A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2007-ben fogok szülni - Babái-Mamái

Kismama18
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Vendég 2008.11.16 20:53-kor.
Vendég

Sziasztok!Na az én kis csöppségem is jobban van már,vagyis már láza nincs,bágyadt még meg néha fel-fel sír és abbahagyja!
Mindenki babájának jobbulást!!!

Macsek:szerintem ne aggódj,először pl:nekem is csak az egyik oldalára fordult meg,kelett egy hét is mire rájött,hogy két oldalra is lehet!Ezeket nekik kell felfedezni ami még nem megy olyan gyorsan!

Dijcsi:ne stresszelj én a fele orcseppet a pelenkázóra kiborítottam,hogy az orrába ment-e fogalmam sincs...a kanalast is a felét a ruhájára köpte-miután rájöttem,hogy nem azzal a kimérővel hanem kanállal adjam oda neki...Tehát így elsőre nem megy minden flottul!!!

Aki ad a babájának tejbedarát vagy ilyesmit az hogyan csinálja?mennyi és milyen tej?mennyi dara?Légyszi írjátok már le mert az én kislányom nemigazán akar hízni!

KépKép
vicuska

[img]http://
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Vendég 2008.11.16 20:54-kor.
Vendég

[img]http://
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Vendég 2008.11.16 20:55-kor.
Vendég

Nah szóval ezeket akartam tegnap feltenni, csak akkor nem jött össze..
Amúgy aug. 20-án a kirándulás jó volt, de ahogy más is írta babóval semmi nem olyan egyszerű, úgyhogy rájöttünk h ilyen egész napos, több órás-több száz km-es kocsiutat nem nagyon vállalunk be még1x vele, főleg nem olyan dögmelegben mint ami akkor is volt (meg azóta is tart), majd inkább ha nagyobb lesz..
Más is így van ezzel?
Vagy csak én látom így a dolgokat? :shock:
Vendég

Vicuska: Én tejpépet és tejbedarát is adok neki egyenlőre csak fél adagokat csinálok ami azt jelenti, hogy kb 70ml forró vízhez 2 és fél evőkanál port teszek. Ezáltal olyan híg tejbegríz féle lesz, de változó, mert a Milupánál pl 3 kanál kell bele, de a HIPP-nél elég a 2 és fél. És én kistányérból kanállal adom neki amit nagyon szépen el is fogad, sőt mostmár ha megláttja a kanalat már úgy várja és újjong hozzá.

Tegnap kapot elöször gyümölcsöt barackos banánt, de nem volt tőle elszállva, de azért megette.

Lilypie Kids Birthday tickers

Lilypie First Birthday tickers
krisy79

Sziasztok!

Zsu. hát este mindig sok tápszert eszik, álltalába ahogy sok könyvbe olvastam adok neki lefekvés elött sűrűbben, és lefekvés elött közvetlen is, meg éjjel mikor mi lefekszünk 10-11 körül akkor szoktam neki még adni, ilyen álomba etetés szerűen! De olyankor elég keveset szokott már enni, ugyhogy nem hiszem hogy éhes lenne :roll:
Ha felkel meg szoktam kínálni teával is vagy ha nem kell neki akkor tápszerrel is, de teából max 20-25 öt iszik, tápszerből meg max egész éjjel 50et! Szóval nem hiszem!...de hát ki tudja!
Sokat hánykolódik, de ilyenkor nem megyek oda hozzá csak ha elkezd sírni, de sajnos ha elkezd hánykolódni akkor kb. 10 percen belül sír is :cry:

Berzkat, hát szerintem jön a foga, mert estére be szokott kicsit lázasodni, de csak az arca forró, meg mindent rág, meg hígabb a széklete is, de hát ez lehet mástól is, szóval nem tudom, hogy jön-e neki! Szoktam kenni este az ínyére ilyen gélt amit vettünk a patikába! Meg amikor nagyon forró a feje akkor kap egy fél kúpot, de ez sajnos nem segített eddig! A Panadol az mire van? Lázra? Vagy attól jobban alszik?
Éjszaka általában vagy egy pelusba alszik vagy egy bodyt adok rá, attól függ, hogy mennyire van meleg!

Macsek én azt tudom mondani, hogy nálunk a lábával volt ugyanez, kicsit aggódtam is, lusta lábnak hívtam csak a bal lábát, de mostanra behozta magát :)
A forgást nálunk Kyra 4 hónaposan kezdte, akkor rögtön ment hasról hátra is meg hátról hasra is! :lol:
Szóval hidd el semmi gond veletek :)
A kezét is majd elkezdi használni! Nem lesz szerintem semmi gond!

KépKép
KépKép
akíra

Sziasztok!!!
Akira nekünk is volt 2 ilyen szörnyű éjszakánk a múlt héten azt hittem megbolondulok ,már a 2 . éjszakán szörnyű dolgokre gondoltam a gyerekkel kapcsolatban.........
:oops:
Aztán reggel meg szar anyának hittem magam attól voltam ki ,hogy milyen csúnya dolgokat gondoltam este. De hát annál rosszabb nem igen van ha a gyerek nem alszik éjjel!!!! De szerencsére elmúlt nála ez hamar ,én jól kifárasztottam délután stbjól bevacsiztattam és hála égnek aludt ja és kicsit kevesebb ruhát adtam rá és nem takartam be annyira. Nem tudom melyik vált be jobban,de már nem csinálja. Remélem neked is hamar leszokik róla Kyra.

Mi mostanában fél 8-kor pancsizunk utána 8:45-kor hami és 8:15-től reggel 6-ig tente van utána eszik és még alszik 10-ig aztáén hami játék és kb 12-től alszik 1:30-ig utána megint hami játék és 3-kor alszik utoljára ekkor fél 5-ig és innen már nem rakom le aludni tegnap a vacsi közben bealudt csak a felét ette meg olyan fáradt volt. De kibirta reggelig :o

Ja Akira probáld még ki ahogy nyüglödik egyből menj oda és add a szájába a cumit nekünk ez is bejön .

Nekem is van 1 kis gondom és a védőnő meg is ilyesztett hogy már forognia kéne Dorinának de ő semmit nem csinál, semmi jele még annak se hogy forogjon,nagyon félek nehogy valami rendellenesség legyen. Ti csináltatok valamit a babával hogy rájöjjön hogyan kell forogni? Meg Dorina imád sőt csak hason alszik de játszani utál hason így gondolom az hogy hasról hátra forduljon ami úgye könnyebb ezek szerint kilőve???? Ha lerakom játszani hasra 2 perc és már hánykodik. Segítsetek mit csináljak vele hogy megtanulja hogyan kell forogni??? Vagy nem baj ha még nem csinálja 3,5 hónaposan????????

A beteg babáknak jobbulást!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Vendég

Sziasztok!

Chrissy,
Gyonyoru a pocid!!!! :) Mindjart itt a finish!!!! :)

Bacsbern,
Noah 5 honaposan fordult meg eloszor, utana megallas nelkul. Hulyesegeket beszel a vedonod, nincs erre ilyen idokorlat... Legyen rengeteget hason, hogy erosodjon a nyaka es karjai, ill. a gerinc. Noah is sirt, utalt hason jatszani, de mindig egyre tobbet hagytam ugy es mikor eleg erett lesz, megfordul. Dorci semmirol sem kesett meg le, ne aggodj. Ami nekunk bejott, a labainal fogva gyorsan forgattam egymas utan rengetegszer puha matracon. Kacagott kozben.

Nem sokat irok mostanaban, nem tudok hozzaszolni a dolgokhoz.
Enyhen szolva rossz olvasni, h. mennyit alszanak a babak. Noah meg mindig NEM aludja at az ejszakat, mar lassan 8 honapja nem aludtam 2-3 oranal tobbet. Szoptatok is meg ejjel, ugyhogy kemeny. Termeszetgyogyaszhoz es kineziologushoz jarunk, mert meg mindig sokat sir a kis dragank... Bocsi a panaszkodasert.

KépKép
KépKép
vitte

Macsek,
Hogy megnyugtasd magad, vidd el egy gyogytornaszhoz, mutasd meg neki Luca kezet. Ha van vmi gond, korai felismeressel 100%-osan helyre lehet hozni. Ez az en tanacsom. En vegig jartam ezeket a dolgokat. Lehet, h. semmi sincs mogotte, de ha van, akkor deruljon ki minel hamarabb.

KépKép
KépKép
vitte

bacsbern:

nekem a védőnő azt mondta 3 hónapos korában hogy tegyek le egy plédet a földre és tegyem rá a Patrikot azán tegyek köré játékokat.de úgy hogy ne érje el őket.és akkor egy kicsit "szenvednie"kell hogy megtudja fogni őket.először csak picit tettem tőle távol.tehát ha egy kicsit fordult vagy előre huzta magát akkor elérte őket.és nekünk bevált.2 hét után már mindent elért amit akart,pedig még nem tudott forogni.addig kepesztet amíg elnem érte amit akart.a forgással szerintem sincs elmaradva.a Patrik is 5 hónaposan fordult meg.de akkor már ment neki mindenhogy szépen,tehát nem maradt alatta a keze és egymás utánn többet is fordult.ja és a Patrik is először a bal kezével nyúlt mindenért aztán szépen elkezdte használni a jobbot is és mostmár az a jobbik keze.

hát a múlt éjjelem nekem is rémes volt. :( :( :( :( :( :( :( :( fél 2-kor felkeltünk de nem evett,csak felált és nevetett.hagytam egy kicsit egyedül énmeg elaludtam a konyhaasztalnál :oops: :oops: :oops: :oops: :oops: :oops: :oops: aztán meguntam és beletettem a székébe és áttvitem magamhoz az ágyra.lekapcsoltam a villanyt és elaludtam.hogy ő mikor aludt vissza nem tudom.

kezdünk beálni az ebéd utánni alvásra.délelőt már nem alszik.aztán kajcsi után 3-4 órát és aztán csak este alszik vissza.ilyenkor gyorsan megcsinálom amit kell és énis alszom eggyet.ami kell is mert hulla vagyok.

szegényemnek ma nagyon melege van :cry: :cry: :cry: eddig szenvedtem vele aztán megint jött a pihenő szék.it van a nagyágyon.az erkélyajtó nyitva és ahogy jön rá a levegő már nem olyan nyügi.most kezd elaludni.már csukódnak a szemei.

ja és kint van a második fogunk :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: és megint nem szenvedtünk meg vele :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
egyik ismerősöm kisfia már 2. hete szenved.meg az anyukájja is.az első kettőt meguszták egy kis lázzal és nyügivel.aztán most egyszerre 3 jön a Patriknak(ő is Patrik)és már 2 hete nem alszanak szinte semmit.annyira be van dagadva az inye hogy nemtud cumisüvegből enni szegény.a tápit is kanállal kapja,meg pohárból.szegény anyukája már nagyon kivan.már szabit vett ki a férje és így felváltva alszanak.a kisgyerek pedig már nagyon kómás,alig bírja nyitva tartani a szemét de aludni sem tud normálisan.max 2-3 órát aztán fenn van és nagy rész sír. :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: ma míg anyu vigyázott a Rikire levittem a kisgyereket sétálni, hogy az anyukájja tudjon egyet aludni,mert a férjének elkellet menie.nagyon hálás volt.voltak vele dokinál de azt mondta nemtud vele mit csinálni.kapja a panadolt,meg kenik az inyét.
tényleg nemlehet ezzel semit csinálni????????
kismama18

Hű,mamik,mennyit írtatok! :D

Bacsbern:
Hát tényleg nagy hülyeségeket mond neked a védőnőd.. Peti fiam 6 hónaposan fordult át,a nagylányom is. Nem is aggódtam,mert ez teljesen normális.
(Bogi már forog :roll: :roll: :roll: ).
Egyáltalán nme baj,ha valamilyen mozgásfornát kicsit később kezd el a gyerek,annál jobban fog neki menni,ez tapasztalat.
A fiam pl. 20 hónaposan kezdett el járni. Ugyebár már 12 hónaposan kéne.. De ő azóta se esett el,csak ha nagyon fáradt. A nővére viszont 12 hónaposan már járt,de a mai napig elbotlik a saját lábában.. :roll: :D

Vitte:
VÉGREEEE! :D :D :D

Akíra:
Hogy van a hátad? Fáj még??

Kép
Kép
Kép
Kép[/url]
barbamami

Nem írok mindenre...,de a babák és a mamik is gyönyörűűűek! :D :D

És Kismama:gratula a fogacskákhoz! :D

Kép
Kép
Kép
Kép[/url]
barbamami

Bacsbern szerintem egyáltalán nem baj, hogy még nem forog! Kyra betöltötte a 4 hónapot, és másnaptól fogva forog! Egyszer csak reggel megfordult, és onnantól kezdve oda vissza forog! Ő kihagyta azt, hogy előszőr csak egyik oldalra, aztán meg sokkal később vissza, ő egy kicsit később kezdte, de akkor már ment végig :lol:
Ja, és a mi védőnőnk meg azt mondta, hogy jajj de korán kezdi! :shock:
Szóval ne aggódj szerintem! Mindenki a saját idejébe fogja elkezdeni! Még nem késett le semmiről!

Kyrát levittem tegnap a dokihoz, hát piros a torka, meg jön a foga! Szóval jó kombináció, kapott antibiotikumot, de mondta a doki, hogy ne adjuk be neki, csak ha ma is rosszul van, adott neki egy kúpot ami lázcsillapító meg nyugtató hatású, mondta, hogy akkor is adjam neki ha nem lázas, jobban lesz tőle, és talán jobban is fog aludni!
Ugyhogy tegnap este úgy tettem le, hogy megkapta a kúpját, meg a homeopátiás fogzási bogyóit, meg az ínyét is bekentem a zselével, meg még vacsorára grízt is kapott! Én mindent megtettem :lol:
Hát nem volt tökéletes a dolog, de azt hiszem azt hogy 4x kelt fel az éjjel nevezhetjük jónak ahhoz képest, hogy tegnap éjjel 10 meg 20 perceket aludt! :lol:
Bár attól még messze vagyunk, hogy az éjszakát átaludja, de én már avval megbékélnék ha csak 2x kelne fel enni mint régen :roll:

Na de nem panaszkodok tovább! Megyek az én kis betegemhez :)

KépKép
KépKép
akíra

Jajj, barbamami, a hátam...hát van hogy jobb és napokig nem is érzem, de van hogy bekattan és akkor oda a napom, az éjszakám! Multkor ügyeletet kellett hívni hozzám, szóval...de azért jobb mint volt :)

KépKép
KépKép
akíra

Akira
A panadol fájdalom és lázcsillapító. Kimondottan ajánlják fogzáskor. keress rá a googl-ban, és olvasd el a betegtájékoztatóját. De nem árt ha egy ilyen szer mindig van otthon, ahol gyerek van. :lol: :lol:

berzkat

berzkat,
Igazad volt, mára már nem lázas a gyerkőc. Éjszaka még volt egy kis láza, de reggelre semmi. Az atibiótikum megtette a hatását. Már újra nevetgél, tök jó kedve van. Csak enni még nem akar. Ma alíg evett. Gondolom a torka is fáj, és antibiotikum is étvágytalanságot okozhat.

bacsbern,
szerintem is hülyeséget beszél a védőnőd. Átlagban 5-6 hónaposan fordulnak meg a babák, úgy hogy még semmiről nem vagytok lemaradva. Majd ha itt az ideje, felpörög a kisasszony, meglátod :wink:

kismama,
Nem semmi, hogy Pátrik már feláll. Hogy kezdte, és mikor? Nagyon ügyes a kicsi fiad. Még korábban akartam írni, a képek láttán, hogy nagyon helyes kiskrapek!

chrissy,
Csinos kismama vagy! MÁr nagyon közel van október! Drukkolok Neked!!!

vitte,
Ti jártok még dévényes terápiára? Miket csinál mostanság Noah? Hihetetlen, hogy már 7,5 hónapos, hogy repül az idő :lol: Mi már nem csináljuk a dévényt, remélem nem is kell majd később sem.

Lilo,
Milyen volt Spanyolország? Blanka nagyon helyes a szalmakalapban!

Márk most alszik... Mióta beteg sokat alszik, de csak a hordohzóban képes elaludni, úgy hogy közben ringatom. Amúgy meg csak sír, vergődik, látom rajta, hogy álmos, de az ágyon nem alszik el... (még jó, hgoy este nincsenek ilyen problámáink).

Kép
dijcsi

Normaflorral kapcsolatban van valakinek tapasztalata? ?!?!?!?!?!?!?!

Kép
dijcsi

Sziasztok!

Dijcsi: Mire vagy kiváncsi a Normaflorral kapcsolatban? Mi most fejeztünk be egy 10 napos kúrát. Dávidnak teljesen rendbetette a kis pociját, mert volt valami bakteriális fertőzése.

Bacsbern: Szerintem sem gond, hogy Dorci még nem forog Dávid 3,5 fél hónaposan fordult át elöször, ezt megmutatta kb. 2-3-szor és utána 2 hétig semmit nem csinált. Most kb. 3-4 napja kezdte el újra a forgást, de már megy neki úgyis, hogy kihúzza a kezét maga alól csak az a baj, hogy állandóan forogni akar, még éjszaka is. És sokszor ez a felkelésének az oka, hogy hasra fordul, de vagy felkenődik a rácsra vagy nem tud visszafordulni és akkor fel kell hozzá kelni megforditani mint egy teknösbékát. :lol: :lol:

krisy79

Sziasztok!

Ha szerintetek is cuki a kisfiam,légyszi szavazzatok rá!Köszi!

http://www.gyermekruha.hu/index.php?tod ... rszam=1246

Gergő néven
Vendég

Krisy 79,
szeretnék adni Márknak normaflort, hogy rendbejöjjön a bélflórája antibigyó után. Antibiótikummal egyidőben lehet szedni, vagy csak miután befejezzük a gyógyszert?

Kép
dijcsi

Sziasztok!

Koszi a kezes reagalasokat, kicsit azert megnyugodtam. Jovo 7en megyunk oltasert, majd megkerdezem azert a dokinot is. En megteszem a magamet, nyujtogatom neki a jatekokat, csikizem a jobb kezet is, finoman probalok ravilagitani a 2 kez elonyeire :wink:

A forgas is latom eleg valtozatos, azt aztan vegkepp nem eroltetem, azt mar hallottam, hogy nagyon valtozo, melyik picur, mikor fordul meg.

Most esik le, hogy Patrik 7 honaposan jar? Az igen! A fogzasnak orulj, hogy ilyen egyszeruen megy, Kismama, eddig en is csak remsztorikat hallottam.

Remelem, mindenki javulgat, akinek van sajnos honnan, en is C vitamonozom Lucat, hogy a piros torkat gyogyitgassa.

Puszi, jo 7veget mindenkinek!!!

Kép
Kép
-macsek-

Sziasztok!!!

Nagyon gyönyörűek a babókák!!!
Mostanában én sem írtam, de bele-beleolvastam az írásaitokba!!Ma épp azért jöttem, hogy megírjam, hogy mi történt ma velünk!S épp ti is erről beszéltetek, milyen véletlen!!!

Szóval, délután 5-kor szopcsizott Bencus, közben bealudt, felvettem büfizni, s felébredt. Gondoltam sebaj, úgyis nagyon fáradt (az egyik 9 fős osztályom-kozmetikusok- voltak ma nálunk babalátogatóban), biztosan visszaalszik, ha beteszem a kiságyába. Tudni kell, hogy Bencus hason alszik.Be is tettem pocakra, aztán kijöttem, de hallottam, hogy nyöszizik, majd el kezdett hangosan sírni, ekkor bementem-nem telt el csak kb.1-2 perc- s Bencus baba a hátán volt 90 fokkal elfordulva mint ahogy letettem. Azonnal rohantam a telefonhoz, hívtam a férjem. Bár nem tudom, hogy ez csak véletlen volt-e!!?? De tegnap meg a párom mondta, hogy annyira kitekerte magát oldalra, s lökdöste a lábát, hogy majdnem átfordult. Így lehetséges lenne, hogy tényleg megfordult s ez már nem véletlen???Szerintetek egy 2 hónapos babó képes erre???Ő mindig hason van, rengeteget támaszkodik, tartja magát és nagyon kis erős gyerek! :)

Tegnapelőtt is alakított a gyerek, délután így ébredt, ahogy a képen látjátok, azt hittem szívrohamot kapok. Sőt van olyan, hogy a kis kézfején a bütykök reggelre tiszta lilák, véraláfutásosak, pedig van fejvédőnk!! :?: :?: :?: Kép

Holnap Bence napi buli lesz nálunk!Előre kapott a kis drága egy játszószőnyeget, nagyon tetszik neki, bár szerintem az ágya fölötti elefántokat nem pótolhatja semmi!!:) :) :) Kép Kép Kép Kép Kép

és egy ráadás vigyorgós: Kép cukin vigyorgok

Szép estét mindenkinek!!!

Kép
Kép
judithappy

Sziasztok!!!!

Látom él még a topik :lol:

Hazajöttünk a Balcsiról! Mivel ilyen jó idő volt, így még ráhúztunk egy pár napot. Szóval röviden annyi, hogy minen ok! Marci nagyon élvzete, és persze mi is, a kutyusunkról nem is beszélve. Majd visszaolvasok, és jövök képekkel is!

Addig is pusza

Kép
Kép
nikole

Sziasztok!

Dijcsi: Lehet neki antibiotikummal együtt adni csak arra kell figyelni, hogy ha mondjuk az antibotikumot reggel adod neki akkor a normaflort mondjuk este ad. Tehát el kell telni egy kis időnek a kettő beadása között.

krisy79

Sziasztok!
Judithappy:hát persze,hogy lehet!Vannak babák akik ezt vagy azt előbb mást később produkálnak!Nagyon édi a pici fiad!!Nekünk is ilyen kiságyunk van!!

Dijcsi:én pont ma hívtam a dokit mert a kis csöppségem egyre sűrűbben kakil(és már tiszta piros a feneke,ami rá nem jellemző) és telejött pörsögéssel a kis teste.Ő javasolta a normaflort mert valószinű a gyakori széklet a antibiotikum miatt van.Naponta egyett kell neki beadni-azt nem mondta mikor tehát gondolom bármikor.
A pörsögés mitől nem tudom?2napja adom neki a rántásos főzit(vaj-liszt)lehet tejérzékeny lesz???

KépKép
vicuska

Sziasztok!
Néhány képet hoztam: Kép a tesók Kép Csónakázom... Kép hármasban Kép Horvátországban Kép anyának nagyon tudok örülni... Kép Itt majdnem sírok.. Kép jókat fürödtünk a medencében

berzkat

Csajok: mindenkinek nagyon szépek a babái!!!
Akíra: tényleg, végülis kiderült, h mi okozza a hátfájást?A vérképig még képben vagyok, de utána nem emlékszem, h írtad-e, h mi van veled, kiderült már valami??
Nekem mostanában megint nagyon fájnak a lábaim, a térdem is, ma majdnem olyan volt, mintha kifordult volna, komolyan sokszor alig birok állni..., nem tudom ez mitől van??2 hete még vérvételre is elmentem, ott minden jó volt, hál Istennek!!Más is van így??
Képzeljétek Réka még mindig alig hízik valamit, most 6kg9dkg volt és 2680gr-mal született.Igaz megduplázta félévesen a súlyát, több is volt mint duplája, de olyan kis vékonyka.Voltunk vele vérvételen megint, a dokinő szerint rendben is van a véreredménye.Másnak is van vékony babája? :?: Mindenki azt írja, h milyen sokat híztak a babák, én meg...hát nem tudok ilyesmiről beszámolni, sajna. Mondjuk rengeteget mozog Réka, már a kezével is húzza magát, néha már a lábával is mászik!!

Kép
gyanixi

Berzkat:nagyon aranyosak a gyerekeid,a kis Zita emlékeztet az én lányomra hasonló pofikájuk van!Jól viselte a nyaralást a kiscsaj?

Gyanixi:ne parázz,az én lányom is csak 6,20dkg az ismerőséknek(egy nap van a két baba között)8kg felül van már,stb......Én 160cm vagyok 54kg(előtte csak 50)a párom 170cm 65kg nem lehet Óriás lányom!Ti milyen alkatok vagytok?
Amúgy nekem nem fáj semmim jól érzem magam,szoptatsz még?Lehet az veszi ki az erőd!?

KépKép
vicuska

Sziasztok Lányok!

Gyanixi: Rékánál elkezdted már a hozzátáplálást? Lehet, hogy tartalmasabb ételt kéne neki adni! Nálunk is ez volt a baj és mióta 1-2 szopit kiváltottunk tejpéppel azóta újra indult a gyarapodás.
Egyébként én is úgyanugy vagyok mint te fáj minden tagom föleg a térdem a vállam a nyakam, de nekem azt mondták ez a szoptatástól van mert rengeteg kálciumot kivon a szervezetből és azt vitaminokkal illetve kálciummal kell pótolnom.

Tényleg mi újság Sch.Judittal?

krisy79

Berzkat nagyon aranyosak a gyerekeid, hogy bírta Zita a nagy utazást?

krisy79

Vicuska:hát mi is elég véznák vagyunk, én 162 cm és 49 kg, a férjem is szikár, szóval persze érthető, de az zavar, ha stagnál a súlya.Egyébként szopizik, most pár hete eszik rendesebben főzeléket is, már 4 hósan elkezdtem kínálgatni, de akkor jelentős mennyiséget nem fogyasztott, mára eljutottunk odáig, h napi 2-3 alkalommal eszik bébiételt v sinlacot gyümivel!!Hátha beindul!A te lánykád mennyivel is született??
krisy:milyen tejpépet adsz Dávidnak??Szedsz vmilyen vitamint??

Kép
gyanixi

Sziasztok Csajok!!!!
Olvasgattalak és nézegettelek titeket, nagyon édik a babák, rettentő sokat nőttek, és naoan-naon szépek, sajna én nem tok ide feltenni képet mert nem tom lekicsinyíteni de az iwiw-en vannak fönt friss képek.Remélem naon nem felejtettetek el, igaz már rég voltam itt!!Mi nagyon jól vagyunk mi is növögetünk okosodunk, fogunk még nincs, de dumálni nagyon tudunk :P
Puszka mindenkinek, mégegyszer nagyon édik vagytok!!! :P :lol: :lol:

MEGSZÜLETETT GERGŐ!!!!!2007.03.12.én.
GERGŐ ÉS ANZSIKA
tinnyei

Krisy
Az utazást a gyerkőcök jól bírták, modjuk éjjel mentünk. Éjfélkor indultunk itthonról, áttettem az alvó gyerkőcöket a kocsiba és így indultunk el. Másnap reggel 6-kor kellett először megállnunk, Zita éhes lett. Pihentünk fél órát, és mentünk tovább, még 2 órát kelett utazni és ott voltunk. Így nem volt gáz az út, bár mi aznap teljesen kész voltunk a férjemmel. A két gyerek topon volt, mi meg szinte állva aludtunk. :roll: :roll: Alig vártuk az éjszakát.
Hazafelé már este 7-kor elindultunk, bár a forgalom nagyob volt mint odafelé, de hajnal 5-re itthon voltunk, gyerekek végigaludták, és mi is tudtunk aludni. De mégegyszer ilyen hosszú útra kocsival nem megyünk. Inkább lemegyek a Balatonra... A tenger a gyerekeknek túl sós volt, mindkettő köpködte a vizet, Áron be sem akart menni, így a szálloda medencéjében fürödtünk. na, azt meg tul. képpen itt is lehet, és még utazni sem kell ennyit. De ezt leszámítva tök jó volt, és legalább 7 egész napot együtt voltunk

Vicuska, Gyanixi
De jó nektek! 49 ill. 54 kg. Én bármelyikkel kiegyeznék. :lol: :lol:
Gyanixi, ne aggódj hogy Réka vékony! Nekem Áron volt ilyen vékony testalkatú. Mindig mondtam hogy ő csak kis cserkészkolbász a többi babához képest. Mondjuk most sem arról híres hogy jó húsban van. De ez így pont jó. Zita egy kicsit husosabb mint Áron volt.
Vicuska, nekem eddig ez a hasonlóság fel sem tűnt. Most megyek és visszanézem a képeidet :lol:

berzkat

Gyanixi:3100g-al született és 3070 hoztam haza!Szerintem is próbáld meg neki a tejpépeket,már adtam neki őszi-banán,málna és most kekszes piskótás ízesítésűt amikor már nem eszi kanállal beleteszem a etetőcumisüvegbe és így könnyebben kiszívja.

Berzkat:a barna szempár ami nekem hasonlóságot mutat a két pici lány között!

KépKép
vicuska

Gyanixi: Nálunk legjobban a HIPP-nek a natúr gríz változata jött be, de azon kívül evett már Milupa tejdarát gyümölcsökkel és most próbáltam ki a Milupa tejpépet banánnal. De az utobbi két napban szegénykémnek szorulása van és olyan kis bogyókat csinál. Nem tudom mi foghatta meg lehet, hogy a gyümölcs, mert kapott bébiételben gyümölcsöt valami öszibarack-banán-alma kompoziciót. De mikor a natúr grizt ette akkor szép krémes volt a széklete. Bár ma délelőtt Sinlacot adtam neki körtével kiváncsi vagyok attól javul-e a széklet helyzett.
Vitaminból én most a Gravidát és a Magne B6-ot kezdtem el újra szedni hát kiváncsi vagyok javít-e valamit a dolgon.

Tinnyei tényleg nagyon rég írtál ha gondolod átküldheted a képeket és lekicsinyitem neked és szívesen felrakom.

krisy79

Berzkat: Igen ezen én is gondolkodtam, hogy a gyerekek biztos nem fogják kultiválni a sós vízet, ezért talán tényleg jobb nekik a balaton. De nagyon ügyesek voltak, hogy ilyen hosszú utat kibirtak. :lol:

krisy79

Kép Kép Kép Kép na íme az én nagy barna szemű szerelmem!

KépKép
vicuska

Sziasztok! :lol:

Nagyon szépek a babák!Mindenkié szépen növekszik!
Gyanixi ne aggódj,nem minden baba hízik nagy ütemben.Szerintem is próbálja meg akkor adni neki tejpépet többet,hátha az a baj! Nálunk én átlagos,míg a párom erősebb alkatú! Gabika is szép kis husikás,de én így imádom. Most,hogy nincs mérleg,csak tippelni tudok a súlyára,ami szerintem már 8kg felett van.
Egyszerűen nem tudom megállni,hogy ne vegyek neki vmi szép kis ruhát! Most ősz-télre vásároltam pár db-ot,de már 80-86os méretekben. :lol:
Nemsokára leszünk félévesek,és akkor elkezdjük a hozzátáplálást! :lol: Kíváncsi leszek majd,hogy fog neki ízleni!
Hason továbbra se nagyon szeret lenni,4-5 perc megunnja,és akkor azonnal meg kell fordítani,mert keserves sírásba kezd.
De jó lányok,hogy csak annyi kg-ok vagytok! :) Én nem fogytam semmit,mióta Gabika megszületett. :( Most is 61 vagyok sajnos. El si vagyok keseredve,nem tetszek így magamnak,még a strandra se mentem le a Balcsin.Nem fogyózom,nem tornázom,de nem sokára el kell kezdenem,mert akkor leszek igazán boldog,ha a régi formámba tündöklök,amihez min. 5kgot le kell adnom.
A havim még mindig nem jött meg e hóban. :( Nem tudom vegyek-e tesztet? :? Sokan mondják,hogy ne izguljak,mert be kell állnia. De úgy vagyok jobb félni....
A gyógyszerem is elfogyott,amit a dokim HPV-re írt fel,tehát nemsokára őt is fel kell majd keresnem. Nagyon remélem,hogy mindent rendben talál majd. Lehet szurkolni!

Hoztam pár képet is :lol:
Kép
Kép
Kép
Kép
Kép

Kép

Kép
Kép
Kép
boszibaba1980
Budapest III. kerület

Kép
Kép
Kép
boszibaba1980
Budapest III. kerület

Na visszaolvastam, eltartott egy jó darabig, de ez a jó.

Bocsi, hogy nem név szerint írok, de pár dolog velünk is megtörtént, amik miatt aggódtok, szóval most ömleszteve és mindenki válassza ki ami rá vonatkozik.

Marci is hason alvós baba, és 2 hónaposan már fordult hasról hátra, hátról hasra viszont csak most majd 5 hónaposan.

Marci sem hízik nagy ütemben, 5 hónaposan 6,07 kg és 64 cm. Még mindig jó hosszú vékony babóca. Viszont van combija és tokája, így nem aggódok.
Bár mostanában kiborít, mert nem bír ki 3 órát sem két evés között. Egyszerűen nem bírom húzni, ráadásul éjszaka is 2, max. 3 óránként kel, és szopozik :shock: 2-től 3,5 hónapos koráig átaludta az éjszakát... Már teljesen kivagyok purcanva, így ma kapott is almát, persze csak a levét, két kis kanállal. Nagyon ízlett neki, még kért is volna, de ugye kezdetnek elég annyi is. De szerintem megy a hasa tőle. Szerintetek ez lehet normális? Adhatok neki holnap is vagy inkább ne. Segítsetek!!!! KÉRLEK! Ja, és eddig csak szopizott!

Antibiotikum mellé mindenképpen kell a Normaflore, egyik gyogyó délelőtt, a másik délután!

Gyorsan ennyi, mert felébredt a kis manóm, majd holnap jövök!

Kép
Kép
nikole

nikole:szerintem már nem elég neki a tejed tápértéke..Nem beszéltél erről a védőnőnek vagy a dokinak?szerintem már el lehet kezdeni a hozzátáplálást(ez csak az én véleményem)alma az elvileg megfog...de?

Boszibaba:ne légy elkeseredve,na én sem vagyok még csúcsformában(4kg+)de ahoz képest,hogy 80kg mentem szülni-meg vagyok elégedve.Szerintem nyugodtan ki mehettél volna a strandra én is kimentem(a képeken azért nem tetszettem magamnak)De mentségünkre legyen,hogy most szültünk!Azért szerintem nézzél utána ennek a "havi" dolognak...

Nagyon ki van halva ez a topic,mi van lányok mi jót csináltok?Vagy máshova írkáltok?

KépKép
vicuska

sziasztok!

:cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: hulla vagyok!!!!!alig aludtam az éjjel :cry: :cry: :cry: :cry: ha 10 szer nem voltam benn a Rikinél akkor egyszer sem :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: pedig vacsira evett egy üveg csokis tejbegrízt(190gramm)+150 mili tápit.ezt fél kilenc kor.9 kor elaludt,aludt 2 órát huzóba aztán onnan fél óránként fenn volt.vagy lehet nem is aludt közben.hajnal 3-5 ig ordított.bármit csináltam nem volt jó.4 kor evett aztán már annyir kivoltam hogy elfeküdtem és a fejemre huztam a párnát(most lehet rossz anyának tartani de előtte már mindent próbáltam és nem volt jó,én meg hulla voltam)aztán 5 kor bementem,kivettem de még a kezemben is sírt :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: aztán fogtam,felöltöztettem és levittem egyet sétálni.csak úgy kézben.na léenn halgatott el,éa azóta az erkélyen dumál :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: sőt most elaludt :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: na megyek bevágom énis a szunyát.majd később jövök.
kismama18

Kép

KépKép
KépKép
akíra

sziasztok!!!

Valóban igaz a mondás: ahányan vagyunk annyifélék.Hisz van olyan mami köztete aki már 2-3 hónaposan hozzátáplál, s van aki még 5 hónaposan nem!De hisz mindenki maga tudja! :D :D :D

Nálunk szombaton megvolt a Bence napi buli.S ekkor délután ismét háton találtam a kis mókusomat az ágyikójában, azaz hasról hátra fordult ismét, talán akkor ez már tényleg nem véletlen!!??

Most megyünk 10 órára 2 hónapos szurira. Nagyon remélem, hogy nem fogunk belázasodni (abból indulok ki, hogy én sosem vagyok lázas, Zoli meg sosem beteg, s Bencus sem lázasodott be mikor piros volt a torka, bár lehet ez más esz!!)Na majd meglátjuk.

Kismama!Elhiszem, hogy kilehettél az éjszaka!!???

Nálunk újabb alvási rekord született a 20.00-04.40 ig-est megdöntötte a 19.45-05.00-ös alvás. Viszont napközben már nem alszik olyan jól a kis drágám, mint régen (3-4 órákat is aludt szopi után).
Szép napot mindenkinek!!!

Kép
Kép
judithappy

Csak egy percem van, és megyek, csak néhány mondat!

Az én leleteim, vizsgálataim...hát kiderült, hogy minekután Kyra magzatvize már szennyezett volt, és úgy került sor a császárra, ez fertőzést okozott nálam, és azért voltak olyan magasak az eredményeim! De a szervezetem elég erős és harcol ellene, ugyhogy a legutóbbi vérvétel eredménye szerint már csak fele akkora a szint mint az elején! Persze még így is bőven a megengedett határérték felett van, de már jobb a helyzet :)
A hátam még fáj, szedem még a gyógyszert, ugyhogy tuti nem tudom már szoptatni Kyrust! :cry: De már az se fáj annyira! Vagyis sokkal kevesebbszer fáj! Ha fáj akkor még mindíg nem tudok megmozdulni, de szerencsére ilyen már csak hetente 1x-2x fordul elő, nem úgy mint régen, hogy minden nap! :shock:

Az alvás látom mostanság senkinek se az erőssége! Hát nálunk tudom, hogy a meleg miatt kezdődött, hogy nem aludt, ez most szokása maradt, és folytatódott evvel a betegséggel meg a fogzással! Szóval szerintem mindenki gondolja végig, hogy mi miatt nem alszik a babája, mikor kezdte el a nemalvást! Már nem mintha ez megoldaná a dolgot, de legalább a miértjét tudni fogjuk! Persze ettől még zombik maradunk, de hát ez van :lol:

Na megyek is! Majd még jövök és végigolvaslak titeket! :)

KépKép
KépKép
akíra

Sziasztok!

Csak gyorsan végigfutottam a képeken..
Judithappy,az a láb-kilógatós kép AAAAANNYIRA édes!!! :D
Ja,és Berzkat,az a "ketten a bébitornázó alatt"-os is! :D :D :D

És a többi baba is!!!! :D :D

Mamik,csak szólni akartam,hogy ha esetleg nem tudnátok,a TESCO-ban 30-áig MINDEN bébikaja (bébiétel,bébiital,tejpép stb) 20%-kal olcsóbban szerezhető be...
Én tegnap vásároltam.... Hát,egy ideig nem hal éhen a kis bébim :D :D :D
Kép

Kép
Kép
Kép
Kép[/url]
barbamami

Sziasztok!

Vicuska
Én is arra gondolok, hogy nem elég tápláló a tejcsim, ezért is kezdtem el a hozzátápit. Beszéltem a védőnővel, azt mondta, hogy az alma általában megfogja a babócák pociát, de van akinek épp ellenkezője, ilyen vizes jellegű lesz. Hát ebben is a kisebbséghez tartozunk, de azt mondta, hogy ez a jobbik szóval adjam nyugodtan, holnap pedig jön, és kiokít a továbbiakról!

Hát Kismama nem irigyellek, nekünk a múlt héten voilt ilyen éjszakánk, de szerencsére azóta nem ismétlődött meg.

Akíra
Én végiggondoltam, hogy mióta nem alszik rendesen Marci. Szerintem mióta kórházban voltunk. Ott ugye minden pisszenésre ott voltam nála, mert ugye nem akartam, hogy mindenkit felébresszen, és mikor végre jót aludt, akkor meg felébresztették hajnalban, mert épp valamit kitaláltak... Szóval azóta van nálunk szerintem. Ma éjjel viszont kipróbáltam a vízzel itatós megoldást, és bejött, szopi nélkül visszaaludt. Szóval valószínű nem éhes, csak éppen rám vágyik. Szóval most ezt próbálgatom, és hátha nálunk is bejön, hogy a víz kedvéért nem ébred fel. Olyan irigykedéssel olvasom akiknek már 10-12 órát alszik a babójuk. Nekem ez egyelőre teljesen kilátástalannak tűnik...
Örülök, hogy jobban van a hátad, azért vigyázz magadra továbbra is nagyon! Ja, és ment privi :lol:

Nyaralás:

Az utazás nálunk katasztrófa, képes végigüvölteni az egész utat, hiába a tejcsi, a sok játék, egyszer csak megunja, és ahelyett hogy bealudna, ordít :cry: Hazafelé egy kicsit jobb volt a helyzet, de én jól lefáradtam, 3 órán keresztül szórakoztattam, hát mit mondjak...

Végülis 2 egész napot voltunk hármasban a kis családommal a 3 hétből :cry: Szóval nem volt túl kegyes hozzánk a sors. Az első másfél héten a párom lánya volt velünk, és nem akart az istennek se hazajönni, pedig úgy volt hogy csak 1 hétig lesz ott, de azért csak nem tehettük fel a vonatra, hogy márpedig most hazamész, utána meg anyósék jöttek le, mert hát ugye övéké a ház. Meg mi kértük őket, mert mentünk 18-án Ákos kocertre Siófokra, és hát Marcit valakinek pesztrálni kellett. Képzeljétek, életében először cici nélkül aludt el. Mármint egyébként sem cicin alszik el, csak ugye most sz esti tejcsit cumisüvegből kapta, állítólag simán ment.
Mindennek ellenére nagyon jó volt, Marci rengeteget aludt a friss levegőn, és én is tudtam pihenni egy kicsit.

A névnapján ugye megajándékozott minket a hátról hasra fordulással, és azóta nem marad hanyatt egy percet sem. Hát elég érdekes így a pelenkázás :D , de gondolom ezzel más is így van :lol:
Nemsokára meg már kúszni fog vagy mászni, mert már nagyon ügyin próbálkozik!

Na msot megyek mert ébredezik, de kicsinyítek le képeket, és teszek fel. Hatalmasat változott ez alatta 3 hét alatt. Szerintem ennyi változás még iylen rövid idő alatt nem volt. Nem is annyira a külső, hanem inkább az ügyesség terén! Lehet ez az a kor, mikor megtáltosodnak a bébik???

Kép
Kép
nikole

Alvás:
Szerencsére nálunk 10-11 óra lavás megvan felkelés nélkül. lányok mindenkinek beáll majd a babája előbb utóbb! :)

Na hát tegnap azt hittem elpusztulok,de komolyan.

Egész nap olyan nyomott volt a fejem,de estére már meg is fájdult,és az csak erősödött egyre jobban. Már migrénszerű volt,mert a hang és a fények is zavartak,émelyegtem. rossz volt,hogy Gabikával nem tudtam játszani,és ő is észrevette rajtam,hogy nincs jó kedvem vmi miatt.

Mivel még szoptatok(meg amúgy se szeretek mindenre rögtön gyógyszert kapkodni)nem vettem be semmit,csak ittam citromos limonádét. Lefekfésre már olyan szinten fájt,hogy az ordítás enyhe kifejezés,amit ki tudtam volna adni a torkomon. A szülés egy csodás kellemes dolog ehhez képest,epdig ott is vannak ám fájdalmak.

A párom már rég aludt,én még mindig vízesruháztam a fejem sé a tarkom. Hátul is nagyon fájt,azt hittem kijön az agyam. Már arra is gondoltam,hogy biztos agydaganatom van,és növekszik. De a fájdalom nem volt semmi,még sosem éreztem ilyet! Az ellenségemnek sem kívánom!

Éjjel aztán úgy éjfél után aludtam el,de nem sokat,mert fát azért még a fejem,és még reggel is úgy keltem. Már anyira nem,de még éreztem.

Aztán délelőtt kiderült,hogy miért is volt minden rosszullétem. Hát mert megjött a havim 10 nap késéssel. Ugye szülés után még sok idő kell neki,míg helyre áll. Remélem azért nem lesz mindig így. Múlt hónapban egész jól viseltem,nem voltam ilyen rosszul!:( Még most is gyenge vagyok,nincs étvágyam nagyon és a fejem is fáj még néha. Mai nap pihenek főleg,a munka majd megvár,bár igaz már mostam egy keveset kézzel,amit nem tudtam megállni.

Kép
Kép
Kép
boszibaba1980
Budapest III. kerület

Sziasztok Lányok!

Megint nem kaptuk meg a 4 hónapos oltást, mert észrevettem a gyereken, hogy elég erőteljes a pisiének a szaga (bocsi) és megkérdeztem a dokinőt, hogy ez most normális vagy van valami gond. Erre azt mondta, hogy akkor inkább nincs szúri hanem vigyük el a vizeletét a laborba és akkor kiderül mi a baj. Remélem semmi komoly dolog nincs. Remélem sikerül levenni tőle a vizeletet.
Egyébként tegnap rekordot döntött alvásban, mert délután 5 körül leraktuk aludni majd hat felé felébredt orditva majd ivott egy kis vizet egy kis babusgatás és újra bealudt, majd fél hétkor ismét orditva ébredt bementem hozzá énekeltem neki majd megint visszaaludt, utána 8-kor ugy kellett felkelteni, hogy pancsi és kajcsi van, de akkor már szerencsére mosolygos volt. Majd 9 körül visszatettük aludni és hajnal 4-ig aludt, ott kapott egy kis vizet visszaaludt majd fél 6 kor szopi és imét visszaaludt majd 1/2 9 felé kelt. Ugyhogy nagyon ügyi volt.

Egyébként nekünk is sokszor volt hogy egy éjszaka többször is kelt, de hála istennek ezt kinötte jó lenne ha már azt az egy kelést is elhagyná, de én már kiegyezem ezzel is.
Kismama Patrik szokott aludni délután?

Barbamami: Ezt mind vettétek ami a fényképen van? :shock: De ebbe a packba van már olyan is ami majd később lesz jó pl. 7-8 hónaposkorra?

Tényleg többiek? Nika?

Nikole várjuk a képeket

Én is rakok egyet ez most az aktuális kedvenc:

Kép

krisy79

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet: