A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2007 júliusi babák

Enikőőőőőőőő!!! Istenem milyen kis cukipofa Zalán, mint egy kismanóóó..hu nagyon édes!!!!!!!!!!!!!!!!!
torolve_20131003125716

Gurgi: Én egy textilpelust szoktam éjszakára betenni a cicifixembe vagy 8ba hajtva.... :oops: Muszáj, mert tejben úszik az ágy, ha csak a kis betéteket teszem be....

Itt volt egy kis eső, de csak rosszabb lett :shock: fülledt párás meleg ááááááááááááááááááááááá
De le kell vigyem a nagyokat a játszóra...jön miniManó is, kiváncsi vagyok hogy fogja viselni :roll:

Enikő és Marci 13 , Bogi 9, Viola 6, Zalán 3,5
ceniko
Szeged

Csajok köszi a kocsi infókat! Épp most jöttünk sétából, még bírja a járgány, de ha megjön az anyasági támogatás szerintem beruházunk!

Köszi Manó, jó volt a kérdés, autóba ki-be rakás, meg lépcsőncipelés miatt kell a könnyű súly! :)

KépKépKép
dikó1

Enikő ez a friss ez olyan, hogy írhatom tovább is?
Friss, mlg mozog, ha kell még hozok?
Igen, kell, tehát rakj még képeket. Család többi tagja is jöhet.

Kép
kissmanó

Lemaradt, cukker a béb.

Hú, anyám.... minnyán leszédülök, olyan bűzt teremtett ez a gyerek. Akkor most mi van? Semmi nem hallatszott, szelelt a popó, vagy evett a pelus? Minnyán lecsekkolom.

Dikó - aztán oszd meg a végkifejletet majd velünk is (kocsiügyben).

Móni - na, mán csak természetes, hogy a sok hülyeségem mellett azért néha próbálom hasznossá is tenni irományaim. Örvendek, hogy sikerült.

Eső - na, nálunk zutyog, kb. 5 perce meg dézsából hintették. Épp szerettem volna javasolni apának, hogy menjünk fülcsivadászatra, de így elmaradt.

Kb egy órája gyerekem úgy bezabált (háéisten vót amiből), hogy utána a nyakamban egy síma büfi a derekamon keresztül fogott padlót. Most meg telepoci miatt szenved. De inkább így, mint éhség kínozza. Ja, meg kaki ma nem volt (lehet az készülget a nyüszivel), s a pisa úgy felgyűlt, hogy peluscserekor az előző már durranni készült.

Amúgy remélem nem kiabálom el, asszem a déli apázás (ühümm, a szex) marha jót tett a tejtermelésnek. Másra nem bírom fogni, hogy a gyerekemnek annyi tej jutott az előbb. Juhhé, még egy ok, hogy jobban szeressem ezt a nődokimat. Gátam úgy hímezte össze, hogy már 4 hét után kész élvezet volt apával a hancúrparti. Kb. olyan szinte, mint első terhességem előtt. Hurrá.

Kép
kissmanó

Ja, amúgy Edinával én két hatalmas törölközövel aludtam, s azok is lucsogó tejek lettek reggelre.
Istenem, régi szép idők.....

Kép
kissmanó

Nekem is folyik, én melltartóbetéttel alszom, meg szintén textilpelus, de már annyira zavar a sok "cuccfelfogó", hogy tegnap este "alanatúr" cicifix és betét nélkül nyomtam, minden tiszta tejfolt, de le van tojva, olyan jól esett!

Móni: ügyik vagytok, nekem is a Medela a nyerő, szopizza mint egy kis éhenkórász!

Zsuzsikám: boldogság a köbön, hogy jól vagytok, akkor én sem izgulok, hogy nem nagyon hízik a fiacskám! :wink:

Nektek mit mondott a dokinéni? Nekünk azt, hogy egy hónap alatt legalább fél kiló hízásnak kell lennie! Nekem itt a hipi-szupi mérleg, de nem mérem, mert nem akarok ezen is rágódni!

Na utánajártam a hasfájásnak, egy csomó készítménynél az van írva, hogy 1 hónapos kortól (gripe water, babynos). Ami marad expumisan, infacol, tea. Nem tudom. Annyira nem szeretném még adni neki ezeket. Holnap hív a doktornéni, hogy milyen homeósat javasol, illetve utánanéztem a WINDSALBE kenőcsnek, hát sehol nem lehet kapni nálunk. Most hozatok Ausztriából, még szerencse, hogy férjem testvére kint dolgozik. Ja és a DM-ben lehet kapni Babynos masszázskrémet, az is jó pocakfájásra.

Andrea
Kép
kindernay

És még valami du. k@rvára elkiabáltam, a jippijájé de nyugis nap van.. kb. 5 perc múlva felébredt a drágám és most aludt el... ez van! :wink:

Andrea
Kép
kindernay

Kép
Kép

KépKép

KépKép
szivvi

Köszi az autó gratulációkat,majd teszek fel képet.

Szivvi én sajnos nem láttalak titeket, köszönjük a dicséretet, mehetünk plazázni!de tényleg v.mikor egyeztethetünk randit.
bemutatjuk Lurkókat egymásnak.Nyunyi kicsit veszélyes mert a kórházban is ette a kislányt akit betettek mellé mikor mentek koponya uh-ra.

Bridzsi

Kép
esztora

http://www.autocrono.ro/modules.php?nam ... do=galerie

Inkább itt a link, a tavalyi Trabis találkozóról az autocrono honlapján. S lévén fotók, bárki megnézheti, hisz a képek "nemzetközi nyelven" vannak. :wink:

Kép
kissmanó

Tök cukker Lilkó nagyjány.

Kép
kissmanó

Kép

Kép

Bridzsi

Kép
esztora

Enikő
Nagyon édes a kis hajasbabád!
Esztora
Mert nekünk is új autónk van :wink: Akkor majd egyeztetünk!
Manó
Itt nem látni teljes egészében a te járgányodat?

KépKép

KépKép
szivvi

:cry:
kikészültem
ma hajnal 3-7ig fent volt, aztán kaja és alvás megszakításokkal 9ig
utána káosz, most próbálom altatni azóta ébren és csak mellen volt el! na altatásról annyit, hogy már vagy 1 órája írom ezt a hsz-t, de még mindig ébren van!

én meg bőgök mert melleimben már sztem semmi, nem volt ideje termelődni, meg pihennem kéne, de nem alszik el!!!!!!!!!!!! :cry: :cry: :cry:

vettünk infacolt, adtam is neki, hátha az majd segít igaz ma volt kaki is több meg puki is, de mégis erőlködik :(

kérdés: az oké, hogy egy adag 5ml, de napi hányszor? egyszer ugye?

Lilypie Fourth Birthday tickers
Lilypie Maternity tickers
lynia-

tavaly még nem volt meg, na de akkor linkelem az idei képgalériát is

http://www.autocrono.ro/modules.php?nam ... do=galerie

Kép
kissmanó

Emi, ne bőgj, s ne adj teret a kikészülésnek. próbálj picit pihizni, bújjatok mindketten ágyba, úgy szopizzon Maja, s a szopi közben picit hunyd be szemed, az is pihentet.
,ert ha kikészülsz, akkor az tényleg csökkenti a tejet

Kép
kissmanó

egész nap együtt feküdtünk és úgy szopizott, de csak nem aludt el!

hogy a fenében bírja ezt egy 2 hetes gyerek??? max 1 órát aludt (azt is 10 perces szakaszokban) a 10 óra alatt!

lynia-

http://www.pezomed.hu/termekek_infacol.php

Na, itt azt írja, hogy egy adag 0,5ml (ez nekem valahogy barátságosabbnak hangzik mint az 5 ml, bár nem ismerem a szert).
S azt írja még, hogy Amennyiben elfelejtette beadni az Infacolt:
Ne aggódjon, amennyiben elfelejtette egyszer-kétszer beadni a gyógyszert: egyszerűen a következő etetéskor kezdje el újra a kezelést.
Ennek tudatában szerintem lehet (majd) minden szopinál adni a 0,5 ml.
Aki okosabb, ugasson le bátran.
Én csak laikus, olvasó üzemmódban találtam ki ezt.
De dokker nem vok, ha valakinek szakavatott személy mást mondott, akkor bízti én dumálok félre.

Kép
kissmanó

egyél mákos tésztát, én azt ettem vagy 3-4 hete egyszer, s az kiütötte a drágám

Kép
kissmanó

a fejem lesszakadni készül, szal lehet 0,5ml :roll:

lynia-

neki nem is muszáj aludni (na jó, persze kéne.....de....), de azért te közben picit megengedheted azt a luxust, hogy lekoppan a szemed.
enyém gyereket is most a rugó húzza, 3 órája ébren van, s megy a nyűgi ezerrel. megnyugtatom, s mikor azt hiszem elaludt, kezdődik az ördögi kör előről

Kép
kissmanó

ez van itt is 10 órája!!!!!!!!!!!!!!!!!! :shock:

most is otthagytam ágyban erre 5 perc és sír :(

lynia-

Enikő, Szilvi, Esztora
Juj, de édesbogarak!!!!!!!!!!

Emi
Szerintem front van, Zalán is 10 perceket aludt, aztán ordított. Uram 5korhazajött átvette, én bebújtam az ágyba, akkor éreztem, hogy végre termelődik tejcsi, nekem is üres volt a feszültségtől és no pihenéstől

Kép :D Kép

Kép
Kép
emma1976

Csajok!

Van, akinek az egyik mellében sokkal kevesebb a tejcsi? Mert nekem a balban jó, ha van 30-50, míg a jobban, ma reggeli mérés szerint volt 180 (100-at evett ő, +80-at fejtem). :shock: Hogy lehetne a másikban szaporítnai?

Ja, hogy lehet ezt a tejszaporító teát ízletesebbé tenni, ti hogy isszátok? Mert szörnyű az íze. :?

kispiskóta

Zsú - álltakában egyikben több van, de azért nálad óriási a különbség.

Na, most ebben a pillanatban volt rotyika. Remélem érkezik a nyugi is vele. Igaz, kb. 10 perce hallgat a bébjárgányba téve.

Amúgy én a teákat álánatűr iszom, tehát részemről passz.

Ja, s bíztos ami bíztos alapon, megrendeltem ma a szoptanít szerkentyűt. Alig bírtam hinni a szemeimnek, de egy bukaresti cég importálja, s akkor onnan veszem. Igaz, a magyar honlapon talált 35,8 euróhoz képest itt 56,8-ba jön ki, na de sajna nem kívánságműsor. Lehúzzák a bőrt rólunk. evvan

Kép
kissmanó

Amúgy tecc-nem tecc alapon akkor mindig a bal cicivel kezdeném, vagy ha éhen készül halni, akkor a kezdeti éhséget csillapítani a jobból (ha jól értettem az jobban szereti), majd akkor folytatni a ballal. S a balt mindig leürítse a fiatalúr, ergó úgy jobban kéne vegye a bal cickó a lapot a tejtermelésre.

Atyavilág, olyan nyögések vannak, hogy ihaj. S már másodszor rotyogott a csajom hátsója.

Kép
kissmanó

Zsu!
Én simán iszom mert én nagyon szeretem a gyógyteákat. :lol: mazo vagyok tudom de tényleg.
Nemtom, hogy nekem mennyi van az egyikben s másikban, szal több vagy kevesebb. Én nem mérem, hogy mennyiket eszik csak este vagy reggel, hogy hány kg.

Cuki a babák nagyon!!!!!!!!!

Csoda történt!!
Elöször is, Zsu ajánlotta, hogy melegebb vízben nem sírt náluk Marci. No mi is kipróbáltuk 39-40 fokos vízben és lám szépen csendben nézelődött.
A másik csoda, hogy nem cicin hanem Ati vállán aludt el, Ati énekelt neki és suttogta a fülébe, hogy nincs cicin elalvás, stb. :lol:
Aztán az is lehet, hogy simán K.O-ra ütötte magát mert Ati szerint a hideghengerműben is elaludt volna Kép
torolve_20131003125716

Manó!
Milyen szerkentyűt??? Szoptanít? Az mi?
Bocsánat de nem értem.
:oops:
torolve_20131003125716

http://www.medela.hu/Specetetok/Sns/frames.htm,

így könnyebb mint magyarázni

Kép
kissmanó

Sziasztok!Nekünk is elég érdekes napunk volt reggel hétkor kelt utána 11-ig szenvedtünk.Utána kettőkor kelt és fél hétig szenvedtünk aludt közben de 15-percnél tovább nem.És csak cicin volt el én arra gondoltam,hogy esetleg a tejcsim kevés.Remélem éjszaka minden ok lesz minden esetre tápszert biztos ami biztos be szereztünk.Végre kakálni is tudott tegnap egymás után három pelust tele komolyan gyermekem húsz percig csak kakált.Azt hitem hogy már nem is hagya abba.Ja és apával rá jöttünk,hogyha nagyon hisztis akkor be a gyerek ülésbe és egy kört autóval a városba és már alszik is.Szombaton jönnek hozzánk első látogatok kíváncsi vagyok,hogy Beni hogy fog viselkedni.Ja és még egy negatív dolog a mai napra el romlott a ruha szárítóm.Na jó megyek nézem a Cobra 11-et.Ja és egy kép a fiamról. Kép

Lilypie Fifth Birthday tickers

Lilypie First Birthday tickers
hemej

bakker, egy vessző ment a link végére, s akkor nem jön be, szal a helyes változat:

http://www.medela.hu/Specetetok/Sns/frames.htm

Kép
kissmanó

Esztora
Nagyon cukker Nyunyi! Télleg nagynak tűnik a tappancsa!
Emma
Zalán is nagyon édi hajas krapek!

KépKép

KépKép
szivvi

Korai öröm volt..felébredt / ojajj remélem nem a pocak
torolve_20131003125716

melinda - mi baja a ruhaszárítódnak? csak mert én kb. 3 hete javítottam meg az enyémet.

Kép
kissmanó

Aha, most már értem MANÓ!!
Hogy mik vannak..
Na asszem lassan megyek.
torolve_20131003125716

Zalán nem is 3 hetes bébnek néz ki, bizisten kapna tőlem másfél hónapot.

Nyunyi is tök cukker.

Meg Beni is.

Mééééééééééééééég kérek képeket.

Léptünk fürikézni

Kép
kissmanó

Ha már képek, akko... :D :D Kép Kép
Vendég

Kaphatunk Benikét arcot eltakaró cumi nélkül?? :lol:
Tömzsike hogy alszik egyem meg!

Na léptünk alukába pusssszzzz

KépKép

KépKép
szivvi

na, gyerek a szó szerinti nyakig szarból kimosva, utána lemázsáéva: 4640. Há gyarapszunk. 5 hét alatt 840, s nem vettem alapul, hogy ugyi volt egy alsó pontya is a görbénknek, ami 3640 vót. Na, ha azt is nézem, megvan a kiló.

Na, túllicitálunk Enikőn: ez a kép csak 6 perces.

Kép

Kép
kissmanó

Lynia! Az infacolt minden szopizás előtt be kell adni, de szerintem ha sűrűn szopizik akkor nem muszáj.

Nagyon cukkerek a bébek!

Hát nekünk ma jó esténk és jó napunk volt nem panaszkodom, de a hasa fáj szegénykémnek, és még kaki sem volt ma kíváncsi leszek milyen lesz így az éjszaka :roll:

Mindenkinek szép nyugodalmas éjszakát!
Emi

Kép Kép
emi_25

Jó éjszakát annak a kis pocifájós, kakimentes aranyos kis fülcsis csajszikának és anyájának is.

Kép
kissmanó

Csajok! Nagyon drágák a bébek!!!

Eniköö! Olyan édes a kis Zalán és hogy nézelöödik!! :D

Esztora! Nyunyi cukker!! Gondolom apa karján érz olyan jól magát. :D

Szilvi! Hogy tartja a kis fejecskéjét a drága! Kis ügyi!! :P

Emma! Zalán a kis csodálkozó! Nagyon szép!!! :P

Hemej! Olyan jól áll Beninek a cumi! Kis édike!!! :D

Annee! Andris milyen szépen alszik. Kis béka pózban! :D

Manó! Nagyon szépek vagytok!!! Aszem Picur inkább apára hasonlít :wink:

Emi! Jó a vonalzód!!!

De jó volt ennyi babát nézegetni!!!

Na megyek vacsizni!!

Emi-Lynia!!! Biztos a front!!! Nyugi!! Holnap jobb lesz. Nekünk tegnap volt olyan.
molkata

Kata - jól megvígasztaltad Lynia Emit. Akkor értsem úgy, hogy holnapra meg idejön ez a gyerekfront?
Na.............ne...............

Amúgy gyerekem ha nem lenne ilyen gombócfejű, inkább rám hasonlítana. Másik kettő tiszta Kiss, az emberek javarésze szerint Grétu meg inkább Marosi. Há mán ideje is vót rám is hasonlítson egy poronty.

Amúgy nem ér a sütőn az ujjlenyomatokat figyuzni. Naponta takarítom (na, nem sütök ám), mert a hűtő épp mellette van, s apa előszeretettel tapenyolja a sütőt mikor zárja a hűtő ajtaját. S így vakuval megvilágítva felturbózva látszanak a lenyomatok.

Na, Adrikám keresztanyája még adott pár homeós tippet a tejtermelés fokozására, na lássuk.

Jóccakát. Aki meg van elégedve az elmúlt napjával, annak hasonló jóy kívánok, aki meg panaszkodott, annak holnapra panaszmenteset.
Szép álmokat, bébeknek teli cicis, pocófájás mentes álommanót.

Kép
kissmanó

Jaj csajok, olyan szépek a gyerekek! Ez a szép gyerekek és anyukák topikja! :wink:

Emi: ne keseredj el, nálunk is ez megy, most valahogy olyan Anyucis a Drága, meg fáj a pocó is, és hát kinek sírja ki a bánatát, ha nem Anyukának? Ne izgulj, majd megnyugszik és minden rendben lesz, én ma még wc-re sem tudtam kimenni. Egyébként minél tovább hagyod sírni, annál rosszabb, mert behergeli magát és nehéz megnyugtatni. Nekem bejött a magamra teszem hason és a hátát kicsit erősebben simizem, közben duruzsolok a fülcsibe. Szóval fel a fejjel, ne idegeskedj, mert nem lesz tejcsid!

Zsú: én ízesítem a teát, kevés citrommal és mézzel, aztán be a hütőbe, tényleg rémes, pedig én is szeretem a gyógyteákat, de ez?!

Te Manó én még mindig nem értem?! Műcsecs????

Na jó éjt mindenkinek, megpróbálok álomba szenderülni, de nem nagyon megy mostanában. Sem éhes, sem álmos nem vagyok... Ki érti ezt?

Andrea
Kép
kindernay

Ja ma ezt olvastam a szoptatással kapcsolatosan, hogy nem ajánlatos fogyasztani:

tejtermékek
tojás
kávé, tea
hal, búza
cukor, citrom
hús, csokoládé

Akkor ehetünk valamit???????? 8)

Andrea
Kép
kindernay

Kép

GUDNÁJT

Andrea
Kép
kindernay

nem ér, ez a gyönyörűség nem Oliver, hanem Prince Noti Samu.
Atyám, hogy tartja a bal kezén az ujjacskáit.

Amúgy tejtermékről én is hallottam, kávé tea a koffein miatt nem játszik. Csokinál szerintem a mennyiség lehet rázós. Tojás.... hmmmm.....Na de a többi? Kérdem én: levegőt szabad venni?

Ja, s nem műcsecs ám, csak csecs meg bébi hölyítő. Há nagyon remélem, hogy csak porfogónak rendeltem, mett mpst hajnalban ismét annyira bezabált a drága, hogy utána ettől szenvedtünk, büfi nem igazán (pedig fél órája lessük), de azért szafttal megtöltöttünk már 2 rongyit. S ja, a zabálás nem sikerült leürítsen egy cickót sem. Szal a helyes úton járunk.
Más kérdés, hogy én jópofin be vagyok rekedve, este nár az oscillococcinum befigyelt, s a mostani játékos a homeovox.

Atyám, a bal karom minnyán leszakad, menyek, bepakolom Törpikém az ágyijába, s én még visszabújok apa mellé.

Emi - ez a te órád szokott lenni. Vagy most felváltottalak?

Kép
kissmanó

na, fél kézzel sötétben, csak a monitor fényénél nem ment jól, természetesen Botond akart lenni....

Kép
kissmanó

Andi! Nagyon cuki Boti és a ruhája se semmi.

Mi most cumiztunk, 9 óta aludtunk :D most hason nyomja a szunyát mellettem, párom is hazaért Romániából, de annyira kivan hogy Lillával átjöttünk a másik szobába hogy nyugodtan aludjon.

Gyógyteák: én ízesítve iszom, üresen nem szeretem. Én azt vettem észre hogy amióta a laktoherbet iszom jobban fáj a hasa, és az én beleimet is rendesen megmozgatja a tea, most kipróbálom a fitolac-ot hátha de lehet hogy ez hülyeség és semmi köze nincs a teához :roll:

Emi

Kép Kép
emi_25

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet: