A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Szülészetek, kórházak » Szent Imre kórház azaz a Tétényi - Ikea szoba &eacut

SK:
Én Czakker Jutkánál szültem volna (SOTE-s koraszülés lett a vége...), 1x találkoztunk vele, akkor nagyon kedves volt, alternatív dolgokban benne van és sok dologban segített, pl amik nekem, első gyerekesnek eszembe sem jutott volna... Viszont szülést nem tudom, hogy asszisztál... :cry:

én úgy elmennék pszi.-hez, de tökre az van bennem, hogy végighallgat és azt fogja mondani: ja, magának csak ez a baja??? Szal lehet, hogy keresek egy anonim chat-partnert és neki elmondok mindent... :lol: :lol: :lol: :lol:

Votiv:
Baromira szégyellem magam, de ezt a családfelállítást nem igazán értem... Olvassam el még1x???
Szoktatok a szombati lovas játszóházba menni??????

Curse:
Haladunk, csak a feszültség nem akar oldódni Réka izmaiban, lehet, hogy pszichológushoz kéne inkább vinnem?!?!?!?! :lol: :lol: :lol: Most már kinyújtja a kezét és már hasról is átfordult ma, egyedül!!!!

Voltunk ma a Corában és volt egy picike baba. Azt hittem kora-bébi, mert tényleg csöpp volt, odamentem az anyukájához, megkérdeztem, hogy mennyi idő, erre azt mondja: 18 napos :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: Olyan szívesen ecseteltem volna neki, hogy H&F járvány van, meg ilyesmi, meg 6 hét, de inkább mosolyogtam és továbbmentem. És nem volt rajta se sapka, se zokini, pedig a hűtős résznél állították le a kocsit... (remélem nem vagyok túl aggódó...?????)

nukada

Hugi,

itt egy kórházi cucc-lista, amit a szülésznők osztanak:
http://babanet.extra.hu/images/csomag.jpg

egyébként meg bármit vigyél be, ami jól esik, vagy a kényelmed szolgálja, pl. kispárnát, szoptatós párnát, esetleg fellépőt (k. magasak az ágyak, főleg így szülés után :roll:)
hálóing helyett akár szabadidőruhát, vagy amiben kényelmesen érzed magad.
Én vittem textilpelust a bébi feje alá (ritkábban cserélték, mint kellett volna, úgyhogy jól jött), kis pamutsapkát (a folyosó huzatos mint atom)...
Saját bugyik megkímélésére lehet kapni hálós vagy "papírbugyit", nekem bevált. Tena Ladyt nem szerettem, a Chicco féle Mamma Donna sztem sokkal kellemesebb és jobb nedvszívó is volt.

Panka, ha felfogadod, nagyon sokat fog segíteni! ez tuti :) aztán csak megtaláljátok a közös hangot :)

votiv 8)
votiv

Tinu,
a válaszaid alapján Te tényleg jo pszichomokus lehetsz! :) kár, hogy anno nem Hozzád mentem a fóbiámmal :wink: (amugy értem, amit irtál azokrol az emberekröl, diéta, meditácio, elöadások valoban nem elég a "gyógyuláshoz". én is többre gondoltam, erröl egyszer szivesen beszélgetnék én is Veled) :lol:
fibi

Nukada, holnap ígérem, leírom, milyen volt!! :D
szoktunk lovagolni menni, sokáig renszereren jártunk. de mivel nincs ott árnyék, és én csak Lilivel tudok menni, ezért mostanában nem frankó (egyszer voltunk és grillezett rákok lettünk). Mással meg nem érzi jól magát ott Isti, ill. anyám kijelentette, hogy Isti vele nem érzi jól magát a lovagláson, ezért nem is viszi el... :?

csajszikád nagyon ügyes, csak ne sürgesd (még gondolatban se :P) mindent szépen meg fog csinálni és szépen fel fog cseperedni :D

egyre érdekesebb ez a pszi-ügy, nem gondoltam. hogy ennyi mindenkit felvillanyoz :D

Gabi, szia!!! :D :D :D csíkjaidat jóóó látni! :D :D

Hová tűnt Johi? és Szrekuc?

votiv 8)
votiv

hipp hopp, jön HOUSE MD!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 8) 8) 8) 8)
(miért nincsenek ilyen dokik a való életben?) olvadós-csöpögős-rózsaszin szmájlik tömkelege.

(nekem a múlt rész kimaradt)

Kép

ZsanciKép
...hogy az utolsó emlékünk egymásról egy szép mosoly legyen...
zsancikant

Sziasztok!

Indi mindenkit pusssz a Balcsiról, és maradnak még extra pár napot :) kb jövő hét szerda vagy csütörtökig. Mi hétfőn megyünk 1 hétre a szomszéd faluba, talán sikerül összefutnunk egy kis pancsizásra :D . Dominó pedig egyedül nyomja két lábon ma óta :D
Macs, neked külön extra p(l)ussszokat küld :)

Szerintem a pszihomókusság áltudomány :? - bár én is tanultam összesen 6 évig :shock: -és rengeteg pízt igényel, ami csak kis arányban térül meg, ha egyáltalán. Én még nem jártam egynél sem, de sajnos több barátném igen és mindig igen negatív eredménnyel. Viszont többen sok sikerrel jártak kineziológusnál, persze abból is meg kell találni a jót. Sajnos lassan több a kókler mint a szakember és ez olyan elkeserítő.

Kép
akata

House-t én kétszer láttam Baján :) , és ilyenkor sajnálom, hogy nem fér el a tévénk a lakásban.... :? :( bár tudnám nézni a pincében, de Bálint még most fogyasztja a második vacsoráját... :shock: miután kirohangálta magát az ingatlanos gyerekével a kertben.....
fibi

Na, ha jól emlékszem ez az a rész, amikor a csajnak wilson kórja van és szemein mutatják ki :?
Ööö mi is volt az előző rész, nem jut eszembe :oops: :?

Nuk,
Az a lényeg, h haladtok :wink: Votiv tök jól írta, nem kell siettetni, szép apránként menni fog minden :) Mi sem haladunk ezerrel (pedig Adél időn túl érkezett), de inkább lassan, de biztosan :wink:

Neet,
Látom feltaláltad magad az uccsó 14 napodba :mrgreen:

Dominónak pedig hatalmas gratula az önálló menéshez!!! :D :D :D Sok puszi Nekik és jól teszik, h maradnak még :)

Kép Kép
curse

Fibi,
Csak nem éjszakai műszak? :wink: Mi is elkövettük azt a hibát, h hagytuk 7-től 8-ig aludni a csajt és most meg esze ágába sincs szunyálni :lol:

Kép Kép
curse

Jé és most már én is régi vagyok :lol:

Kép Kép
curse

Curse,
Bálint 10-nél elöbb nem nagyon szokott elaludni mostanság :lol: ha meg apja késön ér haza, nem lehet levakarni rola, és muszáj még pár orát játszaniuk, de nyáron jo, mert lehet focizni, stb :)
fibi

Fibi,
Tyű nem semmi :shock: :lol: Zsolo előtt le a kalappal, h még munka után késő este is játszik Bálinttal néhány órát :D

Közben vmi beugrott, mintha az előző rész az apácás lett volna :?

Kép Kép
curse

Macs :) Látom, nem tétlenkedsz... vigyázz magadra, mennek a drukkok továbbra is!! A kert és a neki örülő csajod is nagyon szépséges! :D

Fibi :) Sztem is vártatok már eleget... meg ha jön egy érdeklődő, nem biztos, hogy azonnali vevő lesz :roll: de úgyis Ti döntötök, én drukkolok!

Gabi :) És Te hogy vagy??

Indi :) Dominónak nagy gratula a járáshoz!! :D

Neet :) graffiti :lol:

Vica :) Én tökre értem, hogy nem leszoktatni akarod Mátét a szopiról, hanem "csak" aludni éjjel, és nekem is elhiheted (asszem Fibi is ezt írta), hogy attól hogy éjjel nem kap szopit, nappal még ehet amennyit csak akar :wink:

Rídonli :) Ráérésért igazán irigymirigy vagyok! de szupi, hogy csajod jól érzi magát a nyaraláson!

Nuk :) Nem tudom, para vagy-e vagy csak én nagyon laza, de Bencus 3hetesen vittem az első talijára 8) Tornához kitartást!

Curse :) Mekis babazsúr :lol: erről az jut eszembe, amikor Bálinttal voltunk ilyen gyorsétteremben egyszer és én fel voltam háborodva, hogy ízlett neki a sültkrumli... azóta itthon is csináltam már párszor, az is ízlett.. jaj de elrontom ezt a gyereket... (és még a virslit is imádja, de ezt már csak zárójelben merem írni :roll: ) Adélnak most mi az aktuális kedvenc kajája?

Votiv :) Lovagolni mi is szoktunk, csak helyben: Bálint rajtam vagy apán, Bencus meg Bálinton :lol: Előnye: az ember nem ég le a napon, hátránya: baromira elfárad :mrgreen: És a c.s.terápiára jártok még?

Kép
Kép
denizsa

Rylie :) érdekes, ez a "crazy"fék rajtam is mindig kifog. Nem egyszer húztam ferrodol szagcsíkot magam után :oops: Mostanság már neeeeem :D Köszi a cicis dolgot :)

Zsugyu :) örülök, hogy jobban vannak a gyerekek, remélem jót tudtál pihizni.

Panka :) Üdv :) Csillát én sem ismerek, legalábbis névről nem ugrik be ki lehet. :oops:

Nóri :) Szia Neked is :) még nem árultad el, ki lakik a pocakodban (vagy én voltam figyelmetlen :roll: ?)

Fibi :) nem ragoztad túl, köszönöm Neked is, hogy leírtad. Te eseted sem semmi :x

Rídonli :) lehet, hogy nem ébredne kevesebbet, de TALÁN könnyebben visszaaltatható lenne :roll: De ahogy tegnap írtam, egyenlőre jegelem a témát. Végül Nálatok hogy zajlott a szopi elhagyása?

Macs :) kert nagyon szép. Ez a termésköves megoldás a beton kerítéslábazat helyett megmozgatta a fantáziámat..., párom hogy fog örülni :mrgreen: Liliomokat már vissza lehet vágni, ha gondolod, ezért a képért külön köszönet Neked, nagyon szép helyre kerültek :) Füli meg egy tünemény még mindig, csak én látom úgy, hogy nagyon megnyúlt?

Tinu :) értem én, hogy előre szeretett volna segíteni, de ez abban a helyzetben azt gondolom nem volt helyénvaló. Pláne azért sem, mert miután kaptam házi feladatot, nem azzal foglalkozott, hogy valamennyire átnézze és folytassuk az első dolgot. Nem, durr bele. No, mindegy, vannak dolgok, amiken még rágódok anyu miatt, de egyszer csak a helyére kerülnek a dolgok, remélem :roll: És tényleg jókat írsz, tetszik, még nem ismerjük egymást :wink:

Neet :) graffiti nagyon tetszik :D És bérbetonozást nem vállaltok? Volna itt potom/sacó 140 méternyi kerítéslábazat 8)

Dominónak nagy gratula az önálló lépésekhez, szaladgáláshoz :D

Na, remélem elmegy,

Vica
vica94

Curse :) itt van a link, pont így néz ki a miénk is, ez most olcsóbb volt egy-két ezer forinttal, megvallom őszintén, én sokalltam érte, DE használtakat kínáltak, rosszabb minőségűt 15-ért, hát akkor inkább vadi újat, mint hogy ki tudja mikor esik szét a használt....

babakocsi

És milyen kár, hogy futáshoz és korizáshoz nem használható :mrgreen:

Vica
vica94

Izé, akartam mondani, a használt állapota rosszabb minőség.

Vica
vica94

Igaz, hogy csak egy gyerek van itthon, de az már 2x fölébredt.

Vica, azért kérdeztem (éjjeli szopi), mert nekem a Nagy csak azzal aludt vissza, de úgy pár perc alatt. Fent említett kisebbik most 2x ébredt, és nem kért szopit, úgyhogy lehet, hogy ezúttal másképp lesz. A Nagy egy szopimán volt. Úgy szokott le 2,5 évesen, hogy a húga már a pocakomban volt. Félidő után kevés lett a tej, nekem meg kellemetlenné vált a szoptatás. Nem kínáltam, ő meg néha kért még, de nem talált benne sokat, így abbahagytuk. Egész gyorsan és simán ment a dolog. A Kicsi annyira más! És nekem ez most tök fura.

Macs,klassz a kertetek, és Füli nagyon édes benne!!

Fibi, vevők :cry: , szar ügy, de ti sem vagytok abban a helyzetben, hogy jótékonykodjatok. Olyan aranyos vagy, hogy rájuk is gondolsz! Hátha összejön nekik, és akkor övék lesz a ház, nektek meg lesz szép új. Happy end! :)

Curse, miért mondod, hogy Adél lassan halad?

De jó, hog y Indiék jól érzik magukat!

Votiv, engem is érdekelnek a holnapi tapsztalataid!

Nuk, az ilyen babákon, ill. inkább az anyjukon én is ki szoktam akadni. De ált.ez az a kategória, akinek jobb nem tanácsot adni...
rídonli#

Deni :) házi lovagoltatásotokról eszembe jutottak a brémai muzsikusok :D
A tegnapi hatása az lett, hogy ma alig fordult el tőlem. Mintha attól tartott volna, hogy otthagyom. Végül mégis elfordult és úgy szuszmákolt el, na jó majd hooooolnap fogom kipróbálni a bealvás előtti kiságyba tételt, ma kimaradt :oops:

És szegény, most - mint mindig - nagyon igényelné a szopit, de megint kevesebb a menzi miatt :(

Vica
vica94

Curse,
tényleg le a kalappal, mert 3-kor kelt :shock: egy fontos melo miatt, és 8-kor elszállt a windows, és gépelte be ujra az egészet egész délelött, majd délben bement megkezdeni a benti munkáját......
fibi

Ridonli, Deni,
köszi :)

na mentem
fibi

Vica,
elfelejtettem megkérdezni. Mikor is van az a közös névnap Mátéval Mersének? mert én megint elfelejtettem a névnapjait.

imádom ezt a pasit (dr house v. hugh laurie tökmindegy)

Kép

ZsanciKép
zsancikant

Zsanci :) Nem a névnap közös, Merse névnapja Máté születésnapján van :D Mostmár bánom, hogy nem linkeltem be Neked azt a kirakós-tologatós játékot, amire rá lehet kérni Hugh Laurie képét :D

Fibi :) Zsoló nem semmi :shock:

Rídonli :) hát talán majd akkor nálunk is le fog állni a szopival, ha pocakban lesz a tesó :D

Deni :) akartam még múltkorról. A 12. fogacska egyedül jön most annyi ideig, mint a többi három rágó együtt véve :x , még mindig előtte van az ínye, pedig már áttört.

Na, menek én is aludni, hátha jobb éjszakánk lesz :)

Jó éjt,
Vica
vica94

ÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁ Zsanci, most sokat segítettem, mi? :lol: Szóval, augusztus 22.

No,most már tényleg el :)

Vica
vica94

Indiék a siófoki kórházban :(

Domicsek köhögése rosszabb lett, és kapott egy asztmatikus rohamot, ezért a helybéli dokinéni azonnal beutalta őket a H-ba. Holnap lesz röntgen, meg pár vizsgálat, és kap injekciókat is meg valamit be kell lélegezni, de talán holnapután hazaengedik őket, ha kiderül mi a baj, és tudnak adni rá orvosságot. De a hely nagyon tiszta és rendezett, Indi nagyon dícsérte. Indinek külön ágya van a kórteremben, amihez van külön fürdőszoba is, és csak ők ketten vannak benne. de azért mégiscsak jobb lenne mihamarabb kijönni onnan...

votiv 8)
votiv

Domicseknek nagyon gyors jubbulást!!!!!!!!!+++++++++
én biztos lemaradtam vmiről, de nem is tudtam,h köhög...

Vica,
áááááá...már ééééértem... :lol: :lol:

Ma megcsináltattuk Meme útlevelét. :shock: elég húzósra sikeredett... :shock:

Kép

ZsanciKép
zsancikant

House ruled :D eszméletlen ez a figura meg ez a pasi :D

mai napunknak több tanulsága is volt, egyiket megosztom veletek, mivel mostanában sajnos többünknél aktuális a pocakfájás :?

Lilikét is megtámadták a gonosz pukimanók - már néhány napja nagyon sokat szellent és görcsölget a hasa, emiatt sírósabb, nyugtalanabb.
Úgyhogy bevetettem mindent: a cranio-sacralis 4 diafragma (ezt nemrég leírtam, amikor a tenyereket szimmetrikusan rátesszük a 4 pontra) segített kihozni a pukikat és a böfiket - jobban, mint a bicikliztetés meg mint a köményes baba pocak-olaj -, csak úgy durrogott a csaj mindenfelé.
De ettől még nem szűnt meg a probléma, bár legalább ideiglenesen megkönnyebbült. A tünetekre a Chamomilla szer illett. Egyetlen egy golyócskát adtam a kislánynak, és mintha elvágták volna a fájdalmát. Abbahagyta a sírást és szépen elaludt.
Döbbenetes, hogy egy eltalált szer milyen erővel hat! Ezen mindig úgy elcsodálkozom, pedig láttam már ilyet :P

No de ez jó apropó volt, hogy fellapozzam A betegség mint szimbólum c. "bibliámat" :lol: és olvastam pár érdekes dolgot itt:

Csecsemőkólika - A a gyermek közelségre, szeretetre, melegségre vágyik, és az anya ezt az igényét félreértve megeteti. Így a gyomrában ott marad a megemésztetlen, vagy csak félig emésztett táplálék, ami túlterheli a bélműködést, és a belek "sztrájkjához" vezet.
Feldolgozás: a szoptatások között nagyobb szüneteket beiktatni. Nem órarendet követni, de nem is a gyerek minden felsírására reagálni. A szoptatástól függetlenül gondoskodni a bőrkontaktusról, közelségről, ölelésről.

Mikor ezen elgondolkodtam, eszembe jutott, hogy azóta van a sok hasfájás, mióta átálltam az egyszerre két ciciből evésre, mert úgy éreztem, az egy cici már nem elég. Most meg rájövök, hogy lehet, hogy azért éreztem kevesebbnek a tejet, mert egyszerűen csak túletettem a gyereket :idea:

szóval érdekes!

és szintén még ezalatt a címszó alatt állt az is, hogy a csecsemőkólika lelki hátterében az is állhat, hogy a pici még nem képes megfelelni az élet támasztotta elvárásoknak. Saját karmája gyümölcseit fájdalmasan emészti meg és dolgozza föl: először meg kell tanulnia rendesen emészteni, majd kb. a 4. hónaptól más lehetőségek is a rendelkezésére állnak, hogy kapcsolatba léphessen a világgal és így képes legyen javítani a saját helyzetén.
Feloldás: a gyermeket lelkileg támogatjuk, miközben kihívások elé is állítjuk, ám ez nem mehet a lelkiek rovására (ne terheljük túl, teremtsünk nyugodtabb körülményeket). Gyermekünkhöz nem előre gyártott koncepciókkal, hanem saját érzéseink, intuíciónk szerint közelítsünk.

ebben is érzek sok találót magunkra nézve :) de azért gondoltam, hogy közreadom, hátha másnak is segít!

de most eldőlök szépen mint egy zsák :D
jó szakállt mamák és babák!
Indiéknek ++++

votiv 8)
votiv

Ó, szegény kis Dominó és Anyukája, pont most írtam, hogy de jó nekik a Balcsin. Remélem hamar túl lezsnek rajta! +++++++++

Votiv, rendkívül érdekes, amit írtál a csecsemőkólikáról, tutira ez volt a helyzet a Nagyommal, amikor még kicsi volt! Folyton etettem (volt, hogy óránként), ettől rengeteg volt a tejem, és neki sokat fájta hasa. Most egész más a helyzet, a Kicsi nem szopik óránként, bár neki is fájt a hasa egy időben, de az más volt.

Na, megyek én is aludni. Jóéjt!
rídonli#

Szép jó reggelt mindenkinek! :D

Dominónak bulást és sok +++++++++++ nekik, remélem mielőbb kijöhetnek a kórházból!!

Fibi :) Zsolo nem semmi, hogy így bírja az éjjeli melót! Laci a legutóbbi hétvégi hajtós melónál este már hazajött aludni, mert nem bírta az éjszakázást... aszonta ő már túl öreg ehhez :mrgreen:

Vica :) Akkor sok +++++ Nektek a foghoz!!! Mi a 4. szemfoggal jártunk így, a másik 3 már rég kijött, de ez még csak csücsköl, pedig egyszerre kezdtek jönni :roll:

Votiv :) Na, akkor ezeket a diafragmákat én is kipróbálom majd Bencuson, mert úgy vettem észre, hogy az utóbbi 1-2 hétben kezd átállni a kevesebb (napi 3-4) kaksira, de azok igencsak nagyok (asszem ezért is jött ki mindig a pelusból) és ez jobban megviseli a pociját :( szerencsére csak akkor "hasfájós" mielőtt jön a kaka és nem egész nap. Te mikor kezeled Lilit, amikor fáj a pocija vagy amikor épp nyugalom van?

Kép
Kép
denizsa

Jó reggelt,

tegnap épp megírtam, hogy Indiékkel mi a helyzet, amikor hívott hogy kórházban vannak :( de látom már tudjátok..... nem tudtunk sokat beszélni, mert már éjjel 11 körül járt mikor vissza tudtam hívni.
remélem minden hamar egyenesbe jön.

Votív,
amit a kólikáról írtál az nálunk is nagyon talált annó és ezért nem biztos, hogy az igény szerinti szoptatás olyan jó, mert hát nem biztos, hogy az az igény ugye.....amikor elkezdtük mi betartani a kb.3 órát, akkor jobb lett....

Na L dolgozni :wink:

Kép
akata

Deni,
Szerintem nem baj, ha ilyen kajcsikat is eszik Bálint :) Sztem azok a kajcsik jók, amik ízlenek és jólesnek az embernek :wink: (Persze Adélnak azért még nem adok székelykáposztát :lol: ).
Adél kajcsi téren ott tart most már, h bármit adok neki, csak kaja legyen :D Fal ezerrel, bár mondjuk a sütőtökös csirkét tudja még mindig a leggyorsabban kivégezni :lol: Az almát továbbra sem szereti, pedig tegnap megpároltam neki és úgy sem jött be, talán még sütve megpróbálom, hátha :?
Lovaglás jól hangzik :lol:

Vica,
Nem műxik a link :( És egyébként én is pont ezért nem akarok használtat venni, nincs nagy árkülönbség :? 12. foghoz kitartást!!! Ja és szolidárok veled mikulás ügyben, 9 hónap után engem is meglátogatott :( :roll: :evil: :lol:

Rídonli,
Egy picit túloztam a lassú haladással :oops: de azért nem nyomunk expressz sebességgel semmit sem. Pl.fogunk még mindig csak kettő van, amit persze nem bánok, mert addig sem romlanak, meg hát pl. hiába kezdett el a napokban 4kézlábazni a csajom, még mindig a fókajárás a sláger, mert azzal tud gyorsabban haladni :lol:
Abszolút nem zavar a tempónk, sőt!!! Inkább lassabban és akkor a későbbiekben nem lesznek problémái :wink:

Fibi,
Hú, Zsolo tényleg nagyon bírja, nem semmi! :shock:

Szegény Dominó :( Gyors gyógyulást Neki!!!!

Votiv,
De jó dolgot tettél be megint és szerintem nagyon sok igazság van a dologban :)

Kép Kép
curse

Indi és Domicsek +++++++++++++++++++++ !!!!

Zsugyu,
rota :( gyors gyógyulást nektek is! :)

Minden kis és nagy betegnek jobbulást!!!!

Pszichológusokról én csak mint terapizált tudok véleményt mondani (meg mint laikus, akit érdekel a dolog): Tinunak teljesen igaza van abban, hogy egyrészt meg kell találni a megfelelő embert és a megfelelő terápiás formát ahhoz, hogy klappoljon a dolog.
A terápiás kapcsolat bizalom és egymásra hangoltság kérdése, ha eleve szkeptikusan megy oda az ember, vagy nem működik harmonikusan a terapeuta-beteg viszony, akkor nagyon nehéz, vagy szinte lehetetlen a munka. Nekem szerencsém volt, mert olyan emberhez kerültem, aki nekem pont megfelelt.
A másik fontos dolog (Vica!), hogy két alkalom arra ugyan pont elég, hogy kiderüljön, ha a szakember neked nem jó, de arra NEM, hogy érdemi munkát végezzetek. Nekem egy pimf kis szorongáson kellett dolgoznom, de így is 1 évbe telt, mire azt mondtuk, hogy oké, nagyjából helyretettük a dolgot.
Én hipnoterápiáztam, ami irányított relaxiációban tudatalatti képek megjelenítése (ezt csinálja Bálint Sándor is, de ő kifejezetten a szülés-babvárás körüli szorongásra építi a képeket), és nagyon érdekes volt, mert gyakran jöttek elő olyan tudatalatti emlékek, képek, amikről nem is tudtam, ill. amik kezdetben látszólag furcsán kapcsolódtak a problémámhoz, de amint megbeszéltük-értelmeztük, nagyon sok dolog került a helyére.

A spirituális útról, egyéb terápiákról az a véleményem, hogy sok embernek egyszerűen más utat kell járnia, és tényleg segít, de sok esetben arról van szó, hogy valaki nem képes szembenézni a problémával, inkább pótcselekszik, mert így legalább azt érzi, hogy tesz valamit.

Neet,
kicsikét bonyolultabb annál a dolog, hogy valakinek kiöntöd a lelked :wink: Itt azért a terapeuta nem csak ül, és bólogat, és aztán besöpri a lóvét, hanem visszafogottan, de nagyon aktívan segít a probléma megoldásában: irányítja a beszélgetést, nálam ugye a relaxációt, megbeszéli veled a látott képet, értelmezitek, rávezet téged dolgokra. És ehhez baromi nagy tudás és hatalmas intuitív képesség kell.

Macs,
értem, hogy vadidegennek nem szívesen beszélsz a bensődről, nekem is nagyon nehéz volt, ezért nagyon fontos, hogy belőled induljon ki a hajlandóság, hogy elkezdd a terápiát. Odavonszolni nem lehet. Én is csak akkor vontam be külső segítséget, amikor úgy éreztem, olyan pontra érkeztem, ahonnan magamtól nem tudok továbblépni.
És még mindig HAJRÁ!!! :)

Votiv,
Kólika-megoldás tökjó :D A terapeutát - legalábbis a jókat - szerintem nem igazán lehet átverni, igazából úgyis magadnak ártasz vele. Ilyenkor tényleg érdemes más utat keresni :) Egyébként neked az én terapeutám nagyon bejött volna, baromi nyitott minden alternatívra, spirituálisra, holdnaptár alapján öntözi a növényeit, és sok betegéről horoszkópot készít, feng-shui-zik :D Csináltunk pl. olyan képet, ahol generációkra visszamenőleg néztük meg, van-e valakivel elintézetlen "dolgom" a múltból, nagyon érdekes volt.

Fibi,
ilyen bizonytalan helyzetben én simán megmutatnám más érdeklődőnek is a házat, és ezt a fiatal párnak is megmondanám, mert így tisztességes: egyrészt tényleg semmi, a leghalványabb biztosíték sincs arra, hogy a pár megkapja a hitelt, másrészt nektek elég sürgős, hogy eladjátok (ha mondjuk lenne ráérő időtök várni, akkor beleférne ez a pár hónap, de szerintem nincs) :)

nya, vár a ferdítés...
kisün

Kép

ZsanciKép
zsancikant

kolika-igeny szerinti szopihoz szeretnek meg annyit hozzafuzni (bar lehet, h elkuldtok miatta melegebb eghajlatra), h azoknal a nepeknel, ahol tulkepp maradektalanul megvalosul a folytonos testi kontaktus, a babak valoban igeny szerint szopnak: orankent akar tobbszor is! de egy-egy alkalommal csak nehany percig. es nem ismerik a hasfajast... szoval: asszem a hasfajas valoban lehet a tuletetes miatt, de ez nem a szopi gyakorisagabol kovetkezik, hanem h minden alkalommal jo alaposan megetetjuk a lurkot :? (aki meg lelkesen eszik, hisz addig legalabb ott lehet anyaval...)egyebkent sajat tapasztalatbol sem tudom megerositeni a gyakori szopi-hasfajas osszefuggest, mert B nem volt hasfajos, pedig sokszor kapott cicit ;)

Tinu, nekem nagyon tetszik, amit a munderotokrol irsz. egy kivulallo nem (feltetlenul) igy latja, es ez nem jo :(

ja es kepzeljetek B az "igen"-korszakat eli :lol: majd' minden kerdesre azt mondja, h "igen" :D

"Tell me why are we so blind to see
That the ones we hurt are you and me?"
Coolio
recca

Földönkívüli-híradó

Esik három napja... és még holnap is esni fog... Az időjósok szerint hétvégén már jobb idő lesz, szerintem ez átverés, csak ezzel akarják túlélésre biztatni a népet, majd péntek este beismerik, hogy marad a ramaty idő... A srácok kezdenek bekattanni, velem együtt... S mivel most van a fő szabadságolási időszak is, az ismerősök java része is valahol messze kószál.

Tök furcsa innen olvasgatni titeket, tényleg olyan, mintha egy másik bolygóról nézném.

Reggel jól bevásároltam biozöldségekből, gondolván, ha már scheisswetter, akkor legalább együnk jót.

Ezenkívül pont ma reggel próbáltam meg kávé nélkül kezdeni a napot, csak koffeinmentes gabonakávét főztem magamnak. Erre mit olvasok a bulvárban: http://www.portfoliolight.hu/cikk.tdp?k=6&i=3182 Délben készítettem egy rendes kávét :lol: :lol:

Egyenként mindenkire képtelen vagyok reagálni, így csak általánosan mindenkinek minden jót, betegeknek gyógyulást, szülni akaróknak jó szülést, babázóknak jó babázást, babát akaróknak meg... :lol: :lol: :lol:

És ha nem jön egy kis napsütés, akkor pszít ide nekem :mrgreen:
mikatta

Pont ilyesmit akartam irni, mint Recca. Én Ábelnél kiprobáltam ezt a várunk 2-3 orát két szopi között, de nem jött be. és amikor már pl a fáradtságtol nem tud elaludni, hiába dajkálom meg ringatom órákig, nem bir aludni. és jön a cici, pár perc szivás után megnyugszik, lerakom hasra, és már alszik is. nálunk ez vált be, mert megnyugszik töle. mert nem csak evésre jo a cici :wink:
és ami még érdekes, hogy ha látom rajta, hogy fáj a hasa, akkor is a cici segit, mert szopi közben bir a legjobbat kakilni :o :) Szoval én továbbra is az igény szerinti szopinál maradok. De nem mondom hogy csak ez a jo ut...

KépKép
fibi

voltunk szemészeten és szemtapaszt kapott a lányom... 3 hónapig.... :cry: :cry: és :lol: :lol: :lol: mert viccesen néz ki

nukada

Rec,
az nagyon igaz lehet amit írsz a természeti népekről! kár, hogy mi "túlhaladtuk" ezt a kort :( sok értéket veszítettünk vele.

Mikatta,
hol esik? :shock: mert ahol én vagyok, ott egy csepp sem! pedig én már nagyon várom. Na majd jövő héten amikor a szobánkból nézzük a zuhogó eső mögött elterülő Balatont :mrgreen:

Kép
akata

Rec, igen korszak :) Biztos nem fog sokáig tartani! :)

B pisijében találtak vmi kórokozót, holnap mennünk kell a HPbe (nem Harry Potter), hogy ők vegyék le a köv.mintát, hogy jól le legyen fertőtlenítve. :(
És kicsit langyosnak éreztem, 38,1 lett popsiban. :(
Keveset is evett, sztem fáj a torka, nekem is reggel óta.
Azt hittem, túl vagyunk rajta... :(

És ma kész lett a nyaralás alatt elromlott kocsink, és 60ezer ft volt a javítás.

Na,most nincs vmi jó kedvem...
rídonli#

Kisün,
a Te terapeutád akkor nekem is nagyon bejönne, mert birom az ilyen sokmindenre nyitott, sokoldalu embereket, és nekem valahogy tetszik, ha vki többmindenhez ért, és nemcsak egysikuan látja a dolgokat.
van is vmi 3 éves tanfolyás, hogy ezoterikus pszichologus v hasonlo, de ott meg lehet hogy nagyon összefolyik a spiritualitás és a pszichologia, meg nemtom elég e ennyi idö mindkét terület behato tanulmányozására... :?

amugy idönk az lenne (1-2 honap még) megvárni a fiatal párt, hogy kapnak e hitelt, mert a vágyott célunk, hogy ösz végére elköltözhessünk. csak éppen elszalasztani nem akarunk semmilyen érdeklödöt. emiatt megmutattuk tegnap a dh-s jelöltnek, és neki is tetszett...
fibi

Nuk,
szemtapaszt miért? :shock:

Kata,
csak optimistán! jo lesz ott a Balcsin :lol:

Ridonli,
akkor sok +++++++ Nektek!!!!
fibi

Már többször akartam kérdezni, de mindig elmaradt....:
miért van az, hogy 1 óráig tart, hogy Bálintra rákönyörögjem reggel a ruhát, és hogy megreggelizzen (ma pl ébredés után 2 órával volt csak hajlando enni...), és hogy elaludjon ????? pedig ma nem "zavart be" Ábel az alvásába, mert addigra ö már hunyt a helyén. és mégis rohangál, meg játszani akar... pedig ö mondta, hogy álmos, menjünk fel.... és ugyanez a pelenka levétellel, meg ruha felvétellel :( Sokszor csak a fenyegetés használ, hogy pl "nem mehetsz ki addig az udvarra, amig..." v. "itthagylak egyedül a szobában, ha nem fekszel le mellém" stb... de ezt nem szeretem. Elöször a pozitivabb megoldással szoktam kezdeni, hogy pl "ha megeszed, akkor csinálhatjuk ezt v azt", de nem mindig válik be. Lehet h én vagyok tul engedékeny, és nem kéne 1 orát várnom, hanem idönként "betörni az akaratát"??? mert igy az megy át neki, hogy velem szorakozhat?? :? :roll:
fibi

Rec,
adj már nekem légyszi statisztikai adatot vagy megbízható forrást erről a természeti népeknél nincs hasfájás dologról, mert annyian hivatkoznak rá, és olyan könnyű is, mert nem fog egy természeti nép sem felállni, hogy "nem is igaz, nálunk vannak hasfájós babák..." :wink: Másrészt azért vegyük hozzá, hogy a természeti népeknél az igény szerinti szoptatás mellett nincs igény szerinti étkezés, tehát a felnőtt tápanyagbevitel teljesen más, gyakran kevesebb és szegényesebb (bizonyos szempontból), mint egy átlageurópaié :D Ahogy a gyerekhalandóság is sokkal nagyobb, és a rengeteg nyavaja mellett gondolom az, hogy a baba "csak" hasfájós, elég kis gond lenne...

Rídonli,
HP :( remélem csak valami múló dolog, és nem kell komoly gyógyszerekkel bombázni B-t

Indiről van valakinek új híre?

Fibi,
3 éves képzés... hmmmm... nem mondom látatlanban, hogy fabatkát sem ér, de azért erős kétségeim vannak :?

Akata,
mikattáék Némethonban vannak :lol:

v
kisün

Nuk,
szemtapasz :( A korababaság okozott valami gixert?
kisün

ui: ha nem éhes, nem szoktam eröltetni...
fibi

Fibi, szoptatásnál uezeket az elvekett használom (bár erre mondják,h "elvtelenség", nem?).
Kérdésedre a válszom: nálunk is sokszor (legtöbbször) így mennek a dolgok. És én sem mindig tudom, hoogy hol kéne legyen az engedékenység határa...
Lehet,h ami nekünk fontos (pl. aludjon időben, öltözzön föl, mosson fogat, stb), nekik egyáltalán nem érdekes dolgok, és ezért ne akarnának ezekkel foglalkozni, csak mi eröltetjük.

Nuk, télleg, miért a tapasz? 3 hónap hamar elszáll. És mit szól hozzá?
rídonli#

Akata,
Kisün már elárulta, hogy mi Bp-től mintegy ezer kilométerrel nyugatra ücsörgünk :lol:

Kisün,
ha kapsz statisztikát, küldd el nekem is :mrgreen:

Fibi,
egy órán át készülődés: ismerős :lol: Én se tudom mindig birkatürelemmel elviselni, s van, hogy leordítom a fejüket. Ilyenkor azzal nyugtatom magam, hogy legalább tanulják a konfliktuskezelést is :mrgreen:

Na, MINTHA elállt volna... tűzünk ki bicajozni. Csak ősziesen kell felöltözni....
mikatta

Tinu, (és Kisün is)
teljesen értem én, mit írsz a témáról, de ez az Én esetemben nem változtat a dolgokon... én hibám, ha úgy tetszik defektem: nem tudom összeegeztetni az anyagi és az érzelmi oldalt.... ennek ellenére igen is respect, az összes lelkiismeretes, valóban remek, segítőkész és empatikus Hangyásznak, én pedig örülök neki, hogy a segítségük nélkül is meg tudtam oldani, ki tudtam mászni és újra tudtam kezdeni, már többször is az életemben...

off vége..

Nuk,
óóó, kcsi Réka.... hogy viseli a leragasztósdit?

Fibi,
Füles is min. egy órával az ébredés után etethető csak.. de emiatt még sosem rágtam magam. Olyan is van, hogy kimegyünk és a teraszon, a padon ülve reggelizünk 1-2 óra múlva. Ha nem éhes, nem akarom erőltetni, utána meg rendesen kajál. gondolom bejátszik nálatok az ego-korszak is....

Recca,
nálunk is igény szerinti szopi volt (és az is leszen), Füli igénye kb 2,5-3 óránként jelentkezett. És hasfájós is volt a szentem, akkor is, amikor egész nap a hasamon, kezemben volt és akkor is sírt, mikor Apáján heverészett. Akkor nem, mikor Apája pocak-tornát játszott vele. És síráskor nem kérte a cicit, pedig megkínáltam....
Szóval sok féle kölök van, sokféle problémával. Egyszer valaki azt mondta, hogy nem is biztos, hogy a babák hasa fáj, hanem csak az "általános méhenkívüliség" a gond. Én hajlok ezt elfogadni, hiszen nem könnyű nekik feldolgozni az új, kinti világot. És igen, ebben rengeteget számít, hogy mennél közelebb érezhessék magukhoz Anyát, hallják a megsziokott, megnyugtató szívdobogást, érezzék az illatát.
Egyébként érdekes tény: megfigyelték, hogy a babák a méhen belül is sírnak. De azt senki nem tudja, ennek mi az oka....

csók

Macsek
macskanyu

nahh.... hejjjesírás kettes alá.... grrrr.. bahhhh...
macskanyu

Indiéknek +++++++++++++++++++++++
Rídonli: +++++++++++++++++++++++++

Macsenkó: jöjjön má az a Mirka jány onnan kifelé!
és az oldalhordozó felajánlást nagyon köszi, ámde szerintem egyrészt a 12 kilós Kamillát nem bírná ki a szerkezeted, másrészt az én derekam sem. Igazság szerint hátipukira gondoltam, de ezek szerint senkinek nincs feleslegben egy kölcsibe :roll:
Kert: szééép zöld gyep és ded :)

Curse: igen megyünk Dubrovnikba és oda kellene valami hátihordozozó alkalmatosság, mert én nem tudok háton kendőzni, hiába próbáltam béndzsó vagyok hozzá :(

Nuk: én nem akarja Réka leszedni magáról a tapaszt??

Fibi: nem lehet, hogy azért ilyen B, mert amig alkudozol vele, akkor effektív minden figyelmed felé fordul? Azaz azért csinálja, hogy csak rá figyelj??? :roll: ez csak egy tipp

PGabi: nem is mondtam, hogy voltam az "aranybányádban" az Orczy téren :) és NAGYON király hely! :lol: az összes téli ruhát megvettük a jánynak !
A 11 hetes magoncod meg :lol: hurrá nőjjön nagyra mint D és O!
Ovi meg király hely, ne bőgj!

És itt mindenki volt pszinél meg mindenféle izémicsodánál,én az egy darab asztrológusommal le vagyok teljes mértékben maradva a csapattól pedig aztán nekem is vannak agymenéseim :oops: :lol: 8)

Rylie
rylie

Mikkata,
konfliktuskezelés :lol: :lol: :lol:
ja, és küldenék szivesen oda napsütést... 8)

Ridonli,
én is erre gondoltam h nekik a játszás sokkal fontosabb mint az evés alvás stb, de néha meg azt látom a szemén, hogy direkt tesztel h mit lépek ha nem fogad szót. meg addig is ugye csak vele foglalkozok, amig huzza az idöt, én meg könyörgök. (vagy épp kiabálok vele.... attol függ) :roll:
fibi

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet: