Sziasztok!
Csilla, nekem is azt mondta ma a doktornő, hogy lehet ki kellene húznom az etetések közti időt. Én már régóta nem mérem, hogy mennyiket eszik, de mivel igény szerint szoptatom, így az adagok sem egyformák. Már írtam, tudod, hogy nekünk nyákos a baba kakija, s ennek kapcsán merült fel, hogy végig kellene mérni egy napot, hogy mennyit eszik, s ha túleszi magát (mert ez kiválthatja az említett problémát) akkor csökkenteni kellene az adagot...de mivel anyatejes, nekem már kerekedtek a szemeim, hogy mégis hogy, vegyem el a cicit, és méregessem, hogy "na, hol tartunk, mert xx a határ, aztán egy kortyot se többet!"

de a drnéni azt mondta, hogy talán azt lehetne, hogy húzom az időt az etetések között, hogy amit megevett legyen ideje megemészteni. Hát, elég durva lenne szerintem, hagyni, hogy éhesen üvöltsön, eddig ment a dolog úgy ahogy ő igényelte, most meg pikk-pakk, nincs kaja??? És ha tényleg csak ez az oka a kakis dolognak, akkor az nem árt elvileg, tehát csak nem tudja megemészteni, de nem fertőzés, stb miatt van. Szépen gyarapodik, jókedvű...egész addig amíg kap kaját
Doo, kérdeztem a dokit tejallergiáról. Hát, érdekeset mondott. Mikor először volt nálunk, mondta, hogy ne egyek-igyak fél liternél több tejet/tejterméket. Na, most meg erre azt mondja, nem lehet egy baba tejfehérjeérzékeny, max ha ő kap tehéntejet, mert az én szervezetem teljesen aminosavakra bontja le a tejet és minden mást, s utána abból építi újjá az anyatejhez a dolgokat, s hogy az már humán. Annyira nem értem, azaz nagyjából, ezt is el tudnám hinni, de 1. akkor miért korlátozta ő is a tejfogyasztást 2. Te is írtad, h megfigyeltél összefüggést, s mástól is hallottam már
Szóval nem vagyunk előrébb. Most azt se tudom, hogy váltsak orvost, vagy kezdjek el diétázni, vagy mérjem megint, s idegeljem magam az adagokon, mert ezt tettem mikor mértem. Azóta hízik gyönyörűen, s van bőven tejem, mióta elengedtem ezt az egész méregetős-stresszelős dolgot. Ráadásul nekünk az elején nem gyarapodott, s akkor azon ment a para, hogy miért nem hízik, a drnéni meg a számok bűvöletében él, hogy x hetesen x grammnak kell lenni, de halál komolyan, s volt hogy 13 dekával kevesebb volt, s ott aggódott. Írt fel tápszert is még az elején, kapott is néhány napig. De 5-6 nap után elhagytuk, és nem érdekelt mit mondtak, hogy csak 1 mell, s 3 óra múlva a köv. etetés, én elkezdtem igény szerint szoptatni, s láss csodát azóta minden ok.
Bocsi, hogy így megeredt a nyelvem