Szabival ma is ráhajtottunk a késői fekvésre. Még hozzászokok, hogy 6kor az ágyban lustizok.

Ráadásul Nati egész 8ig húzta a lóbőrt, egész magamhoz tértem.
Lehet, hogy megvan az elsző SzU (Szabi után) tanítvány. Robi annyira nem örül az ötletnek, mivel neki kéne a tanítvány gyerkőcére is vigyázni. De hát valahogy fedezni kell a cirkóprojectet

Meg nekem is jár egy kis kikapcsolódás.

Azért nem hiszem, hogy menne hosszú távon, de jó lenne már kicsit tanítgatni. Már hiányzik
Nati Manótornája is hétfőn lesz és micsoda meglepi, 3án fog kezdődni. Sűrű lesz a hét kezdete.
Mazsi,
Ha az uszi vizét összehasonlítom azzal, amit Szabi lenyal Nati édes testvéri kezéről, még mindig jobban járok az uszivízzel. A többiek meg edződnek (mamákra gondolok

)
A zuhanyzás részétől viszont én is tartok. Még nem mertem kipróbálni.
Ha megnyugtat, a második gyerkőcöt nem jelezte mellbedurranás nálam, nem úgy, mint Natit.
Pann,
Nem tudom, láttad-e, amikor a temitalin mutattam az agresszív mami pelenkáz módszert. Ha kézzel-lábbal segítesz, gyorsabb és nem lesz(el) kakás.
A krumpli anyatejjel higítva is jó, nem kell sok hozzá. A fürdőkádba meg jók az üres samponos stb flakonok. Lényeg, hogy ússzon, szines legyen, és ha már ki kéne mosni, ki lehessen dobni.
Só:
Nem igénylik az íz miatt és a vesét nagyon megterheli, még éretlen hozzá. Ezért is alacsony ásványianyag tartalmú minden babavíz. Egy éves korig nem ajánlott.
Hozzátápi:
Csak annyi a mai hozzáfűznivalóm, hogy azok, akiknek nagyon világos a bőrük (mondjuk Lilla), vigyázzanak a répa-sütőtök dolgokka. Remekül beszínezheti a bőrét
A répa és a krumli a két leginkább műtrágyázott alapkaja. A nitrit és hasonlók károsak a gyereknek. Ennyire azért nem vagyok para, simán használtam, de aki igen, az öntse ki a főzőlevet, mert abba kioldódik a nagyja.
Elmo,
Én is angolszakos vagyok Ágiboldihoz hasonlóan. A Helen Doron is érdekelt, megnéztem kicsit a módszertanát, hanganyagát. Egész jó. Ennek ellenére nem sok értelmét látom. Kétnyelvű nem lesz. Ahogy pszichológus barátnőmmel beszélgettünk unokaöcsiről, aki kétnyelvű, neki is az a véleménye, hogy sok szülő okoz kárt feleslegesen azzal, hogy túl hamar próbálja nyelvre tanítani a gyereket. Tamo kétnyelvű és neki nem való, pedig ő magyar anyukával bíró angol gyerkőc - japán apukával. Egy kicsit mindkét nyelv sérült, pedig neki ideálisak a körülményei. Sokkal biztonságosabb ráhajtani a magyarra, hogy azután, amikor már látszik, hogy nincs és nem is lesz gond, megtanulhassa a másodikat. A globális nyelvtanulás kora (legjobban elfogadja) 6 éves korig tart, addig bőven van idő.
Az angoltanulást mi úgy fogjuk csinálni, hogy időnként kimegyünk Angliába.
Kacsa,
Szia

Tesómnak is a kórházban volt a szülinapja. Azzal imádkozta ki magát, hogy szeretné otthon ünnepelni. Furcsa, de hatott és mehetett
Május,
Ha maga rúgja ki magát, szerintem az nem olyan gáz, mert az csak pár pillanat, úgyis elveszíti az egyensúlyát, ha már nem tartod. Meg azzal edzi az izmait, a rugózás résszel, ami jó. De az álldigálás mindennek árt, ami csak be van építve a babába. A gerince kiakad. Maga a tartás sem jó, mivel a vállait felhúzza egy kicsit és általában szétfeszülnek a karjai, így még levegőt venni sem olyan egyszerű. A csípő még más szögben áll, rosszul terhelődik. A lábcsontok képlékenyek, de az szerintem a legkevésbé gond, mert az amúgy is ferde, az izmok fogják helyrehúzni, majd amikor járni kezd.
A kiságyban a lábbeakadások miatt nálunk alig van Szabi. Pörög egyet elalvás előtt, ami megy a nagy ágyon, de a kiságyba néhány fejkoccanás után csak nyüszi van.
Timocska,
Próbálom terelgetni Szabit, hogy egy ennyi idős palántának még rajongani kell a szopiért. Ha nem lennének az éjszakai szopik, elég gáz lenne a helyzet.
Persze lehet, hogy csak a foga jön.

Akkor a szopis babák sokszor sztrájkolnak.
Nanica,
Nati 9hósan költözött be az ágyamba (Robi meg ki). Saját szobába 1,5 éves kora után ment nem sokkal. Szoktatni sem kellett, simán ment, egyik nap itt, másik nap már ott. Nem járkált vissza éjszaka. Azután jött Szabi és Robi ismét kitúrva, úgyhogy nem volt sokáig egyedül. Én is szeretek velük aludni

Délután meg Natival szoktam, az ő ágyán. Az a legkényelmesebb a lakásban.