Fogalma sincs, hogy mit okoz terhesség alatt, de pusztán azért mert MÉG nem találtak olyan bizonyítékot, hogy ártana pont én legyek az akinél ártani fog? Ld. az érzelmi zsarolás tipikus esete 0 információra alapozva. Nem véletlen, hogy én nem mondtam meg neki, hogy a megbeszélt 12. hét helyett a 16. hétig szedtem.
Ja igen. A terhességi diabra meg csak annyit reagált, hogy ha a met hiánya miatt kialakul akkor inzulin és kész. Mintha ez lenne a világ legtermészetesebb dolga.
Nem véletlen, hogy én VÉGIG tele voltam kételyekkel és lényegében biztos voltam benne, hogy nekem terhességi diabom lesz. Önbeteljesítő jóslat. Bejött. Az lett.
Vagy mégsem?
Rambóka jól elgondolkoztatott. A diéta nélküli időszakban amiből minimum 3 hét (28-31. hét között) CSAK a zabálásról szólt (karácsony volt én meg a vesztemet éreztem a 28. héten megismételt teszt miatt ahol a terheléses cukrom már 9,2 lett és tudtam, hogy diéta lesz).. szóval az ezt az időszakot is felölelő HgA1c-m 5,6 volt. Ez teljesen normális. A 60 perces cukrom ennek ellenére rossz volt. A 90 perces már jó, de kijelentették, hogy CSAK a 60 perces számít úgyhogy ha az 7 fölé megy akkor azonnal inzulin. (ja... a 31. hét utáni diétás időszakban -szülés előtti héten nézték- ugyanennyi volt a HgA1c-m... érdekes... nem?)
A k**va anyjukat. Már bocsi. Met mellett a 60 perces is jó lett volna, pont ez a magas csúcs maradt volna ki az életemből -és Lilla életéből- mellette. Helyette viszont diéta volt - a 3. trimeszterben ahol vagy rosszul voltam mert enni kellett vagy szó szerint éheztem mert pl. kevés volt az ebéd. Ez kinek jó????
Úgy xar az egész ahogy van. Szívem szerint elvonulnék egy szigetre és ott hordanám ki a 2. babát. Nőgyógyászok és egyéb orvosok nélkül. Majd elrágom szépen a köldökzsinórt és viszlát
(na szóval ezzel csak azt akartam mondani, hogy szerintem Rejónak is igaza van amikor kétkedik és Rambókának is amikor a metet ajánlja. Én a magam részéről a kettő kombinációjában látom a megoldást. Met, de csökkentett adagban aztán ha gond van akkor vissza a normál dózisra - viszont semmi ész nélküli diéta)

[/url

[/img]