A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Gyermekek / magzatok kor szerint » 2007 tavaszi babák

hogy megváltozott Gergő :shock: látom már a haja is nő :lol: :wink:
nagyon huncut :lol:

mazsi+Lea

KépKép
mazsi*

igazi sármos kislegény :lol: :lol: :lol:

mazsi+Lea

KépKép
mazsi*

hali! Jól eltűnt mindenki! :shock: Mazsi, köszönjük a dicsérő szavakat, így legalább nem gondolom, hogy Gergő képe volt ennyire riasztó.

babaúszás: akkor gondolom egy kicsivel 10 előtt találkozunk a Pólus Hotelban. :roll:

Ma jó nyűgös du-unk volt, és most épp bömböltetem, mert nem aludt el....nehezen ér véget ez a mai nap. :(

Ruha az esküvőre: nekem a megváltozott paraméterek jelentősen leegyszerűsítették a "Mit vegyek fel?" kérdést, ui kb. két ruha jött szóba. Vásárolni nem vagyok hajlandó "Minek, ha úgyis MINDJÁRT :lol: olyan leszek, mint régen" alapon. Persze ezt az álláspontomat majd valószínüleg felül kell bírálnom, de egyelőre még remélek... :wink:

na, megszántam, újabb kör altatás... :( pontosabban :x
Vendég

Mazsi,
A cipővásárlás nekem sincs benne az első ezer dologban, amit szívesen csinálok. Általában bemegyek a boltba és megveszem az első cipőt, amit fel tudok cibálni a lábamra. Ezért is csoda, hogy most nyárra van kéééét cipőm. Nem is emlékszem, mikor volt ennyi egyszerre. :D Én leginkább a mezítláb rohangálást szeretem. :)
A ruhával kapcsolatban is egyet értek az előttem szólóval. Egy esküvőn a menyasszonyt szokás nézni. Aki meg nem őt, az pedig Leát fogja. Rád sem fognak pillantani, csak annyit mondanak, hogy milyen csinos vagy. :D

Pann,
Ha tényleg tervezed kis különbséggel a másodikat, (esetleg egy harmadikat is írtál már), akkor az a mindjárt nem mostanában lesz. :twisted: Lehet, hogy az a két ruha addig nem tart ki. Persze beszélek én, akinek életében nem volt elfogadható ruhatára :wink:

Az Pólus Hotelbe megyünk mi is. Próbálunk odaérni 10 előtt Ágiboldival. Amolyan tájékozódási vak vezet világtalant dolog lesz, úgyhogy ha nem vagyunk ott, a nőcit nehogy engedjétek lelépni! :lol:

Azt hiszem, lezártnak tekintem hamarosan az első fél év legnyüszisebb napját. Nem szeretném ismételni. Nem sír, csak nyüszít, akármit csinálok, egy mosolyt nem tudok kicsiholni belőle. Elég frusztráló. Szerintem Szabi megérzi, amikor nem minden 100%, és kiborítja...egy depire némileg hajlamos egyénnél, mint én, ez nem épp a legjobb kilátás.
Persze tudom, hogy amiatt volt, hogy féléves növekedési ugrás volt vagy a foga... :lol:

Kép KépKép
lorca

Pann,
Gergő olyan vidámka, jó látni! Ha már letöltötted a képeket, rakhatnál fel még néhányat :D

Kép KépKép
lorca

csajok a TGYÁS 168 nap hétvégéstül, ünnepestül vagy 168 munkanap?nem mindegy :wink:

mazsi+Lea

KépKép
mazsi*

Nagyon szépek ezek a gyerekek tényleg. Lea a kis nevetős. Mindig ennyit nevet? Zsófi nem mosolyog túl sokat, hanem mindent szemügyre vesz és mindenre rácsodálkozik. Persze azért nevet is és mosolyog is, de nem állandóan. Pl. idegenekre szinte sosem. Őket csak érdeklődve figyeli.
Gergő meg úgyszintén nagyon helyes. Tényleg sokat változott.

Sok sikert az úszáshoz!

Még azt akartam kérdezni, hogy babakocsi pozícionálással hogy álltok. Én még mindig teljesen fekvő pozícióban tartom (néha hason Zsófi, Beni után szabadon(Ria, kösz az ötletet, Zsófinak is bejött)). Lehet esetleg már picit emelni? Vagy ki hogy van ezzel?

KépKép
bozotka

Sziasztok!

Bozotka! Szerintem már nyugodtan emelhetsz rajta! Mi a 4. hónap óta félig emelve sétálunk.

Lorca! Szívesen teszek még fel képet, de úgy utálom a kicsinyítős proginkat, mert egyszerre csak egy képet lehet átméretezni, így egy kicsit időigényes. :(
Vendég

jó reggelt!

aludtunk az éjszaka!!!!az elalvás kicsit nyűgös volt a dög meleg miatt 30°C a lakásban :shock: de azután 5ig aludt f6ig azért hagytam dumálni ,kajcsiztunk és aludtunk még egyet f8ig :lol:

Lea tényleg egy kis vigyorix :lol: az idegenekre is fülig érő szájjal nevet csak ne hajoljanak túl közel és ne beszéljenek hangosan hozzá. :shock: :lol:

babakocsi
én kb 3-4 hete megkrdeztem a védőnőt h lehet-e már emelni rajta ő rávágta h igen persze de nem győzött meg úh néhány alkalommal volt már félig ülő helyzetbe állítva (Leának nagyon tetszett) de inkább nem kísérleteztem majd hétfőn megyün ka dokinőhöz és megmutatom a járgányt mit szól hozzá.Addig is hason ill háton sétafikálunk mi is.

Tegnap óta újra hasrafordul és most a babakocsiban is próbálkozik :shock: :lol:

Most mgyek reggelizem vmit aztán megetettem kis csemotámat is :lol:

talán ma készen lesz az autó :shock: :lol:

mazsi+Lea

KépKép
mazsi*

én azért bizonytalanodtam el mert mindenki azt mondtah a míg nemül stabilan magától nem szabad ültetni a babakocsiban sem :shock:

mazsi+Lea

KépKép
mazsi*

nemül= nem ül :oops: :lol:

mazsi+Lea

KépKép
mazsi*

Sziasztok!

Olyan jó, hogy együtt mentek úszni. Sajnos nekem bkv-val nem lenne egyszerű a Pólust megközelíteni, na meg mi jártunk már 3 hónapot úszni, így szeptembertől a haladó csoportban folytatjuk, de azért jó lenne olyanokkal járni, akiket ismerek.

Bozótka,
Én első fokozatba fölemeltem már a babakocsit, így jobban kilát és ha elaludni menet közben, akkor visszadöntöm, amúgy az autósülésben is félig ülő pozícióban van a gyerkőc.

Ágiboldi,
Így utólag is boldog félév fordulót nektek :D

Mazsi,
Nagyon jók a képek Leáról, mindig ilyen mosolygós?

Pann,
Gergőről is nagyon jó ez a kép :D

Eddig mindenki azt mondta, hogy Gergő milyen jó húsban lévő baba, de ahogy nézem a súlyokat, mi elvagyunk maradva :shock:

Lorca,
Gergő is kezd egyre gyűgösebb lenni, de szerintem ez egyenes arányban van azzal, hogy én is egyre fáradtabb vagyok. Érdekes mód, ha valaki vendég jön, akkor neki mindig mosolyog, gügyög, jókedvű :?

Móni

Kép
móni23

Szépjóreggelt! :)

Mi is aludtunk!

Tegnap már annyira kidőltem! Nekünk is nyíg volt a délután, a szépen leírt napirendem teljesen borult a délelőtti oltás miatt!
A dél előtt két órás alvás megvolt ugyan, de délután sehogy nem jött össze. Már fél 4kor nagyon dörzsölte a szemét, de fél hatig próbálkoztam az altalással és sehogy nem jött össze!
Aztán apa elvitte sétálni, míg én nyugodtan megvacsiztam, de ot sem akart elaludni. SMS-váltás alatt megfenyegettem, hogy ha fél óra séta alatt nem alszik el, akkor jöjjenek haza! Úgy tűnik a fenyegetés bejött, mert a határidő előtt 3 percel elaludt - Linusapu nagyon nézte az órát!

Este s Linussal együtt ágybadöltem én is, (8 óra) valamikor éjfél körül és 4 körül kelt csak, majd 6:20kor végleg :D :) :)
7kor a szemközti koleszban elkezdték nyírni a füvet, amire a lányom azt hitte, hogy az ő altatlására csinálják, ezért fél 9 óta már megint alszik!!! :D

KÉPEK:
még még! :) :)
Olyan jó látni őket! Gergő nagyon édes! Rájuk sem lehet ismerni!

Mazsi: el is felejtettem írni, hogy a vasra azt mondta, a dokinénink, hogy, ha nem megy folsavval, akkor azt ne erőltessem, és adjam, amikor csak tudom, de nem gond, ah párszor kimarad!
(Gondolom a semminél minden mennyiség jobb!)
Lea is nagyon cuki a képeken! A kis képhez képest is nagyon nagyot fejlődött, jöhet még róla is!

nanica

ültetés a babakocsiban: Én is próbálkoztam már párszor, de még látom rajta, hogy nyegle, le le bukik a feje, de nagyon tetszett neki is.

Azt vettem észre, hogy ha félig emelem meg a hátát és a fejét félúton a fekvő és a függőlegesen ülő között, akkor úgy csinál, mintha tovább akarna felülni, mintha az kényelmetlen lenne neki!
Ezt csinálja az autósülsében, a térdemre fektetve, és a megemelt babakocsiban is!
Ha hanyatt fekve csinálja, azt hagyom, hiszem akkor saját maga képes rá, de a félig ülő poziciós nem tetszik! Azt olvastam ez is egyfajta reflex! (Nem tudtam újra kideríteni milyen, dokimamik segítsetek!)

Az úszás miatt duplán irigy! Egyrészt minden héten uszitalitok lesz, másrészt nekünk itt nincs babaúszás, 60-80km-t meg nincs kedvem utazgatni érte!
Esetleg úgy, mint a tornánál, tesztek majd fel ide otthon végezhető gyakorlatokat, mert vízhez szeretném azért szoktatni...

nanica

[url]http://www.informed.hu/?article_hid=95135&highlight_text=babaúszás[/url]

Szerintetek?

nanica

móni23
szerintem nem érdemes a súlyokat összehasonlítgatni...ill ha megteszed, nézd meg ki milyen születési súllyal indult :lol:

nanica
látod? ha Halason maradtok mehetnétek bébiúszásra :lol: :wink:

cikk: logikus amit ír de nem tudom...a mi dokinőnk inkább a fülészeti szövődményekkel találkozik az úszó bébiknél ő ezért nem ajánlja ilyen piciknél.
nekem szimplán azzal van bajom h hiába bébiúszás minden más gyerek szülője úú benne van a vízben... :shock: ki tudja ki mit visz bele :shock: de ez már az én hülyeségem :oops: persze azt megfogadtam h úszni meg kell tanuljon mindenképpen mert én 14 évesen magamtól tanultam meg úszni és a mai napig nem vagyok biztos úszó... :shock: :oops:

szerintem nem gáz ha 1x-1x megdől a napirend persze kicsit nyüszisebbek.
Linus nagyon sokat alszik :shock: melyikőtök ilyen hétalvó? :lol: :wink:

mazsi+Lea

KépKép
mazsi*

Mazsi, Bozotka, de a félig döntöt pozíció az nem jelent ülést. Semmivel sem rosszabb, mint a hordozó azaz autósülés, a pihenőszék, az etetőszék, ill. a hinta. Szerintem egészen biztosan lehet így használni, főleg ha élvezi.
Ja, most látom, már Móni is írta..

Móni, köszi a köszöntést! :) Uszibeiratkozás után még beugrottunk a dokihoz D vitamin receptért, és a helyettes védőnéni kioktatott hozzátápi ügyben, mely szerint nekem kéne főznöm, és nem az üvegeseket adni így nyáron, ill. ha megevett egy egész adag kaját, akkor már eheti is a Danonino joghurtot :roll:

És Zita, ha olvasod, a védőnéni is képzavarban van, mert arra az ijedt felkiáltásomra, h de az tejtermék, azt mondta, h a tápszerben is ugyanaz van, savanyított tej mind a kettő, könnyű emészteni. de nem húzott ám be a csőbe, mert tudom, h a HA tápszer az azért nem csak ennyi..

Szóval Danonino még nem játszik egy darabig...

Ja, és mikor magam főzök, akkor a krumplihoz pl. salátalevelet kéne főznöm... na ha valamiben biztos vagyok, h nem merem megvenni a 6 hónapos gyerek fogyasztására a piacon, akkor az konkrétan a saláta, ami tényleg össze vegyszereződik..

És beszereztük az úszáshoz a papirost, h egészséges és mehet, többiek ne felejtsétek! :)

Mazsi, én végképp paramama vagyok, a fülfájástól én is félek, de a szülők a vízben aggályt kibeszéltem magamból, mert szépen lassan azért konfrontálódniuk kell a világ dolgaival, ez kivédhetetlen. Pl. ha beülünk egy étterembe és az ölemben ül, óhatatlanul összefogdossa az asztalt, aztán lenyalja. Ha szabadra engedném a hipochondriám, 3 percenként szappanos kézmosást tartanék, de nem lehet. Ez nehéz korszak lesz számomra, mert le kell nyelnem, h a gyerek akárhol négykézlábra fog ereszkedni, végignyalja a földet, leejti a maciját, megfogja a buszon az ülést, az üveget stb (erre pl. konkrétan figyelek, h egyelőre ne tegye a kenguruból), de eljön az idő mikor röhejessé válok ha folyton rikoltozok, h semmihez se nyúljon hozzá (szívem szerint ezt tenném, mert én magam is igyekszem nem hozzáérni ha nem muszáj...) Szóval nem tudom ez hogy lesz, de az uszi azért még mindig tiszta egy metrószerelvényhez képest. :D

Kép
Kép
agiboldi

Teszek fel két képet Boldiról, egy olvasóst és egy kölespépreklámot :D

Kép

Kép

Kép
Kép
agiboldi

Hali!

Teljes kudarc a fürdőruha vásárlás. :( Ekkora cicikre vagy nem gyártanak fürdőruhát, vagy mindenkinek ekkora a mérete és már azért nincs! :lol: :lol: Még a Decathlon-ba kinézek jövő héten, hátha. Vkinek van jobb ötlete? :roll:

Ági! Ekkora adag kölespépből mennyit eszik meg Boldi? Nekünk a fele mindig megmarad, úh nekem is jut. (Az almás-barackos volt eddig a legfinomabb, és az anyatejes a legbizarrabb. :lol: :oops:) Gergő azzal bosszant, hogy az ilyen műa elő
És miért van Boldin sapi? Nálatok ilyen jó hűvös van? :roll:

Hülye motoros felverte a végre alvót!:evil: :evil: :evil: :evil: :evil:
Vendég

Lemaradt egy rész: szóval Gergő ezt a műa előkét mindig felhajtja az arcába, így prímán a nyakába folyik az előke egész tartalma. Boldi is csinál ilyet? Tegnap már félmeztelenül etettem emiatt, mert elég volt az egy etetés/egy ruha rendszerből. :(
Vendég

Pann, a válaszok :D : a negyedét se eszi meg, de ez az első próbálkozásom volt, és az arányok miatt... :oops:
Sapi: akkor értünk haza, és csak belöktem a járókába míg elpakolok :D :oops:

Kép
Kép
agiboldi

uszizók, kérünk majd élménybeszámolót! :D

Hálistennek a mai napunk jól alakult. Egészen mostanáig... délután megint aludt egy órát a babakocsiban, majd haza, evés, amit szépen mind kitaccsolt (a tejcsi hígabb része). Újabb evés - rögtön utánna, mert majd lenyelte az ökleit - fél óra elteltével újabb hányás (kijött a tejcsi vastagabb része :( :( :cry: )

Felhívtam a dokinénit, mivel tegnap este is , és ma már kédszer - nem e a rotától van, amit tegnap kaptott meg!
Azt mondta, nem gondolja, szerinte túlette magát, csökkentsem le a szopi idejét és ne adjak neki két óránál sűrűbben! (Ezek szerint az, hogy előtte négy óráig nem evett okozhatta azt hogy túleszi magát?? :? :shock: :shock: )

Nem emlékszem, hogy melyikőtök írta - Rókin kívül -, hogy a bébi érzékeny a tejtermékekre (Mazsi?)... milyen tüneteket okozott, volt közte hányás, vagy csak pocakfájás. (Tegnap este "bezabáltam" körözöttből - és utánna volt az első hányás, és az utóbbi időben csak sajtot ettem. A tejet már régóta kerülöm)

nanica

Boldin csak nem egy újfajta cosmosapi van? Nagyon édes!
És milyen szépen ül:D

nanica

Sziasztok,

Megint csak össze-vissza vagyok, úgyhogy továbbra is bocs, ha valamire nem reagálok.

Sági,
Köszönöm a linkeket, végül Sikondára megyünk jövő hétfőn, Pécs mellé (unokabátyám intézett egy "kis" kedvezményt. Úúúúgy várom!

Mmóni,
nem tudom, hogy le tudja-e nyelni a hajat, de szegénynek mindig mindene tele van vele.

Napirend,
A Suttogóból számunkra az alvás utáni etetés volt a leghasznosabb, amikor nem alszik bele. Most ezt egy kicsit megkeveri, hogy szinte csak szopival alszik el, de már ez sem érdekel. Órához kötött napirendünk sosem volt, mi is inkább csak a ritmust próbáljuk tartani. Sebinek pl. nappal 4 alvás kell: rögtön kelés-evés után, 11 körül, 2 körül (ez a leghosszabb kb. 2,5 óra) és 6 körül (ez fél órás, a többi a kettő között).

Most, hogy kötelezem magam, hogy a reggeli utáni alvásban Sebivel tartsak (külön ágyban!), két-három alkalom után már egész jól vagyok, csak javasolni tudom a kiborulni kezdőknek.

Pann, Mazsi,
a képek szuperek!

Uszisok,
Valahogy csináljatok képeket is! Most már biztos, hogy mi nem úszunk, de nem is bánom.

Ágiboldi,
Álom :lol: :lol: :lol:
Elsőre én is meghökkentem a kölespép mennyiségen, bár mondjuk Boldi növekedését látva, azon sem csodálkoznék, ha kiderülne, hogy pacalpörköltet turmixolsz neki kenyérrel.

Nanica,
Trónbitorlók!!! :lol:

Orsi
Kép Kép
sno

Ja igen, az elmaradhatatlan kaki téma:

Móni,
sima anyatej->szorulás->vissza a barackhoz->szorulás->adtam neki almát, mert úgy imádja->erre kakilt egyett :shock:

Most mondjam azt, hogy már leszarom :twisted: az elméleteket?!

Orsi
Kép Kép
sno

Sziasztok!

Már 3 órája alszik a kicsike, és nem úgy tűnik, mint aki fel akar ébredni mostanában. Remélem nem lesz hatással az esti alvásra. Azóta felkelt, 3 és fél óráig bírta. Evett, most néz minket. Szeretem az ilyen nyugis napokat.

Balcsi,
Köszönöm az ötleteket, tudtam, hogy bízhatom bennetek! Remélem ki is tudjuk hamarosan próbálni valamelyiket.

Nanica,
Én is úgy vagyok mint a többiek, hogy örülök ha a 3 órát sikerül kihúzni, nemhogy 4-et. Beadom a derekam, ha nagyon nyüszi és etetek. Ügyi vagy!

Számomra nem túl meggyőző a túlette magát elmélet erre a viszonylag sok hányásra. Várd meg a 6 hónapot és a hozzátáplálást. Ha akkor is folytatódik, érdemes lenne elvinned gasztro izé vizsgálatra, nem tudom mi a neve pontosan, ahol kizárhatnak, vagy felfedezhetnek bizonyos étel érzékenységeket.

Már a képeken is látszott, hogy nem soványka Linus, de a számok szerint is jó súlyban van.

Mazsi,
Fotók édesek. Nekem az első, halacskás tetszik a legjobban vigyorkáról.

Szerintem előre ne stresszeld magad a bölcsi miatt. Addig még sok minden történhet. Meg tudom érteni, hogy 1 éves kor körül még nem szívesen hagynál fel a babázással. Annyira elképesztő számomra, hogy sok külföldi országban 6 hét, 3 hónap után már teljes időben mennek vissza dolgozni a nők.

Nekem is sajnos el kellene kezdeni gondolkodni valami alkalmi munkán, mert a 67 ezres GYED-em után a 33 ezres TGYÁS kisé mellbevágott. Emlékeim szerint nem munkanap, hanem simán minden nap számít a TGYÁS-nál.

Bárcsak nekem lenne ilyen bajom, hogy lógnak rajtam a ruhák. Egyelőre anyuét hordom, de szeretném az őszi ruhatáramat már hordani. Egyelőre a kilók sokkal makacsabbak, mint Bálinttal voltak.

Lorca,
Küldök egy kis erőt gyorspostán…. Te tényleg mindig hajnal 5-kor kelsz? Nem lehetne később fektetni őket, hátha később kelnének fel? Vagy a háztartás miatt kell ilyen korán kelned? Én ebbe beleőrülnék.

Pakolás. Pár napja Bálint este elpakolja a szétszórt játékokat, különben „az álommanók elviszik éjszaka őket”. Nem tudom meddig tart ennek a varázsa.

Azóta nem volt üvöltés remélem letudtuk.

Érdekes amit a második gyerek sorsról írtál. Én a kórházban egy alapos bőgés után eldöntöttem, hogy nem foglalkozom azzal, hogy a második gyereknek sokkal kevesebbet tudok majd nyújtani magamból, figyelemből, mint az elsőnek. Beleszületünk egy élethelyzetbe, Botond pl. második, de van testvére akitől sokat tanulhat. Persze nem azokat, amit tőlem tanul Bálint. Sokan mondják kétgyerekes anyukák, hogy az első gyereken meglátszik, hogy többet foglalkoztak vele. De ez szerintem csak felnőtt mérce. Valószínűleg hamarabb tudja a színeket, mondókákat, felismer összefüggéseket stb. De, és ezt mint első gyerek mondom, ennek is meg van a hátránya. Mint első folyton produkálnia kell, mert Ő a nagyobb és ezt megszokták tőle. Sok maximalista (köztük én is) első gyereket ismerek. És sokkal lazábbnak láttam a másodszülötteket. Szerintem, hogy hanyadik a gyerek egy élethelyzet, ami alakítja jellemét, és talán életét is, annak jó és rossz oldalával együtt. Úgy döntöttem ezen nem fogok stresszelni próbálok majd annyi figyelmet adni ketteskének amennyi lehetséges, és próbálom egyeskét majd nem mindig a nagyobbként kezelni. Nem tudom mennyire sikerül majd, de akkor tény marad, hogy ki az első és második.

Pann,
Gergő édi-bédi.
Ruhát már kb. 3 éve nem vettem. Mire belefogytam a sajátokba, újra jöhettek a terhesruhák. Na ezeket ful kihasználtam.

Bozótka,
Picit biztos lehet a babakocsit megemelni, abból biztos nem lesz semmi baj. De ha nem muszáj, akkor én úgy vagyok vele még várhat. Bár a miénk ne 100%-ban vízszintes amúgy sem. A teljes ülős verzió a tilos, míg nem ül stabilan.

Móni,
Nemcsak a súly, hanem a magasság és alkat is számít. Bálint és Botond 1-3 hónap között egyforma súlyú és magas volt. Mégis Botond husinak néz ki (plötyi husi típus, mint én), Bálint meg soványkának (kemény húsú mint az apja).

Ágiboldi,
Jók a képek. Így ül az etetőszékben? Nem döntöd meg?

Sno,
Kaki,
Legjobb, ha az ellenkezővel próbálkozol, mint ami logikus lenne. Ezentúl azt kérd, mit ne javasoljunk. Az biztos bejön nektek.

Uszis képek jöhetnek!

Üdv:
Mónika

mmónika

Kedvcsináló a babaúszáshoz (bár ezek nem extra fotók, mert még a gyakorlatok előtt készültek):
Kép
Kép

KépKép
bozotka

Ja, és tájékoztatnálak benneteket, hogy a második képen kacsaüldözés zajlik. Nagyon elkezdte érdekelni hirtelen.
Kösz a babakocsis javaslatokat. Ma meg is emeltük kicsit és el is aludt benne cumi nélkül az esti séta során (pedig ilyenkor már nyűgösebb szokott lenni és általában kell a cumi). :D
Ja, a féléves Boldi nagyon tündér (vagy egy férfire ezt nem mondjuk?), pláne a sok kölespéppel a száján.

KépKép
bozotka

Jóreggelt!

Dede, ennél jobban meg szoktuk dönteni az etetőt, csak akkor nem dől hátra, hanem tartja magát, szóval kb mindegy. Előre hajol és lefelé néz, az evés komoly dolog, csak akkor alig látom a száját :)

Pann, igen, igen, a műanyag előkét 5 falat után felemeli, úgyhogy olyankor kicserélem vászonra, cask az nem tartja meg a kaját az alján. Félpucér jó ötlet :D ma alkalmazni fogom!

Nanica, Boldi továbbra is két-három naponta nagyobb mennyiséget visszabukik, kb. fél tenyérnyit. Doki azt mondta, ne foglalkozzak vele..

Orsi, én is több ízben aludtam Boldival, és bár a felkelés rettenetes, mégis sokat számít nagyon.

Kép
Kép
agiboldi

sziasztok!

újra itt, hát mit mondjak, nem kellett órákat töltenem a visszaolvasással...

köszönöm az usziügyintézést minden érintettnek, már n n várom!

kele nem tudom, mennyire fogja élvezni (izé, tűrni), mert bevittük a balcsiba és nem volt különösebben elragadtatva (bár nem bőgött, ez tény)

a nyaralás csúcsszuper volt, hálistennek kele uúgy viselkedett kb, mint itthon, simán aludt az utazóágyban. esténként is 8-9 körül elaludt, úgyh anya rosszalkodhatott a barátokkal éjfélig. úgyh most aztán igazán hulla vagyok, mert ettől még természetesen uúgy kelt éjjel enni, és hajnalban is végleg.

az időnk is n szuper volt, minden nap lehetett strandolni

snorsi
én azért vágattam le a hajam, mert mióta kele megszületett nem volt kiengedve, csak kétszer, a két esküvőn, amire meg voltunk hívva. úgyh ezért nem láttam semmi értelmét, és n n örülök, h levágattam, mert így sokkal jobb. egyébként hullik is, minden tele van vele, de így,h rövidebb, kevésbé feltűnő.

majus3

Köszi a tanácsokat!

Ágiboldi: sajnos ez nem bukás, szerintem a teljes mennyiség visszajön ( gyakran az orrán keresztül is :((((), és sokkal nagyobb, mint egy fél tenyérnyi. Az első adag egy textilpelust teljesen eláztatott, az volt a feje alatt.

Ez a gasztroenterológus jó ötlet, pont láttam multkor egy dokit, aki ezzel is foglalkozik.

Haj a szájban: próbáltatok már magatok lenyelni, szerintem lehetetlenség, főleg hosszabb szálat.!
Ha valami nem csúszik le, akkor nálam inkább öklendezést, hányingert vált ki, s ez tegnap jutott eszembe, lehet hogy a Linus is saját hajától hányt, mivel máshogy nem tud megszabadulni a torkát irritáló valamitől! (ugye a keze folyton a szájában volt!)

nanica

Kedves Boldi,
Tegnap csak lemaradt az utólagos boldog félévet... vagy írtam... szerintem nem, úgyhogy most már tényleg ne haragudj, ittam az egészségedre szopis teát :D .

Május,
üdv itthon, de jó, hogy jó volt!
Mizu a járókával?

az új frizurák szerintem mindenkinek nagyon jól állnak a lófarkakhoz képest (nem félreérteni :lol: ), is meg egyébként is!

Bozotka,
de jó uszis képet látni a kacsavadászról!

Nanica,
nyaralásból hazafelé beugrunk Bajára! Esetleg péntek délután tarthatnánk egy apás találkozót, mert az anyuék csak estére érnek haza. (Igazából saját szememmel akarom látni, hogy Linus tényleg beelőzött-e :twisted: )

Orsi
Kép Kép
sno

Május, hurrá, üdv itthon! :D

Orsi, Boldi köszön minden köszöntést, nem lehet lemaradni :wink:

Bozotka, a kacsaüldözés szimpi jelenet, főleg, h egyes babaúszásos honlapok videóin (nem azon ahova mi megyünk) horror jeleneteket láttam, pl. apuka az uszi partjáról a gyermeket delfin alakzatban beleb@ssza a vízbe jó mélyen :roll:

Kép
Kép
agiboldi

jóestét!

sehol senki?? :?

Akkor egy kis beszámoló: ma is jól aludtunk napközben... 4 órát összesen.

Az esti altatás kicsit nehezen ment ma, mert felszerelte Linusapu a 4. oldalra is a rácsot. (eddig az a része a franciaágy mellé volt tolva) Szerelés közben kicsit beszorult a fejel a franciaágy és a kiságy közé, de túlélte :lol: :lol:
A Linust csak felizgatta az új akadály, amit a rácsok jelentettek, igy nem igazán tudott lenyugodni elvalvás előtt, úgyhogy maradt a jó öreg "elalszunk szopi közben". Én eközben küzdöttem a gombóccal a torkomban, pedig csak 20 cm és pár rács került közénk!! (mi lesz ha oviba megy???) Azthiszem fel kell nőnöm az anyaszerephez. (jókor jut eszembe mi :) )

Rájöttem, hogy szeretek együtt aludni a Linussal, de gondoltam valamikor el kellene kezdeni a szeparálást. Később biztos nehezebben menne - s most még csak a rács került fel, később majd másik szobába kerül át.

Ti hogy álltok ezzel??

SNO: részemről ok, szerintem Linusapunak sem lesz ellenére!

nanica

Sziasztok!

Május! Üdv itthon, mázlitok volt az idővel - hol rendelted? :wink:

Együttalvás: mi egy szobában alszunk, de nem egymás mellett és ez most éppen jó. Néha így is azt érzem, hogy zavarjuk amikor megyünk lefeküdni, de az éjszakai ébredései miatt még nem tenném másik szobába. Nálunk már amóta hazajöttünk a kórházból így van, de a tesónál majd változtatni szeretnék: az első 3 hónapban magam mellett tartanám (ahogy ti is Nanica, külön kiságyban, rács nélkül) és csak aztán kerülne a szoba másik részébe, majd külön szobába. :roll:

Tegnap megcsináltam Gergőnek az óriás vizet a kádba ahogy mondták, és rájöttem, hogy ez tényleg hasznos lesz, mert látszott rajta, hogy ezt azért szokni kell. Úh most úgy tervezem, hogy egyik nap zuhanyozunk (ezt is szokjuk), másik nap kádazunk. A hűtést még kezdtem el, gondoltam egy napra egy újdonság bőven elég. Egyébként tetszett neki a nagy víz, vigyorgott nagyokat amíg el nem fáradt. :D :D Fürdőjátékokat is be kéne szerezni, mert a hőmérő halacskával játszott - jobb híjján, de nem gondoltam, hogy játszani akar a vízben. :o Azt hittem, ehhez még kicsi. :oops: :oops:

Tegnap bevezettem a krumplit is, főtt krumplit paszíroztam át a saját főzőlevével, de olyan íze volt, hogy én nem ettem volna meg, úh hozzávágtam egy őszibarackot is. Nagy siker volt, én mondtam egy idő után, hogy most már elég volt, ennél többet ne egyél. :shock:

Sági, te szóltál, hogy Timot tegyék a mi csoportunkba?

Bozotka, ti hova jártok úszni és mióta?

Ági, mi az, hogy delfin alakzatban? Hol van ez a "kedvcsináló", megnézném. :shock:
Vendég

Nanica, nálunk is mint Pannéknál egy szobában alszunk, de köülön kiságya van, és ez így pont jó.

Pann, dejó, h írod, pont most főzöm a krumplit, és azon filóztam, h vajon a saját főzőlevével nyomkodjam össze? Bár nálunk tápi is van, lehet, h azzal fogom. És egy répa HIPP-et tervezek belemixelni :) nem hangzik túl jól, mi? :wink:

Igen, úgy emlékszem Sági szólt, h Timot tegyék át hozzánk.

A babaúszásos videó (ez nem az ahova mi fogunk járni!!): http://www.babauszas.com/default.asp
Persze lehet, h mi is eljutunk idáig (márminthogy Ti, mert én nem csinálom meg ezt Boldival, az hót zicher). Mindenesetre ez a honlap nekem túl elszánt, ennyire azért semmit nem szeretnék komolyan csinálni egy 6 hónapos gyerekkel. Bár én eleve olyan szülő tervezek lenni, mint az enyémek, azaz ha gyűlölve utálja a gyerek a zeneiskolát akkor nem megy többet és kész.
:D

Kép
Kép
agiboldi

Vmiért nem jön le a videó. :evil: :evil:

Krumpli és répa? Nálunk is ez lesz a menü. :wink: A védőnő szerint pici sót lehet belerakni. Mit gondoltok? :roll:
Vendég

Sziasztok!

Ágiboldi!
Milyen a szék?Én is ezt néztem ki,most olcsóbb a Brendonban.Leírnád a tapasztalataidat?Kölespépet hogy készíted?Én a főzibe szoktam belefőzni, meg a ygümihez kölesgolyót turmixolok egy pár szemet.De már eszi magában is, az egész golyót, elcsócsálgatja, rágcsálja.Én meg leizzadok, úgy lesem, hogy a morzsák nehogy félremenjenek, de annyira ügyin eszi, hogy teljesen szétáztatja mielőtt nyelne belőle.
Én is parázok a kosz miatt, ui. nagyon fínyás vagyok ilyen téren(is).De már edzem magam, otthon ajátszószőnyegen nem mosom a kezét, ha szöszmős, akkor olyan és kész.A textil pelustól is szöszös lesz a keze, és még nagyon sok koszt meg fog enni.:-(Dehát mi is felnőttünkvhogy :-)

Tö bbiektől is kérdezem, hogy milyen etetőszéket érdemes venni, és milyet ne? :roll:

Pann!
Mi is vittuk már tus alá Emilit, és nem szólt érte, de nem is repdesett, igaz akkor még csak 3 hónapos volt.Viszont a nagy víz a kádban az bejött neki.Főleg, hogy én is benne ültem. :wink: De a babauszit imádja.Mi is adtunk neki játékot a vízbe, és szereti nyalogatni őket, na meg lefetyelni a vízből,mint egy kiskutyus.:-)

Nanica!
Eleinte én is sajnáltam, hogy nem alszok Emilivel(mai napig kihasználom a du. alvásnál, hogy vele alszok :wink: ).Én is szeretem magam mellett tudni, de Emili midnere felébred, nem lehet mellette orrot fújni, forgolódni.Így ő is jobbat alszik.

Bozótka!
Jók az uszis képek!És m,ennyi haja van Zsófinak!Ez igen!Emilimnek már1x levágtam, most inkább dúsul,mint hosszra nőne.Na meg göndörödik is. :D

Bocsi, ennyit tudtam visszaolvasni, holnaptól már otthon leszünk, és remélhetőleg több időm lesz netezni. :wink:
Tegnap este retró discoban voltunk a férjemmel, meg a barátainkkal.Naggggyyyon szupi volt, jót táncoltunk, buliztunk, anyukám meg őrízte Emili álmát(meg kelt hozzá óránként :? )

Szép napot Nektek!

Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers
Kép
pankaa

Sziasztok!
Megjötünk! :lol: :lol: :lol: :lol:

Még nem olvastam vissza, gyorsan írok egy-két mondatot a nyaralásról!
Összességében szupi volt! Az első éjszaka szörnyűre sikeredett, valszeg érezte Lillus, hogy idegen helyen volt, szinte folyamatosan ébren volt, alig aludt. Másnap már csak 3-szor kelt, aztán pedig csak 1-szer. Ja, utolsó éjszaka is sz.r volt, hajnali 5:10-kor ébresztőt fújt, nem lehetett visszaaltatni! :shock:
A szállodát melegen ajánlom mindenkinek, nagyon kedves a személyzet, hatalmas park, játszótér, gyerekmegőrző, pincsi-pancsi stb. Persze, egy nagyobb gyerkőc jobban élvezte volna a lehetőségeket, de így is nagyon jó volt! :)
Az éttermi vacsit elég nehezen viselte, folyamatosan óbégatott. Szerintem a vendégek pezsgőt bontottak ma, mikor eljöttünk! :lol: :lol: :lol:
Lillus tök sokat fejlődött, már hasról is visszafordul. :D És hason egy kézen támaszkodva nyúl a játékokért és játszik! :)

Majd teszek fel képeket is, igyekszem visszaolvasni, csak előtt "befogom" az ordítóbajnok száját! :D :D

Timi
Kép Kép
timocska

Ja, és első éjszaka az első ébredéskor kábé 5 percig kerestem, hogy hol kell a légzésfigyelőt kikapcsolni! Aztán rájöttem, hogy nincs is és nem otthon, hanem nyaralni vagyunk! :oops: :oops:

Timi
Kép Kép
timocska

És akkor:
Kép Kép
esti fürcsi a mosdóban :) Kép
a szobánk
Kép
reggeli lusti
Kép
Kőszegen
Kép
a hegyekben (az Írott-kőn)
Kép

Timi
Kép Kép
timocska

Fog:
a tesóm mindkét gyerkőcének az első felső két foga között akkora rés volt, hogy csak na! De idővel összenőttek és most tökéletesen szép egyenletes fogazatuk van! Úgyhogy no para! :D :D

Napirend:
Nanica!
Ez az álom napirend! :) A nyaralás alatt is próbáltuk tartani, kisebb-nagyobb sikerrel. Mivel a szomszédokat kímélni akartuk Lillustól, így ha 2 óra múlva nyígott, megetettem. Itthon viszont ment a 3 óra. Most visszaszoktatás lesz! :) Ja, 2 éjszaka is volt álometetés. Először fél 10 után csak negyed 5 :!: :!: -kor kelt, másnap viszont már fél 2-kor! :shock:

Nagyon szupik a képek! És tényleg hihetetlen, mennyire megy az idő! :)

Boldog hófordulókat az elmaradottaknak: Boldi, Lea! :D Meg akinek még nem láttam a vonalzóját! :oops: :oops:

Babakocsi!
Mi is Pannékhoz hasonlóan elég régóta félig ücsörögve sétálunk! Sőt, mostanában már felül a b.kocsiban Lillus. Pl, a szállodában a vacsihoz nem kötöttük be, és párszor felhúzta magát ülésbe. Gondolom, ha magától csinálja, nem baj! :shock:

Folyt.köv.

Timi
Kép Kép
timocska

Akik hozzátáplálnak:
van, akinél már kiváltott egy szopit a kaja? Vagy hogy megy ez? :oops: Lehet, hogy nekünk is el kell kezdenünk, mert Lillus aug.9-től nem hízott semmit. Kedden megyünk újra méreckedni, aztán majd megmonda a tutit a doktornéni! :lol: :lol:
Ja, amúgy a szállodában egyik este annyira nyüszizett Lillus, hogy adtam a levesből főtt répát neki, hogy befogja a száját. Nem ellenkezett! :shock:

Timi
Kép Kép
timocska

Timi, üdv itthon! :D Ugye tudod, h majdnem az egész bagázs megy veletek úszni? :wink: (sajna a vidékiek nem)
Jók a képek, mindig nyaralni támad kedvem...

Ria, ha visszajöttök gondold meg! Boldi jelenleg 39! fokos vízben szeret fürdeni, de teszek egy próbát...

Panka, te debreceni vagy? De jó, hol laktok, hol dolgozol, stb. Én is eredetileg, csak az egyetem után jöttem Pestre, a szüleim és a húgom ott vannak.
Az etetőszék szuper, mi örököltük. De ha engem kérdezel, őszintén szólva én egy olcsóbbat vennék, mert hiába tud mindent, hintázik, dől, gurul, stb, sztem alapvetően csak beleülteted, megeszi, szétkeni és kiszeded belőle, ezt más etetőszék is tudja, és ez annyira kacifántos, azt se tudom hogy töröljem ki belőle a barackot..
Persze lehet, h ha nagyobbak lesznek valahogy kihasználódik, azt még nem tudom..

A köles nálunk por alakú, és vízzel plussz gyümi, illetve tápszerrel és kis vízzel szoktam összekeverni. Ebbe is rakok egy kis gyümit (üveges babakaja) ha van éppen nyitva, mert magában ízetlen mint a vargaszar.

Timi, nem az van, h Lillus nyúlik és azért nem hízik?

Boldi persze hízik tovább iszonyú ütemben, már 8350. A hozzátápival úgy állunk, h az "ebéd" után a tápit kiváltottuk. Tehát kaja, szopi, és nincs tápi. Nem is baj, mert mostmár esetleg lassulhatna a hízás. De szopi van, semmi nyoma, h el akarná hagyni, hiába kapja előbb a kaját és nem fordítva.

Kép
Kép
agiboldi

Ja, ki is írta le hogy az ő védőnője olyan klasszul elmagyarázta, h a gyümi váltja ki a tízórait, a főzelék az ebédet és a tejpépszerű cucc a vacsit? Az a leírás volt nekem eddig a legszimpatikusabb és érthetőbb. Dinyuska vagy Ria vagy jajjj, nem emlékszem... Ha magára ismer valaki megismételné? Mert az én védőnőm össze vissza beszél, pl. a gyümit ne adjam étkezés helyett. De akkor mi lesz?Marad a szopi érettségiig csak az ebédet meg az uzsit váltom ki?
Úgy tűnik ez már lerágott csont, de talán mégse :roll:

Kép
Kép
agiboldi

Ágiboldi!
Aha, tudok az usziról, és nagyon örülök, hogy jöttök! És persze a többiek is! :lol: :lol:
Ma megmérem a hosszát is, mert azt kedden elfelejtették. Aztán meg már amúgyis lehet kezdeni a hozzátápit, nem hinném, hogy ez a két hét váltja meg a világot.
Boldinak tényleg szép súlya van! :D

Timi
Kép Kép
timocska

Nyűgös napunk van ma is. Egy fogas kérdés: Csinál mostanában valamelyik gyerkőc olyat, hogy beszívja az alsó ajkát (Pann, mint fogas gyermek anyja?). Zsófi ezt praktizálja mostanság.
Meg mintha a Dentinox (vagy valami ilyesmi) oldat megnyugtatná (legalábbis egy negyed órára). Meg továbbra is alig alszik napközben (éjszaka még igen, de már nem merem elkiabálni).

Pann,
A Camponába járunk babaúszásra és eddig 3X voltunk. A vizet nagyon szereti, a merülésért nincs oda, általában de mire levegőhöz jutna (mert hogy a víz alatt meg még utána pár mp-ig nem vesz levegőt) addigra elefelejt sírni. A gyakorlatok nem olyan sok ideig tartanak, lehet bohóckodni is szabadon (a több idő ezzel megy el, de ezt én nem is bánom). Oktatók (2 van) semmi különösek, nem vagyok oda értük, de végülis nincs is kifogásom ellenük.

Ágiboldi,
A delfines videó tényleg elég durva, de az már biztos haladó lecke. A merülést is merni kell azért.
A "Melyik kaja (hozzátápi) mi helyett-re" én is kiváncsi vagyok.
És dolgozgattál már azóta?

Nanica,
Aranyos a sztori a rácsokról. Én is félek a bölcsi témától.

Panka,
És te vágad le a haját? Lehet mi is rákényszerülünk (de én nem merem. A körmét is apu vágja). Legalábbis elöl egy kicsit.

Timi,
Jók a fotók. A naplót is megnéztem. Nagyon ügyes Lillus.
Fekvő helyezetből felhúzza magát? :shock: Egyébkét, nálunk is nagyon erősen beindult a mozgás: Forgás minkét irányban, mászási próbálkozások, és a tengelye körül is forog a kezén támaszkodva odatornázza magát valami játékhoz, de még ülni nem akar magától.

KépKép
bozotka

Kladi!
Egy időben, kábé egy hétig Lillus is csinálta azt, hogy "szopizta" az alsó ajkát. De fog azóta sincs! :shock:
Ja, és nem fekvésből, hanem félig ülésből húzza fel magát! :lol:

Timi
Kép Kép
timocska

Sziasztok!

Megjöttünk! Majd holnap vissza olvasok és mesélek! :D

KépKép
csongria

Sziasztok!

Nem rég született kisbabám és azt láttam, hogy nincs olyan hely ahol igényes fényképeket lehetne csináltatni...
Hát csináltam egyet :D
Nézzétek meg és ha szeretnétek, hát csak bátran rendeljetek, mert a rokonaink nagyon odáig voltak a képekért!
http://egyedikep.uw.hu

Nyugodtan rendelhettek olyat is, ami nem születési értesítő, mert hát tudjátok baba mellett nem volt időm még mindet megcsinálni és csak nem tettem fel... :oops:

Ibcsi

KépKép
fibcsi

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet: