A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2007 júliusi babák

Na most megkísérelek vele átmenni a Brendonba zokniért... pont egy hete tervezem :shock: .

KépKépKépKépKép
uxi

Uxi! Sok sikert! :D
En meg megkiserlem betenni az agyaba 8)
molkata

Kata!!

Írtam már, hogy nem kell neki játszócumi, 3 félét próbáltunk de hiába, még jobban űvölt ha a szájába adom..és erőszakkal meg nem fogom és nem is megy..ott tartom x ideig de nem kell neki.

Uxi!!
Sortársam, ez nálatok még nehezebb lehet mert ott van még a pici Emi is akivel szintén foglalkozni kell.

Tényleg Emi is cicifüggő volt vagy ő nem ennyire?
torolve_20131003125716

Jól van! Csak segíteni akartam...
molkata

Hellóóó!
Gurgi
Én ugyanezen a témán rágódok! Nekem is két ilyen nagggyon durva napom volt, totál kikészültem...És nincs ellenszer, legalábbis nálunk..Próbáltuk a teát, kb 1 hétig jó volt, cumi nekünk se játszik, most már sajna odáig jutottam- és tudom, hogy ez a létező legrosszabb megoldás- megtömöm táppal. Nekem már a melleim se bírták, úgy fel volt puhulva a bimbó, hogy nem bírtam elviselni magamon ruhát!! A tegnapi napunk: 9-kor kelés, cici, 10-ig nézelődés, szenvedés-cici, nagy nehezen jó sok ringatással, bömböléssel elhúztam a kaját 3/4 12-ig, de akkora már lila volt a gyerek feje és állandóan fújkodtam, mert nem vett levegőt. Na akkor betolt 100 ml tápot és láss csodát 4-ig aludt, meg se mozdult! De onnantól ismét óránként cici, 7-kor fürcsi, 60 ml táp és cici, 1/2 10-kor elaludt, sokszor felsírt, nyögött, fájt a pocak (alig volt tegnap toj), de ezek csak pár perces szenvedések voltak, és 1/2 1-ig aludtunk.
Szóval nem tudom mit kellene másképp csinálni, nagyon nehéz, de majdcsak alakul!

Bocs, hogy hosszú lett!!!

KépKép

KépKép
szivvi

Szivvii!

Nem bocs, nem lett hosszú, sőt! örülök, hogy leírtad a te tapasztalataidat is.. Na ez az, most a bal cicimen megint mellbimbóvédő van mert a sok cicizés kikészíti a bimbót..és még faszán fel is ázhat aminenk full sebesedés a következménye..na akkor lenne nemulasssssssssssssss waz.
Kemény Szivvi, kemény, tudom! Bízzunk benne, hogy ez változik idővel amikor már jobban érdeklődik a játékok és a világ iránt.

Mindenki a 6 hetes ugrást mondja..de ti már 2 hónaposak lesztek mindjárt..és volt változás 6 hét után?????????????

Ugye, nálunk sárga volt Samu és állandóan szopiznia kellett, hogy ürüljön a bilirubin..naná, hogy rákapott a cicizésre ezerrel.
torolve_20131003125716

baszkett én ezt nem értem.
Szedtem ezerrel eddig a múlt héten a More Milket, péntekre csúcsszuper eredménnyel, aztán lazítottam a mennyiségen, s vasárnap estére már kevéske volt a tej mennyisége. Tegnap már minden a múltheti szopizunk minden pillanatban ment, hogy a drágám valahogy csillapítsa éhségét. Az este fürcsike után pedig olyan hisztériás rugdallózásba kezdett, mert csak rángatta a bimbót, s jönni édeskevéske jött, hogy feladtam, s irány a pénteken lefejt tejadag.
Becsszó a kukába vágom az aventes cumisüveget. A nuk-kal ilyen nem történik meg, hogy nem mindig zár a kupakja, ergó a gyerek nyakába zuttyant egy adag tej. Még egy rész kiolvaszt, majd gyerek lenyelte mintha nem is lett volna semmi soha abban az üvegben. S még kért.
Na, igényel, folyt köv

Kép
kissmanó

Gurgi
Én nem nagyon vettem észre változást..Ugye nekünk a koraszülöttség kapcsán mondták, hogy egyen gyakran..Az első 2-3 hét nagyon jó volt, utána növekedési ugrásba kezdtünk, ami sztem azóta is tart..Van heti 1-2 nap, amikor semmi cici nem elég..Csak ugye akkor nem érem magam utol a tejtermelésben és belekerülünk egy ördögi körbe, hogy azért eszik gyakran, mert nem elég a tejcsi. Nekem min 3-4 óra kell, hogy az a menyiség meglegyen, amivel nagyjából jóllakik Lili.
A napokban kezdtem el nézegetni a játszószőnyegeket, remélem azzal ellesz, bár Ikrek, ugye mindenre hamar ráun..

KépKép

KépKép
szivvi

Tessék...Evett 1/2 9-kor, 1/2 10-kor, 10-kor letettem aludni és már ébredezik!

KépKép

KépKép
szivvi

Ezt egy másik topikból loptam:
Voltak elveim, de már gyerekem is van! :lol:

KépKép

KépKép
szivvi

szivvi
ez csúcs :D :D :D ez lesz a mottóm :D :D

Kép
Kép
emma1976

Jujj, Szivvi! Beleestél abba amitől én szaladtam? Ikrek gyerek?
Na jó, most jön aztán Bori meg Kata, asszem ez a három lurkó ikrek jegyű Lilkón kívül. S majd megkapom tőlük.

Na előző folytatása: Kapott is még, aztán attól annyira megelégedett pofija lett, hogy ő sem hitte, hogy egész napos küzdés után teli lehet a poci. Nézelődött is még vagy másfél óra hosszat az ágyikójában.
Ja, kellett egy-két kört fussak a cumisüveggel míg rájött, hogy abból tejcsi jön. Aztán ugyi győzött az éhség.

Aztán éccaka nem is igazán nyomatta a tőle megszokott cicizést, hamar belealudt. Reggel persze jött vissza egy adag. Én ezt nem értem. Minél kevesebb a ciciben a tej, annál jobban nyomja vissza felül a gyerek. Szegénykém, pedig nem érzem, hogy több levegőt nyelne, nincs is hangos, levegős büfi több. S akkor miért?

Tegnap ismét elolvastam miket írnak a kapszulákról a honlapon, s most figyeltem fel, hogy azokat kevés vízzel kell bevenni, s előtte-utána min. 20 percig ne lütyőkézzek. Na, tegnap déltől ez is rulez, de há......
Na, az előbb mikor igényelt (szólt a bébiőr) bemenyek, ő meg békésen nézelődött az ágyikójában. Valószínű a kezecskéjébe beleakadt kis plüss zörgővel beszélgetett, azért rohantam én, hogy éhes. Persze ha már bementem, kapott szopikát, mert há ugyi ismét sűrű szopi rulez nálunk, de kevéskével beérte, szerintem az első cicit sem rámolta ki teljesen, a másodikat fel sem bírtam kínálni, bealudt. Én meg hagytam, s most a bébiőrrel közlekedek a házban.

Szal Gurgi, én megértelek, de most per pillanat inkább mégiscsak veled cserélnék, legyenek tele azok a cicik.
Ja, a More Milk az Motherlove termék, s abban a csoportban van bimbókenőcs is. Nézz utána, hátha az jót tenne neked. Tudom, nem váltja ki a konfortcicit, de én sosem vontam meg ezt Grétutól. Lehet, nálatok ez sokkal brutálabb mennyiségben van jelen, valószínű igen.
Nem tudom ki javasolta, de igenis tégy úgy. Ha épp kell 5-10 perc zuhanyozásra neked, attól még nem fogja a gyereked a gyámügyet hívni, ha ennyit végigbömböl. Te felfrissülsz, ő picit kifárad, s utána mindkettőtöknek jobb lehet.

Kép
kissmanó

Én meg minap elmondtam apának, miszerint létezik pasi, aki aszongya az asszonynak, hogy inkább ruhát vesz neki mint ételt.
Hi-hi: nyert ügyem van, nem értette.

Kép
kissmanó

Mai nap méregadagja: beadta a derekát a kávéfőzőm. Javítása kb. az új harmadának felel meg (minimum).
Ma egy hete az anyám még használta, semmi baja. Azóta ma akartam beüzemelni, takarítónéninek főzni fekete levet, beindítom, s meg is feledkeztem róla. Aztán eccercsak mondom, hogy jé, nem hallottam, hogy lefőtt volna, de meg kávé illat sincsen. Hát ja, ha az ellenállás elköszönt szép csöndben.....

Jujj, éhes vagyok, menyek harapni valamit, majd gyün a pöttyös, hisz ő az igazi

Kép
kissmanó

Gurgikám: én csak ismételni tudom magam, valahogy nem tudod elhúzni az etetéseket? REndszerbe? Időre egyen, aludjon, játszon stb? Nekem nagyon bejött, bár még így is van néha olyan, hogy repetázunk, de heti 1-2x üsse kő. Nem akarok okoskodni, de én is nagyon szenvedtem az elején a nem cicizés miatt, és bár más jellegű a probléma, de mégis segített. Talán nektek is jó lenne. Addig játék, nézelődés, és max. 45 perc etetés... és én nem hagyom pihenni kajcsi közben, hanem simogatom, ha megáll, így 45 perc alatt jóllakik. Bocsi, ha okoskodás, de hátha segít. :?

Andrea
Kép
kindernay

Gurgi, Emi is szeretett cicizni , de ő nem tudott rendesen szopni, emiatt tiszta seb, vér, majd genny volt a mellbimbóm, egy darabon még a hús is hiányzott az oldalán... Szóval rettegtem minden szopitól, plusz jött pár mellgyula is. Sokszor inkább kifejtem és odaadtam cumisüvegből, mert az nem fájt annyira.

Neki nem is volt elég a tej (ezek után csoda, hogy nem apadt el), s felesben tápis volt+ elfogadta a cumit is, miután cumizott, már nem is igényelte annyira a cicit.

Délután kipróbálom a latex cumit, hátha az bejön.

KépKépKépKépKép
uxi

Siker!!!

Vettem Beninek 3 pár zoknit, s Eminek 3 bodyt. :lol:
Még az élelmiszerboltba is eljutottunk.

KépKépKépKépKép
uxi

Ja és mégvalami, esetleg nem tudod etetés után kicsit megitatni? Én is nagyon anyatej párti vagyok, de vannak babák, akik igénylik a vizet. Hátha...

Andrea
Kép
kindernay

na mi azt játszuk, hogy nehezebbek az éjszakák, de könnyebbek a nappalok. 8as kaja utána nézelődés, majd 3/4 10től bealvás :D fél 1kor legkésőbb felkeltem, ha addig semmi :D

Kép
Kép
emma1976

És képzeljétek, tegnap hason aludtam!!!!!! Óriási volt!

Andrea
Kép
kindernay

Nálunk úgy szopik, hogy szopik aktívan vagy 15-20 percet, aztán kiköpi, s elszenderül pár percre. Utána felébred, s újra kéri, vagy pelenkázás, s utána megint kéri.
Ezek tuán eltelik kb. fél óra, s megint nyervog, jobb híján cici lesz a vége, mert őt még más nem érdekli, s nem nyugtatja meg semmi.

Alig várom, hogy kicsit kinyíljon a világra, akkor talán már nem cickóznak ennyit, hanem játszanak is. Meg azt is várom, hogy egyen kanalasat, s akkor nem kell már annyira izgulni, elég-e a tej.

KépKépKépKépKép
uxi

Andi, és nem fájt a cicid? Én még nem mertem hasra feküdni, de jó lenne. :mrgreen:

KépKépKépKépKép
uxi

Most csak egy gyors válasz..

Kinderke!! de-de ez lesz..valami rendszer..vasárnap-tegnap óta csináljuk..
Most fogom kelteni..8-kor evett és 2.5 órája alszik..voltunk sétálni, nagyon de nagyon jól esett..
Igen a vizet a védőnő is mondta, hogy próbáljuk meg, tegnap óta megint előkerült a bébivíz..az elején kapott a sárgaság+hőség miatt és el is fogadta. (most nem annyira, ma kevesett de ivott)

Manó!
Való igaz, tejcim van bőven a sok szopitól is gondolom.

Szivvi!!
Ja persze lehet Lilkónál másképp van picit mivel előbb jött..bár nemtom..

UXI!
Huu szegénykém akkor az nagyon kemény lehetett, Emivel..basszus.

Na puszka
torolve_20131003125716

Csajok!
Volt itt a védőnyanyi, megtanítja nekünk a babamasszázst! Ma volt a comb, has, mellkas. Hát az én bébimnek igencsak tetszett!
Mindenkinek csak ajánlani tudom, ha van rá mód, tanuljátok meg!!!

Kata
Ezt is szeretném tőled kérdezni, hogy te a has masszírt hányszor csinálod egy nap?? Mennyi idő után van "eredmény"?

KépKép

KépKép
szivvi

Andi
Jessz, hasonalvás! Én úgy vagyok vele, ha Lilkó kiszopizta este mindkét cicit, akkor hasonalszok el, úgy hogy a karom magam alatt van. Kb 2-3 órát bírok így, aztán már fáj. De isteni!!!

KépKép

KépKép
szivvi

Szilvi! Elméletileg 3-szor kellene naponta, de van ahaol csak reggel és este javasolják. Szerintem a baba dönti el. Ha szereti, csináld, ahányszor igényli. Mi most ott tartunk, hogy Egon nem akarja. Tegnap is elkezdtem, de nem tetszett neki, ma egy kicsit próbálkoztam, de nem ment... van amikor élvezi...
Szal, bízd a kis Picurkádra :D
molkata

Na csá! Ezt az oldalt sikerült elolvasnom, de a többit meg sem kísérlem. Huhh.

Szopi és rendszer: Andival értek egyet, én is így csinálom, nagyon bevált. Amióta kijött a sárgaságból, azóta többet van fent, többet is eszik egyszerre, de megszokta a 2.5-3 óránkénti evést. közte kicsit nézelődik, alszik. Most úgy három napja nagyon nyűgös, szar az idő. De ha a pelus tiszta, nem éhes, nem szomjas, akkor én szoktam hagyni kicsit sírni, általában csak hiszti, és rövid időn belül elalszik. Most tényleg három napig nem tudtam vele mit kezdeni, éjszaka is üvöltött sokat. Mára ez enyhült. Cumit én adok neki, l is fogadja. :lol:
Viszont rengeteget csuklik, nem tudom, hogy ezzel mit kezdjek. Van ötletetek?

És csajok, akinek nem vált be semmi a kakiproblémára, van egy tuti receptem: kaja előtt néhány korty kamillatea. Nálunk ez vált be. Infacol nem sajna... csak rosszabb lett.

Gurgi: Elkezdtem inni újra a Lactoherbet. Szarok a gyógyszerészre. Amikor ittam, akkor nem volt semmi baja Pankámnak. Hú bakker, Gurgi, nem válaszoltam az sms-edreee...ne haragudj! Nem voltak most könnyű napjaim. :oops:

Majd még benézek kedveseim! Puszikaaa

Kép
zsuzsi**

Lekopogom, de nálunk magától alakultak ki a szopis időközök, mindig igény szerint adtam neki cicit. 1,5 óráról indultunk, aztán 2 óra, és 5 hetesen ráállt a 3 órára. Persze 1-1 kivétel volt. Amikor rövid időn belül cicire rakjátok tuti azt igényli? Mi mással próbálkoztatok még?

Nálunk most az a gond, hogy túlságosan rászoktattam a kézben való sétálgatásra, miközben énekelek neki, és ha fent van, mindig ezért hisztizik. A kiságyban nem bír ki sokat, pedig raktunk oda neki nézelődnivalókat, és én is beszélek hozzá. Bárhová rakom le a lakásban, amin eddig elnézelődött, most már nem kötik le azok sem. Egész nap üvöltés van a kézben való énekelgetős sétáért. Ma kipróbáltam, hogy hagyom üvölteni. Eredmény: reggel óta üvölt... fél 2-ig bírtam, felvettem, úgy kifáradt, hogy most rajtam alszik.

Bocs, hogy hosszú lett. Mi ötletetek van? Hogy másképp kössem le? Hiszen később sem kaphat naponta új játékot...

kétfiús anyuka
babdorka

Dorka
Már mi is kipróbáltunk mindent, ölben, ringatni, apával séta a vállon, babakocsi, énekelés, játékok..Nekünk csak az autózás vált be, de ki győzi benzinnel?? Szal, ha enni kell, enni kell...

KépKép

KépKép
szivvi

Dorka - nem olvastam a Suttogót, de nem kell ahhoz egy egész könyvet kiolvasni, hogy azt tudjam javasolni, ami itt már elhangzott. Próbálj hű maradni önmagadhoz. Ha elhatároztad, hogy most el kéne hagyni az ölben énekelve elalvást, akkor tényleg következetes légy. Szóval ha igényel, először hagyd picit, hadd "hívjon". Aztán mikor megnyugtattad (nem elaltattad, csak már nem sír, s érzi, hogy megvagy), akkor tedd le. S a következő sírásnál hagy 1-2 perccel tovább. Aztán ha nem alszik be 3-4 alkalom után, akkor persze azon alkalomra jöhet az éneklés. DE következő alváshoz ceremónia indít előről. S ez tuti így fog menni, akár egy héten keresztül is, de utána szerintem megtanulja a gyerek.
Mert oké, hogy felvesszük meg izé, de ha hagyjuk ezt elfajulni, 3 hósan már nem bíztos, hogy te leszel a kitartóbb. Lásd anyám meg a húgom esete. A csajszit 10 hósan is alvásba kellett ringatva énekelni. Hát az anyám dereka soxor már KO volt. Hát ezt azért nem szabad. Szerintem 6 hetesen kell már próbálkozi azzal, hogy nincs ölben alvás, s 2 hósan már kellene működjön is.
Na, észosztás vége.

Kép
kissmanó

persze ha befigyel a pocófájás, akkor meg kell előtte tanulni, hogy ez a sírás az ölben éneklésért van, míg a fáj a pocim másképp hangzik sírásügyileg.
Sok babónál ezt is neház megcsinálni.

Kép
kissmanó

Kata
Köszi! Te amúgy (eddig) végigcsináltad a teljes programot? Vagy csak a hasát?

KépKép

KépKép
szivvi

tanulságos a mi sztorink is! amiért nem jelentkeztem:
múlt héten Botondunk egyik délután óránként kért enni, azaz nem kért, üvöltött. a sok órás étkezés eredménye további üvöltés, nem bírtuk tovább, egyik este gyerekorvos. nos, elmondta, hogy a gyerek túlette magát és nem bírja megemészteni, és hogy 4 hetesen 30 dkg hízás egy kicsit sok. javaslata az volt, hogy 3 óránként 20 perc szopizás, persze ha alszik nem kell felébreszteni, ha két és fél órára kér, nem gond, lehet neki adni, csak gyakrabban ne. kérte, hogy figyeljem meg, hogy az első 10 percben eszi a legtöbbet, utána lassít, és 20 perc után már csak játék van... igaza volt! a szívem szakadt meg, amikor ezt elmondta, és hogy ez nekem nem fog menni, és szegény babusom éhezni fog.... akövetkező etetésnél elloptam a cicit, elaludt.... nem reklamált.... és lám azóta 17-20 perc és vége a szopinak és a gyerek jól lakik... persze egy nagy alvás után volt már 25 perc is, de annál több nem... szóval Gurgi, próbáld meg, lehet hogy menni fog... és nagyjából 3 óránként jelentkezik...
ezen lehet hogy kacagni fogtok, de ez is tanulságos lehet! én azt gondoltam, hogy büfiztetés nem kell, mert úgyis oldalra fordítja Babu a fejét, kijön ami akar.... igen, de a levegő nem... a problémás nap után rászoktunk a vállon büfizésre...
mennem kell

Kép
lidikoka

Lányok! Itt nem az elaltatásról van szó! Hanem amikor éber, fent lenne, nézelődve... akkor nem köti le semmi. Csak anya énekes sétája. A vállamról nézelődve már minden érdekli, ha lerakom, ki sem nyitja a szemét az üvöltéstől. Abból, hogy a vállamon minden ok, arra gondolok, hogy tuti nincs más baja.

kétfiús anyuka
babdorka

Hi!

Lidikoka!!

Tök ugyanezt mondta nekünk is a védőnő. Mi tegnap óta csináljuk a "rendszert" és ugyan lekopogom de vmi. változás már van, mégpedig cicire visszatevés nincsen, az evés után van dajkálás, nézelődés..aztán jön a kiságy, ott egy darabig elnézelődik csendben (ma 20 percet) aztán jön a sírás, elöször nem vészes sírás de aztán beindul...na akkor jön a simi-simi de még nem vesszük fel, sír tovább nagyon, megint simi-simi..aztán fél óra múlva ágyból ki és vállon megnyuxik és elalszik. Evések ha nem aludt akkor 2 vagy 3 óránként, ha elaludt picit tovább.

Manóval egyetértek..3 hónaposan sokkal nehezebb lesz bármiről is leszoktatni..és higgyjétek el, rá lehet szoktatni és le is..de még időben kell elkapni!
torolve_20131003125716

Nálunk 1 nap után már ez is haladás a vállon való megnyugvás..és megy neki mert nem kéri már a cicit..úgy tűnik.
torolve_20131003125716

Sziasztok!
Az a helyzet, hogy a régi öregek nem véletlenül "találták ki" a 3 óránkénti etetést! Mi felnőttek se eszünk folyamatosan, nekünk is megfájdulna a hasunk tőle és minden bajunk lenne szvsz, nem? Szal lehet hogy a tejserkentésnek jót tesz ha a gyerek egész nap a cicin lóg, de egyéb haszna nincs. A mellbimbó kiázik, majd kisebesedik, az anyuka hulla lesz, a gyerek meg hasfájós.... :roll: Az egész nem ér meg annyit....
Úgyhogy csajok hajráhajrá, csak következetesen!++++++++++ Pár nap alatt beáll a rendszer, ami megfelel mindenkinek!

Nekem a helyettes védőnéni azt mondta, hogy ne mi alkalmazkodjunk a gyerekhez, hanem ő kell, hogy alkalmazkodjon hozzánk, mert mi már egy összeszokott, x rendszerhez alkalmazkodó család vagyunk, és ő az új, neki kell beilleszkednie közénk :lol: És nekünk kell kialakítani a bébi napirendjét, ne ő alakítsa a mienket! Jó nyilván nem az első napokra-hetekre gondolt, de rögtön az elején célszerű elkezdeni.... 8)

Enikő és Marci 13 , Bogi 9, Viola 6, Zalán 3,5
ceniko
Szeged

Dorka: És ha beletennéd pihenőszékbe, vagy a hordozóba, vagy párnákkal kitámasztanád, a szopispárnára fektetnéd, és félig ülő helyzetben tudna szemlélődni... Lehet hogy csak halálra unja magát vízszintesen... mondjuk tény, hogy a menyezet nem egy izgalmas látvány.... :lol: Én is reklamálnék ha éber óráimban a plafont kéne bámulnom!

Enikő és Marci 13 , Bogi 9, Viola 6, Zalán 3,5
ceniko
Szeged

Hali!

Babdorka: a mi gyerekeinket úgy hívják, hogy "ölbebaba". Enyém is vállamon van egész nap. Rendszer van az életünkben: 3 óránként evés, többi nézelődés vállon és alvás (a vállon). Az egykezes mosogatás nagy mestere lettem. Akkor lesz durva, ha nagyobbak lesznek, bár reménykedem addigra a mackók meg nyuszik lekötik annyira, hogy van pihenésünk Tőlük!
Addig meg bánja fene: erre vártam idáig, hogy kényeztessem aranypöcsű kicsi fiam!
Mi ilyen vállas kismamák leszünk!!!

üdv.: ckat

u.i.: persze most is együtt netezünk....
ckat

Uxi: fáj a cicim, de igazából nem érdekel,mert olyan jól esik, úgy csinálom, mint Szivvi a karom alá teszem, vagy egy párna.. még a nyálam is kifolyt, olyan jó, ha csak pár órára is... :lol:

Nálunk inkább azért van hiszti, hogy kézben legyen, amit nem is tagadunk meg tőle, de azért néha sok... a kiságyban meg csak este alszik el, úgy hogy becsempészem... miután elaludt cici közben. Ilyenkor szabad... :oops: :lol:

Gurgi: ne add fel, tök jó lesz minden, tök jól csináltok mindent!
Pusszantás nektek, meg cicis Samunak is! Egyébként a büfit én is elfelejtettem mondani minden étkezés után csinálom, sőt van, hogy kajcsi közben is vállra teszem és erőteljesen simizem a hátát és jön büfi, ahogy Lidikóka írja a levegő miatt. Én csak az esti lefekvésnél nem büfiztetek. Látjátok, hogy hasznos a rendszer, mit ugatok az eleje óta? :lol: :lol: :lol:

Gyerekek a fiam olyan szinten emeli a fejét egy hetes kora óta, hogy a védőnéni kiakadt, hogy ezt még nem kéne... szabályosan meg is tartja nézelődik, aztán ha már nem bírja bebambizik.

Zsuzsikám: örülök nektek! Nem könnyű mi bakket?! Sebed?
Bellis Perenis CH 30 napi 3x3 3 napig, 1 hét után ism. nagyon jó, a medence gyógyírja... engem helyrerakott,

Dorka: nálunk is ez a helyzet, én séta helyett most ülve ringatom, és énekelek neki, de rövidebb ideig, mint amikor sétáltunk, szóval kiváltom a sétát és rövidebb ideig nyomom a nótát. Egyébként nem hagyom sírni, mert csak rosszabb lesz, én ha sír kiveszem megnyugtatom, és visszateszem a kiságyba ezt kb. egy nap 250x kell megcsinálni, de a második nap már csak 150x, aztán így tovább kb. 3-4 nap és jobb a helyzet. Kitartás! Most még csak 4 kg , de mi lesz később??? Egyébként én is "ültetem" ilyenkor, pihenőszék, vagy babakocsi... és elé teszek valami nagyon színeset...

Andrea
Kép
kindernay

Sziasztok!Ma nagyon jó gyermek a kisfiam 3-óránként kel nagyon ügyes.Délután volt egy kis hiszti de azt le számitva nagyon csendes volt ma.Mi is próbálkozunk a nem ölbe alvással egyenlőre úgy,hogy ameddig elalszik ott vagyunk a közelébe.Ha sír akkor kb 2-3 perc után felvesszük de csak addig amid meg nem nyugszik utána vissza a fekhelyre.Meghát van olyan,hogy csak nézelődik akkor szereti ha ott van valaki és mesél neki.Olyankor nagyon cuki tud lenni.Ja átt kell,hogy adjam mindenkit üdvözöl a férjem.És üzeni hogy a mi topikunkban vanak a legszebb babák.:-)

Lilypie Fifth Birthday tickers

Lilypie Fourth Birthday tickers
Lilypie First Birthday tickers
hemej

Üdv!

Az éjszakánk a következő volt: fél 11-ig evett, aztán hasfájás, majd elalvás egy párnával a hasa alatt az ágyamon. Kiságyba nem tudtam tenni, mert ment a hiszti, így maradt az ágyamon, én pedig mellette aludtam el. Kb óránként felébredtem, mert nem szoktam hason altatni. Gyerek nem jelzett, h éhes. Fél 7-kor kelt, nekem meg majdnem szétdurrantak a cicijeim. :shock: reggel evett, aztán alvás, egyáltalán nem volt éhes. Felhívtam a dokinőt, h mi lehet ez, fel kellett volna keltenem vagy sem. Azt mondta, h éjszaka már nem kell keltegetni, majd szól. Estére visszajött az étvágy, 45 perc evés.

Jah, ma visszamentem a Klinikáre, erre a doki szabin volt. :twisted: :twisted: :twisted: Ő mondta, h mehetek ma. Holnap újrapróba.

Na csajok jó éjt mindenkinek, még a vacsora fő... apa altat...
Csajok olyan löttyedt a pocakom, mint egy üres dohányzacskó, elég fura. Minden császárosnak ilyen? :shock: Elkezdem holnaptól a felüléseket, az nem apasztja el a tejem?
Na csoccsantás

Andrea
Kép
kindernay

sziasztok

Hát én ma kivagyok.....Nekem az a problémám hogy szopi közben elkezdi réngatni a fejét feszeng majd behergeli magát és nem akar enni, már ez megy két napja az elején evett egy ciciből 100-110-t, mostmár 5-kor evett 90-t utána cicrángatás bőgés, pedig még volt benne mert lefejtem 40-t, utána adtam neki vizet abból is ivott 20-t majd az se kellett neki adtam teát 30-t ivott abból is, még mindig üvöltés majd adtam neki lefejt tejet 40-t, ez összesen 180 :shock: majd nagy nehezen abbahagyta a sírást, most este már csak 70-t szopizott fejrángatás bőgés megkapta a másik cicit 40-t abból is evett, majd még mindig üvöltés és még adtam neki 30 lefejt tejet, azt is úgy megitta mint aki már napok óta nem evett, most meg szenved a kiságyban nem tudom mi lehet a baja, a napi adagját ma rendesen túlszárnyalta. Miért rángatja a fejét és hisztizik szopi közben? Volt vkinek hasonló tapasztalata?
Nagyon elkeseredtem
Emi

Kép Kép
emi_25

Sziasztok!

Gurgi!
Az a 7 óra cicin lógás bizony még testvérek között is sok. Szegény Samuka! És szegény anyukája!

Túlevés: ilyenkor a babák széklete is megváltozik. Aranysárga színű kaki zöldes színűvé válik, fehér túró szerű darabok láthatók benne. Kezdő anyuka lévén én is a védőnénitől kérdeztem meg, hogy ez mi és mit kell vele tenni, hogy minden a régi legyen. Korábban már olvastam a babák éhezéses székletéről, de nem állt össze a kép. Az én gyerekem is heti 30 dkg-okat gyarapodott, nyűgös volt, hasa fájt, a kakija nem aranysárga színű volt. Kamillateát adtunk neki egy nap többször szopi elött. Ez volt a diéta. 3 nap múlva már minden újból a régi volt. (Ha nincs elég anyatej és éhezik a baba, a széklete vízszerűen híg és zöldes színű.)
Bocsánat, hogy erről írok, de talán van akit érdekel.

Enikő!
Nagyon édes, ahogyan Zalán alszik a párnán. Én is szívesen feküdnék így! Ellazulva, kényelmesen a pihe-puha párnán.... :lol:

Jó éjt mindenkinek!

Kép[/url]
mtücsi

Emi! Nalunk is szokott ilyen lenni. Azt vettem észre, hogy vagy azért mert fáj a hasa vagy vmi miatt nyugtalan, vagy mert nem folyik olyan eröösen, mint az elején és dolgoznia kell érte. Ma este is ez volt. Jól megfájdult a hátam, mert elhúzodott a szopi. Végül adtam a másik cicibööl is...
Miután evett és elveszed tööle, utánna is éhes?
Nálunk bevált, hogy miután mindkát cicit kiszívta és még mindig nyüügi, apa ölbeveszi és már semmi baj... Szóval, már nem éhes, csak hergeli magát.
Na megyek hunyni.

Ja! Szilvi! Annyit, amennyit a baba enged. Pl. az arcát nem szereti egyáltalan masszíroztatni. A kezét és a hátát is nehezen, csak egyszer sikerült még. De a hasát és a lábat stereti, néha bele is alszik :D
Itt vagyunk:
https://www.babanet.hu/album/main.php?album=13598
molkata

Na csak benéztem még... Emi nálam volt ilyen az elején, de nálunk azért, mert nem akart szopizni, megszokta a cumisüveget... abból jobban jött, mint ciciből és nem kellett erőlködni. Én egyáltalán nem adok neki azóta cumisüvegből és kb. másfél hét kellett ahhoz, hogy hiszti nélkül egyen. Nem lehet, hogy gyorsabb neki üvegből?
Na ma tényleg "korán' lefekszem, megyek is puszika mindenkinek, jó éjt, szép álmokat a babáknak.

Andrea
Kép
kindernay

ja és ha fáj a hasa, vagy nem gyorsan folyik a tej (ahogy Ő kívánná) akkor is szokott hisztizni... de már megismerem a sírásból.

Andrea
Kép
kindernay

DALOK
háp, háp, háp
hej, Dunáról
még azt mondják
VUK
a csitári hegyek alatt
1187124109.84.doc
Vendég

sziasztok

köszi a válaszokat egy kicsit megnyugodtam, este fél 9-kor evett és 4 kor kelt szerintem túletettem, most rendesen evett 130-t az egyik ciciből de csak azért mert már jó tele volt és könnyen jött belőle.
Ti mit csináltok amikor azért hisztizik mert nem jön elég gyorsan a tej és küzdenie kellene érte, az elején még rendesen szopizik de utána jön a fejrángatás és az üvöltés azután csak egyre jobban hergeli magát :roll: :shock:
Emi

Kép Kép
emi_25

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet: