A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Gyermekek / magzatok kor szerint » 2007 tavaszi babák

És azt is megmondták, hogy hogy lehet pisit "gyűjteni"?Elképzelésem sincs... :oops:
Vendég

Mazsi!
Én gyerekbőrgyógyászaton dolgoztam, és sok anyuka szalad a babájával, hogy sárga a gyerek tenyre-talpa, nózija. :lol:
Nahát az éjszakai műsor az nálunk is ugyanaz, csak Emili héátról hasra nem fordul, ezért kiabál.Csak én többször is kelek hozzá ez miatt. :(
Tényleg fincsi lehett a főztöd!
Emili si szokott nappközben alidni 2-3 órát is, de. vagy du.
Tornázni kéne nekem is, néha szoktam baba-mama tornázni, meg van dvd-n szülés utáni torna is.Na az kemény ám!Csak kéne mindennap csinálni.De ilyen éjszakák után nincs kdvem ugrálni, elég az éjjel. :?

Lányok!
Nektek mennyit alszik napközben a babátok?Mert Emili csak 1-1.5-2 órát bír ébren, utánna csak nyűglődik, sé vinnem kell fektetni, akkor el is alszik egyből.De ha 4 után du. fent van 8ig, akkor sem alszik jobban éjszaka.Sőt, inkább azt figyeltem meg, hogyha nappal nem tud vmilrt aludni, akkor éjjel sem, és fordítva, ha nappal sokat alszik, éjjel is.Hát én ezt nem értem. :roll:

Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers
Kép
pankaa

Pann!
Adtak ez zacsit, amit fel kell ragasztani szegénynek a puncijára (fiúknak gondolom a fütyijére). És kábé 1 dl-t kell összegyűjteni. :shock: :shock:

Timi
Kép Kép
timocska

Panka!
Lillus 3-szor alszik. 2-szer hosszabbat (de, du) 1,5-2 órát, délben meg kábé fél órát. De tegnap rekordot döntött, 2 óra 40 percet aludt délután! :D :D :D A végén már uncsiztam, alig vártam, hogy felkeljen! :oops:

Lin!
Gréta tényleg nagyon sokat változott, nagyon helyes. És szép kék szeme van! :) Mekkora most?

Mazsi!
Én úgy védem ki a kiságyban megfordulást, hogy beteszem mellé Blökit, és akkor már nem fér! Eddig működik! :lol: :lol: :lol:
Lillus is kábé 5 percet cicizik, nálunk úgy néz ki, tényleg nem eszik eleget. VAgy csak táltosgombóc :lol: :lol: lemozogja! :lol: :lol:

Timi
Kép Kép
timocska

Timi!
Pisit gyűjteni pisizacskóba lehet, aptikában lehet kapni.A nunijára kell ragasztani, krémet előtte jól letörölgtni, szárazra a bőrt.Ha hajnalban felébred, akkor érdemes rátenni, és reggelre lesz benne pisi. :wink: Azt utánna egy kis üvegbe töltve lehet vinni alaborba.A zascit hajtsd be a feneke alá, és úgy rá a pelust, ígí talán nem folyik ki olyan könnyen.Fiúknál ez mind könnyebb. :twisted:
Kölespépet lehet készen kapni??Azt hittem azt te csinálod.
:roll:
Szerintem ne aggódj a súlya miatt, Emili tegnap volt 7100 g.
Új ételeket célszerűbb de. adni, ha vmi gáz van vele, akkor ne éjjel derüljön ki.

Pann!
Én vettem olyan előkét, ami hátul textil, elöl műanyag, és zsebe is, ahová folyhat a kaja.Nagyon jó, csal letörlöm a kaját róla és kész.Mármint ha csak pár csepp megy rá.Ja, és védőnő tanácsára fekve etetem kanállal, így joban a szájában marad, mert eleinte kiköpte, mert nem tudta mit kéne kezdeni vele.De már megérett szerintem az etetőszékre.
Barackor reszelni még nem próbáltam, én összerurmixolok neki egy banánt, 1 barit, 1 almát, 1 körtét, pár szem aszaltszilvát.Ezt mind egyszerre eszi meg! :shock: És utánna 3 óra múlva éhes! :shock:
De nem volt ez mindig így, leinte nagyon rossz evő volt, és csak az üveges kaját ette, de aztán rájött, hogy anya főztje sokkal finomabb. :lol:

Kép
pankaa

Sziasztok!

Ria,
Jobbulást Beninek!!! Nagyon jók a képek, nagyon csini vagy!!! :D
40 kilós barátné, hááát.....no comment. :D

Linda,
Üdv újra itt. Nagyon szupik a képek, nagyon édi a kiscsajszi!!!

Kacsa,
Szia! Üdv köztünk!

Timo,
Vizelethez lehet venni patikában kis zacsit amit fel tudsz ragasztani Lillus nunijára. Mondjuk biztosan mondták, mert nagyon nincs más megoldás.

Mi most jöttünk a dokinénitől. Megkapta Peti az utsó két oltását, fél évig nyugi van! :D Peti is megállt a hízásban, 7750 gr. Azt mondta a dokinéni, hogy adjam neki a zöldségeket, mert ekkora babáknak már kevés a tejcsiben a vas. ennek örömére ebédre kapott egy fél üveg vegyi zöldséget, utána egy kis gyümit majd tejcsit. Csak nem hal éhen szegény! :lol:

Lányok, mindenki lecserélte már aki akarta a nehéz babakocsit könnyebbre? Csak mert egyik ismerősöm eladja a Peg Perego Ariat 25 ezerért. Toffie színben van, fél éves sincs. Ha érdekel valakit szóljatok!
Vendég

Panka! Ennyit egyszerre??? :shock: :shock: :shock:
Alvás: nálunk még mindig 1.5 óra az átl. nappali alvás - összesen.
:(
Vendég

Pankaa,
Alvás az nálunk is nagyon kevés. De fél óra, ha olyan a kedve akkor 2 körül 1,5- 2 óra, de ez ritka inkább akkor is egy bő fél óra és még du is egy 30 perc. Este 8 körül általában már alszik is és mostanában nem nagyon kel fel 4-5 előtt. Na ezt most biztos elkiabáltam... :D
Vendég

Ma fürcsi előtt akkor adok Lillusnak kölest. Próba cseresznye. :)

Sági!
Peti hős volt a szurinál? :)

Valahol olvastam, hogy aug.20-ig a tescoban minden babakaja 20%-al olcsóbban kapható! :!: :!:

Timi
Kép Kép
timocska

bocs, 30-ig! :oops: :oops: :oops:

Timi
Kép Kép
timocska

Ha valaki nem ismerné akkor egy kis leírás és fotó a babakocsiról.
http://www.brendon.hu/ProductSearch/vie ... =1&whid=25

Timi,
Nagyon ügyi volt Peti, nem sírt jobban mint máskor. Nagyon büszke vagyok rá!!!
Fontolgatom, hogy lassan összeállítok Petinek valami változatos menüt, mert uncsi, hogy mindig csak töröm az agyam, hogy mit is egyen, így meg megcsinálom legalább egy hétre. Főleg, hogy most már akkor tényleg rendesen bevezetem a főzit és ne csak répát meg krumplit egyen szegény gyermek. :lol:
Vendég

Sziasztok!
Köszi Mindenkinek a hozzászólást babaangollal kapcsolatban. :D Asszem igazatok van, várunk még vele. Majd talán az oviban, vagy még később... de ki tudja mi lesz még addig.
Igen, egy jódarabig még a játéké a főszerep! :lol:
elmo

Így csücsül a drágám, de csak pár másodpercig:(ő ülne tovább is, de elborul, utánna meg puffog a méregtől.:-))
Kép Kép

Kép
pankaa

Panka belenéztem a blogodba, és láttam, hogy 370 ml-t evett egyszerre Emili. Ez komoly? Az majdnem 4 dl gyülölcspép... :shock: :shock: :shock: ...az még nekem is sok lenne. :o
Vendég

Panka,
Nagyon ügyi Emili. Magától ül fel? Hogy csinálja?

Remélem nem baj, de itt jegeyzném meg, hogy Gedei Áron barátunk is egyedül felül és üldögél!!! :D Most szegény beteg, torokgyuszija van! :(
Vendég

Sági!
Jól néz ki a kocsi.Nekünk Peg P. Atlantico van, olyan mint a Venezia, csak régebbi márka, de én szeretm, szerintem jobb mint a Venezia.De nem akarom lecserélni kisebbre, az esernyős babakocsikban olyan furán ülnek a ygerekek, nincs megtámasztva a hátuk, és aludni is csak ülve tudnak,lóg a fejük.(legalábbis én eddig ezt láttam)Emili egyébként is csak hason elszik.
Petinek szerintem nyugodtan adhasz többféle gyümit is.Én már adtam brokkolifőzit is, nagyon ette, nem volt mellékhatása. :wink: Főztem már neki tököt ism meg céklát.Ezekhez mindig főzök bele kölest is, meg tápi a "rántás". :wink:
Én védőnőm azt mondtam, hogy a tápis babák már 3 hónapos kortól kaphatnak gyümit, a szopisak 4től.
Viszont én már adtam neki üveges husis kaját is, sütőtök+pipihusi, igaz csak 8 % volt benne a hús, ezért mertem adni.De meg se kottyant neki, ette.De hetente csak 1x adok husit egyelőre.Meg a céklát is, de attól aztán van fekete kaki! :D
Milyen oltást kapott Peti?

Pann!
Igen ennyit. :D Egyébként ha összeturmixolom, akkor lesz belőle 240-260 ml kaja.
De a tápiból 3 hós koráig csak 100 ml-t evett meg jobb esetben.Nagyon keveset evett.

Kép
pankaa

Jelentem, pisigyűjtő zacsi felragasztva, megyünk a piacra! :)

Panka!
Nagyon ügyi Emili!
Lillus is üldögél már, de elhúzza a feje! :lol: :lol: :lol:

Tegnap megmértem, mennyiket eszik Lilla (nem kiröhögni). Egyik kajálása sem volt több 120 gr-nál. Ha a súlyához nézzük a mennyiséget, amit meg kellene enni, akkor a béka feneke alatt eszik! :shock: :shock: Látszik, ezt legalább tőlem örökölte. :lol: :lol:

Timi
Kép Kép
timocska

Sági!
Köszi.Nem együl ül fel, az csak félig megy neki, én tettem le ülni, és úgy maradt. :lol: De már régóta húzódszkodik fel, csak nem szeretem még ültetni.majd ha már magától megy neki, akkor lesz rá érett.
Akkor Áron nagyon ügyi!Jobbulást neki!

Pann!
Igen, 1x megevett annyit, én is csak lestem, nem győztem etetni.
:shock: De addig szoktam adni neki, amig nyitja a száját.Mert ha nem éhes, akkor úgy összezárja, hogy feszítővassal sem tudnám kinyitni.Kvázi ha tátog mint egy fióka, akkor még éhes. :wink:
De inkább a 200 ml gyümi a jellemző, bár mostanában nagyon éhes tud lenni.És az a furcsa, hogy ennyi kaja után hamarabb éhes, mintha kevesebb tápot evett volna.Nem értem.De azt mondta nekem vki, hogy a gyümi savat csinál, így hamarabb lesz éhes.Hát ebben van vmi.Úgy látszik gyümi esetében(meg főzi is)mindegy mennyit eszik belőle.De a tejpépre is azt mondta a védőnő, hogy eltelíti, és majd alszik éjszaka.Kac-kac.Megeszik belőle 180at, majd 1 óra múlva ugyanennyi tápit. :roll:
És mostanában még éjjel is kér enni, mert addig nem alszik el, amig nem adok neki, csak üvölt.
Most várom a védőnőt, hogy ezt megbeszéljem vele, mert kicsit sokallom ezt a zabálást.(bár eddig az ellenkezőjére pansazkodtam).
De a súlyán nem látszik meg az evés, szerintem a körmére hízik, mert azt másnaponta kell vágni :twisted:

Kép
pankaa

Panka,
Megcáfolnám azt, hogy esernyőre csukható kocsiban nem fekszenek jól a gyerekek és, hogy nem tudnak jól aludni. :D
Nekünk PP Pramette van és Peti eddig nem panaszkodott! :lol:
Gyümiket már mindenfélét evett csak a főzelékkel vagyok gondban. De most már az agyamban meg van a terv. :lol:

Timo,
Még jó, hogy nekünk már nincs mérlegünk! :lol: Szerinetm akkor sincs miért aggódnod. Most meg majd elkezditek a hozzátáplálást és akkor csak úgy hízik majd ez a szegény kis "alultáplált" gyermek! :D
Vendég

Jaj elfelejtettem kérdezni, hogy milyen olajat lehet rakni a főzelékbe? Oliva, kukorica, napraforgó vagy van valami spéci?

Panka,
A barátném az esti kajálás előtt egy jó félórával megeteti a lányát egy kis gyümivel és utána úgy vacsizik mint aki éhen akar halni. :lol:
Vendég

Sági!
Én a nagyon egyszerű kocsikra gondoltam, nem tudom megmutatni, így ennyi. :D Bár panaszkodó gyereket én sem láttam benne, biztos csak nekem nem tetszik a komfortfokozata. :lol:
Dokink szerint fél éves kortól lehet olajos rántás a főzibe, de én nem fogok adni neki, vmiért nem szimpi fél évesnek olajos kaját adni.De ha adnék, akkor csak jóminőségű olívaolajat(görögöt), vagy vmi biot a bioboltból(kukoricát).Na meg a liszt sem jó fél éves kor előtt, mert glutén van benne.Legalábbis a doki szerint nem jó adni.Vagy más liszetet kell használni, pl. kukorica, vagy rizsliszt.Én csak tápit teszek bele, attól fini is, meg krémes is.
Na akkor kezdek megynugodni, hogy nem csak az én gyerekem marad éhes a ygümitől. :D

Timi!
Most is le lehet adni a pisit? :roll: Azt hittem a laborosok csak de. vannak.
Engem már nem érdekel, hogy menniyt eszik, ő tudja, hogy mikor lakik jól.eeleget idegeskedtem már ezen, nem kívánok több ősz hajszálat. :lol:

Úgylátom elég jól pörög ez atopik, ezek szerint van időtök írni.Ilyenkor alszanak a csemeték?Mert Emili igen.(nekem meg vasalnom kéne, meg hajat mosni, meg mosogatni, meg porszívózni, de olyan lúúúúúústa vagyok, és fáradt,nincs kledvem.De most vasalni fogok, amig még alszik.

Kép
pankaa

Sziasztok!

Hát az én lánykám hiába fáradt, akkor sem alszik! Dél óta próbáltam elaltatni, mert már dörzsölte a szemeit, ásítozott, de megvárta a következő evést és a közben aludt el! (ennyit a suttogóról) :( :roll:

Nálunk volt, hogy 4,5 órát is aludt napközben a Linus, volt hogy csak 1-et. Ezt akartam elekrülni a napirendel, de vagy én nem vagyok álhatatos e téren, vagy nagyon nem jön be a Linusnak a 4 órás rend és visszaprogramozta anyát az igényszerinti szopira, ami azt jelenti, hogy az elalváshoz is igényli :roll: :wink:

Lorca, te hogy altattad/altatod Natit? Szasza még mindig ügyesen elalszik magától?

Huh, Áronnak és Kamimaminak megy a buksisimi! Nagyon ügyi Áron, és úgy hiányzik a kis bohóc innen!

nanica

Panka!
Nálunk este 6-ig lehet vizeletet leadni. Addig összejön tán az elvárt mennyiség! :)

Sági!
Milyen ördögi tervet eszeltél ki? :)

Már akartam kérdezni, hogy van aki megérezte a 6 hónapos növekedési ugrást? Csak mert ma Lillus 2 óránként kér enni... ennyit a napirendről... Linushoz hasonlóan Lilla is visszaprogramozott az igény szerinti szopira. (bár akkor állandóan rajtam lógna)

Nanica!
:cry: :cry: :cry: :cry:

Timi
Kép Kép
timocska

Akkor ennyit a napirendről :lol:

Már kérdezni is akartam tőled Timó, hogy mind az 1 dl-t össze kell gyűjtened? Nekünk pár mili is elég volt a vizsgálathoz (bár nem tudom nálatok mit néznek benne...)

nanica

Húh, jó sokat írtatok!

Május! Timocska!

Örülök, h. örültök a Tinevetek Babának!
Nekünk is azért tetszett, mert nem túl gyakori. Meg tényleg szép név. :)

Fogyás: a barátnőm is 4 héttel a szülés után már a diplomaosztóján hordott kosztümjét vette fel ... Mondjuk most meg már olyan, mint a piszkafa, a hasa szint befelé horpad. Én sem vagyok egy dagi alkat, de hasam maradt rendesen, meg hát ugye aki a csokit és kekszet nem veti meg ...

Mazsi!

Nekem erre ment rá a tejem, hogy 5 perc alatt végzett Timcsa, aztán láttam én is, hogy csappant a mennyiség és éhes is maradt a gyermek. Kb. 2 hete kap tápit, azóta leálltam az utricával és minden más tejserkentő dologgal és szinte el is fogyott a tej, néha még cuppog rajta picit, de szerintem már nincs benne sok. Vége a szilikoncicis korszaknak is ... :( Pedig a kórházban belövvelés után milyen atom büszke voltam!!! :)

Lorca!

Érdekes, amit az evésről írsz! Igyekszem raktározni! A jelzés, a szájbecsukás és az eltaszítás nálunk is megvan. De vmit. csak kell enni, ezért néha varázsolok ... De majd a hozzátápinál igyekszem nem erőltetni.

Alvás, napirend: Na, ahogy kolvastalak benneteket, gyorsan elszégyeltem magam. Nálunk semmi rend nincs. Csak kb. a 3-4 óránkénti etetés, de ez az én igényem szerintm, mert Timcsa akár egy egész napot is kihúzna kaja nélkül. Ezen felül akkor alszik, ha látom, hogy álmos. Megy az ágyikóba és az esetek többségében el is alszik. Alszik amennyit akar és óra alapján kap enni, majd játszás és alvás igény szerint. Úgyhogy ilyen szempontból a nyaralással sem volt gond. Ott aludt, ahol éppen utolérte az álom. Nem is igazán tudok rájönni, hogy mikor mennyit aludna, össze-vissza. Van, hogy du. alszik 2-3 órát, de van, hogy csak feleket. De azért ált. minden kaja (napi 5) után alszik. Talán az esti, fürcsi előtti szkokott csak kimaradni.

kacsa14

Múltkor mi is adtunk le pisit. Én utána olyan büszke voltam magamra + Timcsára is, hogy sikerlt elsőre jól felrakni és bele is találni a zacsiba. Ráadásul kakilt is közben és az sem ment bele a zacskóba. Bár, ahogy megláttam a kakit, gyorsan letéptem a zacsit, úgyh. megvolt Timcsa első szőrtelenítése is! :lol: Mondjuk, mennyiségi kikötés nálunk sem volt ...

kacsa14

Pann, nagyon együtt haladunk hozzátápiban ! :lol: :lol: Én is tegnap fejlesztettem ki a dupla előkés módszert!! :wink:
És a barackot én is almareszelőn...

Lorca, de én néha nem tudom eldönteni, h kér-e még, Nem akarom erőlteteni, de van, h csak elkalandozik és azért nem nyitja a száját, az előkét emelgeti stb.

Mazsi vagy ki kérdezte, én járok hetente egyszer step aerobicra, és néha próbálkozom a béresalexandra dvd-vel is, bár igen ritkán. Ha azért kérdezted, sem az ugrálás, sem az izomláz nem befolyásolta a tejtermelést, konkrétan mértem a mennyiségeket mikor elkezdtem az ugrabugrát.

Panka ezt mind egyszerre eszi meg???

Növekedés: bakker mostmár azon aggódhatok, h túl gyorsan hízik?... :lol: Tegnap már 8440 volt. Lillus és Peti is lassított..
Orsi, Sebivel mi van? Mennyi?

Sági, ha csinálsz menüt nem tennéd nyilvánossá? A konyhában gyengébb anyukák (azaz én kedvemért)? :wink:

Milyen lesz ha elmegy a tej? Egyre kevesebb és a végén nem jön? De ha kiszívja nem termelődik egy kicsi új? És ha végleg abbahagyjuk a szopit akkor az a kicsi bennemarad és felszívódik? Mert ha kiszívja vagy lefejjük akkor megint termelődik kicsi... Nemtom értitek-e, leegyszerűsítve: hová lesz az utolsó korty? Bennmarad, vagy felszívódik?
Még épp nem aktuális, csak aminap filóztam ezen, és hát hol tegye fel az ember a hüje kérdéseit...

Kép
Kép
agiboldi

Panka, bocsi, közben válaszoltál a kérdésemre csak most olvastam vissza.

Kép
Kép
agiboldi

Kacsa,
Ne aggódj, nem csak ti vagytok napirendmentesek. Szabi egyetlen egyet tartana, a reggel 5ös kelést. Azzal meg nekem vannak gonjaim. :D

Nanica,
Natit kell altatni. Ez annyit jelent, hogy odafekszem mellé és megbeszéljük, mi történt aznap a játszin, ki volt ott és hasonló. Azután a fal felé fordul és elalszik. Este mese van, de az már Robival.
Szabi (el)alvókája már nem az igazi, ő is romlik. Néha már iszony szenved, de nem tud elaludni. Be szoktam takarni a szemét a pelusával, az legtöbbször működik. A hétvégén szólt is egy ismerős, hogy valami van a gyerek fején. :) Egy kicsit furán nézett, amikor mondtam, hogy csak altatom. Vagy ha végképp nem megy, odafekszem mellé, belefúrja a fejét a pólómba és ha jó fáradt, pillanatok alatt elalszik. Napközben ha nagyon szenved és nem tud elaludni, akkor meg lemegyünk sétálni. Ott bambul és előbb-utóbb elalszik.

Sági,
Olíva talán egészségesebb, ha extra szűz, egyébként mindegy. Robi tézisének olíva részét én írtam, sok jó dolog van benne :D

Pankaa,
A gyümi/főzi egy részét nem tudja megemészteni, ahogy jön, úgy megy is ki. Ezért telíti jobban a tápi. Ahogy érik a bélrendszer, úgy javul a helyzet.
Nati is hasonló alvásban. Ha nappal sokat alszik, éjjel is. Kb heti ritmusa van, azalatt szedi össze az átlag 12-13 óra alvást.
Nem tudom, mennyit alszik Szabi. Még mindig a féléves átrendezésünk zajlik.

Pann,
1,5 óra összesen? Elég szörnyen hangzik, ráadásul, hogy még kel is éjszaka. :shock:

Timocska,
A reggeli/ebéd jobb bevezetésre.
Miért kell leadni pisit? Próbáltam megkeresni, de nem lelem. :roll:

Főzelék:
Valaki kérdezte, kinek mit jelent, de már nem tudom, ki. Nekem párolt akármi, életkornak megfelelően trancsírozva. Ennyi. A rántás nem túl egészséges. Az olaj viszont jó szokott benne lenni. Anyatejjel vagy tápival jó.

Kép KépKép
lorca

Ágiboldi!

Szerintem az utsó korty felszívódik. Legalábbis mi úgy kezdtük, hogy amikor elvettem a cicit (nem fogadta el a c.üveget, csak ha nem kapott előtte cicit), akkor még első nap luficicikkel ébredtem, akkor szopott még + fejtem is, másnap már kevésbé volt lufi és így tovább. Még jó pár napig éreztem, hogy feszül és akkor szoptattam vagy fejtem, de csak épp annyit, amennyit kedve volt szopni vagy annyit fejtem, amíg jött, nem nyüstöltem. Ma már nem feszül és csak hajnalban szopik kb. 5 percet. Most megnyomtam a bimbit és jött pár csepp, sőt a bal szemen is spriccelt, de érzem, hogy amúgy tök üres. Szóval szerintem az utsó korty felszívódik, ha tényleg már annyira megcsappant, hogy csak utsó korty maradt.

Lorca!

Nem értem, mi a bajod a hajnali evési időponttal! :lol:
Nálunk azért is nem lett napirend, mert reggel mindig máskor ébredt és így csúszott minden. Persze a kajálásokat nagyjából igyekszem tartani, de azt előre nem tudom megmondani, hogy mikor fog aludni. Alszik kaja előtt, után és közben is ...

kacsa14

Nálunk is vannak elalvásgondok. Eddig csak betettem az Lillust ágyba és szundi. Most viszont csak hason hajlandó aludni, persze csak úgy, ha ütögetem a popiját és közben fogja a kezem! :shock: :shock: :shock: Ez kábé 2 percig tart, mert ezalatt elalszik... :roll:

Lorca!
Pisit azért kell leadni, hogy a doktornéni biztos legyen benne, hogy nem azért nem hízik Lilla, mert beteg. Hanem, mert megtáltosodott! :)

Ágiboldi, Pann!
Vettem üvegreszelőt a barackhoz! :) Botmixerem még nincs.
Ja, arra gondoltam, hogy nem alma vagy barack lével kezdek, hanem lereszelem és azt adom neki mindenestül. Jó ez így? :oops:

Timi
Kép Kép
timocska

Timi, jó hát :D én is úgy csináltam. Az úgyis annyira pépesre őrli, h szinte lé, legalábbis a barack. Almát még mindig nem adok igazit mert a zöldségesnéni aszonta, h nemmagyar, nemjó.

Kép
Kép
agiboldi

Ja, és kölespépezők!
Mennyi vízhez mennyi köles?
Mert a doboz hátoldalán csak olyan van, hogy 100 ml :!: :!: tej és 100 ml víz. Na, víz még ok, te ennyi tej??? :lol:

Timi
Kép Kép
timocska

Hát én tápival csinálom, de sokkal kevesebbet, és ahogy Pann javasolta több tej, és egy kis víz, próbálom arányosan.
DE ha nem akarsz fejni, mint ahogy nem akarsz :wink: sztem csináld a gyümis verziót gyümivel, Boldinak az még jobban is ízlett, és ahhoz nem kell tej.
Ja, értelek még nem adtál gyümit és nem akarod a gyümit és kölest egyszerre. Akkor csináld tejjel és vízzel, elsőre tök elég lesz neki 20-30 ml tej (annyit le tudsz fejni két szopi között) meg ugyanannyi víz, és arányosítsd a kölest (kb másfél kanál). Ez egyszerre lesz vagy 50-60 g, annyit úgyse eszik meg..
Jó étvágyat Lillus! :wink:

Kép
Kép
agiboldi

Egy kis segítség kellene nekem is.

Elkezdtünk kanállal tejpépet enni. És egyszerűen nem jövök rá, hogy a pép nem ízlik vagy csak a kanállal van baj vagy úgy eláltalán mindennel. A száját éppen nem zárja szorosan össze, de nem is tátog a kanálra. Viszont, ha a szájába kerül, akkor lenyeli. A kezével ugyanakkor taszítja el az én kanalas kezem. De van, hogy megfogja a kanalas kezem és a szájához emeli. Szerintetek?

10 ml pépet, ha evett, utána meg 70 ml tápot és tök elvan így is. Csak én idegelem magam halálra, hogy miért nem eszik?

kacsa14

Timi!
Emili nem akarta elfogadni elősre a rszelt almát, túl dbos maradt neki.Csak az üvegest ette meg.De még most sem eszi a dbosakat, csak a jó síma pépeset.

Napirendet én is akartam, de Emili nem hagyta magát.Én i úgy cxsinűlom, hogy a keléshez igazítom az aznaopi kajaidőket, meg amikor éhes.Ezt már jól jelzi.

Lorca!
haa, akkor már értem, miért kakil annyit. :lol: De ma evett, és nem is kakilt annyit, lehet hogy kezdi jobban megemészteni.

6 hós ugrást mint írtam én észreveszem, az evésében.
És úgy tudom, az aévás romolhat ilyenkor, talán az éjszakákat is ennek köszönhetjük.

Képzeljétek, az előbb Emili csak ülve volt hajlnadó enni!Fekve nem ette, felültettem, és evett, majd visszafektettem, és megint nem evett, majd megint ülve.Tehát egyértelműen a pozitúra vlt a gond.

Ágiboldi!
Nrkem még mindig van egy csepp tej a ciciben, ha megnyomom.Anyának 1 év után is volt, pedig már rég nem szoptam.

Kép
pankaa

Kacsa, na éppen szó szerint pontosan így eszik Boldi is. Erre írtam Lorcának, h nem akarom én erőltetni, de nemtom mikor erőltetem. A száját nem nyitja ki, csak résnyire, de tulképp megeszi...

Kép
Kép
agiboldi

Sziasztok!

Ria,
Beninek jobbulást!
Beni élőben és képen is csuda hajlékony. Az öregfiús kép viszi a pálmát!
Kilók, sajna én terhesség előtt se néztem ki így, mint te, pedig jól visszafogytam Ketteske előtt.
A kismalac effektus még 2 éves korban is tart.

B.lin,
Azért a képekről ítélve jó lehetett a nyaralás és Gréti tényleg nagyot nőtt. Lehet, hogy le vagyok maradva, de mit versenyzik a párod?

Lorca,
Evéssel nagyon egyetértek. Az ilyen kicsik csak akkor esznek, ha éhesek. Na nem úgy mint én, csokika, süti bármikor jöhet.

Timo,
Lehet, hogy a hízást lemozogja. Egyszer le kell állnia (vagy legalábbis csökkennie) a hízásának. Az jó, ha ilyen gondos a dokinénitek, hogy ki akar zárni betegséget.

Igen a Tesco-ban voltunk és tényleg olcsóbbak 20%-kal a bébikaják.

Panka,
Én is kényszerzubonyt használtam az etetéshez. :lol:
Jó bátor vagy, hogy 5 hónaposan már ennyi mindent adsz neki. A szilvától, körtétől nem fájt a hasa? :shock:
Erősebb irányzatok szerint 1 éves korig nem ajánlatos a gluténes dolgok (addig mehet a rizs-, kukoricapehely, köles, hajdina, rozs, zab, tönköly).

Sági,
A védőnénivel ellentétben, én mást tapasztaltam vas terén. Bálint 14 hónapos koráig szopott. Ahogy elhagytuk a szopit, Bálintnak kihullott a haja. Doki néni egyből vérvételt rendelt el és kiderült, hogy vashiányos. Nemcsak a vas számít, hanem a folsav is, ami segíti felszívódni a vasat. Az anyatejben gondolom ideális arányban vannak az anyagok, hogy tudjanak hasznosulni. Ráadásul vas tudtommal inkább a húsban (marha) nagy, mint a zöldségekben.

PP Aria szuper kocsi és ez jó ár érte. Nekünk is ilyen van, imádom. Tényleg könnyű, még terhesen is végig tömegközlekedtem vele Bálinttal.

Olaj elvileg 1 kiskanálnyi 7 hós kortól mehet. Én olívaolaj hívő vagyok, de az rémlik, hogy egy ideig az nem jó (talán túl nehéz) a babának. Ha megnézel egy tápis, tejpépes dobozt ott sokfajta olajat írnak ami jó (repce, napraforgó, pálma, kókusz, kukorica stb.). Szerintem a legfontosabb, hogy hidegen sajtolt legyen. Sima étolajat nem adnék a babának. Igaz ezzel mi sem főzünk.

Kacsa,
Nálunk sincs napirend, eszik amikor éhes, illetve amikor van időm etetni. Alszik amikor elfárad, sajnos nem mindig annyit amennyit szeretne, ma is a tesó hamar kelt és felpiszkálta. Bár hogy ellentmondjak magamnak 3 napja elég hasonlóan viselkedik. Délelőtt a játszóterezés előtt megetetem, és ott alszik valamikor valamennyit. Délben hazajövünk eszik, aztán míg a nagyobbal foglalkozom és lefektetem elálmosodik és alszik Ő is 1-2 órát, attól függ, hogy felverjük-e álmából. Aztán a következő kaja 6 körül és most úgy hallom bealudt kb. fél-1 órát szabad vagyok.

Lehet a kanál idegen neki. Adjál kanálból olyat, amit biztosan ismer és szeret; és ha ekkor is ezt csinálja, akkor tuti a kanál a „bűnös”.

Bozótka,
Pü. Ment.

Üdv:
Mónika

mmónika

Hali!

Jó sokat írtatok! Beni megint lázas volt és olyan kis bágyadt! Nagyon rossz látni hogy beteg a baba :cry: :cry: :cry:

Panka! A céklát azt hogy csinálod neki???

Kacsa! Beni még mindig így eszik! :lol: :lol: :lol: Szerintem soha nem lesz jobb!

A sütőtök gyönyörüen kijött! Langyos víz vanish szappan beáztatás majd 40 fokon kimosni!

KépKép
csongria

Ágiboldi!

És Boldi milyen mennyiséget eszik így? Mióta kanalaztok? Mert én kb. 10 ml pépet kevertem be elsőre, de annak is csak a felét ette meg, ill. én is feladtam.

Móni!

Alapvetően az a baj az én Csibémmel, hogy cicizavaros. 3 hónaposan volt egy kőkemény szopisztrájkunk, egyik napról a másikra elutasította a cicit, pedig előtte soha életében nem kapott sem játszócumit, sem cumisüveget. És a sztrájk alatt sem fogadta el a c.üveget, sem a poharat, sem a kanalat. Sem anyatejjel, sem fagyitejjel, sem táppal, sem sehogy. Most a tápra is nehezen tudtam rávenni, h. legalább elkezdje szívni az üveget. Hogy tudja, h. az az izé azért van a szájában, h. szívja, h. utána jóllakjon tőle. Biztosan idővel megszokja majd, csak most nagyon türelmetlen is vagyok. A cicisztrájk, utána a visszaszokás, majd a tejelfogyás nagyon sokat kivett belőlem testileg és lelkileg is. Végülis ez még csak az 1. próbálkozásunk volt, nem kellene elkeserednem, csak totál kiakaszt, h. ennyire nem eszik. Ma eddig csak 340 ml tápot ivott, semmi mást ...

kacsa14

Ria!

Most aztán jól megvígasztaltál!

Csak tényleg nem tudom, hogy most akkor tuszkoljam a szájába a következő falatot és legyek kitartó + rmenős + erőszakos vagy hagyjam békén és várjak, amíg nem taszítja el a kanalas kezem és tátog, mint egy madárfióka.

Épp az imént mondtam Anyósnak, hogy eddig csak az Anyaság jó oldalát kaptam, jól alvó, jól szopó gyerek és most nagyon nem vagyok hozzászokva, h. küzdeni kell a kajálás minden egyes falatjáért.

kacsa14

Kacsa! Beni csak kizárólag a dinnyre nyitja a száját! Különböző modon mosolyra csalom a száját akkor kinyitja és zutty bele a kaja! :lol:

KépKép
csongria

Ria!

Aha!

Timcsa meg karattyolt közben és akkor tömtem tele a száját, utána meg ugrásra késze álltam, hogy mikor nyel félre a nagy trécselésben. Hiába mondtam én neki, hogy evés közben nem beszélünk ...

kacsa14

timo
Blöki mekkora? :shock: mert próbáltam Tigrist Lea mellé betenni h majd jól megakadályozza a hasrafordulásban hát nem sikerült mert így a másik oldalára fordult (de lagalább nem szorul be a rácsok közé)
szóval nem jött be :cry:

ja és most sem aludt be a kajcsiba hanem játszott fél órát azután próbáltam elaltani úgy h fekszik az ágyában simizem rázom stb semmi eredmény úh beadtam a derekam és újra cickó majd bealudt :shock: pedig elsőre is 150g-t evett (mert most lemértem :oops: ) na mindegy amíg van miből addig nincs gond

egyébként Lea is 100 g-kat eszik délutánonként...délelőtt 200-110-130 azután már csak 80-100g van a cickókban és este úgy van 130-150 h fejtem előző este ill napközben ha volt kedvem... :oops: cickóban ilyenkor is már csak 90-100g van.

egyébként neki is lassult a heti hízás...

na jó éjt!

mazsi+Lea

KépKép
mazsi*

Hali!

Timo, mi volt a kölespéppel?

Gergő behammázott vacsira egy adag krumli-répa-alma mixet és nagyon bejött neki! Május most figyelj: úgy evett, hogy az előkéjére nem esett egy csepp sem! :D :D :D Aztán a legvégén persze a maszatos arcába nyomta a tiszta előkét, de így is tök jó. Egyébként én sem szórakozom vele, ha kezd elnézegetni, kezével kalimpálni, előkét rángatni, akkor vége, slussz-passz, befejeztük, "lehet menni játszani". :lol:

A darabokról akartam még írni, hogy ha nem teljesen homogén a pép, és véletlenül egy kicsi darab krumpli/bármi kerül a szájába, akkor azt vagy leszopogatja és kiköpi, vagy öklendezni kezd tőle. :shock: Ebből látszik, milyen messze vagyunk még a darabos kajáktól. :roll:
Vendég

Sziasztok!

Voltam ma pedikűrösnél és olyan okosságot hallottam tőle, hogy teljesen kész lettem, hogy ezt miért nem hallottam már hamarabb.
Szóval anno 5 évvel ezelőtt amikor ő is kezdte a hozzátáplálást a kisfiánál akkor neki felhívta a gyerekorvosuk a figyelmüket arra, hogy jobban jár ha először zöldséggel kezdi a hozzátápit, mert a akkor az lesz a természetes íz. Viszont ha a gyümivel kezdi akkor utána sokkal nehezebben fogadja majd el a babó a zöldségeket, mert nem lesz olyan édes. Na ez nálunk így is van. De jó lett volna ha ezt hamarabb hallom, tuti így csináltam volna. Na nem baj, majd legközelebb . :lol:

Panka,
Nem olajos rántásra gondoltam csak simán az olajra, mert arra szükség van a zsírban oldódó vitaminok felszívódásához. Érdekes orvosi elmélet, rántás a gyereknek?! :shock:

Lorca, Mmóni
Köszi az olajos infokat!!! :D

Timo,
Én simán vízzel csináltam a kölest és Peti úgy is megette. Lillus meg még nem nagyon ismer ízeket szerintem neki se lenne vele gond.

Ria,
És más tünete is van Beninek vagy csak a láz? Gyógypuszik neki!

Ági,
Természetes, hogy megadom majd a menüt. Már körvonalazódik a dolog: gyümik ügye azok vegyesen vagy egymagában az ok, néha hozzá egy kis rizspehely vagy köles, néha tejberizs gyümivel, köleskás gyümivel, na és a főzik: burgonya, répa, sütőtök, cékla, cukkini, brokkoli, pasztinák,paraj kombinálva. Itt is néha rizs a krumpli helyett vagy még hozzá egy kis gyümi mint ízfokozó. Ha nagyon nem megy a főzi akkor még egy kis szőlőcukor.

Ma az ebéd vegyes zöldségpüré volt (holle),nem mondom, hogy nagyon ízlett neki, de azért majd egy fél üveggel megevett belőle. Igaz utána székestől mentünk zuhanyozni. Na és így meg is volt az első zuhanyzós élményünk is. Egész jól tűrte, csak a hátára nem értékelte a vizet a zuhanyból amúgy meg meg akarta fogni a vízsugarat. :lol: Mi sima nylon előkét használunk, jó nagy, beteríti Petit, a macika ami rajta van az meg befelé figyel.:lol:
Na eldugulok.
Jóccakát!!! :D
Vendég

Szabi most egészen 9ig kihúzta. Remélem, reggel már a 6os túloldalára billen az óra mutatója :) Nagy szundizás azért nem lesz, 7re jön felmérni a gázos a lakást. Egyszer még fűtés is lesz, bár ha tényleg mediterrán ország leszünk, lehet, hogy inkább a klímát kellett volna megcsinálni. 8)
Köszi a hóforduló köszöntéseket! :D

Féléves adatok: 7080g/67 cm Megcsináltam a féléves státusz aktot is. Lassan elő kéne ásnom a többit is, megnézni, mennyit változott. :D

Heti hízás adat az nálunk nincs. Annyira ugrál, hogy teljesen feladtam. Az ehavi 400g az jó kevés, de hát egyre kevesebb lesz, most, hogy féléves.

Szabi új heppje, hogy csak az ölemben akar enni. Hurrá. Így a pihenőszéke és én is ősziben úszunk. Hurrá.

:?: Akik használnak pihenőszéket: Nálatok tűri a ded? Szabi vonyít, már ha csak közelítek is felé. Pedig nem is olyan régen hogy szerette!

Kacsa,
Nem kéne küzdened a kajával. Igazából még nem kell mennyiségeket ennie, az egész hozzátápival lehet fél éves koráig várni. Tápisoknak is. A kaját rosszul hasznosítja, ellenben az ilyen korban szokásos tejjel és tápszerrel. Ha viszont többet adsz, mint amit szívesen elfogad, abból galiba lesz, mert amikor már kéne ennie, nem fog. Egy 8-10 hónaposnak sem kell jelentős kaja, az anyatej/tápi akár egy éves korban is fedezi a kalóriaigény nagy részét. Ha meg csak 340 ml tápit eszik egy nap, attól még semmi baja nem lesz, ne aggódj! Majdcsak rájön az ízére :wink: Meg amúgy is az esti adag előtt vagytok, tehát ez még nem az egész napi mennyiség. De tény, hogy így az elején nehéz még eldönteni, mikor elég neki és mikortól akarod csak te.
Ha a kaját nem ismeri, teljesen természetes, hogy elutasítja. Akár tizen alkalom is kellhet, minden új kajával, hogy rájöjjön, hogy etetni akarod. :D Addig megelégedhetsz egy fél evőkanálnyival vagy egy kávéskanálnyival is akár. Elég. Sőt, ha csak az ujjadat nyomod bele a kajába és csak arról nyalogat le egy kicsit, már az is próbálkozásnak számít. Kaja is és kanál is, hát sok az egyszerre. :D
Mennyire rakod a szájába a kanalat? Az első próbálkozásokkor tegyed csak az ajkára a hegyét és imádkozz a gravitációhoz, hogy belecsorogjon, és pont akkor, amikor nem akarja kiköpni. Ha beljebb megy, esetleg kiváltja a kilökő reflexet. Nem baj, ha a kanálból csak a kaja felét eszi meg, töltsd tele újra és csorgass megint.
Az a legjobb, ha mindent végigpróbálsz, mert ahány gyerek, annyi hepp. :wink:

Csongria,
Nagyon sajnálom, hogy Beni már megint beteg :( Mennyi most a láza?

Mmóni,
Nekünk is akkor van kaja, amikor épp ráérek :) Szegény Ketteskék :D Milyen lehet az élet a Hármaskáknak?! :lol: Ráadásul Nati rájött, hogy a bébikaja nem is olyan rossz. Most mindenből kér. Pedig anno egyetlen teljes üvegnyit sem fogyasztott el.

Timocska,
A levesezéshez nekem nem volt soha türelmem. Natinak almát reszeltem és egy kicsit megfőzögettem. A vitamin az nagyjából ugrik, de könnyebben emészthető és kevésbé savas.

Ágiboldi,
Szopi ugyan nem volt két hónapig Nati és Szabi között, de a tej nem ment el teljesen. Hivatalos rend szerint 2 hónap alatt áll le a prolactin. Nálam persze a terhesség miatt más volt az ábra, nem voltam épp a hivatalos renden. Ha tovább is van, akkor az túl erős a hormon termelés, az nem épp az igazi. Amikor Nati leállt, akkor már nagyon a nincs felé közelített a tej. Pár nap alatt állt le a napi átlag két szopiról, egyáltalán nem éreztem, hogy termelődött volna utána. Ami marad, az szépen felszívódik. Az utolsó cseppet visszakapod :)
A kaját tanulni kell. Szabi két kanalas evése már egykanalas és az ujját is egyre ritkábban nyomja bele a szájába evés közben. Ha nem evett, az nála már kezd nagyon egyértelmű lenni. De csak most, hogy egy hónapja naponta többször is kap.

Kép KépKép
lorca

A nem evett az nem éhes akar lenni. Csak kicsit agyatlanul írok.

Kép KépKép
lorca

Jóreggelt! :)

Látom, nem jó a b.net órája, nem, nem 5 óra valamennyi van! :)
Egész jó éjszakánk volt. Álometetés nélkül fél 8-tól 4-ig aludt Lillus! :D :D :D :D

Mazsi!
Blöki ekkora. De amint leírtam, hogy ez jó megoldás, máris rácáfolt a drágám. Hajnal 5-kor simán ráhenteredett Blökire és onnan nyüszizett, hogy menjek már visszafordítani, mert háton nem tud aludni! :evil: Úgyhogy Blöki elvesztette a fordulásgátló funkcióját :)
Kép

Este megpróbáltam adni kölespépet Lillusnak. Háát, látnotok kellett volna azt az undort, ami kiült az arcára. Egy egész kanálnyit nem tudtam beleszuszakolni. Már a kanál láttán látványosan kirázta a hideg. Azt hiszem hanyagolom kicsit.. :(

Lorca!
Drukkolok, hogy Szabi kibírja 6-ig az ágyban! :)
Na, azért csak átlépte már a 7 kg-ot. Mennyit hízott, mióta hozzátápi van? Megmutatod az aktot? :wink:

A ma reggeli eső után úgy érzem, ugrott a piknik. Akkor most nem is talizunk? :cry: :cry: :cry:

Timi
Kép Kép
timocska

jó regggelt!

Tigrissel végül aludt 6.45-ig :shock: :lol: :lol: :lol: (az esti f9es pótcicizés után :lol: ).meg sem nyikkant egész éjjel :lol:

timo
próbáld meg először a gyümiket! azután ízesítheted a pépet is vele hátha úgy elfogadja majd.

mazsi+Lea

KépKép
mazsi*

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet: