A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2007 szeptemberi babák

Sziasztok, Kismamik/Anyukák/Apukák!

Kiskolbi, vagyok, vagyok, köszönöm, még egyben, csak NST-n jártunk délelőtt. Ádám vitustáncot járt, jópofa gyerek...!

Jaj, nagyon izgulok Timi26 miatt!

TIMI26, MINDENT BELEEEEEEEEEEEEEEEE!

Kép
Kép
irina

Mazsola, bocs, hogy ezt mondom, de én még életemben ilyen "befektetős" orvosról nem hallottam, aki alkattól és mindentől függetlenül húzott egy határt 15 kg-nál. Te pl. egy nagyon magas nő vagy, én is kb. ugyanennyit híztam (igazából már egy ideje nem mérem, mert minek... :wink: ). Ha vizelet, vérnyomi oké, akkor ez csak valami egyéni hobbija lehet a dokidnak... 8)

Csajok, nálunk egyelőre az a helyzet, hogy mint a szalag is mutatja, Ádinak még van 10 napja a terminusig megszületni, utána a dokim, ha minden rendben, még vár 10-12 napot (persze naponta kell NST-re járni stb.), és megindítja a szülést. Azt hiszem, pszichésen a túlhordást igen nehéz lehet elviselni, úgyhogy a lelkére beszélek Ádámnak, hogy a jövő hét a mi hetünk. :wink:

Lányok, aludjatok napközben is, ha ilyen rosszak az éjszakák, pihizzetek, mértékkel bulizzatok (Fleur! 8) ), minden szépre gondoljatok! :lol:

Kép
Kép
irina

És akkor a 100 forintos kérdés: hol van Silka és Hörcsög???

Kép
Kép
irina

Tutira elugrottak titokban szülni... 8) mi meg itt izgulhatunk értük... ez nem fair! :evil:

Detti
KépKép
kiskolbi

Vajon mi lehet Timivel?
Megszületett már a kis Viktor? Ideje lenne, hogy a fiúk is virítsanak valamit. :lol:

Andi
Kép
Kép
beke andrea

Sziasztok! :P Elöször is mindenkinek aki már megszült hatalmas gratuláció!Jó egészséget és rengeteg tejcit kívánok!Gyönyörüek a kis babucik!!!! :D Minden nap olvaslak benneteket csak nem volt semmi okos hozzászólásom ezért inkább nem írtam :oops: :( De minden nap egyre izgalmasabb,hogy vajon kinek indul be a szülés?Timi megy a drukk 1000-rel! Mult héten én is voltam UH-n meg NST-n minden rendben :D Sajnos a nőgyógyász nem vizsgált meg mert erre felénk nem szokás csak akkor ha valami panaszod van :( Nekem nincs fogadott orvosom se mert itt azt se lehet aki éppen ügyeletbe lesz nála kell majd szülnöm azért ettöl félek egy kicsit :shock: Bocsi amiért mindent egybe írtam de nem tudom,hogy lehet sort kihagyni :oops:

KépKép
juba

Jaj! Nehogy félreértsétek!!! Tényleg nem tudom, hogy hányk kilónál húz határt a dokim a befektetéssel. Az is lehet, hogy nem is igaz a pletyka, vagy az is előfordulhat, hogy csak fenyegetőzni szokott, vagy pl. 25 kilónál húzza meg a határt!!! Tényleg nem tudom. Valszeg csak túlparázom a dolgot! :oops: :oops: :oops:

Regina
KépKép
mazsola7

Szia, Juba,
akármi eszedbe jut, azt írd le, örülünk neki! ;-) Te vagy az egyik Veszprém megyében élő, ugye (mert úgy emléxem, Nektek nem lehet szülészt felfogadni... :?). Ne izgulj, mivel az egész kórházban így van, az ügyeletes orvosok és szülésznők biztos nagyon kitesznek magukért! :D

Mazsola, akkor jó! ;-) Csak izgultam, nehogy feleslegesen fektessenek be, szerintem kórházban annyi időt töltsön el az ember, amennyit muszáj, többet egy nappal sem...

Kép
Kép
irina

ugye = ugye?

Kép
Kép
irina

az egész kórházban = a megye összes kórházában :oops:

Kép
Kép
irina

Irina!
Igen én vagyok az egyik "szerencsés"Veszprém megyei! Igazából azon izgulok a legjobban,hogy ne éjjel szüljek mert a szülésznők és az orvosok itt nem nagyon szeretik ha felébresztik őket! :( Emiatt történtek balesetek a folyosón de nem írok rémtörténeteket!

KépKép
juba

MI az hogy nem szeretik hogy felébresztik őket, miért ne attól ők az ügyeletesek? Szerintem biztos nem lesz semmi gond hisz minden Veszprém megyei gondolom legalábbis nagy része ott fog szülni. ezen ne izgulj ki fognak tenni magukért. Mégis egy kis hálapénz reményébe.

Kép
hajagosné szabó éva

Juba, nem akarom elviccelődni a dolgot, de persze én sem szeretem, ha felébresztenek... A komolytalankodást félretéve csak azt akarom mondani, hogy az orvosi/szülésznői hivatás gyakorlása nem szívesség vagy kegy. Tudom, kismamaként mennyire aggódós az ember, de talán a kedves, de határozott fellépés (a kispapával karöltve) hat az ilyen nemszeretem egészségügyisekre (tisztelet a mindenkori kivételeknek)... :roll:

Kép
Kép
irina

Úgy értettem, hogy persze, én is álmos vagyok/voltam, ha fel kell(ett) kelni, de ettől még bejártam dolgozni és rendesen el tudtam látni a munkámat. Az álmosság nem lehet kifogás.
A rémtörténeteket meg ahogy vannak, elfelejteni, azonnal!!! :D

Kép
Kép
irina

Nna, végre én is ideérek már!
Ebéd megfözve ( rántott husi, zöldséges rizs, sültkrumpli, saláta és desszertnek palacsinta :D :D )

Szóval akkor jól tippeltem??? Timiiiiiii!!!!!!! Megy a drukk ezerrel!!! Remélem azóta már felpörögtek az események és talán már babázol is?????

Silka, Hörcsög????????

Hú lányok, én sem aludtam jól az éjjel, annyira húzott a pocm minden irányba, akárhogy feküdtem, meg mensisen is fáj már néha, derekam is húz, szóval ez már a vég!
Most beszéltem a szüleimmel, apukám mindenképpen akar jöni szept. 8-án, mivel 11-re van a császár idöpontja és látni szeretné azonnal az unokáját! Mondtam is, hogy ez naggyon jó, hiszen akkor mindjárt szülhetünk is 8-án vagy 9-én mert lesz ki vigyázzon Ábelre és akkor mehet normál úton is. Most már csak Áronnal kéne megbeszélni, hogy akkor akarjon kibújni! :wink: Szóval mindenképp lesz segítségem, ez jó.

Aua, most is úgy fáj és keményedik a pocim, hogy csak na! Valszeg a sok állástól a konyhában. :shock:

Bfagi, nekem is ugyanezek a tünetek vannak, alig tudok ülni, mert anyira lent érzem a babó fejecskéjét.

Na megyek, most már akkor meg is eszem, amit föztem!! :lol:

Anitja, jobban vagy már??

KépKép
KépKép
motiot

anyira=annyira :oops:

KépKép
KépKép
motiot

Sziasztok Kismamik és Anyukák!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Ma végre hazajöttünk a kórházból.Nagy-nagy gratula minden babához!!!

Mi jól vagyunk,pöttöm kisfiam éppen alszik.Én jó fáradt vagyok,de itthon már jobb lesz. :D Kicsit tovább kellett maradnunk,mert nem bikinivonalban vágtak a méhem miatt és így lassabban gyógyul a seb.Ma volt varratszedés.

Úgy örülök a többi babának,jó újra köztetek!!!Jövök majd amikor tudok.

Vigyázzatok magatokra,sok puszi!

Kép

Miléna és Zéti
milénamoni

Az egyik ismerősöm nem rég szült Veszprémbe,szegénynek könyörögnie kellett,hogy vizsgálja meg valaki mert ő ugy érzi,hogy már készülödik a baba kifelé,igaza volt már látszott a baba feje mikor a szülésznő hajlandó volt felfektetni a szülőágyra és megnézni.Akkor rohant az orvost felkelteni!Ráadásul a saját szobájába kellett vajudnia a szobatársai közt.Na persze ez szülésznőtöl is függ vannak nálunk is nagyon kedvesek. A sógornőmnek nagyon jó emlékei vannak neki sokat segitettek! :D
Timivel vajon mi lehet?Szegény ő nem tudta "lemásolni"Emese villám szülését!

KépKép
juba

MILÉNA, de jó, hogy újra itt vagy! Pihenj sokat és aztán mesélj sokat! :lol:

Juba, megértelek (de ezért írtam, hogy próbálj ne gondolni a rémsztorikra...) :? Muszáj bíznunk abban, hogy velünk rendesen fognak bánni!

Ó, én azt remélem, Timi is villámszül, csak a latenciaszakasza hosszabb, de aztán pikk-pakk kint lesz Viktorka... ;-)

Kép
Kép
irina

Juba: és is azon szerencsések közé tartozom, akik Veszprémben fognak szülni :? és még kispocc is, ha jól emlékszem. Tényleg vele mi lehet? Úgy eltűnt?!?!?
Már azt hittem egyedül maradok teljesen veszprémi kismama, aki nem választhat orvost, és az épp ügyeletesre lesz bízva.... :?
De én azért hiszek benn, hogy ők is el fogják látni a feladatukat megfelelően....remélem :roll:

Egyébként nem tudom ki hogy van vele, de én alapból nem szeretnék este/hajnalban szülni, ha lehet. Inkább napközban vmikor délután, mondjuk :oops: Mert este fáradt vagyok már, meg olyan macerásnak tűnik akkor még felkelni, izgulni, akkor megyünk vagy nem, felöltözni és hajnalban autózni....Délután szoktam a legaktívabb lenni. Meg amúgyis inkább éjjeli bagoly típus vagyok, és reggel/hajnalban meg teljesen használhatatlan :oops:

És hát igen, val'színű a szülésznők, orvosok is álmosabbak hajnalban, mint napközben....Erre mondta az orvosom, hogy "a nők perverzitása, hogy éjjel és hajnalban szülnek"-mintha mi befolyásolnánk :x

Kép
bfagi

Motiot! De jó, hogy lesz segítséget Ábelre vigyázni!!! :lol:

Juba! Bizz benne, hogy jó dokit meg szülésznő fogsz ki! Szorítunk!!! Nem lesz gond! ++++++++

Regina
KépKép
mazsola7

Még mindig semmi hír Timiről... remélem, már túl van a dolgon, és Viktorkával a hasán szundikál... :roll:

Szia MILÉNA! De jó, újra hallani Felőled! :D Sok sikert a vágás gyógyulásához, és légyszi, ha lesz időd meg energiád, majd mesélj Zéti születéséről, meg az azóta történtekről!!!! Nagyon kíváncsi mindenki! :D :D :D

Motiot: jó, hogy megy Apukád! :) Látod, az Élet elrendezi a dolgokat! Csak Áronnal is dumcsizd le! :wink:

Bfagi, Motiot: itt is hasonló kellemetlenségek már napok óta! Kész művészet pozíciót változtatni! Bármennyire is várom a végét, egy nyugtat: Máté még szépen nődögél meg hízogat odabent, aztán úgyis szól, ha ki szeretne jönni. Már nagyon várjuk! :D

Juba: egyetértek Irinával, kedvesen tudatosítani kell bennük, hogy Veletek nem lehet szórakozni! Különben is, lehet, hogy ők naponta sokszor csinálnak ilyet, Neked mégis ez lesz A NAGYBETŰS szülésed. És Bertának is ez az egyetlen születése! A rémtörténetekre meg be kell csukni a füleket! A TE esetedben minden rendben lesz, meglásd! :wink:

Detti
KépKép
kiskolbi

Andi
Hát ez nem volt túl biztató...hogy bírtad napi 2 óra alvással?????

Irina
Vuduzzunk neked egyet, hogy ne maradjon bent a picúr 10 napnál tovább? :)

Motiot
Az tuti, hogy a sok főzőcskétől!! Nekem is szokta csinálni, tessék pihenni közben! :)

Miléna
De jó!! Az mit jelent, hogy nem bikinivonalban vágtak?? Hosszában, mint régen?

Jelentem a polc elkészült!!! :) HUrrá! Most már lehet pakolászni :)

KépKép
KépKép
fleur

Sziasztok Hölgyek!

Hát most érkeztem a ralás hírrel, Timiről és a Kistesóról:

Ma 10:35-kor 3900 g-mal és 55 cm-el megszületett Viktor Dániel!!!!!
Császárosak lettünk végtére is, nem sűrűsödtek a fájások, megmaradtunk a 7 perces intervallumnál... Utólag azt nyilatkozta a Dokink, hogy nem is lehetett vna másképpen világra jönnie a Trónörökösnek, hisz majd négy kiló!

Próbáltam készíteni telcsin egy pár pillanatképet: Kép
https://www.babanet.hu/tarsalgo/attachme ... 533.23.jpg[/img]

Kép
Kép
Kép Kép Kép Kép

Hálisten Anyuka és Picije jól vannak, nagyon szépen köszönik a "megy a drukkokat" (ezeket nyilván Ti tudjátok mit jelentenek)

Sziasztok

Kép
Kép
timi26

TIMI !!! NAGY NAGY GRATULA :lol: :lol: :lol: TUNEMÉNYES A LEGÉNY :lol: :lol: :lol: ÉS MILYEN NAGY :lol: SOK BOLDOGSÁGOT ÉS SOK TEJCSIT :lol: :lol:

KépKép
Kép Kép
l.móni

Kép

Kép

Kép
granda

TIMI NAGY NAGY GRATULA GYÖNYÖRŰ A KISBABÁD!!!!!!!!!!!4 :) :) :) :)

Kép
hajagosné szabó éva

Timi!
Hát megszületett! Nagy-nagy gratula! Annyira cuki! És a topik második fiatalembere! :wink:

Miléna!
Örülök, hogy végre otthon! Azért így már minden más lesz.

Veszprémi lányok!
Próbáljatok nyugodtak lenni. Biztosan nem lesz semmi gáz a Ti szüléseteknél. Kell az a hálapénz a mindenkori orvosnak...

Irina!
Akkor a következő Te szeretnél lenni? :wink: Hát legyen, akkor neked (is) szorítunk mostantól. :)
Emese végül alapítványi szobában volt? Egy vagy kétágyasban?

Motiot!
Apukád már nagyon lelkes! Milyen aranyos! :) Nálunk is teljesen fel vannak pörögve már a nagyszülők...

Mazsola!
Na, most jól rászálltunk a dokidra, pedig lehet, hogy tényleg csak pletyka az egész. Azért ne izgulj a súly miatt, legfeljebb legközelebb kérdezz rá nála erre a dologra.

Anitja!
Jobban vagy már? Vigyázz magadra!

Holnap mi is megyünk doktorbácsihoz, kíváncsi vagyok mit mond majd...

Puszi Mindenkinek
Gica

Kép
gica1

TIMI!!!!! GRATULÁLOK!!!!

Sok-sok örömet a kislegényhez. :D :D

Timi
Kép
Kép
nyerkit

Timi: GRATULÁLOK! Nagyon formás kis bébi, olyan aranyos kis kerek feje van!!
Látszik, hogy jól érezte magát odabenn :)

Kép
bfagi

[color=orange]TIMI, SZÍVBŐL GRATULÁLOK A GYÖNYÖRŰ VIKTORHOZ, SZUPER ÜGYESEK VAGYTOK!!![/color]

Igen, Lányok, kérnénk szépen azt a vudut és drukkot, hogy jövő héten megszülessen Ádám! :wink: Köszönjük előre is!!!

Bfagi, remélem, a dokid csak viccelt ezzel a "nők perverzitása" dologgal... merthogy az éjjel szülésnek biológiai (evolúciós) okai vannak, de ezt a doktor úrnak nálam jobban kell tudnia... :wink: (És azt is mondhatnám: az meg egyes férfiak perverzitása, hogy miután tudatos választás eredményeképpen nőgyógyászok lesznek, utána panaszkodnak arra, hogy a nők zöme éjjel szül... :wink: ).

Kép
Kép
irina

Timi!
Gratulálok, sok boldogságot nektek!

Fluor!
Összeségében többet aludtam, csak folyamatosan nem sikerült két óránál többet, mert Petyka teljesen szopi függő volt és rettenetes alvó, ami sajnos máig megmaradt.

Nem tudom ti hogy viselitek a meleget, de nekem napok óta fáj a fejem, nem szívesen vennék be gyógyszert, de lehet, hogy a végén feladom. :?

Andi
Kép
Kép
beke andrea

IRINA AKKOR INNENTŐL KEZDVE NEKED MEGY A VUDU ÉS A DRUKKOLÁS.

Kép
hajagosné szabó éva

Éva, nagyon köszi! ;-)
Van még két kismami korábbra kiírva, mint én (Silka az egyikük, ha jól rémlik), remélem, hamarosan visszatérnek ide, mert NAAAGY a csönd... :lol:

Kép
Kép
irina

Ó, igen, megskumiztam: Hörcsög és Silka szept. 3-ra van kiírva, velem egy napra pedig még Manó79. Izgis! 8)

Kép
Kép
irina

Sziasztok!

Timi!

Gratulálunk a kisfiatokhoz aki nem is olyan kicsi :) Nagyon jók a képek :)
köszi a köszöntést Míra nevében :)

Emese!
tegnap vagy 1/4 órán keresztül Zsofka képeit néztük Mírával ki kellett elemezni mindent :) a karszalag az nagyon fontos volt és az Apukával való alvás is :) meg a "kukucsolós" is :) Alig bírtam kisasszonyt elrángatni innen :) s még ma nem is írtál :)

Marica!
Csak 1 kép :roll: Annyira szép Linike igazán rakhatnál többet is Róla :) S elhiszem h. nem tusz betelni Vele :)

Anitja!
Jobban vagy már? Jövő hét szombaton tartasz még jógát? Talán Apuka nem megy esküvőt fotózni s gyermeket rábízhatnám :)

Irina!
Jövő héten melyik napot szemelted ki?Mikorra vuduzzunk? :)

Miléna!
De jó h. már otthon vagytok :) Hogy telnek napjaitok?
Alvás: én a nap 24 órájából 18-at átaludnék ha lehetne :) Mikor Míra még pocakbaba volt s a végén állandóan aludtam :) meg grízestésztát ettem reggelire-ebédre -vacsorára :) Szerencsére hétvégén hagy minket aludni,hétközben alig lehet reggel ébreszteni h. megyünk bölcsibe :) Remélem kistesó is ilyen jó alvó lesz :)

szép estét :)
Vera

KépKép
viranka

Timi! Nagyon gratulálok gyönyörü baba Viktorka!!
Mondjuk azt nem értem,hogy miért nem születhetett volna simán hiszen az én nővérem 4300grammal szült pedig igen alacsonyka.(azt mondják az is számít)
Bfagi!Nem vagy egyedül a Veszprémieknél és ha minden igaz te fogsz elöbb szülni,majd nagyon várom az élménybeszámolódat,remélem rácáfolsz ezekre a rémhírekre!
Irina!Akkor most neked drukkolunk 1000-rel,mindent bele!!
Mindenkinek nagyon köszi a vigasztalást így sokkal könnyebb,hogy beszélhetek ill.írhatok róla! :D
Motiot!Milyen aranyos az apukád,az enyém annyira parázós szegény nem bírja a vér látványát ezért azt mondta,hogy ő kihívja nekem a mentőt de bevinni nem mer! :lol: Látod a végén mégis csak lesz ki vigyázzon Ábelre :wink:

KépKép
juba

Szia, Viranka, jó, hogy jöttél!
Nekem a nap teljesen mindegy igazából, csak jövő héten legyen a Nagy Esemény... De ha a vuduhoz konkrétumok kellenek, hát legyen a hét közepe. ;-)
Puszi!

Kép
Kép
irina

Juba, köszi!!!
Azt hiszem, Timiéknél azért is maradt a csaszi, mert Rebeka csaszival született (és -- csak tippelek -- talán egy nagy baba jobban feszítette volna a régi sebet).

Kép
Kép
irina

Én azt hallottam,hogy aki az elsőt császárral szüli akkor őt már csak császározhatják vagy ez nem minden esetben igaz? :shock:

KépKép
juba

Juba, igen, általában császároznak császár után, a ritka kivételt az jelenti, ha nagyon szépen begyógyult a seb, eltelt pár év a két terhesség között és minden oké volt a terhességgel (vagy bevállalja az első csaszi után az otthonszülést a kismami). Valahol van a babaneten ilyen topik, van kivétel a "csaszi után csak csaszi" tétel alól, de nagyon ritka. Az orvosok is a biztosabbra utaznak itthon.

Kép
Kép
irina

Timi:
Gratulálunk. Sok tejcsit, jó egészséget és nagyon-nagyon boldog hosszú életet kívánunk a kicsi fiadnak. :)

Kép
Kép
h@jni

Kép

Kép
Kép
h@jni

Köszi a táblát, Hajni! Hm, az utóbbi időben egy fiú-egy lány a leosztás... :lol:

Kép
Kép
irina

Timi!!!
Gratulálok a "kis" Viktorhoz!!! Olyan szép baba!!!!!Sok sok boldogságot és tejecskét kívánunk nektek!!! Mielöbbi gyógyulást!!!

Jajj, most már tényleg olyan izgi!! Ki lesz a következö?? Irina?? Bevállald gondolom szívesen!!!
Megy a vudu!!! :wink:

Hát igen, azért csak elrendezödik a dolog Ábel körül, remélem Áron is majd úgy fog kibújni, hogy már itt lesz anya meg apa. De ha elöbb szeretne, az sem nagy baj, mert most már tényleg nagyon nehéz a poci.

Hú, mi is szerencsések vagyunk alvás téren, mert Ábel pici baba kora óta hagy minket aludni, mikor megszületett, volt, hog fél tizenegykor keltünk hétvégén, mert addig evett meg aludt. Most is olyan 9 körül kel, van amikor kicsit elöbb, jól el vagyok kényeztetve. Hétvégén, mikor apa is marad az ágyban, nem ritka, hogy tízig alszunk hármasban :shock:
Na majd Áron felborítja a kis idillünket, az tuti. Kétszer nem lesz ekkora mákunk! :wink:

KépKép
KépKép
motiot

GRANDA, ne haragudj, csak most láttam, hogy jött Tőled privi (még régebben), most válaszoltam rá (remélem, még aktuális!). oops:

Motiot, köszi, már nagyon örülnénk a babácskának! :wink: Persze kicsit izgulok is, olyan hihetetlen az egész, de megnyugtat, hogy jönnek a babák sorban, mind szép és egészséges... :D
Szerintem lehet mákotok Áronnal is, nincs kizárva! :wink:

Kép
Kép
irina

Köszi Irina!
Nekem még az is furcsa,hogy valahol lehet választani,hogy sima szülés vagy császár legyen.
Nekünk meg még az se biztos,hogy apuka bent lehet mert ha elötted valaki van bent apás szülésen akkor neked már nem lehet mert csak egy ilyen szoba van. :x

Újdonsült anyukák olyan szivesen olvasnék egy szülés történetet mondjuk egy villámszülést Emesétől.És képeket is nagyon szivesen nézegetnék ezekről a kis tündérkékről! :D

KépKép
juba

Na, Juba, én ezt tartom igazán felháborítónak, hogy "szobafüggő", hogy szülhet-e az ember együtt a férjével... nekem annyira fájna, ha nem volna lehetséges... de Bp-en is vannak ilyen sorrendezős kórházak.
Őszintén szólva a józan emberi észnek is ellentmond a dolog: talán nem fér be az apuka bárhová???) A Péterfyben az egyik szülőszoba igazán kis mini, de ott is bent lehet a kispapa... úgyhogy ha valaki tudja, mi ennek a döntésnek az oka, írja meg (az egyetlen, amire gondolni tudok, hogy az adott kórházakban egyetlen egyágyas szülőszoba van, a többi mind többágyas)...

Kép
Kép
irina

Igen Irina én úgy értesültem,hogy többágyas szülőszobák vannak,egy függönnyel van elválasztva egyik ágy a másiktól!
Ami engem igen csak felháboritott mikor meghallottam!A sógornőm aki pár hónapja szült itt azt mondta,hogy akkor nem ezzel leszek ugysem elfoglalva.De ez akkor is durva,hogy egy méterrel odébb egy másik kismama teszem fel hangosabban kiabál vagy pont én fogok hangoskodni ami őt zavarja majd!!

KépKép
juba

Timi26! Gratulálok Viktorkához!!! Szép nagy baba!!! :lol:
De miért kellett addig várni, ha amúgy is császár lett volna? Vagy bizonyos tágulást el kellett érni??? :roll:

Regina
KépKép
mazsola7

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet: