnék beleszólni a családi életükbe de ez egy óriási higiéniai hiányosság, aminek a gyereke issza meg a levét. (Hozzá kell tennem, hogy anyukának már nincs egy ép foga! ) Hogy lehet valaki ilyen hatökör? :evil:
Úgy érzem, hogy tennem kell valamit, nem szabad ennyiben hagynom a dolgot. Ötlete kinek van?

Előre is köszi!

T.
mtücsi

Lányok!

Köszi a hasonfekvéses infókat!

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet: