Sziasztok!
Itt vagyok én is, csak legtöbbször örülök, ha átfutom a hsz-okat.
Meghozták és össze is szerelték a héten a konyhabútort az új házba, ma meg takarítottam az egyik fürdőszobát! De jól esett, imádok ott dolgozni, már nagyon várom, hogy beköltözzünk!!!
Holnap este megyek dokihoz, kíváncsi vagyok, baba fejfekvésű-e végre, meg a méhszájamra is!
Bogyo, jó volt a tanfolyam, persze. Vettem egy homeos bogyót, Cuprum metallicum a neve, állítólag többedszer szülőknél jól csökkenti az utófájásokat. Ez nekem jól jön, naggyon örültem neki!!!

Sajna a párom nem igazán támogat (még) az otthonszülésben, hát majd meglátjuk. Nekem semmi kedvem kórházba menni, ráadásul a dokinőm sem lesz már lehet ott, akkor meg marad az ügyeletes, vagy akinek átad, őt meg nem is ismerem...
Gabi, de jó neked, fejvégű lett végre!
Figyelj, Te is számíthatsz már az utófájásokra a harmadik után, nagyon durva tud lenni! Tudom, hogy már bizti volt az előzőeknél, de a harmadiktól lényegesen erősebbek! Próbálj Te is szvsz beszerezni ilyen homeos szert, én most nagyon bízok ebben!
Az állami finanszírozás felháborító, az emberek egészségén spórolnak, utána meg ha baj van, nem győz állambácsi a betegség után fizetni. Most olvastam a helyi topikban, hogy rákszűrést 3 évente finanszíroz a TB? Hát azalatt el is patkolhatna az ember!!! Anyukámnak egy év alatt romlott annyit , hogy ...Szóval ez felháborító és undorító!

Vagy akkor nem kéne TB-t fizetni és mindenki menjen magánba? Na jó, nem háborgok...
Orrszívás, én nem emlékszem, hogy az első gyerekemnél nagyon hiányzott volna ez a szerkentyű, valahogy nem is volt beteges. Vagy már később meg is tanulta fújni korán az orrát! A második az tudom, hogy 2 hósan meg volt fázva, és akkor volt pár rossz éjszakánk, de orrcsepp(+ más orrszívó) is elég volt. Nem is volt porszívosom. De nekem is gond volt, hogy az akkor még nem áállíthatós porszívómmal, meg a 4. emeleten éjszaka hogy állnék neki orrot szívni. Bencinél már vettem, de csak ritkán használtam, mert annyira félt tőle, meg kezét-lábát le kellett fogni...hát csajok, én ezt nagyon utáltam. Persze az sem jó, ha rámegy a fülére esetleg...
Valaki kérdezte, hogy le kell -e mosni, vagy fertőtleníteni a mellet szopi után. Nem! Elég a napi szokásos tisztálkodás. Az anyatejben hámvédő dolgok is vannak úgy tudom, direkt jó, ha rajtamarad. Meg ez egy nagyon tiszta anyag, nem fogjuk ettől "piszkosnak" érezni magunkat, a babák meg szeretik ezt az illatot, soha semmi bajuk nem volt az enyémeknek attól, hogy nem mosakodtam állandóan. DE ha valakinek úgy jó, akkor csinálja úgy. Itt számítanak majd az anyai ösztönök, most még lehet máshogy gondoljuk, mint majd akkor.
A mellbimbót meg a mellet is elő lehet készíteni a szoptatásra olajos masszázzzsal, mint a gátat. Én, ha van időm, reggelente teljes olajos masszázst csinálok, ami jó a visszereimre is, és ilyenkor a melleimet is bekenem olajjal, óramutató járásának megfelelően körkörösen egy párszor.( Kb 3)Ez jót tesz neki.
Cuki, de jó neked is fejvégű!!! Nem kell félni a gátmetszéstől ám, ha kell, inkább vágjanak.
Missi, szépek az ágyak! Meg a Dráva is és Te is!
Evu, a Te képeid is szuperek! Jó lenne, mielőbb otthon maradhatnál!

De jó, hogy találtál valami hatásos szert!
Fejvédő és baldahin. Szerintem a fejvédő mindenképp jó ha van, így nem fogja a fejét bekoppantani az ágyba, mi úgy csináltuk, hogy mikor nagyobb lett egy picit, a rácsvédőt behajtottuk középre, hogy oldalt kilásson. A baldahin az szerintem csak az első hetekben kell, utána lehet, tényleg zavaró lesz, de akkor legfeljebb majd leszedi az ember. Mi is így tettünk, mikor úgy éreztük, eljött az ideje. De egy újszülöttnek még jó, ha van, mert kicsit tompítja a külvilág időnként éles fényeit, hangjait.
Én most hordozókendőt tervezek majd venni, a kengurutól leszakad az ember dereka, bár ha valami oknál fogva tömegközlekedni kell, még mindig jobb, mint a babakocsi. De szvsz egy fél éves babának már nagy a súlya, én bizti nem vállalnám már be. Bencivel 2 hósan mentem egy ismerősömet meglátogatni, mert akkor szült, na akkor jól jött, hogy volt kenguru.
Tidi, nekem is nagyon tetszik a babaszobátok!
Na, mára ennyi, biztos kihagytam egy csomó mindent, de már nem is jut eszembe, meg fáradt is vagyok. De úgy voltam vele, vagy most írok, vagy a csuda tudja, mikor jutok ide megint...
Mindenkinek üdv! Megpróbálok holnap este írni, mi volt a dokinál.
Ja, gombapörit én is szeretem. Nálunk nem volt egyébként mostanában gomba.
Jó éjt!
Erika