A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2007 októberi babák

na én leléptem, remélem lesz már végre net, mert lassan egy hete szarakszik :evil: :evil:
további szép napot mindenkinek!!

Kép
tidi

Sziasztok!

Masi! Gratula a 35. héthez és a sok szép cucchoz (cipő, táska). Minden nő álma egy szép nagy cipősszekrény, sok-sok lábbelivel. Hmmm... fincsi lenne. majd ha házunk lesz....
Szorítok a gyümölcsnaphoz! Én is csinálom, úgyhogy veled tartok, és hidd el nem olyan nehéz, főleg, ha megiszod azt a 3 liter folyadékot :shock:
Én ennyit nehezen tömök magamba, de igyekszem, most hogy ettől a héttől iszom a palástfüvet és málnalavelet (fél-fél liter) mellette a zöldteából a 2.5 decit.

Lázmérő: nekünk is popsis van, mert nem ajánlották sem a homlok sem a fülhőmérőt :( Sokat idegeskedem is miatta, hogy kínozni fogjuk a pici lányt, de velünk is megcsinálták, akkor ő is kibírja :twisted:

Évi! Nem tudom elérni a csajt, aki az Istvánban van :( De valahogy ki kell deríteni, még elméletileg van egy hetünk.
Örülök, hogy megvetted a haskötőt, nagyon hasznos!

Hálóing: Én szombaton vettem meg, 1200-1500 volt. 4 darabot és mindegyik más, azért kell egy kis stílus ;)
Nem számítok arra, hogy szabadidőruhában fitten és fiatalon tudok majd flangálni a kórház folyosóján, ezért beletörődöm a hálóinges nyanya szerepbe. Ha minden másképp alakul, akkor behozatom magamhoz.

Sheepy! Hogy vagy? Mi újság a bibivel és a fejeddel? Vigyázz nagyon magatokra.

Csilla! Nagyon jófej a dokid, nem baj az, ha ilyen korán rendszeres kontroll alá kerülsz. Gondolom ő is aggódik, hiszen nem lesz itthon most és ezért akar bebiztosítani ;)

Adri, Cuki, Missi és vérnyomásosok! Vigyázzatok magatokra!

Missi, jó főzőcskézést! Ma nem gyümölcsnapozol?

Pusszancs mindenkinek, majd még igyekszem jönni, főzök egy teát magamnak.

büngyike

https://www.babanet.hu/tarsalgo/attachme ... 464.68.doc

Tidi!
Katt ide, remélem bejön az oldal.CSajok tényleg olvassátok el!!!

Kép
URL=http://www.glitteryourway.com]Kép[/URL]
masika

Jaj, és még valami! Az ex-osztálytársnőm, aki a Sz. Istvánban nővér, és most szült másfél hónapja, ma hívott. Elmondtam mi újság, hol tartunk, stb.
"Megnyugtatott", hogy a 38. héten szülni fogok :shock: Azt mondja, hogy most sok kismama szül korábban!!! :!: :!: :!:

büngyike

Masi, akkor ezek szerint nem csak én vagyok ilyen "érzelgős" ..
Tidi, szeptember topikba ha belépsz, gremese felh néven fut, egy linkben tette fel, ha jól rémlik 119. oldalon..
Tényleg irtad már, h Kecskemét...!! Bocsi :oops:

Csilla, örülök hogy jól vagy! húzd ki végig, én meg megyek egy kicsit hamarabb, aztán egymás mellett majd kötünk ki :)

Kaja fő, én meg megküzdök a porszívóval, 2re meg lemegyek a védőnénihez. Nekem még sosem nézett vizeletet, az gáz? :shock:

Köldökzsinórvér - ha jól tudom, Ágicáék igen, de neki nincs net otthon.. :? mi nem...

Hálóing- szintén piacos 1000-1600 Ft között..tökéletes lesz
Anyutól elhoztam a kisbőröndöm, abba fogok pakolni.
A mi sporttatyónk nagyon jó, kerekes, nagy, sok fiók meg minden, csak középen ketté kell cipzározni, tehát vagy mindent kipakolsz, vagy pedig hajtogatni kell...hrhrhrh, inkább kisbőrönd kerék nélkül

Jövő héten kell mennem dokihoz, szerintem leveszi a Strepto vizsgálatot, meg UH. Jajjj, már olyan kiváncsi vagyok, mekkora ez a kis poclakó itt :D de hát az még 1,5 hét...

Anikó
Kép
Kép
vicsok

Húúú, Masika! Köszi, ez tényleg szép történet. Én azért még nem pattannék fel a szülőágyra :?
Megpróbálom itthon megmutatni, hogy mi vár Apucira, ha így indul be, mint Emesénél.

Köldökzsinórvér: mi nem vetetjük le.

Nekem strepto a 36. héten lesz csak.

büngyike

Sziasztok !

Már megettem vagy 1 kg barackot, egy fél kígyóubit és éhes vagyok
:( .
Azért kibíííírom, holnap meg falok egy nagyot , fő ,hogy a sok víz kimenjen :wink:

Csilla : Holnappal nem tudom mi lesz , mert a párom legkorábban 6-ra érne oda, a többiek mind világgá mentek , úgyhogy asszem egyedül megyek.

Hú , már a CTG-nél tartotok ??!!!!!! Repül az idő, és mindjárt babázunk !!!!!!!!!!
A szüléstörténet nagyon megható volt, már a padlófelmosásnál elsírtam magam . Jó hogy az öröm így megszépíti a legrémesebb perceket is , és ezeket olvasni rengeteg pozitív energiát ad másoknak is .
Bár én alapvetően nem a szüléstől tartok leginkább, sokkal nagyobb mumus ,ami majd utána jön , ha megszületett a baba.
Atya világ , mekkora felelősség lesz !!!!!!!!!!!

Hétvégén én is hálóinget vadászok majd , remélem találok a piacon valami virágmentes darabot.

pelus, babaápolás: Pelenkára még nincs tippem, védőnőtől kérek majd tanácsot . Baba kencéket csak patikait fogok használni, az a legjobb, és nem szeretnék a gyereken kisérletezni, hogy mire allergiás vagy mire nem . Apa szerint is az válik be leginkább, előbb utóbb minden kismami azt keresi náluk is , legalábbis amig a baba picike és érzékenyebb.
Popótörlőből a DM-est ajánlgatták , mert illat, meg minden mentes.

Kép
sheepy

latom elkezdodott a gyumolcsozes es a pihenes mindenkinel, en tok idegbeteg vagyok ma, amugy imadom a nyarat a meleget, de ma majdnem hisztizni kezdtem, hogy nem birom tovabb :(
ha huvosebb lenne, nem ereznem ekkoranak magam,,,Ti is igy vagytok ezzel ?"

masi, gratula a 35. hethez ! neked mar nincs sok hatra

haloingek, en is csak kinaiban vennek, de amugy maradok a jogging es vmi csinosabb gombolos polo hozza, kar korhaz, akar itthon

szerintetek nagyon gaz, hogy mar 12 kg hiztam ? mas is tett mar magara ennyit mostanra ? (33. het +1 nap)

ma mar kevesebbet eszem, es este csak salatat szabad,,megprobalom a szulesig az OSSSZES edesseget kiiktatni, vagy ez naivsag ??

elotej, koszonom a hozzaszolasokat, akkor nem is aggodom

cuki, majd irj a doki utan

csajok, jo hogy van ez a kis bandank,,nekem sokat segitetek :):):) KOSSZZZIII :):)
bogyogyorgyi

bebitermekek : Weledat fogok venni, az natura es nekem a kismama olaja is nagyon bevalt, olyan finom, hogy csak na. ( dm ben van )

es pelenkat is azt hiszem dm bol, egy biztos hogy Papmerst nem hasznalok majd
bogyogyorgyi

Sziasztok!

Popsitörlőt Pampers Sensitive-t vettem, pelenkát Libero Minit, meg kaptunk NewBorn pelust (nem tudom jó lesz-e, lehet, hogy már kapásból kicsi lesz).
Nekem a gyerekeknél bevált a doki által felírt fürdetőkrém, meg popsikrém, sosem voltak tőle kiütésesek, sokáig használtuk. Később mikor nagyobbak lettek, kipróbáltam a Johnson-t és társait, nagyon szarok voltak, tiszta ekcémás lett a bőrük tőle.
A mai napig csak szappanmentes meg anti-allergén fürdetővel tudnak fürdeni.
Keresem ezeket a Sába termékeket de nem találok sehol sem.
Pelenkakiütésre hallottam, hogy nagyon jó a Sudocrem, én még sosem használtam. Majd veszek egy kis tégellyel próbaképpen.

Köldökzsinórvér: Nálunk sem lesz.

Holnap én is megyek gondozásra, meg mázsálásra. Őszintén megmondom, már nem érdekel annyira a hízás, csak nem lesz olyan vészes már. Inkább idegesít a lábdagadás...
Csalánteát nem merek inni, mindenféle gyomra meg növényekre meg pollenre allergiás vagyok, még a kamillára is, most nem kockáztatok. Valahogy csak kibírom ezt a pár hetet!

Vicsok: Jó volt a strand, bementem a vízbe egy kicsit, remélem nem szedtem össze semmit, nem hiányozna most. De olyan dögmeleg volt!

Sheepy: Ügyes vagy, én biztosan nem bírnám, éhenhalnék!

Kép
Kép
Kép
gabi39

Bogyó: Nálunk jó volt mindkét gyereknek a Pampers! Igaz akkoriban még nem volt ekkora választék! Miért nem vennél, hallottál valami rosszat róla?

Kép
Kép
Kép
gabi39

Bogyógyörgyi - csak kitartás! :) idegbetegséggel, hisztivel nem vagy egyedül...rühellem már én is ezt a meleget, izzadást...

Most jöttem a védőnőtől, meglátott, azt mondja, hogy már szép nagy darab vagyok :? köszi...
majd megdicsért, hogy jó a súlyom...Továbbra sem se vizelet, se szívhang vizsgálat...

Én elfogadtam nézeted a jogging nadrággal kapcsolatban, azért is vettem ezt a jó kis gatyát tegnap, bár felsőm nincs (még.. :wink: )
de azért vettem 3-4 hálóinget is, biztos ami biztos.
Brendonban volt szép szoptatós pizsama is, de fehér..."azokban a napokban" tuti nem veszek fel fehér nadrágot...

Pampers - miért nem :?:

popsitörlőt én is Pampers sensitivet vettem, le volt akciózva megapackban 3 csomag...meg van 2 csom pelenkánk is, egyik huggies new born, a másik meg pampers new born...

Anikó
Kép
Kép
vicsok

NA HALIHÓ!BOCS ,HOGY ILYEN RITKÁN JÖVÖK,DE VÉGRE ELKÉSZÜLTÜNK,EZ A HÉT PIHI ,JÖVŐ HÉTEN PEDIG OVIKEZDÉS , AZTÁN ELKEZDEK NAGYTAKARÍTANI SZERINTEM.KERESZTCSONT NEKEM IS SZOKOTT IRGALMATLANUL FÁJNI.
TOXÉMIA:AZ ELSŐNÉL 27.HÉTTŐL VOLTAM AZ ,KÓRHÁZ MEG MIEGYMÁS....AKKOR 21KG PLUSSZ ,MOST 6,2KG VÉRNMYOMÁS OK , FEHÉRJE NINCS , OEDEMA NINCS .CSALÁNTEA NAPI 2 BÖGRE-LEHET EZ SEGÍT :lol:
DOBOK EGY KÉPET:
Kép

LILLA BABY SZENTENDRÉRŐL HAZAFELE,KISSÉ FÁRADTAN. Kép
geosel.klara

Hi!!

Büngyi, akkor még van egy hónapod!! :wink: Anyu is ma ezt mondta nekem,h megszülök én előbb!!Hát mondjuk én ugy vagyok vele,hogy inkábbb előtte 2 héttel,mint tulhordjam 1-2 hetet :? !!

Törlőkendőt én Nivea-t kaptam,és pelust Huggies newborn-t!Olyan cuki mici mackos! :wink: :)

Masika, az én tenyerem,talpam minden reggelre totál megfájdul,hogy 5 percig alig bírok menni!!Ez a víztől van sajna :? !Jövö héten nekem is ezerrel vizet kéne "írtanom"h dokinál ne legyek megint 2 kiloval több :shock: :D Régen mondjuk pont azt mondták a dokik,hogy minél kevesebb folyadék kéne!Unokatesomnak pl fél l-t engedélyezett anno a DOKIJA LEVESSEL EGYÜTT(DE MA MÁR ERRE RÁCÁFOLNAK UGYE)

Hülye capslock :D

Missfried
Kép
missfried

Jaa Büngyi,hát igen ma gyüminapnak kéne lenni,de mivel gombapöri volt,így erről lemondtam má reggel :D :shock: ,ugyh marad a holnap...és a jövö hétfő!!Az mindenképp!

Na én is elolvasom az Emese storyt!!Vigyázzatok magatokra!!Pussz!!

GRAT a 35.héthez Masi!! :)

Missfried
Kép
missfried

Jaj ezt én sem bírtam ki sírás nélkül!! :) Tényleg nagyon szép!!És milyen gyönyörű a kis Zsófi!Amugy mia amit nem kért??Fájdalom csillapító??Jajj én is egyre jobban várom már!!Ti is??

Missfried
Kép
missfried

mi ez az Emsese sztori ? hol olvasod missi ?

pamperstol a baratnom gyerekene a feneke lett tok kiuteses, meg mugy sem szeretnek penzzel tamogatni egy mega-ceget :) ( ez az en dilim, tudom,,kicsit dilis vagyok :) )- amugy meg a dm ben van olcsobb es jobb es "felig" (??! az milyen ? ) kornyezetbarat pelenka.
akkor miert nem azt ?

gabi, akkor te ne kiserletezz gyogyteakkal,,,es a vizben tuti nem kaptal el semmit. szerinted mitol lehet, hogy most toben szulnek elobb ? (te mint gyakorlo anyuka ? ) , a melegtol ? vagy mas miatt ?

mindenkinek udv
KILOKAT KEREK SZEPEN IRNI,,,mas is hizott mar + 12 kg-t ????
vagy csak ennnn ??? SEGITSEG

bogy.
bogyogyorgyi

Gabi: New born pelenka hogy hogy kicsi lehet ? 3-5 kg -ig vannak kb méretezve, van hogy már eleve nem jó ?
Bár ahogy a termélkmintát nézegettem , elbizonytalanított,hogy ha ilyen pici a pelus ,akkor mekkora babapopó fog belekerülni ???!!!!!

gyümölcsnap feladva , úgyhogy senki ne dícsérjen :oops: . 14h-ig húztam , de elkezdett fájni a fejem - gondolom ahogy a szervezet kezd méregteleníteni és úgy döntöttem nem érdekel tovább. Azért nem lesz vacsira pacal , és disznótoros , de lehet,hogy a gyereknek sem használok vele, és "zar a közérzetem is ha korog a gyomrom.

Majd hétvégén ,ha itt van velem Apa , és nem bámulom egésznap a hűtőt !

Klári : Mennyire hasonlít rád a kislányod !!!!! Nagyon jó fotó :)

Párom hívott,hogy tuti nem jön holnap felkészítőre , de beszerzett nekem 2 könyvet napközben :
Szülőszoba c.-t és valami csecsemőgondozásosat.

e heti körkérdésem a martracvédő témához kapcsolódik : igen ? nem ?
Én ugyan vettem bölcsőbe és a kiságyba is , de hallottam olyanokat, hogy befülled alatta a matrac, nem egészséges ...... stb

Kép
sheepy

A szeptemberi topikban van: :) !!Emese szülésének története...

És ezt láttáttok már??Nektek csinál ilyeneket??Vagy ez már brutál :?: :D ??http://www.videoplayer.hu/videos/play/32776

Missfried
Kép
missfried

Ja Bogyo én 17 kilonál járok!!Jesuschrist tudom tudom..... :wink: De azt mondják nem látszik!! :) Van aki nálam többet hízott egyáltalán??? :roll: :shock:

Missfried
Kép
missfried

Klára, nagyon szép a lányod!

Missi! Akkor holnap hajrá és következő hétfőn együtt csináljuk. Nekem eddig 3 banán, sok szilva, körte, dinnye és barack volt a menüm, meg némi mogyoró (vegetáriánusoknak kötelező magvakat enni).
EDA az az epiduláris fájdalomcsillapító, a szülésfelkészítősök profik ebben ;)

Bogyó! Nem híztál sokat ne aggódj, lehet hogy a fele víz meg a baba tartozékai. Mivel nem kaptunk még tőled fotót, ezért nagyon pontosat nem tudok mondani :P
De 10 kilónál minimum én is tartok már.

Itt van Emese története:
1188224488.2.doc

Szegényke, jó közkézen forog, de annyit segít nekünk ezzel :) Jó volt végigolvasni, alig várom, hogy megmutassam a drágámnak.

büngyike

Bogyó : Nincs itthon mérleg, múltkori gyümölcsnap után + 6,5 kg-ra redukálódott az össz hízás ( 2 hete volt ) .
Azóta tuti jött fel még 1 + a gyerek is 1,75kg már , de jövőhéten megyek csak mázsálóba.

A DM-es pelust sokan dícsérik.
Gondolom Masi és a többi befutó anyuka úgyis beszámol majd ,hogy mi vált be , legalább ennyi előnye lesz a sor végén kullogóknak
:P :P

Kép
sheepy

Büngyi irígykedem ám !!!
Lehet,hogy nekem is kellett volna banán ,hogy legyen egykis kalória is a barack meg a dinnye mellé.

Múltkor 3-at is ettem . Na majd szombaton !!!!

Kép
sheepy

Anyám!!Sheepy de irigyellek!6-7 kilo :? :shock:

Missfried
Kép
missfried

Sheepy-körkérdése: Én úgy gondolom, hogy semmi gumis izét nem teszek a kókuszmatracomra, így értelmét veszti a nagy szellőzős-bio akármi....
Úgyhogy a Kikában találtam ilyen vastagabb pamut matracvédőt, amit használni fogok, azt teszem a kényes területre. majd az első fosásnál le lesz tesztelve, mennyire áteresztő ;)

Ha úgy érezted, hogy nem bírod a gyüm.napot, akkor ne tartsd be, de egyél lightosan, nem vet meg senki érte ;)

Bogyó! Melyik az a féligkörnyezetbarát pelenka? A DM márkás babylove? Mert én is azt szeretnék venni.

Kenceficéket én is a gyógyszertáriakat szeretném használni! Holnap megyek védőnőhöz, elmondom melyik dokit választom, és tőle kapom meg a receptcsomagot.

büngyike

6-7 kilo, Sheepy???? :shock:
Anyám, irtó jól csinálod!

büngyike

Büngyi - jó hogy írtad, most voltam a védőnőnél, és elfelejtettem a gyerekorvost. De viszont kérdeztem tőle mérleg dolgot, mondta, hogy nekik van egy cimük, de 4000 :!: / hó, és házhoz viszik aznap..
De mivel tök közel van hozzám, mondta, bármelyik hétfőn levihetem, és ott is szoptathatom ...(na, ezt azért még meggondolom..)
Én is +6-7nél tartok...

DM dolgokról én is jókat hallottam. Nem tudom, van-e még a babás akciójuk..

Matracvédő - egyelőre nem, így a kókusz nem tud szellőzni, pedig az a lényege..

Klári - nagyon szép a "kislányod" :D

Gyümölcsnaposok - minden csodálatom a tiétek :roll:

Anikó
Kép
Kép
vicsok

Hali!

Kilók!! hát én mérlegre nem nagyon állok, főleg, hogy nincs is itthon. :D KB14 kg-nál tarthatok szerintem. De majd szerdán kiderül, akkor megyek mázsálásra.

gyüminap: 1 banán, 1 alma, 1 barack, némi szőlő, ja és 5 kanál lecsó kenyér füstölthusi nélkül. Nem volt valami finom, de már nagyon korgott a pocim, így ettem belőle, hát apának nem tudom, hogy fog ízleni. Próbálok még kitartani, már megittam fél liter csalánteát is.

pelenka és társai: én neogranormon popsikrémet vettem a kórházban is ezt ajánlották. Pelenkából liberónk van elég sok, de nem a new born, hanem a 3-6kg-os. A szeptemberi topikosok szerint a new born nem is jó, mert irritálja a babók köldökét, pont hozzáér.
Fürdetőt nem vettem még, bár a kórházi előkészítőn a Gabit ajánlották, állítólag ahhoz képest, hogy magyar nagyon jó, plussz a gyógyszertári fürdető krémet.
Arra viszont kaptunk jó ötletet, hogy a gyógyszertári krémet bele kell tenni egy pl: Janás üvegbe (ami nem kupakos, hanem csőrős) néhány apró követ ki kell főzni és szintén bele az üvegbe, majd rá egy kis melegvíz és jól összerázni. Így a krém nem lesz sűrű és jó lehet vele fürdetni. Különbön idegroham lesz, ha nem tudjuk lemosni a babákról azt a jó sűrű krémet.

Shep: én vettem matracvédőt, sajna még ebben az újfajta pelusban is előfordulhat, hogy a kismanó úgy bepisil, hogy minden úszik. Főleg amíg nem vagyunk rutinosak a pelenkázásban :D
De én is csak addig fogom használni amíg bele nem jövök, vagy meg nem tapasztalom, hogy milyen sűrűn kell pelust cserélni.
ha holnap gondolod gyere velünk, nehogy BKV-z nekem ebben a hülye időben és a sok lila foltoddal!!!! :roll:

Missi: nekem csiál ilyeneket. múltkor fel akartam venni, de amíg elmentem a gépért és visszaültem abbahagyta :(

Kép
masika

koszonom az infokat kg ugyben :) sheppy en is irigyellek
bungy 10 kg meg oke nagyon, missi rajtad ugyan nem latszik a 17,
bungy, kerdezted, rajtam sem latszik, mindenki azt mondja, csak a tudat,,meg hat cipelni 12 kg-t az nem semmi. (mondjuk terhesseg elott inkabb eleg vekony voltam, mint nem)

dm es pelenka, vmi nagyon hulye neve van, vmi noi nev fele, Alena, vagy ilyesmi, de a csomagolasa is "biobb" szoval ha bemesz, meglatod...

matracvedo : nekunk nem lesz- amiatt amit a Bungyi mar leirt

kad : vettunk a kikaban ,azt hiszem 4 e ft volt, olyan "allos" kiskadat, allitoalg imadnak benne a bebik lenni, mert abban a pizituraban vannak, mint a mehben es egyedul is el tudnak benne lenni, mellesleg atlatszo es minden resze jol latszik. remelem be fog valni
bogyogyorgyi

Masi, hos vagy, es kitartas ! azert jo ha az elso gyum. nap sikerul, mert akkor a tobbi is menni fog, mert erre fogsz gondolni..
bogyogyorgyi

vicsok, te is csak 6-7 ? kikeszitetek !! :);)
ugyi vagy....
bogyogyorgyi

Ja!

A múltkori (májusi) bababörzén árultak környezetbarát pelust: meg kérdeztem, hogy ez mitől környezetbarát. Állítólag minden "eleme" kukoricából van és ez ha kidobod teljesen lebomlik.
Akkor nem vettem olyan 45Ft-ra jött ki darabja szóval nem volt olcsó.

Kép
masika

Bogyógy - hidd el, nem tettem érte semmit...ettem és ittam, amikor éhes voltam, csak arra figyeltem, h zöldség - gyümölcs legyen minden nap...

Anikó
Kép
Kép
vicsok

Bogyo! Ne aggódj, ha elég vékony voltál, akkor normális hogy sokat hízol. Én mióta vegetáriánus vagyok, egy kicsit elvékonyodtam szintén, de most minden visszajött eredetibe és még a bab, tehát olyan 10 körül vagyok. Ja, és a lombikhormonok sem tettek jót, de még nem folyok szét. Alig várom, hogy újra görkorizhassak :) Az majd mindent megold ;)
Na, megnézem azt a pelust.... eddig a legtöbb barátnőm a DM-re esküdött, hogy az vált be. Babylove. Én ebből a márkából még csak pelenkázókendőt vettem, amit alá kell rakni peluscserénél.

Masi! Jól haladsz, legközelebb még ügyesebb leszel! Igyál palásfű teát is, az is vízhajtó és méherősítő is egyben. Én most málnalevelet-palástevüt meg zöldteát iszom egy nap :?
Mától indult, elég macera mindet előkészíteni, beosztani.

büngyike

[quote="vicsok"]B írta:vicsokogyógy - hidd el, nem tettem érte semmit...ettem és ittam, amikor éhes voltam, csak arra figyeltem, h zöldség - gyümölcs legyen minden nap...

Alkatfüggő, én evvel nyugtatom magam :D
De gratulálok!

büngyike

Bogyó: nekünk a felkészítőn azt mondták, hogy az a "vödör szerű izét" (kád amit vettetek), nem ajálják, mivel szerintük akkor lenne anyaméhhez hasonló ha fejjel lefelé tennénk bele a gyereket.
bár ezt kapásból meg tudtam volna cáfolni, mert egy ismerősünk is ilyenben fürdette a gyerekét aki nagyon élvezte a dolgot!!!

Úgyhogy szerintem jót vettetek! :D

Kép
masika

Vödörszerű kád :) Jaj, az nagyon vicces, már láttam olyat, ez valami avantgard jellegű dolog?
Eddig még nem láttam csak mostanában.....

büngyike

Büngyi: a teákat külön-külön főződ vagy egybe?

Kép
masika

Külön-külön, ezért macerás... de megoldom. Itthon vagyok, ráérek, ha meg nem, akkor egy-két dózis ebből vagy abból kimarad, na bumm....

büngyike

:D mi is láttuk a "vödröt" a boltban..

igazából kiskádat nem vettünk (nem is tudnám hová tenni... :? ), úgy gondolom, rendesen a mi kádunkban fog fürödni, vettünk viszont kádba való műanyag macit, ami tarja a gyerekt..(nem tudom, mi a neve, tappancsokkal áll meg a kádban, maci formája van, és a gyereket csak rá kell rakni, és az tartja...)
így egyedül is megy (elvileg :shock: ) a fürdetés..

Körkérdés: napirend? (pl minden nap ugyanakkor fürdetés stb) terveztek?

Anikó
Kép
Kép
vicsok

Húú, csajok, majdnem odaégettem a vacsit :oops: de megmentve..

Majd holnap jövök, addig szép, nyugodalmas, jó éjt mindenkinek :D

Anikó
Kép
Kép
vicsok

Masi : Előre is köszönöm a lehetőséget ! Asszem tényleg csatlakozom holnap, mert tesóm elvitte az 1 szem kocsit vidékre és semmi kedvem átkelni a városon.
A foltok már inkább csak nyomokban vannak, fő érv a lustaság :lol: :lol:

napirend: Apa későn jön , ezért fürdetés este lesz ,nehogy kimaradjon az élményből, amúgy ma olvastam ,hogy célszerű az utolsó előtti etetés előttre időzíteni.
Kb. 8-1/2 9 re tervezem max, de függ manókámtól is viszont előtte szeretném ,ha Apa kapna vacsit+ lefürödhetne a meló után.

Nem hiszem ,hogy célszerű nagyon variálni az eseményeken , mert a gyerek nem tud alkalmazkodni. Viszont az elején biztos kell egy kis idő , mire kialakul a napirend, és ehhez ketten kellünk majd.

Hordozókendő ???

Asszem Bogyónak lesz az a Babyslingers , de hagyományos kendő érint valakit ?
Uncsitesómtól kapok egyet, bár neki leszakadt a dereka a gyerek alatt ( elég girnyócska ) , mondta ,hogy előbb próbáljam ezt ki, mielőtt kenguruban gondolkodom.

Az a vödör szerintem elég gáz, és egy dagibb gyerek bele sem fér . :evil: azt tenném ilyenbe aki kitalálta !

Málnalevél teát nem fog inni senki ?

Büngyi : Megnéztem a blogodat , a palástfű nagyjából ugyanazt tudja , nem ?

Kép
sheepy

Cuki! Szorítok az eredményekért! Tök jó, hogy már hetente vizsgálgatnak.
A lépcsőházban dohányzók irtó parasztok! :shock: Nálunk is van egy öreg a 2. emeleten, de ő még pipázik is (mondjuk néha jobbakat szív, vanília, ez nem zavar), na neki van pofája bekopogni hozzám úgy, hogy kezében a cigi :shock: Bár ezt egy ideje nem gyakorolja, mert szerencsére a telken vannak ilyenkor, múltkor meg elvitte a mentő, azóta kevesebbet pippant.

Napirend: nálam nem lesz, egyelőre így gondolom. Majd mindenki alkalmazkodik a másikhoz és amikor jól esik, akkor fürdünk, eszünk iszunk, alszunk, igény szerint peluscsere....

Sheepy! Nem, nem ugyanaz, mert a málnalevél az lazító hatású a méhszájra a másik meg erősítő a méhizomzarta nézve. A palástfű a kontrakciónál lesz majd hasznos (vagyis a hatása) a málnalevelet nem nagyon dicsérték agyon a dúlák, azt mondták, hogy tudományosan nem igazolt (ellenben a palástfűvel), de ártani nem árt alapon ihatjuk.

büngyike

Sziasztok :-)

Ez tök érdekes, hogy nektek ilyen sok cipőtök van. :roll: Nekem csak 8 cipőm van, de most vágyikálok egy kilencedikre.
Lehet, hogy veszek egy körtés cipőt!
Kép
Puszika :-)
pintyõmami

Mi ez a cipőőő???? És mit pofátlankodsz ide? Mi közöd van ahhoz, amiről beszélünk?
Ha 100 cipőt akarunk bemutatni egymásnak és gyűjteni a cipősszekrényben, akkor annyit fogunk és semmi közöd hozzá.
Gúnyolódhatsz, biztos irigyled Masika Valentino táskáját és márkás cipőit :P
Nyomulj ebben a szánalmas darabban, ez való neked!

büngyike

Én is megnéztem a videót, ilyen figurákat az én lányom sem csinál :)

Szép álmokat! Én ma hamar kikészültem.

büngyike

Annyira ártatlan voltam pedig :oops:
Sajnos nem tudom, mi az, hogy Valentino táska, úgyhogy nehéz lenne rá irígykednem.
Egyébként ez miért "bepofátlankodás"? Ez egy nyitott fórum, nem?
A videó tényleg nem semmi!
Pusszantás :-)
pintyõmami

Vadkörtézni mentem SÜSÜ!
Írhatná Pintyőmamai!

Hát pintyőmami neked nincs szerencséd velünk úgy látom! Egyébként ha nem tudod mi a Valentino (egyébként egy elég jó márka) akkor jobb is ha nem írígykedsz rá! :lol:

Cuki: örülök, hogy azért a doki nem ijesztett meg nagyon, a dohányosokkal sajna én sem tudok mit kezdeni, már ott tartok, hogy az összes szellőzőnyilást bezártam a lakásban.

Napirend: én majd próbálom bevezetni, a gyereknek is jó ha hozzászokik. A suttogóban is azt olvastam, hogy jót tesz a babóknak és hamar beállnak a rendszeres estékre.
Apát azért mi is bevárjuk a fürdetéssel azért 8ra már szeretnék rajta túlleni majd.

Sheepy: akkor ezt még holnap dumáljuk meg, ha neked jó akkor 15.45re átmegyek érted?
Én a málnalevél teát már megvettem, palástfüvet még nem, de azt is fogok. A héten már fogom iszogatni.

Na megyek mindjárt barátokközt.

Kép
masika

Sheepy: A newborn pelenkánál a hosszára értettem, lehet, hogy kicsi lesz. Nem biztos, de mondjuk egy 57-58 cm-es babánál már tuti köldök alá ér.

Bogyó: Holnap megyek mázsálásra. Én olyan 7, max 8 kg-nál tarthatok, de ne felejtsd el, rajtam volt plusz 10 kiló!!

Masi: ez a köves dolog a fürdetővel tök jó ötlet, tényleg, így visszaemlékezve, agyvérzést lehet kapni tőle, mire felkeni és lemossa az ember!

A DM-es pelust ajánlásotokra én is ki fogom próbálni, ha elfogy a Libero.

Cukika: Nagyon bunkó szomszédaid vannak!
Egyébként mostanában én is agyvérzést kapok, két házzal odébb disznót tartanak. Itt a kertvárosban. Még jó hogy tilos. Olyan büdös, hogy el sem tudom mondani. Be fogok menni a hatósági osztályra, megkérdezem, mit lehet ilyenkor tenni, ugyanis én nem tanyán szándékozom lakni. Milyen emberek vannak... elképesztő!!!

Matracvédő nekünk sincs.

Napirend: hát az első hetekben nehéz betartani percre pontosan, de kialakul. Nekünk 8, fél kilenc körül volt általában a fürcsi.

Kép
Kép
Kép
gabi39

Kép
pintyőmaminak ! :lol:

Minig vannak UNATKOZÓ emberek hiába :wink:

Szép álmokat csajok és babáik!!

Missfried
Kép
missfried

Vissza: Várandósság