Szopi téma!
Remélem senki nem fog félreérteni, de emiatt váltottam topikot!
Szóval Zsuzsa!
Szerintem mindenki jó anya akinek nincs teje az is!
Tudod nekem sem volt mindenki bombázott, hogy nincs akaraterőm és könnyebb tápszerezni bla, bla, bla...
Totál kiborultam és velem együtt más anyuka is aki a sokadik próbálkozás után is kész volt ettől a témától!
Mert az nem igaz, hogy a nők 90% tud szoptatni!
Először is nem mindegy, hogy a szülés után mennyi oxitocin termelődik, márpedig akinek teherbe esés előtt is több volt a tesztoszteronja annak szinte ez a hormon nem is termelődik!
2.az én lányom lelkes szopis volt, de a második hét folyamatos sírás, nem alvás és összemart arcocska után, további -240grammal azt mondta a mi tündéri dokinőnk elég volt adjak a gyereknek tápszert. A mai napig érzem, hogy fél hogy kaja nélkül marad!
3.mindamellett, hogy tápi mellett bőszen rátettem a cicimre-amit az utolsó cseppig kiszopott (egyikből 10-et másikból jó ha 40et) kapott tápszert és azt látom sokkal egészségesebb!
Mert az anyatej nem tartalmazza a szükséges vitaminokat és ásványi anyagokat és jóesetben (itt újra bocsi mindenkitől) még meg is eszünk mindent, tartósítószert és bele megy a babapocijába!
Szóval kicsit kételkedem, hogy mitől is lenne tiszta az anyatej!
Ráadásul én szoptam és 8féle dologra vagyok allergiás a párom viszont egy csepp anyatejet sem kapott, csak tápit és egészséges mint a makk!
A poén ami most következik, miután beszéltem a dokimmal, hogy nekem a cicim se feszült be a kórházba elküldött egy mell UH-ra ahol kiderült, hogy a tejmirigyem, majdnem egyenlő a nullával!
Erre ott az egyik orvos nyihogva annyit mondott, hogy :"MOndtam, már régen bekellett volna vezetni, hogy ne csak babamozit csináljanak terhesség alatt, hanem cicimozit is!Ugyanis a nők több, mint 70% százalékánál kevés ez a mirigy!
Utólag is bocsánat minden szoptatós anyukától!
Ja és mégegyet szopiztatás könnyebb, mert csak előveszed és kész, de a tápinál állandóan forralni, hűteni, nézni az arányokat és fertőtleni a cuclis üvegeket hát nem egyszerűbb!
Azért buktam ki újból és fogok is mindig, mert egy érzékeny pontom fáj és szar érzés, hogy nem tudtam szoptatni és látnom kellett szenvedni a Flórát!
Sőt mikor teljesen elapadt a tejcim akkor is rákéreckedett, csak úgy aludt el én meg bőgtem, mint egy hülye, hogy nincs meg a fájdalomtól is!
Így hát Zsusza abszolut megértelek!!!!!!!!!!!