A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2007 májusi babák

Lorcika: Én az Astoriánál, a Blaha Lujza tér fele lévő játékboltban láttam, de az enyim a Játékpalitában lett véve. Szerintem nagyobb játékboltokban lehet kapni...

Kép
horpika

Na, elmesélek valamit:)

Noel baba Mióta kórházból hazajöttünk, mellettünk aludt. Én olvastam, hogy ez jó a babának és mamának is, nekem a szóptatás miatt tényleg egyszerübb volt. Ráadásul hasfájós valt, és a hellyén, a kiságyában nem volt nyugodt. Párom nem örült, de nem volt sok beleszólása. Ráadásul kétnaponta nem is alszik itthon...
2 hónaposan próbáltam betenni helyire éjszakára, de ordított. Tegnap megint megpróbáltam, és láss csodát, semmi gond nem volt vele, éjjel csak enni kelt fel, és egy nyífi nélkül bealudt az ágyában. (tegnap volt pont 12 hetes). Párom le volt hidalva, azt mondta, sosem fogom visszaszoktatni az ágyába.
Amúgy hihetetlen, milyen ugrásokban fejlődik. napok óta hason teszem le, és háton veszem ki. Kapott ilyen játékot, amiről lógnak a csörgők, meg oldalán is vannak. Múlthéten össze-vissza kalimpát, véletlenül ütögette meg. Tegnap este látszott, hogy bizony nem véletlenül találja el a csorgőket. Apjával is imád játszani. csütörtökön megyek mérni, és megkérdezem, hova érdemes babaúszásra vinni. A párom és én is vízimádók vagyunk, remélem, ő is szeretni fogja. Na megyek, mert éhes:)

Pussz!

Márti

Kép
horpika

Halihó!

Mi a Visegrádi utcában vettük a szőnyeget, a Nyugati mellett. Ez egy nagyker, Mária a neve. 36 darabosat vettünk, lehet nincs is kisebb, vagy csak nem figyeltem, 4820. Ebből később jó nagy területet le lehet tenni Neki, most még nem kell csak pár db.
Puszi
ági_bp

Helló!

Márti, ez tényleg nagy dolgo. Mármint, h. elaludt a kiságyában.
Gratulálok! Csak ügyesen, így tovább.

Tényleg olyan gyorsan fejlődnek, hihetetlen! Én is rácsodálkozom mindig. Napról napra.

Most futok, 11:30-ra megyünk koponya, hasi uh-ra.

Puszi

Kép
niki30

Anyám, most látom, megint sikerált helyesen írjak. Lásd szoptatás, helyén...Áu:)

Kép
horpika

Sziasztok kedves Mindenki! :lol:

Először is üdv az újaknak!
másodszor pedig bocsika,h ilyen sokáig nem jelentkeztem,amikor csak tehettem olvastalak benneteket,de írni nem nagyon tudtam volna,volt/van egy kis zűrzavar körülöttünk.Költözködés és miegymás....

Lilinek menthetetlenül :lol: jön a foga,picit nyűgösebb és lazább a széklete,ma talán egy icipicit melegebb is volt a hője,de amúgy semmi komoly.
Baromi ügyes és erős,forog össze-vissza és végra valahára megjött a hangja is,gügyög,de leginkább akkor használja,ha méltatlankodik valamiért,na akkor nagyon nyomja :lol: !
És hangosan kacag,döcög,azt egyszerűen imádom!

Most be kell szereznünk egy új babakocsit,mert ennek nem jó alábtartója,így nem tudom benne ültetni,pedig már nagyon úgy akarna utazni.
A Brendonban látttam azt az akciós,kuponos Hauck kocsit,van valakinek ilyen?Ha igen mennyire jó?
Bízom benne,h igen,mert nem szeretnék még1szer rosszul választani! :evil:

Ilda!Elina annyira széééééééééép!És Lorci!Ricsike csuda fickó lett!
Meg minden baba édes,Balázs remélem már jól van Réna!?

Képzeljétek elszállt agépről 350 fénykép,az összes másfél havi termés,azt hittem belehalok,kardomba dőlők,amikor kerestem és képek nuku!Nagyon xar érzés volt :cry: most is az,de majd lesz másik,de hát már sse többet nem lezs Lili két hónapos....

Na megyek,mert lázadozik a kisasszony,puszilok mindenkit!

Ja,és én Újpalotán lakom,már nem tudom ki kérdezte :oops:
és még ja!!!!!!!!!!!!!!!Babaúszás indul szeptember haramadikától a Pólus hotelben,a környékbeleieknek üzenem! :lol:
mi megyünk!Ha valakit érdekel,akkor dobom a telcsi számot:
06/20 916-92-21

puszi-puszi

Kép
bringababa

Sziasztok,

En is amulok mindig mennyire gyorsan fejlodnek a babak. Ricsike 2 napja meg kuzdott, hogy a kezecskejet kihuzza maga alol, amikor hasra fordult, most meg mar pikkpakk, minden gond nelkul meg van. :)

Pesti lanyok: ti hova mentek babauszasra? Mert oke hogy a babak nem betegek es nem kapnak el egymastol fertozest...na de a felnotteknek ha van valami akarmi bajuk (mint most nekem valami folyas feleseg, ezert most nem mennek..de mas is figyel erre?), azt nem kapjak el?? Engem a kornyezetemben mindenki lebeszel a babauszasrol, mert ugye hol van olyan, ahol csak es kizarolag babak hasznaljak a medencet...es mas nem a tobbi napokon.
Van tippetek hova menjek?

Kép

Kép
lorcika

Szia Bringa orulok, hogy jelentkeztel! :)

Kép

Kép
lorcika

sziasztok!

nekünk is van habszivacs szőnyegünik,az auchanban 990ft 12db.még csak egyet vettünk,később majd veszünk.de ennyi most bőven elég.Még anyuzok holnapig,már sirásra áll a szám,rövid volt ez a 9 nap,de tartom még magam...igyekszem...

puszi minden kis gagyogónak!!!!!!!! :)

Kép[/URL]Kép
gabi.baba

Csajok, mi meg nem fordulunk, mintha teljesen ok lenne neki haton is, rakjuk hasra, forgatjuk, hatha kedvet kap, de meg semmi.
Amugy vidam bekes baba, szepen tartja a fejet.

Mert olvasom hogy szinte mindenki baboja fordul, gratula nekik, mar varom en is. :shock:

KépKép
horilda

Ilda ne aggodj, tesom kisfia kis lutasag volt es csak 5 honapos korban fordult!! :) :) :) Elina ugy erzi jol magat es kesz, majd megfordul.

Lanyok Ricsike majdnem 4 oraja alszik!!!! :shock: Parszor sirt almaban, azt hittem kel, de nem. Hmm.....ez szokatlan tole, mostanaban csak 1 orakat szokott aludni! Most teljesen ki van utve. Mondjuk 10-kor evett 120 mili tapot, az azert sulyos adag neki!!! Azert majd keltegetem most mar....tudjatok milyen vagyok Para Zita!!!! :oops: :oops: :oops:

Kép

Kép
lorcika

Ilda, az én kislányom sem forog, nyugi, ráérnek. Sőt nekünk hason utált lenni, de azért próbálgattam hébe-hóba. Utálta, alig emelte a fejét, aztán egyik nap, kb másfél hete meg egyszer csak nem sírt, könyökölt és nézelődött :-) Rohantunk lefényképezni. Olyan hirtelen történt. Egyelőre "elég" ha oldalra fordulnak ebben a korban.

Gabi, azt szeretném kérdezni- ha jól emlékszem Te ajánlottad koszmóra a Babe sampont-, mennyi idő alatt hat? Már használjuk néhány napja, még nincs változás. Te is vízesen teszed rá a fejére, mert annyit ír, hajmosás előtt felvinni, rajtahagyni. Csak nem szárazon, még fürdés előtt kellene, ugye?

Köszi
Ági
ági_bp

Sziasztok!

Képzeljétek, Milán újabban reggel 7-ig alszik, akkor eszik gyorsan és 10-ig tudunk tovább aludni. :lol:

Az elmúlt héten kétszer is hasról hátra fordult, de amúgy sikítva tiltakozik a hasrafektetés ellen. És megtalálta a hüvelykujját és hangosan cuppogva szopizza, olyan édes!

Ági, én már javasoltam neked egyszer a Nívea babasampont a koszmóra, nekem 2-3 mosás után teljesen levitte. Próbáld meg azzal!

Bringa, Pólus-úszás engem is érdekelne, ott csak a babák használják a medencét?
És találó Lorcika kérdése is, a mamák nem fertőzhetik a medence vizét?

Csilla
Vendég

Nem,a szülők is benne vannak a babákkal együtt,és valószínűleg a hét többi napján pedig a szálloda látogatói :roll: ez nem túl jó,tudom,de én bízom benne,h nem lesz semmi gond ezzel.
Más helyet én csak a Campónában tudok,de az nagyon messze van,igaz azt nagyon dicsérik mindenféle szempontból(higiénia,oktatók,stb...)
Én megrizikózom és reménykedek,h minden okés lesz,Lili imád fürdeni és ez jót tesz az izmainak is,úgyhogy mérlegeltem és úgy döntöttem több van a pozitív oldalon,mint a másikon. :wink:

Lorci!Lilinek is vannak ilyen időszakai,két-három napig egy órákat alszik,aztán meg olyan,mintha be akarná pótolni,a követekező napokon alszik szinte egész nap.
És csak,h tudd:én is szeretlek :wink: :lol:
Sokat gondoltam Rátok! :oops: :lol:

Csilla!Te kérdezted ugye,h hol lakom?De valamit nem értettem :shock: oké,h ugyanott és a Lukácsnál,de Te mikor is?Ja,jaja látom már Milán még "csak" :wink: két és fél hónapos.......

Gabi!Ma még nem ér szomorkodni!!!Holnap meg majd vígasztalunk,oks?!De ma még élvezd anyudat! :wink: :lol:

Dóri!örülök,h Viki egy hős és,h jobban van!

Most voltak itt anyumék és olyan nagyon szomorú lettem :cry: Anyukámnak annyira fáj a keze,h nem bírja tartani Lilit :cry: Úgy sírt szegénykém :cry: meg én is.....
Útálom az öregedést :evil: :twisted: :evil: Miért kell ezt csinálnia az emberekből????????????!!!!!!!!!
Pedig nem annyira idős(62éves),de a keze csupa rheuma,már kezdenek behajlani az ujjai,rá sem tudok nézni,annyira sajnálom :cry:
És tudom,h neki is nagyon rossz,mert ő volt a világ legtutibb nagyija,Alexámat szinte ő nevelte,de sajna Lilire még csak vigyázni sem tud.

Viszont jó hír,h kaptunk egy kis haladékot a vidékre költözés elől,és ennek az én drága lányom örül a legjobban :!: :lol: Azt a kompromisszumos megoldást találtuk,h most kiadom a lakást,bérlünk egy nagyobbat és majd csak két év múlva bútorozunk vidékre.Akkor már Alexa is 16 éves lesz,nem okoz majd gondot neki a vonatozás,mert a suliját itt kell járnia,gimi és nem akarom,h abbahagyja,viszont még nem merném engedni ingázni nap,mint nap.Balázs is megígérte,h addig nem nyaggat én meg azt,h akkor már én nem fogok kifogásokat keresni :wink: És ez még Alexának is okés.Mondjuk egy tini bármit megígér,csakh maradhasson :wink: Úhyhogy majd hiszem,ha látom :wink: :lol:

Kép
bringababa

helloka

a héten vizsgázgatok, meg itt van anyukám - végre egy kis segítség - és rendbetesszük a lakást, mert Stella mellett nincs idő sokmindenre.

csak annyit szeretnék írni, hogy akit az tart vissza csupán a babaúszástól, hogy valamit elkap a baba az szerintem ne féljen. Ugyanis a medencék kötelezően vízforgatósak, és általában mindenhol babaúszás előtt már egy órával nem engednek be senkit a medencébe, vagy pedig teljes vízcserét követően van az úszás. továbbá azt tapasztalom, hogy általában a jobban szituált, "értelmesebb" szülők hozzák gyermekeiket a babaúszásra mivel nem egy olcsó mulatság. Tehát ha valamelyik anyuka vagy apuka fertőző beteg, akkor van annyi esze, hogy nem jön el. vagy ha a gyermeke beteg nem jönnek el. Szóval szerintem ne ez legyen a visszatartó erő. És a gyerekek nagyon élvezik, bár senki ne várja, hogy egyévesen úszni fog a gyereke, mert ez nem is úszás, hanem inkább barátkozás a vízzel, játék, móka, kacagás. Mi már egy hónapja járunk, nagyon élvezi a gyerek és semmi baja nincs, még csak meg sem fázott, pedig voltak már hűvösebb napok, mikor úsztunk is.

Ja és mi galád szülők a gyereket a strandon bevittük a medencébe - a népek közé - 20 percig játszottunk vele, hogy megmutassuk tesóméknak milyen a babaúszás, mert náluk nincs és nincs alkalmuk eljönni Stellát megnézni. Semmi baja nem lett a gyereknek.

Amúgy még Stella is csak oldalra fordul. Én nem aggódom 6 hónapos koráig bőven ráér és még akkor sem kóros ha nem forog. Erre példa, hogy barátnőm fia 14 hónapos és még nem megy csak áll. Ő egyáltalán nem aggódik. Nincs két egyforma bébi. Szörnyű is lenne. Viszont Stella ülni már imád, igaz én tartom hősiesen, pedig ő is tartja már magát.

No lépek tanulni, mert holnap vizsga.
Bocsi ha valaki úgy érzi túl kioktató voltam...
Márti
stella2007

Ricsike mar ebren van, evett, jatszott..most kezd nyugoskodni...megint almos! :lol: :lol:

A Campona jo? Mert nekunk az kozel van!!! Tok jo, lehet beprobalkozom ott!!!!! :)
Stella te miylen bator vagy!!! Nem semmi!!! Vagany mami vagy az teny! :)

Bringa koltoztok?? En ezt nem is tudtam! Hova mentek? Mesejjj!!!!

Csajok tegnaptol fogyozok, ami azt jelenti, hogy tegnap delre meg egeszseges fittet ettem, de delutan mar lecsusztattam jo par kekszet, estere meg szendvicset, ma meg megettem egy nagy tabla csokit, amitol epp rosszul vagyok...szoval szerintetek jol csinalom??? Sikerulni fog?? Csak igy tovabb, igaz?? Hahaha!!!!! :lol: :lol: :lol: :roll: :roll: :oops: :oops:

Kép

Kép
lorcika

Bringa: Anyukadat sajnalom, nekem amugy az a velmenyem ez az egesz elet szivas!!!! :shock: Marmint tok jo elni, meg minden, de aztan megoregszunk......es utana mi van amikor meghalunk????? Miert kell megoregedni???? Szemetseg az egesz!!
Na megyek, Ricsimicsi unja a banant!!! Adok neki narancsot!!! :lol: :lol: Jajajajajjaj de faraszto vagyok, mentem!!!! :oops: :oops:

Kép

Kép
lorcika

Nem vagy fárasztó Lorci,én nevettem!nagyot! :lol:
Tudod,mondtam már,h akarunk költözni,kicsi a lakás,két szoba.Úgy volt,h már most lebatyuzunk anyumék és nővéremék felé Irsára,de sem én,sem Alex nem repesett a gondolattól :roll: Csak balázs volt benedvesedve,de most győzött a nőuralom :lol: :lol: :lol:
Ciki,nem ciki én szeretk itt lakni. :wink: :lol: "felnevelt az utca,mienk volt a tér.........." és most Alexa van ugyanebben a cipőben,igaz őt én is megpróbálom/tam nevelni :roll: :lol:
Különben gondolkoztunk arra felétek is,de a kislánynak onnan még gázabb lenne a közlekedés,de ki tudja :roll: ,még minden lehetséges...........,még az is,h egyszer talán szomszédok leszünk. :wink: Nekem ez az Albertirsa nagyon messze van.Akkor már inkább Szigetszentmiklós!
A camponás úszásnak van honlapja is,keress rá a googleban!
Én a halállal ki vagyok békülve,csak az öregséggel nem!Az undorító és csúfondáros :evil: :evil: :evil: Szerintem.A dédim leesett az ágyról(96éves) eltört a bordája és most pelenkázni kell.... :oops: :cry: és szegény úgy szégyelli magát miatta,mert amúgy teljesen rendben van,mármint agyilag.De ez is milyen mááááááááááááár?azt kell írni,h amúgy egy 96éves szellemileg ép.......,pfúj-pfúj-pfúj öregség!

Kép
bringababa

Bringa: Jo lenne a szomszedsag ;) de mi meg nem vagyunk elajulva Szszmiklostol, szoval lehet majd ellepunk innen egyszer!!! :) Szoval lojjel be valami helyet, aztan majd csoportosulunk koretek!!! :) A bejaras innen eleg gaz az igaz, plane ahol mi lakunk...semmi kozlekedes!! :?

Kolok megint alszik! 2 perc alatt beajult a vallamon!! Alomnyuszek! De amugy jo kedvu volt abban a masfel oraban, amig fonn volt! Vigyorog ezerrel, hat meg kell zabalni ezt a kis vakarcsot!!!!!! :) :)

Na lepek, mert apjuk ma korabban jon es megyunk csavarogni!! Hurraaaaaaa!!!

Kép

Kép
lorcika

Bringa, igen én kérdeztem merre laktok. Azt reméltem, ha az Uzsokiban szültél, talán a közelben is laksz...

Lorcika, hajrá diéta, csak így tovább!!!!! Ma nekem is vett a férjem csokis kexet, meg mogyorósat, meg gumicukrot, meg kókuszos rudat :oops: Na, nem fog sokáig tartani :lol:

Stella, igazad van babaúszás ügyben, úgy látszik én is parázós anyuka vagyok. Majd keresek valami jó helyet a közelben.

Csilla
Vendég

Sziasztok!

Ma megvolt a 3 hónapos oltás hát Balázs végig röhögte el se hizzem. A doktornő nagyon ügyes volt. Súlya 5840 gramm, hossza: 67 cm. /49 született./ Most inkább nyúlt és kevesett hízott. Ma délután megevett 30 gramm almalevet és rá két órára 140 gramm tápit úgy örültem!!!
Nem tudom adok -e kúpot nincs hő és láz , most 36,3 a hője és vigyorog állandóan. Hoztam pár képet, imádom fotózni ez a gyengém.
Forgással kapcsolatban Balázs is csak oldalra fordúl hasra csak pici segítséggel, de nem bánom. A játszószőnyegen a kabalákat megfogja és lögdösi és imádja a csögőket. Na megyek mosogatok, pakolok amíg alszik. Kép Kép Kép

KépKép
rena10

Rena fantasztikus lehetett Balazs ahogy kineveti a szuriut!! :D De jo!!!! :)

Ricsike mar bedobta a szunyat, remelem megint legalabb 5-ig huzza!!! :)
Dobok en is friss kepeket.

Kép a nagy gondolkodo (es ez nem beallitott kep!!!)

Kép kedvenc macskaval

Kép vigyoooor

Kép nekunk ilyen jatszoszonyeg van, egy sima kis gyerekszonyeg

Kép

Kép
lorcika

Ja Rena, Balazs nagyon szep! Meg ebben a korban kislanynak is elmenne!! ;) Jokepu fiu lesz! ;)

Kép

Kép
lorcika

Sziasztok!

Szépe a babák! Lorci, hogy Ricsike mennyit nőtt!! :shock:

Balázsról is olyan jók mindig a fotók!

Lányok, tegnap megkóstoltattam Emmával a barack levét. Szopogatta az ujjamról, meg picit kiskanállal is adtam neki. Tényleg csak keveset. Mit gondoltok korai még? Anyatejes baba.

Rakok fel képeket, amik a Balcsin készültek.

Kép Kép Kép Kép

Kép
niki30

Sziasztok!

Csilla,a pólus nincs elég közel Nektek?Vagy nincs kocsid?Mert ha csak ez a gáz,akkor szívesen elfuvarozlak benneteket ha hoznád Milánt az uszira! :wink:

Niki,szerintem nem gáz,h adtál Emmácskának baracklevet.Én ugyan még nem próbálkoztam,de nem azért,mert tartok tőle.
És mesélj,ízlett neki?

Képzeljétek,most hívott egy ilyen István,az AB-Aegon Felicitas mittudoménmitől és mindent tudott rólunk én meg azt sem tudtam melyik országban vagyok :roll: :shock: A beszélgetés végére jutott eszembe :idea: :idea: :idea: ,h még bent a kórházban az aji csomag fejében kitöltöttem vmi papírt,azon van rajta minden.
Én szörnyen feledékeny lettem,maradtam a terhesség óta :shock:
Ti nem tapasztaltátok magatokon ezt?

Az én Lilimnél csak egy biztos van:éjszaka alszik,oszt slussz!Nappal semmi állandó,akkor alszik,eszik,amikor és ahogy ő akar.Most is felébredt negyed 10kor,én pont fürödtem szóltam Alexának addig szórakoztassa kicsit,erre úgy felmérgelte magát,amiért nem kapott rögtön enni,h visszaaludt és még mindig alszik!Egy kaja ma tuti kimarad ezért :roll: .Minden nap új stratégia van kitalálva :lol: Ma például:aludjon délig,akkor egyen,aztán 4kor és majd este 8körül fürcsi és kajcsi,aztán szunya.

Na megyek vasalok tovább,pusza mindenkinek,szép napot! 8)

Kép
bringababa

Niki:)

Én teljesen szopipárti vagyok, én azt mondom, korai. De ez tényleg egyéni szubjektív vélemény. Én 6 hónaposan kezdek majd kóstoltatni. Tudni kell, párom allergiás, én aszthmás voltam gyerekként, nekem külön mondta a dokink, szoptassak minnél tovább. De ahogy látom, többen adnak már a manóiknak. Ha nincs baja tőle, nem hiszem hogy nagy tragédia. De szerintem babafüggő is, olvastam oilyat is, hogy a picit megfosatta, 2 hónap mulva nem volt a baracktól baja. Te úgyis látod, jó-e neki:)

Márti

Kép
horpika

Bocsi...

Niki, a lányzó a harmadik képen egyszerüen zabálni való:)))

Kép
horpika

Látom, elég változóak a vélemények a barackot illetően.
Hozzáteszem, nem pótolni szeretnék vele evést, vagy ilyesmi, csak ici-pici kóstoló. Nah, de tényleg mindenki mást mondd. Ma megyünk oltásra, majd jól megkérdezem a dokinőt is.
Márti egyébként én is szopipárti vagyok abszolute.
A kettő nem zárja ki egymást.
Allergia esetén valóban más a helyzet. Akkor inkább várjon az ember.

[quote]N írta:iki, a lányzó a harmadik képen egyszerüen zabálni valóSmile))

Köszönjük.

Bringa, igen, ízlett neki.

Ja, Neked akartam még. Úgy felcsillant a szemem a Pólus hotelt illetően, hiszen az nekünk is tök közel van, de sajnos 3.án megy Feri egy hétre Németországba, ezért nem tudunk kezdeni. És én sem leszek itthon, utazom le anyukámékhoz.
Még a Dagályra gondoltam.
Egyébként Emmát két napja a nagy kádban fürdetjük, h. szokja.
Bemásolok Nektek egy kis érdekességet a fürdetéssel, babauszi szoktatással kapcsolatosan.

A fürdõvíz elõkészítése
Az eddigi szülõi gyakorlat szerint - és azért is, mert végül is ez a könnyebb megoldás - a babákat hazahozva inkább speciális babakádban fürdetik. Eltekintve azoktól a lehetõségektõl, hogy a családban nincs nagy kád, minden egyéb esetben a babák fürösztését lehetõleg nagy fürdõkádban, és ha van mód rá, a szülõvel együtt végezzük. Ez különösen az apukák számára vonzó és csodálatos feladat. Azok számára, kiknek nincs módjuk a nagykádas gyakorlatokat végezni, azt javasolnám, hogy próbálják a most következõ gyakorlatokat minél több vízben, a kiskádban vagy a zuhanyozótálcában elvégezni - természetesen csak azokat a gyakorlatokat, amelyeket így lehet.

Ahogy a felnõttek között, úgy a bébiknél is vannak kifejezetten melegimádó, de ugyanúgy hideg kedvelõ típusok is. A kezdeti idõben, amíg a babák hõháztartása ki nem alakul, valóban célszerû a szakirodalomban olyannyira preferált testhõmérséklet közeli víz, de úgy két - három hónapos kortól már lehetséges kb. 31 - 32 °C-os vízben fürdetni õket. Ezt a fürdõvíz folyamatos hûtésével az ún. hidegfolt technikával 10 - 12 nap alatt el lehet érni.
A gyakorlat azt mutatja, hogy a hûvösebb vízhez szoktatott csecsemõk ellenálló képessége megnövekedett, a meghûléses betegségekkel szemben hatékonyabb lett a védekezõ rendszerük.

" Hidegfolt technika."
A babamasszázs és a tornázás ideje alatt készítsük elõ a gyermek megszokott hõmérsékletû fürdõvizét. A szárazföldi gyakorlatok elvégzése után ültessük be a babát a fürdõjébe a lehetõ legtávolabb a vízcsaptól! Nyissuk ki a hidegvíz csapot és kb. 5 - 8 másodpercen keresztül engedjünk vizet a kádba. A csapot elzárva a csap alatt keletkezett és szinte egy területen maradt hidegvíz foltba lassan húzzuk bele a gyereket. Amikor érezzük, hogy a baba a víz hõfokkülönbségét megérezte, lassú körözõ mozdulattal a baba testét keverõkanálnak használva keverjük össze kétféle hõmérsékletu vizet. Ezáltal kaptunk a megszokottnál hûvösebb, de a baba számára a hidegfolt után melegebbnek ható fürdõvizet. Ebben a vízben végezzük majd a következõ gyakorlatokat. Néhány nap alatt két - három fokos vízhõmérséklet csökkenést lehet elérni.

Fürödjünk együtt a babával

Említettük már, hogy a kisbaba családba érkezésével felbomlott a családi egyensúly: a No 1, a király, az újonnan érkezett lett. Minden körülötte forog, az eddigi élete teljesen megváltozott! A terhesség ideje alatt ugyan erre már felkészültünk, de ki gondolta volna, hogy ekkora lesz a várt változás. A családi kapcsolatrendszer átalakulásában a legnagyobb vesztes az apa, aki most hirtelen légüres térben találja magát, részben, mert el kell látni a családját, és így a nap nagy részében kimarad a mama és a baba közös életébõl, másfelõl, ha otthon is van, már nem az õ kívánságai a legfontosabbak. Mindkét szülõ nagy toleranciájára szükség van e kényes helyzet feloldásához, amit nem könnyít meg a baba önzõsége, valamint a nagyszülõk (mindegy kinek a szülei, mert ebben mind egyformák) hozzáállása sem. Sok válás oka ered ebbõl az idõbõl. Az anyák nem veszik észre a jeleket, mert a csecsemõjükkel vannak elfoglalva, a férfiak pedig talán fel sem fogják, nem is foglalkoznak vele, vagy ha mégis, gondjaikat férfi módra magukban tartják.

Pedig a megoldás közel van, csak tenni kell érte. A szeretet apró kis megnyilvánulásaival, a prioritások közös megállapítására pozitív irányba lehet fordítani azokat a most még igen apró félreértéseket is, melyek halmozódva késõbb a házasság megromlásához vezethetnek.
Ebben a baba nem elválasztó, hanem éppen összekötõ kapocs, nem létezik olyan, hogy "én gyerekem" (anyukák figyelem!), "a te kölköd" (ugye apukák?) - hanem vagyunk mi hárman együtt. És itt kell odafigyelni arra, hogy a közös élményekbe lehetõleg mindkét szülõ egyenlõen legyen bevonva.
Ne felejtsük el, a baba anyukáját már kívülrõl - belülrõl ismeri, az õ testéhez tapad evéskor, hozzá bújik és hallgatja az ismerõs szívdobogást, ha nyugtatásra vágyik. Világrajötte után mézesheteit éli anyjával, én tudatában még azonos is vele - holott van még ott valaki…
Valaki, akinek a szeretetét ugyanúgy lehet érezni, akinek a hangja az anyaméhbõl már ismerõs, valaki, aki férfi sutaságával ugyanolyan, vagy még nagyobb szeretetre vágyik, csak éppen kevesebbet képes tenni érte.
Vagy mégsem?

Közös játékok a fürdõkádban

A közös vízi játékokhoz általában szükség van mindkét szülõre, hiszen a babát a vízbõl kiemelni és bebugyolálni úgy, hogy mi is csuronvizesek vagyunk (vigyázat - csúszásveszély!!) elég nehéz és mindez a háttérben sok szervezést igényel.
• Ha mindketten (irigylem azokat, akiknek akkora kádjuk van, hogy akár mindhárman is belemászhatnak - szardíniásdoboz-effektus nélkül) elhelyezkedtünk a vízben gyengéden húzzuk magunkhoz csöppségünket, simogassuk végig a testét, finoman paskoljuk végig egy kis vízzel (eleinte a fejét, szeme-szája-orra környékét hagyjuk ki!), majd lassan toljuk el magunktól a hasunkra, majd fejét a tenyerünkbe fektetve és keressük tekintetét. Toljuk így egészen a kád végéig (a picik - feltétlen reflexeik mûködése miatt -, miután talpacskájuk a kád falához ér, "elrúgják" magukat onnan - nagyszerû élmény és látványnak sem rossz!), majd lassan húzzuk ismét a testünkre, mellkasunkra!

• Fektessük ismét a tenyerünkre (ilyenkor csak a fejecskéjét támasztjuk meg; nagyon fontos a babának is megéreznie a lebegés érzését, ezért ne is támasszuk alá a testét!), majd húzzuk jobb és bal irányba is!
Húzzuk ismét a testünkre, locsolgassuk meg a hátát.

• Fogjuk a karunkra, támasszuk meg a fejét könyökhajlatunknál, simogató mozdulatokkal beszéljünk, dúdoljunk neki.

• Ültessük az ölünkbe úgy, hogy a háta mellkasunkhoz támaszkodjon! Figyeljünk arra, hogy ilyenkor még ne érje víz a száját, szemét! Ha "véletlen" baleset folytán belecsúszna vagy "beleugrana" a baba a vízbe, figyeljünk nagyon arra, hogy ne ijesszük meg még mi is, lassan, óvatosan, nyúljunk utána, soha ne kapjuk ki hirtelen a vízbõl, hiszen így még nagyobb bajt, ijedtséget okozhatunk! Nyugtassuk meg még a vízben, dicsérjük meg mosolyogva, hogy mekkorát ugrott, milyen ügyes volt (a "nincs semmi baj, kicsim" kijelentés - felkiáltok - azt jelenti számára, hogy: most nincs, de volt!!!). Két kezünkkel toljuk el magunktól a popsiját, úgy, hogy a feje még mellkasunkon maradjon, majd húzzuk lassan vissza! Hintáztassuk jobbra, majd balra!

• Merüljünk babánkkal egészen állig víz alá, félig fekvõ helyzetbe! Simogassuk, beszéljünk hozzá - pihenjünk így egy kicsit!

• Az elõzõ helyzetbõl kiindulva fektessük két karunkra a babát és az õ testhelyzetén nem változtatva, üljünk fel! Lassan toljuk elõre, majd húzzuk vissza a picit úgy, hogy folyamatosan tartsuk fönn vele a szemkontaktust: feje fölé hajolunk, keressük tekintetét, bíztatjuk, hogy õ is nézzen hátra, felfelé ránk, a vízfekvése így kiváló lesz!
Fontos, hogy soha ne fordítsuk meg - tehát, hogy a lába legyen közelebb hozzánk - hiszen akkor, ha elõre, ránk néz, pont a popsija fogja belehúzni a vízbe.
Bátran hagyhatjuk a vízen lebegni: elég ha csak a szem - száj - orr vonal van kint a vízbõl.

• Egyszerû fogásváltással egyik kezünket a tartója alá téve folytassuk a lebegési "gyakorlatot"! Ne támasszuk most alá a testét, ha csak a buksijánál fogjuk és "rábeszéljük", hogy nézzen "fölfelé": ránk, nem fog belecsúszni a vízbe! Az idõ múlásával - és biztonságérzetük megszilárdulásával - egyre bátrabban "vontathatjuk" így a babát, most alig - alig tartva fejecskéjét.

• Ha már megszoktuk ezeket a fürdõzéseket, fogjuk ismét a karunkba és "hoppá" kifejezéssel a babát néhány cm - t megemelve locsoljunk a fejére vizet úgy, hogy a homlokáról csorogjon lefelé (sohase szembõl vagy esetleg hátulról, az elég csúnya orvtámadás lenne!!!)

Kép
niki30

Hát igen, ezekhez a feladatokhoz kell egy hatalmás kád otthonra...

Kép
niki30

sziasztok

sikerélmény, a mai vizsgám sikerült. némi nemű segítség kellett ugyan hozzá, de megvan és ez a lényeg. Még pénteken van egy vizsga.

Én azt gondolom, hogy elég nehéz helyzetben vagyunk mi kezdő anyukák, meg általában ma az anyukák. Ugyanis, ugye azt hirdetik az orvosok és a védőnők is, hogy 6 hónapig csak szoptatás, és utánna is amíg lehet kapjon a kicsi anyatejet. Én látok ebben igazságot és ezt pártolom és eddig be is tartottam és még kívánom is betartani, amíg csak tudom. Viszont anyám illetve anyósom feszt teát itatna a gyerekkel, mert hogy anyu mesélte, hogy mikor én voltam csecsemő akkor a teáztatást pártolták, meg pártolták, hogy minél hamarabb bevezessék a kismamák az egyéb táplálékokat. Azonkívül még azt is látom - és ez más fórumokra is igaz, sőt valamilyen tv műsorban Czeizel is említette -, hogy a mai kismamák "versengenek egymással". Én már ezt meg ezt adom neki, az én gyerekem már forog, cigánykereket hány, beszél, ó mi már ilyen idős korunkban pacalt ettünk. stbb...... - no nem ilyen élesen, de értitek gondolom. És ezekre a versengésekre mi más lenne alkalmasabb mint ez a fórum, ahol ismeretlenül tudunk egymásnak "nagyokat mondani".

Ezért gondolom úgy, hogy mindenkinek a maga ügye eldönteni, hogy mit ad a csecsemőjének, vagy némely esetekben ugye, mikor nincs anyatej mit tud adni a kicsinek.

Bocsánat ha ismét vkit megsértettem, vagy ha esetleg már megint túl sarkosan látnám a dolgokat. Én ilyen vagyok.

És nem tartom magam vagány maminak egyáltalán. csak nem vagyunk egyformák. Én be merem vinni a strandon a medencébe a gyereket más nem meri. Ennyi, szerintem ez nem vagányság csak másképp gondolkodás.

Szép napot mindenkinek
Márti
stella2007

Niki!Én ezeket mind csinálnám Lilivel a panel kádjában,de hiába jönnek már rám a tavaly nyári gatyáim,a combjaim közt alig fér el! :shock: :wink: :lol:
Különben a 30fokos víz a kádban nagyon hideg bír ám lenni! :shock: Nekem!de Lilinek meg sem kottyan! :wink: :lol:
szerintem nem baj,ha csak később kezdtek,kérdezd meg telefonon!

Márti!tök igazad van,de amióta a világ,világ az anyukák veresengenek,és hidd el néha nem is önszántukból teszik,hanem versenyeztetik őket! :( Tapasztalatból tudom,megkezdik már az oviban és ez az isiben csak rosszabb lesz! :evil: Ahhoz,h vki kimaradjon ebből olyan habitus szükségeltetik,mint például a tied!De pont Te írtad,nem vagyunk egyformák.
Tudod,h én is írtózom attól,mikor valaki az egy hónapos,hetes,napos csecsemőjét élteti minden fórumon(sms fal), de néha én is világgá,vagyis inkább családba kiabálnám Lili és Alexa produktumát is :oops: :wink: :lol:
Én például azért is fórumozgatok itt,h ne untassam magunkkal halálra a környezetem beszűkült kis életünkkel :wink: :lol:
Jó-jó,benneteket sem akarlak,ezért le is lövöm magamat! :shock: :lol:

Azért az még érdekelne,h tud valaki valamit Piciről és Rielláékról?
Enikő már olyan rég nem írt,és Gabi is...........

na pusz

Kép
bringababa

Sziasztok,

Lanyok megint virrasztos ejszakank volt. :( Ricsike 2-kor nyusszogott, keresztbe fekudt az agyon, feje a racsvedohoz nyomva. Megitn csak szopival aludt vissza. Hatara forditottam, hatha igy majd nem maszik el. Igy viszont 4-kor nyusszogott, bemegyek es nyitott szemekkel fekudt, bamulta a plafont (de legalabb egy helyben maradt :D), akkor gyorsan hasra,cumi be, es aludt tovabb! :) Aztan 6-kor keles, azota aludt de nyugosseg van.....szoval en nem is tudom mit csinaljak. Nem tudom lekotni a piciket ejszaka, hogy ne kusszon el almaban, felalmaban!!! :shock: Jajjj azt hiszem vege a szep idoknek, amikor reggelig aludt!!! :( Ma extra ingerult vagyok, lehet azert mert alig aludtam vagy az ido is, de meg jo, hogy itthon van ma apa, mert mar nem is tudom mit csinalnek!! Ma csak a karomban akart aludni, 6x futottam neki, hogy letegyem, de minidg felebredt a kisagyban!!! Megyunk vissza az elso hetekbe?? Akkor volt ilyen!!!!! :shock: :shock: Na mindegy...ilyenkor minidg arra gondolok mindehoyg felnonek gyerekek.....csak birjuk cernaval! :D Na de nem is panaszkodom, mert tudom eddig nekem nagyon jo dolgom volt a kisbabammal....ez is majd valtozik, alakul....remelem :)

Niki nekem az a kep tetszik, amin ketten vagytok! ;)
En is adtam neki baracklevet, Ricsike arckifejezese kb. ennyit mondott, hogy: Anya mi ez a szar??? :D :D :D Majd almaval probalkozom, de amugy en sem sietek ezzel, csak kiprobaltam.
Stella ebben a versengesben lehet hogy van valami, vagy egyszeruen csak ez a generacio sokkal hamarabb csinal mindent (oldalra fordulas, egyebek). Amugy anyum nekem is mondta, hogy teaztattak minket es 3 honap utan meg mar jottek a gyumik, zoldsegek. Valtozik minden.

Jo ez a furdetes cikk, jo hogy leirjak hogyan csinaljuk, otleteket adnak! :)

Na megyek teszem a dolgom, amig lehet.....

Kép

Kép
lorcika

Bringa, nagyon drága vagy !!!!! :lol:
Nincs messze a Pólus és kocsim is van, szóval abszolut meg tudom oldani az utat. Gondoltam előbb futok egy-egy kört a BVSC és az Elte uszikban, ezek ugyanis közelebb vannak (mi szinte a kórház szomszádságában lakunk).
Épp itt volt a védőnő, azt javasolta az uszással várjuk meg a 4 hós oltást is, ez valamikor október elején esedékes. Akkor még be lehet csatlakozni a csoportba, vagy egy induló csoportot kell keresni???
Niki, milyen jó lenne ha Ti is jönnétek :) Pólus-úszó-fórum :lol: A fürdőkádas apafürcsit ki is próbáljuk este.
Stella, igazad van. Én sem sietek mást adni neki, addig nekem is könnyebb amíg csak a cicit kell vinnem mindenhova :) Ha már reszelgetni-darálni-nyomkodni-keverni-főzni kell, kicsit több előkészületet fog igényelni egy etetés. Így csak előkapom az ételhordót (még melegen is tartja a tejcit), és beletömöm a tátogó mohó kis szájába :lol: olyan imádnivalók amikor rávetik magukat a kajára, nem?

Édesek a babók, Balázs mindig vigyorog, Ricsike a játszószőnyegen "és ez miiind az enyém!" Emmából meg a kalapos hölgy tetszik. Én is meg kell mutassam a legújabb képünket, szerintem nagyon jól sikerültek:
Kép
Kép

Csilla
Vendég

Stella ponosan megfogalmazta, amire én is gondoltam. Nekem is jöttek olyannal családban, hogy mi ekkor meg akkor már ezt meg azt ettük, meg az ő gyerekük. Ilyenkor mindig megmondom, hogy mindenki a saját gyerekéért felel, és én így látom jónak. Mindig elmondom, hogy a gyerek szépen fejlődik, 200, 250 grammokat hízik néha hetente, minek adjak mást? (nem tudom ki hogy van vele, de én úgy érzem, még el sem fogadná. sem vizet, sem teát nem kérte soha, néha nagy melegben próbáltam adni, mert féltem hogy kiszárad. Nem kérte!). És az is igaz, hogy változnak a dolgok, és néha annyira ellentétes dolgokkal bombáznak minket anyukákat. Még a "szakértők" is. De egyikünk gyereke sem hal éhen úgy látom :)
Én inkább azt kérdezném, mi a véleményetek: Rögtön pépes, vagy olyan hamit adni majd a picinek, ami picit darabos(mikor a krumplit kezdjük adni). Hallottam mindkettőt. Szerintetek?

Márti

Kép
horpika

Épp ma beszéltünk erről a szemléletről a doktornővel.
Mondtam, h. az én gyerekem miért nem olyan hurka-gyurka, mint a többi. Erre ő: hát mert azok kapnak pótlást. Azt is mondta, hogy sok anyuka szereti előadni, h. ő csak anyatejet ad, aztán iratja fel vele a tápszert. Minek hazudni, de nem? Aki anyatejet ad, az örüljön annak, aki pedig már pótol vagy esetleg tápszerezik, az is helyén van, mivel mást nem nagyon tud, és ez különben sem szégyen, vagy takargatnivaló.
Nah. Egyébként a szurin túl vagyunk. Emma észre sem vette, h. megszurták. Viszont a méreckedésnél sírt. 4440 g. Tök jól hízik. Ja, és 57 cm hosszú.
A dokinénink mondta, h. nyugodtan adhatok neki uzsira barackot. (A rokon védőnénink szerint még várjak). Na most legyek okos.
Először a doktornéni azt javasolta, ha kevesebb már a tejem, hagyjuk ki a tápszert és jöhet a főzelék. Na erre a védőnéni beszólt, h. de még csak 3 hónapos. Erre a dokinéni is mondta, h. jó, akkor esténként, ha kevés, adjak neki 40 ml tápszert, h. tuti jóllakjon és jól aludjon.
Úgyhogy ez lesz. Ma még tudtam neki adni olvasztott anyatejet, de már elfogyott. Holnaptól lehet tápszeres pótlás lesz. Ez van. Én így is büszke vagyok, h. eddig sikerült szoptatnom.

Tegnap a hasi és koponya uh-on is minden okés volt. Szerencsére.

Kép
niki30

Milán nagyon édes!

Kép
niki30

Csilla: Milan nagyon nagyon edes..en ezt mar irtam ide...de nem ment el az iromanyom ahogy elnezem. Azok a szemek!!!!!!!!! ;)

Niki orulok hogy rendben volt minden az uh-n, en jovo heten megyek.
Nekem is korainak hangzik a fozelek, de tapszer nem vesz. Tudod en is vegyesen etetem Ricsiket, es pont ma allapitottam meg furdesnel, hogy abszolut nem husika, hanem szep formas kisfiu! :) Na persze minden elfogultsag nelkul.....a legszebb kisfiu e Fold kereken!!!!! ;) :D :lol: Belegondoltatok nap mint nap hany VILAG LEGSZEBB GYERMEKE szuletik? Hisz mindnekinek a sajat gyereke a legeslegesleges!!!!! :) :) :)

Kép

Kép
lorcika

Nekem nem hurkagyurka a gyerekem. Combija van, de nem az a kimondott dundika. És nem etetek hozzá. És nem hazudok...

Kép
horpika

Lorci, jah, Ricsike sem az a kimondott hurka gyurka. Pont jó.

Kép
niki30

Horpika :D :D :D :D Én elhiszem :lol:

Kép
niki30

Horpika en is hiszek neked!! ;) :D De becsszo?? :lol: :lol:

Kép

Kép
lorcika

Lorcika, én is a világ legszebb babájának látom Milánt :lol: Osszuk szét az elsőséget a topic összes babája között.

Csajok, ti tartotok/tartottatok keresztelőt?. Mi szeretnénk, és végre eljutottam odáig, hogy felhívtam a plébániát megérdeklődni hogy egyáltalán mik is a feltételek.
A pap megkérdezte, hogy melyik templomban gyakoroljuk a vallást, és hogy hol volt az esküvőnk. Mi nem vagyunk összeházasodva, és bár hiszünk mindketten, de nem ülünk minden vasárnap a templomban. Erre hümmögött egy sort és azt mondta, hogy menjünk el a vasárnapi szentmisére és utána menjünk oda hozzá egy kis beszélgetésre. (Persze nem volt még gyereke, mert akkor nem rendelne oda babástól egy órás templomi ceremóniára kajaidőben :wink: )
Szerinte azt is meg kell beszéljük, hogy hogyan lehetne az esküvőt is megtartani. Bár én úgy tudtam, hogy a keresztség felvételének nem feltétele a szülők házassága.

Van valakinek tapasztalata vagy ötlete e téren? Az esküvő a legkevesebb, mert előbb utóbb úgy is megtartanánk, de tényleg hitbuzgóvá kell válnunk? (Aki templomba járó, ne sértődjön meg!)

És egyenlőre én sem etetek hozzá. Becsszó!...
Két napja mérem az esti kaját: 60, 70 g. Elég kevésnek tűnik, de este 9-től reggel 6-7 -ig alszik. Ezek szerint elvan vele, lehet hogy jó zsíros a tejem?

Csilla
Vendég

Uhh...

azt hiszem, némileg túlreagáltam. Bocsi :oops: :oops: :oops:
Mentségemre rohadt hétkezdésem volt, és még az elsőgyerekes kismamatitulust is megkaptam, mert aggódva vágtattam hétfőn a védőnőmhöz(másik volt bent, az enyim még szabin), de kiderült, semmi baj:)
Eggyébként egy hétig engem is "fenyegetett" a hozzátápozás. egy hónapja mérték a babát, és a következő héten az oltáskor megint, és nem hízott, stagnált. A dokim azt mindta, várjunk még egy hetet. A következő héten 250 gr hízást produkált. A tápi ötletét el is vetettük. Ma is megyek mérni, meglátom 2 hét alatt mennyit szedett fel. És nem, nincs gond a táppal sem, ha kell. Nekem télleg nem kell, még most is csöpögök, melltartóbetétet használok etetéskor, mert az egyikből eszik, a másik meg engem áztat

cscsi: Mi nem keresztelünk. Én baptista szerint lettem bemerítve, és nálunk gyerekkeresztelés nincs. De már 8 éve nem jártam gyülekezetben sem, hosszú sztori. Párom meg bár katolikusként keresztelt, a buddhista filozófiát követi amennyire lehet:) Egy barátnőm(zsidó, Új-Zélandon él, a fiam neve tőle származik) meg azt mondta, metéljük körbe :wink: Úgyhogy váűrunk, és ha felnő, eldönti, mit szeretne.

De azért elmesélem, unokatesóm hogy járt keresztelővel. Kanadában ment férjhez, egy koreai sráchoz. Mikor a másféléves kislányával hazajött látogatóba, meg akarta keresztelni. A pap nem vállalta, mert nem látta biztosítottnak a kislány keresztény szellemiségü nevelését(koreai apuka ugyanis buddhista). A másik fiatal pap nem merte az első pap miatt megkeresztelni, mert az öreg a felettese volt. Végül egy harmadik kersztelte meg. A kislány most egy katolikus gimi jófej tanulója:) :lol: :lol:

Igen, kétségtelen, hogy a Májusi babáink a legszebbek, ezt minden elfogultség nélkül merem állítani :lol: :lol: :lol: :lol:

Nah megyek, és keresem elő a melegebb rucikat, lassan itt az ősz...

Márti

Kép
horpika

Sziasztok!

Jó visszaolvasni benneteket.

Niki! Isten biz meggnyugodtam mikor olvastam mekkora a lánykád.
Én azt gondoltam mi vagyunk csak kismanók.
Liza most 56 cm, és 4260 g. Kép A fülbevalóval nincs semmi gondunk,azóta már karikát hordunk.

Kép
bóbita3

Bóbita üdv!

Akkor Ti is kis súllyal születtetek? Mármint a babód. :lol:

Kép
niki30

Sziasztok!
Képzeljétek hol voltunk!Elkészítettük a lányok horoszkópját!
Alexáét már megcsináltattam régen, ő volt a "kontroll" :wink: :lol:
És szinte szóról szóra ugyanazt mondták most,mint amit régen,úh számomra így hiteles.
Érdekes dolgokat hallottam viszont magamról :shock: , és nagyon sok olyat is,amit csak úgy zsigerből éreztem idáig,például Lili születésével kapcsolatban.Pontosabban,h mi is az ő életfeladata,miért választott bennünket a szüleinek.Nagyon jó fej volt az ember és borzalamas szimpatikus,őszínte,cseppet sem nyájaskodó vagy ilyesmi,szóval nem a pénzre ment. Megkérdezte,h házasok vagyunk-e,mire mondtuk,h nem,erre ő azt válaszolta soha ne is legyenek! :shock: :roll: :lol: Mert anyuka az a típus,aki ha benne van valamiben,akkor kifelé tart,ha meg éppen nincs,akkor meg befelé :idea: Ezért maradok én az örök menyasszony :wink: :lol:
De a legérdekesebb az,h Lili pont az én fordítottam:én bak vagyok,iker aszcendenssel,ő meg ugye iker és bak Ac-vel született,de ennek ellenére vagy éppen ezért, nem nekem,hanem apukájának született.Viszont Alexa meg nekem. És mind2en örökölték,h öntörvényűek-természetesen tőlem :shock: :lol:
Na ennyit erről,jó játék volt :wink: :lol: :!:

Lili tegnap óta olyan nyüszi,amikor fent van csak sír meg nyöszörög,étvágy nuku,csak a fürdést élvezi,amúgy semmi sem jó neki.Sem ölben,sem ágyban,sem szönyegen,ja még akkor csendes volt,mikor énekeltem neki...
Ezek amolyan survivor napok............túlélés

Keresztelőhöz annyit még,h mikor Alexát kereszteltük szinte senki nem kérdezett semmit,örültek,h visszük,házasok sem voltunk,oktatásra sem kellet járnunk,de azóta eltelt 13 év és most,amikor Lilit akartuk vinni,szinte szóról szóra megismétlődött az,amit horpika írt:a pap nem találta biztosítottnak a keresztszülők részéről a keresztény nevelést azért,mert a leendő keresztanyukának a lánya nincs megkeresztelve :roll: Csak anyukámra való tekintettel vállalta volna a keresztelést,amit aztán az anyagiak miatt lemondtunk(anyám jó cikiben is maradt miattunk :oops: ).

Egyébként nekem fontos,h meg legyen keresztelve,viszont sokkal szimpibb a baptista szellem,majd ő válasszon hitet és kersztséget magának,ha már el tudja dönteni.Ennek ellenére én keresztvíz alá tartatom(abból azért még baj nem lehet,nem :roll: :wink: )

Na lépek,mert már megint hömbörög :shock:

Kép
bringababa

Gabi baba, sokat gondolok rád, h. mit élhetsz most át anyuddal és biztos nagyon boldog vagy. Meddig marad?
Mikor jön újra?

Kép
niki30

Pici, Bogyra, Dóri, Doo, Riella merre vagytok? Rég jelentkeztetek!

Kép
niki30

Niki,Gabi mamája tegnap utazott haza,én úgy tudom....
ígértem is neki vigaszt,ha elkeseredne,mert már tegnapelőtt odavolt picit :cry:
Gabibaba!minden okés?

Kép
bringababa

Niki!

Igen 2640 g al született Liza és a 36. hétre. és ráadásul hányósak is vagyunk,és már anyatej sincs. Nem akart enni és már mindent kipróbáltunk a végére táposak maradtunk. SAJNOS......... én ugy irigylem azt akinek szopizik a babója rendesen,pedig még tejem is volt nem kevés.....

Kép
bóbita3

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet: