A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2007 júliusi babák

Szaisztok!

Megírtam a szüléstörténetemet.

Felteszem ide.

1186990934.37.doc

KépKépKépKépKép
uxi

Rita! Ezt is akartam írni, hogy amiket írsz Atiról, sztem nagyon melletted áll, és elég sokat segít is. Légy türelmes Samuval, és még semmi sem dőlt el!!! Pár hét alatt nem lehet elrontani egy kölköt. Szerencsénkre elég csekély még a memóriájuk!
Bízz magadban, és csak módszertani javaslatként fogadd el bárki tanácsát, elvét!
Ja, és ilyen napokat, amiket írsz, mi is simán nyomtunk!!! Csak éjszaka is folytatódott. Aztán beállt az este, és lassan talán a nappal is.

Tegnap reggel köszönt nekem Ádám. Mondtam neki, hogy Sziijja!, gügyögő hangsúllyal, erre ő is: Heő!, ugyanazzal a hangsúllyal. Ezt 3x megismételtük, és csak a sziára kaptam ezt a hangsúlyt! :D 8) 8) 8) 8)

Emi25! Csodaszépek vagytok!!!!
Zsú! Diszkózik a baba? Fogja a fülhallgatót, és mehet a tuc-tuc! ;) :D

Uxi! Nem csökken a tejed, csak beállt a kereslet-kínálat, és felpuhult már a melled. Ha béb magától hagyja abba a szopit, akkor elég a tej. Na, meg ha kerekedik szépen, az is jó jel ;)
Igen, az igény szerinti szopi csak az első babával megy könnyen. Lehet, Andi rendszerét kéne átvenned. Emi kapott ajándékot Benitől?
Én már most félek, mi lesz a kistesóval...

Kata! Köldökcsonkot én addig alkoholoztam, amíg jött belőle kis cucc. Kb. 4-5 nap a leesés után. De nemtom, mi a hivatalos álláspont.
Vendég

Azért "örülök", hogy front van, hátha mégsem hasfájós Beni, csak a front miatt van. Bár egész éjszaka nyögés volt...

Tök gáz, ma ráadtam volna Emi egyik rugiját, amit Emi egy hónaposan hordott,s a fiatalúrra kicsi.:shock:

KépKépKépKépKép
uxi

Uxi - hát nem lehetett egy leányálom az olvasás alapján.
De, ha akarsz, akartok harmadikat, akkor tudd, hogy van remény. Lásd az én esetem. Kísértetiesen hasonlítanak bizonyos részek a Beni születésénél az Adriám világrajöttéhez. Igaz nem folyt el a magzatvíz, meg nem tűnt el a szívhang, de a kötelező feküdni, meg jönnek a tolók s nem szabad nyomni az mintha rólunk szólt volna. Ja, s nálam volt gátmetszés is. Meg Edinát én is egy hang nélkül szültem, Adrikát meg eléggé kiabálva.
De utólag ha visszatekintünk, ugye a lényeg a fontos: babáink egészségesen köszöntöttek erre a világra. :!: :!: :!:

Kép
kissmanó

Bori, kapott:).
Fa kisvasutat, amit már régóta szeretett volna.
Csak épp azt akarta utána, hogy BEni is menjen vele játszani :wink:.

Jaj de jó ez a "heős" időszak, már én is nagyon várom! EKkor mosolyognak először tudatosan, meg ahogy erőlködnek a kis szájukkal, hogy formálják a hangokat, gőgicsélnek!MEg lehet zabbantani őket! :wink:

KépKépKépKépKép
uxi

Azt meg sem jegyeztem én szenyó, hogy csudiszép minden kis és nagyobb béb. Meg anyukák, apukák szintúgy.

Bori - meg sem osztod Ádám fiacskák tényképeit mostanság velünk. Irgumm-burgumm.

Tegnap jelentem azért voltam elveszve, mert Kovászna melletti Zabolán voltunk falunapokon, s ismét versenyeztünk, újabb érmek apának is meg nekem is.

Na kajaidő, csóközön.

Kép
kissmanó

MAnó, lehet egyzser majd lesz harmadik, de most úgy gondolom, nem ostanában. Pár év szünmet kell. S szülés után arra gondoltam, ha valaha szülök még, azt csak programcsaszival... de legalábbis tuti edával. :shock:

KépKépKépKépKép
uxi

igen, igen, ez már igazi beszélgetés. Ha az apja hazajön, mindig elmeséli, mi volt aznap ;)
én meg halkan fordítok, így tök jól eldiskurálnak.
Vendég

Adri és Grétu közt 1 hó híjján 4 év van. Szal.....
Majd vesd be a homeót, szerintem qrva sokat segít.

Kép
kissmanó

Namost tetten értem, megkukkoltam: álmában nyög. Lehet éjjel is ezt csinálja?:shock:

Jobb lenne akkor külön tenni, s csak ara ébrednék fel, amikor valóban enni kérne?

Tartja valaki külön szobában a babát?
Mi a tapasztalat?

MErt így minden nyekkre felébredek, alig alszunk.

KépKépKépKépKép
uxi

Zsú, nem feltétlen pontos ez az adat, mert a kórházban mérték a 3540-et (meztelen, este, fürdés előtt), s mi is meztelen mértük, este, fürdés előtt, de nem ugyanaz a mérleg.
Lehet, hogy van pár deka különbség a két mérleg között. Mindenesetre túl sok eltérés nem lehet.

Amíg a tejbelövellés volt, minden nyekkre mellre tettem, hadd fejje, most már nem hízik annyira, nem is teszem mindig mellre, csak ha sír. De még ezt is sokallom...
S már kevesebbeket is eszik egy alkalommal, valószínű belassul a gyarapodása. Kis tömzsitokás nehézlegény, főleg Emihez képest.

KépKépKépKépKép
uxi

Jaj, mennyi megható összebújós kép!!! Nagyon szépek!

Gurgi
Aranyos vagy, hogy adsz itt a véleményekre, de - lehet, hogy hülyén hangzik - szerintem ennyire azért ne :D Szóval annyira ügyes vagy, imádod a gyerekedet, a lehető legjobbat akarod neki, és egy ilyen párral vagy megáldva. Ez elég, hogy a babád kiegyensúlyozott kis szeretetcsomag legyen. Persze, hogy nem vagyunk tökéletesek, de hidd el nagyon jól járt a fiad, hogy ilyen családba került :D

Nekünk visszafejlődés tapasztalható az éjszkák terén, már másodszor van, hogy egy helyett 2x kajálunk :shock: Meg az elalvás is tragikus volt tegnap :( Szóval ma reggel gonosz mami voltam, és a 8as szopi után bár ő nem aludt, én visszafeküdtem. Hallottam, hogy néha reklamál (nem ordított csak nyüszögött) de aludnom kellett, hulla voltam. 10 is sikerült is :) mikor felkeltem, már ő is aludt :)

Kép
Kép
emma1976

UXI
Igen, mi külön szobában vagyunk. 2 éjszakára átköltöztünk a babához, de tényleg sokszor van, hogy álmában nyökög, én meg nem akartam 15 percenként felriadni, mert abban kikészülnék. Ha felkel, azt tutira hallom a szomszéd szobából is. Jobb nekünk így, és apával megmaradt a háló a kis intim zúgnak :D

Kép
Kép
emma1976

Ma este leteszteljük mi is, berakom Emi ágyába aludni, Emi úgyis csak szombaton jön haza.

S ha beválik, 3 hét múlva úgyis költözünk, ott már saját szobája lesz, be is teszem majd. :wink:

KépKépKépKépKép
uxi

Manó! Nem, úgy megvertem, hogy mindenki előtt szégyellem! :twisted: :twisted: :twisted: :twisted:

Mingyá rakok Hájfejről, csak lusti vagyok betölteni és lekicsinyíteni a képeket, pedig minden nap akarok felrakni képet. Bocs!
Vendég

UXI
elolvastam a történetedet és pityeregtem egy jót

Kép
Kép
emma1976

Nálunk is külön szobábban alszik a kis Manó,nekünk bevált.Néha úgy elcsodálkozok,hogy egy ilyen kis picike hogy elalszik külön szobában.

Milyen változások lesznek 6hetesen?Domi ma 6hetes.

Írtok hasi meg csípő uh-ról.Nálunk ilyen nincs is.Hány hetesen csinálják ezt és miért?

Manó ti mennyit csavarogtok.Tök jó!Irigyellek kicsit.
pillangó7

Na, akkor kaptok egy tetemes adag Főnit!

Tűzoltó legyek, vagy katona?
Kép

Apával énekelni csudi jó dolog!
Kép

Papírjátékokkal:
Kép

SZIJJA Bohóc!
Kép

Biztos, hogy nem kell félni az autóban???
Kép
Vendég

Mindig elfelejtem írni: az AVENTes mosható melltartó betét nekem nagyon bejön. Eldobhatós babylove-osat használtam még, de az szúr, ha folyik a tej. Ez meg még környezetkímélő is, és egyáltalán nem szúr, és nem érzem, ha nedves (igaz, max 3 órát szoktam ebben lenni, itthon, és este én foltos pólósat játszok!)
Vendég

Emi! A kis Maja nagyon édesen alszik. Pofika, ahogy elterült :P

Bori! Milyen édes Àdám! Eddig miért titkoltad elöölünk :wink: :D
molkata

Pillangó!
6 htesen a fejlöödésében ugrik egyet, érdeklöödööbb lesz, mozgékonyabb és többet akar enni :D
Csipöö uh, azoknál a babáknál van, akik császárral születtek, vagy ha a drnöö-védöönöö úgy itéli meg. Nálunk volt minden, de pl Borinál, pedig öö nem császáros, csak a dokija "ki akarta pipálni" :D
Ne aggódj! Ha a vizsgálatnál minden rendben, nem kötelezöö, hogy uh-ra küldjenek. Sööt, legtöbb esetben nem küldenek.
Ha, mégis, akkor 1-3 hónapban (úgy tudom).
molkata

Manó! Rendeltem 2 db more milk-ot. Remélem ide is kiküldik. Még nem kaptam választ azóta sem....
molkata

Bori - a szijja bohóc-osan téged látlak benne.

Nem is vok húgyagyú. Odatettek a mikróba pattogatni kukoricát, erre most hallgatózom, hogy mi a fársz ez a nagy ropogás, elvégre a gyerekem alszik. Vagy mi?

Kép
kissmanó

Bori - a szijja bohóc-osan téged látlak benne.

Nem is vok húgyagyú. Odatettem a mikróba pattogatni kukoricát, erre most hallgatózom, hogy mi a fársz ez a nagy ropogás, elvégre a gyerekem alszik. Vagy mi?

Kép
kissmanó

Manó! Küldtem neked baba altató-dalokat. :D
Nem tudtam ide feltenni, de még küldök másnak is, ha kérítek. :wink:
molkata

Sziasztok!!

Nagyon aranyosak a bébik! Olyan jó látni, ahogy fejlődnek, változnak!

Mi csüt-ön voltunk csípőszűrésen. Megvizsgálta doki bá, megforgatta a két combiját, aztán meg is uh-zta. De a másik kisgyereknek is, akivel együtt voltunk benn! Azt mondta a balos kicsit kötött, 3 hósan kontroll. De ez sztem csak a hogyan húzzunk le pénzt az Oep-ről..

Nekem is mosható aventes cicibetét van, nekem is bevált, monnyuk én is csak akkor használom, ha megyünk vhova.

KépKép

KépKép
szivvi

Sziasztok!

Tegnap este 1/2 11-kor tudtam végre leülni a géphez. Ami bosszant, hogy az összes irományom elszállt. :evil: Nagyon mérges voltam, de a fáradtság győzött és - mondván, hogy holnap is lesz nap - lefeküdtem aludni.

Nagyon kedves képeket tettetek fel! Igazán jól sikerült fotók. Babák (még alukálás közben is), mamák, mindenki nagyon szép!

Bori!
Ádika bizonyára jó néven veszi az ellátmányt. Tényleg szépen gömbölyödik, nem csoda, hogy a tarkójára is tartalékolt e földi jóból. :lol:
Találékonyság a javából a színes papírjáték. Emlékszem, hogy az első karácsonykor nálunk is a színes csomagolópapírok vitték a pálmát. A játékok annyira nem tudták még akkor rabulejteni babókámat. (Bezzeg most!)

:)
Elhízás: állítólag anyatejes babák nem lesznek kövérek. A később elsajátított rossz étkezési szokások miatt híznak el a gyerekek.

Szopizás: ma direkt mértem az időt és bizony 40 percünk ezzel ment el. A végén úgy kellett "kioperálnom" a cicit a szájából, persze Manócska már akkor aludt.

Uxi!
Nem irigyellek! Az eleje mindenkinek nehéz, még egy babával is. Minden szempontból próbára tesznek minket. Emi még kicsi és a reakciói korának teljesen megfelelőek. Beni pedig megcsinálja magának a tejecskét csak pihenj ameddig és amikor tudsz. Néhány hét és nálatok is beáll vmiféle rendszer.
Olvastam a szüléstörténetedet. Egyet nem értek. Miért kellett az infúzió alatt végig feküdnöd? Szerintem ez lehetett az egyik oka a hosszú és fájdalmas vajúdásodnak. De így utólag már könnyű okosnak lenni? :?

Mindenkinek szép napot!

T.

//babafalva.hu]Kép[/url]
mtücsi

Nézétek meg Mary kisfiát a wiwen, zabálni való!!

KépKép

KépKép
szivvi

Na sziasztok!!

Olvastam Uxi a szüléstörténettedet és erőt vettem magamon és megrtam én is. Lehet, hogy itt-ott nem feltétlenül magyaros, de most nézzétek ezt el nekem.
Gondoltam képet is muatatok, hisz nincs szégyenkezni valóm, gyönyörű gyerek :lol: 1187006334.92.doc Kép Kép Kép
Vendég

Szivvi - kicsit nehezen, de megtaláltam.
Érdemes volt küzdeni érte, tényleg aranybabó.

Kép
kissmanó

Na és ilyen édesen tud aludni :lol: Kép
Vendég

Juhhé, Emőke babó!
Há Orsi, télleg, inkább dicsekednivalód van.
Klassz a familiád.

Kép
kissmanó

Ja, s karmolni tud-e? Látom lenne amivel.....

Kép
kissmanó

köszi Manó! Én is odavagyok értük :lol:
Vendég

Volt ideje megnövesztette azt is, de szerncsére már nem olyan éles, és vigyáz magára,mert már nem szekálja vele az arcát!
Vendég

Sziasztok!

Kicsit eltüntem hétvégére, tudjátok közös udvarban lakunk, és szülinapi buli volt, én meg nem óhajtottam egész nap bezárt ajtónál lenni, így elmentünk anyukámékhoz.
Nem bántam meg, tök jó volt, egy kicsit kikapcsolódtunk, jó volt hogy anyum a Bogival volt én meg tudtam kicsit pihizni, meg a Robival együtt fürödtünk, ilyen sem volt mostanában, mert folyton felváltva kell fürcsiznünk, szal nem bántam meg ezt a kis kiruccanást, bár édesanyám már néha azt mondta alig tudott mit kezdeni Bogival :lol: :lol: :lol: , de legalább így ő is kibabózta magát...
Azért picit fura volt hogy most csak a cicim kellett, de jó volt egy kis szünet...

Rengeteget írtatok, így nem birtam visszaolvasni csak a képeket néztem meg, háát, öröm nézni hogy milyen szépen fejlődik itt minden baba!
Olyan kis édik, és nagyok nagyon már!

Bogi viszonylag jó babó, este semmi baj nincs vele, de napközben néha akad nyűgi időszak.
De én már rájöttem, este felé kezdődik, aztán a fürcsi az tök jó, de utána totál hisztis, semmi nem jó neki, se enni sem dajkálni sem aludni, és azt vettem észre, ha beadom a szájába a cumit és a helyére teszem akkor megnyugszik, csak a cumit kell visszatenni a szájába és minden okés, utána jöhet a kajcsi, de ameddig meg nem nyugszik hozzá sem lehet érni.
Tök fura ez nekem, mert az ember azt gondolná hogy ezek a pici babák mennyire igénylik a foglalkozást, hát mégsem.
Most bent van kiságyában és nézelődik a cumival a szájában, és persze az előbb a frászt hozta rám, van egy zenélő kiskutyája a kiságy szélén és ő addig csapkodott hogy megnyomta és elkezdett zenélni, én megijedtem, de neki szemmel láthatóan tetszett...
Milyen jó volna ha megtanulná már saját maga megnyomni, nem kéne félpercenként odarohangálni... :wink:

Ja, a cumitémát olvastam, nekünk is van olyan szupi kis pici cumi, olyan anatómiai, na az nem kell, ha azt adom neki azt kb egy méterre cövi ki a szájábol, nekem öcsém vett a gyógyszertárban olyan sima hagyományos cumit, na elmondanám mióta az van tök nyugi van, az a cumi az isten neki, még az is lehet nálam is többet ér... :shock: :lol: :lol:
Szal próbáljatok olyant venni, nekünk bevált, és nem zavart bele a cicizésbe, bár itt már semmi nem zavarhat, mert még mindíg bimbivédővel hajlandó szopizni, de már nem bánom, a lényeg hogy szopizik vhogy...
Szal nekünk bevált a cumi, attól mindíg megnyugszik, és szinte mindíg azzal alszik el, aztán mikor már alszik kilövi a szájábol...
Vendég

Orsi! Most olvastam a felpakolt történetedet. Hát gondolom tudod, hogy melyik résznél kellett visszafognom magam a hangos röhögéstől, nehogy alvó gyerekem rossz néven vegye, hogy az anyja szórakozik.
Méghogy készült...... :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Kép
kissmanó

Orsi
Nagyon gyönyörű a kislányotok, mégegyszer gratula!

KépKép

KépKép
szivvi

Valaki írta, hogy becsavarja egy plédbe a babóját és megnyugszik, hát én ma egy nyűgös délelőtt közben kipróbáltam és bejött!
Megnyugodott és elaludt, aztán mikor felket szopizott peluscser kis nézelődés, és most megint belecsavrtam a plédjébe, bele a kiságyba, cumi a szájába, nézelődőtt picit, csapkodta a játékait a kiságy szélén, majd bealudt, és a cumit kilőtte a szájábol úgy fél méterre tőle, és most alszik nyugisan.
Próbáljátok ki ha nincs tul meleg a szobában, nálunk még jó hűvös van a szobában, így el is kel a plkéd.
Vendég

Lépek mosogatni ha már Bogi bealudt végre, totál rumli van, ma még csak mostam és teregettem azon kívül semmit nem hagyott Bogi csinálni.
Szép hasfájósmentes nyügimentes napot Nektek!

Pussz...
Vendég

Reklamátorkodóknak jelentem, hogy vannak új képek fenn nálam az iwiw-en.

Kép
kissmanó

Sziasztok!

Akkor valakinél azért bejött a bugyolálás tanács! :)

Kövezzetek meg, de azt hiszem Mina legjobb topic-babó! Nincs pocóbajunk, elalszik egyedül a kiságyában, nagyon ritkán kell babusgatni, hangját csak akkor hallani, amikor éhes! Olyan könnyű vele, mint amilyen könnyen született! Erről jut eszembe, még én is tartozom a sztorival! :oops: Szóval ebből a jóságból és nyügimentességből küldök mindenkinek aki kéri! :wink:

Manó, gratula az érmekhez!

Az összes fotó nagyon édes, imádnivalóak a babucik!!!

Nagycsaládos anyatársaim, én is egyedül fürdetek esténként! :) Bár a kettő után fel sem tűnik, hogy még egyet kell ellátni! :D

Uxi, hallgass Manóra, a másodiknál én is kiabáltam, a harmadik tényleg csak úgy kirohan! :)

Most megyek kicsit rendbeszedem a kérót!

Ja, és minden 16.-ai babónak boldog 4. hétfordulót! (Ilka, Samuk, Ádám, Zalán, Gábor)

KépKépKép
dikó1

halihó

épp nyugi van huhh végre

védőnéni benézett, megállapította ismét híztunk :lol: én észre sem veszem így de ő heti egyszer látja csak feltűnik neki

mell: amikor tejci termelődik nektek is bekeményednek a bimbóitok és mintha szúrná valami nagyon élesen? bele tudnék halni! mondjuk jó előjele hogy jön a tejci, most is két tejes folt lett a pólómon :?
ma pont azon aggódtam boltba menet, hogy nehogy akkor, mer nem tettem be betétet! csini lettem volna, a népek kiszúrják és :D :shock:

nagyon gyönyörű az összes babó!!!!!!!!!!!!!!!!!
megnéztem Maryt iwiwen és milyen kis helyes a pöttöm! na nála nem kell azon vitázni kinek a szemét örökölte :wink: de nagggyon széééép!

Lilypie Fourth Birthday tickers
Lilypie Maternity tickers
lynia-

Orsi látom ti is a 3-6os pampersben nyomultok?

csajok, aki használta már, nekem annyira vékonynak tűnik ez a pelus!? jó amúgy?

lynia-

Dikó!

Igen nekünk bejött, köszi a tanácsot!
Dobok két képet hogy hogyan alszik Bogi plédbe csomagolva...

Kép

Kép

Ja, cumit vissza kellett tenni a szájába, mert álmában addig kapálózott hogy megint rácsapott a kiskutyira és elkezdett zenélni, Bogi meg felijedt, úgyhogy asszem mikor alszik akkor el fogom távolítani a kiskutyát a kiságyról...
Vendég

Emi!

Mi liberot használuk, de abból is már a midit, nekem nagyon bevált, sosem pisil mellé, másikakból folyton kifolyik.
Na, témyleg lépek mosogatni tovább...
Vendég

Orsi látom ti is a 3-6os pampersben nyomultok?

csajok, aki használta már, nekem annyira vékonynak tűnik ez a pelus!? jó amúgy?

lynia-

Emi
Mi most váltottunk erre, de úgy néz ki beválik, semmi nem jön ki belőle..

KépKép

KépKép
szivvi

Na én is gyorsan megírtam a sztorinkat, mielőtt kikapok Manótól!
De nem engedi feltölteni, majd küldöm a táblába!
Manó te megkapod soron kívül, tudom hogy szereted olvasgatni őket! :D :wink:

Mi is pamperst használunk, nekem meg túl vastagnak tűnt a libero, eddig 2x fordult elő, hogy a pisi kiköszönt. A fiúknál is ezt használtuk, párszor ugyan öltözni kellett, mert eláztunk, de popsipirosodás sosem volt! Mindig volt csereruci a tatyóban a balesetek estére, de amúgy nekünk csak ez a pelus jött be!

Huggies nem tudom milyen, használja valaki?

KépKépKép
dikó1

Volt itt a gyerekorvos az előbb, Beninek valószínű túlhegesedett a köldöke, két hét múlva megnézi, s ha addig sem esik le, sebészetre kell vinni, hogy levágják a csonkot. :cry:

KépKépKépKépKép
uxi

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet: