A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Szülészetek, kórházak » Szent Imre kórház azaz a Tétényi - Ikea szoba &eacut

Ancsi, a trójai mondakörben szerepel Theiresziasz, a vak jós. Őt a külvilág, a külsőségek nem vakíthatják el, csak az igazat, csak a lényeget látja...
És a Kisherczegből pedig tudjuk, hogy "jól csak a szívével lát az ember" :)
szóval édesanyád tisztánlátása nagyon is beleillik a pszichoszomatikus szimbolikába :)

votiv 8)
votiv

Sziasztok,
így ismeretlenül, 2 másik topikból...
Igazából nem találok szavakat, és már nem is keresek. Csak ismételni tudom én is a többieket: csodálatra méltó, amit véghez vittetek itt, a gyönyörűséges Mirka babáért. Drága, pici lány, nem jöttél hiába...
Macs, hatalmas erőt kívánok nektek a továbblépéshez, továbbéléshez...
Mirka most már jó helyen van, ott nem fáj semmi... Remélem, megtalálta az én pici Andriskámat is az angyalok között, és nagyokat játszanak együtt.
Nagyszerű emberek vagytok valamennyien...
Vendég

Azért mégicsak visszanéztem, bár nem bírtam végigolvasni....nem látok a könnyektől. Bár nem voltam végig benne a fórumozásban,de nagyon sokat gondoltam Macsékra és a kicsi Mirkára.
Macs, én nem nagyon tudok írni, mert nincsenek szavak....Részvétem, és sok erőt kívánok az egész családnak.
fürti

MÁTÉNAK NAGYON BOLDOG ELSŐ SZÜLINAPOT!!! :D :D :D

Macs,
+++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++!!!!

Szegény Kamillának tüdőgyulladás? :shock: És ezt ennyire nem lehet észrevenni, fura :? :evil: Gyors gyógyulást neki és minél előbb el a kórházból!!!!

Neet,
Te meg a topis, ne viccelj!!! :lol: Pénz dolog sajnos mindig így van...

Nuk,
Először is kitartást, másodszor pedig beszélj apával! Ezek a férfiak csak úgy értenek a szóból :wink:

Fibi,
Adásvételi :D Drukkolok, h most már tényleg összejöjjön!! Tegnap küldtem neked mailt, csak utána mondta be az unalmast a gépem. Átment?

Kata,
Pont azt akartam én is írni, amit Barbi, h te meg az idegbetegség :lol:

Szrek,
Nagy alakítás az ágyban :oops: :lol:

Deni,
Hős Bencushoz gratula :D

Votiv,
Rózsák háborúja :(

Tegnap nekem is lemaradt
Mihályis: Nagyon köszönjük!!! Remélhetőleg a jövőben nem lesz ilyen fajta segítségre szükségünk.

Tegnap gyújtottam gyertyát Mirkáért az angyalokszülei oldalon és én is beleolvastam a történetekbe :cry: Kisün annyira igazad van, amit írtál ezzel kapcsolatosan.

Kép Kép
curse

Máté és Merse, Isten éltessen benneteket! Nagyon boldog szüli-, és névnapot kívánok!

Látom, nem csak én nem vagyok ma a toppon...
Kiscsajom sokszor fönt volt az éjjel, a hasa is fájt, meg asszem a foga is jön. A chamomilla segített lopni pár óra alvást, de 6kor már fönt voltunk. A Nagy elment a nagyihoz palacsintázni, de ahhoz képest, hogy csak 1 gyerek van itthon, semmire sem jutottam még ma. (Lehet, h én vagyok rá rossz hatással? :shock: )

Neet, pénz a legkevesebb! 8)

Votiv, fantasztikus személyiség vagy!

Majdnem elfelejtettem, egy fontos kérdés:
barátnőm babája a 3 hós "fejlődési ugrásnál" tart, és most épp kicsit kevés a tejcsi. Próbálom nyugtatni,h ez csak pár nap, de kéne neki vmi "kézzelfogható", a tejcsináló golyócskákra gondoltam. Megvan a recept, el is küldtem de ezeket a kérdéseket tette föl,és nem tudok váléaszolni :oops: :
-milyen formában kell bele a gabona (pehely jó?)
-milyen vaj kell bele (teavaj/margarin)?
Ha vki tudja, írja meg légyszi! Köszi!

MIndenkinek, akinek szüksége van rá:
+++++++++++++++++++++++++
(Főleg Macséknak. És Kamillának, hogy hamar meggyógyuljon.)
rídonli#

Sziasztok!

Voltam tegnap a diabetológián, megkaptam a diétámat, 155g szénhidrát... hát hízni nem fogok sokat, az biztos. Eddig a 28. hétre végre sikerült +1,5. Lehet hogy negatív rekordot döntök? Hétvégén már csinálgattam a diétát, akkor még egy ismerős CH értékeivel, egész jól belejöttem már. Nem olyan nagy hülyeség ez a 6x étkezni, és odafigyelni mit eszik az ember. :D :D Persze jobb lenne, ha nem lenne rá szükség, de nem lesz gond. Hétfőn kell mennem éhgyomri+reggeli utáni ellenőrzésre, egyébként nem is kell itthon méregetnem a cukromat, hála az égnek. Ez egy nagy nagy pluszpont a Szt Imre/Bártfai rendelőnek, mert a Sote-n pl heti 3 napon is kell főétkezések utáni ujjszurkálós mérést csinálniuk a kismamiknak. :shock: Remélem hétfőn már lesz javulás.

Fibi, még hetekkel ezelőtt írtad a dilemmátokat, hogy szocpol és új lakás, vagy lemondani a sok pénzről és használt, de esetleg jobb helyen/jobb lakás. Mi pont itt tartunk szintén, mondjuk nem sürgős a dolog, az első gyerekkel még elvagyunk itt, de már gondolkodunk hogy legyen tovább. Felmerült, hogy megvegyük a szomszéd lakást, és összenyitni, csak ugye erre nincs szocpol... na mindegy. Most egyelőre örülök, ha kiságybeszerzés-féle fészekrakáson túljutunk sikeresen, majd ráérünk még a lakáson agyalni. Gratula az adásvételihez, bár nem találtam meg az eredeti hszedet ahol írtad :oops: , de gondolom akkor ti a szocpol mellett döntöttetek.
kattix

Akata, a "Gyermekorvos nélkül" nekem megvan, és nagyon sokat tanultam belőle! De amióta ilyen csodálatos doktornénink van, már eszem ágában sincs gyermekorvos nélkül élni :D

A könyv leginkább a hagyományos, és ma már nyugodt szívvel túlhaladottnak mondható, ámbátor még eléggé elterjedt orvoslás módszerei, stratégiái mögé pillant be, egy orvos segítségével.
A lényegét mi már tudjuk, értjük :)
Például miért nem érdemes antibigyót adni a vírusfertőzésre, miért ne csillapítsuk a lázat (mondjuk 38,5 alatt), miért ne kenjük szteroidos kenőccsel a gyerekünk ekcémáját, miért ne szúrassuk föl a fülét, vagy hogy a gyerekorvos gyakran a szülő megnyugtatására írja fel a gyógyszereket, nem azért meg a gyereknek szüksége lenne rá... Sok tévhitet is eloszlat, pl. hogy a "megfázást" vírusok okozzák és nem az, ha télen nem veszünk fel sálat vagy hideg vizet iszunk :) Nagyon tanulságos könyv!

És elég jó a stílusa is, innen tanultam meg, hogy
"A gyerek fülébe lehetőleg ne nyúljunk semmi olyannal, ami kisebb, mint a könyökünk"
és innen jön ama bizonyos mondás, amit most nem pontosan idézek, hogy egy náthából négy napba telik kigyógyulni gyógyszerekkel, köptetőkkel, és négy napba telik kigyógyulni ezek nélkül.
Ajánlom mindenkinek, nagyon jó könyv :)

votiv 8)
votiv

Kattix!
fél szocpol már nem létezik?

Rídonli!
biztos arra a receptre gondoltok, amikor a lényeg a pirított gabonán van. ez olyan, mint egy sima rántás, olajjal, vajjal, akármivel, és bele liszt. ezért jó a "rántásos leves", pl. a tojásleves a tejfakasztásra. van még homeos bogyó is, de persze a kisded ilyenkor fellépő mohó szopása a legjobb inger :)
ancsipancsi

Rídonli, azért, mert küldtem magamnak egy emailt? :P

Szoptatós tejbombához igazi vaj kell (tea) és a pelyheket lehet kapni bioboltban, de még a hiperekben is! "Pehelykeverék" néven fut (rozs, zab, búza és árpapehely keveréke, van kilós és 500g-s kiszerelés is). Jó, ha pirítás előtt mozsárban durván összezúzzuk, különben jó nehéz elrágcsálni, de az íze ugyanolyan finom. Arra figyeljen nagyon, nehogy lekapjon, végig mellette kell állni! És amikor szépen barnulnak a pelyhek, rádobni a vajat, a mézet és a kis vizet, amitől jól összeáll. Aztán várni kell egy kicsit, hogy kihűljön, és akkor lehet jó golyócskákat formázni belőle. Utána hűtőbe velük és ha szépen megdermednek, olyanok lesznek, mint egy Raffaello :) (csak még finomabbak! :P)

votiv 8)
votiv

ANcsi! elalvás: emléxem te emiatt régebben is aggódtál. szedd elő azt a nyugalmat, s minden oké lesz :wink: ja és a csikizős dolog szerintem teljesen ártalmatlan!

AKata! :lol:

én a wayn-en vagyok, s egy angol barátnőm hívott valamilyen face-be, de oda már nem mentem. wayn-esbe tudok meghívni. szerintem az is worldwide.

Fibi! jobban?

Rylie-ékról van vmi hír?

MÁTÉNAK NAGYON BOLDOG SZÜLINAPOT!

Kép

MERSÉNEK MOSOLYGÓS NÉVNAPOT! :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Lilypie Kids Birthday tickers

Lilypie Third Birthday tickers

Lilypie First Birthday tickers
gödibarbi

Végre sikrült kicsit letennem a dedet. (És nekem is folyton az jut eszembe, hogy minek is panaszkodom?!?! Hiszen nincs miért...)
Vagy sír, vagy kézben/kendőben, és énekelni kell neki a Kárókatonát, akkor viszont röhög. De legalább kipróbáltuk a csípőn hordozást (még gyakorolni kell), eddig ez az első hasznos dolog, amit ma sikerült véghezvinni...
Most meg itt lógok megint...

Votiv, nem a mail miatt írtam :mrgreen: . Hanem azért, mert annyira érzékeny ember vagy (jó értelemben), hogy ennyire "érzel" mindenkit! (Nem tudom jobban leírni.)

Receptet köszi, továbbítottam, sőt lehet,h én is kipróbálom, nagyon jól hangzik! (Bár nekem estére enélkül is ki fognak durranni a cicik, a "kis" 7 hósom egész éjjel, meg reggel 2 óránként rácuppant.)

N, télleg L a dógomra!
rídonli#

Sziasztok, az előbb érkeztünk haza. Sétánk közben ért Indi SMS-e (köszi Indi), hogy Mirkababa átment egy másik Világba. Drága Macsek, Gábor, Füleske sokat gondoltunk/gondolunk rátok. Igazából nem nagyon tudok mit írni/mondani, minden olyan szokványos az ilyen esetekben. És sem Mirkababa, sem ti nem vagytok távolról sem szokványosak. Vígaszt, túlélést, egymáshoz/egymásba kapaszkodást kívánok, és mindent, ami segít/het NEKTEK. Nagyon szeretünk titeket, és angyalkátokat sose fogjuk elfelejteni, a mi életünknek is sokatsokat adott rövidke itt töltött ideje alatt.

Még nem olvastam vissza, talán majd este fogok, de szerettem volna köszönni Nektek is, akiknek a társaságára nagyon büszke vagyok, és köszönöm.
zsugyu

Kattix! javuláshoz drukk. Nuk semmit nem szedett fel, szóval idáig ő a győztes :wink:

Votív! +++++++++++++++++++++

Ancsi! remélem nem érted félre az előző hsz-m :?

Tinu! gondolom nálatok minden rendben?

Nuk! kiscsajszi? ma az jutott eszembe, hogy emléxem Angi első betegségénél (folyt az orra) úgy viselkedtem mintha az ég a földdel összeért volna, s nagyon nagyon érzékeny is voltam.

Köszönöm az azóta érkezett szemészetes reakciókat is!!!
gödibarbi

Barbi: igen, minden rendben, köszönjük kérdésed. :D

Melyek azok a gyökérzöldségek, amikből érdemes biot venni a gyereknek? A sárgarépát még tudom, de sajna nem vagyok egy nagy kertész és fogalmam sincs, minek esszük a gyökerét. Gondolom, a fehérrépa is. De pl. a cékla? Krumplit már lekéstem, mert abból nem adok biot. Nagyon ciki, de tényleg nem tudom, hogy a krumplinak mijét esszük. :oops: És a salátából is biot kéne venni? Én arra emlékszem, hogy aztat jól meg kell mosni és hogy sok lehet benne a vegyszer. Vagy az csak a korai salikra vonatkozik? Egyáltalán ha most veszek az Intersparban salátát, az hol termett?
Így olyan hülyén hangzanak a kérdések, mintha még sose ettem volna zöldségeket, dehát most a gyerekemre főzök és ez olyan más.

Kép
Kép
tinu

Barbi: nálunk sem automatice a szemészhez utalás. De mi valszeg fogunk kapni szemészetre beutalót, mert állítólag az egyik szemével kancsít a gyerek. Bár legutóbb megállapította a gyerekdoki, meg a védőnő, hogy nem valószínű, hogy kancsal, inkább csak látszatkancsal, mert széles az orrnyerge. De biztos, ami tuti alapon, szerintem be fog utalni. Egyelőre még nem tette.
Szerintem a rövidlátás kérdése inkább az iskoláskorban fontos. Akkor szokták vizsgálni. Előtte minek olyan messze látni? :D

Kép
Kép
tinu

Tinu, én nem szoktam biot venni, de a nagy áruházakban sem. (Egyébként, elvileg rá kell írniuk, hogy honnan van.) Kisbabának a piacon szoktam vásárolni, a kistermelőktől.
És jó, hogy írod a céklát, azt még nem is kóstoltuk.
rídonli#

Rídonli: én ritkán jutok ki a piacra és ott sem tudom megállapítani, hogy most akkor melyik a kistermelő. :roll: És ott tömegnyomor van. Meg járműre kell szállni, szóval kenguruzni kell(ene). Lehet, hogy én vagyok nyüffeteg, de gyerekkel a mellkasomon számomra nem túl vidító piacozni.

Kép
Kép
tinu

Votív,
számítottam rád :wink: :D köszi, megveszem!
és a megfázást tényleg vírus okozza, mert a Balcsin Ákos is összeszedte, azt gondoltuk minden elővigyázatosságunk ellenére felhevült testtel ment a vízbe stb.... de 1 nap alatt kitüsszögte magát - meg engem persze :D -, és én már 3. napja nyavalygok a saját náthámon :twisted:
Mielőtt gyerekem lett sosem voltam náthás :wink:

Zsan,
én már ott vagyok, de az ismerőst nem találtam :(
Barbi,
ha úgy gondolod, hogy jó kis forgalmas a wayn, küldenél meghívót? köszi! de ha megadom a keresésem "tárgyát" privi és megnéznéd nekem, akkor nem pazarlok meghívódat :) :?:

Kép
akata

Barbi:
Szemészetre nem automatice megy a bébi, nekünk is a drnéni mondta, hogy menjünk el!

Köszönöm a sok + hsz-t, jól esett. És Votiv: Neked már megint qvára igazad van. Minél idegebb vagyok, annál jobban üvölt a ded, de ez egy ördögi kör... Minden esetre lehet, hogy előbb én próbálok ki valamilyen homeo-bogyót kedélyingadozásra, mielőtt hisztis idegbajnak titulálnám a gyerekem. Mert ugye az én vagyok... :oops: :oops: :roll: :roll: :lol:

Ma voltunk a szoptatás világnapja alkalmából egy rendezvényen, volt egy előadás, ami arról szólt, hogy milyen fontos a gyereket születés után azonnal az anyára tenni. Noszogattak, hogy meséljem el én is az élményeiemet, nem akartam, aztán addig basztattak, míg végül kibukott belőlem, hogy ordítottam a szülésznőnek, meg a csecsemősnek, hogy legalább had nézzem meg, de nem lehetett és utána 5 napig nem is foghattam... Enyhén hangulat rombolónak éreztem magam... :roll: :roll: :roll: :roll: De tök jó volt a sok kisgyerekkel találkozni, volt 3as iker is!

És a végére:

Máté babának boldog születésnapot!!!

És Merse babának boldog névnapot!!!

nukada

Mersének boldog nevenapját!

És a tengeriző Boriszról nem kaphatnánk 1 képet? :)

Kép
akata

Sziasztok!
Köszönöm a képkicsinyítés ügyben adott tanácsokat. A GIF-ben való mentés még megy, és a mérete oké is lenne, se a szélessége és magassága nem.... Azt kellene csökkenteni, de nem tudom, hogyan kell..... Szóval egyelőre ezt feladtam....

Tinu! Én az eredeti végzettségem szerint kertész vagyok. A krumplinak a szárát esszük. Anyukám még 40 év távlatából is el szokott azon gondolkodni, hogy vajon mitől nőttem meg, mert a borsót kivéve nem ettem meg semmit.... A zöldségeket azóta szeretem, de a gríz iránti utálatom az a mai napig tart...

Emmamami! Szerintem neked is van egy kis meglepetés az Angyalok szülein!

Kisün! Az angyalok szüleivel kapcsolatban is van egy olyan vélemény, hogy ami ott van az maga a borzalom (ez igaz persze). Volt már olyan, hogy nekem támadt valaki amikor egy érintett figyelmébe ajánlottam az oldalt, hogy csak azt ne. Van aki azt hiszi, hogy mi tudatosan vájkáljuk a sebeinket és tudatosan okozunk fájdalmat magunknak és egymásnak.... A nagy többség szerencsére megfogalmazza azt, hogy az életben nagyobb érték és fontosabb dolog nincs mint egy egészséges gyermek! Nyilván ez is egyik célja az oldalnak! Szülés előtt a mindegy, hogy fiú vagy lány, csak egészséges legyen mondatot egy kicsit közhelynek gondoltam.... Egy picit azt gondoltam, hogy az egészséges gyerek az jár mindenkinek.... Nem tudom, hogy milyen elvek alapján osztják a lapokat, de az biztos, hogy ez nem érdem szerint történik....Sorsunk sajnos köszönő viszonyban sincs azzal, hogy milyen emberek vagyunk, milyen sorsot szántunk a gyereknek, mit tettünk érte..... Van egy olyan vélemény is, hogy az kap nehéz sorsot az élettől aki ezt el tudja viselni... Erre nyilván azt mondom, hogy senki nem akar ilyen áron kiválasztott lenni.....
figuse1

Éva, azok az emberek támadják az Angyalok szülei honlapot, akik nem akarnak tudomást venni arról, hogy van ilyen, hogy valakinek ez a sors jut. Nem biztos, hog yérzéketlenek, lehet, hogy csak nem tudják kezelni a dolgot.
A kis Angyalkák szüleinek pedig sokat jelenthet. (Ha vkinek nincs erre igénye, max.nem írja meg ott a történetét.)
Én is olvasgattam már korábban (már nem is tudom, hogy honnan szereztem tudomást róla), egyszerre csak nagyon keveset sikerült olvasnom, de nagy hatásal volt rám.
Tudnunk kell, hogy ilyesmi megtörténhet bármelyikünkkel, mégsem szabad rettegésben élnünk...és ez nagyon nehéz...
rídonli#

Votiv, Ríd!
ez a szoptatós golyó olyan jól hangzik, alig várom, hogy nekem is aktuális legyen. :D úgy kell a végeredményt elképzelni, mint a szezámmagos csemegét?

SÍRÓS GYEREKEK ANYJÁHOZ:
nektek is számtalan olyan eset volt, hogy a nagyon hozzáértő idegenek kivették a kezetekből a gyereket és betették vmi tartásba (pl. repülőtartás) és mondták, hogy így kell és a gyerek abba hagyta a bőgést? :) persze utána nálam folytatta, de úgy éreztem magam, mint egy hülye, aki még ezt se tudja.

Barbi!
semmi félreérthető nem volt benne, szívesen idéznék a Pulp Fictionból, de te meg azt értenéd félre. :) én megnyugszom, ha aszondod, de más parásabb mamák véleményére is kíváncsi lennék. VAGY LEHET, HOGY MINDENKI GYEREKE TEJJEL ALSZIK EL 2 ÉVESEN??

Tinu!
a paszternák/pasztinákból érdemes biot venni, mert ez a zöldség igen hajlamos felszívni a nitrátokat (ott, ahol sokat műtrágyáznak). íze a zöldség és a répa keveréke, nekem ded szerette anno.
én egyszer ettem biocéklát (na jó, párszor), mikor Reccától kaptam. nagyon finom volt! :)
salátát nagyon ritkán veszek, szerintem 5 éve nem vettem, már legalábbis fejes salátát. jégsalátát még inkább, de gyereknek még nem mertem adni, az általad vázoltak miatt.
krumpli gumóját esszük.
btw szinte sosem vettem bio cuccot, mert lusta és sóher voltam biopiacra járni, olyan drága mulatság, és ismervén pár "biotermelőt", meg a szabályok kijátszhatóságát... de bátorítalak, ha van rá affinitásod, csak vásárolj ilyeneket, biztos jobbak, mint a sima!

Akata,
hogy okozhatna megfázást vírus? hiszen a nevében is benne van, hogy megfázott valaki a hidegben. a vírus vírusfertőzést okoz, hasonló tünetekkel a megfázáshoz. és persze baktérium is okozhat hasonlót; mindegyikkel másként kell elbánni.
ancsipancsi

Tinu, hát így nem könnyű tényleg. Bele sem gondoltam, hogy nem mindenkinek van 10 perc sétára a piac. De ha néha eljutsz, akkor érdemes nagyobb adagokat venni, és lefagyasztani. És biztos be tudsz szerezni normális kajákat az áruházban is. Olyat vegyél, ami minél közelebb termett. (Kapsz pl. perui cuccot is manapság, azt vajon mikor szedték le, és mivel kezelték, hogy most olyan szépen nézzen ki a polcon?)
rídonli#

sziasztok, csak pár percem van, összecsaptak a fejem felett a hullámok :( nem is tudtam mindent végigolvasni, csak pár dolog, amit megláttam:

Votiv,
köszönöm, akkor a KARomat jol gondoltam. a szemem pedig a jövötöl valo félelem valszeg (hogy hova fogunk tudni költözni, stb....)
és milyen Rózsák háboruja dul Nálatok? :? (felelösségröl egyetértek, nálunk is akkor nyugisak a gyerköcök, ha én sem vagyok idegbeteg, ami ma nem jött össze eddig....)

Barbi,
köszi, kicsit jobb a karom, de tul sok minden összejött, intéznivalok is, meg hugommal is vivodok pár hete :(

Zsan,
mi az a orkut? én mennék, ha az segit neked :) Memének boldogat :D

MÁTÉnak boldog születésnapot!!!!!

Curse,
köszi, megkaptam a mélt, de még nem jutottam el a válaszig :oops: ha máskor nem, majd éjjel talán.....

mi volt még? elfelejtettem

KépKép
fibi

Éva, Ríd!
a honlapot kizárólag gyertyagyújtásra tudom elképzelni, nagyon megható és "aranyos" dolog, de nem olyan asszonyoknak való, akik még szeretnének gyereket, az ilyen történetek csak még jobban felzaklatják az amúgyis labilis lelkiállapotú mamákat.
mikor Lencsével terhes voltam, az orvos külön felhívta a figyelmemet, hogy mamáknak szóló magazinokban és interneten is kerüljem az összes ilyen témájú történetet.
viszont ha valaha ne adj Isten ilyen, vagy hasonló helyzetbe kerülnék, és is szívesen járnék ilyen honlapra, ahol nem érzem magam egyedül, ahol mások gondjairól is hallhatok. szóval nyilván a "bírálatot" nem a honlap célközönségétől kaptátok, és nem is kell vele foglalkozni.
ancsipancsi

Kattix,
még nem döntöttünk, ahhoz körül kellene néznünk lakásokban, de egyelöre nem tudjuk megszervezni, idö és segitség hiányában... de valszeg a szocpol és uj lakás mellett fogunk.

Ancsi,
B is mindig iszik elalvás elött, vagy tejet vagy vizet, amit éppen a kedve diktál :wink: És félszocpol csak bövitésre van, azt irta multkor vki, meg 3 gyerekeseknek.(részletet ne kérdezz, erre emléxem csak :lol: )
fibi

Rídonli: akkor csak hab a tortán, hogy csak kis hűtőnk van, még kisebb mélyhűtő résszel (nagy hűtő sehol nem fért volna el a lakásunkban). :lol: Mellesleg még nagy áruházban sem veszek külföldi gyümit, zöldséget, csak magyart. Megszokás.

Kép
Kép
tinu

ha most a family fos felkelti megint a kölköket, én kiugrom az ablakon........
fibi

Tinu, ne is bánd, az otthoni fagyasztási módszer úgyis rendesen tönkrevágja a zöldségeket. a boltokban kapható fagyasztott cuccokat nagyon rövid idő alatt, nagyon alacsony hőmérsékleten fagyasztják, és sok értékes anyag marad bennük.
én is a magyarokat preferálom, de sok mindenből megveszem a külföldit is, ha azt tartom jobbnak. (afrikából inkább csak banánt, mást nem igen)
ancsipancsi

magyar banán :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
ne forgassátok ki a szavaimat! :D
rídonli#

Ríd!
a banánt úgy értettem, hogy afrikából (pl. Egyiptomból, Tanzániából, vagy máshonnan) nem szívesen veszek más gyümölcsöt, mint banánt, mert szennyvízzel locsolnak sok helyen. köszi, nem kő!
ancsipancsi

Figuse,
érthetetlen számomra a támadó vélemény :? MIntha a világ egy nagy habostorta volna, és minden fájdalmat ki kellene zárni...
Én az első két babám elvesztése (első trimeszter) után jutottam el a honlapra, és - félre ne érts - katartikus élmény volt. Egyrészt megsiratni az elvesztett babákat (rengeteg fájdalom szakadt fel belőlem, és segített elgyászolni az én elvesztett babáimat is), másrészt látni, hogy mennyien estek át mennyivel nagyobb tragédián (itt elnézést a vetélést megéltektől, de tartom, hogy korán elveszteni egy babát, vagy megszülni-eltemetni össze nem hasonlítható fájdalom), és hogy ennek ellenére micsoda életigenlés és összefogó szeretet árad az oldalról.
Megmondom őszintén, "szűzeknek" nem ajánlom én sem, lehengerlő tud lenni a sok fájdalom, ha felkészületlenül ér valakit, aki még hasonlón nem esett át, vagy nem nézett végig.

v
kisün

Kisün,
nagyon egyetértek! aki támad, az valamiért hárit... pedig a fájdalmat is át kell élnünk idönként.... (szüzek viszont valoban még nem biztos hogy át tudják érezni....)
fibi

Olyan borongós témák ezek, de mindenki életének meghatározó része sajnos.
Mi egy 17 éves "angyalt" veszítettünk el néhány éve Karácsonykor :? egy értelmetlen (?) autóbalesetben.
Valószínűleg mégsem volt értelmetlen..... mert amikor vissza gondoltunk az utolsó eltöltött napokra, olyan egyértelmű volt, hogy ő tudta, érezte hogy menni fog.
Azóta megerősödött a hitem, amit Barbi is vall.
Én nem tudom ezeket az oldalakat olvasni, nem azért mert hárítok...azért amiért nem nézek horrort: nem jó ebben az atmoszférában nekem. DE az nagyon igaz, hogy mind mások vagyunk és sokan lelnek lelki vigaszt ha sorstársakat találnak.
Csak míg Mirkának (és az azon oldalon lévő összes babának)gyertyát gyújtottam voltam ott, de menekülöm kellet kifele. Ki tudja mi elől? :?

Kép
akata

Máténak nagyon boldog szülinapot!!! és puszi az anyukájának is!!

Kép
denizsa

ÉN emlékszem, szakképzésen beszélgettünk erről a témáról - vagyis az internetes gyászolási lehetőségről elvesztett magzatok, babák esetén. Arra jutottunk, hogy azért vannak olyan honlapok, ahol az látszik, hogy még nagyon sok év után is nagyon rendszeresen gondozzák, látogatják az oldalt a szülők. És hogy ez nem biztos, hogy annyira jó - valami hasonló, ami korábban elhangzott: vájkálni a sebben. A gyásznak is van lefutása. NEm véletlen, hogy régen megvolt a gyászév. Németh László Gyász c. regénye is egy soha véget nem érő, megkövült gyászolásról szól. Olyasmi tényleg nem jó. Emlékszem, hogy végülis az volt a fő kérdésünk (nem válaszoltuk meg - vagyis végiggondolás, kutatás tárgya), hogy vajon a virtuális gyászolás (az ilyen honlapok) nem ragasztanak-e bele egy kicsit a gyászba azzal, hogy folyton jelenidejűvé teszik a fájdalmat (az állandó honlapgondozás, még nagyon sok évvel később is valaki odalátogathat, hozzászólhat stb., vagyis sosincs vége, hacsak meg nem szűntetik a honlapot) és nem engedik begyógyulni a sebeket.
Nem tudom, mennyire jól magyaráztam, értitek-e.
Nekem személy szerint az a véleményem, hogy önmagában maga az eszköz (internet) se nem jó, se nem rossz. Lehet, hogy valaki tudja úgy használni az ilyen oldalakat, hogy segít, valaki pedig nem.

Kép
Kép
tinu

Ryliéknak ++++++++++++++

Zsan :) Mersének boldog névnapot!!!!

Fibi :) Szemednek-karodnak továbbra is ++++!! Lakás/házkereséshez drukkhegyek!!! tényleg nagyon örülök, hogy sikerült eladnotok a házat!! pár hónapja még nem is reméltétek és most hurrá :D

Votiv :) Rózsák háborújához (és minden egyébhez is) ++++++++++

Vera :) És miért keltél hajnalban? (4:52) Szülőin megtudtál mindent?

Ancsi :) Lencsinek gratula a bilizéshez!! A kisállat-birizgálás sztem se gond, valszeg később még örülni is fogsz, hogy elalszik egyedül is az állatkákkal :wink: Bálint is iszik néha fogmosás után is kakaót, nem örülök neki, de ha ragaszkodik hozzá (és nem lehet a vízre rábeszélni), adok neki :roll: de legalább naponta 2x hajlandó fogatmosni, ennek meg örülök!

Curse :) Nálatok mi újság?

Ildi :) Hú, akkor nemsokára besűrűsödnek Nálatok a dolgok: meló, bölcsi... torkodnak +++ Örülök, hogy jól vagytok!!

Kép
Kép
denizsa

Sziasztok lányok!

Csak readonly üzemmódban vagyok én is, mert elvileg dolgoznom kellene. Hosszú idő után végre el mertem vállalni egy többnapos munkát, persze csak Szolnokon, mert így vigyáznak a gyerekekre. Tegnap egész délután tolmácsolni voltam, hiába munka volt, annyira élveztem, végre kicsit visszakóstoltam az előző gyerektelen világomba. Ma már fordítanom kell(ene), de ugye nagy a kísértés, és olvasgatlak benneteket.

Máténak és Memének boldog névnapot! (bár nincs naptáram, csak tőletek tudom)

Rylie üzent, hogy kiverte a balhét a főorvosnál, így ma hazaengedik őket. Kamillának már csak hőemelkedése volt éjjel, ma már láztalan, szóval hatott a gyogyó, ennek ellenére még 2 napig benn akarták őket tartani, de végül Rita győzött :)

Fibi! Végre sikerült eladni a házatokat. Akkor nekem hagyd el a nyavajákat :)

Megyek dolgozni, végre csend van, alszik mind a 2 gyerek.

KépKép
KépKép
lindicita

A legfontosabbat meg majdnem elfelejtettem. Bajnika mászik, ezzel 1 héttel leelőzte Grétit.
lindicita

Fibi,
megpróbálok küldeni orkutra meghivót, egyelőre nagyon béna vagyok benne.

Éva,
én is azt gondolom, mint Ancsi és Vera és Ridonli (mennyivel egyszerűbb lenne az igazi nevedet használni...) és bár én sem vagyok "szűz" tegnap én is be be néztem ide oda, és igen katartikus volt...de kellett már ez a lelki puceválás, ott volt elrejtve valahol a mélyben...

Névnapi köszöntéseket köszönjük, próbálnék egy mosolygós képet felrakni, de nem engedi a gyönyörű mosolyát megörökiteni. Arra gyúr,h az emlékeimben őrizzem meg ezt a mosolyt, mert fényképpel olyan "Lusta" lesz az ember....

Kata,
bárcsak én is látnék tengeri medvés képet Bről. De családom egyelőre nem gondolja,h erre szükségem lehet.

és ma irt nekem iwiwen a régi óvónénije, és a végén leirta, h mindig elneveti magát, ha eszébe jut, h B egyszer azt mondta neki ebéd közben:
GABÓ, NEKED OLYAN A FEJED MINT EGY HULLÓCSILLAG!

és a napi döbbenet:
reggel arra keltem, h Meme nyöszörög, de mivel ő már harmadik gyerek, egyre később fogom fel a jelzéseket, mert annyira nehezemre esik visszajönni Álomországból.
De kinyitom a szemem, és azt látom,h lóg le a feje az ágyról... :shock: :shock: :shock:
szerencsére ha leesik, akkor max 10 centit esik, mert ikeja futon ágyunk van, de én percekig csak néztem,h nem ment e túl sok vér a fejébe, és csak nagyon lassan mertem visszahúzni a fejét...
már komoly mozgásokat végez a kiccsávó... :roll:

Kép

ZsanciKép
...hogy az utolsó emlékünk egymásról egy szép mosoly legyen...
zsancikant

Ma kissé kiakasztott egy nő a gyógyszertárban...: voltak páran előttünk, így várnunk kellett. Jött egy idősebb nyanya, elkezdett Bencusra mosolyogni és gügyörészni neki, mire a ded széles mosollyal válaszolt, aminek a nyanya nagyon örült és mondta neki hogy " milyen nagyon aranyos vagy",stb. Na erre Bálint is elkezdte produkálni magát, pofákat vágott, szélesen vigyorgott (tudjátok, milyen visszafogott Bálint, ezért nagyon örültem ennek), mire megsimiztem és mondtam neki, hogy "Te is nagyon aranyos vagy", de a nyanya erre hozzátette, hogy "igen, de a kisbaba mindig aranyosabb!" és ezt hozzáfordulva, bele Bálint arcába :( Bálint persze rögtön elkomolyodott... Nem értem, miért kellett ilyet mondania és megbántania egy kétéves gyereket ennek a banyának... :evil: Tudom, ennél nagyobb bajunk ne legyen, de akkor is... azért végül sikerült Bálintot is jó kedvre derítenem (az összes tócsába beleléptünk hazafelé) :D
Egyébként nagyon zabálnivaló a kiskrapek, mert megtanult hízelegni, legújabb szavai az "anyuci" és "apuci", és ezt úúúgy tudja mondani, hogy nem lehet ellenállni :lol: ja és még az "imádlak"-ot is be szokta vetni a teljes siker érdekében :lol:
Bencusnak meg már egyre jobban megy a fogás, ráfog csörgőre, a hajamra (ezt legszívesebben kihagynám :mrgreen: ) és ha Bálint nyújt/mutat neki egy játékot, arra is :D És lehidalok tőle, ugyanis csikis! ha megcsikizem a pociját, oldalát, akkor hangosan rötyög :lol:
Na ömlengés befejezve, bocsi ha hosszú lettem...
denizsa

Lindi :) Nagy gratula Bajninak a mászáshoz!!! :D

Zsan :) Hű, akkor Memére már nagyon figyelni kell... Eszméletlenek ezek a dedek, Bencust se lehet egy percre pl. a kanapén hagyni, mert simán beforog keresztbe és a lábával addig rúgja magát, hogy le tudna pottyanni (természetesen fejjel előre)...
denizsa

Deni,
az ilyen nyanyáknak én szivem szerint az arcába lépnék!!!
annyira szomorú leszek, ha valaki érzéketlen egy gyerekkel...
engem is (azaz B-t) értek már ilyen csalódások, és én bizony napokig lelki beteg voltam!!!!!!!!!!!
és a legrosszabb ha olyantól kapsz ilyet, akinek magának is van gyereke...
:roll: :roll:

Lindi,
gratula!!!

Kép

ZsanciKép
zsancikant

Deni!
korai életem meghatározó élményei közé tartozik, mikor anyuci vitt minket sétálni tesómmal. szinte minden nap hallottam olyat, hogy "jaj de gyönyörű ez a kislány, hát a másik is szép, no de ez, hát ez csodálatos". a lényeg az volt, hogy én mondjuk átlagos voltam, a tesóm meg szép hatalmas szemű és ennek hangot is adtak. egy távoli rokon elnevezte őt kiskorában művésznőnek. kb. 15 évvel később találkoztunk velük, velünk volt egy mondjuk úgy, hogy átlagos unokatesóm is, némi súlyfeleseggel. beállítanak a rokonok és aszondják az unokatesómnak, hogy "művésznő! hát te hogy megváltoztál!" :DDDDDDDDDDDDD gondolva ezzel, hogy kicsit átlagos vagy, kicsit kövér :). tesóm persze előugrott, hogy összetévesztették, de marha jó jelenet volt.
szóf...ásomnak a lényege, hogy éppen minap mondtam férjemnek, remélem Lencsénél nem lesz se szebb, se randább a következő gyerekünk, mert akkor a csúnyábbat mindig bizergélni fogják a gonoszabb/meggondolatlanabb emberek.

Zsanci!
a mászós Mersének boldogot mára!
nagyon tetszik ez a név. most ez az első neve lett, vagy az első névnek vittétek a korábbi szláv vonalat?
ancsipancsi

Sziasztok!

Máténak Boldog 1. Szülinapot!! :)

Memének pedig Boldog Névnapot Kvánok! :)

Szegény kicsi Kamillának pedig mielőbbi gyógyulást!!!++++++++++

Votiv, Nuk

Lehet valami a levegőben, mert az én férjem is olyan kiborító ezen a héten! :evil: :evil:

Ancsi

Sztem ne aggódj a tejivás miatt, ha csak nem extra érzékenyek Lencse fogai, akkor emiatt nem fognak elromlani. A birizgálás miatt se aggódj, valahol azt olvastam, hogy sok kisgyerek csak úgy tud elaludni, hogy kell valami "segédeszköz", cumi, ujjszopi, kis állatka, baba, vagy ilyesmi. A férjem bátyja anyósom elmondása szerint a fejét verte ütemesen a kiságyba és úgy aludt el, én pedig az ujjam szopizása mellett a kispárnámat gyúrogattam mindig és úgy aludtam el. :lol: Bendi mióta leszokott a szopizásról, azóta általában magától elalszik, bár szereti ha ott vagyunk mellette, meg beszélget magában, de még nem értjük, hogy mit.

Még mindig nem beszél, nem tudom, hogy aggódjak-e emiatt vagy ne... :roll: Mostanában az állathangok utánzása megy nála, kukorikú, gágágá, hápháp.

Kúszó-mászó babáknak gratula, és tényleg figyelni kell rájuk nagyon. Bendinek is volt már egy-két nagy esése, szerencsére eddig mindig megúsztuk és bízom benne, hogy ahogy nő óvatosabb lesz, vagy ez csak hiú ábránd?

angyalokszülei honlapról meg az a véleményem, hogy sztem ez valami természetes igény lehet, hogy ha valakit akit nagyon szerettünk elveszítünk, akkor arra emlékezni akarunk időnként. A temetőkben is gondozzák a sírokat és halottak napja is van.

Most ennyi jutott eszembe, de mivel holnap vizsgázok, így húzok tanulni..

ruz
ruzicsky

Denizsa! Érzéketlen banya :twisted: Bálint milyne cuki lehet. Emlkékszem, te voltál az egyik, aki vígasztalt, mikor megtudtam, hogy ketteske is fiú, hogy a fiúk mennyire le tudják venni az anyukájukat a lábukról. Hát Bajni is miket művel, úgy tud mosolyogni, hogy a lányokról lazán leolvad még a pelenka is. Meg ahogy röhög. Én odáig vagyok érte, meg vissza :D
lindicita

Kaptam egy körmélt............ most úgy ordítanék egyet...................
remélem értitek...............

bocsi

Mása
szmagdi

Mást nem írok az előző hsz-el kapcsolatban......................
szmagdi

Deni,
nálunk Igi anyacijának szólit, és ha azt mondom neki,h szeretlek, azt mondja, h Én is nagyon szejetem az anyát!
ez már olyan rituálé lett nálunk... napjában többször is eljátszuk. Ha imádlakot mondok, akkor ő is azt mondja...
Ancsi,
most szakitottunk a hagyománnyal és előre került a magyar és utána a szláv név.
Pedig én még a kórházban is tépelődtem,h ne legyen e forditva még akkor is, ha Memét használjuk...

Ruz,
beszéd ügyben sajnos nem vagyok kompetens...egyik gyerekem nagyon korán tanult meg beszélni, másik meg elég későn... :roll:

Kép

ZsanciKép
zsancikant

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet: