A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Szülészetek, kórházak » "DÉVAI INTÉZET, DÉVAI DOKI"

Bébé!

Neked pedig nagyon örülök, a te soraidon is elbögtem magam. Egyszerűen leírhatatlan lehet az a pillanat mikor meglátod a babád szívét dobogni. Nagyon sok boldogságot kívánok neked:)))
cyprus

Beus nem kaptam privit! :-(

Na csajok megjöttem a gyogyóbeszerző körútról. Megvan a progi, meg a kezdő injekciók, a gyogyótárban egy 20-ast hagytam ott, ami kellemes meglepetés volt, én legalább a duplájára számítottam.
A Pharmafutárnál meg annyira kedvesek voltak, mondták, hogy várják a képet majd a babáról! :-)

Na holnap folyt köv.
Ági28

Manóka - egyszerűen nem volt szívem hozzá, hogy totál kivegyelek a táblicskuból, így azt a megoldást választottam, mint L. andinál, hogy Lélekmelengetés alatt jelzőt írtam.
grillázs

Kép
grillázs

Szia Lányok!
Manoka! Ahogy így olvaslak egy Kális falubelim jut eszembe. A 4. nekik is sajna így végződött, de most már 16 hetes kismami és minden oké az ötödikre! Nagyon rossz lehet, sejtem most, de kitartás! +++++++++
Gizmix! örüülök, hogy látlak.
Ági! jó tüszőnövesztést!
Gyerekek! Én a lombik várólistán rajt vagyok októberre, de apánkhoz még nem kértem időpontot. Kellene? vagy ha megjön a mendsi akkor hívjam? leleteim ideiek...
Grillázs: baboca03, Kom-E. megye, 33 év, negyedik lombik, október, de vannegy lány a 3.-ra icsi
Februáraapu és családja puszilunk benneteket!
Akiknek nem írok név szerint bocsi, de még van egy adag paradicsom, amiből ketchup lesz! Láttam, jó kis recepteket küldtetek!
Vendég

babóca - beteszlek a táblicskuba, de majd legközelebb linkelem be megint, mert akkor elárasztanának bennünket a táblák.

Viszont kellene kis help: vannegy lány 3.-ra ICSI, az azt jelenti hogy van egy lányod, aki 3-ra sikerült, vagy van négy lányod. Bocs, de nem egyértelmű. És hogy hívják (őket)? Ne titkold el!
grillázs

Kedves Manoka!

Teljes szívemből kívánom, hogy Babocának legyen igaza, át fogod Te még érezni azt az érzést amit Bébé.
albi2000

Drága Manoka szomoruan olvasom hogy mi történt annyira sajnálom tényleg nincs igasság miért büntet az élet minket ennyire.
Léleksimit küldök neked és remélem hamar rendbe jössz.
zsembi

Na hellóka! :-) Ma elkezdtem gyogyókat, úgyhogy remélem a tüszőkéim szívják magukba a sok sok hormont! reggel mikor bevettem a gyogyókat eszembe jutott sajnos, hogy z egyiktől azt hiszem a kalium r-től ég a gyomrom,k vagy fáj, tudja a fene. szóval reggel gondolhatjátok, milyen jól lettem, de egy kis fonnyadt hamlettel megoldottam a dolgot! :-)
Ági28

HELLó!!!!!!

Ági! De jó, hogy ma már kezdtél is. Mire én kezdek, addigra te már lehet, hogy a punkción is túl leszel.:)

Miért kellett a pharmafutárhoz menned? Nincs minden gyogyó a déliben?
cyprus

mert most kaptam Progeszteron injekciót is.
Ági28

Sziasztok!

Manóka,

annyit gondolok Rád!Én is örülnék, ha előbb-utóbb újra jönnél.

Grillázs,

egy kis javítást kérnék: kor 32 év. Köszi!

Ági,

hihetetlen, hogy így elszaladt az idő és már el is kezdtétek!HAJRÁ!!!!és persze millió drukk!

De izgi, most megagigadrukkhegyekre lesz szükség a topicban:

Ági,Zel, Tatu, Bodza, Cyprus, Gizmixx,

Rajtatok a topic szeme!!!!!!! :D :!: :D :!: :D :!: :D :!: :D :!:

Hanyatka,
mi volt tegnap apánknál???Mesélj!

Finch,
Te is hamarosan kezdesz. Kívánom, hogy Nektek az inszemig se kelljen eljutni!!!!!!!!!!!!!!

Cyprus,
KÖSZÖNÖM!!! :D Meglátod, már csak pár hét is Te is átéled ezt a csodálatos élményt!!!Kívánom Neked is és a többieknek is!!!Még nekem is olyan felfoghatatlan, hogy egy kis szívecske dobog a pocakomban és ott növeszti kezeit, lábait, agyacskáját, szemeit...... az én kisbabám.

Mindenkinek szép napot!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Bébé
bébé2007

ágiii de jóóó! :D:D:D szorítok nagyon, hogy minden flottul menjen! :D

zsembi Te hogy alakulsz?

bébé, nagyon klassz érzés lehet, ahogy olvastam a soraid végigfutott rajtam a hideg :lol:

grillázs ismét köszi a táblicskut, olyan jó, hogy csinálod! :D

Mindenkinek nagy ölelés, és HAJRÁ! :)
yamita

köszike! Jól is jön. nem tudom, de most úgy izgulok, hogy minden menjen.

Tatu! Hol vagy egyeztetni kellen! :-)
Ági28

Ági: örülök, h beálltál a sorba, hogy-hogy ilyen "olcsón" megúsztad, miket kapsz?

Zsembi: felhívtad már Apánkat????? :D

Anikó
tatulány

Jó sokan kezdtétek most a lombikot! Nagy drukk mindenkinek, hogy rendben legyenek a dolgok és sikerüljön!!!! Beindul a babeső!!!! Hurrááááá!!!!! :D :D

Bébé, annyira meghatóak voltak a soraid, teljesen elérzékenyültem! Bevallom, nagyon irigyellek az érzés miatt. De hamarosan mi is ugyanígy fogunk érezni. :D

Hanyatka, mi volt tegnap Apánknál??

Tényleg, hétfőn délután jön valaki Apánkhoz?? Én 5-re megyek.

Ági, a progi injekciót nem lehet a Délinél megkapni, csak a Pharmafutárnál? Mindjárt megírom újra a privit, hátha most el is küldi!

Bea
beus77

Itt vagyok :D

Mit egyeztessünk? a ruhánkat/időpontot?

Én negyed 8 körül igyekszek odaérni, mert a barom főnököm nem enged el szabira, be kell jönnöm utána.
Valszeg meleg lesz, szoknyában leszek

Anikó
tatulány

beus mi is hétfőn megyünk de mi 3-ra! Nem tudom mennyien lesznek és mennyit kell várni. Azért majd ledumálhatjuk miben leszel :wink:
yamita

Micsoda randik alakulnak itt-:)) :D

Anikó
tatulány

Olyan jó lenne egy topiktalit is összehozni!!!
Akár a belvárosban, hogy mindenhonnan viszonylag könnyen be lehessen jönni, de én pl szívesen megyek kifelé is! :)

Nem értek rá mondjuk jövőhét péntek délután? az aug 31.
Csak egy ötlet! Hátha rákaptok :lol: :lol:
yamita

Ági, e-mailt írtam, mert a privit valamiért nem küldi el. :(

Bea
beus77

tatu elvileg én vagy fehér nadrág, vagy farmer, de egy fekete pántos felső lesz rajtam, a párom azt mondja, hogy olyan, mintha egy zsák lenne rajtam! :-)

beus igen a progi csak paharmafutár! :-(

Hát kaptam merionalt, fostimont, prednisolont, kalium-r-t, meg clostyt.
Ági28

beus oké, de csak este tudom elolvasni. de ha gondolod a deli.agnes@mkb.hu-ra most elküldheted, mert azt most is tudom olvasni. :-)
Ági28

Ja tatu én is igyekszem akkor odaérni! :-)
Ági28

sziasztok drága lányok!
Nem foglak benneteket itthagyni, hiszen annyi kedves sort írtatok nekem, hogyha eddig nem sírtam, akkor most megkönnyeztem. Tegnapi nap volt az egyik holpont,a másik pedig kicsit később lesz. Úgy döntöttünk így szeptember végén elutazunk a befizetett Török útra, a párom most rendezi. Addigra túl leszek la dolgon, egalábbis fizikailag. Az utolsót persze , hogy meg fogjuk próbálni, de nem ebben az évben, és közben (jövőhéten) el kezdjük intézni az örökbefogadást. A legközelebbi próbálkozás, valószínű donoros lesz, mert a sikertelenség valamit jeleznekünk, és ezt figyelembe kell vennni. Apánk is felajánlotta ez utóbbit, mert kötelező, majd meglátjuk. Találtam egy jó dokit a Péterfybe, hétfőn megyek uH-ra, és meglátjuk.
Ja, van egy nagy doboz gravidá és majdnem két doboz agne B6-om szívesen odaadom, különben kidobom. millió puszi nektek. Aki rajtolt a kezelésen annak nagyon drukkolok, a többieknek később.
nincs szívem itthagyni benneteket, olyan vagyunk mint egy nagy család
:)

manoka
manoka71

Sziasztok lányok,itt vagyok végre!
Gyorsan visszaolvastalak és még nem tértem magamhoz...Manóka!Nem tudom szavakba leírni,hogy mit éreztem,mennyire sajnáltalak amikor olvastam soraidat.
Annyira,de annyira örültem amikor a nagy hírt írtad.Ezt egyszerűen nem akarom elhinni.Tényleg nem lehet,hogy még látszódhat,hogy ott van???
Hogy ennyire igazságtalan legyen a sors???Más meg eldobja gyerekét,mi meg lehetetlent nem ismerve küzdünk az utolsó percig és reménykedünk.Ilyenkor mindig felteszem a kérdést,hogy miérrt éppen én/mi lettünk kiválasztav,hogy ennyire meg kelljen küzdenünk egy babóért.????

Nem nagyon tudom,hogy vigasztalhatnálak,csak,hogy mi itt lelkiekben mindig a támaszod leszünk!!!
hanyatka

Kedves Manóka!

Ez a beszéd, ne is hagyjál itt minket, itt mindenki túl van már több-kevesebb kudarcon, de a célunk ugyanaz. És addig kűzdünk míg nem lesz babánk!!! Az is megkönnyebbülés, ha itt "elsírjuk" a bánatunkat, mert igazán csak a sorstársak tudják átélni, hogy mit is érezhetsz.
A múltkori kudarcunk után úgy éreztem, h megőrülök, de Ti nagyon sokat segítettek a feldolgozásban.

A Nők Lapjában fog indulni egy sorozat az örökbefogadásról, meg állítólag könnyítenek a jogszabályokon is.

Yamita: Te kérdezted a donort, az nem olyan bonyolult-hosszadalmas mint az örökbefogadás, a "donorok" vagyis a spermáik le vannak fagyasztva és névtelenül persze abból lehet válogatni.

Tali jó ötlet, de mikor???? Most sokan benne vagyunk/leszünk a sűrüjében.

Ági: hosszú hajad van? mert a minifotó alapján az dereng,
kitaláltam a ruházatomat :D barna felső, fekete alapon barnás mintás szoknya, fehér cipő/táska, nekem rövid barna haj + szemüveg. Így már tutti felismerjük egymást :D

Anikó
tatulány

Ági, elküldtem erre az e-mailre is. :)

Bea
beus77

Ági: mire való a Prednisolon és a kálium-R?

Fura, h mindenkinek mást adnak

Anikó
tatulány

Bébé!!!Kívánom,hogy mindig olyan boldog legyél,mint akkor mikor a babát szívhangját meghallottad és megbizonyosodál,hogy igen ő ott van és a tied!!!

Ági!Megy a drukk 1000rel é igen,minden rendben lesz és sikerülni fog.Ügyes legél és növesztgesd a üszőcskéket!!!

Én tegnap elég sokáig ott voltam,kb. 2 órát.De Apánk nagyon aranyos volt,mint mindig,megnézett,nincs semmi gond,babás sem vagyok :(,vett kenetet ,egy hét múlva tudjuk meg,hogy elég volt-e a canesten kezelés.
Mesélt a szabiról meg a vitorlázásról,nem tűnt annyira kipihentnek,nem nagyon volt 100%-os a szabadsága,mert közben sokan keresték,Jánosba is be kellett mennie műteni meg ilyenek.Sajnáltam szegényt.De ettől függetlenül egy tündéri mackó!!!És nagyon örvendek,hogy rátaláltam és hozzá járok.Tudom,hogy előbb útóbb én is a kis szívecske dobogását fogom hallgatni azon az ágyon :)

És mindenkinek ezt kívánom!!!
hanyatka

És akiket nem említettem és kezdtek,kezdenek megy a drukk ezerrel!!!!
Én is csatlakozom nemsokára.Már befenyítettem Apánkat,hogy szept.közepétől sűrűn megyek :)
hanyatka

Beus itt válaszolok, mert nem engy a privi! :-( Nem én vagyok az akit mondasz. Bár nekem is volt ilyen esetem. A babár meg elmesélhetem itt is, valami miatt a 7. héten megállt a szíve. Nem tudni miért. Remélem nem baj, hogy itt válaszoltam.

Tatu remélem felismerlek. Vállig érő a haja. Az a kép sajna már két éves, ott kb 15 kg-vel kevesebb voltam, szóvao most egy kerekebb fejet keress! :-)

A prednizolont tulképp nem tudom mire kapom, de azt mondta a doki, hogy a vérem miatt, mert extra eset vagyok, és azért kell. A Kalium r-t meg azért, mert a gyogyók kivonhatják a káliumot a szrvezetből, és pótólni kell. :-)
Ági28

Tündéri mackó :P :D :P sztem nem kellene elengedni őt szabadságra, tegnap gondolkoztam, h sokszor reggel 8-tól este 8-ig dolgozik + a szülések/műtétek...nemtudom hogy bírja?

Anikó
tatulány

hanyatka helyes! Én meg mondtam neki, hogy ikrekre hajtok! :-)
Ági28

Beber vagyok, csak megint nem műxik a sima Beber, nem tudom miért. Na a lényeg: Ági, sztem Prednisosont mindenki kap, legalábbis én is kaptam, az egy szteroid, kicsit lenyomja az immunrendszert, hogy ne lökje ki a babót mint idegen anyagot a szervezetből.

Manóka, ha donoros akkor a sperma lesz donor? Mert ha jól tudom olyan is van, hogy a párodéval és a donoréval is termékenyítenek meg petesejtet és marad amelyik marad, ezt senki nem fogja tudni. Nem akarok okoskodni meg biztos hallottál már te is erről csak ha magamba gondolok, hogy éreznék a te helyedben ettől én megnyugodnék. Mármint, hogy nemcsak a donoré hanem akár a férjemé is. Mondjuk úgyis úgy gondolnám, hogy tuti az! Na persze nem tudom a férjed, hogy viszonyul ehhez, nehéz dolog ez, bevallom nagyon féltem ettől, hogy ezen kell majd gondolkodnom. De gondolkodtam ezen, hoyg mit tennék, hát arra jutottam, ha idáig jutna a dolog, ,hogy csak spermadonorral, én akkor is csinálnám. Persze könnyű nekem így már, lehet ha ott tartanék ahol te én is másképp gondolkodnék.
beber77

Manóka, ne is hagyj itt minket! Itt mindenki veled és melletted van, ha fizikálisan nem is, de lelkileg mindenképpen!!!

A donor egyszerűbb, mint az örökbefogadás.

Bea
beus77

Beber nem mindenki kap, azt tutira tudom, mert nekem sem akarta felírni, és aztán látta az előző lapon, hogy kaptam, és akkor kezdett el gondolkodni, hogy miért is kaptam eddíg, tehát most is felírta. :-)
Ági28

Ági, ne haragudj, nem akartam feltépni a sebeket. Nagyon sajnálom ami történt veled és a babával. :(

Bea
beus77

Sziasztok!

Manoka ez a nyaralás nagyon jo ötlet kicsit kikapcsolodsz és ujult erövel sokkal jobb lessz visszatérni mi mindig itt vagyunk neked.

Jaj lányok kérdeztétek mi van velem hát összecsaptak felettem a hullámok. Tudjátok munkanélkül maradtam hát elmentem a munkanélkülibe jelentkezni de a munkáltatóm elveszitette a tb kiskönyvem most potolni kell de nem olyan egyszerü.
Még szerencse hogy ott dolgoztam és soron kivül kiállitanak nekem eggyet és igy kaphatok munkanélkülit mert amugy nem kapnék.

A munkáltatómmal meg jól összevesztem ( NŐ) mert közölte velem hogy öt nem érdekli hogy nincs meg és hogy intézzem én magamnak mert ugyis nekem van rá szükségem. Van bizonyiték hogy tértivevényen átvette juniusban és letagadja azt mondja hogy öt nem is igy hivják na ez tegnap rátette az i-re a pontot.
Nem tudom hogy mennyi volt a vérnyomásom de nagyon rosszul voltam.

Ezt intéztem és igy nem hivtam apánkat még mindig tiszta ideg vagyok.
zsembi

beus nem baj, már túl vagyok rajta rég. Egy pozitív dolognak fogjuk fel mostmár, hogy hát igen velünk is megtörténik a csoda! :-)

Zsembi nem csodálom, hogy kivagy! :-(
Ági28

Prednizolont én is kaptam mindig és külön jo nekem mert az asztmára jo és addig nem kell használnom az asztmás pumpámat.

Ági a progi injekciot az ET után kell szurni?
zsembi

Beber: se most, sem múltkor nem kaptam Prednisolon, most a Vass doki a múltkor Dévai doki indította a stimut.

Zsembi: szegény, jól összejött minden Neked, itt csak a baba lehet a megoldás!!!!!

Anikó
tatulány

Zsembi igen, akkor kell kezdeni, ha jól tudom. De biztos van aki jobban tudja.
Ági28

Mennem kell megyek a papirjaimért mindenkinek szép napot kivánok.
zsembi

hm,ez érdekes, tényleg azt hittem automatikusan mindenki kap, mert nekem kapásból írta a lapomra, pedig semmi extra eset nem voltam. Na mid1, ő tudja.
beber77

beber azt te csak hiszrd, hogy nem vGY EXTRA ESET! :-)
Ági28

:D a lényeg, hogybejött a prednizolon szeptemberben, úgyhogy kapkodd csak :)
beber77

nekem is bejött februárban, a doki is ezt mondta, mikor még nem jött rá, miért is kapom. :-)
Ági28

Manóka,

annyira örülök, hogy írtál!Tiszta szívből kívánom, hogy most már csak pozitív élmények érjenek a babavárással kapcsolatban!!!Addig pedig pihenjetek, kapcsoljatok ki, az utazás talán a legjobb ötlet ilyenkor!

Kedves Lányok,

Nagyon nagyon nagyon szorítok Mindenkinek, hogy minél hamarabb átérezze ezt a csodát. Tudom pontosan, milyen érzés az, amikor valaki nagyon szeretne babát, mindent meg is tesz érte, és közben másról hallja, hogy sikerült. Pár hete még én is ebben a cipőben jártam.

Nehéz helyzetben vagyok. Szeretném Veletek megosztani ezt az örömöt, többek között azért, hogy erőt adjon Mindenkinek, hogy igenis sikerülhet! (én 3 évig vártam rá). De azt nem szeretném, ha inkább rossz érzésetek lenne, amikor ezekről írok.

Szóval, ha túl sokat írok a babával kapcsolatban, légyszi szóljatok!!!

Bébé
bébé2007

És még valami. Tudom sokan kutyabolondok vagytok (én is! :D ). Találtam egy cikket, ami nekem nagyon tetszett, gondoltam megosztom Veletek is:

A kisbaba és a kutyaOszvald Anikó
Nõk Lapja Cafe
2007.08.17

Egy kisbaba érkezésével minden megváltozik. Átalakulnak a szokásaink, olyan dolgokról mondunk le, ami természetes volt. A pici a család középpontjába kerül. De hogyan éljen együtt a család eddigi kedvencével?
Sokan, még gyermekük születése előtt, megszabadulnak addigi kedvencüktől. Elfelejtik, milyen kedves, megértő társuk volt, mennyi örömet, szeretetet kaptak tőle. De szerencsére akadnak olyan gazdik is, akik segítenek az ebnek hozzászokni a helyzethez, megkedvelni az új családtagot.

Előkészületek

A jól szocializált kutyák, akik sokszor találkoztak már gyerekekkel, könnyebben elfogadnak egy újszülöttet falkatagként. Ha eddig még nem tettük, ajánlatos a négylábút a várandósság alatt – persze felügyelet mellett – gyerkőcökhöz szoktatni.
A féltékenység már a várandósság ideje alatt elkezdődhet, ha a gazdi a baba feletti örömében kevesebb időt tölt négylábú társával, esetleg az állapotára való tekintettel nem engedni már közel magához. Pedig ha négylábú barátunk minden oltást megkapott, és féregtelenítve is lett, semmi baj nem lehet egy kutyapusziból. Ne feledjük, az eb csak akkor fogadja be a bébit, ha saját pozícióját nem érzi veszélyeztetve.

Jó trükk lehet, ha megismertetjük kutyánkat egy játék babával. Ha az „álcsecsemő” jelenlétében is érzi a gazdi gondoskodását, meggyőződhet róla, hogy a jövevény nem jelent veszélyt a pozíciójára.

Ajándék a kórházból

Ha már megszületett a kis trónörökös, küldjünk haza a kórházból a kutyusnak egy babaillatú ruhácskát vagy pelenkát. Engedjük, hogy jól megszaglássza. Ha feladatát alaposan végezte, jutalmazzuk meg valami igazán jó falattal. Mire a pici megérkezik a kórházból, a kutya egy kellemes dologgal kapcsolja össze az illatát.

• Fontos szabály, hogy ne engedjük játszani a pelenkával vagy a ruhácskával!

Ne féltsük túlzottan az újszülöttet, egy rendben tartott kutya baktériumflórájához könnyen hozzászokik. A nagyobb testvér, aki iskolába, óvodába jár, sokszor nagyobb veszélyt jelent. Ha a gyerekek kutya mellett nőnek fel, az immunrendszerük is sokkal erősebb lesz. Arról nem is beszélve, mennyivel izgalmasabb egy négylábú, szőrös, mozgó valamit figyelni, mint a tapétamintát a falon vagy az ágy fölött lógó játékokat. Az eb a gyermek igazi társává válhat, lehet bohóc, testőr vagy jó barát egy személyben.

Csúszás-mászás

Mikor gyermekünk már mocorogni, mászni kezd, adódhatnak kellemetlen helyzetek. Nem könnyű feladat megértetni az aprósággal, hogy a kutya nem játékszer vagy gyűrögetni való plüssállat. A gyermeknek és a kutyusnak is meg kell tanítanunk, hogy a másik tulajdonát, birodalmát tiszteletben kell tartani. Biztosítsunk a kutya számára egy olyan helyet, ami a gyerek számára tabu. Mindig legyünk jelen, ha egymás közelében vannak. A legkedvesebb simogatás is könnyen csaphat át vad szőrhúzogatásba, amit négylábú barátunk zokon vehet. Figyeljük a kutya hangjelzéseit, hogy tudjuk, mikor kell megszabadítanunk a kúszó-mászó veszedelemtől.

Fontos megtanítani csemeténknek, hogy a kutyát evés és pihenés közben ne zavarjuk. A gyerekekben legkésőbb 2-3 éves korukra tudatosítani kell, hogy a kutyák is élőlények, tisztelnünk kell őket, és ugyanúgy éreznek fájdalmat, mint mi.
Fontos megemlíteni, hogy kedvencünk nem csak agresszióval válaszolhat egy csecsemő jelenlétére. Könnyen eshet depresszióba, étvágytalan, kedvetlen lesz. Ilyenkor sok figyelem és törődés segíthet, hiszen számára a gazdi szeretete a legfontosabb.

kutya nem veszélyt, hanem nevelési segítséget jelenthet. A poronty gyorsabban és zökkenőmentesebben szocializálódik, megtanulja, hogyan legyen tekintettel más élőlényekre. Ha bevonjuk a kutyagondozással járó feladatokba, a felelősségtudata is hamar kifejlődik. Azok a gyerekek, akik kutya mellett nőnek fel, sokkal kevésbé lesznek agresszívek, és könnyebben kötnek barátságokat. Egy családi krízis vagy válás esetén különösen nagy segítség lehet egy négylábú jelenléte.

Családunk gyarapodása tehát nem ok arra, hogy a kedvencünket kitaszítsuk otthonunkból. Éppen ellenkezőleg! Ha megfogadjuk a tanácsokat, gyermekünk élete egy igaz baráttal lesz gazdagabb.

6 aranyszabály:

• Ha a házi kedvenc keveset találkozott még gyerekekkel, ideje, hogy barátokat keressünk neki. Hagyjuk nyugodtan, hogy – természetesen felügyelet mellett – a szomszédok vagy ismerősök gyerekeivel játsszon.

• A baba megszületése után küldjünk haza egy használt pelenkát és egy babaillatú ruhácskát a kutyusnak. Szagoltassuk meg vele többször mindkettőt, hogy megszokja az új illatokat. Nagyon fontos, hogy az állat ne játsszon vele.

• A kórházból hazaérkezvén nyugodtan engedjük közel kedvencünket a babához. Guggoljunk le vele az állathoz, és hagyjuk, hogy jól megszaglássza. Biztosak lehetünk benne, hogy megismeri a pelenka illatát, és barátságosan reagál.

• Természetes, hogy minden újdonsült anyuka a babájával foglalkozik, de nagyon fontos, hogy ne feledkezzünk meg a mindig hűséges kutyáról sem. Éreztessük vele, hogy oszlopos tagja a családnak. Szánjunk mindennap egy kis időt szeretgetésre, játékra.

• Ne hagyjuk egyedül porontyunkat a kutyával, még akkor sem, ha az ismerkedés zökkenőmentes volt. Ha bántja a kicsit, nem biztos, hogy a saját hibájából teszi.

• Ha ebünk már falkatagként tekint a babára, akkor meg is védi az idegenektől. Figyeljünk nagyon, ha látogató érkezik, foglaljuk le a kutyát, hisz nem tudhatja, hogy a vendég nem akar rosszat a kicsinek.

Bébé
bébé2007

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet: