A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Gyermekek / magzatok kor szerint » "Friss" kismamák topicja

Gratulálok a Friss anyukáknak, és a Friss kisbabáknakKép

Ellimami, tényleg szétosztogatod a Túrodrudákat, ha itt bebizonyitjuk,hogy mackó???Kép Nekem perdöntö bizonyitékom is van, a föcimzene videon,ha minden kötél (akarom mondani Rudi) szakad, elküldthetemKépKépKép

Pálma,dobogó, tejóisten.!? Meg hûha...KépKépÉs persze drukk hegyekKép

Kaska, ha az ágyikó nem fér be, esetleg nincs valakitöl kölcsönbe egy bölcsö arra az idöszakra???(hogy ne kelljen venni) Az kisebb helyileg, viszont a babának tutti elég az elején.Nálunk is ez lesz, egy szép bölcsöke az ágyunk mellett,habár nálunk beférne a rendes ágy is.
Egyszer egy nagyonokos szinész azt mondta a TV-ben, hogy egy újszülöttnek elég egy cipösdoboznyi hely a legelejénKép
Ami meg a kutyulinkat illeti, azt szoktam rá mondani, amilyen ártatlannak tünik, olyan kis rohadék tud lenni...A séta az egyik kedvence, olyankor nem bir magával, hiába csak törpegér, húz mint egy URSULAKépKép

Nálunk kispapi nagyon naprakész mindenböl, ugyanis én elég sokat nézek ilyen témájú müsort, ö meg nézi velem. Szóval rendes vagy császáros szülést is le tudna már vezetni szerintemKépKép
De komolyan, itt naponta 3-4 olyan müsort adnak, amiben a babaszületést mutaják be, mindig másik család életén keresztül. Söt, van egy spéci sorozat, ami meg orvosi dolgokat is elmagyaráz, múlkor a fogót vesézték ki, meg mutatták be hogyan is használják. Aztán meg az EDA-t elemezték ki, hová,hogyan is kell és szokták beadni. Mit ne mondjak, elég tanulságosak, de azért igyekszem akkor nézni, amikor egyedül vagyok. Nem akarom nagyon eluntatni vele kispapim...

Azt hiszem valami toroknyavalyám van, lehet sok volt a hideg üditö meg a jégkrém egyszerreKép Sajna elég érzékeny ilyenekre a torkicám, most kinlódhatok vele, csak ne lobbanjon jobban be. Ha mégis, akkor holnap doki, mert ezt nem tudom magamtól kikúrálni.

Hirtelen ujj-gyakorlatnak ennyi elég is lesz..hagyok mást is érvényesülni...
Sziasztok!
Barbi

Kép
Kép
barbi

Nahát, nahát, tényleg mekkora babaesõ!!!!!!!! Hatalmas gratulák a friss anyukáknak, szóval

Borsi, Toffifee, Csilla1, Anna, Anyakati: NAGY-NAGY GRATULA a babókákhoz! Gyors felépülést, és szép együtt töltött napokat, no meg sok tejecskét nektek! Aztán várunk titeket a "Friss babák"-ban!

Finiselõknek nagy-nagy drukkok mennek!

Manócska, húha, már 30??? Hogy megy az idõ...

Pusza
Franyó + Annácska
franyo

Sziasztok lányok,
hát, szerintem is MACI! Hurrrráááá!! Kép
Köszi mindenkinek!

Magdi,
te már az elsõnél is kibírtad a 36. hétig? Én már tiszta lázban vagyok most, alig várom a májusi pénzeket, megyünk babakocsit, hordozót meg MINDENT venni, a ruci is már félkészen várakozik...Mondjuk én remélem, hogy 1-2 héttel elõbb jön, ha már 2 hét elõnye van nagyságilag, hátha nem lesz óriásbébi, mint apuci.

Kaska,
A cipõsdoboz egyébként majdnem jó Kép, én azt hallottam, hogy az elején nagyon jól elvannak egy mózesben is pl, ha végképp semmi nem fér el. Az elején, amíg ki nem növi, ez is OK, kérdés, hogy mit értesz "eleje" alatt - amíg szopizik? De a fütéssel kapcs. is igaza van a többieknek...
Nálunk (panel) a bazi nagy fr.ágy mellett minden oldalon kb 30-40 cm van, mert a férjem kicsit magas (2 m) és így minimálisan 220x180 cm-re van szüksége a kényelmes alváshoz... Úgyhogy nekem maradt a szivacs, ami vész esetén a babaszobában letehetõ, és így a baba mellett lehetek, ha kell, de amúgy külön szoba játszik. Amúgy nem is bánom, mert a barátainknál tanúja voltam néhány "altatásnak", igaz, nagyobb gyerekek (5,5 és 2 évesek) de a szülõk 5 éve nem aludtak együtt, és az egyiküknek mindig a kettejük között kell lenni...(A kisebbik csak és kizárólag vmelyik szülõ fülének morzsolgatásval tud elaludni.Kép) Szal' én aszontam a férjemnek, hogy én pattogok, meg éjszakázok, meg ami kell, de a hitvesi ágy az tabu, csak a miénk, és a baba alapvtõen a saját szobájában alszik...(Na, jó, ha nagyobb lesz, persze hétvégén átbújhat hozzánk lazsálni, azt én is nagyon szerettem anno...Kép

Na, mindegy, nem akarok "Aludj jól gyermekem" c. vitát, (már mintha lett volna egy itt...?) de én annyira beparáztam, hogy elolvastam már vagy 3 kül. könyvet az egészséges babaalvásról, napirend, szokások fontossága, ilyesmi. De a saját ágyunkba semmiképp nem akarom beszoktatni, mert akkor egyikünk se tudna (a deden kívül persze) normálisan pihenni...

De ha már itt tartunk, érdekelne, ki-mit gondol az alvásról az elején -és utána...Fõleg, aki 2-3. babás...
Egy ágy, babaágy a hálóban, tök külön szoba... Meg hát lehet, hogy dilis vagyok, mert még a "nagy" is kicsi, (és pocaklakó) de nálunk csak 1 nagyobbacska gyerekszoba van - mi lesz, ha jön a tesó? Kép

Befejeztem a regényírást, megyek tornára. (Ez már olyan lihegõs-szuszogós felkészítõ torna, ettõl mindig úgy érzem, hogy már nagyon a végén vagyok, aztán megnézem a táblát, és rájövök, hogy hol van az még...!!Kép)

Sziasztok,
Ellimami
32+2
ellimami

Ellimami!
Miki már a második volt, de egy-két rucit azért már be szereztem elõre, a többit örököltük.
A Miki addig aludt velünk, amíg éjszaka szopizott, errõl szerencsére 3 hónaposan leszokott, de a párom még jópárszor közénk vette, mert "szegényke hogy szenved a kiságyban". Aztán rájött, hogy így nem igazán lehet hosszútávon pihenni, ezért mikor ide költöztünk (2002. nov.), akkor eleinte a Nikivel aludt a gyerekszobában és amikor már ez is ment, vettünk egy emeletes ágyat és már csak a saját ágyában alszik. Kép Persze napközben fel megy a felsõ ágyra játszani, mert az neki nagyon poén, de már ez is egyre ritkább.
A következõ babus is eleinte a mi szobánkban fog aludni, mert nekem egyszerûbb, ha éjszaka nem kell ugrálni a cicizés miatt, így legalább valamennyire ki tudom pihenni magam. Aztán majd, ha már átalussza az éjszakát, akkor fõszállás a kiságy lesz, majd elõbb-utóbb átköltözik a gyerekszobába.

Na jó hosszú lettem, látod Kaska itt a regény. Kép

Andi! Dinihe!
Mi van veletek? HAJRÁÁÁÁÁÁÁÁ!!!!!!!!!!!!

Magdi
31+5
gallainémagdi

Ja, még Nadine-nek:
Nekem is az ujjaim bucik minden reggel... Estére max a bokám vizes kicsit néha, de amúgy nekem is csak az ujjak, és csak reggel, de ez szinte mindig.
Ma reggel új módszerrel próbálkoztam: gépeltem egy kicsit a babanetreKép Ez segített...Kép
De most komolyan, tényleg rossz érzés, recsegnek-ropognak az ujjaim, és fogni is alig tudok kb fél óráig... Szal' szerintem egy cipõben járunk, de én teljesen "normális" tünetnek fogtam fel, ami csak 1-2 hete jelentkezik, vagy elmúlik, vagy kitart szülésig...De a gyürüim már nem hordom, neked se ajánlom emiatt...
Sziasztok,
Ellimami
ellimami

NadineKép
jó hogy megkerültél. Kép Engem nagyon zavar(t) a vizesedés az ujjaimban. Kedden tartottam egy zöldség-gyümölcs napot. Petrezselyemzöldet is adtam a sok zöldséghez (vízhajtó). Este ettem mást is, mert akkor is azt hittem, már szülünk, és gondoltam akkor megoldódik a vizesedés. Kép De másnap vékony ujjakkal ébredtem így is. Kép Sok almát eszek és ebédre nagy adag friss zöldséget, és jobb igy. Gratula a letett vizsgákhoz, csak így tovább a többivel is. Nem semmi, Te még futkározol?

IldianyuKép
drukk, hogy ne nyíljon tovább a méhszáj.

BarbiKép
torokbacik hess!!

Pálma
38+2
pálma

Anyakati! Nagy gratula a kislányhoz!

Ellimamai, tuti, hogy medve!! Nekem kicsirudi is jó lesz. Kép

Köszönöm szépen a mozgással kapcsolatos infókat mindenkinek, mostmár megnyugodtam. Egész jókat táncikál a hölgyemény.

Nem tom mi van, de tegnap este óta iszonyú depi vagyok, még a napsütés se dob fel.
Nem tudunk megegyezni Kispapival a néven, és úgy érzem, hogy engem marhára zavar, õt meg egyáltalán nem. Már ott tartok, hogy nem vitatkozom és nem is fogok megszólalni a kórházban sem, ha rákérdeznek. Az a baj, hogy tíz éves korom óta bújom a Ladót (sajnos), és nekem egy név egész másképp hangzik és mást jelent, mint egy másoknak. Asszem hagyni kéne Kispapit hogy az legyen, amit õ akar... Mit szóltok a Rózsához? A barátnõim ki voltak bukva. Tényleg annyira gáz? Kispapi mániája, engem tulképp megelhet róla gyõzni, én úgyis Rozizni fogom, ha így marad. Kép

Bocs, hogy hosszú lettem.

Kaska! 20. vagy?!?! Nem semmi!! Kép

Dé és a kis névtelen Szerelemgombóc
30+1

Az "egy másoknak" nem tudom hogy sikerült. Az "egyet" vegyétek úgy, mintha ott sem lenne. Tiszta nyomi vagyok ma.

Helló!

Dé!
Nem tudom kiderült-e már, hogy a babátok fiú avagy lány?! Ha nem, akkor szerintem egyezetek meg abban, ha lány akkor a kispapi adja neki a nevet, ha meg fiú akkor Te. Az hogy milyen nemü, úgyis csak akkor biztos, ha már kibújt. Addig a köldökzsinórt nézhetik fütyinek, a herezacsit meg úgy a lába közé tudja kapni, hogy lánynak nézikKép Hacsak nem premier plánba mutogatja magátKép Nagyon sokat tud tévedni az Uh. Pl a kilóknál. Nekem a fiamat 4 kg fölé saccolta a gép és 3,5-el született. Az a fél kiló nagyon sokat számít...

Ha lükeségeket kotyogtam akkor bocsi, nem tudom követni teljesen a féléves mellett, de mindig visszahúz a szivem ebbe a topikba, mert olyan jó volt pocisnak lenniKép

puszi
sasha és a 28 hetes Gabcsi

Kép
sasha

Sziasztok!

Dinihe??? Mi van veled??? Egyedül maradtam?
A tegnapi tüneteim nyomtalanul eltûntek Kép
A szecsuáni sem indított be.
Az orvosom azt mondta, hogy mostanában elég sokan túlhordják a babákat. (ja, egyébként a könyv szerint csak 42. hét után számít túlhordásnak, 37-42.hét között érett szülésrõl beszélünk. hû de okos vagyok Kép ) Szóval újabban nem olyan sietõs a babáknak. Végül is bent sokkal nyugisabb, a szájába repül a sült csirke... Kép

Nekünk a hálószobában sajna csak a franciaágy fér el, mellette a falon végig beép. szekrény, úgyhogy kiságynak heje nincs. A gyerekszobában van egy ágy, én az elején ott fogok aludni a Picivel (persze ennek kispapim nem-igen örül), dehát mit tehetnék? Arra is gondoltam, hogy a babakocsinkhoz kivehetõ mózeskosár tartozik, ami elég nagy, amíg nagyon pici, addig talán abban is aludhat, és akkor maradhat a hálóban. Szerintetek?

szasztok
Andi
40+0
psandi

Sziasztok!

Toffifee, Csilla1, Anna, Anyakati, hatalmas gratula a babákhoz

Ellimami,
Nálunk amíg kiságyban alszik a baba a mi szobánkban lesz. Utána majd a gyerek szobában Kristóffal az emeletes ágy alsó szintjén. Kristóf nem aludt velünk egy ágyban csak ha beteg volt és igényelte a külön babusgatást. Még egy szerintem fontos szabály, amit be kell tartani az ágy csak alvásra való!
Ursula macihölgy. Sajnos képet nem tudok szkenelni most, és a könyvet sem találom. Túró rudit nem kérek mert nem szeretem.

Dé,
Nevünk még nekünk sincs. Illetve van egy ami mindenkinek tetszik csak a vezetéknévvel nem stimmel. Kép Elég nehéz jót találni, mert sok kritériumot szabtunk. Lehetõleg régi név legyen, ne divatos név legyen, az ismeretségi körünkben ne hívjanak senkit úgy, és vezetéknévvel is jól hangozzon.

Ildianyu,
Próbálj meg sokat pihenni. Nekem a 33. hét közepén fordult meg a babám.

Nadine,
Gratula a vizsgákhoz, hogy van ennyi energiád.

Hú már 9. vagyok!!! Kedden hazaköltöztünk, már csak 3 doboz vár kicsomagolásra, meg néhány zsák ami tele van régi ruhákkal amikbe talán egyszer még beleférek, az apukámnál. Vasárnap kapok babaruhákat. Szombaton jó lenne elmenni vásárolni, nincs még matrac a kiságyban, nekem nincs köntösöm. Csak az a baj, hogy nem akar megjönni az a pénz amit már egy hete meg kellett volna kapnom.

Ari
35+6
Ari

Sziasztok
[url=http://www.babaszoba.hu/forums" TARGET="_top]http://www.babaszoba.hu/forums[/url] csere bere rovatban találhattok nagyon sok játékot, ruhát és ti is megválhattok a felesleges dolgaitoktól.

Anett
Anett

Sziasztok!

Manócs!
A vasak sokféle hatást tudnak, kinél mit. Ki kell próbálni. Ha csinál is valami rosszat a pezsgõ, akkor az elmúlik legkésõbb 2 nap alatt. A pezsgõtabletták nagyon rossz ízûek. Nekem. Pedig a múltkor magnéziumosból három félét is kipróbáltam...Kép

Mariann!
Ha tudnád, hogy mennyire a saját kórházamban fogok szülni! KépKép
Ugyanis én eredetileg a Rókusban dolgozom, a Tétényiben csak negyedállásnyit dolgoztam, azt is csak a pocakosság idején, otthonülési megõrülés ellen. Azért ott, mert a Rókusban a pocakosoknak nem jó dolgozni, hiszen elsõsorban mûtõbe kell menni, ahol altatógázok vándorolnak a légben, az intenzíven pedig válogatott bacik és vírusok.
A Tétényiben a sürgõsségi osztályon voltam, ahol kórokozók még elõfordulnak, de nem válogatva, és nyilván nem olyan tömegben, mint az ITO-n.

Kaska!
A reflux nem más, mint a gyomorsav állandó fel-fellátogatása a torkodba, hogy ott a nyálkahártya marogatásával foglalja el magát. Olyan mintha állandóan erõs mentolos cukrot szopogatnál a gigádban, amit még kiköpni sem lehet.

Nálunk a hálóba egyáltalán nem fér el semmilyen kiságy. Így addig alszunk együtt a csöppekkel, amíg ki nem növik a mózeskosárméretet. Ez kb pont pár hónap. Kép

Ellimami!
Az ágyunk nálunk is tabu. Bennem néha felmerült, hogy milyen egyedül érezheti magát a gyermek, mikor mi egymáshoz bújhatunk, de õt ez láthatólag egy kicsit sem zavarja. Az elsõ éjszakát a saját szobájában édesdeden végigaludta, még a szuszogásunk sem hiányzott neki. Ha hepajozhatnékja van éjszaka (szerencsére nem túl gyakran), akkor kínunkban magunk közé vesszük, de ennek egy idõ után õ sem örül, mert nálunk szigorúan csendnek kell lenni és a fejet a párnára kell lehajtani. Csukott szem csak azért nem követelmény, mert mi sem látjuk, hogy csinálja-e Kép
Egy idõ után õ is rájön, hogy a saját ágya jobb, és visszaviteti magát. Kép
Írom ezt egy olyan éjszaka után, amikor 2:11-kor volt az ébresztõ, visszafektetés után saját lábon áttrappolt hozzánk, majd egy zaklatott 2-3 órát töltöttünk forgolódással, hányással, hányadékkerülgetéssel, apa kiköltözött a kanapéra, hogy reggel ne keltse fel a díszpintyet (álmodik a nyomor Kép), majd hepajozás miatt visszavittem a gyereket az ágyába, apa visszajött mellém, majd mindannyiunkat Mazsola ébresztett 6 elõtt pár perccel.Kép

És még Prücsök kint sincs!

Dé!
Nekünk sincs még biztos nevünk, így ezen szerintem ne parázz. Mi a szülõszoba felé menet döntöttük el anno, szerintem most sem lesz másként. Kép

Csilla!
Boldogságos babázást! KépKépKép

Anyakati!
Ez volt aztán a gyors menet! Ennyit a bennmaradó babákról! Aludjatok sokat, hízzon az a gyermek ezerrel!
KépKépKép

Snoopy
37+5

KépKép
snoopy

Sasha, Snoopy, Ari!

Köszi, mostmár egy kicsit lenyugodtam. Tényleg lehet, hogy túlparáztam a dolgot. Asszem inkább lefoglalom magam a gyerekszoba rendezgetésével. Nahát, nem is gondoltam volna, hogy ilyen nagypocisoknak még nincs nevük! Milyen hülye is vagyok! Amúgy tutira lány, és úgyis Szerelemgombócnak hívjuk, amíg bent lakik... Kép

DRUKK a finiseseknek!

30+1

Sziasztok LányokKép

AnyakatiKép gratula a kislányhoz és boldog babázástKép

LányokKép
Ma voltam a védõnõnél és megkaptam a kiskönyvemetKépKépKép.
Én már az elmondásaitokból felkészültem rá, hogy lehet akár egy sárkány isKép. Hát nagyon pozitívan csalódtam. Egy tök rendi, fiatal lány. Komolyan mintha a barátnõmmel beszélgettem volnaKép Nagyon aranyosKépKépKép Mondtam is neki, hogy féltem egy picitKép Úgyhogy, ha jön majd látogatóba hozzánk nem fogok elbújniKép (ezt persze nem mondtam neki, csak gondoltam)
Azért persze lenne egy kérdésem: én abszolút nem tudom, hogy a védõnõnek szoktak pénzt adni, vagy ez az õ esetükben nem szokás. Ha igen, Ti mennyit adtok? Köszi.

ManócsKép
Ha jársz errefelé. Itt válaszolok a kérdésedreKép Kedden még hüvelyi volt.

LányokKép
Tényleg még eszembe jutott valami. A 14. héten lehet még hüvelyi uh, vagy akkor már hasi uh vanKép Bocs, hogy ilyen gyagya kérdésekkel traktállak Benneteket, de én még pici-pocis kismami vagyokKép

Bogár
11+1

Bogár
Kép
Kép
bogár

Mármint sárkány a védõnõ.

Bogár
Kép
Kép
bogár

Dé,
szerintem a Rózsa nagyon szép név, nekem amúgy is tetszik minden "virágos" lánynév, mind nagyon nõies...
Szerintem ne izgulj, az én papim nem is volt hajlandó beszélni a témáról, amíg nem tudjuk a nemét. Így 10e ft-omba került a 24. héten, hogy egyáltalán végignézze az én 20-as listámat, amibõl nagy kegyesen meghagyta a Mátét, és még kinyögte, hogy neki tul.képpen a Zsolt tetszik, ami az enyémen persze nem szerepelt. És bár mi is megegyeztünk abban, amit Sasha javasolt, és a fiúnév az "enyém" a kedvéért nagyon is hajok a Zsoltra, de már én sem parázok, majd a szülõágyon megszáll az ihlet, vagy ránézünk, hogy "milyen feje" van és az alapján nevezzük el...Kép
De most õszintén: (persze normális és elfogadható határokon belül) nem mindegy, hogy mi a neve? A Te babucid úgyis, és (fõleg eleinte) mindenhogy nevezed, csak a nevén nem (nézz át a babás topikba, ezerféle becenév játszik, de a táblát kell megtanulnod, hogy tudd a babók nevétKép)
Ha meg apucinak ezzel a névvel (plussz) örömet szerezhetsz, akkor minden OK!Kép
Depi ellen meg szervezzetek 7végére egy jó kis sétát legalább, állítólag július véginek megfelelõ 25-30 fok is lehet! Közben tök jól lehet beszélgetni a nevekrõl is...Kép
Fel a fejjel!
Kép Kép Kép Kép Kép

sziasztok,
Ellimami
32+2
ellimami

Sziasztok!

Tiszta happy lettem, mikor megláttam a táblázatot. Lassan bekerülök a top40-be KépKépKép

Hol legyen az ágy: én ragaszkodtam hozzá, hogy legalább addig mellettünk legyen a kiságy, míg Balu éjjel szopik. Ennek 18 hónaposan lett vége. Addig nagyon jó volt, hogy ott volt a franciaágy mellett a kiságy (elsõ ébredéstõl köztünk aludt, így nem voltam mosott rongy reggelre). Most már hamarosan szétköltözünk, és kap rendes ágyat is. Kistesó 1 éves koráig tuti velünk egy szobában lesz. Ja, a legelsõ 6-7 hétben a babakocsi kivehetõ mózesában aludt Balu az ágy szélén (leginkább azért, mert olkyan távol volt a kiságy, hogy nem láttam rá, és nagyon megnyugtatott, hogy ott van mellettem Kép

Bogár: nekem próbálkoztak a 14. héten hüvelyivel, mert kövér vagyok, de nem láttak már semmit, mert már túl fent van a méhem ehhez.

cory 15+4

cory + Liza 2006.03.11. + Zsoma 2003.08.31. + Balu 2001.09.12.
cory
Budapest

Sziasztok!

Dé!

Mi is úgy csináltuk mint ahogy itt már valaki írta, hogy én írtam egy 20-as listát, a férjem meg arról választott. Kb 3-4 héttel a szülés elõtt sikerült is választania.Kép És ezt e-mailben közölte velem, Németországból.Kép

Manó+Emma

KépKép
KépKép alt="Lilypie Fourth Birthday tickers" />
manó

Sziasztok!

Nagy gratula minden kisbabához - már nem gyõzöm nyomon követni, és még itt a hétvége...
Drukk, drukk..... minden 39+-osnak! Gigantikus drukk a 40+-osoknak!

Én végre a 27. vagyok KépKépKép

Lányok, nyugtassatok meg, hogy más sem alussza végig az éjszakákat a 3. harmadban, mert pisilni kell. Ugye nemcsak velem van ez? És ugye azért nem minden éjszaka lesz ilyen (most már 2 napja nem alszom ki rendesen magam)? Mert azért még ráérek nem aludni, ha itt lesz a babócám.

Tünde
(29+1)
csibe21

Ennyi csuda jó hírKép gratula az összes babához.
Én lassan elsárgulok az irigységtõlKép
Bár szépen kuszom elõre a táblázatban:o)

Én megint a vizes lábaimmal küzdöm, bár a környezetem szerint csak önparáztatást végzek :o)

Tünde
Nekem is mindig pisilnem kellett, aztán jött 2-3 nyugis hét. (Bár én napközben pótoltam az alvást) De most meg a nagy hasamtól nem tudok normálisan aludni, mert az összes fordulásra felébredek ...

Szilvi a türelmetlen :o)
34+1
szilvi_

Tünde, el kell, hogy keserítrselek. Nekem a 24. hét óta nem volt egyetlen végigaludt éjszakám sem a pisitúrák miatt...
KépKép
Most kb olyan 7-8-nál tartok éjszakánként. +ehhez hozzzájön a légszomj, meg Bencó rugdosása. Sokat nem alszom, az tény...

Gratula az új babának, Anyakati, gyors voltál!!!

Zsófi(30+3)

3 gyerek anyukája :)

Különcségeink: mosható pelus, hordozás, természetesség :)

Rendelj tõlem Lizann Mei tai-t!

www.mamami.hu
zsuzsófi

Sziasztok!

Gratulálok a sok Friss anyukának.
Azt látom, hogy egyre feljebb kerülök a táblán. Kezdek parázni. Én a lányomnál is féltem a szüléstõl, azt gondoltam, hogy a 2.-nál nem fogok. De igen!!! Ráadásul most még az is, hogy hová tesszük a lányomat amikor elkezdödik a szülés. Nem akarok túl korán bemenni de aggódom, hogy késõn megyünk be. Csak én vagyok ilyen?

Snoopy
Olvastam, hogy meg lehet venni a légzésfigyelõt. Hétvégén is lehet menni? Akkor is van oktatás?

Voltunk 4D uh.-án. Mi nem voltunk megelégedve vele. Férjem tök pipa volt. Nem sok mindent láttunk sajna. Az orvos korrekt volt mert mondta, hogy ott maradhatunk akár egész nap és óránként megnézi hátha úgy fordul közbe, hogy látjuk az arcát. Annyit láttunk mint a sima uh-kon szoktunk. Én úgy csinálnám ha nem látszik a baba akkor félárat kellene fizetni. Lehet, hogy bennem van a hiba?

Tina
31
Tina

Ellimami!
Köszi a vigasztalást és a tanácsot. Asszem egy fagyival is megtoldjuk majd a sétát. Mi is voltunk UH-n, onnan tudjuk, hogy lány, ugyanis az én Kispapimnak is az volt a kikötése, hogy csak akkor találjuk ki a nevét, ha már tudjuk mi van a lába között. Mekkora poén lenne, ha mégis fiú lenne! Kép

Manó! Na ez se lehetett semmi! Szóval így lett Emma Emma. Megnéztem a képeket is, gyönyörû baba! Kép

30+1

Sziasztok Lányok!

Bocsánat, hogy csak most tudok írni, de mától mûködik itthon a net.
Szóval, április 14-én megszületett Benedek kisfiúnk 3300 g-mal és 53 cm-rel, 9-es Apgarral.
Gratulálok mindenkinek, aki idõközben, míg én nem voltam megszült. Idõm, fenti OK miatt, visszaolvasni, még nincs.
Puszilok Mindenkit és köszönöm a drukkot, volt miért.
Ányez
Anyez

Bogár!
Nekem a 15. héten még elõször hüvelyi uh volt, de mint ahogy Cory is írta, átváltottak hasi uh-ra utána. Nálam azért, mert már túl nagy volt a baba, hogy hüvelyi uh-felbontással meg lehessen mérni pl a nyaki redõt, a bpd-t... Szóval készülj azért úgy, hogy lehet hüvelyin is bekukkantanak.

Tündi!
Kép Pedig készülj arra, hogy nem biztos, hogy lesz még egy átaludt éjszakád mostanában. Szerintem örülj neki, ha 4-5 órát át tudsz aludni, azért erre majd gondolj vissza kb 3-4 hónap múlva. Emlékszem a friss kisbabás topicban anno mindenki azért szurkolt, hogy legalább 3 órát tudjon aludni egyhuzamban, a 4-5 óra már tuti jónak számított. Szóval, egyelõre örülj, hogy ha ébredéssel is, de aludhatsz!!!!

Puszi:
Nyuszimanóék ( ma kereken 18 betöltött hét, bár a táblázat itt egy kicsit el van csúszva, talán 1 nappal?? nem tudom, miért.)
nyuszimano

Sziasztok!

Ari!
Én is ebben reménykedem, hogy van még ideje megfordulni. Lili is kb. a 33. hét körül fordult meg. Nem is ez izgat, csak a méhszájam. Pihenni nem sokat tudok. Elég sûrû az elkövetkezõ idõre a program. Szerdáig le kell adnom a szakdolgozatot, május végén államvizsga, június 1jén költözés, 11-én államvizsga. Kép És elvileg 24-én szülök. Hát, reménykedem, hogy legalább 12-ig kibírja bent. Kép Majd jó sokat dumálok neki.

Márti!
Úristen, Te is hol tartasz már! Kép

Ellimami!
Nálunk Lili 9 hónapos koráig velünk aludt, de az már nagyon sok volt. Mármint egy szobában, de külön ágyban. A végén már nagyon zavartuk egymást. Most úgy lesz, hogy én a babával alszom majd, és kb. fél éves korában, ha addigra átalussza az éjszakát, átteszem Lilihez (ha hagyja).

Bogár!
Gratula a kiskönyvhöz! Nekem a 12. héten volt utoljára hüvelyi uh.
Egyébként én elõször azt hittem, hogy az a jó védõnõ, akinek már van gyereke, és tapasztalt. Én most az 5. védõnõmet "fogyasztom", és eddig csak egy volt "normális", az is egy éppen végzett, fiatal lány volt. Kép

Tünde!
Úgy látszik, én kivétel vagyok. Eddig kb. 2szer kellett felkelnem éjszaka pisilni. Igaz, éjfél körül fekszem le, és 7kor kelek jó esetben. Ezt kibírom. Kép Bezzeg Lilivel nem volt így. Igaz, akkor jóval többet aludtam, így tovább is kellett volna bírni.

Tina!
Én is aggódom, hogy mi lesz, bár nem a szüléstõl félek, hanem attól, hogy Lili hogy bírja majd nélkülem. De én az elsõnél sem féltem a szülés elõtt, csak amikor már elkezdõdött. De akkor nagyon elkezdtem félni. Addig valahogy azt gondoltam, hogy milyen jó ez az állapot, és hiába olvastam rengeteget a szülésrõl, valahogy nem gondoltam, hogy egyszer tényleg itt lesz.

Ányez!
Nagy gratula a babókához! Kép Kép Kép

Jaj, úgy szeretnék már kisruhákat rendezgetni! Még több mint egy hónapot várnom kell! Kép

Úristen, bocsi a kisregényért!

Ildianyu
31+3
ildianyu

Sziasztok Kismamik,

Anyez,
Gratula a babohoz es sok tejcsitKép

Ildianyu,
Nem semmi energiad van, szoritok, hogy manoka megerto legyen, milyen szakdolit kell leadnod, milyen suliba jarsz?

Kaska,
Csak nyugisan, a fonok ugy sem ert magyarul, max. ha kerdi mi van oda irva, majd hasbol forditok neki valami szepetKép
Nekem csodas volt az alom, mert spontan szultem meg a lanyom es lattam az arcat isKép A ferjeme inkabb remalom volt, mert nem ertunk be a koriba idoben. Egyebkent ez onnan jon, hogy pont elotte latott egy musort ahol 2 hazaspar meselt az otthonszulesrol, mert nem volt ido a koriba menni, olyan gyorsan jott a baba. Azota helyettem is parazik a draga.

Tunde,
En szinten a kivetelt erositem, mert mostanaban nem jarok ki ejszaka, de en is ejfel utan fekszem es 6 korul kelek, igy azert kibirhato lenne, ha a fiam nem keltene olyan sokszor.

Egyebkent mi az elejetol kulon szobaba raktuk a fiam, de nem valt be , mert o irto rossz alvo, es neha 4-5-szor maszkaltam at hozza egy ejszaka alatt. Most mar sajat szobaban alszik, de meg heti 3-4 ejszaka mindig felkel, bar szerencsere mar eleg gyorsan visszaalszik.

Ellimami,
Az elejen sokat fogytam, aztan pedig igy alakult, de teny, hogy bar eszem neha edesseget, nem nagyon kivanom, plusz inkabb vega beallitasu vagyok, husbol csak csirket, halat es pulykat eszem foleg es azt is keveset, bezzeg a gyumi-zoldseg johet ezerrel.

Angi
34
angela2

Angi!
Most informatikából írom a szakdolgozatomat. Elvileg már 2 éve végeztem, csak a szakdolgozatot nem írtam még meg. Az a rossz, hogy már kicsit kiestem a gyakorlatból, az állandó vizsgázgatásokból, de most már kezdek megint belejönni. Kép
Az álmod nagyon jól hangzik! Kép

Ildianyu
ildianyu

Szasztok'

Ányeznek utólag is gratula! Ha jut idõd, szívesen olvasnánk a szüléstörténetedet, esetleg...

Én most itthon uncsizom, egyedül, apuci ma éjjel hepázik, legénybúcsúra hivatalos...Várgesztesre mentek, valami házakba, õk vitték a zenét, piát (csajokat...??!!)Kép Csak holnap jönnek, ha magukhoz tértek... Szerintetek nem kiszúrás valakit 1 hónappal szülés elõtt esküvõre hívni? Épp valami zsákot vadászok (vagy legalább szabásmintát!!Kép) amiben megjelenhetek majd. Sajna az eddig bevált terhesfarmer+apuci póló+klumpa egy esküvõn nem szalonképes...Kép
Ezzel kapcs.(mármint legénybúcsú) van 1 jó sztorim, és mivel szalma vagyok, most benneteket untatlak:Kép
Szal' húsvét hétvégén együtt a család, szóba jött a legénybúcsú, és mesélem apósomnak, hogy most nem megyek a "feleségek" közé, ha összejönnek, mert legutóbb az egyik csajszi elkezdte beparázni a többi feleséget, hogy "csak nem képzelitek, hogy nincsenek csajok, tuti lesznek, a férjem mindig pólót hord, most meg vasalt ingben ment el ,stb..." és én ezt nem szívesen hallgatom így "szexi" 8 hónapos deréknélküli állapotombanKép Erre apósom vigasztalóan: "Ne izgulj, ha voltak is nõk, õket biztosan a võlegény kapta..." Mire én: "Köszönöm apuka, de ez épp a Peti legénybúcsúja volt, novemberben!" Peti persze az én férjem, szal' jót röhögtünk végül...

Alvásügyben csatlakozom az elõttem szólóhoz: nálam a program: jobb oldalon 2-3 óra alvás - pisi - bal oldalon 2-3 óra - pisi - stb. Ez megy már pár hete, és néha tényleg elkeserítõ... De ez (szerintem) még mindig több, és fõleg rendszeresebb alvás, mint a babás idõkben...

Na, megyek lefeküdni, de apuci nélkül mindig olyan nehéz elaludni...Kép

Jó éjt!
üdv
Szalmamami Kép
ellimami

Sziasztok!

Tina!
Igen lehet nálunk venni is légzésfigyelõt. Oktatás egyelõre abszolút megbeszélés kérdése, azaz a hétvége is lehet jó.

Snoiopy
snoopy

Sziasztok !
Elsosorban gratulalok minden babanak es anyukanak Kép
Egy olyan kerdesem lenne, amire nem talaltam itt a babaneten valaszt. Ezert kerdezlek titeket. Kismamas szabasmintat keresek. Mar neztem konyvtarban Burdat, de nincs nekik semmilyen. Ha valaki tud segitsen, koszonon elore is es elnezest az OFF-ert.
Dorki 11+3
Dorki

Sziasztok!

Estére megint elõkerültem Kép Mindenki azt mondja, hogy az utolsó idõben pihenjem ki magam, mert utána úgy se fogom, hát ez nekem nem fog összejönni, de legalább szokom a robotolást.

Ellimami
Nekem azt mondták hogy erre a vizesedésre egy megoldás van, ami tartós: meg kell szülni és kész. Kép Ja gyûrûmet sose hordtam, mert nem szeretem az ékszereket, igaz a férjem se. De legalább így azt tudjuk mondani, hogy nem akarjuk, hogy megsérüljön, vagy kopjon. Kép

Pálma
Hát igen egy fõiskolás dolgozó nõnek mindig rohanni kell valahová. Ezért is kíváncsi lennék, hogy áll a méhszájam, mert nem nézték már jó rég óta, akkor volt C2000, már lehet nincs annyi, sõt szinte biztos. De már annak örülni fogok, ha kibírjuk a csajjal a május 1-ig, mert akkor csak egy szigorlat marad, azt meg megcsinálhatom augusztusban is. (meg be vagyok jelentkezve a fodrászhoz 30-ra) Kép

Bogár
Nem tudom máshol mi a szokás, de itt Debrecenben nem kell és nem is várják el a védõnõk, hogy kapjanak pénzt, vagy valamit (fõleg, hogy az enyém már kétszer jött úgy, hogy õ kelltett fel reggel, na ezek után kedves voltam vele) Általában bejelentés nélkül jön, de már leszoktattam róla, most már 2 héttel elõtte bejelentkezik, hogy eljönne, ha otthon leszek és megfelel az idõpont. Azért így már másképp állok én is a dolgokhoz.

Névkérdés
Nekünk sincs még konkrt nevünk a lánynak, pontosabban van 3 ( Vanda, Zsanett, Renáta)ami közül majd választunk a szülõszobán valamit, bár lehet hogy semmi más nem fog az eszünkbe jutni, csak az, hogy POCOK, mert most így hívjuk. Kép

Anyez
Gratulálok a nagyfiúhoz, sok tejcit és jó egészséget nektek. Várjuk a születéssztorit is!

Ildianyu
Nekem is június 11-én lenne az államvizsgám, de elhalasztottam egy évvel, mert nekem akkorára biztos lesz egy 2 hetes kispockom, vagy már nagyobb lesz akkorára. De én nem mertem neki vágni, majd csak jövõre.

Na megyek aludni, mert most már minden porcikám fáj.

Nadine
36+4

Nadine
KépKépKép
nadine

<TABLE>
[size=-1]From:[/size] [size=-1]<PLUS36203204407@SMSGATEWAY.BWARE.IT>[/size]
[size=-1]Date:[/size] [size=-1]Fri, 25 Apr 2003 16:03:27 +0200[/size]
[size=-1]Subject:[/size] [size=-1]GSM short message from +36203204407[/size]</pre>
<HR WIDTH=75% SIZE=2>
Jol vagyunk, Véda szépen szopizik, hétfon mehetünk haza, akkor jelentkezem majd. Anyakati

GSM phone +36203204407
--

This service is offered by BWARE Technologies http://www.bware.it/
mailgateway

Sziasztok!

Andi!
Nekem is ez lett volna a tippem, ha nem fér be a kiságy, a mózeskosár elfér a franciaágyon. Kép Bár náluk Miki az elsõ idõkben csak simán a karomban aludt, így tudott éjszaka önkiszolgálni is, de sokan félnek attól, hogy ráfekszenek a babára. Én csak napközben raktam a kiságyba, mert ugy ott lehetett hagyni pl. egy WC-zés, fürdés erejéig. Kép

Tünde!
Mostanában én is újrakezdtem a pisitúrákat Kép , bár szerencsére nem minden éjszaka, de azért elég sûrûn. De napközben is megint egyre sûrûbben jön rám, látszik, hohy már kezd kicsi lenni Zsuzsinak a hely. Kép

Bogár!
Én nem szoktam a védõnõnek pénzt adni, majd talán a végén egy kis ajándékcsomagot, majd meglátjuk.

Szia Ányez!
Végre megkerültél. Gratula a kis Benedekhez, remélem van sok-sok tejci.

Ellimami!
Én két hét múlva az unokaöcsém ballagására megyek és még szintén varrnom kell egy rucit, mert most 105 a hasméretem és szintén csak kismamafarmerem van. Nembaj a Kismamában egész jó szabásminták szoktak lenni. Kép Csak milyen idõ lesz?

Szerintetek ruhát, vagy nadrágkosztümöt varrjak?

Dorki!
A Kismama újságban minden negyedévben van szabásminta, én is most akarom belevetni magam a ballagás miatt. Kép

Andi! Dinihe!
DRUKK! DRUKK! DRUKK!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Kép

Magdi
31+5
gallainémagdi

Sziasztok!

Anyez,
nagy-nagy GRATULA HEGYEK Kép Kép Kép Kép Kép es sok boldogsagot Nektek! Kép Kép Kép
Jaj most ugy szegyellem magam, hogy nem voltam egy nappal turelmesebb :-( ne haragudj! Es mindjart kuldom a tablat! Kép Kép Kép

Andi, Dinihe: MEGADRUKK!!! :-)))
Palma, Snoopy: DRUKK-DRUKK!!! :-)))

Koszi a valaszokat a kisagy dilemmahoz! :-)
A nyari babasag azert nem oldja meg a dolgot, mert jol megmaradt bennem, hogy valaki hozzaerto (talan epp Snoopy) mondta, hogy a bolcsohalal szempontjabol pont fel eves kor korul van egy kritikus idoszak. Es azt meg mashonnan tudom, hogy mar az anya puszta jelenlete csokkenti a kockazatot, nem is csak azert, mert eszreveszi a bajt, hanem valahogy a kicsinek jol esik a kozelsegunk.
A legzesfigyelovel szemben pedig van bennem valami tiltakozas. Nem akarom geppel helyettesiteni az osztont. Ezert viszont ugy 7 honapos koraig szeretnem, ha mellettem lenne Vilcsi, de a sajat kisagyaban. Tudom, hogy utana nem lesz konnyu kirakni, de en eleg eros akaratu vagyok, eddig ha valamire nagyon elszantam magam, meg is tudtam csinalni. Max egy darabig en is ott alszom mellette, amig megszokja. (Ha birjuk a gyurodest, akar kispapastul bekoltozhetunk, ugyis ugy szeretjuk azt a szobat, volt, hogy spontan ott aludtunk matracon :-)

Palma,
A gardrobszekreny es az agy koze azert nem lehet tenni semmit, mert akkor nem tudunk pakolni a szekrenybol.
Bizony, ez mar bronzfokozat :-)))

Ildianyu,
nagyon szoritok Nektek... :-))) Nem tudok mast mondani, mint hogy vigyazz Magatokra, ha kell, "deneverezz" Te is! :-)
Es mit mondott a doki, ha nem eleg a magnezium, akkor mit javasolt?
En mas fordito praktikat, mint ez a bizonyos "muzulman imadkozo pozicio", nem ismerek, de ezt a dokim mondta, es o meg hulyeseget nem mondott. :-) Tegnap lehet, hogy ekson volt nalunk, mert lent is feszitett a szemeremcsontnal, meg fent is rugdosott, de azota is erzek mozgast mindenhol, mondjuk most mar fent es balra is :-) Szoval en ki nem igazodom rajta, majd az UH.
Szerintem kiprobalhatod ezt a pozt, de talan kerdezd meg a dokidat, hogy nem arthat-e a mehszajadnak! A Kangi-fele lepcsomaratonok Neked biztos nem ajanlatosak...

Nadine,
allitolag ha az anyukanak valami nagyon fontos, azt sokszor megvarjak a babak :-)))
SZALADSZ? Hat ez nem kissamli :-) Engem egesz furge kismamanak mondanak, de futni nem tudnek, max tamado rotweilerek eseten...
Gratula a vedoneni idomitashoz :-)
Fodrasz mint fix pont :-) ez jo :-)))

Magdi,
koszi a nyugtatast :-) Korhazi cumo pakolassal en sem akarok kapkodni, de megvenni azert szeretnem, ami hianyzik. A babarucikkal meg csak arra varok, hogy vegyunk egy babaruhas szekrenyt, addig ugyanis hiaba mosnek, amig nincs hova pakolni...
A fuled lesz Neked dagi a 11 kiloddal :-)))
Nem rossz mufaj az a regeny, csak igy tovabb :-)))

Mariann,
hiaba, a lejton nincs megallas :-) ahogy anyukam mindig is mondta :-)

Marti,
elmaszkalni meg jatszani tok jo lehet :-))) hazimunkarol nem nyilatkozom :-/
Van azert biztos jo is abban, hogy nem ersz ra "felkeszules" imen heteken keresztul a szulesen parazni :-)

Barbi,
nekem nagyon tetszenek a bolcsok, de abszolut senkit nem ismerek, akinek lenne :-( Tundimamin kivul, aki ugye hasznalni is fogja :-) Igazabol meg boltban sem lattam, szoval fogalmam sincs, hogyan es mennyiert juthatnek hozza. :-( Pedig alapvetoen szimpatikus az otlet! :-)))
Amugy mennyi idos koraig fer el egy gyerek egy bolcsoben?
Nem hinnem, hogy akar n darab film utan kispapid asitozna, mikozben Te szulsz, hogy "mar ez is volt, mar ilyet is lattam..." ;-)))
Jobbulast a torkodnak! :-)

Ellimami,
alvasi szokasok egyreszt ld. fent, masreszt en is ugy gondolom, mint Te, hogy a mi agyunkban nem szeretnem altatni Vilcsit, pl. felnek is, hogy rafekszem es nem aludnek nyugodtan. Meg kicsikoromban en szinte minden csaladtaggal aludtam osszevissza, es szerintem nekem nem tett jot. Es olyan alvasi ritualekat sem szeretnek kialakitani, amik kesobb orjitoekke valnak. Kivetel az elso 6 het, annak alapjan, amit itt a frissen avanzsalt anyuciktol tanultam, akkor nincs szabaly, akkor tuleles van :-))) De ha beallt a szopi meg kicsit az eletritmus, onnantol szeretnek en is kovetkezetesebb lenni.
Aztan persze lehet, hogy a tapasztalt anyukak mosolyognak rajtam, hogy mas az elmelet meg a gyakorlat... De valami elkepzelesem csak kell legyen!
Es leanybucsu nem volt? ;-)))
Szerintem nem kiszuras :-) Rank fer a bulizas :-) Ruha temat ne spilazd tul, max szermanyolj egy szep hosszu rucit, ugyis jon a jo ido :-) meg felnyomsz egy tuti sminket, es ugy megcsodalnak, meg a menyasszony is irigyelni fog :-)

De,
azert szerintem kispapid is meg kell ertse, hogy ha Neked mindig ennyire fontosak voltak a nevek, ne maradjon mar tuske Benned, pont amikor vegre a sajat babadnak valasztotok...
Biztos igaza van a tobbieknek, a szuloszoba fele kozeledve ugrasszeruen javulhat a kispapak kompromisszumkeszsege :-) es a mienk is :-)
En szeretem a viragneveket, szep a Rozsa is, kicsit talan komoly hangzasa van. :-)

Andi,
atmeneti megoldasnak szerintem OK a mozes. :-)

Ari,
nagyon jol sikerult a felujitas idozitese, csak gratulalni tudok :-))) Szeretnek mar ugy allni, mint Te... :-)

Snoopy,
aha. Ez a savfelvandorlas nem hangzik nyeronek... :-(
Sem az ejszakai kis eletkep... jobbakat kivanok! :-)

Bogar,
nekem is nagyon hasonlo tipusu vedonom van :-) En egy kis ajandekcsomagot csinaltam neki, edessegek, kave, tea ilyesmi, es akkor adtam oda, amikor nalunk jart.
Asszem mi az AFP utan valtottunk hasi UHra, szoval nekem a 12. heten volt az utolso huvelyi.

Tunde,
nem Te vagy az egyeduli :-) Nem veletlen, hogy a "pisitura" a kismama szakzsargon szerves resze :-]
Szerintem az ember egy ido utan megtanul seperc visszaaludni :-) lehet, hogy ez egyfajta edzes az ejszakai szopikra :-)

Szilvi,
fordulasra szinten felebredek, de ugyanugy visszaalszom, mint pisiles utan :-)

Tina,
biztos meg fogod erezni, hogy mikor kell menni! :-) De ahogy a tobbiek mondtak, ha koran mentek, siman visszakuldtek oket. Ugyhogy legrosszabb esetben egy bonusz kor.
Sorry az UH pech miatt...

Nyuszimano,
azt, hogy hogyan szamol a tablazat, igazabol csak Leszter kispapaja tudja. Nalam stimmel... :-)

Angi,
tenyleg Te jartal jobban az alommal :-)))
hosszu eles eszemmel rajohettem volna, hogy a fonokod jo esellyel nem magyar :-]

Dorki,
Burda bolt: VIII. ker. József krt. 21.

Nem igazsag, hogy en nem tudom megpuszilni a sajat pocimat! Annyira lenne kedvem, mikor Vilcsire rajon a randalirozhatnek :-))) Mondjuk ez meg egy karpotlas kispapaknak :-)

Ja van egy otletem! Most olvastam a majusi Kismamaban, hogy ha 3 kismama terheskonyvestul egyutt megy ebbe az uj plazaba, a Kismamaval a kezeben, akkor 20%kedvezmeny jar nekik! Es najus 6-an nyitnak, 12-ig van az akcio: mi lenne, ha ott lenne egy tali? Egy kismama plazaban biztos le is lehet csucsulni, es akinek van kedve, vasarolgathatna is :-))) Mit gondoltok?
Es a kedvezmeny friss anyukakra is ervenyes (2002. majus utan nyitott terheskonyv) :-)))

Na megint sikerult teleirnom a topicot... :-]

Minden szepet s jot!
Kaska
31+5
kaska

Es akkor a babocak: Kép

<pre>
Anyuka Baba neve Születési par. Születés napja Eltérés a kiírástól APGAR (/10)
Timici Bence 2900g, 51cm 2003.01.22. ( - 2 ) nap 9
Pirus Zsombor 3160g, 51cm 2003.01.23. ( - 8 ) nap 10
Gombóc Zsombor Viktor 3350g, 52cm 2003.01.28. (+ 3 ) nap
Nyúlandi Maja Adrienn 2900g, 52cm 2003.01.31. (- 3 ) nap
Norkini Jázmin Sarolta 2600g, 48cm 2003.02.09. ( - 12 ) nap 9
Zsuzsi74 Miklós 3460g, 54cm 2003.02.11. ( + 7 ) nap 10
Miszike Rebeka 3590g, 54cm 2003.02.15. ( + 7 ) nap
Myssnia Szilárd Márk 4050g, 59cm 2003.02.20. ( + 6 ) nap
Kangi Julianna Angéla 2700g, 48cm 2003.02.23. ( + 2 ) nap
Franyo Anna Virág 3000g, 54cm 2003.02.24. ?( - 8 ) nap
Manó2 Dorottya Rebeka 3100g, 53cm 2003.02.25. ( - 4 ) nap 10
Judó Hunor 3900g, 56cm 2003.02.26. (+ 3 ) nap
Momo Adrienn 3200g, 53cm 2003.03.03. ( - 4 ) nap
Panka Benjámin László 3260g, 53cm 2003.03.09. ( - 7 ) nap
Docika Balázs
Edelweiss Gergõ 3120g, 50cm 2003.03.14. ( - 5 ) nap
Zsurló Hajnal Anna 4320g, 54cm 2003.03.15. napra pontos babaKép 9
Csík Artúr 3100g, 51cm 2003.03.18. ( - 9 ) nap
Beu Lõrinc 4450g, 62cm 2003.03.19. ( + 11 ) nap
Maci_2 Veronika 2670g, 50cm 2003.03.23. ( - 23 ) nap 10
Csucsuka Anna Zsófia 3900g, 53cm 2003.03.31. (+ 3 ) nap 10
Urszila Júlia 3200g, 50cm 2003.04.09. ( - 12 ) nap
Leszter Petra Jázmin 3600g, 56cm 2003.04.09. ( - 2 ) nap
Ányez Kép Benedek 3300g, 53cm 2003.04.14. ( - 7 ) nap 9
Borsi Máté 3700g, 57cm 2003.04.20. ( - 10 ) nap
Toffifee Kép Zsombor 4050g, 54cm 2003.04.22. ( + 2 ) nap
Csilla1 Kép Ármin Arnold 3460g, 51cm 2003.04.22. napra pontos babaKép 10
Anna Kép Dániel 3360g, 55cm 2003.04.22. napra pontos babaKép
Anyakati Kép Véda 3650g, 55cm 2003.04.24. ( + 2 ) nap
</pre>
kaska

Jó reggelt, én már itt kukorékolok...

Dorki!
2 helyen is lehet Burda kismama szabásmintát kapni kis zacsiban, 5-700 ft és 2-4 modell van bennük. Az egyik hely az Oktogonnál a Varrógépcentrum, a másik meg a Bérkocsis utcánál (de a József krt-on) a Burda bolt. Van 1 nagy katalógus, és minden oldal modelljeit meg lehet kapni külön zacsiban. Van kb 6-8 zacskónyi kismamamodell. (Csak arra vigyázz, hogy ezekben a külön árultakban már benne van 1,5 cm varrásráhagyás!!)
Igazából nekem sem a beszerzés maga a gond, de az utolsó hónapban már nem szívesen áldoznék sok lóvét 1 alkalomra...
Tehát a dilemmám valójában = Magdi dilemmája :
ruha, vagy nadrágos-valami?

Kaska!
Én is mindenképpen ki akartam menni (igaz, így egyedül csak 10% lenne, de talán az is megériKép) szal' én benne vagyok. Mivel 6-a kedd, én azt javaslom, hogy nem a kezdõnapon kellene menni, mert az bizti õrültekháza, hanem 1-2 nappal késõbb, de semmiképp nem 7végén, mert az megint tömegnyomor. Szal' ha össze tudunk hozni egy kis csapatot, akkor talizhatnánk... Ezúton felajánlom a rászorulóknak a taxiszolgáltatásomat, mivel én Újpesten lakom, gyakorlatilag szinte egész Buda és Pest (attól függ, melyik oldalon brummogok végig) útbaesik, ha vkinek van kedve jönni, de messze lakik, BKV-allergiás stb, szívesen felveszem autóval.

Na, ma reggelre kilazítottam az ujjaimKép
Sziasztok
Ellimami
32
Igazából nem is a ruci-és szabásminta beszerzés a gondom (lásd fentebb) hanem vmi olyan megoldást akarok, amit nem kell 1 hónap múlva elsüllyesztenem örökre... Szal' nem adnék ki vagyonokat az utolsó hónapban 1 alk. miatt...
ellimami

Na, a vége az nemtom' honnan került vissza, aszittem' elveszett...
Korán van mégKép
E
ellimami

Sziasztok Kismamik!

Tegnap meg volt az utolsó (?) UH!
A babát most 2714g saccolták.A placenta jó állapotban van,mindenhol a vérkeringés ok.
A Doki szerint nem kis baba,és nem is lesz túl nagy a cukor miatt.(hurá)
Azért megnyugodtam kicsit,ekkora babát már nem tesznek inkubátorba,-legalább is a súlya miatt biztos nem!
Szóval ennyi ,már csak a várakozás van,de most viszont semmi jelét nem adja a baba hogy kiszeretne jönni,köszöni szépen jól el van a pocakomban.
Talán 29.-ére....?KépKépKépKép

Ahogy nézegettem a táblát,nagyon termékeny ez az április!HURÁ!!!!

Mindenkinek jó hétvégét kivánok!
Jövök majd este!

Mariann
36
Mariann

Sziasztok!

Ellimami,
Indiai nyári ruhák között van olyan ami mell alatt szabott és az jó nem terhesen is. Másik ötletem a lapnadrág nem tudom ismered e? Az egy olyan nadrág, ami oldalt nincs összevarva, hanem elöl hátul egymásra hajlik és meg kell kötni. Ha varrtál már nadrágot egyszerûen meg tudod csinálni. Szabásminta sem nagyon kell hozzá. Blúzod meg biztos van, amit felvehetsz. A nadrágot is tudod hordani késõbb is.
Az emberek nem azt fogják nézni, mi van rajtad, hanem csodálkozni fognak, hogy akkora pocakkal elmentél, és a pocakodat fogják dicsérni. Kép

Kaska,
Én a hallgatózást irigylem a kispapától. Nagyon szereti hallgatni a locsogást, idõnként kap fültövön rúgást is.

Tünde,
Én a 15. héttõl nem tudok rendesen aludni. Eleinte a hormonok miatt most meg a pisitúrák miatt. Az elején nagyon rossz volt, fáradt voltam, de elaludni nem tudtam sehogy sem, volt olyan éjszaka, hogy egész könyvet kiolvastam. Még az elektro könyvön sem tudtam elaludni, pedig anno amikor tanultam a kissámlin ülve is képes voltam elaludni.

Nadine,
Itt Gödöllõn csak a szülés után jön a védõnõ, de nem is hiányzik Kép

Ari
36
Ari

Sziasztok MamikKép

Na végre megint vagyokKép

Szóval most azzal vagyunk a párommal elfoglalva, hogy találjunk egy jó kis kuckót, mert egy hónap múlva ki kell költöznünk, mivel eladtuk a házunkat. Szóval aki tud valami jó címet, max 20-22m-ig keresnénk házikót Pesthez közel, vagy Pesten is akár.Lehet félkész is, de akkor olcsóbban ( jó lenne a szocpolt felévenni rá ) Szóval Help! aki tud!Kép
( Azt mondjuk még nem tudom, hogy hogy lesz a költözés a 36. hetemen, miközben még azon a héten nyelvvizsgázom is, de különben uncsi lenne az életKép )

BogárKép
Megvetted végül a könyvet?
Szerintem a következõ uh már biztosan hasi lesz, és, ha szerencséd van, és fiú, talán már ezt is megtudodKép Egy jó kis skorpió pasi, nincs is annál jobbKépKépKép
Ma vettem fel elõször a ruhát, amit együtt vettünkKép Kissé bálnásKépKépKép

FranyóKép
Hát ez az! Lassan megyek át hozzátokKép

MariannKép
Ez a súlysacc kissé konkrét, nem? 2714gKépKépKép Az a 4g-ot a végére hogy saccoltákKép
29.-re drukk ezerrelKépKépKép

SnoopyKép
Én sem rajopngok a pezsitabikértKép De valami vasat azért kell szednem, bár még nem vitt rá a lélek, hogy megkóstoljam, pedig már egy hete vettemKép
A kezembe került egy régi Kismami újság, amiben a te történeted is benne volt, olyan ari volt, nagyon tetszettKép Így már jól várom, hogy megírdd a következõtKép

KaskaKép
Azért nem tudok mostanában sûrûn jönni, mert sokat tanulok, meg mire kispapim leszáll a géprõl, én már rég az igazak álmát alszomKép
Tényleg, mostanában eléggé rosszul alszom, meg gyomorsav problémáim is vannak, nincs is nagyon étvágyam! Ez nálad is van már? Vagy egyedi eset vagyokKépKép
Jó, akkor még van egy hónap a málnalevél teáigKép
Azért én örülök, hogy költözünk, mert túl pici egy 40m2-es faház egy ManócsaládnakKép De az is csúcsszupi hely lesz, ahová megyünk, remélemKép

Jaj, ez a 24. hely a táblán kicsit már paráztatKép
Arról nem is beszélve, hogy szegény Mininek még mennyi mindent kéne venni!
Jaj, nem is írtamKép
Elhoztuk a párom nagyijától a párom volt bölcsõjét ( már több mint 30 éves), és olyan jó állapotban van, hogy 1-2 évesnek néz ki. Varrok rá új baldachint, és már meg is van Mini ágyaKép Majd rakok fel róla képet, ha egyszer oda jutokKép

Az összes finisesnek megy a drukk ezerrelKépKépKépKép
Na most jó sokat írtamKép

Pusz mindenkinek:

Manócs
30+3
manócska

Szasztok kicsi mamik!!!
Megvagyunk, élünk, csak a másik topicot tudom igazából olvasni meg irni. De nagyon várom már, hogy a legfrissebb anyukák átjöjjenek Kép Gratula a babácskákhoz Kép

Ellimami Kép
Julcsi kezdettöl fogva külön szobában, saját ágyában ólazik éjjel. A szoba a hálóba nyilik, igy hallom, amikor éhében felnyeheg. Na meg, mikor még hasfájó volt ... Kép De ez utóbbi hálistennek már elmúltnak tünik. Szóval neki ment a különalvás. Hajnalban elöfordult párszor, hogy szopi közben elaludtunk a nappaliban a kanapén (ott szoptatok), az nagyon fincsike volt, de tudtam, hogy nem célszerü rászoknunk, igy egy idö után összeszedtem magam (ahogy egyre kevesebbszer ébred, én is kevésbé vagyok fáradt, igy van eröm), és visszatettem hajnalban is.
Most már volt, hogy átaludta az éjszakát Kép
Ez persze az én tapasztalatom elsö gyerekkel...
Ruci: kismama mindenben gyönyörüüüü!

Kaska Kép
fuh, de nagyon fogok neked drukkolni, irtóra várom ám a babácskádat! Kép

Most akkor nem lesz kismamatali? Vagy már volt, és mi lemaradtunk? KépKépKép

Pussz
Kangi + Julcsi (holnap 9 hetes)
kangi

Sziasztok,

Köszönöm mindenkinek a választ
Igazán megkönnyebbültem, hogy nem én vagyok csak ilyen helyzetben (meg az elõbb voltam WC-n is Kép )

Ellimami
A pozitúrában is hasonlóan járok most el, lévén már a hátamon nem tudok aludni (begörcsöl egy idõ után a gyomrom, biztosan odanyomja a picilány, végül is már kb. 1 kg.)

Úgy szeretnék már én is a vége felé járni. Addig még sajnos dolgoznom kell. Csak kb. 2-3 héttel a kiírás elõtt tudom abbahagyni a munkát, mert egyrészt sokan elmentek tõlünk és nincs ember, másrészt addig is teljes fizut kapok. De hát ez van.

Névadásról annyit, hogy a férjemnek évek óta rögzült, hogy ha lánya lesz, akkor Mercédesz lesz (biztos nem találjátok ki, mi a kedvenc autója Kép ), és mivel nekem nincs vele bajom, marad ez. A fiút majd én adom.

Kaska,
hol van ez a "kismama plaza"?

Üdv

Tünde
csibe21

TündeKép
Budaörsön nyílik a Kismami plaza, valahol az elektroworld és a praktiker környékén. és tényleg jó lenne ott talizni, mi biztos megyünkKépKépKép

KaskaKép
Ti mikor mentek????

Manócs
30+3
manócska

Sziasztok pocakosok!

Tutuja vagyok, párszor már írtam ide, munkahelyen nem nagyon lehetett írni, net meg nemrég óta van csak itthon.

Nagyon a finisben járok, ez a +3.nap kiírás óta, a méhnyak rövidebb valamivel, de más jele nincs még a szülésnek, pár kósza fájdalmatlan keményedés.
Kiváncsi vagyok nálatok mi az orvos és/vagy klinika gyakorlata a "túlhordás" esetére, azaz mikor a kiírás napja elérkezik és még gyerkõc a pocakban.
Ahova járok, ott elvileg a kiírás napján be kell feküdni a kórházba, naponta vizsgálat és CTG, majd ha szükséges a baba romló állapota miatt vagy max. 1 hét múlva megindítják a szülést.
Ez a +1 hét azért lehet 1-2 nappal több, de sokat nem szeretnek várni, ugye öregszik a lepény stb.
Én még itthon vagyok a +3. napon, azaz renitens vagyok, kértem a dokit, hogy amíg minden vizsgálat okés, addig ezeket a vizsgálatok hadd legyenek ambulánsan. Nem értem miért lenne nekem jobb ott benn, egy kórházi ágyon, kórházi koszton, idegenek között stb., mint itthon?
Süt a nap ezerrel, lehet sétálni, azt eszem amit szeretek, fizikailag teljesen aktív vagyok, semmi kellemetlen tünetem egyelõre (nem fáj a hátam, éjjel 1x pisilek, végig alszom stb...), naponta bemegyek a kórházba, ahol ugyannyi vizsgálatot csinálnak velem, mintha bennfeküdnék. Ne értsetek félre, a saját kényelmem nem fontosabb, mint a baba érdeke, de amíg bennem van, a kettõ elég szorosan összefügg, azazõ is akkor érzi jól magát, ha én is.
Szóval várom a "megváltó" fájásokat...
Ha hétfõig nem lesz történés, akkor ott fog, az lesz a kiírás +5. nap. Remélem erre nem kerül sor, de hát a gyereket nem lehet sürgetni. A mamám 12 nappal szült késõbb engem, a húgomat "csak" kettõvel.

Sorstársaim, Dinihe, PSAndi mi van veletek? Ha jól látom Dinihe csütörtökön írt utoljára, Andi meg tegnap pénteken...Nagyon remélem már babáztok ezerrel...ha nem, akkor drukk hegyeket küldök.

Elnézést ha túl hosszúra sikerült,
mindenkinek jó gömbölyödést,
sziasztok
Tutuja
40+3
tutuja

Sziasztok!

Mindenkinek köszönjük a gratulációkat. Ma jöttünk haza Danival, sok tejem van, túl sok is, jól vagyunk, a baba tündéri, próbálok képet felrakni.

Gratulálok a végre megszületett babákhoz!!
Ányez, Anyakati, Borsi, Toffifee, Csilla1! Boldog, gondmentes babázást!

Finisheseknek olyan könnyû szülést kívánok mint az enyém volt, vagy könnyebbet, és mihamarabb!Kép Drukk.Kép

Na rohanok, még egy kis idõ míg átállok az itthoni menetrendre, nehéz még koncentrálni.

Anna+Danika
anna25

Sziasztok!

Kaska!
Átírod a koromat 26-ra? Kép Köszi!
Elvileg Seduxent kellene szednem háromszor felet. Sajnos Lilivel is ez volt a végén, akkor segített. Csak akkor megvolt az az elõnyöm, hogy egész nap ágyban voltam, és nem tûnt fel, hogy kómás vagyok. Most meg elég rossz. De majd jövõ héten kezdem el szedni, ha leadtam a szakdolgozatot, mert addig muszáj ébernek lenni. Addig meg ha nagyon keményedik, akkor beveszek egy felet. Kép
Lehet, hogy Neked is forgolódik még. Azért drukk, hogy a fejecskéje legyen alul. Kép

Dorki!
Burda boltokban lehet kapni külön szabásmintákat, ott van elég sok kismamás is. Kép

Nadine!
Akkor drukk, hogy bent maradjon május 1ig a kis Pocok! Kép Én is elhalasztanám az államvizsgát, de már 2 éve halasztom. Kép És jövõre is írnom kell egyet, mert azt már nem lehet tovább húzni. Kép

Magdi!
Szerintem ruhát! Kép

Mariann!
Jó kis méretei vannak már a babónak! Kép

Manócska!
Sajnos házügyben nem tudok segíteni, de úgy tûnik, nagyon hasonlóak lesznek az utolsó heteink. Kép
Ez a gyomorsavas probléma nálam is volt nemrég, de szerencsére abbamaradt. Most, hogy így belegondolok, lehet, hogy akkor, amikor megfordulhatott a babó.
Biztos nagyon szép lesz a bölcsõ!

Ildianyu
31+4
ildianyu

Mariann!

Nagyon jó súlyban van a babód, fõleg, hogy van még 4 hét vissza.Kép Azaz még napi 28 grammot fog hízni átlagosan számolva... az nagyon nagy súlyú babót jelentKép Ha még mész UH-ra és 4 kg feletti babót jósolnak arra azért emlékezz, hogy az Uh fél kilógramm + - téved!!! Nekem több mint 4 kg-os babót jósoltak a 38. héten. A gyerkõc a 41. héten született 3,5-el. Nagyon beijedtem, hogy hogy fogom kinyomni a 4 kg fölötti babót, a kitolásnál végig az járt a fejemben, hogy túl nagy, nem fog kiférni, ezért vagy 5x álltam neki a nyomásnak, alkalmanként vagy 10 tolófájással, mert egyszerüen nem birtam jól nyomni, de a természet szerencsére erõsebb volt.Kép

IldianyuKép
Kitartás, drukkolok!Kép

puszi
sasha

Kép
sasha

SZiasztok!

Sajna még nem babázok, most fél 6-ra megyek a dokihoz, csinálja ezt a hártyaleválasztást, amit már írtam. Kicsik félek tõle. De remélem lesz hatása, és akár este vagy holnap beindul a szülés. Ugye szorítotok??

Köszi elõre is

Andi
40+1
psandi

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet: