A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2007 júliusi babák

Sziasztok,
Zsú: nagyon cuki a kép! Nálunk is 6 etetés van, esetleg 7, amikor este még kér... De hála az égnek átalussza az éjszakát kb. 9-10-től reggel 4-5-6ig!

Gurgi: én személy szerint kb. 1-2 percig hagyom sírni, mert van olyan, hogy felriad (esetleg kaki van) és elkezd pityeregni, de aztán felveszem, szerintem is "kegyetlenség" hagyni egyedül sírdogálni, meg ilyenkor alakul ki a biztonságérzete, tehát kell neki anya vagy apa, hogy tudja ott vagyunk! Felteszem a vállamra, hátacskáját simike, puszika, megnyugtatom aztán ha megnyugodott visszateszem. Ellentétben anyóssal és férjemmel, akik kb. 1 órát (!) sétálgatnak vele, persze, hogy úgy nem akar aludni egyedül, ha van aki ringatja!!!!!!! :evil:
Szóval igen elég melós, és igen lehet, hogy az első napon kb. 140x kell fel-letenni, de nekem pl. tegnap is már egyedül elaludt a kiságyban... (5 próbálkozás után) egyébként ha ennyire cicismanó, lehet próbálkozni az ölben/ringatós elalvással aztán majd jöhet az arról való leszoktatás, döntsd el te, hogy melyik a szimpatikusabb! :wink:
Nekem is van ismerősöm, akinek a gyereke (unokatesóm) 2,5 éves még mindig cicizik (cicin való megnyugvás és elalvás) és talán (!) majd most alussza át az éjszakát! :shock: Ja és jön a következő baba!

Na pussz, eszem valamit!

Andrea
Kép
kindernay

Zsú
Ez a kép nagyon jó!És hogy figyeli Marci, hogy mit csinálsz!

Nekünk is be kellene szoktatni az ágyába, de én így is örülök, hogy egy kicsit alszom, mondjuk még éjjel szopi közben.. Ha még fel is kellene kelnem, hát nem is tudom..Eccerűen nem értem, hogy nálunk mi a baj, miért nem alszik többet, legalább éjjel. :roll:

KépKép

KépKép
szivvi

Kép Kép Kép Kép KépSziasztok!Éjszaka aludtunk.:-)És végre süt a nap.:-)Ezért küldök nektek képeket.Az egyiken apával,fürdés közben,és a két nagynénivel.Egy meg csak úgy mert nagyon cuki.Mindenkinek kellemes vasárnapot.Gurgi:Köszi a tippet.Be kell látnom igazad van ki fogom próbálni.:-)

Lilypie Fifth Birthday tickers

Lilypie Fourth Birthday tickers
Lilypie First Birthday tickers
hemej

Sziasztok!

Végre van egy kis időm visszaolvasgatni.

Ez az Infacol vagy hatásos, vagy csak a tegnapi vihar csinálta a balhét, tegnap este 7 óta újra alszik rendesen.
De tuti jó az Infacol is, azóta nem kakilik félóránként egy miniadagot, hanem ritkábban többet, s azt könnyebben, és nem is akar állandóan erőlködni..
Viszont annyira mókás grimaszt vág, mikor beadom neki, nem győz krákogni. Azt a méltatlan fejet, hogy cicin kívül más került a szájába... :D

A cicin elalvás érdekes dolog. Szeinem úgy vannak "megcsinálva", hogy elalszanak rajta. Emi is nagyon sokáig elaludt még a tápszeres üvegen is, nem volt belőle gond, úgy 8-9 hónapos kora körül abbahagyta, utána ébren tettem le, s elaludt magától.

A ringatás már más téma, arra szerintem is mi szokatjuk rá őket, meg a járkálásra is.

Beni is leginkább csak cicin alszik el, csak ha nagyon fáradt már, akkor sikerül egyedül. Szerinetem ilyen piciknáél még nem olyan nagy baj (remélem legalábbis :shock:, Emi is kinőtte).

KépKépKépKépKép
uxi

Valami rémlik, hogy Emi is úgy tanult meg maga elaludni, hogyha sírt, bementem, simi, majd kijöttem, sosem ringattam, hordoztam.
De ő már nagy volt, több, mint fél éves.

KépKépKépKépKép
uxi

Mikor kellene leesni a köldökcsonkak?
Beninek még mindig megvan, pedig már 12 napos. Az még ok, ugye?

KépKépKépKépKép
uxi

S kinek hogy esett le? Egyszercsak lepottyant, vagy a pelusban maradt?
( Emiét a gyerekorvos lekapta kb. 6 napos korában, mondván, hogy már csak egy hajszál tartja...)

KépKépKépKépKép
uxi

UXI!
Nálunk 11 naposan esett le, a pelusban volt a köldök alatt. :lol:

Hát igen, minden baba más, van aki elhagyja a cicin elalvást amikor már játszik, érdeklődik a világra de van aki ragaszkodik hozzá.
Azt mondja az uncsitesóm 18 éves korára csak leszokik róla. :lol:
Egyébként így lehet faszán kialakítani az alvászavart, ami végig kísérheti egész életében. (lsd. én. Az én szüleim mézes cumit nyomtak a számba, klassz. :twisted:

Infacol nagyon jó. Amióta adom megint, nincs pocakfájás, napi 2 -3 nagyobb adag kaki van, esetleg mini pukis adag.

Kinder!!
Jaja, igazad van! Majd meglátjuk, reménykedünk és meditálunk, hogy szép lassan menjen neki az elalvás "egyedül".

Hemej!!!
Nagyon édes Benjámin, cukorfalatka.
Ugye-ugye a cici? Csak a cici mindig cici..
torolve_20131003125716

Jaj, a mai izgi programunk: megpróbálunk elmenni a Brendonba (itt van kb. 300 méterre) zoknit venni, emg az Obiba függönypálcát.
Kíváncsi vagyok, sikerül-e, tegnap meghiúsult az eső miatt.

Nagy gáz nem lehet, a Brendonban van szoptatós szoba, ha cici kellene...

KépKépKépKépKép
uxi

Látom mindenki a vasárnap du-i sziesztáját tölti :D

Zsú
naggyon klasz a lábas fotó :D

Hemej
micsoda csodák a gyerkőceid

Uxi
Nálunk is 11 napos volt, de mi nem találtuk meg a csonkot :shock:

Mi ma programoztunk. Férjem tesójáék jöttek a 2 csajszival látogatóba. 11-re jöttek, déli szopi után elmentünk kiülős étterembe, csibe végig a kocsiba aludt, 3ra értünk haza, fél 4 kor kért csak kajcsit.

Ugye megerősíti mindenki, hogy túl sokat nem ehet egy anyatejes bébi? Mert mi már 450-nél tartunk, és 2x minimum eszik még :)

Kép
Kép
emma1976

Lányok!

Az lenne a kérdésem, hogy kinek mennyi ideig van fent a babája alvás után?
Szal, pelusozás, szopi, játék-nézelődés, stb..majd újra alvás
Nagyon érdekelne!!
torolve_20131003125716

sziasztok

Gurgi! Napközben kb 1-1.5 óra, de éjszaka elég hamar visszaalszik szopi után berakom a kiságyba és kb 15-20 perc után alszik, persze vannak nyűgös napok akkor ez eltolódik de az átleg ez.

Emma! nem tudod túletetni mi is már 440-nél tartunk pl reggel 160-t benyomott :lol:

Uxi nálunk a köldökcsonk elég nehezen esett le már 18-19 napos volt Lilla és még akkor is maradt rajta egy kis darab.

Emi

Kép Kép
emi_25

Uxi, nekünk úgy két hetes korában esett le a csonk, de sajna, ha nagyon hisztizik a mai napig vérzik. :( Van még valaki, akinek szintén szokott vérezni?

Rita, általában 1-2 órát. De ma például déltől fennvolt negyed négyig, úgyhogy nézelődött, az új cumiját cuppogtatta, én énekeltem neki, és ezalatt egy hangja nem volt. Nagyon szeret a pihenőszékben lenni, mert a figurák már lekötik. Nem hittem volna, de nézi őket, próbálná bokszolni, de az még annyira nem megy.:D Majd kacsi és elaludt. Éjszaka meg abszolút nem szokott fennt lenni. Egyszer kér kaját, magam mellé veszem cicit be, szopizik és már szunyál. (én ilyenkor nem büfiztetem)

Emma, mi 320-nál tartunk, de a hajnali, és kora reggeli evést nem mértem, ha azok is 100-on futnak, akkor 500 körül. :D És még nekünk is van két evésünk. 8)

kispiskóta

Na, nem sikerült sehova elmenni. Délután megjött a nyüglődés, félóránként cicin lógás volt a program.
Már úgy érzem, üresek a cickók, mindent kievett. Lehet, hogy nem is elég neki?
De ha kevés lenne, nem hagyná abba az evést magától, nem?

Nálunk változó, mennyit van fent. Van, hogy órákig nyűgődik, van, hogy egyből beszunyál. Nincs rendszer még.

S nekem is van kérdésem: egy ekkorával mit lehet csinálni, ha éber? Még nem érdekli semmi, max nézzük egymás arcát, próbálok hozzá beszélni, de nem nagyon díjazza. Leginkább csak a cicire kíváncsi.

Néha úgy érzem, én csak egy két lábon járó csöcs vagyok.
:shock:

KépKépKépKépKép
uxi

Mikortól nézelődnek majd?
Odaraktam neki egy kis zsiráfot, hát a lelkem csak behergelődött, ha nem láttam volna el sem hinném, olyan volt, mintha érte akart volna nyúlni.
Meg néha megnézi az öklét, de egyébként még csak sír, ha ébren van. Vagy szopik.

KépKépKépKépKép
uxi

uxi, mi most kezdtünk nézelődni pár napja. A zenélőforgó hangja érdekelte eddig, de most már nézi, ahogy forog.

Ja és ma mosolyogtunk is. :D

kispiskóta

[quote="uxi"] írta:uxi
Néha úgy érzem, én csak egy két lábon járó csöcs vagyok.
:shock:

Nekem is volt ilyen érzésem. :lol: :lol: :lol:

kispiskóta

Sziasztok!

megint hétvége, alig jutok ide, mert felújítunk! De jelentem a fürdőszba majdnem teljesen kész, lassan fotózhatom is! ma kipakoltuk Mina szobáját, festésre előkészítve! :)

Gurgi, nekem még van egy ötletem alváshoz! nem tudom éjszaka mit adsz rá, nekünk nagyon bejött egy vastag hálószák, ezt az alvós rugira adom! napközben pedig vastag babapléddel bebugyolálom, mintha pólyában lenne! Többnyire elalszik szépen egyedül, nincs rongatás, nincs cici, kaja után cumi be (tudom nektek ez nem jön össze, mert nem szereti), éas a jó melegben be az ágyba zenálő felhúz, és pár perc múlva szunya! Egyedül akkor nem alszik el, amikor a délelőtti séta idő van, akkor "kiköveteli" a babakocsizást! Szóval nálunk a bugyolálás a megoldás a szunyára!

Ébrenlét, teljesen változó, van hogy két órát, van hogy csak a szopi idejére kel fel!

na mennem is kell, ma nem sokat láttak a kölykök, anyázni akarnak!

ha tudok még jövök!

KépKépKép
dikó1

Sziasztok!

Én is csak egy gyors bekukk, semmi időm nincs :oops: Samukám délutánra mindig ölbaba, képtelenség lerakni mert akkor ordítás van. Csak tudnám miért mikor semmije nem fáj :roll: Legalább is én úgy vettem észre, hogy nincs ilyenkor pocifájás, csak egyszerüen anya kell :roll:

Volna viszont egy kérdésem! Aki használ szopipárnát mennyire jött be? Én most gondolkodom rajta, mert főleg ilyenkor du-án mikor folyamatosan szopizna mindenem megfájdul olyan kényelmetlen :cry: Érdemes vennem, megéri, vagy felejtős? És milyet vegyek ha veszek? HELP!!!

Dani 1993.11.04., Marci 2003.08.02., Máté 2005.01.13., és Samu 2007.07.16. anyukája
brigi73

Diko!
Nálunk a bebugyolálós módszer sem jön be.
Egyszerűen Samu eszméletlenül igényli a közelségemet.
Most félálomban felvettem a vállamra és kb. 2 perc alatt bealudt, ez még mindig jobb, mint a cicin alvás, bár 3 órája volt fent. Egyedül éjszaka amikor egyszer ébred van rövid ideig fent.

Köszönöm mindenkinek a választ! Fél siker, hogy félálomban elaludt a vállamon. A cicin félálomban is kipattan a szeme ha kiesik a szájából a bimbócska.

Szia Brigikém!
Régen láttalak-hallottalak..Samu drusza.. :lol: Samuk már csak ilyenek.
Nekem a szopipárna szopihoz nem jön be annyira, alváshoz igen..de főleg pocakosan volt jó. Én főleg fekve szoptatok de már gyakorlom az ülve szopit is, jól megy csak kényelmetlenebb egy fokkal.
torolve_20131003125716

Nekem az a hosszú fajta szopipárna van de szerintem jobb lehet a másik fajta, ami kisebb és nem rázódik benne ide-oda az a golyó amivel kitömik, az tök megnehezíti.
torolve_20131003125716

Életem két pasija alukál :D

Gurgi
Nehéz kérdés, tök változó. Van, hogy negyed óra, van, hogy egy óra, és van, hogy 2 szopi között nincs alvás

Uxi
nálunk is pár napja tart a nézelődés, piros kutyust már figyeli és löködi :) a körforgóra már ránéz, de az még túl távoli - meg nem piros

Brigi
nekünk van szopipárnánk, még csak azzal szoptattam, nagyon-nagyon bejött!!!!!!!! Én bazira hátfájós vagyok alapból is, a pénzt sajnáltam volna a szopipárnára, de mikor kórházban voltam, 7500-ra akciózták a brendonban, és uram meglepett vele. Azóta is áldom érte :D

Kép
Kép
emma1976

Kata! Amihez találtam kottát, azt erről az oldalról vettem le: http://server.fotiu-bp.sulinet.hu/~siju ... laltat.htm
Én a második felét nem ismerem, gondoltam, az mondókának megteszi, a többit meg énekelem.
Szivvi! Pont azért kerestem ki én is őket, mert minden dalnak csak az elejére emlékeztem. De nagyon sok előjött így, hogy kinyomtattam, és úgy nyomatom neki. Tegnap 1,5 órát csak daloltunk, olyan jó volt! És nincs nálatok semmi baj. A gyerekeknek és az anyukáknak különböző természetük van, hiszen mindannyian egy-egy egyéniség vagyunk. Ami nálunk bejön, nem biztos, hogy nálatok is be fog, és fordítva. Tényleg Ádám az ellenpélda az összes cicizős rémhírre: 6 hetes kora óta alszik éjszaka, 1x kel fel, csak enni. Ez meg sztem tökre bírható!

Altatás. Én még bírom az ölben altatást!!! Nappal ölben, és kezd délután lenni egy-egy hosszabb alvás, az estét pedig változatlanul max 1 ébredéssel nyomjuk. Szóval, nekem bejött a bizalomhoz kondicionálás!

Uxi! Köldökcsonk nekünk kerek 3 hetesen esett le, és a házidoki azt mondta, az ő unokájának meg 3 hónaposan… Nekünk úgy esett le, hogy vagy egy hétig lifegett, aztán egyszer csak a pelusban maradt.

Rita! Nekünk mostanra az alakult ki, hogy ébred, akkor szinte egyből cici, bekajál, és ha nem áll neki komfortozni, akkor leteszem játszani, meg énekelünk, húzom az időt, ez van, hogy 1,5 – 2 óra, amíg nem sír, és van, ami leköti a figyelmét. Amikor elfárad, akkor cici, amivel általában bealszik. Ezek után viszont még nem állandó, hogy mennyit alszik, van, hogy 20 percet, van, hogy egy órát, és naponta egyszer már kezd előfordulni, hogy 3 órát is alszik nappal. A nappali alvás nem függ az éjszakaitól, és a körülötte levő ingerektől. Van, hogy bealszik a babakocsiban, van, hogy felébred. Általában a közértben felébred, de már olyan is volt, hogy akkor aludt el. A gyerekek napi alvásigénye nagyon különböző!!!!!!!
Éjjel már csak 15-20 perc egy ébrenlét, célirányosan papikázás van csak.

Brigi! Nekem teljesen kifli alakú van, középen kövérebb. De nem szeretem, mert csak úgy lehetne használni, hogy széken ülök, és az ölemben a párna, azon a karom, és azon a gyerek, de legkevésbé így szoptatok.
Vendég

Gurgi, Emma: köszi! :wink:

Emma: neked milyen fajta szopipárnád van?

Gurgi: Marcit és Mátét én is csak fekve szoptattam, az nagyon jó volt, most viszont kivitelezhetetlen :cry: Ahoz minden szoptatáshoz fel kéne menni a hálóba amit ugye nem tudok megtenni a fiúk miat! Ügyesen haladsz a cicinelalvásrólleszoktatással :wink: Bár bevallom nekem mindkét gyerkőcöm cicin aludt el és én imádtam :lol: Most kicsit rossz is, hogy Samut ülve kell szoptatnom, és hiába alszik el, mikor lerakom felébred! Simán leszoktak róla mikor már nem volt cici, sőt Máté mivel 26hónapos koráig szopizott már előtte, viszont nagyon jól lött az altatásnál. Tök jól megnyugodott, elálmosodott tőle :wink: Szóval nekem nagyon bejött :lol:

Megyek, lassan pancsiidő meg fektetések, és megint egyedül vagyok. Na jó minden este egyedül vagyok :cry: Ha még tudok jövök, ha nem jóéjt Mindenkinek!

Dani 1993.11.04., Marci 2003.08.02., Máté 2005.01.13., és Samu 2007.07.16. anyukája
brigi73

Brigi! Te 3 fiút fürdetsz egyedül???? Jézusom, nekem az egy is épp elég! ÉS hova teszed Samut, míg a nagyobb kicsiket ellátod. Persze, ők már fürdenek egyedül, de azért csak kell törölgetni, öltöztetni, nem?

8 hete és fél órája indult el Ádám a hasamból kivezető hosszú úton! ;) :wink: :lol: :lol: :lol:
Vendég

Bori!
Értem én amit írsz és jó is.

No de, hogy érzékeljétek leírom egy napunkat:
Ami persze változó valamelyest.

Mai nap:
Ébredés 7.15.kor
Pelenkázás, szopika 8-ig. Utána apa vállán nyugiban, nézelődés, 8.30-tól komfortozás, 9-től próbáltuk a kiságyában az altatást (nem ment) 10.30-kor újból szopi, majd félálomban apa vállára fel, 11-kor alvás egészen 3.20-ig. Pelenkázás, szopi 4-ig, nézelődés, ezazamaz, komfortozás, nagy kaki, pelusozás, cicizés, félálomban fel a vállamra 2 perc alatt bealudt és 1 órája alszik.
Tegnap 5 órát aludt déltől, majd 5-től fent volt 1/2 10-ig.
Este általában mindig 9-10 között elalszik és majdnem 3-ig alvás, szopika, utána 4 órás alvás.

Na?? Milyen?
:lol: :lol:
torolve_20131003125716

Ja igen, 3450-el hoztuk haza 3 hete, tegnap 4000 volt.
Az jó?????
torolve_20131003125716

Sziasztok!!

Brigi: Én a Vaterán licitáltam egy szopispárnára 6000 pénz volt, és szuperjó, szinte új, sztem nem is használták.... A Brendonba 12 900.- ugyanez... És azon alszik a gyerekem napközben, úgyhogy mi maximálisan kihasználjuk...
Hja én nagyon szeretem, amióta használom, nem szakad le a derekam szoptatásnál.... Viszont én ülve szeretek szoptatni, fekve nem nagyon megy :oops: Törökülésbe ülök, magam köré tekerem a szopispárnát, a belsejét úgy igazítom (sztem szuper hogy lehet igazítani a töltetét!!!!) hogy középen legyen kemény és magasabb, és oda fektetem a pasimat :lol: A két végét, meg begyűröm magam mögé, pöpecül kitámasztja a derekamat :wink:
Szal én nagyon sajnálom, hogy eddig nem volt szopispárnám :( Lehet hogy jobban ment volna a szoptatás, ugyanis most nem fáj a derekam. Az első gyerkővel iszonyat volt :cry: :x
Szóval a nap 16 órájában használatban van... Éjjel ugyanis hason alszik a béjb, de napközben a szopispárnán, ugyanis hasfájásra is jó, mert picit be van görnyedve, és így nem fáj neki annyira a hasa..... :wink:

Enikő és Marci 13 , Bogi 9, Viola 6, Zalán 3,5
ceniko
Szeged

Brigikém, én is egyedül vagyok apa dógozik.... Úgyhogy 10ből 9x én is egyedül fürösztök, vacsiztatok, olvasok mesét a nagyoknak, rendezem őket.... stb Úgyhogy együttérzek veled :wink: 8)

De én már túl vagyok a 2 nagy fürdetésén, vacsiztatásán :wink: 8tól fél 9ig tart a meseolvasás, aztán lámpaoltás a nagyoknál...

Utána már csak a pasi van hátra, de ő majd később olyan 9 fele, utána 1 órás szopi+tápi majd szunya.... :wink:

Enikő és Marci 13 , Bogi 9, Viola 6, Zalán 3,5
ceniko
Szeged

KépNa itt vagyok megint.Emma:Aranyos vagy de két kislány nem az enyém ők csak a húgaim.Csodás napunk volt Benike tündéri kisfiú ma.:-)Remélem éjszaka is ilyen lesz.Voltunk kicsit sétálni meg a nagyszülőknél is a kertben.Nagypapa először tette tisztába hehe kakis pelus volt plusz le is pisiltük nagyit is meg nagypapát is.:-)Anyós ismét el látott tanácsokkal de végre sikerült az egyik fülemen be a másikon ki.Küldök még egy képet Beniröl.Mindenkinek kellemes estét és jó éjszakát kívánok.Én két pasim még alszik de lassan kelnek.Lesz egy kis fürcsi aztán fini meleg tejcsi aztán remélhetőleg ismét alvás.Na megyek is elő készülni.Babák:Legyetek jók.Na fájon a hasatok nem cicit használni alvásra.Tessék szépen kakálni.Apák:Ti is legyetek jók.Tessék anyát kímélni.Ja még valami szopispárna nekünk nagy van Beni imádja.Napközben csak azon szopizunk éjszaka fejtetve.

hemej

Brigi
Brendon-os van. Hagyományos és hónajtartáshoz is kíváló :D

Hemej
Jaaaaaaaaa :D

Gurgi
Mi 2950-nel hoztuk haza és most 3500 :D Nekünk is 550 a gyarapodás :D

Kép
Kép
emma1976

hahó

köszi Szivvi! na igen, én is csak végső esetekre gondoltam, a tegnapi az volt, de akkor vigyázok inkább nehogy bajt csináljak...

Gurgi: nálunk 2-3 óra nézelődés is szokott lenni, általában de., de ugye már volt 10 órás is :shock:

csonk: mi 19 naposak vagyunk és még frankón fent van neki! jele sincs hogy le akarna esni, jól tart még! :?
de nem zavar, azt hittem jobban fogok félni tőle, de amióta vn megmutatta hogy kell rendesen tisztítani már "ügyet sem vetek rá"

Lilypie Maternity tickers
lynia-

fejtetve=fektetve :P :oops: :oops: :oops: :oops: :oops: :oops:

hemej

LyniaEMI!

10 órás nézelődés? és nem is sírt közben?

No. Samesz 2 órája szunyókál.
Annyira kis cuki, imádom! Kobakmanó
torolve_20131003125716

Kép
torolve_20131003125716

Rita! Sztem csak türelem kérdése, és le fog róla szokni a gyerek!

Pici babák ők még, ismeretlen minden, ami nem Anya. Ha vmit csinálni akarsz, menj, csináld! Ha sír, akkor sír. Majd felveszed, ha ráérsz. Ha azonban otthon vagy, és "semmi dolgod", sztem vedd fel, ha sír, hogy lássa, Rád lehet számítani. Ez az én elvem. De ez nagyon gyerek, család, és életmód függő!
6 hetes korban pedig a legtöbb babánál van egy látványos változás!!!! Kitartás!

Uxi! Két lábon járó csöcs érzésem nekem is szokott lenni, csak én feeding machine-nak hívom. Fent betöltöm az őszilét és a túrórudit, azt a gép löki a tejcsit :D
Vendég

Köszi Boriiiii!!
Nekem nagyon fontos a véleményed, véleményetek.
Barinőm is ugyanezt mondta, hogy 6 hetes korban jön egy ugrás.
Megnyugtató amiket írtok..tényleg mert néha az a gondolatom támad, hogy elrontottam ezt az elalvás dolgot és magamat hibáztatom. Ati szerint nem így van, nagyon aranyos velem és mindenben támogat. Ez jó érzés.

Ja és amilyen lükepék vagyok: ma zuhiztam, állok a kádban törölközöm, a felső testem már száraz, valami folyik a hasamon ezerrel..én meg nézek fel a plafonra, hogy honnan csöpög a víz, ezt kb. kétszer eljátszottam és nagyon nem értettem, hogy mi ez amikor szárazra töröltem. Basszus naná, hogy a tejcike..súlyos vagyok waz :wink:
torolve_20131003125716

Sziasztok,
ez nem igaz, hogy én nem tudok aludni, pedig csemetém, már 9 óra óta nyomja.. az anyja meg kipattant szemekkel nézelődik, hogy van-e még tennivaló?! :shock:

Gurgi: nálunk kb. du. 4-ig etetések után fél órát van fent maximum, aztán du. 4-től 8-ig kicsi-kicsi alvásokkal úgy 1-2 órát... aztán hajnalban 4-órai kelésnél kb. 10 percet, aztán hunya... én sem büfiztetem ilyenkor.
Egyébként meg ne paráztasd magad mindent tök jól csinálsz, és csatlakozom Borihoz mindegyik babó más, egy-egy egyéniség!

Brigi: nekem szopipárna csak a kemény, amiben nem mozgolódnak a golyók jött be, de igazából a sima párna is megteszi, így is úgy is fáj a hátam ha ülve szopiztatok, hiába támasztom ki magam! :roll:

Ez a két lábon járó csöcs nálam is bejátszik, és még bazira látványos is! Már a szomszéd is megjegyezte, hogy: Látom van tejed! :shock:
Ja és elfelejtkeztem a melltartóbetétről... átjöttek a leendő keresztszülők én nagy fogadásban vagyok, aztán úgy két óra múlva lemegyek pislantani, belenézek a tükörbe, és visszanéz a két nagy kerek folt a csecsnél! Olyan meghökkentő kép volt! :oops: :shock: :lol: De hát szoptatunk vazeg!

Na jó éjt mindenkinek! Zsuzsi, MÓni minden okés? Nagy a csend?!
No és Manó?

Andrea
Kép
kindernay

Rita, szerintem sem rontottál el semmit. Ahogy, mi is különböző egyéniségek vagyunk, úgy a babáink is. Samu, nagyon széééppppp!!! És Ati, milyen büszkén tartja. :D

Ja és ezt én is eljátszottam, csak én azt hittem a magzatvizem folyt el.
:oops:

Hemej, Te kisfiad is egy szépség!!!

Csajok, ma kell menni védőnénihez. Jóllakva? De akkor a súly az fals eredmény lesz, vagy ez nem számít?

Én is lemérem ma Marcit.

Andi nem tom, hogy csinálod, de Marcit lefektetem 9-fél 10 között és én már szunyálok is. Nem is tudom, mikor láttam esti filmet. :shock:

kispiskóta

Jó reggelt!

Zsú! Én a doki előtt megetettem hogy ne sírja végig az utat, a súly nálunk amúgy is megtévesztő volt mert pelenkába mérték, kajcsi után de én is itthon megmértem.

Hát éjszaka az én kislányom úgy összef....ta magát hogy a ruháját, hálózsákját lepedójét cserélni kellett, és még a matrac is olyan lett, most mint aki jól végezte dolgát szunyókál, így megyek is mosni
Dobok egy képet magunkról
Kép Édeskettesben

Emi

Kép Kép
emi_25

megmértem: 3710-el jöttünk haza, most 4400 grammok vagyunk (meztelenül, 3 órája evett). :D

Nálatok is kell egy hónaposan dokihoz menni?

kispiskóta

igen nekünk is kellett dokihoz menni, 2 hónaposan szuri, előtte 6 hetes korban csípőszűrés

Zsú! Marci szépen fejlődik
mi 3500-zal jöttünk haza most 4300 volt az esti fürdés és kaja előtt
emi_25

Így alszunk: Kép

kispiskóta

Nálunk lehet kombinált szűrést választani: csípő, hasi-és koponya uh.

Pedig tök nehezen indultak meg a kilók nála. Az elmúlt héten ugrott egy nagyot.

kispiskóta

Zsú! Nagyon édesen alszik Marci! Nálunk a kedvelt póz hason fenék kinyomva.
Nálunk a születése után volt hasi uh mostmár úgy vannak vele hogy nem kell mert minden rendben volt.

Emi

Kép Kép
emi_25

Gurgi, én marhára irigylem a napotokat!
Főleg az éjszakát!

Nálunk le sem tudom írni, cici, ciic, cici, nyögés nyögés nyögés cicicicicicici... Éjjel is 2 óránkéntkelt, szoptott, kakilt, szóval kb. háromszor fél órát aludtam. :shock:
NEm tudom megítáélni5, de lehet csökken a tejem?

Eddig 10-15 perc alatt végzett a szopival, s egész jókat evett, msot meg elnyújtja hosszúra, s sokkal kevesebbet szopik. Így viszont mivel nem mérem, csak néha, sosem tudom, mikor éhes... Hát, ha ez az igény szerinti szopi, nem tudom, kinek az ignye, én trettenet szenvedek, s nem tudom, mi lesz, ha megjön Emi, nagyon féltékeny így is.

Mi 8 napja 3540-nem hoztuk haza, tegnap 4070 g volt :oops:.

Bori! feeding machine :D :D :D

Na megint nyöszörög. Kb. hajnal fél 2 óta...MInt vlami köszvényes öregember. S a kis vacak állandóan az ágyunkban marad, mert bealszom szopikor. Ügyesen lopózik be...

KépKépKépKépKép
uxi

Uxi ezt a 4070-et, hogy mérted? Mert ha ez a valós súlya, akkor kell tejecskének lennie, méghozzá elég jó minőségűnek. Azta 8 nap alatt fél kiló!!!

kispiskóta

Sziasztok Lányok!

Tök jók a babás képek!! :D
Zsú! Az a kis lábikó! :D

Hemej! Nagyon édi a pici Benjámin. Mi Passauban a szálodában fürösztöttük a csapban, de már csak részletekben fér el benne :D Ès a kis kádat is kezdjük kinööni.

Emma! Nagyon szépek vagytok! Ès, ahogy néztek egymásra!!! :P

Gurgi! Látom Samu szeret apa vállán lenni :D

Tudja valaki, hogy meddig kell a köldököt alkohollal kezelni? Az Egoné már nagyon szép, lehet, hogy abbahagyhatnám :?

Mikor a kórházban voltunk, mielött kijöttünk No-ba, azt mondta a doktornöö, hogy havi 500-600 gramm, amit gyarapodniuk kell a babáknak. Ha, több, az nem baj :D Egon, akkor 1220-at csinált kevesebb, mint egy hónap alatt. Most nem mérem, nincs itthon mérlegünk, de már nagyon nehéz a kis drága.

Ès tegnap nehéz napunk volt. Két front is áthaladt, Egon meg egész nap nem alaudt. Szopi közben is nyugtalan volt, cibálta a mellem. Mindkettööt kiszívta minden alakalommal, már azt hittem kevés a tejem. De ha elfogyott, nem nyugtalankodott, viszont addig evett, amíg jött belööle :lol:
Most végre nyugodt.

Teszek én is egy képet. Kép
molkata

sziasztok

azt hiszem hatni kezdett az infacol tegfnap eate olyan rotyi volt és pukisorozat! ma is hatalmas adag várt :lol:

ha már az alvásnál járunk, nálunk mindig ez megy:
Kép Kép

Lilypie Maternity tickers
lynia-

olyan napunk volt tegnap hogy senkinek sem kívánom! (örömmel olvasom hogy másnak is)
Nyunyi egész nap szenvedett iszonyat görcsölt a hasa.én már teljesen kész voltam.3kor már kénytelen voltam segíteni neki hogy kakilni tudjon.6kor meg elvittem az ügyeletre.
állítólag a front viselte meg ennyire de kaptunk gyógyszertári görcsoldót amitől olyan jól aludt hogy alig evett éjjel inkább pótolta az alvást.
azt nem értem hogy ami tényleg használ görcsoldó azt ki kell érdemelni?
tegnap óta van cumi is,csak akkor nem sírt ha bent volt a szájában.szerencsére ma már annyira kéri. nem bánom ha igényli továbbra is.
most kint szellőzik a teraszon (cumival a szájjában 2 kutya mellette)
megyek fejni mert holnap sajnos temetésre kell mennem és kell itthonra a tartalék.

Kata azt mondta a v.nő hogy ha már olyan a köldöke mint a miénk akkor nem kell már az alkohol.
Zsú Nyunyié is vérzett még néha ha nyügös volt de most már szép neki.

Bridzsi

Kép
esztora

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet: