A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Szülészetek, kórházak » Szent Imre kórház azaz a Tétényi - Ikea szoba &eacut

Édes pici Mirka nyugodj békében! Köszönjük hogy voltál, még ha csak egy ilyen rövid ideig is lehettél ezen a világon. Sokat tanulhatunk tőled drága kis angyalka.

Macs sok erőt kívánok nektek!
A kis ANGYALKÁTOKTÓL már az égből vigyáz rátok. A Jó Isten segítsen meg benneteket. Őszinte részvétem.

Kép

Andi73
2005/2006 telibaba

KépKép
Andi és Gergõ(2005.11.12)
andi73

Kedves Macs Család!!!

Fogadjátok őszinte részvétünket! Sok erőt kívánunk Nektek!
Vendég

Drága Pici Mirka...
Gyönyörű, ártatlan kis tünemény voltál ezen a világon...
De nem éltél hiába!
Nyugodj békében...
Ma este mécsest gyújtok az emlékedre...

Macs és családja,
ismeretlenül is fogadjátok őszinte részvétem.
Kicsi tündérkétek mindig veletek lesz. MINDIG.

Szeretettel: egy Édesanya

Kép
mamy

Kedves Mindenki!

Bemásolok ide egy szomorú, de mégis nagyon kedves történet, Mirka emlékére!
Egy kislányról szól, aki angyalka lett, és most már talán együtt vigyáznak a Családjaikra Mirkával!
Nem az én történetem, de megkönnyítette a lelkemet, és remélem Nektek is segít!
Sárának, emlékül

"Sárának hívnak. Anya és Apa házasságának 5. hónapjában úgy gondoltam, meglepem őket, és jelzem nekik: "Jövök hozzátok!"
Mivel otthonunk megteremtésének kellős közepén jártak, híremre egy kicsit megijedtek, de aztán annál nagyobb örömmel készültek a fogadásomra. A hármasban töltött idő izgalmas volt. Anya hasában elutazhattam egy csomó szép helyre, figyeltem Apát munkája közben, megismertem a barátainkat és a rokonainkat, de a legjobb az volt, hogy láttam, milyen szeretetben és boldogságban élik az életüket.
"Jó lesz velük élni" – gondoltam. Énekeket és imádságokat is tanultam tőlük, a lassú, lágy dallamokat különösen szerettem.

Egy éjszaka, mikor Anyával éppen nyugodtan aludtunk, valami különöset álmodtam. Anyáék azelőtt sokszor beszéltek nekem valakiről, aki mindig jó hozzánk, szeret minket, boldogságot ad, és érte érdemes jónak lenni. Azt mondták, ő a Jóisten. Akkor álmomban Őt láttam, körülötte egy sereg fehérruhás kis angyalka, közöttük voltam én is. Együtt énekeltünk és táncoltunk a Jóisten körül, Ő pedig jóságosan mosolygott és vigyázott ránk.

Ez a csodálatos álom aztán egyre gyakrabban megismétlődött.
Nappal Anya egyre növekvő hasában mindenféle érdekes dolgot hallottam a nagyvilágból, finomakat ettem és hallgattam szüleim velem kapcsolatos jövőbeni terveit, éjszaka az aranyszínű égbolt fehér felhőpárnáiban a kisangyalokkal jártuk a táncot, énekeltünk és kacagtunk. Mindkét állapot szép volt, de engem valami mégis az álmaimhoz húzott. Bár nagyon szerettem Anyát és Apát, a Jóisten vonzása egyre erosebb lett. Ő nem parancsolt, hogy menjek, sőt, nem is kérlelt, csak hívott. Meghívott a kisangyalseregbe, hogy énekeljek velük, mosolyogjunk együtt a Földön lakó emberekre, tegyük boldoggá azokat a magányos embereket, akiknek szükségük van ránk.
Örültem a meghívásnak, mert jó volt köztük lenni, ugyanakkor sajnáltam Anyáékat, hiszen hosszú időóta várnak már, készülnek a velem való életre. Eltervezték, hol lesz a kiságyam, hová megyünk együtt nyaralni, hogyan tanítanak meg imádkozni, s néha már a leendő felnőtt életemről is beszéltek. Mit szólnának hát, ha mégsem élnék velük a Földön?
Hogy nézhetném boldogságomban az o szomorkodásukat?

Sokat beszélgettem erről a Jóistennel. Ilyenkor Ő mindig emlékeztetett arra, hogy a szüleim nagyon szeretik egymást, végtelenül erősek együtt, így a közülük való elköltözésem miatt érzett gyász után egységben és hitben megerősödve újra boldogságban lesz részük, születnek majd kedves kis testvéreim, s akkor megértik, hogy nem haltam meg, hanem őrangyalként továbbra is velük élek. Reménykedtem, hogy a Jóistennek igaza lesz.

A szeplőtelen fogantatás napján megszülettem. Siettem kibújni, hogy rövid életem Anyának ne kerüljön sok fájdalmába. Azt mondták, gyönyöru kislány vagyok, Apa nagyon sok fényképet készített rólam. Szüleim a hírre, hogy csak pár napig leszek velük, a megismerkedésünk kapcsán érzett, addig soha nem tapasztalt öröm, és a korai elvesztésem miatt érzett hatalmas fájdalom közepette próbálták megadni nekem mindazt, ami egy közös kórházi hétbe belefér. Sokat énekeltek nekem, imádkoztak velem, dajkáltak, és Anya csodálatos ízuű tejecskéjét is élvezhettem. Aztán egy nekem szép, nekik tragikus napon a karácsonyi dalaik kellős közepén, Apa biztonságos karjaiban elérkezettnek láttam az időt arra, hogy szüleimet újra kettesben hagyva fölvegyem gyöngyház fehér égi ruhámat, szüleim könnyéből szőtt palástomat, és a hosszú hajú virágkoronás kisangyalok kórusába álljak.

Anya! Apa! Miért sírtok? Nem látjátok, hogy igazán boldog vagyok?"

Mirka! Mi megpróbáltunk csodát tenni Veled, de Te tettél velünk csodát! Általad mindannyian jobbak lettünk, és tanultunk Tőled: szeretetet, elfogadást, hitet és elengedést!
Köszönjük Neked!

Kedves Szent Imrések!
Köszönöm, hogy Veletek lehettem ezekben a napokban!

Macmam

Kép
macmam

Mirka, Macs, Gábor és Füli!

...lobog a gyertyaláng nálunk is....

szeretettel,
Ada
ada007

nalam mar ég a Babaangyal gyertyája, elotte igen szép tuzijatekot lottek neki. jo lenne egyszer éloben is latni a fényeket.

minden aug.15-én - Lencse szulinapja mellett - meg fogok emlekezni Mirjambabarol is,hisz szulinaptestverek voltak.
ancsipancsi

"Boldogok, akik sírnak, mert ök megvígasztaltatnak." (Máté 5.4)

Drága Kicsi Mirka!

Boldogok lehetünk, mert köztünk voltál!
A világ sokkal-sokkal szegényebb lett volna Nélküled!
Megállítottál bennünket és megmutattad: van még szeretet ezen a világon! Köszönjük Neked!

Megyek gyertyát gyújtani...

Márti
borossné becz márta

Drága Macs, Mirka, Füli és Gábor,
ezt a lángot küldöm nektek, nagyon sok szeretettel
Kép

Kép

Kép

:D
szrekuc

Én is Mirka angyalkára gondoltam a tűzijáték alatt... és most is, amikor meggyújtottam a gyertyát... és már megint nem tudom visszatartani a könnyeimet...

Macs, Gábor, Dia :) Nagyon szeretünk, ölelünk Titeket, Veletek vagyunk, ha bármiben tudunk segíteni, itt vagyunk!

Kép
Kép
denizsa

Megyek gyertyát gyújtani...... Mirkáért..........
szmagdi

nálunk is ég a gyertya Mirka emlékére. Nyugodjon békében , remélem egy sokkal szebb világ várta őt odafennt........
nagyon sajnálom, sok erőt kívánunk Macs...
Móni
nonono

A gyertyagyújtáskor eszembe jutott a Légy jó mindhalálig című musicel számomra legkedvesebb betétdalának refrénje, ne haragudjatok érte....

"Az élet szép, az élet minden,
S míg létezhet a Földön ember,
a lánc, mi egybe köt, nem hullhat szét.
Lesz út, lélektől lélekig, lesz kinek megtanítsd,
Világod titkait.

Az élet szép, az élet minden,
mondhatják, hogy semmid nincsen,
A legnagyobb kincs, örökké Tiéd...."

Macs,
folyamatosan Rátok gondolok, küldöm Nektek az összes energiát, ami tőlem telik.
Ha bármiben tudunk segíteni, kérlek szóljatok.

Vica
vica94

Macs,
bár sok hasznom nem veszed, tudd,h én is mellettetek állok.

ég a gyertya, ég...

Kép

ZsanciKép
...hogy az utolsó emlékünk egymásról egy szép mosoly legyen...
zsancikant

Az én gyertyám is ég!
figuse1

Kép

Kép

Kép
arwen07

Kép

Kép

Kép
arwen07

Kép

Kép

Kép
arwen07

[quote="macmam"]
írta:
macmam"Anya! Apa! Miért sírtok? Nem látjátok, hogy igazán boldog vagyok?"

Hát én eddig bírtam zokogás nélkül.:(
ancsipancsi

Őszinte részvétünk.

Kincs és Csongor
KépKép
kincs

Itt szépen csendben eleredt az eső......
figuse1

Macmam,
olyan szépet írtál, hogy ismét elbőgtem magam......
Tudom, hogy a kicsi drága Mirka pont egy ilyen angyalka.......

Gabi,
ha olvasol minket.... Neked is +++++++++! Te tényleg tudod, h.min megy keresztűl a mi Macsekunk és családja........
szmagdi

"O living flame of love
that tenderly wounds my soul
in its deepest centre! Since
now you are not oppressive,
now consummate! If it be your will:
tear through the veil of this sweet encounter.
How tenderly you swell my heart with love."

találtam én is gyufát :D és meg is gyulladt végre
ég itt is a gyertya és még nagyon-nagyon sok helyen

Kép

Kép

szrekuc

Figuse,
Neked sem lehet könnyű most :( ++++++++++!
Sírnak a felhők is................

Mása
szmagdi

Gabi, Éva,
nektek is +++++++++++++++++++++++!

Kép

ZsanciKép
zsancikant

Figuse,
Neked sem lehet könnyű most :( ++++++++++!
Sírnak a felhők is................

Mása
szmagdi

Tündér, angyali lányka. Csillogás, csodás ragyogás.
A mécses égő lángjába bámulva könnyeinken át suttogjuk neved.

hicudzsi

Nálam is ég egy mécses és itt is sírnak a felhők és én is... :cry:
ruzicsky

Macmam,
ez gyönyörű volt, nekem az volt az első gondolatom, hogy mintha Mirkáról írták volna.

Ancsi,
én nem akarom ide bemásolni, nálam melyik volt az a mondat, amikor újra elbőgtem magam. Egy bekezdéssel korábban volt, sztem rájössz, hogy melyik. Az általad bemásolt mondatot már alig láttam :cry: :cry: :cry: Ez volt a ráadás....

Tudjátok, az jutott még eszembe, hogy tegnap ugyanebben az időpontban küldtük az energiát Mirkának, Macséknak, ma ugyanezt tesszük, de más céllal... :cry:

Vica
vica94

A mi gyertyánk is ég Mirka babáért.

Macs, Gábor, Füli, veletek vagyunk!
Manókáék
Kép

Kép
Kép
manoka11

Köszönöm mindenkinek! Nem könnyű persze, újra éltem az első napokat... talán intenzívebben mint eddig bármikor.... Tudom mit járt be eddig Macs és azt is, hogy mi van még előtte....
( a fiam Macs névnapján született... :cry: )
figuse1

Drága Macs!
Kívánok neked, Gábornak és Fülinek sok-sok erőt az elkövetkező időre. Mirka babának ugyan rövid, de nagyon szép kis élete volt, és ott aludhatott el örökre, ahol a Földön a legjobb helye volt, és most is a lehető legjobb helyen van :)
Ma már többször ideültem, és pötyögtem pár sort, de annyira nem lehet szavakba önteni azt, amit ilyenkor az ember érez, hogy mindig ki is töröltem.
Biztos vagyok benne, hogy a kicsi Mirka már a kis Sárával énekel és táncol Isten körül :)

KépKép
KépKép
lindicita

Figuse, Gabi,
++++++++++++++++++++++++++++++++++++

Kép

Kép

szrekuc

Gabi és Éva,

Nektek is nehéz most, sok erőt kívánok Nektek is az emlékekkel való küzdelemhez.
+++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++

Vica
vica94

Figuse,
:cry: :cry: :cry:
szmagdi

Küzdelem? Nem tudom, ez egy élethelyzet, nekünk ez jutott (a miértre soha nem lesz magyarázat) A feladat pedig ebből kihozni a lehetőségekhez képest a legjobbakat... Többen megfogalmaztátok már, hogy a rövidke életeknek is van értelme... Nagyon sok mindent megtanítanak nekünk....
figuse1

Macs és családja!
Ismeretlenül is fogadjátok őszinte részvétem.

Drága Kicsi Mirka!
Kép
"...Ez a gyertya most érted égjen,
Ki fent laksz már a magas égben.
Ki vigyázol ránk onnan fentről,
S lelkünkhöz szólsz a végtelenből..."

Zsuzsi

KépKép
zsuzsi78

Kedves Macs Család!

Fogadjátok őszinte részvétemet így ismeretlenül is. Sajnos csak későn olvastam, hogy mi történt veletek, de elmondtam egy imát a kicsi Mirkáért és én is gyújtottam egy gyertyát az emlékére.

Nagyon sok erőt kívánok nektek, hogy fel tudjátok dolgozni a történteket.

Szeretettel:

Kincses Ildikó

Kép
indra

Isten Veled pici Mirka!

Kép
nincsen

Drága Macs család!

Kép
:cry: :cry: :cry: :cry: :cry:

Orsi:
ha kellek,kérlek hívj!
petergabi

Mirka drága, te gyönyörű kicsi Tiszavirág, vigyázz fentről a családodra!
Mindig az ittmaradottaknak a legnehezebb... őszinte részvétem :(

Judit
Kép

Kép
balwin

"Anya! Apa! Miért sírtok? Nem látjátok, hogy igazán boldog vagyok?"

Nyugodj békében kicsi Mirka! Már Te is a bátyámmal szálldogálsz...

Egy dal jut eszembe, amit a testvérem temetésen volt, mivel a kedvenc együttese a Queen volt. Ezzel búcsúzom tőled is Mirka

There's no time for us.
There's no place for us.
What is this thing that builds our dreams yet slips away
from us

Who wants to live forever
Who wants to live forever....?

There's no chance for us
It's all decided for us
This world has only one sweet moment set aside for us

Who wants to live forever?

Who dares to love forever?
When love must die

But touch my tears with your lips
Touch my world with your fingertips
And we can have forever
And we can love forever
Forever is our today
Who wants to live forever?
Forever is our today

Who waits forever anyway?

KépKép
KépKép
bunny75

KépKép
KépKép
bunny75

Drága Macs és Családod!

Rengeteg könnyel és reménnyel kísértem végig az elmúlt napok történéseit...kérlek, így ismeretlenül is, fogadjátok őszinte részvétemet! Tengernyi erőt kívánok, lélekben Veletek vagyok!

Szeretettel:

Szandra és Családja

KépKép
KépKép
foria

Kedves Macs család és az összes többi hozzászóló!

Fájdalommal olvastam a kicsi Mirka történetét. Sajnos túl későn találtam rá - teljesen véletlenül - erre a fórumra és benne erre a topicra, bár azt hiszem kevés az esélye, hogy valóban tudtam volna segíteni. Sok-sok hozzászólással ezelőtt olvasható egy cikk absztraktja az egykamrás vérkeringésről. Ennek egyik szerzője vagyok. (Kis fantáziával könnyű kitalálni, melyik.) Mivel úgy érzem, ebben a fórumban néha elkelhet egy gyermekszívsebész segítsége, felajánlom az e-mail címemet, ahol bárki bátran fordulhat hozzám segítségért, ha szükségét érzi. Úgy vettem észre, hogy a kedves hozzászólók minden követ megmozgattak, hogy Mirka életét megmentsék. Tapasztalatból mondom, hogy egy súlyos, sürgős műtétet igénylő szívfejlődési rendellenesség esetén nem biztos, hogy a minisztériumon, vagy magas beosztású vezetőkön keresztül visz a legrövidebb és leggyorsabb út a szükséges beavatkozáshoz.
Mostantól e fórum tagjainak és ismerőseiknek szeretettel állok rendelkezésére.

mihalyis@gmail.com

mihalyis
mihalyis

Az elmúlt másfél napban imádkoztam, drukkoltam, reménykedtem a csodában - mint ahogy szerintem mindenki azon a baba-mama blogon, ahonnan idekeveredtem.

Drága Macs,

ismeretlenül is nagy-nagy szeretettel gondolok rátok és imádkozom - most már értetek.

Nem megy tovább, mert sírok.
Meg aludni is kéne menni.
anyatünde

Tegnap este gyújtottam egy angyalkás gyertyát Mirkáért és persze imádkoztam is érte és Macs-családért is. Amíg égett a gyertya (kb. éjfélig), végig Mirkával álmodtam... Hazudnékk, ha azt mondanám, hogy békés álom volt. :cry: :cry: :cry: De ahogy írtátok már korábban, az ittmaradottaknak mindig a nehezebb.

mihalyis: nekem ez is nagyon megható, hogy felajánlottad a segítséged. Aggyal persze tudom, hogy az orvosok is emberek és vannak érzéseik, de egy átlag ember (mint én is), olyan ritkán látja az orvosokat érzelmek közepette. Köszönjük. Azért nagyon remélem, hogy nem lesz szívsebész segítségére szükségünk még nagyon-nagyon hosszú ideig...

Kép
Kép
tinu

Mihalyis,
Én is nagyon meghatónak tartom,h egy orvos talált ide.
Köszönjük!

Bunny,
Orsi is nagyon szereti a bátyád kedvenc együttesét!!!

Kép

ZsanciKép
zsancikant

és akkor én is betenném a queen dalomat:

A hand above the water
An angel reaching for the sky
Is it raining in heaven -
Do you want us to cry?

And everywhere the broken-hearted
On every lonely avenue
No-one could reach them
No-one but you

One by one
Only the Good die young
They're only flying too close to the sun
And life goes on -
Without you...

Another Tricky Situation
I get to drownin' in the Blues
And I find myself thinkin'
Well - what would you do?

Yes! - it was such an operation
Forever paying every due
Hell, you made a sensation
You found a way through - and

One by one
Only the Good die young
They're only flyin' too close to the sun

We'll remember -
Forever...

And now the party must be over
I guess we'll never understand
The sense of your leaving
Was in the way it was planned?

And so we grace another table
And raise our glasses one more time
There's a face at the window
And I ain't never, never sayin' goodbye...

One by one
Only the Good die young
They're only flyin' too close to the sun
Cryin' for nothing
Cryin' for no-one
No-one but you

Kép

ZsanciKép
zsancikant

Mihalyis!
Köszönjük a címet, betettem a címjegyzékbe, remélve, hogy soha nem lesz rá szükség.
ancsipancsi

Mihalyis,
köszönjük és tök jó, hogy idetaláltál :D

Kép

Kép

szrekuc

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet: