A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2007 szeptemberi babák

Sziasztok lányok!

Elöször is:

Niki, Timi, Emese, tündériek ezek a pici babák!!! Olyan jó hallani, hogy mennyire boldogok vagytok, kívánom, hogy ez mindig így is maradjon!! Sok sok örömet és tejecskét mégegyszer!!!

Én ma délelött dokinál voltam, vittem magammal Ábelt is, mert nem tudtam hova tenni. De iszonyatosan jól viselkedett, egy tünemény volt végig, annyira szeretem! Beke Andi, ne aggódj! A nagyobbaknak már simán el lehet magyarázni, hogy mi fog történni, fel lehet készíteni a kistesóra. Ábel is nagyon nagyon anyás, de megérti, hogy a pocimban van Áron, ezért már nem tudom öt felemelni, viszont megbeszéltük, hogy majd mindenben segíteni fog nekem, ha megszületik a pici. Meg én is úgy tervezem, hogy az eddigi közös programok ugyanúgy megmaradnak, mint pl. fürdetés, séta, esti mese, házimunka stb. Biztos rossz lesz neki az elején egy kicsit, de hamar meg fogják szokni, hidd el! Én ma láttam így elöször, hogy nem lesz nagy gond, mert olyan édi volt a ctg-nél is, képzeljétek, végigülte mellettem az egészet, kérdezgetett, hogy milyen zsinór ez, meg hoy Áron most mit csinál, meg ez a szivecskéje, annyira édes volt!
Velünk minden rendben, dokibá kicsit megmacerált, méhszáj zárt még, de afejecske totál lent van, érezte az ujjával.
Ctg szép rendszeres méhösszehúzódásokat mutatott, majd meglátjuk mi sül ki belöle.

Finishelöknek hajrá!! Manófalvi, mennek a drukkok, kérjük majd a képeket!!!!!

Irina, Silka, LMóni, drtukkolok nektek is, hogy mielöbb babázhassatok!!

Era,Beatrice egy kis tündér!! Látod milyen gyorsan fejlödik? Szerintem most már egyre gyorsabban fog gyarapodni, hiszen szép erös kislány!

Sense, nagyon csini vagy, a babaszobában pedig öröm lesz lakni! :wink:

KépKép
KépKép
motiot

Szióóóóó, Gremese!!! :wink:
Nagyok az 56-os rugik a lánykátokra? Jujj, én meg 62-esből vettem többet (bár kaptunk 56-osokat is azért)... :oops:
Víz: végül is kaptunk tegnap babavizet a gyógyszertárban (Humana Babywasser), csak azért viszem be a kórházba, hogy 1. ha cukros vizet akarnának neki adni, inkább a kezükbe nyomom ezt; 2. ha nagyon meleg lenne, és nem lenne elég tejem, amivel a pici szomját oltsam, akkor is ezzel próbálkozom.

Kép
Kép
irina

Emese :lol: :lol: Lehet, hogy fel kell szednem a szőnyeget a gyerekszobában :lol: :lol: A ti esetetekből kiindulva :lol:

Nekünk a kórházba kell bevinni pelust. Napi 1 :!: db-ot adnak csak a babáknak :?

Motiot Milyen jó, hogy Ábel ilyen szépen áll a kistesóhoz :lol:
Lehet, hogy még a nagyszülőket sem várja meg Áron? Nagyon kíváncsi a kinti világra :lol:

KépKép
Kép Kép
l.móni

Sziasztok!

Niki!
Nagyon szép Rania :) S tök hamar hazaengedtek :)

Emese!
Én is megkönnyeztem Zsofka születését :) bár az elején a röhögéstől folytak a könnyeim :oops: S milyen igaza van a dokibácsidnak :) Hogy utáltam az elején minden olyan rokonomat aki szerint már teáztatni, főzeléket etetni kellene mert nem szopik sokat (olyan pufi volt Míra mint egy michelin baba) s a többi hülyeséggel tömték a fejemet :evil: melegben sem kell nekik inni adni többször kell cicre tenni ennyi.

Kiskolbi!
Mennek a drukkok :) Én jól ,de nem vagyok még hajlandó szülni :) S Milánbaba erre hatalmasakat rugott :)

Kókuszmatrac:ha teli lapra vagy lyuggatott pozdorjára kerül akkor kb. 2 hetente séta idejére kicsit fel kell állítani.

Irina!
ha bepisil a baba sem lesz semmi gond mert a rostjain keresztül a nedvességet elpárologtatja elvezeti (Novetexnél dolgozom :) ) Baja sem a földnek, parkettának,szőnyegnek nem lesz. Míra most is azon alszik(kókuszmatrac) 2 napja éjszaka sem pisil be és semmi gond nincs,max egy új huzatot fogok varratni mielőtt még szülök :)

Timi!
Nagyon aranyosak vagytok :) Viktorapu add át nekik :) Mikor mehetnek haza?

U.Era!
Nagyon sokat hízott meg nőtt Beatrice mióta nem raktál képet róla :) Nagyon ügyes s már csak napok kérdése h. mikor mehettek haza :)

Kistesó:Míra most kapott kicsi babaágyat szülinapjára,hadd élje ki anyai ösztöneit :) Jó vétel volt. Nálunk az volt szerintem hatalmas segítség kistesó méreteit illetően h. itt voltak unkoatesómék és van egy 2,5 hónapos lányuk. Mimó látta szopizni, a méreteit is megtekinthette, kezében foghatta, babakocsit tologathatta s ez tök jó volt :) Eddig az elképzelése az volt h.majd segít kistesónak felállni, meg együtt játszanak majd :)

Tegnap meg voltam CTG-n minden rendben volt olyanokat rugott kicsi fiam hogy csak na (persze csak azért mert 12-12:45 közt a legaktívabb :) ) szülni még az alapján nem fogok reményeim szerint még 2 hetet kihúzok minimum :) Muszály mert a héten még 2 napot dolgozom, jövő héten óviba szoktatom a nagylányomat, meg a kiságy is remélhetően a hétvégén megérkezik :)
De a fejem már kezd dagadni lassan szülni fogunk :)

szép napot irány a bölcsi meg a cuki :)

Vera

KépKép
viranka

Viranka, szia, köszi! Ezek szerint a pisiben lévő ilyen-olyan anyagok is elpárolognak a kókuszmatracból? Tök jó! 8)

Valaki kérdezte, hogy a légzésfigyelőt hova kell tenni: azt hallottam, elég az ágyrácsra, nem kell alátenni semmit. Arra jön a matrac (akármilyen), meg a lepedő. Arra kell vigyázni, hogy a szobában más ne csapjon nagy mozgást (pl. ha berezonál a kinti járművektől, akkor riaszthat tévesen is a készülék).

Kép
Kép
irina

Sziasztoook!!!! :lol:

Visszatértem!!! Nem fogtak bent a kórházban, mert Máté még mindig nem akar kijönni kis luxuslakosztályából! :D NST-n minden rendben volt, mostani szokásaihoz képest elég sokat mozgott (Úgy tudom, a belassulás, simogatás normális így a vége felé), pedig most nem is turbóztam szőlővel. A doki is megnézett, és nem ment el az egész nyákdugóm, csak egy része, még nincs egészen kinyílva a méhszáj. Egy szó mint száz, szerinte a héten még nem valószínű, hogy szülünk, annak ellenére, hogy lejjebb szállt a pocim. Ugyanezt mondta a szülésznőm is. 8)
Legközelebb jövő kedden kell menni (ha addig nem történik semmi!) Akkor viszont már oxitocin-terhelést is kapok, megnézik, hogy reagál a méhem. És akkor már valószínű, nem jöhetek haza, mert gyakorta fognak vizsgálgatni, míg meg nem szülünk.
Na, rólam ennyit... :oops:

Era: szépen nő Bea, szinte megduplázta születési súlyát!!!! hamarosan hazamehettek! Juhííí! :lol:

Niki: nagyon aranyos Rania! És szerencsések vagytok, hogy ilyen nyugodt baba! :D

Lányok, nagyon kíváncsi vagyok, ki lesz a következő! Viktor óta most nem született senki, ugye? Hát most már ideje lenne!!! :wink:

Detti
KépKép
kiskolbi

Kiskolbi, ezek jó hírek, örülök! :D Egyébként miért fognak ott jövő héten? Hogy ne kelljen olyan sokat utazgatnod a vizsgálatok miatt? Bocsánat, ha már írtál róla, csak nekem nem ugrik be... :oops:

Kép
Kép
irina

Kiskolbi ezek igazán szuper hírek :lol: A 38. héten már csinálnak neked oxitocin-terhelést ? Miért? Úgy tudtam eddig, hogy azt csak túlhordás után csinálják meg :shock:

KépKép
Kép Kép
l.móni

Igen, Irina, pontosan azért, és jobb is, mert borzalmas az a sok bukkanó, ami az útfelújítások miatt van. :? Na meg, állítólag a végefelé kétnaponta kell NST-re menni...
Móni, nem tudom, hogy csak túlhordás esetén csinálnak-e. :roll: Pécsen mindenestre úgy tűnik, hogy nem... de annyi különbség van kórház és kórház közt, amint látom, hogy már meg se lepődök rajta. Végülis a jövőhét már a 39. lesz... (de kemééény! Olyan furcsa kimondani! :lol: )... hacsak a hidegfront meg nem kavarja az eseményeket... :wink:

Detti
KépKép
kiskolbi

Kiskolbi, értem, az a fő, hogy biztonságban legyetek! :)

Kép
Kép
irina

Sziasztok

Rucik
Múltkor rendezgettem és - mivel nekünk is többféle méret van - gondoltam, az 56-os lesz a minta. Hát jelentem, 56-osból is 3 nagyságút találtam... :shock:

Kókuszmatrac
Az OK., hogy a kókusz átereszti (elpárologtatja) a nedvességet, de mi van a kókuszmatracot fedő pamuttal? Vagy az is spéci anyagból lenne?

GYARAPODUNK, íme az újabb sorozat:

Kép

Kép
granda

Ha valakinek úgy jobban tetszik, nevekkel:

Kép

Kép
granda

Granda!
Szuper ez a montázs!

Andi
Kép
Kép
beke andrea

Emese!!
Köszi a sok praktikus infót! Azt hiszem, utánanézek még néhány 56-os ruginak, szegény gyereknek eddig szinte csak pár darab van 56-os, többnyire 62-es méretűt vettem. Aztán majd úgy néz ki nekem, mint valami kis tróger :lol: :lol: :lol:

Granda!
Tök jó ez a képösszeállítás! :D

Kiskolbi!
Örülök, hogy minden ok. Veletek!

Képzeljétek, ma elmentem pisilni, és mikor lezuhantam a vécére, hallottam magamban valami kattanást, vagy pattanást. Egyből Emese jutott eszembe, mondom tuti burokrepedés, pisilni se mertem először, nehogy ne vegyem észre, ha jön a magzatvíz is. Aztán csak nem jött...azóta se. Nem fáj semmi, Botond fickándozik, futkározik. Pedig már annyira izgultam :lol:
Nekem sajnos farkasétvágyam lett az utóbbi hétben. Csak ennék és ennék egész nap és éjjel. Most is oda tartok!
puszi!
kispocc

Kiskolbi!
Én is ennék egyfolytában, csak az a baj, hogy kimondottan az egészségtelen, hízlaló kajákat kívánom. :? Persze a gyümölcs is lecsúszik! :D

Nem tudom ti hogy vagytok vele, de én iszonyú sokat vesztettem az energiámból, egy-két hete még pörögtem mint a búgócsiga, most meg olyan lusta vagyok, hogy az szőrnyű. Iszonyúan hiányzik a délutáni alvás amitől a Petyka a legrosszabbkor fosztott meg.

Andi
Kép
Kép
beke andrea

Beke Andrea!
Én is pont most ébredtem a délutáni pihenőmről :oops: Nem minden nap de ebbe a borongos,nyálkás időbe mindig elnyom az álom. A tempómból rengeteget vesztettem,órákba telik a legrövidebb táv is,és ha túl sokat gyalogolok este iszonyúan fáj a lábam és a derekam! :cry:

Granda szuper jó a képösszevágás!
Kiderült már,hogy mi lesz a cukroddal(szükség lesz inzulinra)?

Kispocc!
"mint valami ki tróger"Ez nagyon jó! :lol: :lol:
A farkasétvágy nálam is megvan de sajnos már a kezdetektől :(
Pont ma mondta a védőnőm,hogy már nem kéne többet híznom :oops: (hát én se erre hajtok)
Amióta olvastam Emese beszámolóját minden felkelésnél arra várok mikor hallom a pukkanást.(már a tv-t is lehalkítottam :oops: )

KépKép
juba

Mi van veletek kismamik csak nem szülni mentetek? :D De mindenki egyszerre?

KépKép
juba

Sziasztok !

Lányok már csak a holnapom van hátra a munkahelyemen.
Tök jó !!!!!
Bár kicsit furi lesz nem bemenni.

Granda : a kép montász nagyon tutti.

Niki : édes ez a hajas baba.

Én is én is babázni akarok már !!!!!!!!!

Gremese : édes lehetett ez a fosis jelenet. Én pont ezért nem teszek a gyerekszobába szőnyeget egyenlőre.

Képzeljétek vettünk az Ikeá-ba egy komódot amit én pelenkázónak fogok használni és csináltunk hozzá mélységben egy polcot amitől mélyebb lett és a baba jobban elfér . Nagyon jó lett. Holnap lefotózóm és felteszem. Most annyira büszke vagyok magunkra. Igaz nagy barkácsolók vagyunk mert már csináltunk gardrób szekrényt, francia ágyat polc rendszert. SZóval ez már meg sem kottyant. Én megtervezem, kiszámolom a párom meg elmegy megrendeli a lapokat és közösen összerakjuk.
Utána mindig olyan jó látni a saját művünket.

Na lépek holnap jövök.

Ki lesz a következő mami ???????

Jó éjt !
20200310173350

Sziasztok kismamik és anyucik!

Hatalmas gratula az új babákhoz! NIKI, TIMI jó egészséget, sok örömet a gyönyörű gyerkőcökhöz!

Korkülönbség és kistesóvárás: Ákos szűk 3 és fél éves volt, mikor Alexa született. Kezdettől nagyon várta, nagyon pozitivan beszélt róla. Születése óta sokat segített körülötte, tolta a babakocsiban, féltékenységnek nyoma sem volt. Mostanában voltak ilyen villongások csak köztük, de újabban dúl a tesószeretet! :)
A kisöccsét is izgatottan várja, és úgy általában azt vettem észre, hogy imádja a kicsiket, játszótéren is minden törpét pátyolgat. :) Alexával viszont lehetnek majd gondok: ő nem várja Öcsit annyira... és akkor még finoman fogalmaztam. :? Azért persze remélem a legjobbakat.

Pocakleszállás és a babakobak beékelődése: Semmit nem jelent, mikor száll le a pocak. Mindkét gyerekem születésekor AZNAP még magasan volt a fejük, abszolút nem voltak beékelődve, és mégis pár órával később már a karomban tarthattam őket. :)

Tegnapi ctg jó volt, az egész "fájásgörbe" a 60-70% körül mozgott, de az ultrahang szerint nincs jele készülődésnek. Doki szerint ő is lesz 4 kg, mint a tesók. :) Úgy tűnik, erre vagyok hitelesítve.
Én is nagyon szeretnék már babázni, de még várhatok rá, azt hiszem. Főleg a kényelmetlenség és a nehézkes - kiselefánt - mozgás miatt siettetném a szülést. A gyerekek is unják, hogy óvatosabb üzemmódban kell velem bánni.

Mindenkinek jó éjt, és ha valaki szülni menne, akkor HAJRÁ!

Zsu

Kép
Kép
Kép
zsuzsóci29

Sziasztok lányok!

Ne haragudjatok amiért bepofátlankodok, csak egy kérdésem lenne hozzátok? Nincs szüksége valakinek Angelcare légzésfigyelőre bébiőrrel együtt, mert még november végéig jó a jótállása. 2006 november 24.-én vettük a Brendonban, és csak 5 hónapig használtuk.
Ha valakit érdekel, akkor írjatok: gyongyi_gal@freemail-re vagy akár privit. Illetve megtaláltok a "2006-ban akarok szülni" topikban is.

Bocsi mégegyszer és boldog várakozással teli napokat a kismamiknak. Sok egészséget és tejcsit a már megszült anyukáknak és babáiknak!

Üdv:Gyöngyi

Kép

Kép
oné

Tapasztalt Mamik segítsetek!

Az egyik cicim még mindig be van durranva, fejem, meg jegelem. A mellbimbót babuka csak akkor hajlandó bekapni, ha begerjeszti magát és dühösen rácuppan. PErsze majd beszarok.
A bimbót nem tudom neki összenyomni, kemény és fáj. A bimbóudvar körül meg megjelent egy piros kör, de nem tudom, hogy gyulladás, vagy a mellszívó.
Kérdés: hogy tudom rendbehozni? Milyen a mellgyulladás? Jól csinálom-e a fejés-jegelést?
Egyelőre a másik cicim bírja a táplálást.

Help!!!! :cry:

Kép
Kép
Kép
gremese

Emese Én ugyan nem vagyok tapasztalt mami, de erről pont most olvastam a barátnőm kapcsán.
https://www.babanet.hu/faq/szoptat29.php
ezen az oldalon hasznos tanácsokat ad egy doktornő illetve még itt van pár tel szám az LLL-től
http://www.lll.hu/telefon

Hátha segít :roll:

KépKép
Kép Kép
l.móni

Szia Gremese!

Ismerős a szitú, sajnos nekem sokat begyulladt a mellem, és általában 2 napig magas lázam is volt.
A legjobb a melegvizes borogatás, sőt zuhany. Olyan meleg vízzel amit csak elbírsz. Utánna próbált meg kifejni, de közben maszírozd is. Fentről a bimbó felé, mert lehet, hogy csak valamelyik csatorna dugult el, és nem bír a tej kijönni belőlle
Ha csak kicsi piros pötty van, akkor az lehet a mellszívótól, de ha nagyobb, akkor az gyulladás is lehet.
Nem próbáltad még ki, hogy kiemelővel vagy bimbóvédővel etesd?
Ja, és még próbálkozz meg a fejés után kézzel is fejni, mert nem mindegyik mellszívó feji ki rendesen a tejet, és sokszor attól is fájhat.
Na mostmár eldugulok. Kitartás, tudom milyen nehéz, főleg a pici mellett.

Üdv:Gyöngyi

Kép

Kép
oné

Köszi lányok!

Közben ezt találtam a www.lll.hu oldalán.

A mellgyulladás bizonyos válfajainál azonnal orvoshoz kell fordulni. Ha például mindkét mell begyullad, a mellbimbó tűnik fertőzöttnek, vér vagy genny van az anyatejben, vörös csíkok jelennek meg a gyulladt terület környékén, vagy a tünetek hirtelen és súlyosan jelentkeznek, ezek a jelek bakteriális mellfertőzésre utalnak, melyet azonnal meg kell mutatni az orvosnak.

Most egy kicsit kivagyok, megpróbálok javítani a helyzeten, de holnap bemegyünk a dokihoz.

Kép
Kép
Kép
gremese

Hello Lányok,

mint a mellékelt ábra mutatja, megint kidobott az ágy idő előtt.

Sense, nagyon édi a babaszoba, és "jól álltok egymásnak" És hamarosan az ágy is tele lesz :lol:

Era,
a lányod nagyon szépen nődögél. Totál észrevehető a különbség :wink:

Niki, üdv újra itthon! Rania csudaszép kislány, látszik rajta, hogy különleges felmenőkkel dicsekedhet :lol:

Granda, szuper a montázs!

Korkülönbség: ha a lány az idősebb, sem könnyű! Az öcsém és köztem 2 év van, anyukám terhessége alatt én voltam a legbüszkébb kislány, a babámon gyakoroltam a pelenkázást, stb, úgy vártam a kistesót. Aztán mikor hazahozták a kórházból, beálltam a szoba ajtajába és közöltem a szüleimmel, hogy ide be nem hozzák, inkább vigyék vissza a kórházba :shock: Aztán végül csak megszerettük egymást :wink:

Képzeljétek, tegnap totál rámjött a pakolhatnék. Olyan érzésem volt, hogy éjjelre készen kell lennem. Nekiálltam minden olyan dolgot összepakolni, amit a végére hagytam. Meg hozzáfogtam életem első sterilizálásához: hát nem tudom, hogy ez így normális-e. Nekem egy csomó víz maradt a doboz aljában és órákig vizesek maradtak a cuccok :roll: Ja, meg délután úgy éreztem, szundítanom kell egyet, hogy éjszaka ne legyek álmos (erre ma fél 5-kor kidobott az ágy)
Aztán este voltam NST-n és totál semmi nem volt. Fájásgörbe, mint az Alföld. Bár múlt héten 70-es is volt, aztán mégsem történt semmi. Szóval most megint az az érzésem, hogy soha nem fog kibújni a drága. Pénteken doki, de már megbeszéltem a szülésznővel, hogy hétfőn újra NST. Hát, kíváncsi leszek. Baromi jól érezheti magát odabent, mert bár 2 napig csöndesebb volt (már reménykedtem) tegnap óta megint partyzik.

silka
silka

Ja, és közben kiderült, hogy nem kell bevinnünk sem cumit, sem cumisüveget, sem mellszívót, esetleg csak bimbivédőt. (Sense, Neked info) Mindegy túlvagyok a procedúrán, búra alatt vannak a cuccok, ha meg mégis kellene vmi, majd Apa behozza. Szerintem csak hálás lesz a sorsnak, hogy nem neki kell a mikrós balhét végigcsinálnia :lol:

silka
silka

Sziasztok csajok Tegnap én is voltam Nst a kisfiam bealudt utánna rögtön elküldtek uh-ra természetesen semmi gond csak egy picit fáradtabb a lelkem. Erre haza felé jövet az autóba én is bealudtam Bp-ről Kecsóra. Biztos anya fia.
Niki Nagyon szép a kislányod nagyon édi a dús fekete hajával.
Granda Gyönyörű a montázs, majd amikor már mindenkié ott lesz és az egész oldalt be fogja takarni. Tök jó.
Hidegfront Nálam semmi jelét nem mutatta a baba hogy front érzékeny lenne szerintem teljesen békésen alukált egész éjszaka.
Most intim Hallotatok már a szemérem viszérről. Na nekem az van. Nem fáj de elég kellemetlen és természetesen kezelhetetlen. A Szülésznő azt mondta hogy valakinek aranyér jut, valakinek szemérem viszér. Ja és mindkét oldalon kijött a viszér. Idáig is vigyáztak a szexuláis életemre de ezek után elbucsuzhatok minden nemű érintkezéstől. De a lényeg az hogy megéri. Pusz mindenkinek megyek mert jöttek a kandalló készítők. Ugyanis mi nem átalakítunk így a vége felé hanem még plusz építési dolgokat kiagyalunk. (nem vagyunk normálisak de biztos ez is hozzá járul a fészekrakó ösztönhöz.)

Kép
hajagosné szabó éva

Móni
Én pl. nagyon élveztem/élvezem a hűvösebb időt.

Ki tudja mi lesz hétvégéig :) én várom az újabb babaesőt, jön a hidegfront :).

Juba
Nekem is kell mennem CTG-re minden héten és ha a 40. héten nem bújik elő a picúr, akkor sűrűbben.
Nekem is vinnem kell pelust, mert bár adnak valamennyit, de az nem túl sok.

Irinia
Pedig elképzelésem szerint pont így száll le a pocak :) Egyik nap fent, másik nap lent, aztán észre sem veszed és már szülsz is :)

Niki
De jó, hogy ilyen hamar hazaengedtek! :) Azért még pihengess. Olyan jó, hogy a kicsi tündér ilyen nagy boldogságot okozott nektek :)
És hát gyönyörű ez a gyerek :)

Hát, ha itt mindenkinek ilyen kis hajasbabája van :) kiváncsi vagyok nekünk milyen lesz. Nekem egy szál hajam nem volt :) kis kopaszka voltam, viszont a férjemnek sok haja volt :)

Gremese
Legalább felkészítesz minket a hogyan ugorjunk el a fosi elől helyzetekre :).

Motiot
De jó, hogy Ábel ilyen édes volt.

Kiskolbi
Szupeeer! De miért tartanak bent jövő héten? Vagy így biztonságosabb?

Granda
Szuper lett az újabb kép sorozat :)

Andi
Én is enerdzsi vesztésen vagyok, nem is hittem ez az idő is eljön, de már nem esik annyira jól mászkálni, csak rövideket. És a délutáni szunya is jól tud jönni. Főleg, hogy eléggé érdekesek az éjszakáim.

KTimi
Alig várom a képet :)

Silka
Ez vicces, mert tegnap én is egész nap pakoltam :). A férjem le is szúrt egy kicsit, hogy ha ezt tudja nem engedi :)
Reggeltől este fél 10-ig :)

Hát remek éjszakám volt :). Csajok szerintem én már annyira izgatott vagyok, hogy nem tudok magamtól aludni :) Tegnap is fél kettőig netezgettem, meg olvasgattam :). Aztán reggel meg 7kor kidobott az ágy. :shock:
Persze du. biztosan kidőlök, főleg, hogy ilyen borús esős az idő, az mindig jó altató tud lenni.
Annyira jó, hogy kicsit hűvösebb van végre.

Puszi nektek

KépKép
KépKép
fleur

Gremese!
Mindenképpen próbáld meg kifejni a cicidet (ahogy Oné leírta az tökéletes) és utána hűtsd, de ne túl sokáig, mert attól is begyulladhat. Az orvos biztos megfogja mondani, hogy gyulladás vagy csak elzáródás, de mindkettőnél az a lényeg, hogy ne pangjon a tej a cicidben. Az lenne a legjobb, ha rá tudnád venni a kis hercegnőt, hogy szopizzon, próbálj meg elötte fejni egy kicsit a cicidből, hogy könnyebb legyen bekapnia, ne legyen olyan feszes a melled.
Ha gondolod hívj fel telefonon, élőben többet tudnék segíteni. Én Petykával megjártam a hadak útját, akár tanácsadónak is elmehetnék.

Andi
Kép
Kép
beke andrea

Jó reggelt! :D

Emese,nagyon sajnállak a szopiztatás miatt, irtó fájdalmas lehet, de majdcsak lesz rá valami gyógyír! :wink: A doki biztos tud segíteni! Az egyik ismerősöm épp azt mesélte nekem, hogy miután megszült 2 hónapig gyötrelmesen ment neki a szopiztatás, aztán helyreállt. Ő Aventes mellápolókrémet használt, azt mondta, az a sebes mellbimbóra jó volt nagyon. A cicijére meg forró borogatást tett, és masszírozta. Biztos majd Neked is elmúlik, csak ezt az időszakot kell átvészelni. Persze könnyű mondani :? .

Az én gyerekem tegnap futott, szaladt egész nap. Rövidlábú lesz, azt már láttuk az uh-n :lol: , gondolja, akkor legyen legalább izmos :lol: ...Aztán végigszundizta az éjszakát, ma pedig hömbölög.

Fleur!
Én is nagyon izgatott vagyok, és éjszaka, ha fel kell kelnem pisilni(minimum 5ször :twisted: ), nem bírok egyhamar visszaaludni. Olyan hihetetlen ez az egész, nemsokára anyukák leszünk! :lol:
De azért csak óvatosan a takarítással meg rendezkedéssel!

Milyen érdekes, hogy kórházanként mennyire változó, hogy mit is kell bevinnünk! Nekünk Veszprémben nem engedik a bimbóvédőt, viszont mellszívót kérnek...

Én nem tudom, leszállt-e a hasam :? , szerintem nem. Bár akkor ezek szerint nem mindig jelent szülést az ilyesmi.

Szép napot mindenkinek, vigyázzatok magatokra! :lol:
kispocc

Jó reggelt :lol:

Itt a hidegfront és egy baba sem érkezett, pedig annak reményében kapcsoltam be a gépet, hogy hátha valaki :lol: :lol: :lol: De mostmár csak megindul újra a babaeső, hisz vagyunk egy páranmár az utolsó hét közelében :lol: :lol: :lol:

Fleur Én is élvezem nagyon a hűvösebb időt :lol: Remélem már nem lesz nagy hőség :lol:

Én sem aludtam túl jól az éjszaka. Mire nagy nehezen elszenderedtem volna, felébredtem páromra :? Szegénykémnek nagyon fájt a hasa, egész éjjel szenvedett. Hajnal 3 körül sikerült elaludni, de 7-kor már én is kukorékoltam. Majd pótolom du :wink:

Éva Ez a szemérem viszér is a terhesség egyik kellemetlen tünete? Sajnálom, hogy ilyened van. De már csak pár hét.... :lol:
Jó munkát nektek :D Biztos szép lesz a kandalló :D

Granda Nagyon jó az új sorozat :lol: Ti hogy álltok? Sok van még hátra?

KépKép
Kép Kép
l.móni

Jó reggelt mindenkinek! :D

Emese!
Nekem e téren semmi tapasztalatom nincs(még) csak olvastam róla,hogy gyengéden át kell maszirozni a mellet és ahogy a többiek is írták melegvizes borogatás (ill.zuhany)
De talán az lesz a legjobb ha elmész az orvoshoz mert gondolom nagyon fájhat.

Fleur!
Nálatok a Ctg az olyan mint nálunk az Nst :oops: ?

Hajagosné Éva!
Én még nem hallottam róla,te érzed,hogy van vagy csak a dokid vette észre?

Szörnyü éjszakám volt,elkezdett görcsölni a hasam én meg jól bepánikoltam,hogy még nem vagyok felkészülve! :oops:
Igazából nagyon nem bírom a fájdalmat és félek,hogy nem tudok majd a babónak segiteni mert annyira leblokkolok! :cry:

KépKép
juba

Lmoni Köszi a biztatást!
Juba Hát én éreztem hogy meg van duzzadva aztán megnéztük és láttuk két oldalt az 1-1 eret ami ki van dagadva. Aztán a szülésznőmmel beszéltem és ő mondta hogy ez gyakori probléma csak sokan nem is veszik észre mert nem annyira fájdalmas mint inkább kellemetlen. (Tuba rózsa a nuncus helyén) Így birom jellemezni.

Kép
hajagosné szabó éva

Sziasztok!

NAgyon köszönöm a tanácsokat, azt hiszem ötvözve kell alkalmaznom!
Olyan rendesek vagytok, hogy így segítetek, tudtam, hogy számíthatok rátok!!!!!!! Édibédikéim!!!!!

MA felhívtam a dokit, elmondtam mi van, mondtam, van egy piros kör a bimbiudvar körül, és abból jön felfelé egy piros vonal.
Azt mondta, hidegvizes borogatást tegyek rá, de max 10 percig, hogy ne legyen gond a tejcsivel, és ürítsem, ürítsem ürítsem a cicit. Ha baba még nem tudja szopni, fejjem, de próbáljam meg bimbóvédővel, hiszen az az igazi munka, amit Babci végez.
Ha lázam lenne (hőemelkedésem van, 37,0 de az sztem semmi), akkor kapok olyan antibiotikumot, ami mellett lehet szoptatni is.
Úgyhogy gyűröm magam. A megduzzadt mellbimbó pedig a gyulladás miatt van, ödémás, ezért nem tudom összenyomni Zsófinak.

Statisztika: 1 hét alatt elfogyott egy csomag Babylove olajos törlőkendő (80 db-os).... :shock:

Tegnap fürdés után lefosta a törölközőjét.... :shock: :lol: Olyan édi! :oops: :D

Dobok két képet Husigombóc-Királylányról:

Kép Kép

Lányok! Nagyon drukkolok mindenkiért, nem tudok 100%-osan visszaolvasni, de nagyon igyekszem. Tényleg kemény az elején, de bele lehet jönni! :wink:
Ma például az volt a legnagyobb boldogságom, hogy éjjel Babuci 5 órát, majd szopi után 3 órát aludt. :D Mintha kicseréltek volna!!! :D
Idáig volt, hogy éjjel csak 2-2 vagy 3 órát aludtam.

Szopi alatt kilók: Nyugi Csajok! Jönnek azok szépen lefele!!!!
:wink:

Ha Apa képben lesz, megkérem, csináljon közös fotót. Valaki kérte, de már nem tudom visszaolvasni, ki :oops: .

Granda! Borzasztó jó a montázs!!!!!! :D

56-os rucik: A kombidresszek jók, de a rugik nagyok. Nem mindegyik, 2-3 db van, amit fel tud venni, az meg nagyon kevés. Én nem is tudom, ezeket össze-vissza méretezik.

Köldökcsonk: Tegnap leesett!!!!! :D

Vizesedés: Nagyon hamar elmúlik, tényleg. Szülés után én úgy jártam pisilni, mint a bolond. És megint - mivelhogy nem volt terhelés alatt a hólyagom -, rendes mennyiségeket pisiltem. Mint a Niagara! :wink:
És nincs éjszakai pisijárat, max 1, ha Babcihoz fel kell kelni szoptatni, de az is meg fog szűnni!!!!
A pocakom szépen megy vissza, semmilyen haskötőt nem használok - de lehet, ez is nagyban alkati dolog.

Kórházi csomag: Vigyetek plusz eldobható pelenkát, mert nem elég, amit adnak, és textilpelenkából sokat, mert az minden nyavalyára kell, én ráadásul - mint tapasztalatla nügyetlenkedő anyuka - ipari mennyiséget használtam el.

HAsleszállás:
Azt mondják, akkor száll le a poci, ha a tenyereteket párhuzamosan a pocitokkal be tudjátok tenni a pocak és a cicik közé.
Rám ez nem volt érvényes, mert magas vagyok, és eleve volt ott hézag, de a vizitornán mégis észrevették, hogy leszállt.

Kép
Kép
Kép
gremese

Gremese
Remélem, hamarosan rendbejössz. JOBBULÁST!
Gratulálok a tündérbogár Zsófihoz és túlvagy az lső nagy fejlődési eseményen is (köldökcsonk...) :D

Móni
Hát most kicsit argóban felelek a "lakással hogy álltok" kérdésedre: "Szarul, de büszkén". Tegnap már kicsit elszakadt a cérna, úgyhogy kiselőadást tartottam a férjemnek, hogy míg más kismama délutáni szundit tart, én adminisztrálok, telefont-internetet intézek, takarítok, Linda cuccai közül még egy sincs kimosva, stb.... :shock: Aztán meg ha hamarabb jönne és hazajövünk, a 3 óránkénti szoptatás mellett nem is álmodhatok pihenésről, mert közben is a régi lakást kellene intéznem (vagy eladjuk, vagy albérlet). DE végül mindig eszembe jut, hogy - hihetetlen - de lehetne ennél rosszabb is, Linduska meg eddig is szuper jó kislány volt, most is tudja, mi a dolga és remélhetőleg egészségesen, időben fog jönni, amikor már minden rendben várje. :)

Kép
granda

Emese!

Remélem bejön, amit javasolt Neked a doki. Nagyonnnagyon édes Zsofka. Kis döncölnivaló :lol:
Még lenne nekem is egy kérdésem: Te hason, vagy hanyatt altatod a kis Bogárkát :lol: ?

Juba!
Sajnálom, hogy ilyen sz.r éjszakád volt! És hidd el, ha jön majd a szülés és vele a fájdalom, ki fogod tudni bírni. Én legalábbis így készülök. Muszáj lesz és kész. Segítenünk kell a kisbabáinknak! Én is félek mondjuk kicsit, de nem attól, hogy fáj, hanem mert mostanában én is olyan erőtlen lettem. Nehogy közben elfogyjon az energiám, aztán csak feküdjek ott :shock: . De szerintem abban a helyzetben mindkinek megsokszorozódik az ereje! Ebben bízom :lol: !
kispocc

Sziasztok !

Délután küldöm a képet.

Lányok segítséget kérek.
Egész éjszaka furi érzésem volt.
Olyan volt mint amikor csavarja a görcs a hasamat kakilás elött. ( már bocsi, hogy így írom de tök tanácstalan vagyok )
Rendszertelenűl és rövid ideig tartottak ezek a görcsök. Teljesen mindegy volt, hogy hogyan fekszem minden helyzetbe volt.
Persze azóta is vannak ilyen görcseim.

Jaj lányok kezdek izgulni. :shock: :shock: :shock:
20200310173350

KTimi! Ha fájásaid vannak, azt tényleg észreveszi az ember. Bár mindenki más, nekem nem volt ilyen görcsöm, hanem határozottan a szeméremcsontom tájékáról sugárzott a fájdalom.
Ülj be egy kád melegvízbe, ha elmúlik, akkor nincs semmi, ha erősödik, akkor figyeld!

Kispocc! Nálunk úgy működik, ha fekve szoptatok, oldalt kitámasztva hagyom, míg magától nem büfizik. Nem veszem a vállamra ,nem rázom, mert Ő ugye egy kis Oroszlán, akik nagyon tudnak aludni, és ha nagyon macerálom, felhergeli magát. Ha megvolt a büfő, vagy a hátára, vagy a hasára fektetem. A hasonfekvés nagyon bejön neki, mint általában a pocifájós babáknál.
Éjjel inkább a hátán alszik, nem nagyon merem hason a bölcsőhalál miatt, és nem is öltöztetem túl.

Kép
Kép
Kép
gremese

Emese Köszönjük a jótanácsokat :lol: Nagyon aranyos vagy :lol: Remélem hamar átvészelitek ezt a kellemetlen cicifájós - gyulladásos időszakot :roll: Köszönjük az újjabb képeket :D Nagyon aranyos Zsófika :D

Granda Ilyen pozitív hozzáállaás mellett biztos mindennel időre elkészültök :lol: :lol: Sőt, hátha Linduska még hagyni fog neked pár pihenőnapot a szülés előtt :lol:

Juba, Timi Sajnálom, hogy ilyen nyűgös fájós éjszakátok volt 8) Számotokra is egyre jobban közeleg a nagy nap :lol: Juba szerintem nem fog elfogyni az energiád, végig tudod majd csinálni. Kismackód biztos sokat fog segíteni :lol:

KépKép
Kép Kép
l.móni

Sziasztok lányok!

Granda: Nagyon szuper lett a montázs, nagyon tetszik, annyira aranyos, hogy egy kicsit meg is hatódtam a sok baba láttán.

Emese: Köszi, én kértem a baba-mama közös képet, már nagyon várom. Egyébként nálunk mondták a kórházban, hogy hiába szopizik a baba akkor is fejjük ki utána a mellünket üresre, mert begyulladhat. Sajnálom, hogy igy jártál, mert biztos baromira fájhat, és hát amúgy is a kialvatlanságtól vékonyabb az ember lányának az idegrendszere...

Hajagosné Éva: Fú nagyon sz@r lehet, sajnállak, de remélem rendbejössz a szülés után hamar. És a baba kárpótol az ilyen kellemetlenségekért.

Tök jók lettek a vonalzók azoké akik beleléptek a 40.hétbe!

Képzeljétek ma én is bepelusozhattam a lányom! Már megint egy apró lépés előre. Sőt nem tom, hogy irtam-e de már nem orrszondából, hanem cumisüvegből eszünk (35ml-t)!!!

Egyébként csajok vigyázzatok a szopis teával!!!! Most már egyértelműen észreveszem, hogy nálunk nem jött be a LAKTOHERB, bár a tejre jó volt, DE a babát nagyon felfújta!!! És ue mondta egy másik kismama is. Szóval én áttértem a Milusan-ra, ma vettem, ha lesz tapasztalat, akkor majd megirom azt is.

ÉÉÉÉSSSS! Tegnapelőtt az egyik ismerősöm megszült első baba adminisztráció-borotválás-mindennel együtt 2 és fél óra alatt!!!!
Úgyhogy ne aggódjatok! Emese és a barátnőm példája alapján van rövid szülés is!

Puszillak titeket
BEA&ERA
Vendég

Sziasztok!

Tegnap meg volt az első NST-m. Teljesen kiakadtam a rendszeren,ami a kórházba volt. A szabadságolások miatt nem volt recepciós a "kismamás" pultnál, így be kellett állnunk adminisztrálni a normál pulthoz. 140-en (!!!!) voltak előttünk. Majd másfél órát vártunk. Persze az NST időpontomat lekéstem, így először úgy volt, hogy még ott is kell várnunk vagy másfél órát, mert akkor van egy lyuk az időpontokban. De az egyik szülésznő tök rendes volt, és kihozta a gépet a szülőszobáról, és megcsinálta a vizsgálatotot a nővérszobában. (Pár órával később megfogadtuk szülésznőnek. )
Aztán megnézett a dokim: minden rendben, szépen fejlődünk, kb 3000 g-ra becsüli a súlyt. Méhszáj zárt, kicsit megrövidült nyakcsakcstorna. Levette a kenetet a kókuszhoz is. :)
Silka!
Neked ki lesz a szülésznőd? (Nekem Makarész Andi)

Délután pedig voltunk a Madarász utcai gyerekklinikán, az újraélesztési tanfolyamon. Sztem nagyon hasznos volt.

Este kis bevásárlás, és mire hazaértünk, már vörösre volt dagadva a lábam. És fájt. :( Most fájt először. Persze reggelre sem múlt el.
Úgyhogy csak egy szakadt papucsot dudok felvenni a lábamra. Valószínűleg ma nem hagyom el a lakást.

Puszi
Ildikó

Ildikó
KépKépKép
sense4

Sziasztok, Kismamik!

Emese, őszintén sajnálom a ciciügyet, de annyira hősiesen csinálod, mint eddig mindent, úgyhogy... :wink: A Zsófi-képeket meg imádom, hihetetlenül aranyos kiscsaj! :D

Granda, köszi a remek montázst. És egy hős vagy, én ilyen stressz alatt biztos egész nap csak panaszkodnék vagy bőgnék...

Szülés: nálam is változó, mikor mit akarok. Természetesen szülni akarok ;-), pillanatokra elfog az érzés, hgoy "na, most jó lenne", mert oylan lelkiállapotban vagyok, és van, amikor jön "na most nagyon nem lenne jó, ha most kellene" az érzés. Idétlen, nem? Különös ez a "bármelyik percben megtörténhet" dolog, mert ez csak a szülésre jellemző az életben (ha valami másra is, lécci, írjátok meg! :wink: ).

Csajok, ma jövök még, de holnap egész napra áramszünetet ígértek nekünk, úgyhogy vagy amiatt nem tudok írni, vagy szülünk! :lol:

Kép
Kép
irina

Hello Lányok,

a fél 5-ös virgonckodásom után fél 8-kor beájultam és fél órája keltem fel. Még megtehetem :lol: Fleur, L.móni, ha fent vagytok éjjel, írjatok, én meg hajnalban olvasgatlak Titeket :lol:
Én is úgy kapcsoltam be a gépet, hogy úristen, vajon ki(k) szült(ek) ma éjjel. Bár Irina még nem jelentkezett be...
Kőszegi Timi, várjuk a fejleményeket.
Gremese, nagyon cukor a lányod! Kíváncsi lennék a víz távozásának ütemére. Engem azzal "vígasztaltak", hogy szülés után pár napig rosszabb lesz és csak nagyon nehezen megy majd le (1-2 hét) Te hogy állsz a vizes kilókkal? Még egy kérdés: mennyire mutatják meg az ember lányának a kórházban a gyakorlati dolgokat (peluscsere, fürdetés, büfiztetés)?

silka
silka

Bocs az elgépelésekért! :oops:

Juba, CTG = NST.
A félelem ellen: talán segít, ha arra gondolunk, hogy úgyis sodorni fognak minket az események. És az a tudat, hogy minden nő képes szülni, a szülés természetes élettani folyamat (de nekünk lesz egy sor segítőnk is hozzá!!!).
CSAK SZÉPEKRE GONDOLNI, PIHIZNI!!! :wink:

Kép
Kép
irina

Szia, Silka!
Vagyok... nyugis gyerek ez az Ádám, legalábbis ami a megszületést illeti... szerintem precíz kis Szűzhöz méltóan kivárja a terminust... :lol:
Az jó, hogy még vissza tudsz aludni, ezt a fogást kell nagyon begyakorolnunk (hirtelen felébredni, kipattanni az ágyból, babát ellátni, majd mintha mi sem történt volna, visszaaludni ;-)).

Kép
Kép
irina

Irina, éppen kerestelek :lol: Egyébként én is mániákusan a pukkanásra figyelek, főleg este 9 körül. És tök hülye érzés fog el: "csak nehogy most pukkanjak el, mert akkor biztos pánikolok majd" Másrészt meg baromira szülnék már. Hát, nem egyszerű a hormonokkal teli női lélek...
Én pl tegnapi NST után - mikor megtudtam, hogy van egy üres családi szoba - mondtam magamban, hogy na most akkor szülhetünk. De hát ugye ez nem így működik :lol:

Sense,
küldtem privit.

silka
silka

Kispocc,I.móni!
Köszi a vigasztalo szavakat,abba bízok,hogy nekem is valami hasonló villám szülésem lesz mint Emesének volt és akkor talán nem hagy el az összes erőm idő előtt.

Emese!Annyira tündér Zsófi baba(főleg a pelusos képen)Úgy irigykedek rád,hogy te minden nap gyönyörködhetsz benne!

Sense! sajnálom,hogy ennyit kellett várnod az Nst-re nem csodálom,hogy kiakadtál. De legalább rátaláltál a megfelelő szülésznőre! :D

Irina már kezdtem azt hinni,hogy szülni vagy te korábban be szoktál már jelentkezni!

KépKép
juba

Juba, igazad van, ma később ébredtem (na, amúgy sem szoktam elkapkodni...) ;-))) Tudod, gyűjtöm az energiát... :lol:

Kép
Kép
irina

Silka, láttad, átváltozott a felirat a babavonalzónkon! Elég provokatív! 8)

Kép
Kép
irina

Lányok!

Ti hogy álltok az előtejjel? Nekem már viszonylag régóta van. Van olyan nap, hogy alig-alig van valami, máskor meg tisztára átázik a melltartóm :oops: . Ezt mi okozhatja? :?:

Emese!
Köszi a választ! :lol:

Az előbb akartam tornázni kicsit(Rubint Réka terhestorna), de feladtam. Biztos beledöglenék, ha végig kellene csinálnom :shock: . Most pedig népzenét hallgatok, Botondka ezt nagyon szereti, most is táncol rá :lol: ...
kispocc

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet: