Manó! Nélkülem nem élet, az élet, de simán tud játszani akár 20 percet is egyedül! Persze nem kiszámítható, hogy mikor lesz ez, és mikor fog elaludni. Így ő a Főnök, de mivel nagyon érdeklődő, ezért elég sok időm van már itthon. Pl. felfúrtam a kamrába a polcokat. Ekkor éppen aludt. Aztán kibontottam még jónéhány dobozt, azokban a szakaszokban, amikor játszott. Olyan is van, hogy felébred, játszunk 5-10 percet, aztán eszik (nem komfort, evés), bealszik, de ha lerakom, felébred. De észrevettem, hogy ilyenkor felkelthető a figyelme. Hőbörög 10-15 mp-t, de utána figyel a játékokra (plüssök, cérnára lógatott díszek, dróton lökdöshető fagolyók, "trapéz" foglalkoztató). A héten (10.hét) tanult meg felfelé nézni, így onnan is "ingerelhető". És már elkezdett nyúlni is. Persze csak véletlenül fogja meg a kiszemelt tárgyat, 4 végtagját rángatva, de ezzel is elvan egy darabig.
Tehát kajcsi után játszik 5-25 percet egyedül, utána hívni kell anyát, így el vagyunk még 5-60 percig (játék, éneklés, sétálgatás), és vagy megint egyedül tudom hagyni, vagy komfortozunk egy kicsit. Ha komfortozás van, abba vagy belealszik (ritkábbik eset), vagy elbóbiskol, és ha lerakom, kezdődik a játék elölről.
De tegnap pl. délelőtt tök sokat aludt, délután szinte semmit.
(8,5 óra éjszaka, 6kor kaja kb. 20p, egyből 1 óra alvás, kaja, 2 óra alvás, kaja és csak innentől jött a játék: 2 óra, kaja, 20p alvás, kaja, indulás vendégségbe, 2 óra múlva kaja, fél óra szunya, haza, itthon cici, és estig alvás csak a karomban, de sok játék, éneklés, közben persze komfortozás. 8kor elaludt a kezemben, közben én bő 1 órát pletyóztam telefonon, utána fürdés (kb.21:30), altatás, 22kor már ágyban, aludt 10p hiján 8 órát).
A napok nagyon másmilyenek. Van még olyan "rémálom szerű" is, amikor szinte egész nap ölben van. Valamikor "szívtelen" vagyok, és nem figyelem a kedvét, és akkor indulok el vhová, amikor én akarom. De ilyenkor mindig cicire rakom indulás előtt. Inkább magam miatt, hogy tudjam, ha sír, akkor nem az éhség miatt. Többször volt már, hogy elaludt menet közben, nem kellett, hogy a karomban legyen.
Valamint este sem kell megvárni már, hogy mélyen aludjon. Ha befejezte az evést, és nem hőzöng komfortozásért, lerakom. Hiába nyílik ki a szeme, utána elalszik hamar, sírás nélkül.
És már nem kapkodom fel minden lélegzetvételre, csak közvetlenül a behergelés előtt. Általában. Ha unok anyuka lenni, hagyom sírni akár 10 percet is, mert cicivel akkor is megnyugszik max 1 perc alatt. Legfeljebb csúnyán néz.
Így jó, írjak még vmiről?
Nagyrét: a hoteleknél. Pokrócot hozzatok, hogy le tudjunk ülni, mert ott padok nincsenek. A rózsáknál vannak, csak ott meg árnyék nincsen
Parkoló sztem fizetős!