A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Szülészetek, kórházak » Kútvölgyis anyukák beszámolója

Pont jó rá az 56-os mindenből. De azért a 62-es már kényelmesebb... :D Pizsit vennem kellett neki a múlt héten, mert csak 3 maradt ami jó is rá! Tök furi; teli van egy komód babaruhával, azt hittük vagy 3 hónapig megvan mindene. Peti is értelmesen nézett rám, mikor mondtam, hogy megyek pizsit venni a gyereknek, mert kinőtte ami van... :D :D :D

Kérdés a fiús mamákhoz :D :
Ugye tényleg nem kell még ilyen picinek hátrahúzva megmosni a kukacát? Mikortól kell figyelni rá? Dokinénitől mindíg elfelejtem megkérdezni...

Kép
vkbrigi

Boldog hófordulót Daninak!!!

Mi még egyenlőre elvagyunk az 56-al, de azért időnként ráadok 62-est is.
A te férjedet is Péternek hívják???

Akkor mégegy egyezőség!!!!

Nekünk azt mondta a gyerekorvos, hogy 8 hónapos korától kell húzogatni és tisztítani neki.

KépKép

KépKép
cukorfalat

BArbi

Jázmin már régen gagyarász. Egy hónapja van a tata, ata, tete, ete, nemrégen már mondja, hogy dadadada, dede, meg ilyenek. Tulajdonképpen folyamatosan mondja itthon. Tipikus nő mi?? :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Alvással jól álltok. SZerencs hogy magától csinálja. :lol: :lol: Tök jó.

Kép
gyorgyi33

Sziasztok!
Nem tudtam jönni egy ideig, mert szórakozott a net, de most itt vagyok és válaszolok egy párat:

Gabi: nagyon sok pozitív energiát küldök Nektek és hidd el gyorsan elszalad ez a fél év.

Vkbrigi: köszönjük tejci van bőven és nagyon jól vagyunk. Most már két hete mindig 7 órákat alszik Tünde baba éjszakánként, majd utána még rádob 4-et. De csütörtökön kaptunk egy 9 órás alvást, azaz átaludta az éjszakát. Csak a cicim nem tudta lekövetni, de annyi baj legyen :D Tejben vajban fürdök néha reggelre. (na jó, ha a vajat is szeretném, akkor azt hozatni kellene) Nálatok mi a helyzet? Nagyon jók a fotók, főleg a beszélgetős tetszik fürdés után.

Memme: titkon én is majd másodiknak újból kislányt szeretnék, hogy lehessen harmadik :D De még alszom addig egy párat :D

Tejserkentő: Karamalz maláta sör, most láttam az Intersparban dobozos verzió 0,33-as és 159 forint. Elég édes és nem sörszerű, de használ állítólag.

Alvás: Tündérke mindig háton alszik, hasra tornázás céljából teszem naponta amikor eszembe jut 1-2x, meg este a fürdés előtti masszírozásnál kezdünk így. Nekem is kb. 15 perc után elkezd nyüszögni, hogy most már elég. De ma 3 és fél óra alvás után is hasra tettem, hogy a szopi előtt kicsit tornázzon és bealudt, és azóta is alszik. Nagyon édes, küldök fotót.
Üdv: Dori

KépKép

KépKép
snowwhite

No a kép lemaradt...
Kép Nyuszi póz a nyuszis rugiban

KépKép

KépKép
snowwhite

Brigik nekem is Péter férjem van :)

Ígértem még a Shrimps saganaki receptjét, bár Steffi már biztosan élőben is kóstolja:
egy adag rák vagy kagyló vagy vegyesen
egy paradicsomkonzerv
egy fetasajt
zöldfűszerek
kicsi fehér bor (ki lehet hagyni)
sok petrezselyem
olivaolaj

paradicsomot összerottyantjuk a fűszerekkel, majd bele a rákot, kagylót és 15 percig főzzük, majd mehet bele a feta és még petrezselyem. Puha kenyérrel isteni. A saganaki sült sajtot jelent, Göröghonban még bedugják a sütőbe is egy kis íz összeérlelésre, de én általában nem bírom már kivárni, így megesszük csak főzve :)
Nem bonyolult nagyon finom étel.

KépKép

KépKép
snowwhite

Dori, ez a recept mennyeien hangzik!!!!!nyam-nyam!!! tuti megcsinálom, amint el tudok menni megvenni a megfelelő alapanyagokat, csak olyan dolgok vannak benne, amiket iiimáádoook! :lol:
És nyuszipóz tündéri!!! Tényleg mint egy kisangyal, amikor alszanak!! de amikor felébrednek! :lol:

Ez vontakozik Kristófra is, pont akkor küldted a képet Brigi, amikor már nem láttam...

Cukorfalat, köszi a hóköszöntést, először nem is tudtam, h az én Danimról beszélsz, pedig a fejemben volt, h mostanában lesz 9 hónapos, hát, repül az idő :roll:

Györgyi, ezek a cserfes nők!! :lol: :lol:

Brigi, nekünk azt mondták, h csináljuk kezdettől fogva, de nem lemosni kell, hanem csak hátrahúzni fürdés előtt és megolajozni vagy megtisztítani a fehér cucctól, egy darabig csináltuk, tök jól vissza lehetett húzni, most nem csináltuk 2 hónapig és már egyáltalán nem lehet :( doki bácsi is mondta, h le van tapadva, hát, most csináljuk megint, hátha idővel...szóval ti is csináljátok mindenképp sztem! valakinek hasonló tapasztalat? olyan lükék vagyunk a párommal, eccerűen elfeledkeztünk róla valamiért :oops: :?

KépKép
barimami

Eni,
jó pihenést Nektek!! Hogy van Benő?

Barbi,
11 óra egyben, milyen ügyes Dani!!!
Elképzelem, amint löki a sódert reggel.. :lol: :lol: Édes lehet!

Györgyi,
hát igen, Jázmin igazi nőci, már a pikniken is látszott: gügyög, rebegteti a pilláit, mindenkit az ujja köré teker :lol: :lol:

Memme,
gyógypuszikat küldünk Melindának a gyors gyógyuláshoz!

Brigik,
szép nagyok a fiúk!!
Cuki a pizsimanós kép!!

Gabbó,
Sárinak boldog hófordulót, így picit megkésve is!! :oops:

Manóka,
tacsi tudni fogja, mennyire kell kímélnie magát! Ti csak szeressétek még többet! :lol: Úgyis dupla simit "nyúlnak le" ilyenkor.

Dóri,
nagyoncuki Tünde kisasszony! Irigylünk a jó alvásért.. :lol:
És köszönjük a receptet, én is megcsinálom!!

KépKép
Kép
gyuzso

Sziasztok Lányok!

Ne haragudjatok, hogy ismeretlenül kopogtatok közétek.

Mostanában kezd körvonalazódni, hogy esetleg programozott császárom lenne a Kútvölgyiben, és mivel egy ismerősöm sem járt még így, szeretnék infókat gyűjteni ezügyben. (A "normál" szülészetről már sokat tudok, mivel testvérem és barátnőm is szült itt 2 hónapon belül.)

Szóval:
Mikor kell befeküdni?
Apuka mikor láthatja a kicsit?
A műtét után mennyi idő a "plafonbámulás"? Ezidő alatt van-e lehetőség a babát látni, esetleg szoptatni? Van-e kapacitása a nővéreknek segíteni az első órákban? Illetve mi történik a kicsikkel az első órákban (amennyiben külön lennének)?
Mikor kelhetünk fel? Mikortól lehetünk már ténylegesen együtt a babával?
Császár után hány napot kell benntölteni?

Most hirtelenjében "csak" ennyi jutott eszembe. Nagyon megköszönném, ha ezekre tudnátok válaszolni. Nekem nagyon fontos lenne, hogy a lehető legkevesebbet legyek csak távol a gyermekünktől, amennyiben nincs semmi gond. Azt remélem, hogy a Kútvölgyiben is támogatják ezt a szemléletet, de jó lenne konkrét (jó) példákat is hallani...

Előre is köszönöm a válaszaitokat:
gyonvi
gyonvi

Szia Gyonvi! Szerintem a császármetszés témában a többiek majd segítenek, de elhiheted, hogy minden téren a lehető legtöbb segítséget fogod kapni, HA ELFOGADOD. Ezt arra értem, hogy végülis kórház, emberekkel, akiknek ez a hivatásuk. Én azt szoktam mondani, segítséget igenis kell kérni, bármiben elakadsz, de gondoskodó kezekben leszel, az tuti. :wink:

Barbi! Benő ellenben nem aludt, felkelt vagy 6x. Nemigazán értettem soha, mi ébreszti, de ez van. Már többször mondtam, hogy reményeink szerint megváltoznak a dolgok, amint külön szobába kerül. Kuki. Ne aggódj, és Brigi sem. Erőltetni ugyan nem lehet, de nekünk dokinéni tulajdonképpen az első-második hónap óta javasolja. Nem a letapadt részt húzgálni, hanem ameddig engedi. Nekünk anatómiailag is mázlink volt. Nem részletezem. De szerintem Barbi, ne aggódj, azért 2 hónap nem hiszem, hogy maradandó... :D

Gyuzso, de rendi vagy. Ahogy írtam, megvagyunk, iszonyat nagy kópé, akármit szétrámol. Tegnap rácsokon keresztül kilógó kézzel-lábbal alszik, rágja még a pelenkázót is. Megtanultuk tekerészni a házimozi erősítőjén a hangerőszabályzó gombot... hurrá!!! :roll: Nekem csodálatos minden ilyen és ehhez hasonló apró felfedezés. :idea:
vbea

Nem célzásként, de izgi... vasárnap lesz Benci 7 hónapos, és hétfőn a második házassági évfordulónk... EGEK!!! :lol:
vbea

Eni: én is sokszor szoktam Benci-zni Benedeket! :lol: És ő is tekergeti a hangerőszabályzót, ez olykor igen meredek tud lenni, amikor maximumra tekeri úgy, hogy nem tudok róla és amikor bekapcsoljuk kisebb szívroham mindenkinek....

Mi szeptember 1-én leszünk 6 éves házasok ( de 10 éve vagyunk együtt ) és 11-én lesz Benus 1 éves!

Akkor előre sok sok boldogságot Nektek! :lol: :lol: :lol:
Le vagyok törve , mint a bili füle. Elegem van ebből a hőségből, nincs is kedvem kimozdulni, már nagyon várom, hogy kezdődjön az ovi, mert Szandi halálra unja magát itthon, nekem meg kifogyóban az idegeim. Pár órára EMBEREKET AKAROK, ahol nem etetés, pelusmárka, fejlődés a téma...... Mondjátok, hogy azért normálisak az érzéseim és nem hülyültem meg :?

Gyonvi: én ebben nem tudok segíteni, ha biztos, hogy császár lesz akkor is érdemes a ctg-k alkalmával összeismerkednek egy szülésznővel és Ő naprakész infot fog tudni mondani Neked. Mikorra várod a babát?

Heni

Kép

Kép
cancan

Sziasztok!

Remélem, én is hozzátok tartozhatok majd!
Végre döntöttem, hogy melyik orvosnál és melyik kórházban szeretnék szülni! Hosszas tanakodás után a Kútvölgyire esett a választásom és Gozár dokira.

Próbáltam visszakeresni, hátha találok valamit a dokiról itt nálatok, de az első 7-8 oldalon nem találtam semmit. Ezért szívesen fogadnám, ha írnátok róla. Eddig sok jót hallottam róla.

11 hétben vagyunk, március közepére várjuk a babánkat. :D
Még nem találkoztam a dokimmal, tegnap hívtam fel rokoni ajánlás alapján és sajnos mától nyaral. Így majd csak szeptember 7-én ismerhetjük meg egymást. De addig is a jövő héten megyek 12. heti UH-ra és utána következő hétfőn az Istenhegyi Klinikára kombinált tesztre. Szóval nagyon izgulok, mert a babát utoljára 8mm-esen láttuk. Remélem, minden rendben van vele és szépen fejlődött.

Majd valamikor megpróbálok kicsit olvasgatni is. Minden válasznak, Gozár dokis tapasztalatnak nagyon örülnék.

Szerintem nem sikerült a vonalzómat rendesen beillesztenem. Mi lehet a baj?

Sziasztok! Sára

biribon

Gyonvi: nekem most volt császárom (tudom Steffi, jövök még egy szülésstoryval, de megvárom míg visszajött a nyaralásból) igaz nem programozott. Apuka bent lehetett, amikor a picit ellátták (leszívás, mosdás, méreckedés, dokibácsi megvizsgálás) és rögtön a kezébe adták lányunkat a fürdetés után. Majd még fürdőlepedőben behozták hozzám is a műtőbe megmutatni és utána vitték az osztályra. Akkor a csecsemősökhöz került inkubátorba, majd mikor velem is elkészültek, akkor nem is telt el egy óra és már hozták is, hogy mellre tegyék. Én ekkor már a kórházi szobában voltam. A csecsemősökről csak jókat tudok mondani, nagyon sokat segítettek – igaz Tündérke az első pillanattól kezdve gyönyörűen szopizott – de kértem, hogy hozzák ki amikor csak enni kér és mindig hozták. Nekem délután 3-kor lett vége a műtétnek és másnap reggel kelhettem fel. Vigyél be kekszet, mert a műtét után nem lehet enni, csak nem tudom hány óra múlva és akkor is csak kekszet. Én 5 napot töltöttem bent, de ez sok mindentől függ, Babádtól, sebedtől, stb. Amikor felkeltem utána végig velem volt Tünde baba, tehát ne félj a Kútvölgyiben nagyon kedvesek és segítőkészek.

KépKép

KépKép
snowwhite

Lassan mégis sikerült betenni a vonalzómat. :D Javítgattam rajta.
Most csináltam egy újat, mert az utolsó menzesz alapján már 12. hétben vagyunk. Csak azt nem értem, hogy 4 nap különbség van, de a szülésig hátralévő időnél miért jött ki 30 nap különbség? :o

biribon

Heni, végre egy sorstárs!!! Én is a szakadék szélén táncolok mostanában elég gyakran az idegeimmel együtt. :? Hőség van, Zsombival már egyszerűen nem tudok mit kezdeni, hogy értelmesen töltsük hátralevő napjainkat a suliig. Alig várom már az évnyitót!!! Állandóan sz.gépezni, meg dvd-zni akarna. Semmi ötletem nem tetszik neki, mindenre rávágja, hogy dögunalom. Mi lesz később???

Biribon, szia, de örülök...van még egy Sári! Nagyon jó kórházat választottál! Gozár dokit én nem ismerem sajnos.

Gyonvi, neked is örülök, de segíteni sajnos nem tudok, én természetes úton szültem, de amit viszont tudok, hogy ez a kórház nagyon de nagyon rendben van!!!

üdv.gabboka
Kép

Kép
gabboka

Üdv az újaknak! én is csak azt tudom mondani, hogy ismereteim alapján a legjobbat választották. jó a kórház és remek emberek dolgoznak ott. azóta is csak áradozni tudok arról a légkörről, ami körülvett a csecsemős nővérek részéről. tényleg mindenbe bevontak a nap 24 órájában. (bevallom én ettől féltem igazán a margtos tapasztalataim után)

vbea: jövő héten rátok duplázunk!!! :) mi 30-án leszünk 4 éves házasok.

brigi: dehogy haragszom. eszembe sem jutott. örülök, hogy segítetek véleményekkel. lehet, hogy olyan ötlettel áll elő valaki, ami nekünk eszünkbe sem jutott. bevallom őszintén ódzkodom az ilyen kennelektől. láttam ilyet a rendelőben is, de sajnálom szegényt, hogy olyan pici helyre bezárom. úgy érzem, hogy talán egy 3 méteres lánc még mindig jobb, így legalább mindent lát az utcán történtekből és még hozzá is szólhat. :) estére természetesen bejön a lakásba a szokott törülközőjére, ahol a téli hideg idején alszik.

snowwhite:anyira édes, ahogy így alszik. Mikolt is így alszik jelenleg épp itt mellettem a szőnyegen, csak épp nagyobb kivitelben.

Kép
Kép
Kép
manóka28

Manóka
Nem ez a legjobb kép, de gyorsba ezt találtam. Hát ennyire útálják a kutyák... (macskák) :D
Kell bele egy rongyi, meg rá is egy, hogy kuckós legyen és nem azért van, hogy kínozzuk, hanem mert neki most az lenne a jó, ha pihenne... Alszanak benne és amikor felébred jöhet a séta (esetleg pórázon, hogy ne rohanjon), enni-inni-játszani és vissza...
Neked is könnyebb és olcsóbb is lenne, ha gyorsan gyógyulna és nem kéne esetleg még1x megműteni... Kép

Kép
vkbrigi

meggyőző kép!! :)

Kép
Kép
Kép
manóka28

Sziasztok!

Kukitéma: lehet (de nem muszáj!) próbálni hátrahúzni, és a fehér váladékot letörölni, de nagyon óvatosan! Nem baj, ha 2 éves korig le van tapadva a bőr, ez teljesen normális, 2 éves korban általában magától kezd oldódni a letapadás. Ha nem, egy jó orvos néhány perc alatt megoldja (érzéstelenítéssel). Amiért nagyon vigyázzatok: ha erőltetitek, és bereped, fitymaszűkület alakulhat ki, szóval tényleg nagyon óvatosnak kell lenni. Az én kisfiamnak is le volt tapadva, először berepesztette a gyerekorvos, akkor szűkebb lett, begyulladt, ezután elvittük - jaj, mennyire bánom - a Heim Pálba, és ott az urológusok (!) repesztették be (ketten is a kontrollok alkalmával) minden egyes kontrollon (!) olyan mértékben a bőrt, hogy komoly fitymaszűkület alakult ki! Ezután elkezdtünk járni az I. sz. Gyermekklinikára dr. Kálmán Attilához, őt nagyon tudom ajánlani mindenkinek, ha probléma van, nagyon emberséges, szakmailag is nagyon jó, és ő oldotta meg egy kenőccsel a problémánkat. Időnként elkezd visszaszűkülni a bőr, de már tudjuk, hogy ilyenkor milyen kenőcsöt kell használni, meddig stb., és Kálmán Attilához is lehet menni bármikor, csak előtte be kell jelentkezni telefonon.
Bocs, hogy hosszú voltam, de ezt le szerettem volna írni, mert a kisfiam megszenvedte a "húzogatás" következményeit, magát a berepedést, majd a fitymaszűkületet is.

Üdv., Liv

Kép

Kép
liv

Jó reggelt!

Dóri: Nagyon tündér Tünde!! Micsoda véletelen, hogy a te férjed is Péter...

gynovi: Üdv köztünk!

biribon: Én voltam 1X Gozár dokinál. Nekem szimpi volt. Midnen kérdésemre válaszolt, csak aztán én dokit váltottam, mert a magánrendelését nem tudtam bevállalni.

gabboka: Visszajelöletelek iwiw-en, de gondolom már észrevetted :lol: :lol:

KépKép

KépKép
cukorfalat

Gyonvi, nálam csaszi lett a vége, mert a köldökzsinór rátekeredett Danira, de az EDA nem volt valamiért jó, ezért altatni kellett műtét közben. Apuka akkor nem lehet bent, de utána rögtön láthatja a babát és csinált videót, meg fényképeket mosdatás közben, plusz oda is adták neki. Aztán miután felébredtem, pár órára rá behozták, rögtön mellre is tették és utána kb 4 óránként behozták. Amikor én szültem teltház volt a kismamás részlegen, ezért első nap a post-operatívon voltam és csak este vittek át, de inkább a szobatársaim segítettek az első 2 nap, amikor még nehezen ment a mozgás, mert nem akartam minden kis semmiségért csengetni nekik (az első nap nem nagyon tudsz megmozdulni, egy pohár vizet se tudsz tölteni, azt is a szomszédom töltögette nekem, nagyon aranyos volt) Legkésőbb 24 órával a műtét után fel kell kelni, előbb is lehet, ha van erőd, én 2x elájultam, szóval maradt a 24 óra, de akkor Rita menthetetlenül felállított, de igaza volt persze, egyedül akkor már kimentem zuhanyozni, meg minden (trombózis veszély miatt sem lehet ezt túl sokáig halasztgatni).
Ha felkeltél, annyit vagy a babával, amennyit akarsz, én utána már bent altattam magamnál és kb csak akkor toltam ki az örzőbe, ha látogatók jöttek vagy elmentem enni, zuhizni vagy ilyesmik...
4 napot voltam bent, de ez sok mindentől függ, pl. hétvége hogy esik bele, stb (én péntek hajnalban szültem és kedden mentem haza, de csak azért mert a gyerekorvost meg kellett várni, aki persze hétfőn jött oltás, ilyesmik)
Hát "röviden" ennyi, remélem segítettem...

Liv, jaj, ne, most kicsit megijedtem, nekünk a doki bácsi egyszer meghúzogatta Dani kukiját és néztem is, hogy ejha, ez aztán elég jól sikerült és utána mintha picit piri is lett volna (bár Dani egyáltalán nem sírt fel akkor, tehát nem látszott, h fájt volna neki, azt gondoltam, akkor biztos minden rendben), akkor lehet, h most ezért nem tudjuk már visszahúzni szinte egyáltalán (a piros részt már szinte nem is lehet látni)?? :shock: :shock: :(

Biribon, üdv itt!! :D Gozárt én nem ismerem, majd a többiek segítenek!

Eni, Benőt nem a foga ébreszti? Vagy neki most nem jön? Nálunk egyértelműen az a lúdas, a fiatalúr megint 11,5 órát tolt le egyben, van, amikor meg 5x kel :roll:

KépKép
barimami

xxx
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Vendég 2010.04.13 15:25-kor.
Vendég

Sziasztok

én ezt úgy csináltam, hogy kb 3/4 éves korában kicsit mundig felhúzogattam és akkor látszottak azok a kis faggyúcsomók, amik "odaragsztották" a fitymát és azokat nagyon óvatosan napról-napra egy kis vattáspálcával kigördítettem. Egy-két hónap alatt teljesen felszabadult a fütyi és nem fájt neki, nem érezte úgy, hogy nekiestem stb.
Szerintem nem biztos,hogy ez a legjobb módszer, de a nagyobbiknál visszarántották és egy napig nem akart pisilni, iszonyú vörös volt és fogdosta, hogy "bibi", úgyhogy ezt nem akartam, a második fiamnál pedig már jól megnéztem, hogyan működik és ezt a módszert választottam. Nagyon vigyáztam, hogy nehogy megsértsem ott a dolgokat és tényleg csak az a kis faggyú-ragasz jöjjön ki.
Hát nálunk így volt, de régen, mert ez egy 15-22 éves történet.
Rita
nováky_rita

Sziasztok!

Rita! Írtam privit, megkaptad???? Csak mert nálam nem jelzi valamiért, hogy elment volna a levél...:-)

Biribon! Én Gozárnál vagyok már ezer éve...írok privit nem akarom fárasztani a többieket :D

Üdv Nektek...

Kép

Kép
cukipofa

cukipofa,
nem jött semmi.
Szia: Rita
nováky_rita

Sziasztok!
Tudni lehet már valamit a Kútvölgyi sorsáról? :roll:
Köszi... :)
Vendég

Rita, Liv
köszönjük a tanácsokat!!! Már kezdtem izgulni, hogy megint nem csinálok valamit időben... :oops:

üdv az újaknak: Hanna, Biribon, Gyonvi, Anonimus!!

Brigi,
cukik a jószágaid!
:lol:

Csipa ma egeret hozott ajándékba, Miklós pedig nagyon rendesen alszik, úgyhogy jó napunk van! :lol:

KépKép
Kép
gyuzso

Rita!
Elküldtem mégegyszer... :D

Üdv...

Kép

Kép
cukipofa

Barimami, ne aggódj, nem hiszem, hogy egyetlen berepedés miatt szűkület alakult volna ki, elképzelhető, hogy csak újra letapadt. Igaz, amit Rita ír, hogy ha orvos "rántja vissza", akkor utána az fáj egy napig, ugyanakkor ha belegondol az ember abba, hogy bármilyen óvatos is, az esetleges berepesztéssel mit kockáztat... Én elhatároztam, hogy senki nem nyúlhat a második kisfiam kukijához 2 éves koráig, kivéve Kálmán Attilát, akiben megbízom, a gyerekorvos lehet, hogy nem fogja jó néven venni, de őt is távol fogom tartani tőle, mert én ezt nem akarom a második gyerkőccel is végigcsinálni. Egyébként pedig urológusok között is van különbség (mint fent is írtam), valaki pl. a letapadás feloldásához nem használ érzéstelenítőt, mások igen stb.

Kép

Kép
liv

Sziasztok!
Üdv az újaknak!

Liv! Ezek szerint megint fiú? :lol:

Biribon! Nálunk nagy sláger a Boribon. (na meg Annipanni) :lol: :wink:

Gyonvi! Császárügyileg én sem tudok segíteni. Ja, már látom, írtak Neked.

Lányok! Enyém férjem is Péter. :lol:

Cancan! Sejtem, mit érzel. Én néha még ezzel az eggyel is, amikor egész nap dolgozik a párom, és én vagyok ügyeletes. Már nem tudok mit kitalálni neki. Hát még mi lehet kettővel, és nagyobbal, és egész nyáron.... :roll:

Emano! Mi van az evéssel?

Memme! Lázas leányka hogy van?

Kriszta

Kép
Kép
kriszta36

Sziasztok!
üdvözlet az újaknak!

Többiek???Hogy vagytok???

Császárügybe majd írok,lehet hogy holnap!

Evésügyileg úgynéz ki,hogy a kecskerutafűtea beválik :lol: alakul a tejecske :lol: :lol: :lol:

emano/Andi
KépKép
emano

Gyonvi,

szerintem mindent leírtak a császárról, de ha még van kérdésed, vagy kiváncsi vagy valamire, írj nyugodtan!
Szeretettel: Rita
nováky_rita

Sziasztok lányok!

Üdv az újaknak! De jó,hogy "szaporodunk" :D :D

Ancsa merre vagy?????????????
Vendég

Szép reggelt Mindenkinek!
Ma hétig aludhattunk!! Szuper volt! :lol:

Emano,
gratula a tejcsihez!! Ügyes vagy!! meg persze kitartó is!!

Gabi,
Ti is itthon hétvégén? Ancsa nyaral, azt hiszem, ez volt a leguccsó infó az usziból Barbi révén. :lol:

Memme, Tünde hogy vagytok? Benus??

Anonimus,
szeptember végéig marad biztosan a kórház, nekünk ennél újabb infónk nincs.. :oops:

Heni, Gabbó
teljesen megértelek Titeket, hogy a nagyobbak már szenvednek az unalomtól, a kicsik meg hozzák a formájukat és ettől akár ki is lehet akadni..

Én is néha csöndre vágyom.. De csak pár pillanatig tart (még csak 1 gyerek, kezdő vagyok Hozzátok képest) :lol:
Miklós édesapja finom célzással értésemre adta, hogy befizetne a fodrászhoz. Kértem olyan idópontot, hogy tudjon rá vigyázni arra a 15 percre, erre elhúzódott a munkája, nem tudott eljönni. Így a fodrászat előtt a fodrászlány barátnője tologatta az ordító-fáradt Miklóst.. :cry: Persze közölte, éhes, adjak cumit-cumisüveget, én meg mondtam, hogy az nem, de fáradt, azért tömködi a kezét a szájába. Én voltam a gonosz anya, akinek még cumija sincs és éhezteti a kölkét..
Gyors nyírás után persze beájult: megkapta a szokásos csörgő ütem+altatódal kombinációját. :lol:

Képzeljétek, az utcából eltűntek a kicsi/fiatal macskák! Ugye nekünk a 2 kicsi (1 hónaposak), a szomszédból (4 hónap körüli talált cica) és még 1 alom kb 2 hónapos cicák. Csomádról is eltűntek a hírek szerint. azt mondják, hogy a csövesek (nálunk van kuckuk, így nem hajléktalanok) szedték össze és Pesten koldulnak velük az aluljárókban.. :cry: :cry: :twisted: :twisted:
Szörnyű érzés!! Magamat hibáztatom, hogy miért nem zártam be őket, akkor ma is velünk lennének.. :cry:

KépKép
Kép
gyuzso

Sziasztok Lányok!

Nagyon szépen köszönöm a sok-sok választ!

Igazság szerint Babóca a harmadik gyermekünk.

Az első lányunk természetes úton született.
A második kicsit korábban jött és a szülés megindulásakor épp a popsiján csücsült (a reggeli vizsgálatkor még fejvégű volt... :( ) így ő császárral született (egy másik klinikán). Akkor nekem csak 6 órát kellett feküdni, utána zuhany és a férjem letolhatott a csecsemőosztályra, ahol a folyosón megszoptathattam a kislányunkat. Ez már reggel volt, és így pár órával később összeköltözhettünk. A többiek viszont, akiket reggel műtöttek, csak 24 órával később találkozhattak a gyerekükkel. Én ezt nagyon nem szeretném! Kincső így is másfél évig folyamatosan rajtam lógott, újszülött korában egy percre sem lehetett letenni. Lehet, hogy ő mindenképpen ilyen természet lett volna, de mi egy kicsit a születése körülményeivel is magyarázzuk ezt és szeretnénk ettől megkímélni Babócát (és magunkat is :wink: ).

Babócával most a 32. hét végén vagyunk és egyelőre faros, de szerintem még bőven befordulhat. Ha marad a jelenlegi helyzet, akkor tutira császár. Ha befordul, akkor... Én nagyon szeretnék újból rendesen szülni, és ez talán nem teljesen reménytelen, bár nyilván nem tudhatjuk előre... Az elmúlt 7 hónapban végig erre készültem. Most szembesültem azzal, hogy a másik klinikán nem is bajlódnak a hegvastagság mérésével és a biztosabb megoldást választják. (Természetesen én sem szeretném kockáztatni egyikünk egészségét sem, és ha indokolt a császár, azonnal alávetem magam, de jó lenne, ha lenne más megoldás is...) Az ottani rend szerint pedig most ránk is a 24 órás különlét várna és ezt azt hiszem, mindketten megsínylenénk. Ezért keresünk más megoldást. A tőletek kapott infók is azt erősítik meg bennem, hogy a Kútvölgyi sokkal inkább nekünk való hely, akkor is, ha császárra kerül a sor. (Korábban jártam oda nőgyógyihoz, úgyhogy remélhetőleg orvosom is lenne. De hát a benn töltött napok milyensége sokkal inkább függ az intézmény rendjétől, és itt úgy érzem, hogy sokkal "bababarátabb" a szemlélet.)
Szóval még egyszer nagyon szépen köszönöm a válaszaitokat!!

Sajna kukiügyhöz nem tudok hozzászólni, mert Babóca lesz az első fiunk...

Köszönettel:
gyonvi

Kép
Kép
Kép
gyonvi

Sziasztok!

Szerencsére meggyógyult mindenki, így pénteken mentünk esküvőre, tegnap kirándulni Visegrádra, ma meg itthon pihi, apa éppen ebédet gyárt.

A köhögéen kívül semmi bajom, végre éjjel is tudok aludni, hangulatom 100%-ot ugrott! :)

Üdv az újaknak, császár volt nálam is, de a többiek már mindent leírtak :)

Rita, ezt a faggyúmirigy dolgot kipróbálnám, bár már Bene 2 éves, de én ilyeneket nem látok... Nagyon picik ezek? Mondjuk nem is nagyon hagyja, hogy babráljam ott neki. Eddig mi is csak finoman hátrahúztuk, hogy ott is meg tudjuk neki mosni, de nem erőltettünk semmit.

mtunde

Gyonvi,

ki a kezelőorvosod? attól is függ, hogy mennyire engedi a természetes szülést. vannak megfordító technikák, ha valaki faros, hogy visszafordulásra késztessük. Persze csak, ha Ő is úgy dönt.
Ha van kedved, magánban folytathatjuk...

Tünde: ez csak akkor van, ha még nem húzható vissza, mert ezek a gonbostűfejnyi kis bogyók ragasztják oda - szerintem - a fitymát. Ha már visszahúzható, akkor csak mosni kell :D
szeretettel: Rita
nováky_rita

Nem szoktam ennyit a gép előtt ülni, de a lányom hollandiába ment ki bébiszitternek és most állandóan nyitva a gép, hogyha bejelentkezik csetelni, akkor készen álljak, és tudjak vele lelki életet élni, tüzet oltani, tanácsot adni.
Csak magyarázat, hogy most miért vagyok ennyit fent a neten.
Rita
nováky_rita

Rita mi csak örülünk ha itt vagy!!!! :D :D :D

Gyonvi! A többi babucid mennyi idős??és ők hol születtek?
Vendég

Eni,
[b]boldog hófordulót Benőnek!!![/b]

Barbi,
Daninak is megkésve boldog hófordulót!!

Tünde,
éljen a 100% hangulat!! Tök jó, hogy meggyógyultál! A párod meg aranyember, hogy főz a családra!! :lol:

Rita,
vagány anyuka vagy! Hol van helyileg a kisasszony? 1 évig marad? innentől nekünk akkor aranyéletünk lesz!!! :lol: :lol: :lol:

Gyonvi,
valami sántít a vonalzóval! Bemásolom megtördelve, mit kell elmentened a profilban:
[img]%20http://babafalva.hu/tickers/cc8.png%20[/img] :lol: [/url]
És kérünk infót a többi gyerkőcről is!

KépKép
Kép
gyuzso

Gyonvi,
a (/url) részre sincs már szükség! az (/img)-ig kell másolnod :lol:

KépKép
Kép
gyuzso

Hát ez nem vagányság, hanem szorongás a gyerekemért. idáig mindenben segítettem neki, ha szarban volt, kihúztam belőle, segítettem eksikálni, ha valamit eltolt. Most pedig még mindig igyekszem neki segíteni. Persze, bár alapvetően nem vagyok fatalista, de ő választott egy nagy távolságot, egy nehéz és önálló utat, de még mindig pulzál a köldökzsinór, bár már azt hiszem, ő akarja elrágni, és ameddig rám szüksége van, addig készen állok. Na jó hosszú lett.
Hágában van, nagyon kizsákmányolónak tűnik a család, de már néz helyeket, hogy átmenjen egy kevésbé durva helyre. Nem vagyok fatalista, de nem lehet véletlen, hogy ilyen családnál kezdett...
És már jelezte, hogy keressek neki újságot, mert amúgy jó tollú, újságíró suliba járt idáig, szóval keressek neki, mert szívesen megírja élményeit. úgyhogy most azon vagyok.
Szóval még mindig itt, szerencse, hogy szabin vagyok, úgyhogy állandóan a gép közelében lehetek, lassan függővé válok.
Szeretettel: Rita
nováky_rita

Rita, én is éltem kint Hollandiában félévig, Bredában, de én tanulni mentem, szóval az teljesen más tészta! A hollandokra egyébként nem jellemző ez a kizsákmányolás, eléggé szabadelvűek és modernek, biztos sikerült belenyúlnia szegénynek :(

Gyuzsó, köszönjük a köszöntést! :wink:

Györgyi? megint utaztok?

Gyonvi, ugye mint elég hosszan írtam, mi is császárrral szültünk és kb. 4 órával később látta,mcsak Danit először és nagyon önálló gyerek, szinte egész nap egyedül eljátszik, persze ez is idővel alakult ki, meg én alakítottam így :)

Gabi, Ancsa ezen a héten jön haza nyaralásból! :P

Velem ma olyan történt, hogy el se hiszem! Tescoban voltunk férjemmel, ő külön vásárolt, én Danival nézelődtem, erre azt látom, h egy jól öltözött, 30as nő a barátnőjével "vásárol", miközben a 2 éves kisfiát püfölte/rángatta ezerrel, mindezt azért, mert nem hagyta abba a sírást!!! és már tiszta piros volt a gyerek feje, mindenki őket nézte, még az eladók is és amikor véletlenül nekem jött a babakocsival, tök megváltozott az arca, kedvesen 3x bocsánatot kért, aztán visszafordult a kisfia felé és folytatta tovább (egyébként 3x is beléjük botlottam)...na, gondolhatjátok, nekem több se kellett, amikor már harmadszorra láttam, h nem hagyja abba, utána eredtem és kiosztottam, h mégis mit művel ezzel a szerencsétlen gyerekkel és nézzen már rá, hogy hogy néz ki szegény a veréstől, erre először teljesen ledöbbent, látszott, h még nem szólt neki senki, h esetleg nem így kéne gyereket nevelni, aztán olyan baromságokat mondott, hogy őrület, pl. majd meglátom, az enyém is ilyen lesz, mármint Dani és hogy már 3/4 órája ezt csinálja a gyerek és megőrül tőle! meg hogy cserélhetünk is, ha akarok (mindeközben Dani a babakocsiban aludt, mint egy kisangyal), én meg próbáltam neki racionálisan érvelni, de elég nehezen ment, mert a gyerek látványától teljesen felment bennem a pumpa (amikor először láttam őket, sírva mentem Andrishoz, annyira szörnyű volt) persze ott hagytam a végén vagy ő engem, már nem is tudom, rég voltam már ennyire zaklatott, de örülök, h utána mentem, mert 3x botlottam beléjük 15 perc alatt és mindig csak azt láttam, h veri, aztán miután rászóltam, 10 perccel később láttam őket a pénztárnál és már nem verte, lehet, h rájött, h nem így kéne, meg nem ott...tudom, h biztos nem sokat ért, amit tettem, de hátha elgondolkozott rajta, plusz az én lelkiismeretem miatt is muszáj volt...na bocsi, h ilyen hosszan, de nem bírtam ezt magamban tartani!

KépKép
barimami

Emano, gratula a tejcsihez, nagyon ügyes és kitartó anyuka vagy! :)

KépKép
barimami

Sziasztok Anyukák!

Csak egy gyors kérdésem lenne hozzátok: Az Állatkerti játszó az Állatkert mely részén található? Nyitvatartása megegyezik a Kertével, vagy előbb zár és később nyit? Belépődíj-köteles? Előre is köszi az info-kat!

Jól vagyunk, most már a mindenórás kategóriába tartozónak érzem magam: jóslófájások, keményedések, hetente ctg... :)
Múlt hét kedden elég jó pörgős volt az osztály: két szülés, nyüzsi, babasírás, ahogy szeretjük... :) Egész más érzés volt a pár nappal azelőtti nagy kihaltsághoz képest.
Egy-két kósza kontraxiót mért is a gép, remélem, holnap még aktívabbak leszünk. A jövő héten - lehetőleg 1-ig - meg kéne születnie, ha Mészáros dokival akarok szülni úgy, hogy ne kelljen még 17-ig egyben szenvednem. Kicsit sem vagyok igényes, igaz? :)

Mindenkinek szép délutánt!
Zsu

Kép
Kép
Kép
zsuzsóci29

Sziasztok!

Hát mostanában gyakrabban elő fog fordulni, hogy nem tudom követni a dolgokat. Melinda egy percet nem hagy, csak ha alszik, de olyankor meg én dőlök le vagy gondolkodom valami tánc-etűdön...

Sz.

Zsuzsóci, gondoltam, hogy ilyesmi van már veled, hát megy a drukk. :)
És Zill?

Boribon, Gyonvi, üdbözlet a fedélzeten!
És Gyonvi, ne gondolkodj tovább, gyere a Kútvölgyibe! Viszont tényleg nem mindegy, hogy ki az orvosod, hogy áll a dolgokhoz, de ebben - mármint a császárban - nem tudok segíteni.

Eni! Hát boldog hó- és házassági évfordulót!
Hm.. Én négy éve ilyentájt hívtam el az emberemet egy fesztiválra Csehországba, ahol táncoltunk, akkor még nem voltunk együtt, de nagyon azon voltam, hogy a fesztivál végére sikerüljön. :) És most Melinda 11 hónapos. Szóval úgy néz ki, sikerült.

Rita , nekünk csak jó, hogy itt vagyogatsz most velünk. :)
A lányodnak a legjobbakat kívánom. Fiatalkoromban én is sziterkedtem és majdnem két évig voltam egy testvérpárral. Rengeteget tapasztaltam akkor, és nem csupán technikai értelemben. Nagyon jó család volt, az első perctől bíztak bennem, szóval nagy ajándék volt az egész. Persze idegen nyelven minden más.
Amit a köldökzsinóról írsz... Jaj. az összes erőmet és még nem létező bölcsességemet össze kell már most is szednem, hogy legalább lazítsak rajta, vagy hagyjam, ha Melinda majd lazítani akarja. (Most kezdi a lépegetést az ágy mellett....) De azt hiszem, ez azért van mert az én anyukám meg direkt elnyisszantotta, nem hagyta, hogy pulzáljon.

Gabbó! akkor szerda tíz óra, Malom előtt. Este sajnos nem táncolok, mert már csak a mezőségi viselet jönne rám (az olyan kismama-ruha szerű). A három-négy alsószoknya már a térdem fölé érne... Nekem ugyanis óriási a pocakim, Melindával is az volt. Már most olyanokk vagyunk Kicsivel, mint ha hét-nyolc hónaposak lennénk.

Elküldöm, nehogy elszálljon.

Kép

Kép

Kép
memme

Barbi, egyszer én is láttam egy boltban, hogy a forgó kiskapunál anyuka előre, a kislánya meg ott küszködött mögötte, beakadt, majd eltörte kezét, az anyja el kezdett vele ordítani, aztán amikor látta, hogy nézem, mézesmázos hangra váltott, de még akkor is a gyereket hibáztatta. Én nem tudtam szóhoz jutni, Melinda pár hónaposan a hasamon aludt kenguruban, lenyeltem, amit mondtam volna neki. De az olyanokra rá szoktam szólni, akik pl. piroson viszik át a gyereküket: "Asszonyom/uram, aztán majd én tanítsam meg neki az iskolában, hogy ez tilos, és az iskola lesz a hibás, ha a gyereket elüti az autó, mert piroson szaladt át?!"
És amikor látom az agresszív fejű és hangú csak biológiai értelemben vehető szülőket, már előre irtózom a gondolattól, hogy pl. hogyan fogok a gyerekének megtanítani egy olyan játékot, amiben pl. együttműködésre van szükség.
Az egyik osztályomba járt egy kisfiú, aki vert a mostohaapja. Hónapokba telt, amíg ki tudtam csalni a sarokból, hogy játsszon velünk. És olyan boldog voltam amikor láttam, hogy élvezi, bevállal egy kiszámolót vagy játékkezdést. De most bele se merek gondolni, hogy mi lehet vele.

Jaj, nem akartam ilyen szomorúkat.

Gyönyörű a nyuszis kép! Én is, én is... nem soká.

Melinda jól van már, láza volt, homlokon mért 38,2, napokon át hőemelkedés, plusz ez a meleg, kész voltunk teljesen. Most Apja sétáltatja. Elmentek valami autópiacra, Azért tudok fecsegni itt ennyit.

Kép

Kép

Kép
memme

Nézem, hogy nem írtam:

Tünde, örülök, hogy végre jobban vagytok! :)

Én neked is Emano, látod, nem hiába volt a biztatás. Tudod, hogy Györgyi mit őssze nem igyekezett, hogy megtartsa a tejét, mert Jázmin is sokáig nem akart szopizni? Én nem tudok ezekhez hozzátenni, csak azt látom, hogy nagyon sokat számít az akarat. Ügyes vagy! :)

Kép

Kép

Kép
memme

Memme, kedves vagy, hogy érdeklődsz.

Nekem 3 hete 5 perces fájásokat mért a ctg, de nem éreztem semmit, úgyhogy hazajöttem simán a kórházból, a szülésznő aggódott csak nagyon, én egyáltalán nem. Viszont beültette a bogarat a fülembe és aznap este éreztem, hogy elkezdek szülni, voltak rendszeres fájásaim, aztán egyszer csak elaludtam és utána hirtelen reggel lett és semmi folytatás.

Múlt héten meg a nővérem mesélte, hogy neki szülés előtt 2-3 nappal elnehezedtek a végtagjai, mintha +50kilót cipelne, stb, na erre másnap egész nap éreztem, hogy elnehezednek a végtagjaim, gondoltam mindjárt szülni fogok tényleg, de este simán elaludtam, és másnap megint semmi. Csak pszichésen éreztem, amit akartam érezni..

Tegnapelőtt pedig ismét rendszeres, 10 perces összehúzódásokat mért a ctg, de én nem éreztem fájdalmat, ez is csak jósló volt. De már nagyon várom, hogy elinduljon a szülés. :) Rendszeresen keményedik a hasam, de semmi több. Naptár szerint már szülhetnék, de az ultrahang szept 5-10 közé datál, úgyhogy járok szépen ctg-re és rendezgetem a gyerekszobát. A kórházi csomag a kocsiban van, ha bárhol elindul a szülés, nem kell hazajönnöm csomagolni, és 2 hete kikészítettem a férjemnek azt a ruhát, amiben haza akarok majd jönni a kórházból. :)

Csak a rokonság kezd az agyamra menni, mert napok óta két óránként felhív valaki, hogy megkérdezze, hogy szülök-e már. Pedig már ezerszer megígértem mindenkinek, hogy rögtön szólni fogok..
zill

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet: