A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Szülészetek, kórházak » Szent Imre kórház azaz a Tétényi - Ikea szoba &eacut

még vmit Macséknak. én is csatlakoznék ahhoz a véleményhez, hogy úgyis arra használtok fel minden energiát, ami számotokra a legjobb. s ez így jó! 8)
gödibarbi

Alziza :) A sajnálat nem vezet sehová. szeretet kell, elfogadás, tettek.

indianyo

Rengeteg +++++++++++++++ Mirkanak!!!!!!!!

Kamillanak jobbulast!!!!Remelem azota mar sokkal jobban van!

Nuk,
sztem is doki holnap,ha addig nem mulik el...Gyogyuljon meg hamar a kicsi lany!!!

Par ejszaka ota Atti nem alszik el egybol szopi utan,hanem kb egy orat fent van..azaz sirdogal,en meg probalom altatni..de mitha nem akarna..akkora szemekkel nez,mint egy 10fointos... :shock: ezt olyan 4 napja csinalja...addig mindig gyors szopi volt,amibe belealudt es aztan alvas....de hogy ez mi??Es errol el fog szokni? :roll: Otletek?

Kép

Kép
arwen07

Kamillának is sok +++++++, gyógyulj meg nagyon gyorsan picilány!

Arwen!
Szerintem erre nincs különösebb magyarázat, állandóan változnak a gyerekek alvási szokásai, Attila most valszeg épp egy rosszabb periódusban van, aztán megint jobb lesz. Ez szerintem olyan mint nagyobb korban az evés, legalábbis nálunk ez nagyon hullámzó: volt időszak, amikor Emma annyit evett, hogy már féltem, hogy rosszul lesz, mostanában meg olyan keveset eszik, teljesen le van soványodva.
De persze az is simán lehet, hogy érez valamit a te aggódásodból/szorongásodból Mirka miatt, ugye ezt többen is írták már itt a topikban.

Mirkának egész nap megy a +++++++++, Emma elment apukájával repülőket nézni, így most van időm koncentrálni.
manoka11

Sziasztok! Tegnap délután elmentem itthonról és ugyan még a vihar előtt hazaértem, de a villámlás és az eső azt jelenti, hogy mikrós NET nem működik.... Mostanra sikerült bele életet lehelnem.... Elolvasva a Macs által írt diagnózist az gyakorlatilag szórol-szóra egyezik a mienkkel. Illetve annyi a különbség, hogy én billentyű gondról nem tudok csak annyit, hogy az egyik billentyűnek ami háromhegyű csak két hegye volt. De ez lehet, hogy egyéb gyári hiba, mert azóta kiderült, hogy apukának is ilyen van. Gondolkodtam sokat, hogy mi az igazán jó döntés... De attól tartok. nincs jó döntés csak valamilyen döntés van... A téves diagnózis lehetőségét én is elvetem,mert ez egy kis vidéki kórházban ahol esetleg nem látták még ilyet benne lehet a pakliban, de a GOKI esetében ez kizárható. A nyitott Botalló és a lyukas szív tulajdonképpen az élet ára.... A Botallót gyógyszerrel nyitva lehet tartani, de nem az idők végezetéig... A másik dolog a tüdő, kezdetekben még nagy a tüdőerek ellenállása ezért tudja tolerálni a két vérkör keveredését és többlet vér áramlást... Tudni kell sajnos, hogy a műtét nélküli állapotnak csak egy alternatívája van és a GOKI-sok ezt el is mondják. Ennél nagyság rendekkel kisebb kockázatú műtétek esetén is legalább egy oldalra rúg az esetleges szövődmények listája. Ez a fajta műtét az átlagnál sokkal nagyobb kockázatú műtét. A motoros műtéteket a lehetőségekhez képest minél későbbre tolják ki, de itt nem lehet várni. Az esetleges oxigén hiány meglőzése érdekében közepesen alacsony illetve egyes szakaszában alacsony testhőmérsékleten végzik. Itt a műtétekkel sem lehet a normális anatómiai helyzetet megteremteni, mert a szívnek csak a jobb oldala dolgozik. A szív környéki ereket lehet úgy átszabni, hogy a harmadik műtét után (két éves kor körül) a két vérkör vére elkülönüljön. Az első műtétnél a szív jobb oldalára terelik a teljes keringést és a tüdő fele egy műeret ültetnek be. Nem tudok jobb szót de tulajdonképpen megfordítják a keringést. Ezt kell kibírni, és ezt sok minden súlyosbítja, maga az aorta csökevényes, amit lehet ugyan plasztikázni. A szív jobb oldalát eleve kevesebb munkára tervezte a természet (eredeti helyzetben csak a tüdőig kell eljuttatni a vért) és a jobb oldal valamilyen mértékben már károsodik a magzati élet során. A kevert vérkör miatt nem igazán lesznek jó oxigén értékek, ami miatt a szívizom is csökkentett mértékben működik és sajnos ez egy önmagába harapó folyamat. Amit én még tudok, hogy nekünk is többedik kísérletre sikerült a szívmotorról lejönni és nem zárták össze a sebet. A szövődményekből egy agyvérzés jött össze, ami a kamrákból kitörő volta miatt már önmagában súlyos következményekkel járt volna. A legoptimálisabb esetet feltételezve ha valaki különösebb károsodás nélkül ki is bírja a három műtétet, akkor is a félszív teher bíró képessége előre megjósolhatatlan. Az esetek nagy részében nem bír sokat, a várható élettartam nem túl sok év... Feltételezem, hogy Macs ennek tudtában is döntött úgy ahogy döntött, és én is ezért írtam, hogy nincs igazán jó döntés...

Magdi! Tavaly december 31-ig hat darab gyerekszívsebész volt az országban, ebből kettő külföldre ment. A Hartyánszky nem tartozik a GOKI-hoz tudomásom szerint, bár korábban is elég sokat dolgozott ott. A kis Balázst az a Király László műtötte aki minket is, de ő nincs itthon. A mobilszámát tudom, de nem hiszem, hogy túl sokra mennénk vele.

Hosszú lettem... bocsánat....
figuse1

Alziza,
köszönöm, hogy velünk vagy :D

Indi,
írtam privit :)

Rylie,
Kamillának is +++++++++++ hegyek!!!!

Minden új, "betolakodó" :D :D :
nehogy elnézést kérjetek, hogy benéztek ide, és drukkoltok a picilánynak!!! :) Amit tesztek, csodálatos dolog, és mélységesen meg vagyok hatva, hogy ennyi emberben ébreszt együttérzést-szeretet-gondolatokat Mirka története! :D Szóval gyertek, minél többen vagyunk, annál jobb! :lol:

Macs, Mirka,
gondoltaban továbbra és állandóan veletek vagyunk! :D

vera
kisün

Figuse,
nagyon köszönöm, hogy ezt leírtad, nagyon sok kérdést válaszoltál meg számomra!
kisün

Alziza! Ha a soraimmal megbántottalak volna, elnézést kérek.
Mivel nem hozzám szóltak a soraid, nem volt helyénvaló, amit írtam.

Ettől függetlenül a véleményem nem változott.

indianyo

Sziasztok lányok!

Mirka babának még mindig ++++++++++++++++

Azt hiszem Rylie-nak és Kamillának és szüksége lehet rá, úgyhogy nekik is ++++++++++++++++++++

KépKép
KépKép
lindicita

Kedvesek!

Mirka Baba ma fél egykor csendben, békésen elaludt Anyukája és Apukája karjai között!
Kérlek Titeket, hogy továbbra is küldjetek erő Orsinak, Gábornak és Diababának!
Mától egy Kisangyalka vigyáz rájuk és mindannyiunkra!
pocakpacni

Macstól kaptam smst:

"Mirka már angyalka, végig vele voltunk"
kisün

Pocak! jól értem????????????????
gödibarbi

akkor igen...
gödibarbi

Mirka:
bennem örökké élni fogsz, megtiszteltél azzal, hogy részese lehettem az életednek, ami ugyan csak pár napig tartott, mégis annyi szeretetet hoztál és adtál nekünk, ami sok embernek soha nem adatik meg.

Macs,
ilyenkor nem lehet mit mondani. Nagyon sok erőt kívánok nektek az elkövetkező időkre, veletek vagyunk!!! Nagyon örülök, hogy Mirkával voltatok...
+++++++++++++++++++++++++
kisün

Macs,
++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++
Mirka,
KÖSZÖNJÜK!!!!!!

Kép

ZsanciKép
...hogy az utolsó emlékünk egymásról egy szép mosoly legyen...
zsancikant

Kisün! Amikor először jöttem azt még nem mertem volna ide így kiírni. Tudom, hogy mi játszódik most le Macsban és azt is tudom, hogy a GOKI-sok kemények de korrektek is. Én az első pillanattól kezdve tisztában voltam a sorsunkkal, csak azt nem tudtam, hogy ez mikor és milyen körülmények között következik be. Csak akkor még saját családom felé sem tudtam vagy mertem kommunikálni ezt. [/img]
figuse1

Macs családnak +++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++

Mirkának jó utat, s örülök, hogy itt voltál.
gödibarbi

Drága kicsi Mirka!

Köszönjük azt a mérhetetlenül sok szeretetet amit tőled kaptunk, és vigyázz drága szüleidre, testvéredre és ránk is onnan fentről.

Kép
Kép
manoka11

Kép
kisün

Figuse,
Köszönöm, hogy írtál és "tolmácsoltál" egy-két dolgot, ami eddig ködös volt számomra.
Azért futottam egy-két karikát (Balázsék elérhetősége), hogy HÁTHA.....
Nagyon jól fogalmaztál a döntéssel kapcsolatban.
Előtted is le a kalappl, hogy megírod tapasztalataidat, ami nem lehet könnyű........

Gabi,
olyan sokszor eszembe jutsz Te is!!!

Rylienak és Kamillának JOBBULÁST!!!

Lányok,
tudjátok az jutott eszembe, hogy gyakorlatilag HA "elengedünk" valakit, akkor ÖNZŐ módon saját magunkat sajnáljuk.......és azt ki is fejezzük szavakkal. Pl:" Mi lesz velem nélküled...."
Macs úgy döntött, hogy ÖNZETLENŰL el fogja"engedni" Mirkát...... Amikor Mirka úgy dönt, hogy odaföntröl vigyáz majd a családjára, Macs tudni fogja, hogy ebben a borzasztó helyzetben ez a "legjobb"........sznvedésmentesen (műtét)
Csodálom és szeretem Őket.........
Belűl kívánom és remélem hogy a helyzet változni fog és továbbra is csak drukkolni tudok.....
A szívés az ész kűzdelme ez......Hajajj, nagyon nehéz :(

Mása
szmagdi

Édes Mirka! Legyen szép további életed!
Macs, Gábor, Füli, rengeteg erőt Nektek!

Kátya
kincsimano

Most Olvasom, hogy Mirka már angyalka......
DRÁGA KICSI LÁNY! SZERETÜNK! MINDÍG ÉLNI FOGSZ A SZÍVÜNKBEN........
szmagdi

Macs, Gábor,Füli!
+++++++++++++++++++++, sok erőt Nektek!
szmagdi

Drága Macska!
Nincsenek szavak. Nincsenek szmájlik. Nagyon-nagyon sajnálom.

neet
neet

Nyugodj békében kicsi Mirka!

Kép

"Uram adj,
Erőt, hogy megváltoztassam a megváltoztathatót,
Türelmet, hogy elviseljem a megváltoztathatatlant,
Bölcsességet, hogy megkülönböztessem a kettőt."
/Marcus Aurelius/

Félve és nagyon halkan, de csak ideteszek egy linket! www.angyalokszulei.hu
figuse1

És ha ma este 10kor mindenki meggyújtana egy kis gyertyát? :cry:
neet
neet

A holdban él, a vízben él, halak, füvek között.

s csillagszemmel nézdegél a fellegek mögött.

Lágy hangját hosszan hallani, s az erdõ megremeg,

Sas szárnyai, nád karjai befonják az eget.

Selyemhaját köd lengeti, és hogyha elmereng,

a szél fütyülve zengeti a lombos végtelent.

Csak csillag õ, csak látomás csak fény a tengeren,

sugárarcát nem látja más, de fellobog nekem.

És minden este rám ragyog, kék jácint mosolya.

Egyetlen tükre én vagyok, nagy ég, milyen csoda

Hogy holdban élt, hogy vízben élt gyöngy és göröngy között,

mégis eljött a kedvemért szívembe költözött.

És rajzolgatni álmaim, most mindig ott lakik

Kibontja éjem tájain szelíd virágait.

Mándy Stefánia: Csak csillag õ, csak látomás

Orsi, Gábor, Dia! Nagyon szeretünk!!!!
pocakpacni

Macs!

Sírtál, minden éjjel,
könnyeid tengerével,
visszahozni nem tudod már ki messze jár.
Újból átölelnéd,
lennél, aki megvédenéd, mindentõl, mindenkitõl.
Némán elkisérnéd felhõkön át, de az ég kapuját nem lépheted át.
Engedd el, mennie kell,
hiszem Õ a Földnél jobbat érdemel
igy jó, nem éred el
de átölel majd ha jó leszel.

Kép

Magi
Vendég

..."Nem volt nagy és kiváló,
csak szív, a mi szívünkhöz közel álló.
De nincs már.
Akár a föld.
Jaj, összedőlt
a kincstár.

Okuljatok mindannyian e példán.
Ilyen az ember. Egyedüli példány.
Nem élt belőle több és most sem él
s mint fán se nő egyforma két levél,
a nagy időn se lesz hozzá hasonló.
Nézzétek e főt, ez összeomló,
kedves szemet. Nézzétek, itt e kéz,
mely a kimondhatatlan ködbe vész
kővé meredve,
mint egy ereklye,
s rá ékírással van karcolva ritka,
egyetlen életének ősi titka.

Akárki is volt ő, de fény, de hő volt.
Mindenki tudta és hirdette: ő volt.

...homlokán feltündökölt a jegy,
hogy milliók közt az egyetlenegy.

Keresheted őt, nem leled, hiába,
se itt, se Fokföldön, se Ázsiába,
a múltba sem és a gazdag jövőben
akárki megszülethet már, csak ő nem.
Többé soha
nem gyúl ki halvány-furcsa mosolya.
Szegény a forgandó, tündér szerencse,
hogy e csodát újólag megteremtse.

Édes barátaim, olyan ez éppen,
mint az az ember ottan a mesében.
Az élet egyszer csak őrája gondolt,
mi meg mesélni kezdtünk róla: "Hol volt..."
(Kosztolányi Dezső)

Kép

ZsanciKép
zsancikant

Mirka, nyugodj bekeben. sokat adtal nekunk

Orsi, Gabor, Dia, veletek vagyunk a gyaszban
recca

Drága Macs család!
Nagyon sokat gondoltunk rátok, rettentően sajnáljuk! Angyalkátok mostmár mindig veletek lesz, ő fog rátok vigyázni fentről.
Ági

Kép
Kép
Kép
mágnes

Lányok! Sajnos Mirkával nem történt olyan csoda, amire ti számítottatok, de ő csodát tett veletek! Ugye tudjátok? Csodálatosak vagytok!
Macs...sajnálom én is, most Neked és Családodnak kívánok sok erőt, de tudom, hogy megkapjátok egymástól.

Nóri és az ovis...
Kép
elin

Macs, mióta értesültünk Mirka születéséről, minden nap rátok gondoltunk.
Ez még sokáig így lesz.
Ha volt bennünk egy morzsányi jóság, azt Mirka élete sokszorosára növelte bennünk.
Köszönjük neki!!!
És sosem feledjük a Ti Nefelejcseteket!!!!!

Én ma este 10-kor biztosan gyertyát gyújtok, és mégegyszer (sokszor) megköszönöm, hogy ő itt volt velünk.

"Utamon csillagport verek, szabad vagyok, mint kisgyerek, ha magában énekel." Sz.Á.
Kép
Kép
leni

Sziasztok!

én annyira reménykedtem.... nem is tudom mit írhatnék. sok erőt kívánok a családnak. Mirka egy gyönyőrű kis angyalka lesz.........
annyi minden kavarog bennem így ismeretlenül is...
gyújtok neki gyertyát...tényleg annyira nagyon sajnálom.....
nonono

Kicsi Mirka!

Úgy örülök, hogy megadatott Neked, annak az ölelő karjában meghalni, aki a legjobban szeretett Téged a világon!
EZ a kegyelem, mely csak keveseknek adatik meg.
leni

"És látom Őt, a Kisdedet,
aki fehérlő ingben lépdel.
Még lopva-lopva rám tekint
és integet szőke fejével.

Arany gyertyácskát tart keze
és este félve ül le mellém.
Hallom kacagni csöndesen,
s látom alvó fejét a mellén.

Ő a pap, az igaz, a szent,
bámulom, mint egy ismeretlent.
Gyónok Neki és áldozok,
és megsiratom Őt, ki elment."

Gyertyát gyújtunk mi is, de szóljon Neki a tüzijáték! Amikor nézzük, gondoljunk Rá!

Macs és családja!
Emberfeletti, amit eddig tettetek, kívánom, hogy maradjatok mindig olyanok, amilyenek vagytok! Sok-sok erőt és ha BÁRMIBEN tudok/tudunk segíteni, szóljatok!

Kicsi Mirka!
Ha találkozol Vele, köszönd meg, hogy anyukád karjaiban szenderedhettél el, ez nagy ajándék. Köszönd meg az együtt töltött csodás perceket! Kérd áldását mindnyájunkra, de főleg szerető családodra!

nukada

Édes kicsi Mirka! Nagyon szeretünk és velünk maradsz mindig!!
Kép

Macs :) Rengeteget gondolunk Rátok és sok +++++++++++++++++++++++++ küldünk!!!

Mása :) Asszem nagyon igaz, amit az elengedésről írtál! iszonyú nehéz lehet...

Leni :) Én is gondoltam erre, hogy a szülők karjaiban volt Mirka, amikor elment és ez mennyivel több, mintha egy inkubátorban lett volna...
denizsa

"Nincs más csönd csak az elhallgatott dajkadal
nincs más űr csak a tavasz zsendülése
illatos lágy eső husvéti szél
meg az ég a hó a föld csillagai" (Beney Zsuzsa)

Kép
Kép
Andi
kisherczeg

http://www.babaszoba.com/forums/topic?tid=225349

Olyan nagyon.nagyon sajnálom:-( :( :(
ari38

Macs!

Nagyon sajnálom!!! Fogadjátok legőszintébb részvétemet!
Örülök, hogy az utolsó pillanatban ott lehettetek Mirkával! Kívánok nektek nagyon sok erőt és hogy sikerüljön elfogadnotok az elfogadhatatlant és minél előbb megtalálni a lelki békét!

Bármikor szólj, ha segítségre van szükséged!!!

ILdi :(
ildi76

Macs!

Ismeretlenül is őszinte részvétem!
Bea

Anna 2002. június 30.
Keve 2007. június 29.
halacska

Macs: 2 napja a topic rabja vagyok. Olvastam, drukkoltam, 10-kor is..., de eddig nem írtam... Most sem tudok mit, hisz erre nincsenek szavak. Őszinte részvétem!

cory + Liza 2006.03.11. + Zsoma 2003.08.31. + Balu 2001.09.12.
cory
Budapest

"Nem múlnak el Ők, kik szívünkben élnek,
Hiába szállnak árnyak, álmok, évek,
Ők itt maradnak bennünk, csöndesen még,
Hiszen hazánk nekünk a végtelenség"
/Juhász Gyula: Consolatio/

Mirka,
köszönöm Neked, hogy köztünk voltál és megmutattad, mennyi szeretet van bennünk.
Jó utat kívánok Neked kicsi angyalka, vigyázz kis családodra, nagy szükségük lesz Rád.

"Ha emlegettek, köztetek leszek,
De fáj, ha látom könnyetek,
Ha rám gondoltok mosolyogjatok,
Emlékem így áldás lesz rajtatok.

Macs,
nagyon hálás vagyok az égieknek, hogy megadatott Nektek mindaz, amit és ahogyan szerettél volna ebben a helyzetben.
Szívből sajnálom, sok erőt kívánok Nektek.

Vica

Kép
Kép
vica94

Macs, fogadd részvétem.

Bótika és Marci (2006. 01. 15.)

Kép
bótika

Macs!

Őszinte részvétem! Sok erőt kívánok az egész családodnak! :(

Viki&Peti

Viki&Peti&Eszti
Kép
Kép
viki27

Drága Macs-család!

Hagy fejezzem ki őszinte részvétemet így ismeretlenül is, nagyon sokat gondoltam a kicsi Mirkára és Rátok, ez így lesz ezentúl is.
Megsirattam Őt. Ez a pici lány rövid élete alatt itt a Földön csodát tett az emberekkel és megmutatta a szeretetet. Ő maga is egy csoda volt.
Én is meggyújtom a gyertyát este 10-kor.
Nagyon sok erőt kívánok Nektek!!

Ildi (Zsanci barátnője)
ilduska

Macs, őszinte részvétem és sok erőt kívánunk nektek!
kattix

Kedves Macskanyu!
Veletek voltam majdnem egész idő alatt, nagyon sokat gondoltam Rátok várakoztam, vágyakoztam a csodára! És a csoda el is jött, igaz nem abban a formában, ahogyan én vártam, hanem abban az összefogásban, aggódásban, szeretetben, amit itt megtapasztaltam- és mindenhol, ahol a kicsi Mirkáról hallottak. Köszönöm Nektek!
És kívánok nagyon sok erőt, sok - sok szeretet, ilyen igaz barátokat az elviselhetetlen elviseléséhez!
Ismeretlenül is szeretettel és részvéttel:
marcangoló
marcangoló

Alig latok a konnyeimtol.... :cry: :cry: :cry:

Macs,
oszinte reszvetem :cry:
Sok erot kuldunk Nektek,hoyg el tudjatok fogadni az elfogadhatatlant...
Mirka vigyazni fog Ratok odafentrol es mindig Veletek lesz,ahoyg velunk is..
Soha nem fogjuk elfelejteni ezt a pici lanyt!!!!!!!!!!A draga kis arca orokre a szivembe vesodott...
Imadkozom Mirkaert,Ertetek tovabbra is!!!!

Kép

Kép

Kép
arwen07

hát igen...
nekünk nem sikerült csodát tenni.
Ez csak a legjobbaknak megy.
Mirka!
TE tettél velünk CSODÁT azzal, hogy megmutattad hol a szivünk!

10-kor mi is gyertyát gyújtunk, és ez a mai tüzijáték mégsem lesz hiába való!

Kép

ZsanciKép
zsancikant

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet: