Halihó...
Timó:
Én lepedőt tettem a járókába, és azt lehúzkodtam a rács és a betét között, hogy nagyjából sima legyen, de így is gyűrögetik. Lehet bele kapni ágyneműgarnitúrát, de én sajnálom rá a pénzt, őszintén szólva. De a Brendonban vagy más bababoltban biztos találsz megfelelő méretűt ha a lepedős megoldás nem válik be.
Ajándék/kölcsön ruhák:
Mi is kaptunk egy nagy halommal, igaz, inkább nagyobb méreteket, nem kisbaba méreteket. Amit kaptunk, a legtöbb dolog már eleve le volt amortizálva, volt egy csomó olyan amit azonnal vissza is raktam, mert nem adnám rá a gyerekeimre, vagy mert olyan ronda, szakadt vagy műanyag. De volt benne egy csomó használható cucc is, ha másra nem, hát pizsamának vagy játszótérre. És volt egy-két tényleg csinos dolog. Nem tudom, mi az etikett, én úgy gondoltam, mikor visszaadom majd rakok bele én is egy pár dolgot és úgy adom vissza.
Barackfolt eltávolítására ezt találtam a neten:
Mix a 1 cup of hydrogen peroxide and 1 cup of water together and soak the spot for 30 minutes. The stain should come right out. Then pour the peroxide mixture into the wash and your clothes will come out so nice and clean.
Hát én nem merném... hidrogén peroxid? Fele-fele arányban vízzel? Nem marja szét a ruhát?
Viszont most találtam itthon egy Folt Ördög nevezetű kis flakont, amit gondolom már anno is barackfoltokra vettem, csak sose próbáltam ki, de majd most! Irritál, hogy egy csomó újonnan előszedett ruha Szilvinek foltos. Szegény, ne kelljen már foltos ruhában járnia csak azért mert ketteske.
Móni, Pann:
Szilvi is elég sokszor bukik, bár nem hatalmas adagokat. Én azt hittem, mielőtt gyerekem volt, hogy ez a normális, és teljesen meglepődtem mikor Zsuzsa alig bukott.
Pann, szerintem se aggódj amíg a gyarapodása jó. Max reflux tápszert írnak fel neki, ami sűrűbb, és nem olyan könnyű felbukni, de előnye nem származna belőle, hiszen ha baj lenne az ő bukása, akkor nem is fejlődne ilyen szépen.
Nyűg és éjszakák:
Hát mi is benevezünk a zombi versenybe... kb egy hete Szilvi csapnivalóan alszik, ezáltal én is. Szinte óránként felrugdos. Az első pár nap kifejezetten a szopiról szólt, úgy fel is szaporította a tejem, hogy csak ihaj. Elkönyveltem növekedésugrásnak, miért ne? De most már elég volt, nálam is megvolt a szájhabzós hisztiroham, ilyen leszek ha nem hagynak aludni... Nappal is nyűgibb mindkét lány. Nem katasztrofálisan, de elég idegtépően... alig várom hogy húzhassuk vissza a csíkot Balatonra...
Talizóknak jó talizást! Várjuk a képeket!
Vaciláltam, én is menni akartam, de aztán túl sűrű lett volna a nap (tegnap is meg ma is a családi pótlékot, anyasági támogatást, TGYÁSt és GYEDet intézem... ami késik, nem múlik). Viszont mióta hazajöttem az ügyintézésből kb délben, szinte azóta alszik mindkét gyerek. Zsuzsa felsírt kétszer, de Szilvi meg se nyekkent. Szerintem most pótolja be az éjszakát.

Addig én sütöttem egy sütit meg egy csomó dolgot elintéztem. Imádom mikor ilyen nagyokat alszanak, ennél már csak az jobb, mikor én is alszom velük...