A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Szülészetek, kórházak » Szent Imre kórház azaz a Tétényi - Ikea szoba &eacut

OFF: csajok, szuper volt a meccs! ahhoz képest, hogy eléggé unott fejjel mentem ki, felszabadító volt a sok gólöröm, és egész aktívan hajráztam :) állati jó helyünk volt, az olaszok 16-osa előtt. Gera pont előttük szaltózott a gólja után! És aaaannyi cuki olasz pasit láttam, hogy nyugodtan diétára lehetne fogni :P
Del Pieronak csodás alkata van, de vicces, hogy Luca Toni legalább 2 fejjel magasabb mellette :) fantasztikus volt a nagy kedvenceimet látni, itt volt a fél Milan :D na és az is "katartikus" érzés, ahogy 35 ezer ember csinálja a hullámot :mrgreen: és hazafelé minden kocsiból sálakat lengettek és dudáltak az autók :D
gyerekek ezalatt békésen aludtak itthon :D

Leni, ugyanmáár :)

Máté képek nagyon jók!! :D fogzás :?

Én is gondoltam ma sokat Mirkára és Memére is névnapjukon! :) két ilyen különleges név!
Zsanci, mit is jelent a Merse?

én fiam egy évesen volt kb 7-8 kg... a lányom is csak széltében nő, még csak 5,5kg

Rídonli, hogy szólít Panna? homeós bogyókat sztem már nem kell feloldanod, elég nagy a kisebbik lányod, hogy elszopogassa. Csak told be ügyesen a nyelve alá, hamarabb elolvad, mint ki tudná onnan kotorni :)

na megyek aludni mert aztán holnap felfalnak a kölkök
jó szakállt mindenkinek!

votiv 8)
votiv

Szép jó reggelt mindenkinek!

Lányok, ha van köztetek olyan, aki nem tudta elkerülni a gátmetszést: felszívódó vagy nam felszívódó varratot kap az ember lánya? Csak azért érdekel, mert engem már 3x vágtak, az első 2 alkalommal a MÁV-ban nem felszívódót kaptam, a távozás napján kedvenc doki bácsim szépen kiszedegette, és utána nem is volt semmi gond! A Rókusban viszont felszívódóval varrtak, ami nekem túl lassan szívódott fel és úgy begyulladt, hogy napkig nem igazán tudtam ülni!
Szóval, jó lenne tudni, itt mire számíthatok, de persze bízom a gátvédelemben, hátha negyedszer sikerül!

Márti
borossné becz márta

Kisherczeg: Tündi se sokkal van 7 kiló felett, 17-én mértem, akkor volt 7160 g. Szóval semmi baj nincs Véda súlyával. Nem az óriásbébikhez kell viszonyítani. :lol: (Elnézést az óriásbébik anyukáitól, nem sértésnek írtam :lol: .)

Vica: Máté igazi kis vasgyúró. Tényleg el tudnám képzelni, mit Fehérlófia (hogy is kéne ezt írni?). Olyan mondabeli lurkó.

Most mennem kell a kiabálós gyerekemhez. :)

Kép
Kép
tinu

Jó reggelt Mindenkinek,

Tegnap este lefekvés után eszembe jutott két dolog, ami lemaradt és ezt gyorsan szeretném pótolni:

Drága Indike, igyekeztem tegnap mindenkit megemlíteni a felsorolásnál, de csak a tegnapi nap termését néztem, így lemaradtál a listáról :oops: Nagyon köszönjük Neked is a köszöntést, Máté nevében :)

Bunny, ha még olvasol minket. Drága kicsi Mátédnak úgyszintén Nagyon Boldog Első Születésnapot Kívánok :)

Vica

Kép
Kép
vica94

Szép reggelt, fiúk, lányok és kutyák! (ezt egy régi kolléganőm szokta volt mondani ((((dejó, hogy nem kell járni most dolgozni)))))

Márti, felszívódóval varrnak. Bár nem kizárt, hogy ezt a dokival meg lehet külön beszélni. Sajnos én is így jártam, nem értettem, hogy miért fáj egyre jobban, mikor a seb már elvileg begyógyult :roll: Ráadásul jó sok varratom volt, szétrepedtem, nem csak a gátam, hanem "ott bent" is meg "ott kint" is :oops:
és a jópofa kis felszívódó varrataimtól be volt gyulladva minden :x erre én - saját magamat is meglepő magabiztossággal - szépen kiszedetegettem magamnak egy tükör, egy kisolló és egy szemöldökcsipesz segítségével...
szerencsére nem fájt, és a hathetes kontrollig meg is őrültem volna :?

két gyerek szudít az ágyamban :D Isti valamikor hajnalban jött, Liliróza meg a reggeli szopi után ájult be :)
imádom őket!!!

votiv 8)
votiv

sziasztok!
Curse, semmi baj,h nevettél a sztorimon, én is! :)
Deni, ma Bence nap van, ma tartjátok? Akkor Isten éltesse a kicsi Bencét!!!!!!!!!!!
Vica, Máté nagyon édes, nagyon jóképű kispasi!!
Te jó ég, B már az előszobában van! Megyek, mielőtt bekapja a cipőmet. (A legbelső gyerekszobából mászott ki...)
Ma nem nagyon leszek, megyünk vidéki rokonyokhoz, elvileg van náluk net, de nem biztos hogy műxik.
Mindenkinek szép napot!
Még akartam írni eztazt, de most mennem kell.
rídonli#

Sziasztok! Bocsi, hogy csak most jelentkezek, de szoknunk kellett egymást Balázzsal születése után, nem hagyott nekem sok időt fórumozni. Szóval jelentem, világrajöttünk júli 6-án.
Viszont van egy gondom, és érdekel, hogy az ott születettek közül tapasztalt-e vki hasonlót. Nem tudom, mit csinálok rosszul, de Balázs születése óta minden fürcsit torkaszakadtából végigüvölt. Próbáltam már először az arcát bevizezni, csak utána vízberakni, hogy ne ijedjen meg, próbáltam először a lábát belerakni, majd beleültetni, és csak utána fektetni, próbáltuk hidegebb, melegebb vízzel, sehogy nem tetszik neki. Arra gyanakszom, hogy a kórházban negatív élmény érte. Ott mindig bevágták a csap alá. Lehet, hogy vizet nyelt, vagy hasonló. Tapasztalt valamelyikőtök hasonlót? Tudtok ötletet adni, mit tehetnék?

kétfiús anyuka
babdorka

Babdorka: nem biztos ám, hogy a kórházban volt rosszélménye. Ott voltál vele a fürdetéskor? Én ott voltam mindig, és láttam, hogy csinálják, Tündi sose sírt a csap alatt, mert nem volt durva. Az arcát sose érte víz. Próbáltátok a fürdetés időpontját változtatni? Nem lehet, hogy már túl fáradt olyankor és rossznéven veszi a macerálást? Nálunk az volt, hogy sokáig fürdés utántól kezdve törölközéstől kezdett hisztizni a gyerek. AZtán rájöttem, hogy egyszerűen elfárad. Mikor korábbra tettem a fürdetés időpontját, jobb lett. Illetve azt csináltam még, hogy fürcsi előtt szoptattam meg, hogy nyugodtabb legyen. Nem volt gond a pocijával, nem jött vissza a kaja fürdés közben. MEgszoptattam fürdés előtt és fürdés után is elalváshoz. Sokáig így volt.

Kép
Kép
tinu

Tinu, köszi a gyors választ. A fürdetéseknél ott voltam, azokat is mind végigüvöltötte, nem csak itthon. Az időponttal nem hiszem, hogy lehet gon, este 8-kor szoktuk fürdetni, és sem a vetkőztetésnél, sem a beolajozásnál nem üvölt, sőt, már mosolyog! :) De amint belerakom a lábát a vízbe, kitör a balhé. Pedig utána, amikor már bent van a kifogóban, meg pelenkázom, már csak hüppög, és utána meg is nyugszik. Nem tudom, mi lehet a baj, pedig próbálom nyugodt, lassú mozdulatokkal fürdetni, és beszélni hozzá közben, és a feneke is leér a kádban, és az apja ujját is szorítja közben, de ezek mind nem segítenek. Mit csinálok rosszul?

kétfiús anyuka
babdorka

Babdorka,
ugyan nálunk nem volt ilyen probléma, mégis olvastam hasonlóról.
Azt mondják, hogy ilyen esetben az is megoldást jelenthet, ha néhány hétig naponta csak áttörölgeted a babát a kritikus helyeken, illetve négy-öt naponta fürdeted csak meg rendesen. Persze, ha izzad, akkor muszáj megfürdetni minden nap. Aztán lehet csak egészen minimális vízzel is próbálkozni, és ha azzal már megbarátkozott, akkor mindig többet tenni bele. Jobb ötletem most nincs :roll:

Vica
vica94

Babdorka!
Lencse is pár hós koráig (kb.3) üvöltött, ha betettük a vízbe, utána meg azért, mert kivettük. pár hó és megszokja, addig kellemetlen a mamának, mert azt hiszi, rossz a babának; szvsz a kórháznak nem sok köze van hozzá.

nálunk a hajmosással van gond mostanában. ha mondjuk, hogy menjünk fürdeni, azonnal hozzá teszi, hogy "nem a hajamat". és úgy üvölt, ha mossuk a haját, mintha nyúznák!
ancsipancsi

Votiv!

Bátor egy nőszemély vagy, ez igen!
Hát akkor majd próbálok doki bácsival egyeztetni, ő már a Rókusban is ajánlgatta uccsó nap, hogy kiszedegeti azokat, amik esetleg zavarnak, de nem éltem a lehetőséggel, mert ugye akkor még nem fájt! Hát, úgy tűnik, nem mindig a korszerűbb megoldás a legjobb! És, ha lehet, legközelebb elkerülném ezt az "érzést"!

Márti
borossné becz márta

Mása,
bocsánat, azóta a kérdésemre megkaptam a választ :?

Vica
vica94

Márti, igazad van! :) és hogy van a pocakod?

Isti betaknyozódott :? hurrá

Kamilláról mi hír?

votiv 8)
votiv

Babdorka: mi már 7-kor fürdetünk, mert addigra a gyerek már totál elfárad. :D De Balázs valszeg még többet alszik, mint TÜnci.
Hát tényleg lehet, hogy annyira nem szereti még a vizet. Kádban fürdettek vagy esetleg vödörben? Mi nem vödröztünk, de állítólag azt jobban szeretik a babák, mert kisebb a tér és nem érzik magukat elveszve.

Kép
Kép
tinu

Vot,
irigyellek! Ábel mostanában a fél 6-os szopi után nem alszik vissza...

többit késöbb, sétára invitál nagyfiam :)

KépKép
fibi

Babdorka, mi is fél7-7 körül fürdünk :) az jutott eszembe, esetleg kipróbálhatnátok a vödröt! Vagy a kádba való "betétet" - amire csak rá kel fektetni a bébit, Auchanban láttam legutóbb 990-ért. Talán az a baj, hogy nem érzi magát biztonságban, és jobb lenne neki, ha lenne alatta valami "talaj".
A másik dolog, amit erről olvastam, hogy nagyon nyugodtan, határozottan kell fogni, akármennyire nyugtalan is. Tudom, ez marha nehéz, ha a kezedben üvölt a gyerek, de össze kell szorítani a fogad és erősnek látszani, egyik kézzel szépen be kell nyúlni a háta alá és mindig érezze, hogy fogjátok.
Még egy ötlet és eldugulok: ha benne vagytok, egyikőtök fürödjön vele együtt egy darabig, hátha így megszereti!
képet nem raksz fel? :wink:

votiv 8)
votiv

sziasztok,

Babdorka,
már sokan irtak sok sok okosat. Én gyanitom,h Balázs nem a kórházi fürdetéstől lett ilyen fürdés utáló, de ki tudja...
Nálunk első gyerek lett viziszonyos sokáig, és tényleg az a jó, h esetleg pár napig csak áttörölgeted vizes pelussal, mert ők még nem koszolódnak annyira :lol: h komoly fürdetés kelljen nekik.
Uccsó kettőm viszont annyira szereti a fürdést, h nem is mertük/merjük kihagyni. És nálunk az uccsó kettő született a sztimrében, igaz a középső idején még kádban fürdették őket és IMÁDTA ahogy lebegett.
Most meg a szülés után csak egy fürdetés volt, de az nem tudom, hogy zajlott mert nem voltam ott, csak a szülés utáninál, de az annyira békés és szép volt, h nálunk azóta is SZENT dolog a fürdetés.
bocs, h ennyire járatom a számat, ez neked biztos nem segit, csak nekem meg eszembe jutott.

szóval, vagy nem füredettek pár napig, vagy pár hónapot végigsir, utána úgyis megszereti, vagy pedig esetleg máskorra rakjátok az idejét, pl reggelre, vagy a Tinu által javasolt szoptatás is jó ötlet, asszem egyeskénél ez vált be. Bár nála mindenre ez vált be... :roll:

Votiv,
Merse jelentése: béke, dicsőség :lol:

Rid,
Johi szintén máshol szült, ezért nem tartja magát hivatalosan szentimrésnek. Pedig az. Mint ahogy te is!!! :lol:

Kép

ZsanciKép
...hogy az utolsó emlékünk egymásról egy szép mosoly legyen...
zsancikant

Oleg jelentése: Holy

VIca,
nagyon szép a nagy-kicsi fiad, és gratula a súlyához, nálunk B-nek sikerült ezt hoznia.
És mi is új védőnőt kapunk... :wink:

Kép

ZsanciKép
zsancikant

Sziasztok!
Megvolt tegnap életünk első szülői értekezlete... és szinte minden tökéletesen alakult, most épp keresem a bökkenőt :mrgreen:
Szóval Dóci a Kisvakond csoportba jár, jele a lepke (a katicára lecsapott egy anyuka előttem, de nekünk nem volt létkérdés, így nem verekedtünk meg érte :lol: ). Minicsoportban van, csupa évvesztes, ha minden jól megy, ugyanazokkal a gyerekekkel és óvónénikkel fog járni 4 évig.
Nem került egy csoportba sem az unszimpatikus anyuka gyerekével, sem azzal a kislánnyal, akit Pintér Dorottyának hívnak (bár megérzésekről beszélve, véletlenül pont az apukája mellé ültem... vonzanak a pintérek :mrgreen: ) Abba az épületbe fog járni, ahová az anyja is járt, nyomasztó :wink:
Mivel két csoport indul, nincs zsúfoltság, és egész naposra vették fel, opcionális, hogy elhozom-e ebéd után vagy sem. Majd meglátjuk :D
És azt az óvónénit kapta, akivel a nyílt napon már összehaverkodott, remélem, továbbra is dúl a szimpátia köztük.
Aug. 31-én lesz ismerkedés, aztán szept. 3-tól indul a beszoktatás. Izgi :lol:

Votiv,
bekapcsoltuk a meccset este, mondván, megnézzük, hogy gyepálják az olaszok a magyarokat, hát rendesen tátva maradt a szánk! Gyönyörű gólok, a fijúk 90 percig futottak, és nem akartak a fülükön is levegőt venni... persze, egy meccs nem meccs, de rég nem láttam ilyen fegyelmezett teljesítményt nyújtó, edzett magyar csapatot, és főleg nem ilyen szerény nyilatkozatokat (ld. Gera "ne szálljunk el magunktól, a tétmeccseken kell bizonyítani")! :D
Hívtam barátnémat, aki mindenórás, hogy kapcsolja be (személyes mágikus szülésindítási praktikám az egy magyarfocimeccs, egy ebéd a görög étteremben :lol: ... kétszer bejött), de már ki volt kapcsolva...

Márti,
engem is felszívódóval varrtak, de szépen kihulltak maguktól :) Szerintem jó ötlet, hogy megbeszéled előre az orvosoddal, akár azt, hogy hagyományos "cérnával" varrjon, akár azt, hogy hazaindulás előtt szedje ki a felszívódókat is :)

Deni,
nyanya... ááááá, minek vannak ilyen kedves emberek???? azért keltem korán, mert korán feküdtem, és abban ez egyedülálló élményben volt részem, hogy 3 órát netezhettem gyermeki ráhatás nélkül 8)

Tinu,
természetesen ott van a veszélye annak, hogy valaki beleragad a gyász ördögi körébe, de ha megnézed pl. ezt az oldalt, ott van a testvérek oldala is, ami nagyon fontos, mert a továbblépést szimbolizálja.
De számomra - tapasztalatból tudok csak beszélni - nagyon fontos, hogy emlékezzek a gyász után is a babákra, és ők ugyanúgy beépüljenek a személyiségembe, ahogy az élő gyermekeim. Nehéz ezt megfogalmazni, de a vetélések nagyon komolyan kihatottak a rám: a fájdalmon túl nagyon sok erőt merítettem-merítek belőlük; sokat árnyalódott a terhességről/szülésről alkotott képem, megismerkedhettem az árnyoldalával is, közvetlenül és közvetve, amivel nagyon sok kismama soha nem találkozik. És ezért - paradox módon - hálás vagyok, mert szerintem több lettem általa.
Ugyanakkor nyilván sokat keményített is rajtam, abból a szempontból, hogy radikálisan átértelmezte bennem a "baj"-ról alkotott képet: a gond most már nem ott kezdődik, hogy lesz-e gátmetszés, vagy hogy fejenállva szülhetek-e, és hogy miért nem jöhet be az apuka látogatni...

Babdorka,
sajnálom a fürdetés miatti ordítást, Marci is ordított az első néhány napban, de mire komolyabban megijedhettünk volna, abbahagyta és megszerette :lol: És ha a topik boszisága működik, akkor ma este már nálatok sem kéne, hogy probléma legyen 8) Szóval drukkok!!!

Rylie-éknak ++++++++++++++++++++++++++++++++

vera
kisün

Babdorka, ha netán megpróbálnátok a vödrözést:

nekem volt otthon anno egy vadi új felmosóvödröm, és abban fürdettem Hankát - igaz, csak egyszer, mert neki a kád is megfelelt, nekem meg jobban bejött a "kádban lebegtetős" fürdési stílus. De a lényeg: szerintem nem muszáj millió pénzért megvenni az "igazi" vödröt.
Én először asszem kihagynám pár napra a fürdést, majd jól megszopiztatva, arccal előre betenném a kádba a köv. alkalommal. Igi nálunk is hassal szeret fürdeni.... :shock: (szerintem azért, mert a meleg víz oldja a hasi görcseit)

Tegnapi szupernőségemet azért kibontanám, mielőtt többen megutálnak:

a süti egy tök primitív, 10 perces kevert volt
a királylány ruha pedig egy pólóra rávarrt hosszú karton anyag

khmmm, így már más a dolog, mi?
:oops: :oops: :wink:
De én ezeknek is úúúúúúgy örültem :roll:
leni

Vica :) Fogakhoz ++++ Köszi a képeket, nagyon édes Máté!!! :D :D és már hogy áll!! :shock: :o Gratula a szép súlyhoz a kis (ööö.. vagyis nagy :wink: ) Vasgyúródnak!!

Márti :) Még tegnap akartam írni, hogy nagyon tetszett a pirítósos poén!! :lol:

Indi :) Nálatok minden rendben? alig írtál... Dominó meggyógyult már teljesen?

Curse :) Jaj de jó, hogy így élvezte Adél a Balcsit!! :D akkor nagyon jó lesz neki a Velencei tavon is :wink:

Votiv :) Istinek bulást! ++++ Örülök, hogy jól érezted magad a meccsen! :D

Vera :) A lepke is nagyon szép jel :wink: és 3-a már mindjárt itt van! drukkolok, de bizti nem lesz gond!

Babdorka :) Kitartást a fürdetéshez! Én már nem tudok újat írni, a többiek olyan jó sok tippet adtak :D Képet nem teszel fel Balázsról?

Rídonli :) Köszi :D igen ma tartjuk, ez az első névnapja :D

És végül egy kép, hogy játszanak a fiúk :D Bálint nagyon lelkesen tanítgatja Bencét :lol: :
Kép

Kép
Kép
denizsa

Leni :) Ez nem von le a szupernőségedből semmit! sőt, csak növeli, mert gyorsan megoldottad a dolgokat :wink: Én már csak Bálinttal süthetek, ha meghallja, hogy süti, rohan a sámliért és már áll is vele a pulthoz :lol: keveri a tésztát, adagolja a hozzávalókat, átönti a tepsibe vagy segít formázni... és meg is kóstolja néha :lol: aztán ugyanilyen lelkes az elfogyasztásánál is :mrgreen: Hanka is szokott besegíteni Neked a sütésben?
denizsa

Bencének nagyon boldog névnapot!!!!!! :D

Deni,
annyira édesek a srácok :D :D én is már várom, hogy fejét felemelve nézegesse a bátyuskáját Ábel 8) mert hasalni azt ö is imád :D már forgatja a fejét is, ha leteszem hasra. és gratula a csörgözéshez Bencusnak, Ábel még csak a pelust szorongatja, de azt is ugy szereti nyalogatni :lol: (B sosem volt ilyen anyag gyürögetös tipus)

és köszi kérdésed, hugommal rendezödtek a dolgok, megbeszéltük :) mert ugye tudjuk: "communication is the only waaaay, start saying what you need to say......." :P

Vica,
Máté nagyon ééééééédes mindkét képen :D
és Neked is köszi az érdeklödést :wink:

folyt.köv...
fibi

Köszönöm a tippeket, majd próbálkozok. A vödörről azt hallottam, hogy majd csak akkor lehet bevetni, ha már stabilan ül, de ha eljön az ideje, és addig sem oldódik meg a probléma, azt is bevetjük.
Íme a kép:
Kép

kétfiús anyuka
babdorka

sütésröl jut eszembe, hogy B is imád a konyhában segiteni, föleg kása készitésben, nade saját kis lábosa is van, amiben gombokbol föz :) és belefantáziál, hogy ez most borsofözelék, vagy éppen palacsinta, stb. Multkor kérdezzük töle, hogy "Szakács leszel?" erre azt felelte, hogy "Nem, fözöember!" 8)
fibi

Deni, Bencének én is nagyon boldog első névnapot kívánok!!!!
Olyan jó ez a kép!!! (Bár én a fiaidról rosszat még nem láttam :wink: )

Indi, én is akartam már kérezni: mi van veled, veletek?
Teljesen lemaradtam még akkor, mikor nagyon gyorsan lakást kerestél. Megoldódott azóta ez a dolog?
Már magam is nagyon unom, de ha van kéznél linked kendős hátihordozásról, videó vagy képi bemutató, nagyon megköszönném... A Nandu kendőhöz a tibeti hátihordozás van leírva, ezt Hankával meg is tudjuk kötni,de tartok tőle, hogy egy 3 hós babát máshogy kéne felszerkesztenem a hátamra....

Votiv, fantáziámat meghaladja, hogy elképzeljelek egy focimeccsen lelkesen kiabálva és hullámozva :lol: :lol: :lol: pedig jól nézhettél ki!!!! :P
leni

Húúúúúú, Deni,Bálintod akkor nagyon profi segítség már!!!
Hanka is segít sütéskor, de leginkább a nyers tésztát zabbantyúzza....apjalánya... 8)
Fibi, te Bálintod meg már igazi nagyfiú módra játszik !!! :P
leni

Köszönjük a köszöntéseket, átadom az illetékesnek, ha felébred :D :lol:

Fibi :) Akkor fiaink ebben is hasonlítanak :lol: :Bencus is imádja a pelust gyűrögetni és rágcsálni (én meg nem győzöm cserélni, mert tiszta nyál lesz :mrgreen: ) Édes lehet Bálintod, ahogy főzőcskézik! és szuper, hogy saját lábosa is van! :lol: Örülök, hogy hugoddal minden okés! :D

Babdorka :) Balázsod nagyon szépséges baba!! :D :D és hogy mosolyog! :D

Kép
Kép
denizsa

Bencének BOLDOG NEVENAPJÁT!!!!!!!!!!!!
és kép sztem is fenomenális!

Dorka,
Balázs is nagyon szépséges!!!

meséljetek lányok:
hogy tudnám magam rávenni,h NE utáljam, mikor segiteni akarnak nekem a főzésben/sütésben??????,,
folyton azon agyalok,h összetörik, kiöntik, elcseszik, és már robban is az agyam... :?
hogy csináljam JÓL?????

és hogy szokjak le arról,h reggel, amikor még nagyon álmos vagyok állandóan káromkodok és morcos vagyok a gyerekeimmel, amikor kakaót kérnek, és mindketten segiteni akarnak megcsinálni????
:shock:

úúúúgy szeretnék jó anya lenni, de Levi mindig tükröt tart és megmutatja,h mennyire nem vagyok az....

Én simán el tudom képzelni Votivot hullámozni és kiabálni!!!! 8)

Kép

ZsanciKép
zsancikant

Zsanci, a gyerekes főzésre én rákészülök lelkileg - mert amúgy a pikk-pakk, egyedül készen vagyok típusba tartozom...
Ilyenkor elmantrázom párszor,hogy NEM baj, ha az egészből nem lesz semmi, mert kiömlik, tönkremegy, koszos lesz, stb.

és tény: ha valamit gyorsan és tutira meg akarok csinálni, akkor olyankor csinálom, mikor az illetékes elvtársnő aluszik.... :roll:

És nekem is van még mit fejlődnöm a gyerek ügyességébe vetett BIZALOM terén. Férjem simán kenterbe ver e téren... ő az üvegpoharat is Hankával mosogatja el (férjem haboz, Hanka öblít) - és még nem volt törés!!!

Na, látszik, hogy nem ismerem Votivot :wink:
leni

Sziasztok,
Valaki tudna küldeni egy telefonszámot, ahol be lehet jelentkezni Bálint Mihály magánrendelésére? Akár priviben is.
Előre is köszi!
irob

Irob, ez a magánrendelő száma, de nem tudom, melyik napokon rendel...
386-0700
leni

Köszi Leni,
Ezt számot sajnos hiába hívom már egy pár napja soha nem veszik fel. Reménykedtem, hogy van esetleg valami asszisztensi mobil, amin könnyebb elérni őket. Akkor probálgatom ezt a számot tovább.
még egyszer köszi a gyors választ!
irob

Sziasztok!

Nagyimat ha minden igaz,hazaadjak ma a korhazbol,de sajna nincs jobban...ez mar az oregkorral jar....es nem lesz jobb :(
Mar jol kibogtem magam tegnap,most mar jobb.
Tuti Atti si erzi rajtam ezt..ahogy irtatok is,akkor jobban uvolt,ha en feszkos vagyok :roll: Es sajna mostansag....

Mirkara is sokat gondolok es Macsekra is...+++++++++++++

Babdorka,
nalunk az elso jo par het orditasos furdes volt!De kitarto voltam,mindent kiprobaltam.
Nekunk az valt be -es ez egyik naprol a masikra elvagta a sirast,azota imadja-,hogy egy textilpleust tettem ala,es a viz melegebb, 40 fokos. :wink:
Ja es a kdunk meg ilyen,ez tok jo,mert nem kell ot tartani,es neki nagy biztonsgot ad sztem,hoyg tamasztja a hatat.

Kép

Bencenek boldog nevnapot!!!

Matenak tegnapra boldog szulit!!!!!!!!!!!!!!!!!
Memenek is tegnapra boldog nevnapot!!!!!!!!!!!!!!

Ma megyek 6 hetes kontrollra,remelem minden ok lesz....kicsit felek,hyog fajni fog.... :roll: :roll:

Kép

Kép
arwen07

Babdorka: én szerintem már egészen picuri babákat is lehet vödörben fürdetni, mert nem kell, hogy üljön, hanem te tartod a nyakánál. Legalábbis a másik topikon az egyik kisfiúval így csinálták, még képeket is tettek fel róla, meg videót. És a baba teljesen imádta. De az is jó lehet, amit Arwen mutat a képen.
Nagyon helyes Balázs fiad! :)

Zsan: én még nem tudok anyai tapasztalatból írni, csak gyermekiből. Szerintem azért nem is tanultam meg főzni, mert az anyám mindig mindent kivett a kezemből a konyhában és nem is nagyon hagyta, hogy belefolyjak a főzésbe. mert hogy ő jobban, gyorsabban megcsinálja. Én utáltam ezt. Persze neked fiaid vannak, nem kell nagyon főzniük. :wink: Szerintem valami olyasmi lehet a titok, amit Leni írt, hogy készülj rá lelkileg, hogy ez most nem főzés lesz, hanem játék. Meg ha nem akarod, hogy segítsenek, akkor ne hagyd, csináld meg egyedül, mert annak meg nincs értelme, hogy ott állj mellettük tiszta idegként és úgy csinálj, mint aki épp nagyon türelmes anyuka.
Na most szerintem semmi jó tanácsot nem adtam, csak valamit akartam neked írni, mert úgy el tudom képzelni, hogy velem is ez lesz. :?

Kép
Kép
tinu

Tinu, főzésmegtanulás nálam is dettó, ugyanez okból...
Felnőttként kellett bepótolni mindent.
És amire nekem kondicionálnom kell ilyenkor magamat:

NEM BAJ, HA A GYEREK MÁSHOGY CSINÁLJA, MERT AZ A MEGOLÁDS IS LEHET HELYES.

Anyukám nagy "megmondom hogyan kell", és sajna örököltem belőle nem keveset

:evil:

Úgyhogy a fenti ökölszabályt nekem a férjemmel szemben is nehéz kiviteleznem...khmmm... :oops: :oops:

Ez a kádas kép annyira nagyon cuki!!!! :lol:

irob, kitartás!!! Főleg du. 4-7-ig próbáld... bár erre gondolom te is rájöttél...
leni

Sziasztok!

Babdorka: Nálunk is balhézott mindhárom gyerek az elején. Marcinál kipróbáltuk az együtt fürdést, azt nagyon szerette, mindig szopizott is a kádban :oops: :D Balut meg nagyon hamar együtt fürdettem Marcival, mert máshogy nem tudtam lezavarni az egészet.

Bocsi, hogy megint csak egy pill.-ra ugrottam be, de 2 napja szeretnék elmesélni egy vicceset :lol: :lol: :lol: :
Anyuéknál voltunk, Balubaba csupasz popsival szaladgált, hogy gyorsan bilire tudjon ülni, amikor kell Neki, ugyanis nem szól, csak megy és elintézi. Az történt, hogy anyu épp skype-on beszélgetett apuval, webkamera, minden ami kell, és cukkolta Balut, hogy megmutatja Papinak a popóját, fel is emelte, mire apu szólt, hogy éppen kakil a Balu és tényleg egyszercsak potty a földre egy adag...
(így leírva nem is olyan vicces, látszik, hogy nem tudok fogalmazni... :( )

Fibi: sokkal jobb a hangulatod! Képzeld V elmulasztotta a fejfájásomat már 2x is! :D

Votiv: ez tuti meccs lehetett :wink:

Többiek bocsi, de kicsit fáradt vagyok, szelektív az "agyam"

Ja, ovi: Marcinak jövő héten lesz ismerkedéses hét, ami ott egyenlő a beszoktatással... Kicsit furcsa Nekem, remélem Ő élvezni fogja, szülői csak jövő csütörtökön lesz. Amúgy is macerás volt a felvétele, így azt sem tudom melyik csoport, milyen ovónénik... Én eddig csak a vezetővel meg a titkárral találkoztam, de mindkettő nagyon szimpi volt, meg az ovi is az, és mellette van B bölcsije :lol:

Na, pusz, és hajrá sütő-főző babák, meg szejetem az anyát :D

Ja, Zsan: én sem tudok együttműködni velük a konyhában, még a legnagyobb majd 9 éves Csajommal sem :( Nálunk is apa, a jobban bízzunk a gyerekben, de a játszón is infarktus kerülget sokszor attól, ahogy mászókáznak...

ésésésés lehet hogy vhogy át kell mennem 6 órásnak, de nem tudom mi lesz, mert amikor apa is elkezd dolgozni, nem fogjuk tudni megoldani logisztikailag a gyerekeket :cry:

És befejeződött az ebédidő, majd otthon eszek :wink: (nem is igaz, ezt mind fél kézzel írtam :P )

Pocak
pocakpacni

jaj :oops: :oops: :oops:

Máténak nagyon boldog szülinapot!!!!

Memének tegnapra, Bencének meg mára boldog névnapot!!!
pocakpacni

Bencét Isten éltesse neve napján :D

Dorka,
Én az első hónapban csak a mosdóban a popsit mostam, néha áttöröltem nedves ruhával mert úgy gondoltam, hogy az esti fürdetés stressz egy ilyen picinek. Van a ki a reggeli fürdetés híve a fáradság miatt. :?: Szerintem ha a vizet nem szereti, akkor ne erőltesd a fürdést nem piszkolja ő még be magát, hogy indokolt legyen minden nap fürdetni. Biztos rövidesen megszereti majd.

Lányok,
mailen van magyar fordítású HP-m :shock: valaki a maga örömére lefordította és felrakta a netre. A vége felé már nagyon siethetett, mert nem használt caps lockot (ahogy én sem szoktam :mrgreen: ) de ha valaki nagyon elszánt és türelmetlen megvárni a februárt :wink: szívesen elküldöm.
Nem olvastam még én sem, a minap kaptam.

Arwen,
jó a nagyidnak, hogy ilyen aggódó szeretet veszi körül. én is így szeretnék megöregedni :)

Kép
akata

Kata: nekem is megvan a kalózHP. :D Már el is olvastam. De nekem egy átfésült változat lehet, mert abban nincs ilyen benyomódott caps lock.

Zsan: akartam még írni, hogy tanulmányozod Stahl-t hogy főz együtt a gyerekekkel. :mrgreen:

És akkor nekem is lenne egy kérdésem. Van valami ötletetek az est altatásra. Nálunk már elég régóta nem alszik be szopira a gyerkőc. Néhány próbálkozás után az vált be, hogy ha már elfáradt fürdés után, akkor beraktuk az autós hordozóba és lengettük. Ott elaludt, és akkor átraktam a kiságyába. Hát ez a lengetés már egyre nehezebb, és szeretném valami másra átszoktatni. A teáztatást nem szeretném, pedig nagy ritkán az volt az egyetlen, amire még elaludt. A probléma az, hogy ha nem elég fáradt, akkor hiába rakom hasra, azonnal felnyomja magát, vagy a hátára fordul és a hátán meg nem tud elaludni. Ilyenkor persze hiába csitítgatom, simogatom, dalolok neki, csak néz rám nagy szemekkel jó esetben, rossz esetben meg nyüszizik. SZóval kicsit tanácstalan vagyok. :roll:

Kép
Kép
tinu

Irob,
lehet hogy nyaralnak még. hivogasd még kitartoan, és igen, föként délután! :)

Leni, Zsan,
nálunk is ez volt, amit Leni ir anyukájárol. És én is pont emiatt vagyok türelmes Bálinttal, mert velem nem voltak azok, és tudom, mennyire szar. A gyerek még lassabban tudja csinálni, és másképp (mert más személyiség), és ki kell várni, mert az önálloságbol tanul, és egyre ügyesebb lesz, stb. De ezt ti is tudjátok :wink:

(és Zsan, korán reggel nekem is baromi nehéz vigyorogva reggelit késziteni, amikor ott ugrál a lábam alatt... Ha egyedül akarom csinálni, akkor leültetem kirakozni, azzal elvan féloráig :) )

Babdorka,
nagyon helyes a fiad :) többiek mindent elmondtak. nálunk is üvöltött pár hétig a nagyobbik, aztán megszokta (csak másnaponta fürdettük, elötte szopi, és neki a soooook viz jött be, hogy lebeghessen benne.)

Kisherczeg,
nem jött át tegnap, amit küldtél :(

Arwen,
aranyos ez a kép :) és továbbra is ++++++++ a nagyidnak!!

Nuk,
beszéltél már apjukkal????

Indi,
hogy áll a lakástéma?

Votiv,
focimeccs :lol:

Kisün,
ovi tök jo lesz a leirás alapján! :D

Szrek,
irhatnál Te is bövebben Magatokrol! :wink:

Ancsi,
nem válaszoltál a sulis kérdéseinkre ám, h még mindig titok e :wink:

Johi,
karod jobban??

Neet,
suliban mi a helyzet? :lol:

Curse,
Balcsi szuper lehetett, irigyirigy :P
fibi

Pocak,
deeeeee, vicces igy is :lol:
V nagyon ügyi! már a reikivel talán?? :o :D
fibi

Tinu,
és ha átrakod a másik cicire, az sem megoldás? Vagy ha nem elég fáradt, dajkálni még egy kicsit? akár kendöben/kenguruban? Ábel is csak hason bir elaludni, és ha még nem elég álmos, akkor sétálok vele pár percet, aztán ujra lerakom, és alszik. Vagy a cici megnyugtatja, akár többször egymás után.
fibi

na mire irni birok, mindenki lelép...... akkor én is L....
fibi

Pocak,
nekem vicces volt, amit leirtál!!! :lol:
pont, mert ma Igi kakilt a szobába, csak ő elbújt és nem akarta megmondani,h hova pottyantott... :?

Tinu,
húúúúúú, már el is felejtettem, h van az a korszak, amikor már cicire nem, de mesére MÉG nem alszik el... :? hogy is volt ez???
asszem apa folyamatos hurcibálása segitett... :(

konyhás ötleteket köszi, asszem a mantrázás a legjobb, a reggelire meg kitalálok vmit ,mert nálunk a puzzle-ezzél egy kicsit, amig anya blablabla...az nem jön be, mert átlátnak a szitán, tudják,h mennyire nem birom ha ott vannak, ezért OTT vannak...
de ha adnék nekik egy tábla csokit, meg egy üveg kólát, és leültetném őket a cartoon network elé... :lol: :lol: na, asszem az segitene... 8)

Kép

ZsanciKép
zsancikant

Tinu,
Nálunk is a hancúrozás jött be mint Barbiéknál :D de nem vagyok benne biztos, hogy mikor is - lehet hogy később mint 7 hó.
Nekünk Apa lelógatott a plafonról egy nagy kampót amire fellógattuk először a mózest, utána a babhordót. Nappal hinta volt és este ezen elringatózott. Már nagyon nehéz volt ilyentájt cipelni :)

Kép
akata

Gyors infó:

Ryliékat csak éjszakára engedik haza, az egész napjukat bent kell tölteniük :?

Vica
vica94

Mesteremberek egy percet engedélyeztek a szobában... :-)

Bencének nagyon boldog névnapot kvánunk. És Memének is igy egy nap késéssel.

Pocak: szerintem is vicces... főként, hogy Fanni is hasonló alkotásokat csinál. Múltkor a munkahelyemen tertités közben az étkező közepére tett egy halmot, még jó hogy senki nem látta.

Leni: én nem tudok sokszor türelmes lenni Fannival főzéskor, de igyekszem, mert meg kell tanulnia és imád segiteni.

Kisün: tök jó, hogy minden stimmel az ovival. Én is várom már a szülőit. :-)

Tegnap este párom úgy döntött, hogy 36 évvel a születése napja után meglátogatja a szentimrét, mentünk az ügyeletre, ugyanis a délutáni szemölcsszedésétől úgy ömlött a vér a lábából, hogy ott kellett, hogy ellássák. Úgyhogy volt időm szemlélődni (mintegy 2,5 órám)és szokni a gondolatot, hogy kövi baba majd itt születik. :lol:

Na zavarnak ki a lakásbóóóóóóóól...

Kép
Kép
johanna1975

ISTEN ÉLTESSE SOKÁIG BENCÉT!

Johi!
Zsoltinak ++++

Kép
Kép
manoka11

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet: