Mazsola! Én már eljutottam oda, hogy a lábam felvett egy alap vizesedéi állapotot, amire a napközbeni jövés-menés, láblógatás még rárak egy-két lapáttal. A csalántea csak addig hatásos, amíg ki nem pisilem, amit bevittem. Amúgy azt csinálom, hogy este jól bekajálok gyümölcsből (barack, szőlő, s.dinnye, vagy ami éppen van), és reggelre a sok pisijárat miatt (3-5 db), 1 kilóval is könnyebb vagyok.
Az ujjaim is alapban dundik.
De nem gond, annyira nem zavar, sőt, a hugom azt mondta, ez kell majd a tejtermeléshez, és szülés után az összes vizesedés aránylag hamar elmúlik.
Már a vizitorna sem viszi le, pedig ott nagyon rámegyünk a nyirokkeringésre is, serkentve az elválasztást.
Az oktató annyak örül, ha óra alatt megyünk ki pisilni, mert akkor jól működnek a dolgok. Szoktunk is kimenni.
Csak az zavar, hogy a dokim szóvá teszi ezt a hülye kiló-dolgot, pedig nem látja rajtam, hogy a terhesség nem csak a gyerekből, a placentából és a magzatvízből áll, ami kb. 6 kiló és kész? Van vértöbblet, megnőtt cicik, vízvisszatartás - nem is kevés -, zsírréteg itt-ott.......
17-én megyek NST-re, az lesz az első. Addigra kell vinnem pisi és véreredményt is, a vérnél megint néznek vércukor-értéket is úgy, hogy a vérvétel előtt 1 órával meg kell ennem 1 zsömit, és 2 dl tejterméket. Először is így csinálják.
Lesz szterptokókusz kenetlevétel, meg gondolom méhszájvizsgálat, és szerintem vérnyomi, meg súly is.
Na, ez utóbbi miatt valószínűleg megint csinálok egy természetes vízhajtást.
Magzatmozgás: Az én kicsi lányom nem viszi túlzásba, fájdalmat még nem okozott nekem, nem rúgkapál, csak cukin nyújtózkodik, finoman jelez, hogy itt van. Púposkodik, de általában szunyál.
A szonográfus is, és a szülésznő is azt mondta, ha ilyen, akkor nyugodt baba lesz. A 4D napján reggel megittam a szokásos hosszú kávémat, a vizsgálat előtt meg mégegyet. Azt hiszitek hatott rá? Csak édesdeden mosolyogva szuszókált, néha kinyitotta a száját, mosolygott egyet.