A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2007 májusi babák

Ilda!

Az elején én is pótoltam tápszerrel. Én úgy csináltam, hogy először mindig cici, aztán ha nem volt elég adtam tápszert, vagy lefejt anyatejet. Igazándiból rendszer nem volt benne, mert hol éjjel pótoltam, hol délelőtt, hol délután, mikor kellett. 1 nap kb 2X kellett. Aztán elhagytam a tápszert, s csináltam azt, hogy mindkét cicit odaadtam egy-egy etetésnél, s gyakrabban, mint 3 óra, s tényleg beindult a gyakori szpoitól. Szerintem próbáld még ki egy kicsit, hogy sűrűn mellre teszed, ha kell, mindkettőre. Én nagyon nem akartam a tápot, én is attól féltem, hogy leszokik majd a ciciről. De az állítólag -a szopis tanácsadók szerint- nem jó taktika, hogy kihúzod a kaják közti időt, mivel minél több inger éri, annél több tej lesz. És ugye a tej jelentős része a szopás alatt termelődik, nem az evések között, mert a cici "nem tejraktár" :-)

Próbáld még ki, hogy egy pohár vízbe teszel 1 evőkanál almaecetet, s viszonylag éhgyomorra megiszod, egy nap 2-3X. Nekem beválik, ha iszom. És egy barátnőm mesélte, hogy 4-5 napig nem kakilt a kisfia, s ő is kipróbálta az almaecetet tejserkentés céljából, s azt vette észre, hogy reggel megitta, du-ra lett kaki. Azóta mindig iszik, ha nincs kaki. Én nem vettem észre ilyen összefüggést, de könnyen elképzelhető, hogy arra is jó.

Vagy hívj fel egy szoptatási tanácsadót, a Liga honlapján találsz neveket, sokat tudnak segíteni. Egy barátnőm egyébként azt csinálta a 2 hónapos gyerekével, hogy kész, letette a tápot, addig adta, s befeküdt a gyerekkel a nagyágyba, s egész nap egyik ciciről a másikra tette. Ez nem volt könnyű, s neki ráadásul több idő is kellett, hogy beinduljon, de meg lett az eredménye. Én mindig hívtam Őt ha már épp feladni készültem, hogy "jaj, itt hal mellettem éhen a babám"
Szóval ne add fel, hátha nem kell a tápszer, eddig is tök jól volt tejed!

Jó éjt.
ági_bp

sziasztok!

Dori örülök hogy jobban vagytok.
Nagyon nem tudok most reagálni mert fáradt vagyok. Az evés elég jól megy bár hol kakaóval hol vanílliacukorral van ízesítve a tápszer. Kép Kép Kép
KépKép
rena10

Ilda, még az jutott eszembe, hogy nekem azt mondták, hogy amit én ki tudok fejni, a baba annak kb a másfélszeresét még ki tudná szívni. Ha Te még 50et kifejtél, akkor volt még tejed, sőt ő még többet ki tudott volna szopizni elvileg. Nem lehet, hogy más baja van, nem tetszik valami Neki, nem fog megjönni, vagy ilyesmi?
ági_bp

Bringa, az előbb böngésztem a wiw-en, és belefutottam tündér kicsi lányodba. Megnézegettem a képeit és láttam, hogy Te ugyanabban a kórházan ugyanannál a dokinál szültél mint én, csak 2 hónappal korábban :lol:
Itt is laktok a környéken?

Csilla
Vendég

sziasztok anyukák!

már régóta olvasgatom a hozzászólásokat...
most viszont a tanácstalanságom vezetett ide...
a kisfiam Keve Álmos pár nap múlva három hónapos és mintha fogzási tünetei lennének kb. egy hete....nagyon nyűgős, sírós, nehez alszik el, nem tud nyugodtan aludni, folyik a nyála és persze rágcsálja az öklét vagy szopizza az ujját...
ti nem tapasztaltatok hasonlókat?
üdv
orsi :oops:

orsizsálya

Sziasztok,

Megjottunk a Balcsirol. Klassz volt minden...kiveve Ricsike eteteset, mint azt mar irtam is itt parszor a nyaralas alatt.
Orsizsalya: nalunk detto ugyanez a van. Nyaladzas, okolragas, de olyan szinten, hogy neha mar oklendezik ugy ledugja az ujjait, nyugos, hisztis kajanal......szoval en sem tudom mi van. Ilyen koran nem lehet meg fogzas!!!! Nem???
Es most az utobbi 2 napban hajnali 4-kor kelt :? elszoktam en mar ettol!!! Meg ugy sir neha, hoyg az hihetetlen...azt hiszem most latom, hogy elkapattuk es orokke a karunkban volt, magatol most mar nem tud elaludni, pedig volt egy ido amikor ez ment es sir, hogy vegyuk fel! Jovo hettol kicsit kemenyebbnek kene lenni!! :shock: :oops:
Ja es kepzeljetek el rakapott az oldal fordulasra, de mindig elakad egy ponton, es beduhodik, sir. Aztan ha sikerult onnan mar nagyon ugyesen hasra fordul, persze az egyik kez maga alatt marad, azt meg nem tudja kihuzni! :) Es ami meg cuki, hogy hatan fekve kuszik hatrafele!!!! :lol: Ma a jatszoszonyegen jatszott, mi kajaltunk, aztan hallom, hogy sir nagyon. Hat szinte teljesen lemaszott mar, a jatszoszonyeg egyik "lababa" akadt fenn, azert nem tudott tovabb menni!!! :) :)

Dori orulok, hogy otthon vagytok mar Viktoriaval. MInden jot nektek.

Ilda en is potlom a tejcsit, de ugy vagyok vele, hogy 4. honapotol en szeretnek adni neki gyumileveket, es igy mar beletorodtem. :( Nalunk is a reggeli szopi kivalo, meg az esti 2 cicis...napkozben is mar 2 cicibol adom es a kovetkezo etetes meg tap. Nem a legjobb, de mar probaltam mindent es nem lett tobb tejem! :( Ez van.
Viszont most mar sokszor eszik 3,5-4 orankent. De most az etetesektol total kesz vagyok, remelem valtozik ez majd. :(

Rena: Jo ez, hoyg kakaot meg vanilias cukrot teszel a tapba? Ilyen pici babaknal ezt lehet? :shock: Doki mit mond?

Lanyok ma is, meg tegnap is egy kaki nyakos volt. Mar nem emlekszem mit is irtatok errol..ez nagy baj? :shock:

Majd rakok fel kepeket Balcsirol. Pusz mindenkinek.

Kép

Kép
lorcika

Sziasztok!

Lorcika a doki javasolta a nesquik kakaót, a védőnő meg a vanílliacukrot. És így végre eszik mert eddig csak hiszti volt kajálás közbe meg kadonászás. Persze csak keveset teszek bele. Most már délelőtt és délután kap egy kiskanál pempőt / őszikbarack-alma-banán/. A sima baracklé nem jön be neki.
Forgás nállunk is megy egyenlőre csak jobbra. Na megyek fürdetni, később jövök.
KépKép
rena10

Sziasztok ,csak gyors bekukk.
Dóri annyira jó hogy otthon vagytok,végre egy kis nyugalom,ugy látszik hatott az hogy egy egész raj mama izgult értetek,és drukkolt,hogy minden jól alakuljon.
Orsi nálunk is megy a kéz zabálás,nyálzás,hadonászás kaja közben
nyűgösség stb.babucinak alul meg van duzzadva az ínye és elől piros a sok dörzsöléstől gondolom hátul meg fehérlik a fogacska,miért nelehetne 3 hónapos korban fog???simán,nekem 4 hónaposan 4 fogam volt,szerintem ez alkati dolog,kinek hogy.
Tegnap voltunk apa mamánál,Martin egész nap vigyorgott ,be nem állt a szája,csak akkor volt nehezen kivehető amonológ amikor mindkét keze a szájában volt és úgy mondta :D :D :D
azonnal levett mindenkit a lábáról,dobok képet aztán robogok,ma csináljuk az üzletet szépre,falat fogok batikolni,meg hungarocel szegőt ragasztani,majd csinálok képet ha kész.
szép napot mindenkinek.
Kép Kép Kép

KépKép
riella77

Riella és Lorcika
köszi a visszajelzést, megnyugtató, hogy másoknál is vannak ilyen tünetek....tudjátok én igazság szerint a nyűgőssége miatt aggódtam, mert még mindig kísért a Streptococcus baci "árnya", szóval akkor ezek egyértelmű fogzási tünetek! most derült ki hogy három hónapos koromban már két fogam volt...

Édesek a babáitok!

üdv

orsizsálya

Horilda, nekem is csinált ilyet.
Én azt a tanácsot kaptam több helyről is, hogy ne pótoljak, hanem próbálkozzak tovább. Többször tettem cicire (ahányszor megéhezett), nem fejtem, és mostanra (kop-kop :D ) eszik rendesen. Ha adod neki a pótlást, hamar megtanulja hogy nem is érdemes küzdenie a ciciben maradt nehezen jövő tejért, mert a cumisüvegből/pohárból sokkal könnyebben jön.
És azt is próbáltam, hogy nem várom meg amíg nagyon éhes lesz és sír, hanem amikor még ébredezett akkor nyomtam a szájába és félálomban gyönyörűen szopizott.
Drukkolok, hogy ne kellejen tápiznotok!

Csilla
Vendég

Sziasztok,
Most csak par kepet dobok. Megyek mert enekelnem kell az Istvan a kiralyt az M1-en!! :D :D

Kép

Kép

Kép

Kép

Kép
lorcika

húúúú de pang a topik. :shock: :shock:

képzeljétek Marcikámnak kibújt az első fogacskája! :) :)
nem is nyálzott nagyon, rágta a rágókáit (mind vadiúj, mert a két gyerekem egyik sem rágta semelyiket sem.) tegnap volt 4 hónapos. :)

Lorci,
nagyon jól áll Ricsikének a narisárga. :) ez nem kengurus cucc? :wink:
Vendég

Nahat tenyleg sehol senki!! MIndenki nyaral! :)

Dori de jo, hogy ilyen konnyen viselte Marcika a z elsofogacska elobujasat!! :) Gratula a 4 honaphoz!
Ma volt a vedono es mondta, hogy a nyaladzas, meg okolragas a fogzas kezdete, de honapokig elhuzodhat. Meglatjuk.
Hogy van Viki? MInden rendben?
Ricsikenek a narancssarga cucca a Brendonbol van, de mar kinovi azt is!!! Ugy no ez a kolokmacko, mint a gomba! Mar 68-as rucikban van es azok is lassan kezdenek kicsik lenni. :shock:

Ez a kep meg lemaradt multkor, imadom! :) Allandoan vigyorog ez a kis manoka! :)

Kép

Kép

Kép
lorcika

Lorci,
kettecskén csevegünk. :) nekem vmi hasmenéses vírusom van éjjel óta..remek.. :roll: :roll: :roll: :roll: :?

Marci is 74-esekben nyomul. Köszi, Viki jól van.. dobok kh-as képet. :)
Kép Kép

a képeken is látszik milyen kis jókedvű volt. :D
Vendég

Sziasztok!

Már párszor irtam nektek,de inkább a juniusi topikba irogatok.

Olvastam hogy többen gondolkoztok mikor legyen fülbevalójuk a csajsziknak. Én kilövettem neki már 5 napja. Ugy hallottam jobb előbb mert most még csak ijedtség van,de később már fájhat is nekik. 1 perc volt az egész,és semmi gond nincs vele,igaz még nem cseréltem ki az igazira. amugy mi is májusi babók vagyunk,pedig csak juniusban vártuk és még mindig picurkák vagyunk.

jelenleg 4 kg a kis Lizám és ez már haladás.....nagy cirkuszok árán eszünk most már csak tápot.

Az é lánykám is nagyon nyálzik és mindkét öklét bele akarja tenni aszájába.

Sziasztok : Rita Kép Ez a kedvenc fotóm most a mi kis manónkról.

Kép
bóbita3

Szép ez a Liza lány. Tényleg pindurka. Sok étvágyat küldök neki, neked meg Bóbita kitartást! Olvasom hogy most csak várakoztok, meg híztok, ahogy a lányzó engedi. Amúgy ahogy elnézem, csodaszép mosolyokat tud produkálni!!!

Viki is kész tündérke. Csoda ahogy viseli a dolgokat! Neki is gyógyulást kívánok!

Mi is megyünk ma dokihoz, Noelkém szeme gyulladt:( Nincs összeragadva, febóne tudja mi ez...

Márti

Kép
horpika

febóne=fene tudja:)

Kép
horpika

Agi koszi a tanacsokat!
En mar regota ket cicibol etetem, fejek is ezerrel, de annyira mar nem eleg, amennyi kell neki.
Az eteteseket mar nem valtoztatnam, nem is ker 3-4 oranal surubben, probaltam, meg egy ekkora gyereknek nem is kell surubben ennie.

Szoval nem gaz ez, hogy tappal potolok majd holnaptol - mert most fogy el a fagyasztobol a tej - napi 2-3x, nem csinalok ebbol lelki problemat.

En is hamarosan delelott gyumit akarok majd adni, remelem szivesen fogadja majd.

Kar hogy errol a vedonot nem tudom megkerdezni, mert hallani sem akar errol, azaz 6. honaptol adjak csak mast...

Na leptem, Mindenkinek puszi!

KépKép
horilda

Sziasztok!

Lorcika nagyon szépek vagytok!!!
Dori gratulálok az első fogacskához!!! Dori Viki egyszerűen tündéri el se tudom képzelni hogy lehet megszúrni egy ilyen pici lányt / pedig én is nővér vagyok / de gyereket csakis vészhelyzetben szúrok. Gyönyörű kislány.
Csajok én elkezdtem a hozzátáplálást. Az őszibaracknak még fanyalog, de az alma-banánpüré nagyon bejön neki. És szigorúan kanállal etetem. Nem akarom hogy mindent cumisüvegből egyen. Tovább tart és minden tiszten kaja de nem bánom. Kézrágás, nyáladzás nagyon megy nállunk is. Össze-vissza eszünk. Van hogy simán bemegy a 120 /humanaból annyi kell most neki az előírás szerint/ viszont most csak 60 grammot evett. Majd 23:00 körül óvatosan ölbe veszem és így meg szokta enni szépen félálomba. A súlyát méregetem de a mérleg össze vissza mutat mindent. Mondta a védőnő hogy ne ilyedjek meg ha nem hízik úgy mint eddig mert akkor 1 éves korára hogy nézne ki-szóval majdnemhogy stagnál a súlya.
Picivel mi lehet, nagyon régen nem írt már?! Kép Kép Kép
KépKép
rena10

Sziasztok,

Dori: Viktoria nagyon szep es tenyleg ugy tunik jol viselte a dolgokat! :)
En is tegnap adtam Ricsikenek egy feher husu (vedono javaslatara feher husu) oszobarack levet 2-3 kiskanallal. Nem ugy tunt, mint aki imadja!! :D Nagyon uj volt neki az iz. Ma megint megprobalkozunk. :)

Horpika remelem rendbe jon Noel szeme!

Megyek lanyok, mert rengeteg dolgom van. Meg minidg folyamatosan mosok, vasalok a nyaralas utan. :roll:
Szep napot mindenkinek.

Kép

Kép
lorcika

Lanyok tok jo, hogy Ti mar elkezdtetek a hozzataplalast! :D
Az en picurom most 3 es fel honapos, hihetetlen hogy megy az ido!

Nalunk az van, hogy eleg sokaig elalszik reggel van hogy 8-ig is, ami nagyon jo, igy viszont tizoraira meg nem annyira ehes, hisz nem tellik el annyi ido, az 5 etetest azert tartani akarom.
Lehet hogy nekunk is el kene kezdenunk lassan gyumit enni tizoraira.

Hogy adtatok a gyumit, lefacsarjatok es csak a levet eloszor par kanallal?
En a vedonomet nem tudom megkerdezni, mert szerinte 6 honapos korig csak anyatej. Bar ha kap potlast mostantol, akkor lehet hogy elobb is javasolja, de hat en dontok, en vagyok az anyja.

A tejpepet mikor fogjatok bevezetni?

KépKép
horilda

Cscsi, koszi a tanacsot!
Nem szoktam megvarni mig nagyon ehes lesz, ennek egyszeru oka van, mint az elobb irtam is, eleg sokaig alszik, igy sokszor csak 3 ora telik el, es mar cicire rakom. Viszont ha nem ehes nem eszik, elhuzza a fejet.

Szoval ha hagynam sokszor csak 80-100-at enne, ha van annyi ciciben, aztan nem fejlodne rendesen, mint a mult honapban.

A kovetkezo evesnel - 5 korul - ismet cicivel kezdjuk - mint mindig - es ha nem eleg, akkor csinalok egy keves potlast. Remelem nem viseli meg.

KépKép
horilda

Sziasztok!

Lorcika az őszibaracklének balázs is fanyalog de a reszelt alma ízlik neki, meg az alma-banánpüré. Ma megint össze-vissza ettünk. Reggel este eszik rendesen de egész nap 60-80 grammokat eszik csak. Jövőhéten megpróbáljuk a tejpépet is.
Holnap megyünk csípőszűrésre nagyon izgulok, megmondom őszintén nem volt mindíg rajta a terpeszbetét.
KépKép
rena10

Sziasztok!

Lorcika az őszibaracklének balázs is fanyalog de a reszelt alma ízlik neki, meg az alma-banánpüré. Ma megint össze-vissza ettünk. Reggel este eszik rendesen de egész nap 60-80 grammokat eszik csak. Jövőhéten megpróbáljuk a tejpépet is.
Holnap megyünk csípőszűrésre nagyon izgulok, megmondom őszintén nem volt mindíg rajta a terpeszbetét.
KépKép
rena10

Sziasztok!

KépKép
rena10

Sziasztok,

HUlla vagyok lanyok.Ricsike 4 hetes kora ota vegig alussza az ejszakakat, erre ma fel 3-kor sirt. Felmaszott az agy vegebe es nem tudott tovabb menni. Megitattam, ringattam, de nem akart visszaaludni, aztan szopi es bealudt. Aztan negyed 5-kor megint sir...bemegyek hulla almosan, de addig is alig aludtam valamit, ekkor hala az egnek ringatasra elaludt. Aztan 6 elott 10 perccel kelt, most meg megint alszik, bar mindjart kel! nem tudom mi van!!!!! Vagy az, hogy tenyleg mar nem tud tovabb kuszni es felebred....vagy a foga??? Cuppogott es tomte az oklet a szajaba. Vagy meleg? Vagy MIIII?????? ! utam fel orankent rohangaltam be es ha kellett lentem huztam, mertmaszik el. Nem akarok forditott gyereket, hogy sok mas baba ilyen korban alszik vegre rendesen, o meg kezd felkelni ejszaka????? Na neeeeeeeee!!!!!! :shock: :shock:
Ugyhogy eleg almatag vagyok, remelem kovetkezo ejszakank jobb lesz. Bar mostanaban 4 korul ebred. :( Bar az meg mindig jobb mint fel 3!!!! 3 honapos korara megkergult ez a lurko?? :) :)

Rena: Nekem a vedono egyenlore csak az oszit mondta, mivel meg csak most 3 honapos, de hat mar sokszor unja a tapot. Meglatom majd kiprobalom-e az almat.
Remelem minden rendben lesz csiposzuresen.

Na megyek kavezok ezerrel!

Kép

Kép
lorcika

[quote]! írta: utam

Ez 4 utan akar lenni!!!!! :D :D

Kép

Kép
lorcika

Lorcika!

Hát szerencsés vagy! Az enyimnél az a ritka, ha csak egyszer kelt éjjel! Volt már olyan is, hogy egész éjjel fesztiválozott. Csak reménykedek, hogy kicsit javulni fog mostmár, jelek vannak. Ez egyébként nem panasz, és ezt vállaltam, mikor teljesen komolyan vettem az igény szerinti szoptatást. És bizony mikor megugrik a fejlődésben, és több tej kell, néha óránként kér enni. Mondjuk ez szerencsére ritkán van. És pont ezért, mert így etetem, nem is kíván mást. Még játszócumit sem. Biztos gondolja, minek neki hamisítvány, mikor az eredetit bármikor megkaphatja. Azért cumival néha kísérletezgetek, mert néha rábíznám a nagynénjére, ha mondjuk mennék valahova párommal kettesban, és akkor nem fog ártani, ha a cumi kéznél van. Ugyanígyvagyok a cumisüveggel is. Én majd csak félévesen kezdek hozzátáplálni.

Hasifájósságának hál istennek vége Noelnek, de a kaki még mindig gond. Szeme javulgat:)

Szépek ám a srácai mindenkinek. Mostmár rászólok apára, segítsen kicsinyíteni a képeket, tennék fel én is:)

Márti

Kép
horpika

Horpika: Persze tudom nincs okom panaszra, hisz sok baba meg ilyenkor is ejjel felebred enni. Csak hat ugye megszoktam mar a jot :D es nem orulnek neki ha most kezdene felebredni ejjelente!!!! Lehet, hogy ehes?? Most kiszamoltam olyan 130 korul kene ennie...de hat tapbol is 120-at alig birok letuszkolni neki, ugy vagyok, ahogy Rena, sokszor napkozben 70-80-akat eszik csak. 2 cicibol is max 110 jon ki, ahoyg lemertem. Hmmm...nem tudom, megtomni sem akarom, hisz nem minidg kell neki kaja.
Nalunk nincs cumizas, egyedul akkor amikor leteszem aludni...persze o felebred, mert nem ringatja mar senki es almosan sir (megszokta o is a jot, hogy ringatom), akkor adok neki cumit es sokszor attol megnyugszik es elalszik. Maskulonben nem erdekli, en meg nem is probalkozom.
Az igazsag az, hogy en mar adnek neki tejpepet, meg gyumit, mert unom ezt a tapozast, szopatatasi nyugot...de hat meg csak most 3 honapos! Meg anyatej a legjobb, amig van addig kene szopiztatni valamennyit. De 4. honaptol mar lehet hogy adok neki mindent.

Hol vannak a tobbiek? Bringa, Bogyra, Gabibaba, Stella, Melcsi, Pici? Mindenki most nyaral? Adjatok eletjelet!!!!!!

Kép

Kép
lorcika

Lorcika

Lehet ám hogy csak lusta vagyok reszelgetni, pürésíteni:) De őszintén, én örülök, hogy tudok neki tejcsit adni, és van elég. Sokan tiszta depisek hogy nincs, meg kevés. Nekem van elég, hát akkor kapja ezt, barackot meg tejpépet meg minden ilyesmit ehet majd amennyit akar. Tejcsim most van. Meg tudod én kiskoromban allergiás ész aszthmás voltam. Azt mondják, ezek ritkábban jönnek elő, ha az anyuka szoptat. Hát reménykedem, hogy a gyerek kikerüli, vagy kevésbé lesz ezekre fogékony, mint én voltam. Én sajna nem tejcsis, hanem tápis voltam. Anyám hallgatott a védőnőjére... Mekkorát változnak a dolgok, az enyim pont azt mondja, szoptassak míg lehet.

Tápszeresnél asszem már írtam, hogy korábban, 4 hóstól már szoktak hozzáetetni. 3 hósan tényleg picit korai lehet. Én amúgy csak kórházban méregettem, mennyit eszik. Itthon 2 hetente megyek leméretni. Eddig egyszer volt gond, akkor egy hétig nem hízott, oltásnál annyit mértünk, mint egy héttel elötte. De a következő héten megint negyed kilót hízott. Úgyhogy nem aggódom:)
Már fordul hátáról oldalra, egyszer hasra is ment. Ha meg hason van, néha kezét maga mellé szorítja, és tolja előre magát a lábával. Ezt csak hernyózáűsnak hívom:) Neki a mozgása valahogy gyorsabban fejlődik, mint a többi. Nehezen kezdett mosolyogni, gagyarászni. De ma már a boltosnénire is mosolygott:)

Igen, többiek nyaralnak:) Én is azért érek ennyit rá, mert párom rengeteget melóban van, és mikor itthon kaja kész, minden ok, és kölök is alszik, kicsit lefoglalom magam. Inkább ezzel, mint szappanoperákkal:)

Márti

Kép
horpika

kipróbálom, jó-e a vonalzóm:)

Kép
horpika

Grr, miért 8 hós???na megyek, csinálom újra

Kép
horpika

sziasztok!

Lorcika! Nyaralás? Persze: járdaszigetek, fürdőkád, ingyen nyolcadik emeleti panel szauna:-) Sőt! éjszaka, ha jó a széljárás - vagy szélcsend van, a közelben lévő szegedi ifjúsági napok koncertjeit is hallgathatom hajnalig. Szóval jó nyaralásunk van:-( De majd jövőre, mindent bepótolunk.

Stella jól van, igen jó kislány. Stella is igény szerint szoptatott baba, de már régóta végigalussza az éjszakát. Igaz, ebben a nagy melegben nem megy az alvás este 8 tól reggel 6-ig, hanem ilyenkor kb. 4-5 óra között felébred, szopizik és visszaalszik 6-7ig. Cumit szereti, bár nem mindig, hangulatfüggő nála. Bár mostanság az ökle a menő, főleg mikor egyszerre próbálja ledugni mind a kettőt a torkán. Amióta megy ez az ökölrágás, gyömöszölés azóta van, hogy bukik. Cumisüveget viszont ő sem látott már 2 hónapja. Teát soha nem kapott, a vízből cselezve szoktunk adni, úgy hogy cumisüvegből belecsepegtetünk a szájába.

Kezd fordulni az oldalára. Mivel ő nagy súlyú baba, már majdnem 6,5 kg, ezért nem várható, hogy gyorsba menni fog a forgás hasról-hátra majd vissza. Viszont imád ülni, amit nem lenne szabad. Úgy nem szeret ülni, ha megdöntöm, viszont ha kiegyenesítem a hátát, egyből mosolyog és nézelődik, meg gagyarászik. Szóval haláli. Imádja a babaúszást, a merüléssel sem volt gond, pedig én nagyon féltem, mivel ismerősök mondták, hogy általában ordítanak a gyerekek. Hát Stella meg sem mukkant. Igaz az egy óra hossza babaúszás még hosszú neki, ezért kb. 40 percnél el szokott aludni:-)

Én viszont rettentően szenvedek a pollenallergiától. Már nézelődtem a neten, hogy mit vehetnék be, de mindegyik gyógyszerre az van írva, hogy szoptatás alatt nem szabad. Ma olyan gyengének éreztem magam, hogy sétálni sem vittem le a picit.

No lépek, mert most nem jött össze a déli alvás, eddig nyűglődött, mostmár játszok vele egy picit.

Mindenkinek jó hétvégét!
Márti
stella2007

Siker:):)

Kép
horpika

Help!

Miért hozza ki ezt a kort nála, mikor júni negyedikén született? a dátumhoz 2007 06 04 et írok...

Kép
horpika

Horpika: Mar epp kerdezni akartam,hogy 8 honapos Noel????? Az lehetetlen!!!!!!!!!!!!! Elkezdtem gyorsan szamolni es nem ertettem! :D Valami hiba van a matrixban! ;)
Teljesen megertem,hogy szoptatsz. Ha nekem is lenne tejem dogivel nem torodnek hozzataplalassal, de sajnos nem no a tejcsi az o igenyevel egyutt!!! En most egyenlore baracklezek...bar nem izlik neki nagyon, szoval lehet nem eroltetetem. Marad a tejcsi, meg a tap...aztan majd meglatjuk.
Annyira edi most total egyedul aludt el az ujjacskajat szopizva. :) Ahogy olvastam ami jeleket produkal siman fogzas lehet. Anyum azt mondta, hogy novemernek es nekem is 4 honaposan mar kibujt az elso. MOst meg azt olvastam ez akar orokletes is lehet. Nyaladzik, ragja a kezet, meg amig be tud meg tomni a szajaba, tobb a kakija, kevesebb az etvagya. Csak eppen ez meg eltarthat akar honapokig is!!! :shock: Ajaj, szegenykem!
Ma amugy eleg nyugoske. Illetve vigyorog, meg gugyoreszik, de nagyon le kell kotni a fiygelmet, maskulonben csak nyafizik.
A fordulas eleg jol kezd menni, de a hasra fordulasnal persze a kezecske bent ragad! A legujabb, hogy ha fekvohelyzetbol felultetem a kezet fogva, egybol felnyomja magat es felall!!!! :D Ugyibogyi! :)

Stella: de klassz lehet a babauszas. En vinnem, de azt modnjak hogy nagyon meg kell nezni az uszodat, mert nagyon sok fertozest elkaphatnak a babak...ezert vacilalok. Meg a kis horpadt mellkasa miatt is. OKe elvileg nincs gond, de hat a tudovel lehet gond ha gond van, meg a szivvel...nem tudom az uszas ilyen pici korban jo otlet-e. Idosebb korban mindnekepp kell, hogy erosodjenek a mellizmai.

Na megyek, mert felebredt.

Kép

Kép
lorcika

Sziasztok!

Horpika, nálunk is hasonló a helyzet. Én is igény szerint szoptatom, és nekem is ébred éjjel, és esküszöm azt érzem rajta, mikor felébred, hogy rögvest éhen hal ha nem kap cicit, legalábbis úgy cuppan rá :lol: Nehezen tudom elképzelni, hogy kibirná reggelig. Nekem sem fogadja el a cumit. Ami érdekes, hogy néhány napos korában kapott cumit, úgy szívta, hogy csak néztünk ki sem esett a szájából olyan ügyesen tartotta meg, aztán egyszer csak nem kellett. Én pótoltam egy darabig, cumisüvegből kapta, s egyszer csak azzal is olyan "ügyetlen" lett, vagy nem akarta, nem tudom, de hál Istennek, hogy azzal lett ilyen, s nem a cicivel. Mikor az a nagy meleg volt, próbáltam vizet adni Neki, de nem kapta be a cumisüveget, kanállal sem kellett. Úgyhogy nem is próbálkozok azóta. Néha, mikor hajnalban megébred, s előtte szopizott nemrég, s tudom, hogy csak cumizni akar a cicin, akkor néha érzem, hogy jó volna ha olyankor elfogadná a játszócumit, de hiába próbáltuk más fajtákkal is, nem kel. Kész. Van nekik eszük :lol: Képzeld nekem azt csinálja mostanában, hogy addig nyafog az egyik cicin, míg át nem teszem a másikra, s nem csak akkor ha abban nincs elég, csak éppen valamiért a másik kellene. Létezik, hogy már "tudja, hogy kettő van belőle"?? És úgyis megkapja. Kis rafkós. Mi lenne ha 3 lenne? :lol:
Tényleg nagyon pang a topic. Olyan furi. Annak idjén egy nap alatt simán megtelt egy oldal. Azért jó nyaralást, akik ezt teszik.
Üdv Mindenkinek.
Ági
ági_bp

Ági

Pontosan. Enyim is kettőt szeretne élvezni, lehetőleg egyszerre! Enyim sem kér semmit tejcsin kívül. A cumit néha próbáltam, öklendezve köpi ki...

Kép
horpika

Sziasztok!

Nagy a pangás errefelé. Én is megyek eszek gyorsan amíg gyönyörűm alszik. Kedvenc kajája a sütőtök lett. Már fordúl oldalra és nyúl a játékok után is. Voltunk csípőszűrésen azt mondta a doki hogy kicsit kötött de ezt szépen kinövi majd 3 hónap múlva kontroll addig a terpeszbetét használata javasolt. Sok babát visszahívtak 1 hónap múlva. Kép Kép Kép Kép Kép
KépKép
rena10

Latom, tobben elkezdtetek a hozzataplalast 3 honapos babaknal, ugyhogy en sem hallgatok teljesen a vedonomre, hogy csak 6 honapos kor utan szabad.
Bar amugyis akartam elobb adni gyumit...de igy jobban merek. :D

Jajj faj a fogam, aaaaaaaaaaaa!

Puszi Mindenkinek! Kép Kép Kép

KépKép
horilda

ilda, hol vetted ezt a habszivacs cuccost, amin elina fexik? én is szeretnék ilyet, mert gondolom, nem szöszölődik és könnyű takarítani.
Vendég

stella, homeopátiás szert nem akrsz megpróbálni? azt biztosan szabad szoptatás mellett is.
Vendég

Sziasztok!

Doo, tényleg jó ez a fajta "szőnyeg", nekünk is van. Nekem azt javasolták, hogy jobb az a fajta, amin egy nagy betű, vagy egy nagy szám van, ill. van olyan is amin 3 viszonylag nagyobb szám, stb van, mint amin állatok, stb, mert azok sok-sok kicsi darabból állnak, és nemsokára nagyon ügyesen kipiszkálják őket, s az életveszélyes. Volt egy ismerősöm, aki celluxal ragasztotta össze alulról, különben állandóan kiszedte a kisfia, s nem győzte azt figyelni le ne nyelje, pl a szemét a dinoszaurusznak.
Képzeld beszéltem egy szopis tanácsadóval, s végül arra jutottunk, hogy most elhagyom a tejet és a tejszínt, aztán meglátjuk.
Na, mennem kell, éhes a leányzóm.
Szép napot Mindenkinek!
ági_bp

Jó reggelt!

Megjöttünk Balcsiról, nagyon jól éreztük magunkat.
Az itthoni rendünk picit felborult. Velem aludt a manócska és így többet fenn voltunk éjjel, nappal is keveset aludt, úgyhogy én néha ki voltam már purcanva.
Strandultunk, sétáltunk, átkompoztunk Tihanyba, ott meg felültünk az elektromos kisvasútra, azzal mentünk fel az Apátságba. Ott nézelődött, ahogy utaztunk, nagyon cuki volt. Fotók, képek lesznek, csak még fel kell töltenem a gépre őket.

Emmácska nagyokat nevet már, próbálgatja a hangját, olyan macskás nyávogás tudjátok. De tök tetszik neki a hangja. Már elkezdte nézegetni a kezét is:)
Nyáladzás, ökölrágás nálunk is van.
Már többször megfordult hasról hátra. Vicces, leteszem hasra és mire visszamegyek már a hátán fekszik:)

Röviden ennyit rólunk.
Dóri, jó, h. akkor hazamentetek már, jól van:)

Lorcika, hidd el, nagyon jó a babaúszás. Sokkal jobb lesz a mozgáskordinációjuk és az immunrendszerük is erősebb lesz. Olyan helyet kell keresni, ahol a medencét csak babaúszásra használják. Ezt fontos megkérdezni, mert különben tényleg összeszedhetnek bacikat.

Most nyomom a bérmosást:) annyi van.
Meg takarítanom is kell.

Majd jövök.
Csók Mindenkinek, az Újaknak is!

Kép
niki30

Sziasztok,

Welcome back Niki! :) Orulok, hogy jo volt a Balcsinal! :)
Ne is mondd nekem meg minidg van vasalni valom, mert ugye hetvegen mi mindig csavargunk, mult heten meg volt ugy, hogy alig szaradtak, a ruhak!!!!

Lanyok nekunk az ejszakak erdekesek. Ricsike alszik tovabbra is jol, csak eppen almaban elmaszik mindenfele, keresztbe, vagy az agy vegebe, es mikor mar nem tud tovabb kuszni, akkor felsir. Van amikor vissza tudom ringatni, de van ugyhogy meg szopiztatom. Mult ejjel meg felebredtem orankent es atmentem a szobajaba eligazgatni a gyereket!!!!! :lol: Apjuk meg nathas vagy allergias, meg nem tudjuk igazan, de egesz ejjel orrot fujt, szoval jo kis ejszaka votl!!! :? :)
Cicuka meg ma eleg sokat alszik, amikor meg fent van, egesz nap mosolyog, nevet, beszelget. Nalunk is az van, hogy mar sikongat, ami nagyon tetszik neki, be nem all a szaja!!!
Niki nagyon ugyes Emma ha mar hasrol hatra fordul!! Ricsike meg csak hatrol hasra fordul es mar a kezet is nagyon ugyesen kiszedi, aztan ha a hasara fordul, boldogan elkezd beszelni!!! :)

Na megyek, lehet elkezdem sutni a husikat ebedre...bar meg vacilalok, mert tuti akkor fog felebredni amikor elkezdem a muveletet!!! :-o

Szep napot.

Kép

Kép
lorcika

Agi, Doo, mi most kertuk el parom noveretol ezt a szonyeget, meg nem veszi ki a reszeit, addig gondoltuk mi is, mert negyon szeret a nappaliban lenni, ha pihizunk tv-zunk, es igy megsem a foldon van egy pleden.

Aztan ha mar huncutkodna rajta, akkor jol hangzik amit Agi irt, majd veszunk olyat. :D

Csajok Elinam 12 orakat alszik ejjel, szoval reggel 8-9-ig, ezt nagyon elvezem! Igy csak 4x eszik nappal, de olyankor 180-200-akat.
Persze delutan este potlassal. Nem okozott hasfajast, vegulis a tobbseg anyatej maradt.

Na pussz Mindenkinek, parom itthon van szabin ma, igy most nem idozok itt sokat, csak bekoszontem.

KépKép
horilda

Elinam meg nem kuszik, bar hason azert odebb igazgatja magat, de nem fordul meg, pedig ilyenkorra mondjak.

Viszont allandoan a fejet emelgeti a babakocsiban, a kisagyaban, szoval mikor haton van, mintha fel akarna ulni, aztan begurul, hogy nem megy neki, olyan edes! :D

KépKép
horilda

Ilda: Tok jo, hogy ilyen sokat alszik Elina!! Ricsinek eddig 10 ora volt a max....de mostanaban 7-8 orakat huz "csak"!! :D :D
Ma egesz nap alszik!!!!! :shock: Nem tudom mi van, de felkel enni..max egy kicsit meg fent van forog, nezelodiik, aztan beajul!!!! Megint front jon..van?
Mi egy sima kis jatszoszonyeget vettunk neki, egy kis varoska van rajta, az elenk szinek tetszenek neki, mindig nezegeti, amikor hason fekszik rajta. :)

Na felebredt a kis lurko.

Kép

Kép
lorcika

Ma voltunk koponya-has-csípő ultrahangon. Minden ok:) Védőnőhöz is beugrottunk. Kezdődik a fogzása. Még nem jön, de kezdődik: Nyáladzik, rágja az ujjam:)

Lorcika, enyim már tegnap is ezt művelte, aludt, evett, pár perc fent, és megint aludt...

Nekünk is ilyen habszőnyeg van, nekünk gyümölcsös:)

Márti

Kép
horpika

Hol vettetek ilyen habszivacs szonyeget?

Kép

Kép
lorcika

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet: