A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2007 szeptemberi babák

Jaj, de kis édes ez a Viktorka!!! Gyönyörű a kis kobakja!
Ezekkel a kesztyűs kezekkel meg nem lehet betelni (főleg ahogy hadonászik velük...)
Köszönjük, Viktorapu! ;-)

Kép
Kép
irina

Granda!
Ezek ám a szép méretek,akkor ti most pont annyi idősnek feleltek meg amekkorák mi is vagyunk! :D

Timi,Viktor!
Édes nagyon a "kis"legényke! A nővérkéje milyen büszke lehet rá!

KépKép
juba

Hello Lányok,

Jelentem élünk és még mindig egyben. :cry: Úgy látom én leszek az első (és egyetlen?) aki 40 hétre fog szülni.
Sajnos napokig nem volt net kapcsolat, úgyhogy nem tudtam jönni.

Húúú, már nem is tudom kinek gratuláltam utoljára, de ha jól emlékszem ott tartottam, hogy Nikinek és Timinek nagy gratula a bébikhez, a hazaérkezőknek pedig üdv újra itthon!Gremese, szuper a szüléstörténet, tök jó részletesen leírtál mindent, az ember képet kap, hogy is zajlik a dolog. (tök jó, hogy írtad, Nálad mennyi magzatvíz folyt el, mert apa napok óta ezzel nyaggat, hogy vajon mennyi lé fog csurogni)

A babák egyszerűen tüneményesek és tényleg iszonyat sok hajuk van. Még, még képeket! Többiek is! Ja, és várjuk a további szüléstörténeteket!

Szülésznő: én olyan info-t hallottam, hogy ha választ az ember, akkor általában fele annyit „illik” adni, mint a dokinak. De tényleg függ a szülés hosszúságától és lefolyásától. Nekem is nagy segítség, hogy külön járok hozzá NST-re és (most már) nem várok órákat. Tényleg, ha mondjuk császár lesz a dologból, és szülésznőre nincs szükség, akkor mi a helyzet? Vagy mondjuk, ha ügyeletes a szülésznő, és rajtam kívül még további kismamikkal is el lesz foglalva?

Lányok, én már annyira kínlódom! :evil: Bár beszereztem homeos bigyókat, meg Calciumozom magam, totál elöntött a parlagfű. Már csak ez hiányzott!!! Már amúgy is nagy kínszenvedés a terhesség vége, a hasam már lassan a combom között van, én nem tudom hova kellene még lesüllyednie. Sebességem -10 m/s, fáj az állás, az ülés, a fekvés, hetek óta kísérnek a jóslófájások meg a keményedések és semmi következmény. :cry: Már pokolian elegem van! Éjjel meg a bedugult orrom miatt akarok megfulladni. Úgyhogy letéptem magamnak a következő sorszámot! Csajok, most már remélem én következem, nem ér beelőzni, irgum-burgum!!!! :lol: :lol: :lol:

Ja, és még azon is izgulhatok, hogy vajon lesz-e hely alapítványi szobában. Sajnos a tapasztalat nem ezt mutatja: hetek óta már a nőgyógyászaton is fekszenek kismamik, mert annyira tele van minden. Az egyéb lehetőség: 6 ágyas kórterem vegyes elrendezésben.
Jobb, ha előre felkészítem magam, már ha erre előre fel lehet készülni…

silka
silka

Sziasztok!

Niki Üdv itthon :lol: Tüneményes a kishercegnőd :lol: Mégegyszer gratulálok :lol:

ViktorapuKöszönjük az újjabb képeket, igazán büszke lehetsz a "kisnagyfiadra" :lol:

EraOlyan jó olvasni, hogy ilyen szépen gyarapodik Beatrice :lol: Csak így tovább :lol: :lol:

VadvirágNagyon szépek a lányok, na meg az egész család :lol: Gratulálok :lol:

Manófalvi :lol:

Lányok én nagyon nyűgös vagyok :roll: A kezem és a lában nagyon be van dagadva, ráadásul a lábam még nagyon fáj is mellé :( Kicsi lányom nagyon nem tudja elhatározni magát. Ma reggel is fájásokkal indítottam a napot, aztán szépen abbamaradt. Ezt csinálta egész hétvégén :cry: Majdcsak elhatározza magát, csak győzzem kivárni :roll:

KépKép
Kép Kép
l.móni

Silka, L. Móni, abszolút Ti vagytok a sorosak, de tudjátok, hogy nem vagytok egyedül (ezt egy sorstársatok mondja...)!!! :wink:

Silka, szerintem pont azok a tényezők, amiket leírtál, módosítják a végösszeget, nincs soha fix... (Én csaszi esetén is adni fogok azért, mert törődött velem hetekig a szülésznő, l. NST-k, beszélgetések; és van szülésznő, aki be is megy az emberhez a császár alatt és bíztatja stb.).
A mi kórházunk is fullon van, mint hallom minden héten... úgyhogy marad a szerencse...

Kitartás, Csajok, Emese írta, hogy a víz hamar eltűnik rólunk, a hasunk is megkönnyebbül, szóval hamarosan túlleszünk rajta! (Hátha segít az esélylatolgatásban: nekem a kismanó még be sem ékelődött, rengeteget mozog, nem folyt el se nyákdugóm, se semmim, méhgörcsök csak szolidan vannak -- igaz, helyette valami nyomódik alul, meg a derekam, de ezek, gondolom, szokásosak ilyenkor).

Kép
Kép
irina

Irina :lol: :lol: :lol:

KépKép
Kép Kép
l.móni

Sziasztok!

Nagy gratula az új babáknak és anyukáknak!!!

Itt-ott beleolvastam gyorsan a topicba,többre még nem volt időm,bár szerintem Zéti nagyon jó baba és anyukám is sokat segít.

Gremese:ugyanazt tudnám leírni mindenről amit te. :wink: Bugyiktól a csecsemősökig ugyanaz a tapasztalat. :lol: Utólag néhány dolgon már csak nevetek,pedig akkor a falra másztam tőle.

Cici-ügy:szerencsére nincs vele gond,van tejcsi bőven.Manó mindet elfogyasztja,amit pedig nem az szopi közben ömlik ki a szája mellett és abban fürdünk mindketten. :D

Zéti jó kisfiú,csak akkor sír ha éhes vagy kakis.Vagy ha csak úgy cumizgatna. :wink:

Pelenkázás nálunk is külön sztori,rekordfogyasztást érünk el hamarosan.

Mára ennyi,jövök amikor tudok,próbálom az eseményeket követni.Majd lesznek új képek is ha apa rak fel,de szegény most az allergiájával nyűglődik babázás közben. :?

Nagyon szépek a babák,még egyszer gratula mindenkinek!!!Várjuk a többi babát is!

Puszi!

Kép

Miléna és Zéti
milénamoni

Sziasztok!

Na, most értem haza.
Most is volt egy csomó csúszás. :evil:
Nyugi csajok, még nem szülök. Atomzárt a méhszáj. :shock: :shock:
Mondom én, h én leszek az utolsó. :evil: :evil: :evil:
Volt uh is. Lillus nőtt, igaz nem sokat, de nőtt egy picit. Bpd 84 mm. ( 1 hete 83 mm volt). Becs súly. 2200-2400 g.
Doki szerint ne parázzak, mert érett, bevan ékelődve ( fejjel lefele, juhéjjjj. 8) )szval ha holnap születne sem lenne már koraszülött. :wink:
Viszont ennek örömére mehetek nst-re péntektől. Elvileg a 38. betöltött hét után kellene, de ugye biztos ami biztos nekem előbb kell most. :?
Szte h acsak ennyiket nő, akkor 2800 g lesz a végére. Minimanó. :roll:
Kaptam bogyókat, meg gombára cuccost. Vettem a gyógyiban pár dolgot ( hintőpor, vatta, olaj, alkohol, fültisztító pálca meg ezeket )és fizettem majd 8000 Ft-ot. Bakker, ez már rablás. :?

Na, most visszaolvasok. :)

Kép
Kép
h@jni

Sziasztok!

Köszi lányok! :D

Granda, szép nagy baba lesz!! :D

Timi, nagyon édes ez a Viktor baba!!!!!! :D :D Még azt is szeretem nézni, amikor sírásra görbül a kicsi szájuk! :D

Silka, ez már nagyon a vége... :D Lehet, hogy már csak órák kérdése?????? :wink:
A parlagfűvel én is küzdöm, teljesen elszigetelten a szobában. :roll: :roll: A százas csomag zsepi ott lóg a kezemben, és már nem tudok semmit sem csinálni, mert az egyik kezem tuti tele van zsepivel... :?

Móni, szerintem elhatározza magát az a baba! :D Tényleg fura, amikor már az ember "terhesnek" érzi magát... :wink:

Na most már elköszönök, legközelebb már babával jövök közétek... Addig meg majd Apát riasztom, ha történik valami... :D

Manófalvi

Manófalvi & Bende
KépKépKép
manofalvi

Niki, Timi:
nagyon szépek a babák. Gratula.

Manófalvi:
drukkkkkkkk++++++++++++

Era: csak így tovább, ügyes kislány ez a Beatrice. :)

Szülésznő: 15-25 között szoktak. Én 20-25 körül gondolom.

Kép
Kép
h@jni

Manófalvi Várjuk a híreket :lol: :lol: és a fotókat majd a babáról :lol: :lol:

KépKép
Kép Kép
l.móni

Irina! Hát igen, mekkora előny az időpontos NST!!! Ráadásul ma a vajúdóban csinálta a szülésznőm, mert ott jobb a gép… Szóval megint meglátogattam a szülőszobát! :lol: Kezdem szokni a légkört! :shock:

Manófalvi! Hajrá Nektek! Minden rendben lesz! :wink:

Granda! Tényleg? Jó, mert a mellszívóhoz (Avent) van csecsemő cumisüveg is, akkor szükség esetén azt fogom használni. Köszi!

Viktorka gyönyörű!!! :D

Silka! Hát akkor rajta! :wink: Szurkolok, hogy Te légy a következő!!! :D

Regina
KépKép
mazsola7

"Parlagfüves" Kismamiknak kitartás, elhiszem, hogy pokoli nehéz lehet melegben levegőt is alig kapni... :x

Hajni, a 2800 gr az tök jó méret!!! Már szerintem...

Mazsola, igen, szerintem is tök jó, ha látja az ember belülről a szülőszobát (én már a 4-ből 3-ban voltam NST-n, de láttam a negyediket is, úgyhogy sokk nem fog érni ;-)).

Kép
Kép
irina

Irina:
ja, már nem izgat, majd megnő kint. Könnyebb lesz a szülés. :wink:

Kép
Kép
h@jni

Lányok,

ugye az nem gáz, hogy a jelenlegi dokim "csak" 2x pecsételt a kiskönyvbe? 4 hete váltottam dokit, úgyhogy a rengeteg pecsétet az előző rakta bele, de ugye kiadja a mostani az igazolást?

A parlagfűs kínszenvedés csúcspontja, mikor úgy folyik az orrom, hogy képtelenség fújni, csak az orrba tuszkolt papírzsepi nyújt megoldást :oops: Hát, már ezért sem kívánkozom 6 ágyas kórterembe... :oops:

Megszült kismamik! A szülésznőm mondta, hogy vigyek bimbivédőt be, meg ugye Ti is javasoltátok a mellszívót. Ti ezt előre sterilizáltátok és úgy raktátok a motyóba? Mert ugye az csak pár óráig steril. Éjjeli szülésmegindulás kellős közepette meg ugye nem biztos, hogy nagyon sterilizálni lesz kedvem :lol:

Cumit, cumisüveget is vittetek be?

silka
silka

Silka! Én sterilizáltam a mellszívót meg a hozzá tartozó cumisüvegeket, és visszacsomagoltam a dobozba. Ott azért talán nem szennyeződik annyira. Meg szerintem nem kell és nem is lehet teljesen steril környezetben tartani a babákat... Persze az elején jobban oda kell figyelni, de a levegő se steril... :shock:
Én cumit egyelőre nem veszek. Pláne, hogy az UH-kon általában az ujja a szájában van... :roll: szerintem azt fogja használni... :wink:

Most egyébként jobban megnéztem a szülőszobákat: 3 ágy van, fallal vannak elválasztva, és mindegyiken van tolóajtó. Úgyhogy be lehet őket csukni, nincs átlátás. :)

Silka! Szerintem ki fogja adni az igazolást. A kiskönyvedben úgyis látszik, hogy nem csak 2x voltál...

Regina
KépKép
mazsola7

Kép Mai édes kép a kislányomról

Majd 2300 gr-mal jöhetünk haza. Remélem hamar felszedjük a hiányzó kilókat.

pusszantás mindenkinek
Vendég

Silka: Mindegy ki pecsételt összesen kell 4 db orvosi pecsét. Nyugi!
Vendég

hello!

Silka!
Ezen a sterilizálás dolgon én is gondolkodtam, és nem jutottam eredményre. De sztem a sikerül konyhát varázsolni a konyóhából, akkor sterilizálom majd, és úgy viszem el. Legalább kipróbálom előtte az új sterilizálót is 8) . Sztem biztosan kiadja az igazolást. Akinek nincs választott orvosa, hanem mindig máshoz jár, az is megkapja az igazolást.
Durva, hogy ennyire tele vannak a szülészetek. Bele sem merek gonodolni a hatágyas szobába...

Fura, hogy az (etető)cumiról beszéltetek. Nekem eszembe sem jutott, hogy vinni kellene. De így azért majd rakok be. Mivel én nem vettem poharat, lehet a legkisebb aventes cumisüveget teszem be.

Holnap megyek nst-re, és találkozom az orvosommal is. Remélem, hogy meg is vizsgál, mert nagyon kíváncsi vagyok, hogy Pötty be van-e ékelődve. Ma rendszeres görcseim voltak (kb 10-12 percenként), de egy óra múlva elmúltak.

Ildikó
KépKépKép
sense4

Még valami!

Ti tettetek a kiságyba gumilepedőt? És ha igen, akkor csak középre, vagy a teljes felületre???

Ildikó
KépKépKép
sense4

Era!
Beartice nagyon szépen fejlődik. Stramm kiscsaj!

Ildikó
KépKépKép
sense4

Én is előre sterilizálom a mellszívót és becsomizom, talán steril marad nagyjából. AVENT-es nekem is, és abban a könyv úgy írja, hogy szállítható és sterilen tartható, az szívójára fel kell rakni a kupakot, az aljára meg a talpat rácsavarni. Hát nem tudom, max. a kórházban sterilizálják :? vagy nem?

Sense: ha kókuszmatracod van, abba nem kell gumilepedő. Mert annak az a lényege, hogy szellőzzön, nekem ezt mondták a baba boltban is, ahol gumilepedőt akartam venni.
Bár nem tudom mi van, ha bepisil annyira, hogy kifolyik az egész :? , erre azt mondták a boltban, hogy elvezeti a nedvességet. Egyébként mi Novetexes kókuszmatracot vettünk, és a papírján is az van, hogy gumilepedő tilos, mert épp a legfontosabb tulajdonságát, az átszellőzést gátolja. És még azt is írja, hogy ágyrácsra kell rakni, nem zárt lemezre, mert ha zártra kerül, akkor hetente felállítva szellőztetni kell.
Gumilepedő a szivacsmatracra kell.

Kép
bfagi

bfagi!
köszi! teljesen logikus, ebbe nem is gondoltam bele.

akkor már csak 1 kérdésem van (óóó persze van több is, de pillanatnyilag... :roll: )
mi angelcare légzésfigyelőt vettünk. ahogy tegnap össze akartuk rakni, rá volt írva, hogy teljesen sík és kemény felületre kell helyezni. az ágyrács teljesen sík és kemény??? mert ha nem, akkor valami lapot kellene rárakni. akkor viszont hogyan szellőzik a matac.
van valakinek tapasztalata??
rakok fel egy képet a "kezdődő" szobáról. díszítés még sehol...

Kép

Ildikó
KépKépKép
sense4

...és egy mai pocis kép. (a kiságy előtt :lol: 8) )
állítólag kissé leszállt a hasam.
Kép

Ildikó
KépKépKép
sense4

Sense: nagyon csini pocid van, és a babaszoba is nagyon kellemes! Tetszik ez a vaníliaszín! :)

Minden Apróság nagyon aranyos, sok gratula Mindenkinek! (Bocs, hogy nem emelek ki senkit, de nagyon hosszúra nyúlnék....)

Köszi a szülésznős tippeket, most már kezd kaialkulni bennem valami. :wink: Képzeljétek, ma délután fel is hívott a szülésznőm, hogy holnap mégis tudunk talizni (eredetileg szabin van, de bejön, hoz néhány ismertető füzetecskét a dolgokról)! Úgyhogy viszünk neki egy jó adag extra házi pirospaprikát (Apa szülei szerezték valami tuti helyről), aztán a többit majd szülés után!)

Silka, l.móni, bfagi, Irina, Manofalvi: nagyon szorítok Nektek! Bárki is a következő, és persze az azt követő, stb.! :D :D

Most csak azért írok ilyen szűkszavúan, mert készülök alukálni. Holnap megyünk ugyebár Pécsre dokihoz, meg NST-re, és nem tudom, hogy a nyákdugós történet után hogy állok. Lehet, hogy nem engednek már haza... tényleg nem tudom. :roll:
Szóval, bárhogy alakul, vagy írok majd, vagy üzenek, hogy mizújs!!! :wink:

Legyetek jók, vigyázzatok Magatokra és a Picurkákra!!! :lol:

Detti
KépKép
kiskolbi

Kiskolbi Várjuk nagyon a híreket :!: Vigyázz magatokra :lol: :lol:

Sense4 Nagyon szép a szoba :lol: és nagyon csinos az anyuka :lol:

Era Nagyon szépen fejlődik Beatrice :lol: Lassan számolhatod a hurkácskáit :lol: :lol:

Hajni Örülök, hogy sikerült teljesen megnyugodnod :lol: :lol: Látod mondtuk mi, hogy nincs semmi baj :lol:

NST Nekem NST-re még nem kellett órákat várnom. Maximum 15 perces csúszásba szoktak lenni. Az igaz, hogy 1 héttel hamarabb kell időpontot kérni, de a gyors haladáshoz nem szükséges a fogadott szülésznő. Nekem nincs is :roll: Remélem nem bánom meg :D Kérdeztem a dokimtól, Ő azt mondta, hogy jók a szülésznők szerinte nem kell külön fogadnom :roll: [/b]

KépKép
Kép Kép
l.móni

Sziasztok Mammcik!
Niki! Gyönyörű a kis Rania! Szép kisbaba nagyon - viszont a magasságát nem írtad meg csak a súlyát, Hajni meg írja azt is a táblában :lol:

Itatás: én eddig úgy tudtam elég az anyatej, nem kell külön itatni a Babát :shock: Nagy melegben sűrűbb szopi, nem?

Era! Nagyon szépen fejlődik Bea! Jaj de örülök, lassan mentek haza :lol:

Igazolás: hát ezt nem is értem, akkor minek a kiskönyv, abban benne van, hogy hányszor voltál, nem? Papírt papírra halmozni mindig :evil:

Manófalvi! Megy a drukk!!!! sok +++++++++++++++++++++++!!!

Granda! Köszi a méreteket, én csütörtökön megyek, és a helyzete izgat a legjobban (bár szerintem még mindig a fejecskéje van fent)

Viktorpapa! Köszönjük a képeket! Nagyon édes a kicsi Viktor!!! És jó látni Timit is, ezek szerint jól van, hamarosan újra itt lesz - Hurrá!!!

Silka! Szegénykém, nagyon szorítok Neked, hogy mielőbb kibújjon a Kisdrágaságod!!!!!!!!!!!!!!

Miléna! Nagyon ügyesek vagytok Ti is, meg persze Zéti remek Baba!!! :lol:

Sense! Gyönyörű a babaszoba, és Te is nagyon csinos vagy!
:lol: :lol: :lol: Szerintem nincs lent a pocid, vagy akkor az enyém is lent van :shock:

Puszi Nektek! Jóccakát!

KépKép
KépKép
KépKép
Kép
anitja

Sziasztok!

Köszönjük a fiúk nevében a szülinapi köszöntéseket :D !

Era!
Nagyon sokat nőtt a kicsi lánykád :D ! Nemsokára otthon lesz veletek!

Niki!
A kis hercegnőtök gyönyörű :D !

Emese!
Elolvastam a szüléstörténetedet, szinte éreztem a fájdalmakat :lol: ! Nekem ez a magzatvíz elfolyás olyan fura, mert fájásokkal mentem be mindkét alkalommal szülni. Szerintem hirtelen én is megilletődnék :roll: , holott lehet hogy most nálam is ezzel kezdődik a szülés :wink: .
Ügyesek voltatok, gratulálok mégegyszer Zsófi babához :D !

Sense!
Szép lesz a babaszobátok, és te is nagyon csini vagy :D !

Anitja!
Én is azon az állásponton vagyok, hogy anyatejes babát nem kell külön itatni (nincs szüksége se vízre, se teára, cukros vízre meg pláne :!: ), de nem akarok okoskodni. Mindenki a saját belátása szerint itatja, vagy nem itatja a babáját.

Hajni!
Látod minden rendben van Lillával :D !

Timi26!
Viktorkának a vonásain már most látszik, hogy igaz kis pasi :wink: !

Sziasztok: Anita

Kép

Kép

Kép
banita

Era! Beatrice egyre szebb! Látszik, hogy szedett fel, egyre husisabb!!! :lol:

Sense! Én nem vettem gumilepedőt, mert kókuszmatracunk van, ahhoz pedig nem kell. Nyugodtan belefolyhat bármi. (na, már lekéstem a válasszal...)
Csini lesz a szoba!!! Meg a pocid is csini. Lehet, hogy lejjebb van, én így nem látom (meg nem is értek hozzá…) :oops: .

Mi még mindig sehol nem tartunk a babaszobával. 3 hete nem történt semmi a lakásban, de hát így jártam… Max. mire jövünk haza, addigra úgyis meglesz. :roll:

Anitja! Tudod, adminisztrálunk már minden adminisztrációt… A bankban is mindig ez van, ettől szoktunk hülyét kapni… :shock:
Gergő még mindig megfordulhat!!! Kivi vagyok!!!

Regina
KépKép
mazsola7

Sziasztok! :lol:

Bfagi!
A veszprémi kórházban minden használatkor sterilizálják a mellszívódat, ha kéred. Ezt hallottam az egyik ott szülő kismamitól. Köszönöm a támogatásospapír-infót :lol:

Lányok, én már rátuszkoltam a matracvédőt a kókuszmatracunkra :o , még jó, hogy mondjátok, hogy nem kell. Akkor most leszedem...

Era!!!
Milyen nagyot nőtt a kicsi lánykád!!Ha ilyen ügyesen folytatja, már csak egy kis időt kell kibírnotok! :wink: Csak így tovább!!

Viktorka nagyon édes!!! :lol: :lol:

Nekem tegnap igen furcsán viselkedett a pocakom...És mintha nyugisabb lenne Botondka is...Eddig mindig ezerrel dörömbölt, az utóbbi napokban pedig átváltottunk a simikézésre, nem rugdaljuk anyát...Szerintetek ez normális, vagy most félnem kellene? :roll:
kispocc

Hogy tudtok egy nap alatt ennyit írni??!! :)

Timi
Nagyon sok boldogságot nektek! Tündéri kismanó.

Cukika
Ti még azért tényleg várjatok egy picit!

Irinia
Akkor vuduuuuu!
Ezek a kérdések engem is érdekelnek csak nyugodtan :)

Andi
Jaa, így már azért kicsit más. Bár én ezt már most előgyakorlom a pisivel...
A Fluor az valami más :)

Juba
Szerintem ez orvos függő. Csak jobb szeretnek megint császározni.
Hát ez elég hülye kórházi szabálynak tűnik és sok értelmét nem is látom..tudod miért van így???

Gremese
Mi apával is megcsodáltuk Zsófit még 1X :)
A gátmasszázs olajat már használtad?
Remélem a cici hamar rendbe jön. Amúgy ki nem sebesedett?? Ez a másik amivel engem riogatni szoktak.
Köszi a tippeket!
Jók ezek az egybecsengő vélemények :) most döntse el a kezdő kismami mi is a jó :).
A lenti dolgok megszárítását úgy érted fürdés után?
Köszönjük a születéstörténetet :) Hát jó részletes élménybeszámolót olvashattunk és úgy örülök, hogy a fájdalmak ellenére ilyen szép élményként élted meg.

Hajni
De jó, hogy rögtön táblát is raktál, legalább ilyen szépen látjuk a megérkezett picúrokat egyben :)

Motiot
Én szorítok, hogy úgy bújjon ki, hogy a szüleid már nálatok legyenek. Akkor legalább nem kellene császár :)

Vadvirág
Jó látni, hogy így sugárzol :) A lányok egyszerűen tündériek :) Nem is mesélted a többiek, hogy fogadták őket?

KTimi
Már azt hittem téged a munkahelyről visznek szülni :)

Banita
Örülök, hogy jól sikerült a szülinap :) Képek?

Granda
:( de a jó a rosszban, hogy már csak max 3 hétig kell az inzulin legrosszabb esetben is. Azért szorítok, hogy ne kelljen.

Niki
Jajj de kis édes!

Era
Szerintem mindenkit érdekel. Örülök, hogy ilyen szépen fejlődik.

Manófalvi
++++++++++++++++mennek a pozitív energiák, hogy minden rendben legyen.

Timi apu
Vigyázz nehogy függő légy! :) Köszönjük az újabb képeket :)

Tegnap még benéztem a céghez, papírokat intézni. Nálunk az inaktív állományba kerülés előtt egy sétálló papírral végig kell mászni egy rakás managert :). Persze mivel mindenki most van szabin, így nem sikerült mindent maradéktalanul aláíratni, de legalább a lényeg megvan.
Háziorvosnál is voltam még előtte reggel, hogy a táppénzes papíromat is be tudjam vinni. Na szóval úgy elment a nap, hogy fél 6 kor indultam haza. :)
De nem bántam, mert jót klubboztam :)

KépKép
KépKép
fleur

Jó reggelt :lol:

Most végre nyugodtabb éjszakám volt :lol: Egy ici-pici joslófájás sem volt, sőt! Kicsilány teljesen belessult. Nem tudok rajta kiigazodni :shock: Most már inkább csak apróbb ficánkolást rendez, szinte csak jelzés szinten, hogy itt vagyok én is anyu 8) :roll:

Hová tünt mindenki? NST-n és orvosnál vagytok? Vagy egyszerűen csak élvezitek a kicsit hűvösebb időt? :lol:

KépKép
Kép Kép
l.móni

Sziasztok, Kismamik!
Micsoda forgalom (szuper)! :lol:

Era, Beatrice egyre nagyobb és szebb, köszi a képet!!!
Sense, nagyon csini vagy, a szoba pedig ennivaló! :wink:
Kiskolbi, megy a drukk, sok sikert az NST-n!

Matrac: mi is kókuszmatracra pályáztunk, de aztán a szintén kisfiút szült egyik barátnőm javasolta, hogy mivel rengetegszer be tudnak pisilni (és kipisilnek a pelusból, akkor is, ha az ember nagyon odafigyel, hogyan csomagolja be őket), muszáj a gumilepedő (az alja gumi, felül puha frottír). Így lemondtunk a kókuszról (pontosabban szólva én nem tudtam elképzelni, hogyha folyton elönti a pisi, akkor minden éjjel vagy hetente matracot mosunk...?). De ha nálatok beválik, szívesen kicserélném (bár állítólag a gumimatracok, ha latexből vannak, szellőznek azért...).

Hát, nálunk semmiféle lassulást nem tudok felfedezni, talán a délutánok kicsit nyugisabbak Ádámnak, reggel-este-délben viszont dörömböl továbbra is... :wink:

MINDENKI ÍRJON, HA VISSZAJÖTT ÉS MESÉLJEN A NAPJÁRÓL! :wink:

Kép
Kép
irina

Sziasztok!
Most értem haza.Voltam NST-n,nőgyógyásznál és a védőnőmnél is.
NST-n megkérdezték,hogy ez a baba mindig ennyit mozog?! :D
Mondták,hogy volt akinél hárman próbálták felébreszteni a babukát nem sok sikerrel.
A vérnyomim 140/80 volt azt mondták,hogy ez még belefér.
A nőgyógyásznál kaptam két féle tablettát a bacijaimra(de nem vizsgált meg) :shock:
A védőnőm csinált egy vizelet vizsgálatot abba már nem volt genny,ő is mért vérnyomit akkor már csak 110/70 volt.
Holnap délután megyek UH-ra.

Irina,I.móni nektek nem kell minden héten mennetek NST-re és ultrahangra?
(Nálunk a 38.héttől már heti két NST és egy UH van.)

Sense nagyon szép a babaszoba tetszik a sárga fal(az az egyik kedvenc szinem)És te is nagyon csini vagy! :D

Kispocc,Bfagi ti nem tudjátok,hogy nekünk is kell bevinni a kórházba eldobható pelust? (Nekem a védőnő azt mondta,hogy pár darabot kapunk minden nap csak nem biztos,hogy az elég.)

KépKép
juba

Szia, Juba!
Produkálta magát az NST-n a kislány? Az a jó! ;-)
Nekem is most már hetente kétszer kell NST-re mennem, eddig összesen 4-szer voltunk (a 35. héten voltam először). Uh-t csak a dokim csinált a rendelőjében, nem tudom, a héten is fog-e, gondolom, igen, mert a véráramlást figyelni kell.

Hm, mintha kicsit lejjebb szállt volna a hasam, de lehet, hogy képzelgek (mert ahogy ugye Móricka eredetileg elképzeli: egyik nap még teljesen fent, a másik nap meg teljesen lent van a pocak :lol: ).

Kép
Kép
irina

Sziasztok!
Én is a védőnőnél voltam. Szívhangot is hallgatot. :lol: Szerintem elég megbízhatatlanok ezek a vérnyomásmérők. Nekem először 140-et, aztán meg 117-et mért. :shock:
El sem hiszem, hogy már alig van hátra!
Motiot! Merre vagy? Én egyre inkább bevagyok tolyva a kistesó miatt, vajon Petyka hogy viseli majd? Iszonyú anyás!

Andi
Kép
Kép
beke andrea

Szia Juba :lol:
Én is járok már minden héten NST-re és dokihoz. Csütörtökön kell mennem. Uh nem tudom mikor lesz, 2 hete voltam akkor minden rendben volt :lol: Itt NST sűrítés csak túlhordás esetén van addig megelékszenek a heti 1 alkalommal :lol:
Hál istennek, ugyanis kicsikém nem szereti. Egyszerűen nem hajlandó megmozdulni :oops: legutóbb is 20 perc után tett kb 3 lassú mozdulatot 8) Azt mondanom se kell, hogy probálkoztunk mindennel, hogy beindítsuk. Csoki, szölőcukor, kávé, felrázás.... Semmi! Persze előtte és utána fickándozott vígan :lol: Neked szerencséd van, hogy ilyen mozgékony :lol:

Irina Én nem tudom eldönteni, hogy lejjebb szállt-e a hasam vagy sem :roll: A köldökömet már csak tükörből látom pár napja az biztos :lol:

KépKép
Kép Kép
l.móni

Juba!

Tök jó, hogy ilyen aktív volt a Babád! A múltkor nekem végigszundította az NST-t, előtte meg olyan produkciót vágott le, hogy a tappancsot is ledobta :D . Mikor milyen a kedvük a kis drágáknak...
Én rákérdeztem a pelusra, azt javasolták, vigyünk, mert amit adnak az semmire sem elég :lol: ..Én tettem a táskámba 6-7 darabot, aztán majd hozatok még be apukával.
Te kihez jársz dokihoz Veszprémbe?
kispocc

Andi Várja már a kistesót? Kérdezget róla? Hidd el nem lesz semmi gond :lol: Nővérem első kisfia is nagyon anyás volt. Brigi ezt úgy oldotta meg, hogy a közösen végzett napi rituálékat meghagyta. Mindig Ő olvasott neki mesét, Ő fürdette.... hetente legalább 2 alkalommal csak vele ment a játszótérre. Kismanó addig apázott. Csodásan átvészelték az első heteket. Aztán Viktorka vonta be egyre jobban a programokba a tesót. :lol: :lol: :lol:

KépKép
Kép Kép
l.móni

Móni, akkor tuti leszálldogált a hasad, ha lejjebb ment a köldököd! 8)
Én előrehajolva még látom... :lol:

Kép
Kép
irina

Juba! Nekem kell vinnem eldobható pelust, úgyhogy eltettem egy csomag new baby-t. Bár Emese meg azt írta, hogy az nekik kicsi volt. Mindegy, kaptam 3 kg feletti babáknak valót is egy nagy csomaggal, legfeljebb majd csere.

Regina
KépKép
mazsola7

Sziasztok!

Lanyok, koszonom szepen az osszes jokivansagot, nagyon meghatott, hogy ennyire aranyosak vagytok!!

Szoval, tegnap ota itthon vagyunk, 2 nap utan hazaengedtek a csaszar utan, mert nagyon-nagyon jol vagyunk a pici Raniaval egyutt. O egy tunder, ugy erezzuk, hogy egy igazi angyalka szallt le kozenk, eletunk legjobb dontese volt, hogy ot akartuk :)
Hihetetlen, hogy milyen kis jo lelek, turelmes, kiegyensulyozott, jo baba, ugyesen szopizik, mar az elso perctol fogva, szeret aludni, de sokat nezelodik is, ismerkedik az uj vilaggal. Igy az en eletem csupa boldogsag, mivel semmi nehezseget nem okoz nekem, csak oromet. Ejszaka ketszer szopizott, de nem is igazan tudunk aludni, mert csak ugy repdesunk a boldogsagtol! :D

Szoval, igy vagyunk mi mostansag, az eletunk teljes lett ezzel a kis tunderrel!
Nemsokara jovok a szulestortenettel is!

TIMI! NEKED NAGYON SOK BOLDOGSAGOT KIVANOK A PICI VIKTORKAVAL!

Mindjart rakok egy kepet is.

Szep napot nektek:
Niki
Vendég

Kép
Vendég

Irina!
Az Jó ha ereszkedik a poci,igaz valakinek szülés előtt már egy hónappal leszáll de neked már csak 8 napod van! :D
I.móni!Azért Nst előtt leküldtem neki egy szelet csokit biztos ami biztos alapon(arra mindig ráharap) :lol:
Bfagi!Én nem Veszprémbe járok mert 45km-re van tőlünk! :( (csak az elején voltam ott amikor Zircen azt látták,hogy valami bedomboritja a petezsákot,és a genetikai uh-t csinálták még Veszprémbe)

KépKép
juba

Niki Olyan jó olvasni, hogy ennyire boldogok vagytok :lol: :lol:
Nagyon jó kép a kicsi lányról. Azért vigyázz magadra, mégiscsak műtöttek :lol:
Várjuk a szüléstörténetet :lol:

Puszi

KépKép
Kép Kép
l.móni

Jaj Niki gyönyörü ez a kis hajasbaba!Jó hallani,hogy ennyire boldoggá tett benneteket! :D Remélem hamarosan nekünk is hasonló örömökbe lesz részünk.

Mazsola!Én vettem egy csomag Libero baby-t (2-4kg-ig) Remélem jó lesz,én nagy bábára számítok mert én is és apa is 4kg fölött születtünk és 60centivel. :shock: (bár lehet,hogy ez abszolut nem számit :oops: )

KépKép
juba

Móni!
Nem igazán foglalkozik a kistesóval. Tipikus Fiú. Én is hallottam már mindenféle történetet, jót is, rosszat is. A barátnőméknél pl. katasztrófális a helyzet és ott is fiú az első szülött. Azt mondják lányokkal könnyebb, mert bennük van az ösztönös babázás. Azét reménykedem, hogy nem lesz olyan nehéz nálunk sem. inkább nekem lesz rossz, hogy napokig távol leszek tőle. :cry:

Niki!
Hihetetlen mennyi haja van ennek a kis hölgynek.

Andi
Kép
Kép
beke andrea

Na, most van egy kis időm....

Pelus: Mi napi 5 Libero Minit (3-6 kg) kaptunk, ami nem volt elég. Én Newbornt vittem be, ami méretben jó, csak a pelus teteje pont birizgálja a köldökcsonkot.
A mini betakarja, de az sem mindig jó, mert dunsztkötés alakul ki, és ugye az a cél, hogy leszáradjon.
Mi itthon most a Minit használjuk, majd ha leesik a csonk - sztem pár nap -, használjuk a newbornt.

Zsofkára majdnem az összes 56-os rugi NAAAAGY!!!! :shock:

Víz: Én is úgy gondolom - ahogy a védőnő tegnap modta -, hogyha van elég anyatej, nem kell víz, nem kell semmi a babának. Hiszen az anyatej napról napra, sőt egy napon belül is változik összetételileg, van az elején egy hígabbszomjoltó, és a végén egy zsírosabb, tápanyagdús tejci.
Ezzel babci tök jól elvan! :wink:

Megvolt tegnap a "sugárban megpróbáljuk lefosni anyát, de nem sikerült mert a földön placcsant" mutatvány. :shock:
Én hátraugrottam, és hívtam Apát. Utána szakadtunk a röhögéstől, miközben a babát, és a padlót mostuk ki a fosiból. :lol:

Niki! Gyönyörű ez a baba!!!! :D :D :D Üdv a hajasbabák táborában! :wink: :D

Kép
Kép
Kép
gremese

Niki, Rania gyönyörű, gratulálok!!!

Kép
Kép
irina

Beke Andrea!
Szerintem ne aggódj túlságosan biztos Petyka örülni fog a kistesónak!
A bátyáméknál most nemrég született meg a kicsi baba és nagyon nagy sikere volt az idősebb testvérek körében!Állondóan puszilgatják meg simizik holott a két nagyobb nem rajong egymásért!
Arra meg rácáfolnék,hogy a lányokkal könnyebb mert a nővéremék lányai mindig veszekednek,igaz hat év köztük a korkülömbség.

KépKép
juba

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet: